Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

En torsdag mitt i livet eller kanske inte mitt i förstås....

Publicerad 2015-01-29 13:39:19 i Allmänt,

Klockan ringde 5.20. fattar inte varför Tomas ställer klockan så tidigt. Förr gick vi upp strax innan sex och vi hann ändå bli klara. Är dessutom ledig idag men har ändå bestämt mig för att gå på spinning. Jag springer inte så mycket eftersom benen uppför sig som de gör. Känns som spinning är ett bra alternativ även om det inte kan ersätta löpning. Man blir trött och svettig i alla fall och det känns bra.
Det har varit en lång dag. Hem efter spinningen och lite fika. Hantverkarna kom i dag. Två stora starka rörmokare dök upp strax innan åtta. Långpromenad med Lufsen i bistert kallt väder.
Efter detta cyklade jag ner till stan för att vaccinera mig. Blev vaccinerad mot stelkramp och Gula febern. Dukoral fick jag med mig hem. Recept på Malaria-tabletter. 1140 kr sen kommer tabletterna till sen. Men jag känner också att det är värt det. Även om risken är liten att man drabbas.
Handlade på Fälads-torget på vägen hem. Fisksoppa till lunch.
Lite jobbigt att vara här hemma med grabbarna däruppe i badrummet. Emellanåt lät det som om det grälade, de gjorde de nog inte. De är antagligen bara lite högröstade. Men jag satte fram lite vetebröd till dem och gick sedan iväg på nästa långrunda med Lufsen. Vi gick 5 km i ganska hård vind med ispiggar och mycket blött underlag. Jag är stolt över Lufsen för trots sin höga ålder så pinnade han på bra. Men Brrrr...så kallt det var.
När jag kom hem var vattnet på igen så jag kunde gå på toaletten och även sätta på kaffe som har tinat upp mig.
Och hantverkarna verkade vara vänner och det verkar som om de gillade kaffebrödet.
Och i kväll kommer Emelie hem.

En trött Lufsen. 

4:e semlan

Publicerad 2015-01-28 20:47:33 i Allmänt,

I kväll inmundigade jag semla nummer 4. Köpte 2-pack av Södervidinges bullar på Willys. Kostar bara 14 kr styck och smakar helt ok. Tomas var också sugen på semla så han åt den andra.
Stannade ju hemma idag för att hantverkarna skulle kunna arbeta i lugn och ro och inte störas av Lufsen. Men inga hantverkare dök upp, inte på hela dagen.
Fick en hel del gjort. Betalade räkningar ringde några samtal. Tvättade, städade kyl och frys, handlade, lämnade tillbaka lådorna från Moroten och Piskan som jag haft sedan November. Gick en lång runda med Lufsen. Sen fick jag åka in och jobba eftersom jag har beredskap, det blev bara 50 minuter. Avbokade först spinningen men sen visade det sig att jag ändå hann dit och det fanns plats kvar.


I morgon blir det VAH = vård av hund

Publicerad 2015-01-27 21:22:00 i Allmänt,

Lufsen ställde ju till det för hantverkarna i torsdags, välte deras hink med fogbruk och gjorde så att en kabel gick av och att "Vispen" gick sönder. Efter detta har han haft dagmamma (svärmor) sen i fredags. Hon kan inte i morgon så då får jag stanna hemma med honom. Förhoppningsvis är det snart klart, badrummet. Ganska mycket är på plats. Fläkten är monterad. Badrumsskåpet är uppsatt. Handukstorken är på plats.
Har varit i Skrylle i kväll. Jag är så j-kla dålig på att springa nu. Benen gör ont. Jag blir kanske aldrig bättre.Känns deprimerande.

Utmattad

Publicerad 2015-01-26 21:06:41 i Allmänt,

Efter att ha jobbat hela dagen. Gått direkt till gymet. Först ett hårt ATC pass, sen ett tufft spinning-pass så är jag helt slut. Är hur hungrig som helst och kan inte sluta äta känns det som.Tror jag skall gå och lägga mig istället.

Måndag i morgon igen

Publicerad 2015-01-25 21:25:00 i Allmänt,

Helgen har som vanligt rusat i väg. Hur kan den gå så fort? Jag hade verkligen inte lust att springa idag, men jag vet att om jag inte tränar så mår jag inte bra, så därför blev det en runda ner till Nöbbelövs mosse. Solen sken och det var fortfarande ganska kallt, så snön låg vit och fin. Och man kunde springa runt mossen utan att bli blöt om fötterna. Lite problem under järnvägen bara, där fick man balansera på muren. 


När jag väl kom hem hade halva dagen gått och duscha måste jag göra på Actic och jag passade på att basta också, så där försvann en timme till. Gjorde sen nyttiga chokladbollar, alltså, de är INTE lika goda som vanliga hederliga chokladbollar. Passade på att baka ett glutenfritt bröd också. Och samma sak där, inte lika gott. Men jag måste testa att äta annorlunda eftersom min mage inte mår riktigt bra. Googlar man magproblem så finns det massor att läsa. Många har problem med sin mage. Lagade sen mat, lax i ugn, råstekt potatis och morötter, till detta rödbets-, ruccola- och fetaost sallad. Efter detta har  en del "måsten" avverkats, men flera återstår.
Tror jag skall ha en fruktstund nu efter allt skräp jag ätit i helgen.

Så var det lördagskväll igen då

Publicerad 2015-01-24 22:42:00 i Allmänt,

Vi cyklade ner till stan Tomas och jag. Lite småkallt var det allt. Första anhalten blev Arken och där handlade vi mycket. 4 pocketböcker 
och ett smycke av Carolina Gårdheim som jag blev väldigt förtjust i. 
På Stadium blev det också en del "Fynd" Tomas hittade en tränings-tshirt för 65 kr, jag fyndade sockor, Nike trosor och en kompressions-tshirt 75% rabatt. 

Vi fikade på Ramklints, säsongens 3:e semla slank ner. Min första åt jag på juldagen på Hollandia i Malmö, nr 2 för ett par helger sedan på Skrylle-restaurangen. Den på Hollandia är hittills den godaste, men Ramklints ligger god tvåa. 
Jag gillar stillheten i Domkyrkan och när man tänder ljus så tänker man på de som inte är med oss längre. 
Sen cyklade jag till Fälads-torget och handade mat till kvällen. Jag gjorde allt för att slippa träna och beredskapstelefonen ringde INTE. Till sist begav jag mig till gymet. Jag måste ju duscha eftersom man inte kan göra det härhemma just nu. Sprang på löpbandet 40 min, körde lite "Backe" först och sedan några fartökningar. Skulle köra styrketräning efteråt, men jag hade inget ombyte med mig och jag tyckte att jag stank svett så mycket (Trots rena träningskläder) så jag kortade av det lite. Konstigt att kläderna kan lukta så illa trots att de är rena. Det finns nog alltid kvar gammal svett. Lagade mat: Stekt röding-filé. Potatis i ugn, sallad, gröna ärtor och sås bestående av fänkål, crème fraîche och vitt vin. Erika gjorde oss sällskap. Såg stjärnorna på slottet. Harriet Andersson var värd. Ganska intressant program.

Lördagsmorgon

Publicerad 2015-01-24 09:02:08 i Allmänt,

Soffan, Sydsvenskan och TV4 nyhetsmorgon. Beredskap. Funderar på att åka ner på stan. Om jag inte blir inringd. Först lite tvättfixande, obligatoriskt lördagsnöje. 


Fredagskväll

Publicerad 2015-01-23 22:27:08 i Allmänt,

Lite trött idag. Var ute med jobbet igår på after work. I min ålder tål man inte så många öl eller att komma hem efter tio på kvällen. Men trevligt var det.Så i morse blev det inget gymmande på gymet, men jag var tvungen att gå dit och duscha. Nu längtar man efter att badrummet skall bli klart.
Hann med spinning efter jobbet. Ännu en spinninginstruktör som jag inte har träffat på tidigare. Vet inte riktigt vad jag tycker. Jag blev svettig i alla fall. Lugn kväll här hemma sen. Snabbmiddag, rödbetsbiffar, Kokt matvete, sallad och sås på krossade tomater, vitlöksost och gräslök. Ganska gott.
Sen film på Netflix, "Fools rush in". En Feelgood film. Jag gillar bara såna. Klarar inte av att se våldsamma filmer eller filmer med olyckliga slut. Jag vill ha "Happy ends" Ålderstecken det med?
Har beredskap hela helgen. Vore bra att få jobba lite. Det ger lite extrapengar eller komptid, båda sakerna är bra att ha.
Och badrummet är nästan helt kaklat!


Oroligheter i Kongo

Publicerad 2015-01-21 21:27:02 i Allmänt,

Oroligheterna i Kongo fortsätter. Man har stängt ner internet. Man kan inte skicka sms. Än så länge går det att ringa dit. Och Daniel har kunnat skicka mail från ambassaden. Att ringa via Skype är billigare än via vanlig telefoni men ädå väldigt mycket dyrare än till andra länder. Vi får hoppas att det lugnar ner sig. De har bunkrat upp mat så att de har för ett par veckor i alla fall. Nästa vecka skall jag vaccinera mig mot Gula Febern men kanske kommer vi inte iväg på vår resa.
Annars så är det en vanlig kväll. Har varit på spinning. Hade tänkt ta ett Work out pass efteråt men kände att det blev för mycket så jag avbokade det. Har ätit en 3/4 dels Dr. Oetkers spenatpizza. den sista fjärddelen får bli lunch i morgon.
I morgon börjar de kakla badrummet. Det skall bli så SKÖNT när det är klart.


8:e dagen. 

Att vara utan badrum.

Publicerad 2015-01-20 22:23:57 i Allmänt,

Tur att man har gymet så nära. Dusch på Actic i morse efter kort styrketräningspass. I kväll dusch och bastu i Skrylle efter 6 km löpning. (Kom sent ut). 
Här lite badrumsbilder:



Lite orättvist för vi har plockat bort duschdraperi och alla andra saker

Rivning påbörjad. 

Och idag 7:e arbetsdagen ser det ut så här. 

På gymet

Publicerad 2015-01-19 17:17:36 i Allmänt,

Dubbelpass i kväll. Har laddat med clementin, banan och en halv bar. 
Först ATC sen spinning. 


Helgen slut

Publicerad 2015-01-18 20:20:32 i Allmänt,

Känner mig helt utpumpad och lite "låg". Det har varit en ganska bra helg. Intensiv dag i går. Tittade på Julia när hon sprang 60 meter på bollhuset på förmiddagen. Hon missade finalen med 7 hundradelar men hon kämpade bra. 
Handlade på vägen hem. Sprang en runda i fint väder men med kassa ben, kändes som om jag hade mjölksyra i dem. Anki och Magnus på middag på kvällen och för att gå igenom lite LLIF grejer. En trevlig kväll. 
Idag sprang jag en runda nerom Nöbbelövs mosse. Mycket blött på sina ställen så jag fick gå. Blev drygt 15 km.
  
Ganska jobbigt det här att man inte kan duscha hemma. Tur att gymmet ligger nära. 
Sen följde Oscar och Linn med till Skrylle och gick det mesta av ULA-stigen. En lycklig Lufsen som fick springa lös en hel del. 
Lite snabb mat när vi kom hem, Jordnötsbiffar, stekta champinjoner, kokt brysselkål, Felix potatiskroketter, gårdagens creme fraichesås och lite sallad. Jag var jättehungrig så det smakade bra!
 

Ingen spinning😂

Publicerad 2015-01-15 20:40:08 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll så jag fick avboka mitt spinning-pass. Gick hem strax efter sju. Cyklade hem i regnet.
Sitter och tittar på TV och förundras över hur mycket skräp det finns. Försökte titta lite på Jamie Olivers smarta rätter. Men det är inget för mig.Antikrundan ser jag bara INTE. Victoria´s Fashion Show.Herregud så många smala avklädda flickor. Finns inget jag vill se. Hade tänkt titta på "Rakt in i hjärtat" Men struntar nog ändå i det. Kan kolla på SvT Play.

Den ena dagen är den andra lik.

Publicerad 2015-01-14 20:31:04 i Allmänt,

Den här bloggen skriver jag för mig själv. Från början var det ju viktigt för mig att skriva de framsteg jag gjorde efter min operation. Och jag räknade veckor, månader. Men nu har det gått så lång tid. Jag tänker inte ens på det varje dag. Bara ibland kommer tankarna upp. Varför drabbades jag? Men jag hade i alla fall något som gick att laga. Kanske kan jag inte springa så fort som jag vill men jag kan SPRINGA! Och även ärret på magen har bleknat. Så jag får kanske byta namn på min blogg.
Men jag tänker på bloggar jag läser. Hur kan man hitta på nya saker att skriva varje dag? Man måste ha ett liv där det händer mycket. Mina dagar är så lika varandra.
Sprang efter jobbet. 2 grader varmt, det gick trögt att springa, körde fartökningar. Hade glömt att jag inte kan duscha här hemma eftersom badrummet är nedmonterat. Men jag fick duscha hos Oscar så det löste sig.


Trött

Publicerad 2015-01-13 21:22:23 i Allmänt,

Slötittar på Aktuellt. Har sprungit i Skrylle. Fartökningar mellan lyktstolpar på femman. Rolig träning. Sprang 2,2:an sen. Handlade på Willys på vägen hem. Har druckit varm choklad och ätit knäckebröd.och nu är jag trött och snart redo för sängen. Inte så spännande liv man har. Jag gör i stort sett samma saker vecka ut och vecka in. Men vad är ett spännande liv? Och vad skulle jag göra om jag inte tränade så mycket? Se på dålig Tv? Läsa böcker? Men läsa böcker gör jag en del.
Renoveringen av badrummet går framåt. Det mesta av kaklet är nu borta.
Nu skall jag packa väskan för morgonträningen!

Måndagskväll och spinning

Publicerad 2015-01-12 20:38:23 i Allmänt,

Actics program för våren är i gång! och nu kan man kombinera ATC:n och spinningen på måndagarna. Så först blev det ATC med Joakim, en kille som vi känner lite sedan Kävlinge-tiden. Ett roligt pass, bra upplagt. Sen spinning, men Suzan var sjuk så det var en annan tjej som hade passet. Alltid svårt med en ny spinningledare , Man vet inte hur mycket man törs ta i, en lång stund satt jag mest och saknade Suzans peppande. Men det tog sig passet och det var nog ett ganska ok pass.
I övrigt har jag inte gjort särskilt mycket.
I dag kom rörläggaren och började riva ut i badrummet. Äntligen är vi på G!

Helgen slut igen

Publicerad 2015-01-11 19:14:00 i Allmänt,

På något sätt måste det vara så att tiden tickar fortare på helgen.Och nu är det slut på alla mysiga extra lediga dagar. Nu är det 5- dagars-veckor som gäller igen. Samtidigt är det skönt att vara inne i vardagslunken. Det är vardagen vi tillbringar mesta tiden i.
Men just nu hade jag ändå gillat att helgen hade bestått av ytterligare en ledig dag.
I förmiddags blev det en tur på Myrspåret i Skrylle tillsammans med Tomas, Oscar och Linn. Och Lufsen fick springa fritt mesta delen av rundan. Knappt några andra människor ute i blåsten. 


Fika på Skryllerestaurangen efteråt. Lufsen snusade sött i bilen efter vatten och köttbullar.
Jag åt årets första fastlagsbulle, de andra åt räkmacka.


Väl hemkommen började jag sortera papper som legat i flera år. Till sist blev det 2 kassar! Törs inte ens tänka på hur mycket annat skräp vi har i vårt hem.
Sprang en runda i blåsten. Körde fartökningar för att det skulle bli lite roligare. Och sen 3 minuters-plankan enligt tidningen Spring efteråt.
Och nu efter maten soffläge.


Ser på stjärnorna på slottet

Publicerad 2015-01-10 22:43:44 i Allmänt,

Det blev en löptur ute. Kom iväg innan det började storma för mycket. 
Hade byltat på mig en massa. Så jag blev inte kall i alla fall. Kändes ändå rätt att springa ute. 
Blöta skor. 
Leif och Helena kunde inte komma så Oscar och Linn kom istället. Trevligt att träffa Linn. Erika och Lennart kom till kaffet. 
Gjorde lax i ugn med örter. Blev inte särskilt gott. Däremot en bra idé att lägga potatisen vid sidan om. 
Ser på "Stjärnorna på slottet" och det är  Özz Nujen som är värd idag. 


2 lediga dagar framför mig

Publicerad 2015-01-10 08:52:12 i Allmänt,

Regnet piskar mot rutan. Det är 4 grader varmt.Hade tänkt att springa långrunda men just nu finns det inte i min värld att ge mig ut i det här vädret. Har blivit mer bekväm med åren. Och jag hatar löpband. Så inomhusträning lockar inte heller, vi får se hur det slutar. Någon form av motion måste det bli.
Skall handla mat först av allt. Kanske har vi gäster till kvällen!

Fredagskväll

Publicerad 2015-01-09 20:37:07 i Allmänt,

Så sitter man här i soffan igen då. Fick jobba över lite. Och inte orkade jag springa när jag kom hem. Så svårt det är att ta sig ut och springa när det är mörkt, blåsigt och kallt.
Inga direkta planer för morgondagen. Om det inte blåser för mycket och de inte är för förkylda kommer Leif och Helena. Då skall vi gå ut och äta tror jag. Har inte bestämt mig ännu.
Sett en film i kväll: Belle, ganska bra film.

Missade spinningen.

Publicerad 2015-01-08 20:18:19 i Allmänt,

Hade bokat Lindas spinningpass i kväll. Gick en runda med Lufsen efter jobbet, fikade lite och kollade sen mobilen, där jag hade ett meddelande: "spinningpass på Actic NU". Jag trodde att det var halv sju. Första gången jag missar ett pass. Jag blev helt ställd, tänkte "men då blir det ju ingen träning i kväll". Men jag samlade i hop mig, tog mig till Actic där jag hade väskan kvar från morgonens träning. Det fick bli spinningmotionscykel istället. Inte lika roligt men helt ok.

Inga hantverkare...

Publicerad 2015-01-07 20:19:46 i Allmänt,

Det var idag renoveringen av badrummet skulle börja. Jag stannade hemma från jobbet.Klockan blev åtta, inga gubbar dök upp. Ringde till firman, telefonsvarare, väntade till nio, ringde igen, telefonsvarare, pratade in ett nytt meddelande och åkte till jobbet. Tror att de blivit någon form av missförstånd och att de förhoppningsvis kommer på måndag. Nu har vi ett helt tomt badrum.
Kom hem från jobbet, gick en runda med Lufsen och sen tog jag fram min löparklocka för att ändra tiden på mina intervaller. Men jag hatar den klockan. Man skall trycka och dra på ramen. Det tog tio minuter att ändra från 1 min till 2. Flera gånger hoppade den ett extra steg, så att jag ibland hade 10 minuter. Så därför fick det bara bli 30 sekunders vila mellan fartökningarna.
Men jag kom till sist ut på en runda. Det kändes ganska bra och känslan efter träningen var fantastiskt skön idag.

Inget jobb idag.

Publicerad 2015-01-06 20:30:05 i Allmänt,

Har inte blivit inringd på min beredskap. Var i Skrylle och sprang på förmiddagen. Som vanligt efter nyår så var det grymt mycket folk där. Fint väder idag också. Blev milen, Tomas jagade mig så det blev bättre tid än i lördags.
Sen blev det ett varv på Nova. Handlade inget. Matinköp på Coop och där fyndade jag en jultomte 75% rabatt.
Resten av dagen har gått åt till att fixa med LLIF:s hemsida. Skall försöka ha så lite som möjligt så det inte behöver innebära så mycket jobb.Lagade TV kockens recept Torsk i ugn med grönsaker, blev ganska gott. Oscar gjorde oss sällskap.
Tittar nu på kungafamiljen. Man kan tycka vad man vill om vi skall ha kungahus eller ej. Men lite roligt är det att titta på.

Trettondagen

Publicerad 2015-01-06 09:10:37 i Allmänt,

Beredskap idag. Som vanligt så här på morgonen när jag är ledig framför TV 4 nyhetsmorgon. I fåtöljen dock eftersom Lufsen tagit min plats i soffan. Planer för dagen: åka till Skrylle och springa och hoppas på att telefonen inte ringer. Blev inspirerad av Mitt köks Tv- kock att laga hans mat till kvällen. Torsk i ugnen med en massa grönsaker. Såg gott ut. Och lätta att tillaga.

Plockat bort julen

Publicerad 2015-01-04 21:13:00 i Allmänt,

Emma och Julia sov över här i natt. Och se sov till klockan nio. På bio med dem vid halv tolv. Vi såg Sune i fjällen. Julia gillade den. Emma sa att hon gillade musiken.Men hon somnade inte i alla fall. Det har hon gjort vid två tidigare tillfällen.
Efter att vi kört hem dem ett kort besök på Bauhaus. Sen satt jag i gång med att ta ner alla julsakerna. Det känns sorgligt. Det blir så mörkt när man tagit bort granen. Men nu är nästan allt borta. Och jobbedag i morgon. Man är helt vilse på dagarna. Sen är det helg igen på tisdag, men då har jag beredskap.

Lördagsmorgon TV4 morgon

Publicerad 2015-01-03 09:18:35 i Allmänt,

En blåsig och grå morgon 4 grader varmt. Soffläge som vanligt. Ögnat igenom Sydsvenskan. Beställt en bok på nätet. "Lugnare mage med god mat" . Inga planer för dagen ännu. Vaknade i morse och kunde inte somna om, tänkte på Kongoresan som jag känner mig lite rädd för. Att jag måste skaffa visum. Och skall jag göra det i Köpenhamn eller i Stockholm? Och hur går man tillväga?
Svårt att motivera sig till att springa i dag också. Tänker på alla råd jag läser i löpartidningarna om att man måste variera träningen, den och den träningen förbättrar styrkan och snabbheten och gör dig till en bättre löpare. Men när man nått en viss ålder så är det omöjligt att förbättra sig, inte ens kunna bibehålla styrkan man har. Man blir långsamt sämre. Men det gäller ju förstås att försöka få ut mesta möjliga av det som finns kvar. Jag gillar att träna, men mina ben gillar inte att springa längre.

Nyårsdagen

Publicerad 2015-01-01 19:28:00 i Allmänt,

Vandring runt Finjasjön. En runda som måste vara fantastiskt fin på sommaren att springa. Nu var det alldeles för blött på sina ställen.
Vi var ute i nästan 5 timmar. Man stannar ganska mycket. Tiden vi verkligen hade gått var på min klocka: 3:39! Lufsen fick stanna hemma, vi var rädda för att han skulle bli trött och att det skulle ta för lång tid om han var med, det blir ju snabbt mörkt. Jag hade packat ner pannlampor till oss, med vi behövde dem inte.


Någonstans har det stått att vanligaste maten på Nyårsdagen är Pizza (Ingen orkar laga mat) Nu blev det pizza för oss. Vi var ganska trötta efter vandringen. Två spenatpizzor i frysen. Till kaffet blev det saffranssnurror med vit choklad och mandelmassa. Och i morgon skall man jobba igen.



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela