Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Det blev en springrunda.

Publicerad 2016-09-30 20:02:26 i Allmänt,

Hjärnan vann över kroppen. Det blev en löptur. Tur det innan i veckan har den förlorat två gånger.
Och solen var framme mer än hälften av rundan. Det blåste förstås en hel del. Och när jag kom till Sankt Hans backar dök två nya Pokémon upp. Den ene av dem 2(!!) gånger. Det störde min rytm förstås och vid sista stoppet dök en Hypno med hög poäng upp. Det tog nog tio bollar att fånga honom.
Och nu sitter vi här i uterummet. Och det är alldeles mörkt ute.

God pannacotta från Coop

🌞 försvann.

Publicerad 2016-09-30 13:25:40 i Allmänt,

Tänkte att jag skulle hinna handla och uträtta lite ärenden innan springrundan. Och när jag har gjort det så är det fina vädret borta. Håller i nuläget på att övertyga kroppen att det inte finns något dåligt väder. Den vill inte alls springa. Får se vem som vinner. Hjärnan eller kroppen.

Hösten är här med sina vackra färger.
Godaste brödet

Ledig idag..

Publicerad 2016-09-30 09:28:16 i Allmänt,

Skönt med en ledig dag. Och inget planerat. Låg till halv nio.
Har nu ätit frukost och ska ägna en liten stund åt Fredagskrysset i Sydsvenskan.
Löste många korsord " förr i tiden" men nu är jag väldigt ringrostig.
Få se vad den här dagen har att erbjuda känns som en löprunda är ett måste i det fina vädret. 😊

Besvikelse

Publicerad 2016-09-29 20:45:18 i Allmänt,

Eftersom det inte blev någon löpning igår bestämde jag mig för löpbandet på Actic på morgonen. Då måste jag vara där lite tidigare än vad jag brukar och använda 24/7 gymet. Måste alltid peppa mig själv för att springa på löpband så jag kände mig laddad när jag kom till gymet. Alldeles mörkt och en tjej stod och kurade utanför. Det gick inte att komma in. Så det var bara att vänta. Och så fick jag köra min vanliga styrketräning. Det känns lite snopet.
En rolig dag på jobbet. Kom hem från jobbet gick med Lufsen. Plockade upp alla nedfallna äpplen. Det blåser ganska mycket. Så måste jag koka äppelmos i morgon.
Spinning med Linda 18:45.
Och i morgon är jag ledig. Kompledig.
Så J-kla skönt.

Sjukt trött, halva veckan har gått

Publicerad 2016-09-28 19:36:36 i Allmänt,

Onsdagskväll. Och jag är så trött. Orkade inte träna efter jobbet. Tog hand om äpplena som trillat ner och gjorde råsaft på dem. Åt rester till middag. Fisksoppa. Och till kaffet kom det fram en äppelkaka från frysen. Borde betala räkningar. Borde packa ur träningskläderna från morgonens träning. Jag har ingen energi kvar.

Lite bilder från promenaden med Lufsen.

Ingen träning i kväll.

Publicerad 2016-09-26 21:36:37 i Allmänt,

Gymet i morse. Men efter jobbet så kände jag inte för att träna. Så det blev ingen löprunda.
Idag blev jag lite chockad när jag scannade Felix Skaldjurspaj. 610 kalorier.
Tycker att det är alldeles för många kalorier.
Fick mig en tankeställare över vad jag äter.
Man borde ha mera råvaror och inte så mycket processad mat. Men man skall orka också.
Och alla äpplen som trillar ner... har kokat lite äppelmos. Hinner inte ta rätt på alla.

Borta bra men hemma bäst eller?

Publicerad 2016-09-25 21:35:00 i Allmänt,

 
Men så är det nog i alla fall. Det är skönt att komma hem.Trots att det har varit en mycket trevlig helg. Även resan hem gick över förväntan. Såg ett par filmer bl.a. "In-Lawfully yours" betyg 1, Sen såg jag en film med Jennifer Aniston som jag har sett tidigare, "Ryktet går", en 3 kanske.
När jag kom hem packade vi upp, startade tvättmaskinen och stack ut och sprang en runda. Hade med mig telefonen med för att ta några pokestops.
Och i morgon är det måndag och en hel arbetsvecka väntar.

På väg hem

Publicerad 2016-09-25 13:08:07 i Allmänt,

Sitter i 🚍. Vi har precis ätit. Valde kött den här gången. Det var samma vegetariska som på resan upp. Och det utsätter jag mig inte för igen.
Har sett en dålig film på Netflix. Och håller på att se film nummer 2. Den har jag sett tidigare.

Nöjd med dagen

Publicerad 2016-09-25 00:10:46 i Allmänt,

Klockan är snart tolv. Det har varit en lång men trevlig dag.
Lidingöloppet 10 km kändes bra och det gick lite fortare än i fjol. Inte så lycket men ändå. Jag trodde att det skulle gå mycket sämre. Efter att ha insupit löparstämningen tog jag mig hem med gratis bussen till Ropsten. Det var riktigt varmt i solen. Sen åkte vi in till stan där Emelie mötte upp. Lite shopping där jag handlade samma parfym som Emelie har. Den luktar så gott. Och så hade hon en orange tröja. Jättefin. En sån köpte jag också. Sen åt vi sushi. Gick en promenad längs Årstaviken. Tog oss ut till Globen. Bowlade en timme. Åt på O' Learys. Ingen hit och dålig service. Efter maten testade vi en del andra saker sen tog vi tunnelbanan hem. 😊

Så här många steg har jag gått idag.

Lördagsmorgon

Publicerad 2016-09-24 07:30:35 i Allmänt,

Sitter och äter frukost. Om en halvtimme kör vi ut till Lidingö. Lite jobbigt att stressa med frukosten och bara äta pyttelite eftersom vi snart skall springa. Känns lite konstigt att inte få äta av allt det goda en hotellfrukost har att erbjuda.
Hur känner jag nu inför loppet? Vet inte riktigt. Kan inte säga att jag ser fram emot det. Men jag antar att det efteråt kommer att kännas bra oavsett hur det går.

En fin morgon.

Sovdags

Publicerad 2016-09-23 22:14:42 i Allmänt,

Det har varit en lång dag. Resan upp med bussen gick förvånansvärt fort. Tittade på en dansk film "Ett bröllop i Italien" som det visade sig att jag sett tidigare. En dansk film, sååå bra.
Vi hämtade ut våra nummerlappar. Emelie anslöt sig till oss på hotellet för att äta buffén med oss. Nu har hon åkt hem.
Och vi skall snart gå och lägga oss.

På väg mot Lidingöloppet.

Publicerad 2016-09-23 09:23:45 i Allmänt,

Vet inte hur många år jag har åkt med Bosses buss. Första gången var 1988 och Stockholm Marathon. Vi sov i en gymnastiksal på en skola på Östermalm. 50 man i en gymnastiksal. Trodde inte jag skulle sova något alls men som den småbarnsförälder jag var då. Oscar var 9 månader så sov jag som en stock.
I morgon blir det bara 10 km. Benen går inte så fort längre.

Trött, tröttare....

Publicerad 2016-09-22 21:43:30 i Allmänt,

Imorgon åker vi till Stockholm. Lidingöloppet 10 km på lördag. Det är lite blandade känslor. Jag skulle vilja vara bättre tränad. Jag är inte längre lika motiverad. Efter loppet vet jag att endorfinerna kommer att susa runt i kroppen. Jag kommer att känna mig lyrisk antagligen. Och vilja springa nästa år igen. Har bestämt att nu är det sista gången. Men det har jag sagt tidigare.
Den här kvällen har varit ganska jobbig. Har lagat mat, handlat på Willys, tvättat och fixat. Och hoppas nu att det mesta är klart.

Tv-soffan 😊

Orkade inte träna i kväll

Publicerad 2016-09-21 19:31:50 i Allmänt,

Hade tänkt att springa i kväll men jag kände mig helt slut. Gick med Lufsen sen tog jag reda på de äpplen som trillat ner och gjorde äppelmos av dem. Lagade mat till oss. Chili sin carne. Blev gott. Veg färs, gul lök, krossade tomater med smak av chili, vitabönor i tomatsås, lite créme fraiche och tomatpuré.
Fixade sen med tvätten medan Tomas vattnade blommor.
Och nu sitter vi i uterummet har satt i oss äppelkaka från i lördags och vaniljglass till det. 😊.
Och så har jag ångest för att jag inte har tränat.

Tisdagskväll

Publicerad 2016-09-20 21:22:55 i Allmänt,

Har sprungit i Skrylle i kväll. Hade tänkt mig en lugn 7 km:s runda. Men vi var så få så jag hängde med på Svens träning.
Blev ordentligt trött. Att sen handla på Willys på vägen hem gjorde inte att jag blev mindre trött. Men nu efter en stor kopp varm chokladmjölk och 3 stora ostmackor så känns det bättre. Ser på Aktuellt där de tjafsar om budgeten. Jag är trött på politiker. De svarar inte på frågor och svamlar.
I går var också en helt vanlig dag. Gymmet på morgonen, en givande dag på jobbet. Det känns ändå ganska fantastiskt att man fortfarande lär sig nya saker.
Efter jobbet blev det en kort löprunda med Pokestopp.
När jag kom hem från löprundan ville Tomas ut till Nova och köpa en ny IPad.
Det blev det också. På Elgiganten.
Så nu sitter han på soffan och knappar på sin nya IPad😊.

I går blev min Pickachu en Raichu😊

Gästerna har gått hem...

Publicerad 2016-09-18 21:45:16 i Allmänt,

Klockan är snart läggdags. Lagade fisksoppa idag igen. Men nu är jag rätt less på fisk. Men det kändes som det var enklast att tillaga eftersom gårdagen var så stressig med orientering och gäster på kvällen. Och jag inte hann förbereda så mycket.
Erika hade med sig tårta. Det blev väl ett ok kalas. Och i morgon är det jobbedag igen. Och just nu lyssnar jag på gamla Beatles-låtar och blir lite sorgsen. Över hur fort livet går.

Solen har försvunnit

Publicerad 2016-09-18 14:49:55 i Allmänt,

Det känns nu som om det fina vädret är borta. Nu blir det nog ingen mera sommar förrän nästa år.
Sprang milen i Skrylle. Humöret är lite bättre. Men jag känner mig lite " låg".
Det brukar kännas bättre när jag har sprungit.
Läste AK:s blogg om " Mitt Lund". Hon skriver så bra. Hon skrev bl.a en sak som jag har tänkt en del på. Hem, var är hemma. När jag flyttade hit från Ångermanland. Då var Ångermanland hem. Och när jag varit däruppe på jular och somrar så åkte jag bara tillbaka till Skåne. Jag var helt säker på att jag skulle flytta tillbaka dit. Men nu efter många år så känns inte Ramsele och Ångermanland som hemma. Men Lund känns inte som hemma heller. Huset där jag bor är förstås mitt hem. Jag bodde många år i Kävlinge och ibland kör vi runt lite där och minns.
Kanske blir man lite rotlös när man flyttar ifrån sin hembygd.
Nu skall jag förbereda maten. Gästerna kommer kl fyra.

Varför kan jag inte sova?

Publicerad 2016-09-18 08:22:23 i Allmänt,

Saknar min sömn från " förr i tiden".
Vaknar vid sex , sju på morgonen även när jag är ledig. Försöker somna om. Sommar till för en kort stund ibland.
Sitter och ser på TV 4:s Nyhetsmorgon.
En något konstig frukost. Kaffe, danskt fruktbröd från Gateaux med ost. Och sedan gårdagens äppelkaka med vaniljsås.
I går gjorde jag och Anki Lundarundan.
Lite svalt väder och ganska kluriga kontroller. Sen var de här på kvällen.
Vi passade då på att titta på Georgienfilmen.
Idag skall vi fira Tomas, Lennart och Oscar. Klockan fyra. Skall ladda om för det snart. Helst skall jag ta mig ut till Skrylle och springa först. 😊

Små smultronställen hittar man längs vägen.
I väntan på gästerna.

Fredagskväll

Publicerad 2016-09-16 22:45:28 i Allmänt,

Hann med det mesta på min "att göra lista". Det har ändå inte varit någon riktigt bra dag. Mitt humör har inte varit så bra. Har känt mig retlig och inte tillfreds.
Vi åkte ut till Barsebäckshamn Tomas och jag. Och gick först promenaden upp till campingen som nu är stängd. Men det satt lite folk på stranden i det fina vädret.
Tillbaka i hamnen badade vi, vi blev lite sena så den medhavda picknicken åt vi när solen hade gått ner.
Här hemma har jag försökt gå igenom morgondagens orienteringsrunda med Anki. Och snart är det som vanligt dags att gå och lägga sig. Dagarna går så fort och livet också.

Solen hann gå ned innan vi hann börja äta.

Vaknar med dåligt humör...

Publicerad 2016-09-16 08:26:19 i Allmänt,

När man har en ledig dag skall man vara glad. Men jag vaknade efter att ha drömt jobb hela natten kändes det som.
Har nu ätit frukost och skall nu ta mig an dagen.

Min att göra lista och jag tror att den kommer att fylla på sig😢

Ledig i morgon...

Publicerad 2016-09-15 19:53:19 i Allmänt,

Ledig dag i morgon. Känns som jag behöver det. Ingen träning i kväll. Handlade på Willys, gick med Lufsen, lagade mat. Ska försöka springa en lite längre runda i morgon.
Fortsatt fint väder. Helt enormt att det kan vara så här fint mitt i september. Det är bara att njuta.

Utmaning på Facebook. Hittade den här bilden. Tror att jag gick i sjuan.
Pickachu har blivit min följeslagare. Men jag hinner inte med så mycket Pokémonjakt nu.

14 september och fortfarande sommarvärme

Publicerad 2016-09-14 19:51:46 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Har snart läst ut min bok. " Systrarna Tides sista sommar".
Sprang en runda i det underbara vädret.
Och nu efter mat och kaffe och GLASS känner jag mig helt utslagen.
I går var jag också helt slut på kvällen. Efter löpningen i Skrylle och efter att ha handlat på Willys var jag helt utsvulten. Satt i mig en massa mackor.
Nu skall jag läsa ut min bok, sen skall jag göra äppeljuice av alla äpplen som trillat ner. Och sen är jag väl om möjligt ännu tröttare😊.

Måndag och veckans bästa träningsdag?

Publicerad 2016-09-12 20:27:08 i Allmänt,

Fast jag har inte tränat alls. Känner av gårdagens arbete. Så efter jobbet åkte vi ut till sjöarna vid Järavallen. För att promenera. Lufsen gick nog 5 km i kväll. Man känner knappt igen honom när han får komma ut i riktiga naturen och springa utan koppel.
Vi badade Tomas och jag. Det var en helt fantastisk kväll.
Nu sitter vi i uterummet, jag läser
" Systrarna Tildes sista sommar" en ganska sorglig historia. Jag hoppas att det finns något positivt i den innan slutet.
Smuttar på ett glas vin, är det tillåtet en måndag?

Grymt trött💤💤💤

Publicerad 2016-09-11 21:02:47 i Allmänt,

Började jobba klockan åtta. En minst sagt omväxlande dag med akuta patienter. Strax efter sex gick vi hem. Vi skulle egentligen ha träffat yngste sonen som fyller år idag men på grund av mitt jobb så bestämde vi att vi ses till helgen.
Tomas och jag gick till Fäladstorget där vi åt Pizza och drack en öl. Pizzan var god. Ölen smakade också bra. Hem, sen kaffe och glass och nu skall jag stupa i säng.

Lördagskväll

Publicerad 2016-09-10 21:09:24 i Allmänt,

Sprang på Klosterängshöjden i dag. Jättevarmt. Blev ungefär 6 km. Beredskapstelefonen ringde... Men det var om jobb i morgon bitti.
Vi utmanade ödet (med tanke på gårdagen) och åkte ut till Billebjer i kväll med och gick en runda med Lufsen. Tomas badade men jag tyckte att det var för kallt i luften.
Och nu chillar vi i uterummet som vanligt

Vackra Billebjer
Stenbrottet

Lördag och ännu inget jobb😊

Publicerad 2016-09-10 12:25:47 i Allmänt,

Ett fantastiskt väder. Sitter i solen. Började dagen med det vanliga, tvätt, dammsugning och annat smått och gott. Åkte till Nova köpte present till Oscar som fyller år i morgon. Handlade på Willys på vägen hem. Och beredskapsmobilen är tyst. Njuter.

Fredagkväll

Publicerad 2016-09-09 20:30:55 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Känns som en lång dag. Actic i morse.
Efter jobbet promenad med den gamle hunden. Sen åkte vi till Billebjer Tomas och jag. För att springa och bada. Jag kunde känna hur skönt det skulle vara att simma ut i stenbrottet. Ut i kvällssolen.
Men jag har beredskap och efter dryga 2 km ringde telefonen. Så vi valde en något kortare väg tillbaka till bilen. Jag sprang nog min snabbaste runda i år. Totalt blev det lite drygt 5 km och inget bad förstås.
Hemma igen nu. Ätit och druckit kaffe. Mörkret har gjort sitt intåg. Jag har inte duschat efter löpturen. Men tror jag väntar med det tills jag hår och lägger mig.

Tomas fyller år idag🎂🍾🎉🌹

Publicerad 2016-09-08 20:50:12 i Allmänt,

Och jag har inte köpt någon present. Men jag har lagat mat till honom i kväll. Vi har druckit ett glas vin och ätit god glass till kaffet. Vi skall fira honom nästa helg. Jag har beredskap den här helgen.
Så då får han kanske en present. Sprang på löpbandet i morse eftersom kvällen fick ägnas åt att handla på Ica, gå med Lufsen och laga mat😊.

Mannen i mitt liv. 57 år idag.

En snutt av sommaren.

Publicerad 2016-09-07 20:40:00 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag. I mitt liv händer inte så mycket. Actic i morse. Jag känner mig alltid lite piggare om jag hinner med att träna där även om det bara är en kort stund. En ganska vanlig dag på jobbet också. Jag har beredskap men hittills har det varit lugnt. Jag och Lufsen gick vår runda, passar alltid på att ta några Pokemon eller i alla fall att registrera metrarna för att kläcka ägg. Pokemons GPS är kass. Man får gå nästan dubbelt så långt som den sträckan den visar. Fast det blir ju mycket motion!!! Vilket är bra. Sen hade jag en massa planer hur jag skulle springa backe på Kosterängshöjden, till sist blev det 6 backar, försökte ha lite bättre fart än vad jag brukar ha uppför dem. Lagat mat, druckit kaffe och ätit en stor portion glass. Vårt vanliga uterumshäng. Ute är mörkt men ganska varmt....

Inget tandläkarbesök

Publicerad 2016-09-06 21:45:00 i Allmänt,

Hade tid hos tandläkaren klockan fyra idag. Tog ut en komptimme, när jag kom dit visade det sig att de var en timme försenade. Eftersom jag skulle till Skrylle i kväll så hade jag inte tid att vänta så länge. Inte lönt att bli upprörd. Det är ju sånt som händer. Så jag tog lite Pokémon på vägen hem. Vädret var fantastiskt. Passade på att handla på Willys. Gick rundan med Lufsen. I Skrylle blev det orientering med Anki. Ännu en fantastiskt fin kväll.

 

Ännu en fin kväll

Publicerad 2016-09-05 19:54:57 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Är ganska trött.
Gymet i morse. Efter jobbet blev det en löprunda inkluderande Klosterängshöjden och Sankt Hans backar. Ett fantastiskt väder att springa i. Fort gick det tyvärr inte. Lagade lite mat. Tomas hade redan ätit. Valnötsglass till kaffet och nu skulle jag kunna lägga mig och sova.

Home sweet home

Publicerad 2016-09-04 19:57:21 i Allmänt,

Luften gick ur mig när jag kom hem. Emma och Julia tog fram sina värsta jag i slutet på resan. Det var väl en reaktion på allt. Men jag bestämde mig för att nu får det dröja ett tag tills att jag reser med dem igen. Men de har varit duktiga och uppfört sig mesta delen av tiden.
Tomas lagade maten i kväll. Det hör till ovanligheterna. Men jag blev hemskt glad.
Nu sitter vi i vårt kära uterum och jag är totalt slut. Man är ju på helspänn mesta delen av tiden. Barnen är som kalvar på grönbete. Och när det är massor av folk i tunnelbanan är man ju rädd att de skall trilla ner på spåren eller när man skall korsa gatan när det blir grönt och de tror att man måste rusa över.
I morgon är man tillbaka i vardagen, tröttare än innan helgen.

På väg hem nu...

Publicerad 2016-09-04 14:11:27 i Allmänt,

27 minuter försenade lämnade vi Stockholm. Vi tog det lugnt i morse. Så det blev bara en kort tur till Vasaparken. Fantastiskt fint väder.
Man blir lite utmattad av de här barnen, det är nog för att man är gammal.
Men det har varit trevligt mesta delen av tiden. Nu hoppas jag på en bra resa hem.

Utmattad

Publicerad 2016-09-03 23:08:33 i Allmänt,

Vi gav oss iväg vid tio- tiden. Vi tog Djurgårdsfärjan ut till Djurgården.
Det hotande regnet höll sig borta större delen av dagen. De första timmarna var köerna ok men under dagen blev det långa köer. Vi hade en trevlig dag på Gröna Lund. Vi åt på Vapiano innan vi åkte och hälsade på Gerd som var på besök hos Daniel och Jenny. Hon och Jenny sprang Tjejmilen idag.

På väg in till stan
Blå musen. Den skall jag aldrig åka igen.
Roligs huset. Massor av olika speglar.
Gissa om den smakade gott.

På väg mot Stockholm 🚊

Publicerad 2016-09-02 19:27:28 i Allmänt,

Nu sitter vi på tåget. Halva resan har snart gått. Det kan nog bli lite drygt det här.
Har fått frågan hur långt är det kvar, många gånger.
Utbudet i restaurangen är uselt.

September är här🍂

Publicerad 2016-09-01 20:32:07 i Allmänt,

Nu är sommaren slut. Fast det har varit en jättefin dag och kväll.
Efter jobbet PubAkuten. Riktigt trevligt.
Har beredskap. Men inget jobb. Cyklade en kort runda i det fina vädret och tog några Pokestopp.
I morgon kväll åker jag till Stockholm med Julia och Emma.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela