Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Ljuvligt väder

Publicerad 2023-02-28 12:56:56 i Runningforward.blogg.se,

Min dystra morgon har blivit till en något ljusare dag. Sitter på en bänk på Sankt Hans backar, solen lyser. Har gått Extremebanan, känner att jag inte är helt kry, blev lite andfådd i uppförsbackarna. Nu hem och laga lite lunch.  (null)

Tisdag 28 februari

Publicerad 2023-02-28 07:24:16 i Runningforward.blogg.se,

En extra tung dag att vakna till, vet inte varför, kanske för att jag känner mig förkyld, kan inte gå och träna. Behöver träningen inte minst för att få tiden att gå. Mår inte bra av att inte röra mig. 
Ligger i sängen och tittar på TV 4 Nyhetsmorgon.
De här tankarna som kommer varje morgon på Tomas, de är så tunga, det gör mitt liv så sorgligt, kan inte känna glädje på samma sätt. Blir glad att när jag ser Arthur, han har ett oförställt leende. Att få krama Belle och Lykke. Roligt att umgås med Julia och Emma, att ibland få höra ifrån Felix och Ruben. 
Oroar mig för mina barn, hoppas att de har ett bra liv. 
Jag tänker ofta på om de som avslutar sitt liv som Tomas om man förstår vilken smärta de ger de som blir kvar. Men det är väl så att hans smärta var så fruktansvärd så för honom fanns ingen annan utväg. 
Förstår ju att mitt liv aldrig kommer att bli sig likt men vill ju ha tillbaka lite livsglädje. Nu tänker jag bara på att fylla dagen med något också. 
Jag saknar dig så Tomas❤️. 




Måndag 27 februari

Publicerad 2023-02-27 15:06:09 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är tre, jag har orienterat månadens bana i Skrylle med Anki, duschat , bastat och ätit lunch därute. Råraka, riktigt gott. 
När jag kom hem försökte jag nå " Vaccin direkt" samma konstiga telefonsvarare som igår. Jag cyklade ner och visst var det så att jag skulle ha haft mitt vaccin förra veckan fast de inte skickade ut någon påminnelse. 
Så jag fick mitt vaccin, betalade dryga tusenlappen och nu är jag fullvaccinerad mot Rablies, men blir jag biten måste jag ha en spruta. 
Cyklade hem, cyklade förbi kyrkogården, ska chilla lite innan jag går på lägenhetsvisning och sen cyklar till Mätaregränden. 





Söndagskväll 26 februari

Publicerad 2023-02-26 22:56:38 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart elva. Den här dagen har också gått. Åkte till Skrylle på morgonen, joggade 7 km, duschade bastade. Åkte hem, lagade mat, gick ner till stan efter att ha försökt komma i kontakt med Vaccin direkt, på en sida på nätet stod det att det var öppet, det var det inte så jag gick hem igen, gick förbi kyrkogården. De gula rosorna stod fortfarande fint. Hemma fastnade jag i att titta på bestigningar av Kebnekajse. Gick till Erika strax efter sex, vi såg sista delen av Hotell Romantik. Lite oväntat vilken vändning vissa förhållanden tagit. 
Har sett ett avsnitt av Sjuksystrarna på Fredenslund. Nu ska jag sova. 
 


Söndag 26 februari

Publicerad 2023-02-26 07:46:38 i Runningforward.blogg.se,

Ser på TV, har ätit frukost. Planer flr dagen? Måste träna, helst springa, Skrylle?
Måste kolla med vaccindirekt om de missat att skicka påminnelse om tredje vaccinationen för rabies. Får ringa dem när de öppnar. 
Hatar att känna som jag gör, känner mig ensam, ingen att prata med här hemma, ingen att göra upp planer med. Livet är inte lika roligt längre, och så kommer det att vara, jag måste lära mig att leva utan Tomas. Hitta ett meningsfullt liv utan honom fysiskt men där han finns med i mina tankar. Vill inte känna den ångestliknande känsla som tar plats i mitt bröst, som får mig lätt illamående och ett tungsinne som intar min kropp. 
F-n vad jag saknar dig Tomas❤️



Lördagseftermiddag

Publicerad 2023-02-25 16:33:28 i Runningforward.blogg.se,

Äntligen har solen tittat fram. Klockan är halv fem. Gick en långpromenad till Nöbbelövs mosse i mulet väder och en kall vind. 
Lagade mat eller rättare sagt stekte en vegokorv och värmde potatisgratängen från igår. Lite grönsaker till. Åkte sedan ut till Nova, handlade handskar för att ha på vår vandring till Kebnekajse. Den är inte förrän i slutet av sommaren men jag tänkte att då är väl utbudet av handskar inte så stort på affärerna. 
Druckit kaffe, ätit en kanelbulle, nu ska jag duscha, ta på mig pyjamas, tycka synd om mig själv en stund. Jag vet att många människor har det värre än jag. Resten av kvällen kommer att tillbringas framför 📺. 
Kanske blir det Melodifestivalen ändå. 


Lördag 25 februari

Publicerad 2023-02-25 11:09:16 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är strax efter elva. Emma och Lykke har sovit över. Det blev en något orolig natt med Lykke som hostade mycket och som på morgonen efter vällingflaskan kräktes i soffan.
Johanna har hämtat Lykke, jag har kört Emma till Kävlinge. Och nu känns ensamheten fruktansvärd, vill inte gå till gymmet, har ingen motivation. 
Ska gå ut på promenad, det ska jag tvinga kroppen till. Jag saknar dig så Tomas. Varför blev det så här? Att inte få åldras med dig. Livet är så tomt utan dig. 
Har nu kommit till sista ICAkuriren….. (null)



Fredag

Publicerad 2023-02-24 07:28:21 i Runningforward.blogg.se,

Det är en tung morgon. Jag vet inte hur jag ska få ihop energi och göra saker. Saknaden efter Tomas är förfärlig, jag vill bara gråta. Det är en tyngdkänsla i bröstet. Jag har inte lust att göra någonting alls. Men det brukar kännas bättre efterhand. När man kommit upp. Jag är bara rädd för att det en dag inte känns bättre. Vad gör jag då? Går och lägger mig i sängen och drar täcket över huvudet. 
Ska passa Lykke ikväll och natt, vill hjälpa till så mycket jag kan. Det är samtidigt en förmån att lära känna sina barnbarn. 
Jag vet inte hur den här dagen blir men nu ska jag ta mig upp ur sängen i alla fall. 

23 februari

Publicerad 2023-02-23 21:07:08 i Runningforward.blogg.se,

Ser på TV. Dricker rött vin. Det har varit en intensiv dag. Belle och Julia har sovit över. Vi var på Kulturen, passade på att besöka Pippi-utställningen, sista veckan nu. 
Vi fikade på Espressohouse, vi tände ljus i domkyrkan. 
Julia skulle träffa kompisar i Malmö och gå ut och äta. 
Körde Belle till Mätaregränden, Oscar och jag gick och handlade med barnen. 
Åkte hem, åt upp animaliska rester, vill inte slänga mat. 
Har suttit och pratat i telefon med Gerd och vi har hjälpts åt med ansökan om visum till Kenya, inte helt lätt. Tror att vi blev klara. Dock gick det inte att fixa vaccinationsbevis-uppladdningen. 
Plötsligt går det inte att se TV4-play på min Samsung Tv i vardagsrummet. Det har Samsung berättat för mig via Mail. Tv:n är för gammal, går inte att uppgradera längre. Det går att casta. Men det känns som kvaliteten är mycket sämre. Antar att detta verkligen är ett I-landsproblem. 
Idag är det ett år sedan Ryssland anföll Ukraina. Så fruktansvärt, krig är så onödigt. Så många döda, så mycket förstörelse. 
Jag tänker mycket på Tomas, det ofattbara som har hänt. När jag ser Belle, Lykke och Arthur, han får inte uppleva dem. Han hade älskat det. Att man kan må så dåligt så att man avslutar sitt liv. Han hade så många som älskade honom. Vi hade ett bra liv. Varför? 

Så trött 😴

Publicerad 2023-02-20 14:20:05 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är kvart över två ( på dagen!!) och jag är så trött. 
Tog mig upp ur sängen i morse med träningsvärk. Gick till gymmet. Kunde INTE  springa med den här usla kroppen. Fick gå och springa omvartannat. Körde kort styrketräning efter de 6 fasansfulla kilometrarna på löpbandet. 
Nu är jag hemma, har lagat mat. Hunnit gå igenom ett par ICAkuriren men vill bara sova. Om jag lägger mig och sover middag så tror jag att det är första gången någonsin. 
Ska se om jag somnar. 
(null)


Måndag

Publicerad 2023-02-20 07:30:12 i Runningforward.blogg.se,

Ser på TV 4-Nyhetsmorgon. Det är måndag, det är en ny vecka. Planer? Måste träna idag. På kvällen bio med Dervla och Kristiina. I morgon seniororientering. Onsdag då kommer Belle och sover över. På torsdag passa Belle och Lykke.  I helgen blir det mycket barnpassning. Oscar ska åka bort den här helgen som kommer. Så träningen får stå tillbaka. 
Ska snart gå upp och ta mig an en ny dag. Morgnarna är alltid tunga. Tomas du finns i mina tankar, jag saknar dig så. Varför?

Söndag

Publicerad 2023-02-19 08:13:15 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade kl fem. Satte på min ljudbok. Somnade, vaknade, somnade,  drömde…mitt i en konstig dröm står Tomas i sin bruna jacka. 
Jag kramar honom, han känns på riktigt, jag tar honom i handen och leder in honom i ett hus. Sen vaknar jag, men det kändes bra, det var en bra dröm. Är glad att jag drömde, när jag först vaknade mådde jag inte alls bra. 
Nu  sitter jag i sängen och tittar på Nyhetsmorgon. Klockan är snart kvart över åtta. Ska träffa Niclas idag. Vi träffas inte så ofta. Så det ska bli trevligt. 
Vill ha tillbaka mitt liv, vet att det inte kan bli som tidigare. Att det kommer att finnas ett före och ett efter. Men att få vakna och känna glädje inför dagen. Att försonas med det som hänt. Att hitta någon att dela vardagslivet med, inte någon ny partner på det sättet. Tror inte att jag vill bo med någon annan människa men att ha någon att gå ut och äta med, vandra, gå på bio, kanske resa med. Har ju ingen riktigt tight vännina heller. Är verkligen glada för de vänner jag har. De har betytt mycket. Mina barn och barnbarn har betytt mest av allt. Men man lever inte livet genom sina barn. 
En dag ligger framför mig, ska ha med mig minnet av Tomas i drömmen.  (null)




Lördagskväll

Publicerad 2023-02-18 19:21:33 i Runningforward.blogg.se,

Känner mig så ensam. Gick på ATC i morse. Sen kom Kent och GunMarie, jag och GunMarie skulle tillsammans med Daniel och Jeanette fixa vårt visum till Kenya. Det gick nu inte så bra. Det var inte helt lätt. 
Gick ut och gick en runda sen, gick förbi Psyk, grät och kallade dem mördare. Gick till graven, satt och grät där en stund. Jag saknar honom så, på något sätt har det blivit så mycket värre nu. 
Klockan är snart halv åtta, jag har många timmar att slå ihjäl innan jag kan sova. 
Jag ser på " Husdrömmar". Dricker rött vin. 🍷 
Hur kommer mitt liv att bli? Kommer jag att ha kvar den här ensamhetskänslan? Jag vet att jag har så mycket annat att leva för, att vara glad över. Men att komma hem till den här tomma lägenheten. Inte ha någon att prata med, ingen att planera saker med. 


Lördag 18 februari

Publicerad 2023-02-18 06:39:35 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är halv sju. Har legat vaken en stund. Morgnarna har blivit jobbiga igen. Vaknar och minns, mår lite illa när jag börjar tänka på det som hänt. Och den tunga vemodighet som kommer över mig. Känns inte som livet ska bli bra någonsin. Det lättar sen och kvällarna går bättre, då kan jag se på TV. 
Vad gjorde jag igår. Jag, Karolina och Dervla vandrade en av Karins rundor. Det regnade mest hela tiden. Vi kunde fika under ett vindskydd. Och det där med regntäta kläder…min jacka och mina byxor höll inte måttet. 
Stod länge under duschen när jag kom hem. 
På Nyheterna hade man varnat för stormen Otto och han kom senare på kvällen. Hörde ett brak på balkongen, mitt insynsskydd av trä hade blåst ner och höll på att blåsa vidare. Det var en fruktansvärd vind, fick släpa in dem i lägenheten. Det kändes som man skulle sugas iväg av stormen. 
Nej ska snart gå upp, det är bara att kämpa på. 


Det är kväll, det är fortfarande torsdag .

Publicerad 2023-02-16 22:08:45 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är tio, ska snart lägga mig. Vet knappt vad jag gjort ikväll. Cyklade hem från Oscar och Johanna vid sextiden. Åt lite, har förberett för morgondagens vandring. Läst lite, lyssnat på ljudbok. Borde ta fram min  stickning 🧶 men har något konstigt motstånd. Det är ett bra sätt att få tiden att gå. 
Har tänt ett ljus för Tomas, jag saknar honom så. Det är fortfarande så ofattbart, så overkligt så sorgligt. Men jag måste ju se till att leva de år jag har kvar. Vet inte riktigt hur jag ska komma vidare, men det ger sig kanske. 
(null)

Torsdag 16 februari

Publicerad 2023-02-16 16:00:46 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart fyra. Jag sitter i soffan har inget att göra. Ska mitt liv vara så här? Jag har varit på pass. Har handlat, hämtar paket. Lagat lunch, varit nere i lokalen och städat. 
Suttit och läst lite. Räddades precis av att Oscar ringde, åker gärna dit och träffar barnen en stund. 
Men jag måste ju hitta på något att göra. Det blir väl lättare när det blir ljusare ute och varmare. 
(null)
Läser den här boken nu. 

Onsdag

Publicerad 2023-02-15 07:00:34 i Runningforward.blogg.se,

Sov så dåligt inatt. Vaknar nästan varje timme. Fattar inte varför. Inatt kanske jag var lite stressad över att jag skulle lämna bilen på service nu på morgonen. Nu sitter jag här utanför verkstaden, alldeles för tidigt. 
Ska gå hem tänkte jag, lite kusligt eftersom det fortfarande är mörkt, men många människor är på väg till sina jobb vid den här tiden. 
Igår var var en rätt bra dag, efter cirkelträningen åkte jag till Erika, hade med mig Felixpajer och vaniljhjärtan. 
På kvällen var jag i Skrylle med Anki och Magnus. Vi körde lite backträning med styrkeövningar. 
Har inte så många planer för idag. Få se om det blir någon träning. 
Nu tycker jag att verkstadennska öppna, klockan är över sju. 




Alla ❤️ dag.

Publicerad 2023-02-14 07:54:04 i Runningforward.blogg.se,

Ska snart gå upp. Ligger och tänker som vanligt och tänker på det som hänt och på framtiden. Vet att man ska leva i nuet. Att man inte ska låta tankarna ta över. Att inte ha förväntningar. 
Jag måste acceptera att livet är så här nu. Jag vill ju känna glädje igen. Tänker att livet är så kort, jag måste leva nu, vill ha Tomas med mig, i mina tankar, vill drömma fina drömmar om honom. 
Igår hade jag en intensiv dag, gick till gymmet, körde löpbandet och lite styrka. Handlade på Fäladstorget på vägen hem. Cyklade ner till stan och fixade foto 

Söndagskväll

Publicerad 2023-02-12 23:04:44 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart elva. Vad har jag gjort idag? Varit i Skrylle. Passat Belle och Lykke en stund medan föräldrarna körde trädgårdsavfall till Sysav.  Gick på bio, själv, det har jag aldrig gjort tidigare. Var sedan hemma hos Erika, vi tittade på Hotell Romantik. När jag kom hem lagade jag mat. Har ju massor av mat i Kyl och frys. Sen har jag fortsatt gå igenom gamla tidningar, den högen ska bort. 
Ja det var den här helgen. Imorgon är det en ny vecka.  (null)


Söndag 12 februari

Publicerad 2023-02-12 07:35:29 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade tidigt, valde att lyssna klart på min ljudbok eftersom jag inte kunde somna om. 
Det är tungt nu men kanske lättar det när det blir ljusare om dagarna, när dagarna blir längre    Jag måste försonas och acceptera tanken på att Tomas inte finns med mig längre. Det är så svårt. Han var min bästa vän och min trygghet. Varför?
Ännu en dag att ta sig an…….

Varför är det så tungt nu?

Publicerad 2023-02-11 18:14:27 i Runningforward.blogg.se,

Från årets början har sorgen blivit allt tyngre. Efter att Emelie åkt så blev det ännu lite mörkare. Jag vet inte varför jag är så tungsint nu. Jag är rastlös, känner mig jagad. Vet inte var jag ska bli av om jag inte har något att göra. Att det var Tomas begravningsdag i torsdags gör ju sitt till. Men det började långt innan. Bara att veta jag kommer aldrig att krama om honom mer, aldrig prata med honom. Det sitter ingen i soffan när jag kommer hem. Lägenheten är alltid tom. Efter gymmet var jag hos Oscar och Johanna, hjälpte till att passa barnen medan de fixade i trädgården. När jag kom hem började jag storgråta. Men jag har lagat mat. Har börjat plöja igenom mina gamla tidningar som har legat ett år. Det känns lite bättre. 

Lördag 11 februari

Publicerad 2023-02-11 07:16:43 i Runningforward.blogg.se,

Dagarna går, ibland vet jag knappt vad jag har gjort för att få dem att gå. I går var jag på Mätaregränden och passade Belle och Lykke. Det gick bra. Träffade sedan Kristiina, vi delade en pizza och drack en öl på VED. Sen upptäckte Kristiina att hon blivit av med sin plånbok. Vi gick tillbaka till pressbyrån där hon hade handlat. Hittade sedan krysstidningen som hon köpt vid en papperskorg. Vi gick vidare till Café och Le. Hon anmälde sitt kort stulet. Vi satt kvar och pratade, drack en öl, lyssnade på live-musiken. 
Jag cyklade hem till Erika, vi skulle se klart " Händelser vid vatten", då såg jag att jag hade ett missat samtal från Kristiina. Någon hade lämnat hennes plånbok i hennes brevinkast. S underligt alltihopa. 
Vad jag gjorde i torsdags? Julia och Belle sov över. Jag lämnade Belle vid tiotiden. Gick på pass på Actic. 
Sen åkte jag och Erika ner till stan skulle ha ätit lunch men det blev en macka på Mormors.  Inte prisvärt och omysig miljö. Ska försöka komma ihåg det. 
Vi köpte blommor till Tomas, 9:e februari är hans begravningsdag. Satte blommorna på graven. Jag cyklade sedan till Oscar. Senare på kvällen tog vi takeaway från chop chop. Oscar hämtade Erika. 
Och nu en ny dag framför mig, ska på ATC, ska titta inom hos Oscar. Men sen….det är många timmar kvar av lördagen. 

Onsdag 8 februari

Publicerad 2023-02-08 07:07:08 i Runningforward.blogg.se,

En dag som inte blir som den var planerad från början. Leif och Helena skulle komma förbi när de körde hem från läkarbesök i Svågertorp. Jag hade tänkt bjuda på lunch. Nu blir det inte så. Har fått avboka eftersom en sjuk Belle kommer hit. 
Vill ju hjälpa till så mycket jag kan med barnen men det har blivit ganska mycket nu. 
Har ett möte 16:45 och det måste jag gå på. Känner mig gammal och trött och så ensam. 

Tisdagskväll

Publicerad 2023-02-07 19:16:45 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är bara sju. Den känns som elva. Trevlig orientering i Bulltofta park. 
Hem och duschade, körde sedan upp till Mätaregränden. Oscar tränade med Jonte, jag passade Lykke. Johanna kom hem med en sjuk Belle. I morgon skulle egentligen Leif och Helena kommit hit men nu blir det nog passning av en sjuk Belle istället och Lykke får vara på dagis. 
Tycker synd om dem alla. Svårt att vara hemma från jobbet. Att ha små barn och något av ett karriäryrke…..
När jag kom hem från Mätaregränden bestämde jag mig för att gå ner till stan och få min andra rabiesvaccination. Gick förbi kyrkogården på vägen hem, satt en stund på bänken. Lagade mat när jag kom hem. Vegoburgare och pasta. Glass och fazer choklad till efterrätt. Nu ligger jag i soffan, dricker ett glas vin och lyssnar på min ljudbok som är ganska spännande. 7: e boken i en serie som jag lyssnade på förra året. 
Tomas❤️
(null)

Tisdag 7 februari

Publicerad 2023-02-07 07:45:34 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade än en gång med nästan en fysisk smärta av tungsinthet. Men gjorde en del praktiska saker som att bädda rent i sängen och det känns bättre nu. Har ätit frukost och druckit kaffe. Ser på TV 4 Nyhetsmorgon. 
Pratade med Erika igår kväll och jag sa att jag inte ville gå på Spes-mötet på torsdag. Torsdag den 9 februari är den dag vi hade Tomas begravning. Vill gå ner till graven sätta blommor och sedan gå och fika eller äta någonstans. Sen kan vi sitta här och titta på bilder på honom. Det är så sorgligt att han inte finns med mig. Men jag ska försöka fokusera på våra bra minnen. 
Kommer ihåg en gång jag var på gymmet och tränade med Gunilla och vi träffade Tomas och jag skojade med hur mysigt det hade varit att komma hem till lagad mat. När jag kom hem möttes jag av ett dukat bord, han hade lagat lax. Ljusen var tända. Tomas älskade tända ljus. 
Ska fixa matsäck till dagens orientering.
Vet inte ringt vad dagen har i beredskap men ska försöka göra det bästa av den. 



Måndagskväll

Publicerad 2023-02-06 22:42:02 i Runningforward.blogg.se,

En intensiv dag. Cyklade upp till Oscar strax efter sju. Han körde mig sen så att jag kunde lämna tillbaka mattprover och beställa mattorna som vi ska ha till vår samlingslokal. 
Fick ett meddelande att citymail hade lämnat mitt bokpaket utanför dörren. Cyklade hem och hämtade det medan Lykke sov middag. 
Det var min bok "Sankt Olavsleden". Vill gå den också. Nu när det inte blir någon Camino i år så blir det kanske Sankt Olavsleden istället. 
Det känns som om jag måste göra så mycket jag kan av det liv jag har kvar. Tomas finns inte kvar hos mig. Det känns som jag åldrades flera år när det hände. Jag har blivit så medveten om min ålder. Tänkte inte på den innan. Men nu blir jag skräckslagen av tanken att leva utan Tomas resten av mitt liv. 
Hann med ett spinningpass trots allt. Glad för det men blev helt slut. 
Pratade en lång stund med Gerd, vi gjorde upp lite planer inför vår vandring på Sankt Olavsleden någon gång i September. 
Ser på en Feelgoodfilm som jag sett tidigare. Den är riktigt bra också, skottår. 
Måste snart lägga mig, sov så dåligt inatt 
Ska orientera i morgon med Anki och Magnus. Vet att mitt liv inte är så dåligt men jag saknar dig så Tomas. 

Söndagskväll

Publicerad 2023-02-05 22:01:36 i Runningforward.blogg.se,

Åkte till Skrylle, joggade femman, körde lite styrka efteråt. Åkte till Mätaregränden, stannade där till strax efter fem. Har sett Händelser vid vatten och Hotell Romantik tillsammans med Erika. 
Det var den här dagen, ser en fransk film nu. 
" Livets bästa år". Ska snart lägga mig. 

Söndag 5 februari

Publicerad 2023-02-05 07:43:18 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade vid femtiden och sorgen grep tag i mig. Den har blivit så påtaglig igen. Visste att jag måste somna om. La mig sent igår. Var på bio och såg " A man called Otto" den var bra men inte bästa filmen att se för mig med flera  inslag av självmordsförsök. Hade pratat med Erika innan om den, vi undrade om det var en film vi klarade av att se. Det gick ändå bra. 
Jag tror att jag somnade om sen med min ganska tråkiga ljudbok i öronen. 
Nu har jag ännu en dag att ta mig igenom. Jag måste ha en annan syn på mitt liv. Inte bara att ta mig igenom dagarna. Dagarna ska fyllas med liv inte livet med dagar. 
Det är lätt att ta till såna visdomsord. Men hjälper det? Ska försöka göra mitt bästa av min dag…..

Tidig lördagsmorgon

Publicerad 2023-02-04 06:54:19 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade strax innan fem, har försökt somna om men det går inte. Varför ska det vara så svårt att sova nu när det inte finns något som hindrar mig från att ligga i sängen hur länge som helst. 
Försökte somna till min ljudbok, " som ljuvaste honung", den är ganska tråkig. Kanske slumrade  jag till en kort stund. 
Vill ändå ligga kvar i sängen. Ska göra kaffe, dricka det i sängen. Som pensionär så är ju inte helgerna annorlunda än vardagarna. 
Har ganska mycket planerat idag. ATC, kanske träffa Belle och Lykke en stund, fika och bio på kvällen med Dervla och Karolina. 
Fast däremellan har jag en massa timmar att "slå ihjäl". 
Jag önskar att den här tungsintheten ska försvinna, vet att den inte kan det. Sorgen och saknaden efter Tomas är så svår. Att ersätta tungsintheten och bara tänka på glada och ljusa minnen är svårt. Att vara glad för den tid vi fick tillsammans, han gav mig så mycket, våra barn och barnbarn. Vi har många upplevelser tillsammans. 
En ny dag framför mig, vet att det bara är jag själv som kan påverka hur jag mår. 




Fredagskväll

Publicerad 2023-02-03 21:37:10 i Runningforward.blogg.se,

Ännu en dag som inte blev som jag tänkt mig. Kan börja med igår kanske, en fantastisk fin dag. Solen var framme. Jag, Anki och Magnus gjorde Månadens bana i Skrylle. 
Sen hörde Oscar av sig, han mådde inte bra. Jag stannade hos honom nder kvällen tills barnen hade somnat. Han messade i morse han hade hög feber och var kass. Johanna var tvungen att åka tidigt. När jag cyklade till Mätaregränden var det ett vitt landskap dock kom det ett rikligt regn. Hjälpte till med att att handla lite och fixa lite medikamenter. Cyklade hem, av med alla blöta kläder, satt mig i soffan, då ringde Oscar igen. De hade ringt från dagis, de ansåg att Lykke var för dålig att vara där. Denna gång tog jag bilen upp. Kort avbrott för att titta på mattor till vår gemensamma lokal i föreningen. 
Stannade hos Oscar och Johanna till nästan halv sex, hem snabbt, ringde Gerd, sen kom Erika, vi tittade på Triangle of sadness, drack rött vin, åt ost. Jag säger bara om " Triangle of sadness", slöseri med tid. 


Onsdag 1 februari

Publicerad 2023-02-01 13:32:44 i Runningforward.blogg.se,

Har vänt fram ny månad i almanackorna. Har putsat färdigt fönstren. Har varit på gymmet. Ätit lunch och samtidigt läst " Senioren" som jag fått av Erika som i sin tur fått dem av Ulla. Har bläddrat igenom flera nu, en del bra reportage men samtidigt är det förstås en massa prat om äldreboende, reklam för rollatorer och problem med hörapparater och liknande. Har ju inte kommit dit ännu. 
Planer för resten av dagen, ska cykla ner till stan, sätta blommor på graven och köpa vin på Systembolaget. 
Sen ska jag till Oscar, eventuellt blir det ett spinningpass ikväll. Vi får se. 
(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela