Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Ser på Sockerprogrammet.

Publicerad 2016-02-29 21:20:03 i Allmänt,

Även om jag inte köper allt i programmet så är det skrämmande. Och att man även där låter pengarna styra. Och jag har även innan programmet tänkt att det måste vara skillnad på kalorier. 
Annars en vanlig dag. Actic på morgonen. Spinning efter Lufsen-promenaden. Och nu ser jag på TV och är grymt trött. För mycket socker?

Söndag kväll

Publicerad 2016-02-28 20:52:05 i Allmänt,

Helgen slut....Förra helgens misslyckande att hitta rätt på rundan i Sövde på grund av det dåliga vädret gjorde att Tomas och jag bestämde oss för att gå den igen idag.
Lufsen fick följa med. jag var lite orolig om han skulle orka gå så långt.
Idag var det inga problem att hitta runt. Vi fikade vid Sövdeborgssjön. En ganska trevlig runda som var c:a 15 km. Är helt imponerad över Lufsen som pinnade på hela vägen fast på slutet var han trött.
Den här rundan innebar att jag enligt"Lifesum" nu fick äta mig mätt. Trots den 3 och en halvtimme långa vandringen har jag satt i mig för mycket mat.






En trött Lufsen❤️

969 kalorier kvar...

Publicerad 2016-02-28 08:13:52 i Allmänt,

Testar appen Lifesum. Och nu säger den att min ynkliga frukost var över 400 kalorier och nu har jag mindre än 1000 kvar. Förstår ju hur svårt det måste vara att gå ner i vikt. Det känns som om man får äta jättelite. Enda sätter att få äta mer är att röra sig. 
Just nu förbrukar jag noll eftersom jag halvligger i soffan och slötittar på TV. 
Har bäddat rent i sängarna då gick det nog åt ett tiotal kalorier. 😊

Smuttar på ett glas vin🍷

Publicerad 2016-02-27 22:03:44 i Allmänt,

Det har varit en bra dag. Sprang en runda utan klocka. Vill inte veta hur långsamt jag springer. Nästan helt vindstilla och bakom diset fanns solen. 
Tåget till Malmö. Gick med C till Musikhögskolan. 
Fantastiskt fin pianokonsert. 
Sen fick vi skjuts till Namu, en koreansk restaurang, som ägs av mästerkocksvinnaren Jennie Wallden. Man kan ju säga så här det är trevligt att ha besökt restaurangen. Det var gott. Men mycket lite mat. Och dyrt. 


Nu sitter jag i soffan smuttar på ett glas vin. Äter jordnötter med skal. Så det är skräpigt runt omkring mig. 

Minns du vad du gjorde...?

Publicerad 2016-02-27 08:21:32 i Allmänt,

När Olof Palme mördades? I morgon är det 30 år sedan. Det var en lördagsmorgon och jag skulle jobba. Slog upp tidningen Arbetet och möttes av rubriken " Olof Palme mördad".  Ringde direkt till min pappa som ännu inte visste om det. Det var en konstig känsla att denne karismatiska och orädda man hade mördats. 

Lördagsmorgon.  Tv 4 Nyhetsmorgon som vanligt. Har nu skaffat appen "Lifesum" är inte helt vän med den ännu. Jag har haft den i två dagar och hela tiden ligger mitt kaloriintag över det rekommenderade. 
En ganska rolig ( men stressig?)ligger framför mig. 
Skall springa, sen konsert på Malmö Musikhögskola mat på en koreansk restaurang efter det. Och lite småfixande här hemma förstås. 

Ser på James Bonds senastes film "Spectre"

Publicerad 2016-02-26 21:19:23 i Allmänt,

Är ingen fan av James Bond. Men nu ser jag ändå på en James Bond-film. 
Tycker inte ens att de är spännande. 
Började dagen med 20 min roddmaskin på Actic. Slutade en timme tidigare för att hinna med ATC-pass på Actic klockan fyra. Skitjobbigt!
Middag tillsammans med Erika och Lennart på Kulturkrogen, julklapp😊. 
Nu sitter jag här i soffan, mätt och trött och genomlider en Bondfilm. 


Busy Busy vecka...

Publicerad 2016-02-25 20:06:01 i Allmänt,

Vet inte var dagarna blir av. Snart är februari slut. På måndag är det absolut sista dagen för att lämna in önskemål om sommarsemestern. Jag har tränat bra den här veckan. I tisdags blev det gymet på morgonen, Skrylle på kvällen. Fartlek med Anita på 5:an. Onsdag Actic på morgonen. Sen fick jag avboka spinningen på kvällen eftersom jag skulle på bio med K. Fick bli en kort löprunda istället. Vi såg "en man som heter Ove". En bra svensk film men ändå så sorglig. Gymet på morgonen idag med, i kväll provade jag ett nytt pass, indoor bootcamp. Bra tror jag. Svårt att hinna med, men ändå bättre än Functional toning. Sen har vi lagat mat, Tomas och jag och nu känner jag mig helt slut. Jag har alldeles för många saker på gång. Har mest lust att gå och lägga mig med det går ju inte tyvärr...så nu skall jag fixa en del "måsten".

Ingen spinning😂 Fick jobba över.

Publicerad 2016-02-22 19:55:52 i Allmänt,

Har satt i mig en halv påse jordnötter. Ätit mackor och druckit varm chokladmjölk. Fick jobba över så jag fick avboka spinningen. Blev en kort runda till gymet i morse. Dessutom är jag helt slut. Skall nog packa träningskläder för morgondagen och stupa i säng.

Söndagskväll igen...

Publicerad 2016-02-21 21:09:39 i Allmänt,

Var blir du av helg? Känner mig lite "låg". Det har varit en bra helg. Men det är väl vetskapen hur fort livet rullar på. Och att man kanske inte alltid tar vara på livet på rätt sätt. Sprang i Skrylle tidigt på förmiddagen mest för att vi skulle till Västra hamnen för att gå på en visning för J och D:s räkning. Man bygger bostadsrätter vid Ica maxi. De funderar på att köpa.Det är ett trevligt område. Och lägenheterna välplanerade.
Niclas tittade sedan in med sin familj, de hade varit på museum i Malmö.E och J hade mycket roligt med appen MSQRD.
Jag har sett färdigt "Blå ögon". Konstigt slut och ingen fler säsong planerad. Det känns snopet på något sätt och lite känns det som slöseri med den tid jag sett på alla tio avsnitt.
Vi har tittat på Dokumentären om Ted Gärdestad som skulle ha fyllt 60 år i år. Det blir man också lite sorgsen av.




Lördagskväll

Publicerad 2016-02-20 23:45:00 i Allmänt,

Det har varit en lång och ganska händelserik dag. Gick upp halvåtta. Sov som en klubbad när klockan ringde. På schemat idag, vandring i Sövde. Fixade matsäck, A och M dök upp vid tio. Detta var en av Karin Hoffmans rundvandringar. Det skulle visa sig bli en svår vandring. Vädret visade sig från sin sämsta sida. Snöblandat regn och ett par plusgrader. Att bara ta upp boken gick knappt i regnet. Efter att ha gått lite mindre fel ett par gånger, så gick vi ganska mycket fel. Och där gav vi upp. Trots att vi hade varma kläder och regnkläder så var vi ganska blöta och frusna. Vi hittade ett ställe att äta vår matsäck sittande under tak. Men efter pausen blev vi om möjligt ännu mer frusna. Men nu var det inte så långt till bilen. Jag tror att jag stod 10 minuter i duschen med högsta värmen på och längtade efter ett badkar....
När jag tinat upp tog jag en kopp varm chokladmjölk med lite rom i. Tittade på ett avsnitts av blå ögon och sedan var det dags att laga mat till gästerna. Jag blev jätte-stressad av att Tomas gick till gymet och inte kom hem förrän tio i sex. Gästerna skulle komma klockan halv sju. Nu blev allt klart. Det blev en trevlig kväll.


Fick torka boken med fönen. 

Redo för sängen...redan?

Publicerad 2016-02-19 20:45:43 i Allmänt,

Trodde att klockan var tio men den var bara tio över åtta.
Det har varit en intensiv dag. "Att göra listan" har bockats av.
Promenad med Lufsen, handlat på systemet och Coop, där man håller på att bygga om. Så det var svårare än vanligt att hitta det man skulle. Sprang en runda utan klocka, kanske lite drygt 6 km. Planerat och fixat här hemma. Kollat var vi skall vandra i morgon.
Gick på ett ATC pass på Actic klockan fyra. fantastiskt roligt. Lagat en laxpaj, där pajskalet var gjort på sojamjöl och rismjöl.
Sett ett avsnitt av Blå ögon som var så hemskt, fattar inte att jag kan se den hemska serien, men jag vill se den klart. Hjärtat bankade extraslag och jag kände mig helt matt. Två avsnitt kvar 😁.

Ledig fredag

Publicerad 2016-02-19 09:09:00 i Allmänt,

Så ledig blir den ju förstås inte. Det finns alltid en massa att göra. " Att göra listan" brukar fyllas ganska snabbt. Men man sover eller i alla fall ligger kvar i sängen längre och man tar det mycket lugnare på morgonen.
Det Känns inte som det finns tid för några djupare funderingar och lika bra det. Läste att vi mår sämre än någonsin trots att vi är friskare och lever längre. En teori är att vi har för mycket tid till att tänka på hur vi skall må bra.
Idag i tidningen löd en debattartikel "om det är vansinne att jobba 40 timmar i veckan och inte hinna leva livet" Det stod ungefär så.
Jag vet inte, man får väl se till att ha ett arbete man gillar om man nu kan det. Och för mycket fritid ja, då känner man väl att man måste hitta på meningsfulla saker hela tiden. Vad nu det kan vara? Eller resa på fantastiska ställen! Kanske finns det meningsfulla i vanliga vardagen. Förr, när man hade fullt upp med barn, jobb och hem kunde jag känna fullständig lycka över att ha strukit hela tvätthögen.
Nej nu skall jag ta mig an den här dagen. I nuläget vet jag inte hur den skall hinnas med😊 trots att det är min lediga 




Utekväll med jobbet.

Publicerad 2016-02-18 22:02:34 i Allmänt,

Utekväll med jobbet på Bishops. God fisksoppa. Lång väntan och inte så mycket mat precis. God öl. 
Irish coffee på Mat o destillat. Godast i stan tror jag. Och ledig i morgon. 😊

Mitt i veckan

Publicerad 2016-02-17 21:40:00 i Allmänt,

En dag kvar att jobba den här veckan. AW i morgon. Har nu bestämt mig för att inte träna i morgon bitti. Vill inte släpa ryggsäcken med på kvällen. Träningsfri dag i morgon alltså. Sprang i kväll,Jag sprang sex långsamma kilometrar. Jag var lite osäker på hur det skulle kännas eftersom förkylningen inte är helt borta. Men det kändes bra. har lagat mat. Sett ett avsnitt Blå ögon.
Tvättmaskinen kallar... och sedan sängen😊.

En helt galen dag på jobbet...

Publicerad 2016-02-16 22:26:00 i Allmänt,

En galen dag på jobbet med många akuta patienter och tyvärr avbokningar. Men ändå sjukt rolig. I skrylle blev det promenad med Anki och Magnus, pannlampa på.
Handlat på Willys. Sett ett avsnitt av blå ögon. En fruktansvärt skrämmande serie. Om främlingshat. jag vill se den klart, se om det goda segrar. Det måste segra. Jag mår lite dåligt av att se den. Tomas har gått och lagt sig och jag törs knappt sitta här nere själv.
Har sällskap av Lufsen som ligger på den andra soffan.


Det blev spinning

Publicerad 2016-02-15 20:55:56 i Allmänt,

Avboka spinning-passet eller inte? Till sist bestämde jag mig för att ändå gå. Och jag är så glad att jag gjorde det. Körde inte så tungt. Försökte känna av kroppen när jag kände att hjärtat började bulta lite för snabbt. Blev ändå svettig så det kändes som lite riktigt träning.
Här hemma har jag sett på Vetenskapens värld som har handlat om TRÄNING. Och inget nytt under solen. Det är bra att träna och kanske det bästa är att kombinera konditions- och styrketräning.
Nu hoppas jag att jag kan fortsätta träna även resten av veckan😊.
Jag är på banan igen!!!!!

Ganska trött nu...

Publicerad 2016-02-14 22:20:23 i Allmänt,

Det är en sliten kvinna som sitter här i soffan. Är fortfarande för kyld, preparerar kroppen med Alvedon och halsen får strepsils lite då och då. Har varit inne och jobbat ett par gånger idag. Men att jobba med G och B är roligt. Men nu är den här kroppen rätt trött. Och har en fruktansvärd abstinens. När får den träna igen? Har bokat spinning i morgon men det är mycket som pekar på att jag måste avboka. Inte ens jag är så dum att jag tränar när jag känner mig så här pass sjuk.

Jag säger bara....

Publicerad 2016-02-13 23:17:12 i Allmänt,

Yngste sonen. Han och flickvännen skulle komma i kväll. De skulle hälsa på hennes mamma först. Och vara här kl halv åtta på mat. Han smsar och ändrar det till åtta. Vi lagar Tommy Myllymäkkis Alla hjärtans meny: ugnsstekt röding med en massa godsaker. Kvart över åtta ringer jag o undrar var de blir av. De kommer sisådär kvart i nio. Och då har vi stoppat undan maten och får äta röding i morgon med😊. Så vi dricker kaffe och äter vaniljhjärtan. Ser på Youtubemed musik från "vår" tid. Och har det trevligt. Och han har alltid varit sådan, disträ och glömsk. 
Har pratar med äldsta dottern i Kongo. Fantastiskt att via Whatsapp kunna prata med varandra knappt utan tidsfördröjning. 

Dagens mat. 

Plötsligt händer det....

Publicerad 2016-02-13 08:59:00 i Allmänt,

Ingen triss-vinst dock, det händer aldrig. Men förkylningen...nu är den här. Det började i tisdags, jag satte det mest i samband med tandläkarbesöket. Men nu är jag SJUK. Har ont i halsen, hes och hostig. Har inte tränat sedan i tisdagsmorse då det blev en kort stund på gymmet på morgonen.
Ute är det vackert vitt och jag kan riktigt se framför mig hur det hade känts att få springa....
Jag har beredskap helan helgen. Kan kanske hoppas på att få jobba, då slipper jag ligga i soffan och stirra i taket. Får preparera mig med Alvedon. Skall åka och handla Strepsils.
Det är så SYND om mig.😭.

Ingen träning idag heller.

Publicerad 2016-02-11 19:38:46 i Allmänt,

Torsdagkväll. Känner en stor rastlöshet när jag inte tränar. Känner mig sjuk. Vet inte om jag är förkyld eller om det beror på tanden.  


Lagat mat. Druckit kaffe, ser på en film jag började se igår. Är inte speciellt bra film. 
Hoppas att jag känner mig bättre i morgon. 

Riktig mat att tugga..

Publicerad 2016-02-10 19:04:26 i Allmänt,


Flytande till frukost  
Men det har gått bra i natt. Känner mig lite febrig men inte ont så det blir jobbet men inget gym. 
Det är helt ok att jobba men jag hallucinerar mat. Activia och drickyoghurt och en nogger och kaffe. Kan inte ersätta att få tugga. 
Tomas blir sen hem så servile en lite längre runda med Lufsen. Lagar sen mat och hur underbart är det inte att få tugga. 
Nu väntar kaffe och nogger och Sven-Ingvars på Spotify. För mig är de inget vanligt dansband😊. 



Synd om mig...

Publicerad 2016-02-09 19:01:00 i Allmänt,

Har ju haft problem med en tand i underkäken och när man röntgade den visade den sig vara inflammerad. Och rotkanalen var för smal för att rotfyllas. Dra ut den och sätta en brygga!!!! Hugaligen!!
Idag var det dags! Det var jobbigt trots att han la bedövningen bra. Det hela gick nog smärtfritt. Men jag kan bara inta flytande föda. Ingen fysisk aktivitet. Inget varmt kaffe, hur skall detta gå?
Har inhandlat diverse saker på Apoteket och soppor och dryck och pinnglass på Willys. När bedövningen släpper kommer det att börja göra ont. Jag kommer att bli svullen och kanske gul och blå på hakan. Vilar nu in soffan. Få se hur jag gör med spinningen i morgon.
Och när jag var på Willys hade de Södervidinges semlor precis när man kom in och jag kunde inte handla dem och det är FETTISDAGEN idag. Fruktansvärt.


Önskar att vi hade haft ett badkar...

Publicerad 2016-02-07 19:29:00 i Allmänt,

En trevlig förmiddag med två av barnbarnen på Helsingborgs Tropicarium. Verkligen värt ett besök. Vi hade kunnat gå mycket längre Tomas och jag, barnen var lite otåliga emellanåt. Innan vi kunde lämna souvenirbutiken hade båda barnen varsin apa hängande runt halsen á 139 kr. Och en sur Emma för att hon inte fick ett "apbarn" för 79,00.


En rolig känsla när fiskarna nafsade på handen. 

Sen var det dags för McDonalds, inget annan var förhandlingsbart, Tomas och jag hittade Vegowraps som ändå gick att äta och till detta fick man strips. Tomas åt upp Emma och Julias strips också. Där glömde han bort att vara nyttig.
Kom hem vid tretiden och kände inte jättemycket för att springa. Men tänkte att jag måste bruka allvar nu. Så det blev Skrylle, Tomas med sitt onda knä gick med Lufsen. Jag sprang milen som inte är någon mil och kom in precis under timmen. Och för att Tomas skulle hinna till gymmet ( som stänger sex) så fick jag hoppa dusch och bastu i Skrylle och det är där jag saknar badkaret. På den här korta tiden hem, där man sitter i svettiga kläder och hinner bli kall. Det är så SKÖNT att krypa ner i ett badkar med varmt, nästan hett vatten.

Melodifestival första deltävlingen

Publicerad 2016-02-06 22:26:41 i Allmänt,

Det har vi tittat på i kväll. Mest för att kunna prata om det på jobbet. Innan spektaklet började åt vi mat, sen blev det fruktsallad med glass. 
Det var bara jag som åt glass, svärmor som var här är på kur, Tomas är fortsatt nyttig. Lite mindre än 2 paket kvar i frysen nu😊. 
Sprang en lång runda idag (Med mina mått mätt 15 km) lång och LÅNGSAM. Precis som tidigare var det svårt att ge sig ut men när jag väl kom ut så kändes det rätt bra. Och solen fanns där blek bakom molnen. Fortfarande är jag så glad över att det inte gör ont någonstans när jag springer. Ibland känns det lite i knät där baker-cystan finns. 


Nöbbelövs mosse. 
Det blev förstås en semla till kaffet.

Löpningens dag

Publicerad 2016-02-06 09:22:20 i Allmänt,

Lördagmorgon, regnigt. Och på Facebook har någon skapat eventet löpningens dag. Actic har 20 % på Intersport den här helgen. Jag har i och för sig så många träningskläder. Men det är alltid roligt att köpa nya. Springa skall jag, löpningens dag kan man inte missa.
Hur många gråa regniga dagar består året av egentligen?

Fredag igen...

Publicerad 2016-02-05 22:01:20 i Allmänt,

Tiden bara rusar iväg... I min ålder har man nog inte råd att slösa en endaste minut. Ta vara på tiden. Göra det bästa möjliga av varje sekund, minut och timme. Inte så lätt alltid. Den här dagen känns bra.
Var med en studerande på jobbet, stundvis glömde jag bort att hon var studerande. Vi hade trevligt tillsammans. Kompade ut för att hinna köpa blommor till A som fyller 60 år idag. Hade pratat med mannen och visste att vi kunde komma och överraska henne på kvällen. Så vi var ett gäng på 6 personer som kom hade mat och dryck med oss. det blev en trevlig kväll och jag tror att hon blev glad.
Ingen träning idag, inte ens i morse. Men i morgon måste jag springa......

Torsdag

Publicerad 2016-02-04 20:46:36 i Allmänt,

Så sitter vi här i soffan mätta och trötta. Efter jobbet obligatoriska Lufsen-promenaden. Sen på med löparkläderna, blåsten har avtagit, beredskapstelefonen i handen. Kändes rätt bra att springa men farten var mer än usel. Men jag kan SPRINGA. Fixade mat, ugnsrostade grönsaker, varmrökt lax, sallad och crème fraîche-sås. Och jag har gjort mitt bästa för att äta upp glassen i frysen.....

Alldaglig...

Publicerad 2016-02-03 21:39:52 i Allmänt,

Pratade med yngsta dottern om min blogg, eller min dagbok som jag hellre kallar det. Jag sa att den inte innehöll några spännande saker och hon sa att den var ganska alldaglig, och så är det ju. Det är ett ganska alldagligt liv jag lever. Vet inte ens om jag hade gillat ett liv där det hade hänt nya saker hela tiden. Semestern är underbar och efterlängtad men det är rätt skönt när allt går tillbaka till rutinerna igen. När barnen var små var det skönt ibland när skolan började efter loven.
Innan jag började jobba idag hann jag med 30 minuter roddmaskin.
Det fick bli dagens träning. Gårdagens träningen kändes i benen.
Ingen Homeland att titta på idag. Har börjat se "Making a murderer". Helt osannolik historia. Man fattar inte att sådant kan hända.

Skönt trött

Publicerad 2016-02-02 21:39:39 i Allmänt,

Att åka ut till Skrylle i kväll kändes nästan oöverkomligt. Några plusgrader och kraftig blåst. 
Vi tränade i två grupper. Jag sprang backe med Irene och Anita. 
Jobbigt just då men efter dusch och bastu mår man bra och en skön känsla sprider sig i kroppen. 
Homeland sista avsnittet i säsong 4. 
Kan sova lite längre i morgon bitti eftersom jag jobbar kväll. 

Veckans bästa träningsdag...

Publicerad 2016-02-01 21:31:00 i Allmänt,

Det sa alltid Suz på måndags-spinningen....
Och det är skönt att starta veckan med ett svettigt spinning-pass.
Och nu är det Linda som kör hårt med oss på måndagarna. Hon är också grym.
Har sett näst sista avsnittet av Homeland säsong 4. Vet inte när säsong 5 kommer på Netflix. Får väl hitta något annat att se så länge.
Nu måste jag göra plankan, vi har en utmaning på jobbet.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela