Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tredje dagen

Publicerad 2015-03-31 23:19:04 i Allmänt,

Dag 3 tisdag
Gick upp kl 7, hann säga hej till Felix och Ruben. Morgonjogg och frukost. Känns lite konstigt att springa längs strandpromenaden med vacker utsikt över Kongofloden och Brazzaville på andra sidan floden, med vägen kantad av militärer med gevär och män med machetes. 
Sen blev det en stadsrunda med besök på en modern affär och sedan en otroligt stor marknad där lokalbefolkningen handlar. Roligt att se men det var varmt och lite jobbigt att gå där. Vi körde vidare genom marknaden, intressant att se men samtidigt lite sorgligt. Så många fattiga människor. Människor som går mitt i gatan för att sälja saker. Den intensiva trafiken, där man inte förstår hur folk överhuvudtaget kan koma fram med sin bil. 
När vi kom hem såg jag att jag hade ett missat samtal på telefonen från Gerd. Jag förstod vad det innebar. Mamma har somnat in. Hon har ju varit sjuk länge. Och de sista dygnen har varit jobbiga för henne. Vi satt länge och pratade om henne. Pratade med Gerd. Det har varit en svår tid för dem som varit så nära henne och sett hur jobbigt hon har haft det. Jobbigt att vara så här långt ifrån också och inte kunna göra något. 
Efter lunch blev det poolen, där har vi inte tillbringat särskilt mycket tid. 
Daniel lagade goda fiskburgare, Jeanette lagade en mycket god remouladsås. 
Resten av kvällen har tillbringats på balkongen, otroligt varmt härute. 

Andra dagen

Publicerad 2015-03-31 23:17:03 i Allmänt,

 Morgonjogg längs Kongofloden. Frukost på balkongen. 
Sen blev det en minnesvärd shoppingrunda med chauffören Ullrich. Trafiken här är ju inte att leka med. Vi besökte först några "finare" affärer. Efter ytterligare en vådlig bilfärd så hamnade vi på en billigare tygaffär. Jag inhandlade ett tyg med elefanter på. 
Sen hem för lunch. Madame Marie hade tillagat en vegetarisk gryta till oss. Det smakade gott. Efter lunch var planen att åka till en stor matbutik, men vi hamnade först i en klädesaffär med mycket välsydda kläder så där inhandlade jag en blus och kjol och T-shirt till Tomas. 
Mat och dryck inhandlades på den fina mataffären. Och medan vi väntade på att Ullrich skulle komma med Felix och Ruben åt vi en fantastiskt god glass. 
Poolen efter detta. Några övningar på gymet. Daniel lagade maten tillsammans med Jeanette. 
Och dag två går mot sitt slut. 
Det som är så sorgligt är att därhemma är min mamma så sjuk och nog inte kommer att klara sig. Hon har min andra syskon som tur är bor nära. Att ta sig härifrån tidigare än planerat är inte helt lätt. Men om inte mina syskon fanns så vet jag inte vad jag skulle göra. 

 


Tiden går så fort

Publicerad 2015-03-26 21:33:19 i Allmänt,

Stress, stress, stress..i mitt huvud. Lugn dag på jobbet dock. Har beredskap. Inget jobb. Däremot har det varit årsmöte i LLIF. Räkmackan är största behållningen.
Hoppas att allt ärt klart inför resan nu. Vet inte vad jag mera skall tänka på...

Förkyld och TV-middag

Publicerad 2015-03-25 18:47:29 i Allmänt,

Inget gym i morse, kände mig förkyld. Har ändå varit ganska ok idag.Men har inte tränat något alls. Det blev middag i Tv soffan och House of Cards. Och ett glas vin.
Sen skall jag klara av en bunt "måsten" igen.


Fortfarande trött

Publicerad 2015-03-24 21:58:09 i Allmänt,

Sitter och ser på House of Cards. Tycker inte att det är lika bra längre. Varit i Skrylle i kväll. Känner mig helt utpumpad. Det är så mycket att tänka på inför Kongo-resan. Det upptar mina tankar mesta tiden. Nej nu väntar tvätten och sedan sängen.

Fruktansvärt trött.

Publicerad 2015-03-23 22:04:18 i Allmänt,

Idag har jag verkligen känt av att jag sov så lite mellan lördag söndag.
Tänkte lägga mig tidigt men sen började jag packa min resväska. Jag har inte fyllt i min träning på Funbeat på en hel vecka så jag började med det också, men det är jobbigt att göra det i efterhand. Får göra det klart en annan dag. Fick jobba över men hann hem och gå med Lufsen och även spinningen halv sju.
Nu måste jag gå och lägga mig.

Hemma igen....

Publicerad 2015-03-22 19:58:00 i Allmänt,

Vi kom hem halv två i natt. Det var verkligen en seg hemresa. Och varmt på planet innan start, så att man nästan fick panik.
Men nu är vi hemma. Gerd skulle iväg tidigt. 7:26 gick hennes tåg så det blev en tidig morgon. Försökte sedan somna om men det gick inte. Så jag har packat upp och tvättat, och tvättat. Det har varit en kall men solig dag. 3 timmars-spinningen ställdes in p.g.a. sjukdom. Hade sett fram emot den, tänkte att det var bra med spinning efter träningslägret. Får hoppas på morgondagen, är tredje reserv på måndagsspinningen.  Men det blev en löprunda i solen istället. Drygt 14 km. Sprang till Nöbbelövs mosse. Lite blött var det för fötterna. Provade att sitta en stund i solen (eftersom det inte blev så mycket sol på resan) . Men det var lite för kallt.
Så nu är det snart dags att göra sig redo för nästa resa.
den känns både spännande och skrämmande. Men det skall verkligen bli skoj att träffa familjen i Kongo.

Sista dagen

Publicerad 2015-03-21 15:17:49 i Allmänt,

En vecka går fort. I morse sprang vi i hällande regn. 6 km blev det som vanligt. Det blev en stor vattenpöl på golvet.
Efter frukost packade vi, och visst är det konstigt att det alltid är så svårt att stänga resväskan när man skall hem. Allting ligger huller om buller. Smutsiga och rena kläder om vartannat.
sen blev det en runda på stan. Besökte fästningen, det var intressant att se den. Lite tittande i affärer men vi köpte inget.
Sen tog vi en öl l och vad fick vi in med den: Friterad fisk. Jag vill inte se FISK. De hade dessutom stoppat in stjärten i munnen. Tomas var snäll och åt upp dem. Då har de i alla fall inte dött förgäves.Ja, sen har vi ätit lunch här på hotellet. Och nu är det bara väntan igen. Rese-dagen är alltid en väntan bara.

Regn och åska

Publicerad 2015-03-20 11:24:57 i Allmänt,

Morgonjoggen hann vi med innan ovädret brakade loss. 
Vi testade att bada men strömmarna i vattnet var så starka så vi tordes bara ligga inne vid land och låta vågorna skölja över oss. En våg välte Gerd fast hon endast stod 1 meter ut i vattnet. Lite skrämmande. 
Så efter frukosten har vi bara tagit det lugnt. Packat lite. Jag har varit av med biljetten men Gerd hittade den i datorväskan. Tomas har testat gymet. 
Vi dricker kaffe och äter choklad och hoppas att åskvädret slutar snart. 


Äntligen 🌞

Publicerad 2015-03-19 09:50:28 i Allmänt,

Blå himmel nästan i alla fall vilket gjorde att vi nästan rusade ut till solstolarna efter frukosten. Och förtränger tankarna på bergspasset. 


Lite om tisdagen

Publicerad 2015-03-18 17:55:00 i Allmänt,

På morgonjoggen fick vi uppleva en vacker soluppgång. Det blev de vanliga 6 km. Det blåste så hårt så vi tordes inte simma ut i havet. Vi fick nöja oss med att ligga på stranden och låta vågorna skölja över oss.


Vi gick en runda på stan. Handlade ett linne på en Sportaffär. 
Sen gick vi mest och njöt av alla vackra byggnader som finns i denn gamla staden.
Dagens träning: Stafett, man springer från olika håll med en sten i handen , överlämnar stenen till den andre, springer samma sträcka tillbaka, stenen överlämnas till den som hade den först, man växlar över till nästa par, slänger den första stenen. Vi var fyra i varje lag. 5 sträckor blev det per man.
Rolig träning, men jobbig.
Gerd och jag joggade bort till trapporna, gick upp för dem och räknade stegen, vi fick det till 416 trappsteg. Sen sprang vi den branta nedförsbacken hem.
Inget bad eftersom det blåste så mycket 



På kvällen blev det en kall öl när vi kom hem. Sen gjorde vi en Irish coffe på en gräddsprayburk. Urkk....men det smakade ganska bra. 



Ja så middagsbuffé, hälften av gänget var ute och åt så vi var bara sex stycken.
Och natten blev ganska jobbig, jag sov dåligt, massor av ljud utifrån och Tomas hade inte satt på sitt "Snarkplåster".


Kallt och ruggigt väder.

Publicerad 2015-03-18 17:34:00 i Allmänt,

Vi ställde klockan lite tidigare idag för att hinna med vår morgonjogg. När vi kom ut, bar det mörkt och det regnade. Men det var ganska ok. att springa.
"Araben"

Gerd stretchar i regnet och mörkret. 
 Bussen gick klockan nio prick. Utflykt till Alhambra. Vi hade bara tänkt att gå i parken men han som sålde biljetterna ville något annat. Det blev palatset.Och det var absolut värt ett besök. Otroligt vackert byggnadsverk, svårt att förstå att man kunde åstadkomma detta för många hundra år sedan. 


Inte mer än sju grader var det. Hade massor av kläder på mig.Vi åt på en trevlig liten restaurang.

Sen bar det av till vinprovning. Hon som höll i det, pratade en engelska som var omöjlig att förstå. Vi satt i en lokal där det var bara 16 grader varmt. Vi köpte ett par vinflaskor, en röd och en rosé att ha till sommaren.

Nu är vi hemma och vilar benen. Kroppen är TRÖTT.

Andra dagen

Publicerad 2015-03-16 21:37:00 i Allmänt,

Morgon-jogg längs strandpromenaden. 6 km. Bad efteråt. Frukosten som jag inte är helt förtjust i. En runda till stan, lite tittande i affärer. Finns faktiskt en massa roliga affärer. Sen handlade vi vatten, öl, vin och bananer på en ganska stor mataffär inte långt från vårt hotell.
Har nu använt bikini en gång i alla fall. Blev lite solande vid poolen.
Klockan 16 var det dags för träning igen. Kort uppvärmning, därefterf fysträning på stranden sen 10 x 200 metersintervaller lite nedjoigg. Bad i havet, kändes lite varmare nu. Föreläsning med Bosse. Middagsbuffet som heller inte är någon höjdare.
Lite bilder från igår:


Inget bikin-väder precis.

Publicerad 2015-03-15 10:42:37 i Allmänt,

Almunecar. Morgon-jogg, dopp i havet och lite magövningar. Sen frukost, och frukosten, den var inte den bästa. Fast det går nog att lära sig hitta de "rätta" sakerna efter några dagar. Nu blir det sightseeing i Almunecar.


Utsikt från balkongen

Plankan på balkongen. 

Stressad inför resan

Publicerad 2015-03-11 21:48:18 i Allmänt,

Börjar känna mig stressad av att vi skall resa på lördag. Känns som det är mycket som skall fixas innan dess. Har inte växlat till Euro.
Har inte packat färdigt. Har lagt ner fyra bikini. Lite väl optimistiskt med tanke på att det inte är så varmt där. Skall nog bara ha en bikini med. Har en massa träningskläder med också.
Avbokade ATC:n idag och sprang en runda här hemma istället. Gick uselt. Sen fick det bli en planka med variation.
Ätit och sett 3:e avsnittet av House of cards. Tycker inte att det är lika bra längre. Serier skall inte fortsätta hur länge som helst.
Förbättrat Emelies karma med inbetalning till Djurens rätt. (Hon skall på jobbintervju i morgon, håller tummarna).
Om jag inte hittar några flera "måsten" som jag måste göra i kväll så blir det snart sängen. Svärmor skall bo i huset, så det kan inte vara alltför stökigt här. Så i morgon blir det nog panikstädning.

Tisdag.

Publicerad 2015-03-10 22:09:59 i Allmänt,

Snart läggdags. Varit i Skrylle och tränat. Trött efter gårdagens övertidsjobb då både ATC och Spinning fick avbokas. Mina favoritpass, trist.
Idag blev det gymet på morgonen. Gick hem en halv timme tidigare för att hinna hämta ut ett paket. Promenad med Lufsen. Sen som sagt Skrylle. Sprang själv medan de andra sprang Backe.

Vilken fantastisk dag.

Publicerad 2015-03-08 15:14:57 i Allmänt,

När man får en sådan här dag i början på Mars så känns det lyxigt,
12 grader varmt och sol. Lite väl blåsigt om man skall klaga på något.
Sitter i solen på altanen. jackan på , men ändå.
Efter att ha fått broschyren om Fulltofta naturcentrum av Anki och hört Niclas berätta om naturen däruppe så bestämde vi oss för att åka dit och gå med Lufsen, det medan trappan som vi oljat in skulle torka. 
Vi hade vissa problem att hitta dit eftersom vi tänkte att det är väl bara att åka till Fulltofta. Men till sist var vi där. Vi gick en runda som jag tror var 4 km. Mestadels jättefint men biten längs den stora vägen var lite trist. Fikan efteråt mycket god men det var lite omständigt att få den. Antagligen väldigt mycket folk där i dag.





Hemma igen nu. Det skall bli en stund i solen, efter det är det en massa "måsten". Tvätta Lufsen, putsa speglar och kanske fönster. Lägga upp saker på vinden. Uppdatera hemsidan.
Efter min vurpa igår, precis när vi kommit till Bjärred, har jag jätteont i axlar och armar. Även i benen känns det lite. Precis efter att jag trillat kände jag inget men efter några timmar så kom smärtan. Så jag hoppas att det är över till i morgon till ATC:n. Jag måste också göra 3 dagar av månadens utmaning i kväll (om det går för min sargade kropp).

En lång dag

Publicerad 2015-03-07 23:14:00 i Allmänt,

Började morgonen med att skala 1kg räkor. Jag hade lite betänkligheter när jag stod där och rensade räkorna. Tänkte att hur de en gång kilade fram i vattnet och plötsligt infångades av ett stort nät för att sedan kokas och frysas. Men om jag pratar om sådant på jobbet så säger en del att tänk på att växterna ju också är levande, Sant förstås. Och det är ju säkert så att människan haft kött som en extra energikälla. Felet är nog bara att man äter för mycket kött.
Min bror har startat ett gårdsslakteri, en bil kommer hem och slaktar djuren. De slipper transporteras och man skriver hur "bra" det är för djuret. Men slutresultatet är väl ändå detsamma.
Idag har LLIF haft sitt årliga vinterbadande i Bjärred. Endast jag och Linn sprang från Lund till Bjärred. Några skall springa Stävie Trail Run i morgon och hälften av oss är skadade på något sätt. Några cyklade ut. Några sprang därute. Efter badet blev det Pizza på V.E.S.P.A.
Hem för att fixa klar smörgåstårtan. Gästerna dök upp klockan sex. I kväll tittade vi på diabilder. Det har vi nog inte gjort sedan vi flyttade hit till Lund. Och det är snart tolv år sedan.Nu skall jag gå och lägga mig. Julia sover över. Så det blir nog tidig morgon.



Utmattad

Publicerad 2015-03-06 13:00:58 i Allmänt,

 i soffan. Har satt i mig en semla😊. 
Har använt alla mina kuponger😊. 
Känner mig helt slut efter den här förmiddagen. Innan jag börjar med smörgåstårtan skall jag gå en runda med Lufsen. 
Alla mina inköp. 

Mina fynd på Stadium. 



Är jag en kupongpundare?

Publicerad 2015-03-06 08:20:26 i Allmänt,

Lyssnar på MixMegapol. De diskuterar det här när man är i affären och står i en lång kö och de öppnar en ny kassa och den som är sist kanske blir först i den nya kön. Och att pensionärer har en massa kuponger som det tar lång tid att få fram. 
Jag är ledig idag och idag skall jag vara " kupongpundare"


Inget gott hemma

Publicerad 2015-03-05 21:26:10 i Allmänt,

Hemma efter att ha jobbat kväll. Inte stolt över mitt matval i kväll.
När jag kom hem så åkte den sista dåliga Findus-maten in i micron. Medan den blev klar så gjorde jag dagens planka! Åt upp skräpmaten. Drack kaffe efteråt, hittade två ynkliga saffrans-bröd i frysen från i julas någon gång. Fortfarande sugen på mer, har ätit russin och mandlar. Men just i detta nu skulle jag kunna äta vad som helst.
Har pratat med Jeanette, roligt att höra hennes röst. Snart är vi där. Det skall bli spännande men samtidigt är man lite orolig.

Busy morning

Publicerad 2015-03-05 10:50:41 i Allmänt,

Börjar jobba halv tolv. Bestämde mig för att gå upp halv sex som vanligt. Gick på spinningen på Actic. Simmade 500 meter efter spinningen. Var hemma igen halv nio. Tyckte att det var ett bra tillfälle att drick Ducoralen inför Kongoresan. Fixade med tvätt och lite annat. Gick en runda med Lufsen, som tog mycket god tid på sig och snusade länge på allt. Har ätit och nu är det snart dags att åka till jobbet.
Just nu skulle jag helst vilja lägga mig ner och sova. Men det är väl bara att samla ihop sig och cykla iväg till jobbet. Plankan får vänta till i kväll!!!!!

Så fucking trött

Publicerad 2015-03-03 22:14:37 i Allmänt,

Orkar knappt skriva i kväll. Actic i morse. Lite rörig dag på jobbet. Stressade hem, gick med Lufsen. Sen Skrylle, Sven som skulle hålla i träningen kunde inte komma ut i kväll. Det blev till att tänka ut en träning på vägen ut. Så efter uppvärmning och löpskolning blev det fyra kilometrar i "tävlingsfart", långsamma däremellan.
Bastun är belöningen efteråt.
Handlade på Willys på hemvägen. Åt äcklig Findus micro-mat igen när jag kom hem. Skall inte köpa sådant skräp igen.
Sängen..............väntar.

Måndagskväll.

Publicerad 2015-03-02 21:22:24 i Allmänt,

Känner mig helt slut efter dubbla träningspass. Först ATC med Joakim, sen spinning med Suzan. En fantastiskt bra kombination. 
Har bara slöat i soffan sen jag kom hem, värmt mikromat, tittat på TV och skall snart lägga mig tror jag. Måste bara orka packa upp träningsväskan. Och helst packa morgondagens väska. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela