Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Balkonghäng

Publicerad 2022-04-30 15:59:13 i Allmänt,

Känns så konstigt att livet bara fortsätter. Ibland är det nästan normalt. Tänker på att hur kan jag sitta här på balkongen och lyssna på en ljudbok. När du inte finns här hos mig. Du gillade inte att sitta på balkongen heller. 
Gick på ATC-pass i morse. Blev jättetrött. Hämtade bilen hos Oscar. Tanken var att jag och Emelie skulle åka till Nova. Jag ska inhandla en ny dator. Men vi hamnade i tidsnöd och valde att gå ner till stan istället. Jag hade bestämt att handla på Naturkompaniet eftersom jag fick ett presentkort där när jag slutade jobba. Dessutom var det 10%rabatt. Det blev ett par nya vandringskängor, en poncho och en dagsryggsäck. Pengarna räckte inte till allt fick  lägga till en del men det kändes lite roligt att handla. Ser fram emot vår vandring i augusti. 
Emelie träffade Jenny, de skulle äta ihop. 
Vi kväll ska vi till Erika och Lennart en stund. 
(null)


Fredagskväll

Publicerad 2022-04-29 21:30:38 i Allmänt,

Att ha Emelie och Arthur här känns bra. Det är lättare att kliva upp på morgonen. 
Dagarna bara går, igår torsdag befann vi oss större delen av dagen hos Oscar. Vi sov ju över  och blev kvar lite längre än vad vi hade tänkt oss. Erika och Lennart kom en stund på kvällen. I dag har  vi fortsatt med att gå igenom saker. Tomas verktyg och sånt, det kändes tungt. Han hade sådan ordning på sina saker. Tror ändå att det är bra att vi gör det. Jag tog min fjärde spruta för Covid idag. Känner mig ännu så länge bra. Knappt ont i armen heller. Emelie och jag åkte till Nova. Jag handlade en klänning på KappAhl som jag inte behöver, men som var fin. 
Passade Lykke medan Oscar tränade och Emelie var på BVC med lille Arthur. 
Följde med till Mätaregränden en stund. Gick sedan hem, lämnade bilen där. 
Haft en lugn kväll här hemma. Ska snart sova. 
Ännu en dag utan dig Tomas. 
(null)

Redan onsdag

Publicerad 2022-04-27 21:00:46 i Allmänt,

Vad gjorde jag igår? Började dagen med ATC på Actic kl 7. Emelie träffade Erika på stan. Jag tog bilen upp till Mätaregränden med kläder som Oscar och Niclas  ska titta på. 
Emelie tog bussen upp med Arthur. Vi stannade en ganska lång stund hos Oscar. Åkte hem lagade mat innan jag gick till styrelsemötet. Det blev ett megalångt möte. Dessutom hade jag missat att kolla och skriva ut protokollet. 
Sov dåligt, gick upp kl halv sex gick igenom och skrev protokollet. 
Tränade med Anki och Magnus på backarna kl tio. Blev så trött…
Efter att ha duschat gick jag, Emelie  ochcArthur till Mätaregränden, handlade lunch på vägen. 
Chillade lite. Julia ochcEmma kom. Jag och Emelie handlade mat till kvällen på Willys. Niclas och Oscar hittade en hel del kläder som de kunde ha. Det känns bra att Tomas kläder kommer till användning. 
Det blev en ganska jobbig kväll. Belle blir uppspelt och har svårt för att somna. Arthur påverkades av nya miljöer och så mycket ljud. 
Nu sover han, nu sover Lycke. Vi får se hur natten blir. 

Måndag 25 april

Publicerad 2022-04-25 16:22:42 i Allmänt,

Glömde skriva igår. Brukar ju ibland skriva flera gånger om dagen speciellt när jag inte mår så bra. Antar att det måste vara positivt att jag inte skrev. Dagarna flyter ihop, vet knappt om det är helg eller vardag, får tänka efter. 
Vad gjorde jag i går då? Vaknade tidigt som vanligt. Emelie kom vid halv sjutiden, vi drack kaffe och tog en macka medan Jakob packade för sin Danmark och Berlinresa. 
Följde med Emelie till hotellet, de åt  frukost, jag tog en kopp kaffe. 
Vi flyttade det mesta av deras saker hem till oss. De åkte sedan till Kastrup för att hälsa på Jakobs syster. Jakob reste sedan vidare och Emelie tog tåget så att hon var hemma strax innan sex. 
Jag passade på att träna efter några dagars uppehåll, sprang på löpbandet. Gick sedan till Mätaregränden och Oscar och Johanna passade på att träna. Handlade lite mat på vägen hem innan jag hämtade Emelie och Arthur på stationen. 
Erika hälsade på senare på kvällen, vi tittade på några youtubeinspelningar som Erika tyckte hjälpte henne i sorgen. 
Jag, Emelie och Arthur sov tillsammans i vårt sovrum, Arthur sov i sin säng och skötte sig exemplariskt. 
Idag har vi tittat igenom Tomas alla kläder. Det känns tungt men Emelie hjälpte till. Hon är effektiv, det har blivit ett begrepp i familjen att göra en " Emelie". Vi gjorde olika högar, sparade vissa plagg som jag vill ha kvar. De ska hänga i garderoben. Erikshjälpen fick några kassar. En hög till först och främst Niclas och Oscar att gå igenom. En till Jeanette och Daniel. 
Har bestämt mig att två av Tomas skor ska få stå på skohyllan i hallen. Det ska kännas att han finns kvar. 
Emelie skulle träffa en kompis på stan klockan två. Lovade att gå med henne ner till stan och då gå via kyrkogården för att visa begravningsplatsen. 
Oscar följde med oss en bit. 
Vi satt en stund i solen på Clemenstorget innan Emelie gick för att träffa sin kompis och jag gick till Mätaregränden med Lycke som väcktes av kusin Arthur. Hon var dock glad hela vägen hem. 
Oscar och jag städade upp lite, gav Lykke mat, gick en runda med henne och nu sover hon. 
Planen för kvällen är spinning kl 18:30. 
Har gått mycket idag och fått ihop 9000steg hittills. 
Emelie och Arthur kommer snart hit. 


Lördagskväll 23/4

Publicerad 2022-04-23 21:44:07 i Allmänt,

 Klockan är snart nio. Gick upp halv sex. Emelie och Jakob tittade in på kaffe. Frukosten serverades inte förrän halv åtta. 
Idag hade vi fixardag i samfälligheten. Jag städade i trapphusen i två av husen. Blev helt slut. Hade glömt att min cykel stod hos Oscar så jag fick gå ner till Malmborgs. Jättejobbigt att släpa hem två kassar och en tung ryggsäck. 
Satt en stund på balkongen, slumrade till en stund väcktes av Oscar som kom med Lykke. Passade henne medan han tränade på gymmet. 
Vi träffades här klockan fem, Niclas med familj, Emelie med familj och Erika. 
Det blev en ganska bra kväll gästerna gick tidigt, Jakob och Emelie, jetlaggade. Julia och Emma ville hem. Jag ser på Working moms. Den består av fem säsonger. Jag är på den andra säsongen nu. 



Fredagskväll

Publicerad 2022-04-22 22:46:53 i Allmänt,

Det blev en fin dag på stan. Jag gick ner med Lykke i vagnen. Träffade Emelie och Jakob. Vi åt på Café &Le. Erika hade då anslutit sig till oss. 
Vi gick tillbaka hem, jag till Margaretavägen, Emelie och Jakob till hotellet. Sen gick jag till Mätaregränden med Lykke. Oscar och Jakob tränade sen. 
Vi åkte ut till Nova, jag, Emelie, Jakob och Arthur. Fortfarande är det laddat att åka dit. Vi passade på att äta. Jag och Emelie testade en ny restaurang. Vi fick först en felaktig beställning. Men de fixade det och det smakade gott. 
Resten av kvällen har jag sett på Working moms efter att först pratat en lång stund med Erika. Måste lägga mig snart…

Fredag 22 april

Publicerad 2022-04-22 10:06:29 i Allmänt,

Sitter i solen på lekplatsen utanför vår lägenhet. Vaknade tidigt. Gick över till Emelie och Jakob och åt frukost med dem 6:30. Jättefin frukost. Passar nu Lykke som sover i sin vagn. Lyssnar på min ljudbok. Oscar ändrade om planerna och lämnade henne här på Margaretavägen istället för att vi skulle ses på sjukhuset. Julia ringde precis. Hon går med en kompis till röntgen istället. Så nu har jag förmiddagen "ledig". Jag har ju Lykke förstås. Går väl upp och förbereder mat till henne och går sedan ner till stan. Vet inte om jag gillar att saker och ting ändras, är nog för att jag är så gammal. Vill inte tänka på mig själv som gammal. Men det är man ju, ska fylla 68. Fattar inte var livet tog vägen, ännu mindre fattar jag vad som hände mig den 14 januari. 
Men det är väl så livet är. Jag har bara varit förskonad innan. 
Får inte låta mina tankar fördunklas av all sorg. Glädjen att ha Emelie med sin familj hemma är stor. Så mysigt att äntligen få hålla i den lille Arthur. 

En fin dag trots allt.

Publicerad 2022-04-21 22:01:08 i Allmänt,

Att äntligen få träffa  Arthur❤️. En så söt liten gosse. Vi åt frukost hos Oscar. Satt i solen därute på altanen sen. Emelie, Jakob och Arthur installerade sig på hotellet. Vi träffades sedan på lekplatsen hemma hos oss. 
Jag och Oscar gick med Belle och Lykke i barnvagn från Mätaregränden till Margaretavägen. Belle somnade på vägen. 
Jag åt middag med Emelie och Jakob på hotellet. Verkligen ingen gourmetmat men trevlig miljö. 
Resten av kvällen har jag försökt printa foton. 
Ser på working moms. 
Och ännu en dag har gått. Läser S.P.E.S på FB.   De som skriver där känner på samma sätt som vi gör. Tomas❤️ varför är du inte här med oss?

Torsdagsmorgon

Publicerad 2022-04-21 06:18:45 i Allmänt,

Idag är det den stora dagen. Vi får träffa lille Arthur. 
Vad hände mer i går då? Inte mycket. Cyklade sen upp till Oscar. Hjälpte till att passa Lykke. Rensade lite ogräs. 
I går kom vi överens om att jag inte ska vara där så mycket. Det får ha lite space själva på kvällen. Ok för mig! Jag brukar ändå åka när de ska lägga barnen. 
Det har varit bra för mig ( och kanske för dem) att vara på Mätaregränden. Men de behöver ha egna rutiner. Och jag får tid över. På gott eller ont. Emelie kommer ju hem nu❤️. 
När jag kom hem så hälsade jag på hos Amir och Halina. Halina och jag gick sedan en runda. 
Nu ska jag bara ta mig upp ur sängen och göra mig redo för ännu en dag. 

Onsdag 20 januari

Publicerad 2022-04-20 07:11:44 i Allmänt,

Julia har sovit över. Då känns morgonen lite lättare. Julia ska ta prover på sjukhuset så vi fick gå upp tidigt   Eller tidigt? Jag är alltid vaken tidigt. Har ändå sovit ganska bra. 
Igår var en svår dag. Inlämnandet av IVO-anmälan. Vi var på eftermiddagen på Norra kyrkogården och träffade kyrkvaktmästaren för att beställa gravplats. 
Lite känns det ändå som en befrielse att klara av alla de saker man måste. Och när allt är klart får man sörja " ifred". 
En dag ligger framför mig. Ska träffa " min" terapeut. Det blir sista gången. Det ger mig inget. Det jag hade velat diskutera är den usla behandling Tomas fick på Psyk. Vad kunde man ha gjort för att undvika det som hände?
Lille Arthur är 3 månader idag. Snart får vi träffa honom. 
Glad att ha något att se fram emot. 

19 april

Publicerad 2022-04-19 11:20:06 i Allmänt,

Om två dagar är Emelie, Jakob och Arthur här. Det ska bli så roligt. Det är något att se fram emot. Vad har jag hittills hittat på denna tisdagsmorgon? Vaknade innan klockan ringde. Pratade lite med Emelie, åt frukost, cyklade till Actics ATC OUTDOOR pass som är klockan sju på morgonen. 
Cyklade hem. Drack kaffe. Åkte och postade materialet till IVO. 
Har gått en runda med Lykke som nu sover i sin vagn och jag sitter i solen. 
Låter som en normal dag, ändå är den så onormal. Du finns inte här hos mig Tomas. Det är en jämn vecka och då skulle du ha jobbat. Men vi hade setts på morgonen och vi hade setts till kvällen. Du hade sett fram emot att träffa lille Arthur. Vi hade gått ut på lekplatsen med Belle. 🥲. Varför? 

Annandag Påsk

Publicerad 2022-04-18 22:18:58 i Allmänt,

Ser på working moms. Ska snart lägga mig. Klockan är snart tio. Hur har den här dagen varit då? 
Anki och Magnus hämtade mig halv tio. Vi gick en runda till Dalby Söderskog. Så fint väder. 
Åkte till Oscar sen. Emma var redan där. 
Vi passade barnen medan Oscar och Johanna tränade 💪. 
Rensade lite ogräs sen tillsammans med Johanna. 
Åkte hem, har fixat alla papper till IVO. Risken är att de skickar tillbaka allt för att vi skickat med för många bilagor. De vill inte ha några bilagor alls. 
Ska sova nu…..

17 april

Publicerad 2022-04-17 19:40:38 i Allmänt,

(null)

Skrev ett långt inlägg som jag slängde av misstag. Så jag börjar om. En ganska bra dag. Åkte till Oscar och Johanna, Oscar bytte till sommardäck på deras och vår bil. 
Träffade Leif och Helena, vi gick ner till stan. Träffade Erika, vi gick en liten runda på stan. Åt på John Scott. Gick sedan hem till Margaretavägen. Drack kaffe. Efter att de åkt satt jag en stund på balkongen. Lyckades ta mig igenom en ICAKURIREN, den första på flera månader. 
Pumpat racern. Satt en deg på nattjästa bröd. 
Ser på working moms. Har druckit två glas vin, ätit en påse chips. 
Och allting är så sorgligt, så ofattbart. 



Påskdagsmorgon

Publicerad 2022-04-17 06:14:53 i Allmänt,

Klockan är sex. Jag har varit vaken en lång stund. Känner mig trött. Kan inte sova. La mig halv ett. Har vaknat flera gånger under natten. Varför kan jag inte sova?  Och tankarna som kommer med kraft. Och nu trycket i bröstet och olusten. Illamående, jag är så j-vla ledsen att det här har hänt. Att jag inte förstod hur dåligt Tomas mådde. En sådan sorg och saknad. Varför sover jag inte, jag är så trött. Ska försöka somna om igen men tror inte att det går  
Varför? Varför? Varför?  

Påskaftonskväll

Publicerad 2022-04-16 22:07:21 i Allmänt,

Nu har lugnet lägrat sig. Det blir ju lite intensivt att vara så många människor här. Dessutom ha ett litet sött yrväder som heter Belle. Vi åt lax med potatissallad och grönsallad. 
Efter att ha handlat mat på Fäladstorget och lassat av varorna här hemma satt jag en stund  ute i solen på lekplatsen. Emma kom lite tidigare så vi gick och handlade på Lidl. 
Niclas, Camilla, Julia och Emma hjälpte till med att fixa maten och att diska. 
Trots all hjälp så var det en hel del kvar att göra. Men nu är ordningen återställd. 
(null)

Fick så fina buketter. 
(null)

🐣 Påskafton

Publicerad 2022-04-16 08:44:28 i Allmänt,

Har sovit bra inatt. Trodde aldrig att jag skulle kunna skriva det. Lade mig tidigt, vaknade några gånger men förvånansvärt bra natt. 
Planer idag: ATC på Delphi 9:15. 
Handla mat på ICAFÄLADSTORGET och sedan hem och förbereda. 
Vaknade tungsint, det gör jag varje morgon, tankarna kommer meddetsamma. 
Har pratat med Emelie, hon får mig att tänka annorlunda ibland. Bra bollplank. 
Fantastiskt väder. Smutsiga fönster. Nu ska jag cykla till gymmet. 
(null)

Lång långfredag

Publicerad 2022-04-15 20:49:28 i Allmänt,

Klockan är inte nio ännu. Varit hos Oscar och Johanna. Johannas föräldrar och syster med familj var också där. Det grillades hamburgare med sötpotatispommes. Kaffe och marängsviss till efterrätt. Det var helt ok att vara där. När jag gick med Lykke för att hon skulle somna så grät jag mesta delen av rundan. Kom hem vid sjutiden. Borde förstås ha städat  plockade i alla fall undan dammsugaren. Vet inte om jag törs gå och lägga mig för tidigt. Då vaknar jag väl alldeles för tidigt. Får försöka hålla mig vaken en stund till. 
Har planerat maten till i morgon. Vi ska träffas här klockan fyra. 
Planen för i morgon är att träna kl 9:15 ATC. 
Sen handla på Ica Fäladstorget. 
Tror jag ska lyssna på min ljudbok. Sen blir det sängen. 

Långfredag

Publicerad 2022-04-15 06:39:03 i Allmänt,

Vaknade halv fem. Låg vaken en timme, slumrade till lite och nu är klockan halv sju. Gå upp, äta frukost, chatta med Emelie, ta på löparkläder, ge mig ut och spring en runda. Vi får se….

Fortfarande skärtorsdag

Publicerad 2022-04-14 22:04:16 i Allmänt,

Som jag sagt innan, dagarna känns så långa. Jag vaknar tidigt. Sover ofta ganska dåligt. Men på något sätt fungerar jag ändå. 
Julia och Emma sov över. Belle kom vid niotiden. Oscar och Jonte bytte sedan min toalettstol. Den gamla " tjöt" ibland. 
Nu blev det inte riktigt till min belåtenhet, något konstigt med sitsen. Får hoppas att de fixar det. Sen passade vi både Belle och Lykke en stund. Oscar hämtade Lykke. Vi tog bussen till stan med Belle. Träffade Niclas på Espressohouse där vi fikade tillsammans. 
Tände ljus i domkyrkan. För Tomas och för andra nära som inte finns med oss. 
Jag, Belle och Emma åkte bussen till Mätaregränden. Niclas och Julia tog bilen upp. 
Erika hälsade på en stund ikväll. Som vanligt talar vi om Tomas. Hur det kunde bli så här? Borde vi ha sett det? Förstått hur dåligt det var när han låg inne på Psyk.
Resten av kvällen har jag sett på TV. Är förundrad över att jag kan se på TV och att kvällarna går ganska bra. 


Skärtorsdag 2022

Publicerad 2022-04-14 07:24:39 i Allmänt,

Kanske hade vi åkt till Småland om Tomas fortfarande funnits i mitt liv. Nu blir det första påsken utan honom. Att vakna på morgonen och det första man känner är den här tunga sorgen. Har sovit på soffan i natt. Julia och Emma sover i vår säng. 
Har pratat med Emelie, hon hade drömt om Tomas. Skulle vilja drömma om honom. 
Måste gå upp nu. Sätta på kaffe  F-n vad jag saknar dig Tomas. 

Onsdag 13/4

Publicerad 2022-04-13 11:13:55 i Allmänt,

Arthur har namnsdag. Lykke blir 6 månader idag. Lycka mitt i den vardag som för oss är gråare än vanligt. Vädret är grått idag också. 
Orkade inte träna idag. Gick i stället igenom mina papper. Skrev ut LLIF- protokoll från det senaste halvåret. 
Idag är det bouppteckning. Allt kan ju inte bli klart idag. Alla räkningar är inte med. 
Sover ganska dåligt. Vaknar nästan varje timme på natten. Vaknade klockan sex, försökte somna om. Det gick inte. 
Tog bilen till Oscar. Ska umgås med lilla Lykke. En av mina räddare i sorgen. 
Bara att genomleva en dag till, pratade med GunMarie som själv gått igenom en stor sorg. Varje dag drabbas flera människor av en stor sorg. Vår sorg är kanske lite annorlunda eftersom Tomas inte såg något annat alternativ än att avsluta sitt liv. Att må så dåligt och inte få hjälp. Det är det som gör så ont. Förutom sorgen har vi frågorna och skuldkänslorna. Varför vi inte fattade hur dåligt han mådde. Varför pratade vi inte mer om det svåra med honom. Han delgav oss inte heller. Vet att jag så småningom måste acceptera och ta fram allt fint med honom och alla våra minnen. Tänka att han alltid är med mig/oss. 

Tisdagskväll 12april

Publicerad 2022-04-12 22:21:00 i Allmänt,

Ännu en lång dag. Började morgonen med ATC på Actic Outdoor. Klockan sju!
Vi var två som deltog. Väl hemma satte jag igång med att baka. Hasselnötskakor och kanelbullar. Träffade Ann halv två i entrén. Det blev ändå trevligt att komma till jobbet och träffa alla. ( Eller de som var där, påsklov )
Cyklade hem, tog bilen upp till Mätaregränden. Passade Lykke medan Oscar hämtade Belle. Gick ut med Belle medan Oscar tränade. 
Körde till Skrylle sen. Joggade femman. Erika ringde, träffade henne när jag kom hem. Vi pratade om Tomas, drack ett glas vin. 
Hon har gått hem nu. Jag ser på " Annika". Ska snart stupa i säng. 
(null)

Tisdagsmorgon 12 april

Publicerad 2022-04-12 06:29:06 i Allmänt,

Kom upp ur sängen idag med. Hade ställt klockan på sex. Vaknade fem och trodde inte att jag kunde somna om. Men hade ändå slumrat till. Har bestämt mig för att testa ett outdoorpass på Actic. Det börjar sju. Lite tidigt men sen ska jag baka till jobbet. Så det blir nog bra. Är lite orolig hur det ska kännas att gå till jobbet. 
(null)


Måndagskväll

Publicerad 2022-04-11 21:58:41 i Allmänt,

Ännu en lång dag. Morgonen började med att jag och Emelie satte oss ner och gick igenom IVO-anmälan. Kändes bra att gå igenom den tillsammans. 
Cyklade till gymmet sen. Körde mitt styrketräningspass. Passade sedan Lykke. Vi gick till Willys och handlade efter det att hon sovit middag. 
Spinning sedan med Suzan. Blev så trött. 
Det har gått ganska bra idag. Tankarna finns ju där hela tiden men de har inte fått sitt grepp om mig. 
Ska försöka lägga mig tidigt. Planen för morgondagen är ATC på Actic outdoor kl 7 på morgonen!!!!! Vi är 2 bokade! De ställer kanske in passet. 
Sen ska jag baka till jobbet. Borde förbereda lite….
Kanske Skrylle på kvällen? Fyller jag dagen med innehåll så hinner jag inte tänka så mycket.  (null)

Ny vecka

Publicerad 2022-04-11 07:07:40 i Allmänt,

Att vakna och gå upp till verkligheten är alltid tungt. Men det går….jag bäddar sängen. Tar på mig kläder, idag träningskläder. Inte för att jag har lust att träna. Sätter på kaffe, äter en minifrukost. Ser på TV 4 Nyhetsmorgon. En normal morgon och ändå så onormal. Ska cykla till Oscar sen. Belle är på dagis. Planerar att gå på spinning halv sju. 

Söndagskväll 10 april

Publicerad 2022-04-10 21:03:48 i Allmänt,

Klockan är snart nio. Sitter och lyssnar på Spotify. Då är snart den här dagen slut. 
Trevligt att orientera med Anki. Vi fikade sedan i ett vindskydd i Skrylle, det blåste mycket men solen tittade faktiskt fram ibland. 
Cyklade upp till Mätaregränden en kort stund. Tittade in till Erika och Lennart på vägen hem, drack kaffe där. Åt när jag kom hem, en Felix vegopaj. 
Skall klara att vara vaken en stund till. Ska packa träningsväskan till i morgon. Planen är att träna på morgonen och sedan vara med på Suzans spinning på kvällen. 
Får väl titta på lite serier på TV:n. Kanske lyssna på min ljudbok. 
Hur kunde detta hända? 
(null)

Söndagsmorgon 10 april

Publicerad 2022-04-10 07:09:06 i Allmänt,

Ännu en dag att ta sig igenom. Vaknat många gånger, får ändå ihop några timmar av sömn. 
Ska orientera med Anki i Skrylle nu på förmiddagen. 
Så det är bara att sätta på autopiloten. Det går…dagarna blir någorlunda normala i alla fall ett tag. 
Och hela tiden, varför? varför? varför?

Lördagskväll 9 april

Publicerad 2022-04-09 23:26:34 i Allmänt,

Dagarna känns så långa… 
Karolina hämtade upp mig på parkeringen. Planen vara att först äta på Café &Le sedan bio. En riktig actionfilm, unattached. Var hemma vid nio. Erika ringde. Vi pratade länge. Har sett färdigt "Kärlek och anarki". 
Nu ser jag på Annika, en kriminalserie. Klockan är mycket. Ska snart lägga mig. 
Köpte LEDljus på Clas Ohlsson. 
(null)

Lördag 9 april

Publicerad 2022-04-09 15:42:32 i Allmänt,

Idag är det 2 månader sedan begravningen. Tänker inte så mycket på den. Den blev ljus och fin. Men allt är så overkligt. 
Min Tomas kan inte vara borta. Det är så fruktansvärt sorgligt så det finns inga ord. Han som levde för sina barn och barnbarn. Hur kunde det gå så här och så fort? 
Vi håller på att fråga oss själva om och om igen. Försöker förstå. Vill ha svar på så många frågor. Någon gång måste vi sluta för det tär på oss att leva med skuldkänslor, vad kunde vi ha gjort? Tanken på hur han måste ha lidit. 
Sitter i soffan, ska snart iväg och träffa Karolina och Dervla. Vi ska fika och sedan se bio. Måste göra saker. Har säkert en massa jag kan göra, men nu har jag suttit i soffan och slumrat. Somnade till Agneta Sjödin. 
Var på ATC-passet med Suzan i morse i alla fall. Så jag har varit lite aktiv. 
Tror att jag ska dricka kaffe. Behöver bli lite piggare. 


Fredagskväll

Publicerad 2022-04-08 21:25:56 i Allmänt,

Sitter i soffan, klockan är snart elva. Åkte till Skrylle i morse. Det blåste mycket men just då regnade det inte. Solen tittade faktiskt fram. 
Handlade på Willys innan jag åkte till Oscar. Passade Lykke, fixade lite annat medan Lykke sov. Och det gjorde hon jättelänge. 
Åkte hem vid halv sex. Lagade mat,Lax och färdig potatisgratäng med sallad. Erika och Lennart kom halv sju. Var lite ledsen precis innan de kom. men det lugnade sig sen och det blev en trevlig kväll. 
Har tagit fram träningskläderna till i morgon. 
Ser på " Kärlek och anarki". 
(null)




Fredagsmorgon

Publicerad 2022-04-08 07:27:56 i Allmänt,

Ser på TV 4 Nyhetsmorgon. Har ätit frukost men har ingen matlust. Äter ju massor på kvällarna så det jämnar väl ut sig. 
Planen var att springa i Skrylle men det blåser jättemycket. Omvärderar kanske till löpbandet. 
Ska till Oscar sen som vanligt. Har bjudit hem Lennart och Erika ikväll. Känns som jag försöker fylla tiden så jag inte har några tomma hål. 
Måste också titta till samlingslokalen och gästlägenheten nu på morgonen. 
Och hela tiden mal tankarna runt i mitt huvud. Förstår att det måste vara så här men det är så tungt och sorgligt. Men jag vill ju leva. För mig själv, för mina barn och barnbarn. Men tankarna finns hos Tomas som inte finns här med mig och får uppleva sina barn och barnbarn. Så j-vla mycket han går miste om. 

Torsdag

Publicerad 2022-04-07 23:09:21 i Allmänt,

Ännu en dag har förflutit. Vad har jag gjort idag? Gjorde ett kort styrketräningspass på morgonen. Jag,Oscar och Erika åkte till Eslöv för att kolla på en sten till Tomas som ska ligga i asklunden, det är en så konstig känsla. Vi kommer att få ett förslag på hur stenen kan se ut. Vill inte ha fler praktiska saker att ta ställning till nu. Det är så ofattbart att hålla på med det jag gör och så försöka leva något slags normalt liv. Efter Eslöv fikade vi här på Margaretavägen, Oscar hjälpte mig att sätta upp en ljushållare. Ska sätta dit ett LEDljus sen. 
Var hos Oscar och Johanna sen. Åkte hem vid femtiden. Cyklade ner till stan. Hämtade ut min julklapp från sjukhuset på Malmborgs, en sifon. Åt tillsammans med Ulla, Kristiina och Karolina på Café &Le. Trevligt ställe  
Väl hemma har jag fixat en sak till bostadsrättsföreningen. Sett på TV, satt i mig resten av lakritsen. Mår illa. Och är trött…borde  plocka fram kläder till i morgon men tror att jag ska stupa i säng..,och hoppas på sömn. Det är så här mitt liv kommer att vara nu. Hur kunde det hända så snabbt? Och varför fattade vi inte hur dåligt du mådde. 
(null)



Onsdagskväll

Publicerad 2022-04-06 22:55:09 i Allmänt,


Körde hem Emma och Julia. Vi tog vägen om MacDonald’s. 
Nu är snart den här dagen slut. Har börjat se en svensk Netflixserie. Kärlek och anarki. Vet inte vad jag tycker ännu. 
Här hemma sen har jag pratat en lång stund med Erika. Vi drar lite grand ner varandra i vårt sorgearbete. Men samtidigt är det bra att älta.
Som vanligt är jag lite rädd för att gå och lägga mig. Vet inte hur jag får sova. 
(null)

Fortfarande onsdag

Publicerad 2022-04-06 14:31:35 i Allmänt,

Dagarna har blivit dubbelt så långa känns det som sen det här hände. I dag träffade jag först min terapeut. Vet inte om det ger mig något alls. Ska gå en gång till efter påsk. Sen ska jag göra ett uppehåll. Allt hon säger är sånt som jag vet. Träffade Ann sen. Vi hade tänkt gå en promenad men i snöovädret bestämde vi oss för att fika på Ramklints. Godaste semlorna denna säsong. 
Sen gick jag på banken och fixade en räkning som skulle dras på Tomas bankkonto. Det är så tungt. 
Är hos Oscar nu. Lykke sover. Oscar ska hämta Emma. De ska vara här i eftermiddag/ kväll. Jag kör dem hem sen. 

Kan inte sova….

Publicerad 2022-04-06 05:54:46 i Allmänt,

Vaknar tidigt som vanligt. Det går inte att somna om. Vill inte kliva upp ur den här sängen till ännu en dag med sorg och saknad och malande tankar. 
Blir nog en dag utan träning. Skulle kunna träna nu tidigt på morgonen men idag blir det inte så  ska vara nere på stan klockan nio. 
Lättare när man ska till Oscar, gymmet ligger på vägen dit. 
Förstår ju att det måste vara så här, kännas så här. Vissa dagar är också lite bättre. 
Nu ska jag gå upp, ta itu med även den här dagen. 

Tisdagskväll

Publicerad 2022-04-05 21:46:28 i Allmänt,

Snart slut på den här dagen. Gick till gymmet, joggade 5 km på löpbandet. Var sedan hos Oscar resten av dagen. Hämtade ut en ljuslykta jag har beställt, ska ha den ovanför TV:n. Julia kom sen. Belle blev så glad. Johanna kom hem strax innan sju. Då hade vi ätit. Cyklade hem. Till min tomma lägenhet. Men faktum är att det går lättare på kvällen vilket är konstigt,  jag berättade för Emelie att på kvällen har jag en känsla av overklighet, det känns som om det här inte har hänt. 
Ser på en film, har satt i mig massor av lakrits  Hoppas på att sova bra. 
Men innan så måste jag planera morgondagen. Hela förmiddagen är uppbokad. 


Tisdagsmorgon

Publicerad 2022-04-05 06:00:19 i Allmänt,

Tidig morgon. Ska ta mig ur sängen. Har sovit uselt. Tankarna har malt. La mig sent. Hade svårt att somna, har sedan vaknat en gång i timmen. Trött men kan inte sova. 
F-n vad jag önskar att det här bara var en mardröm. Har så svårt att förstå att det har hänt. 

Måndagskväll

Publicerad 2022-04-04 22:04:39 i Allmänt,

Den här dagen har gått ganska bra. Efter att ha varit hos Oscar och Lykke cyklade jag tillbaka till Margaretavägen. Jag och Jeanette passade på att äta. Eftersom det var näst intill storm så ändrade Jeanette så att taxin kom lite tidigare. Tur det för när vi kommit över stängdes bron, på grund av en lastbil som blev tvungen att vända. 
Åkte tåg och buss hem. Tog bilen till Oscar. Passade Lykke så att han fick sova en stund. Han hade inte fått så mycket sömn eftersom Belle hostat hela natten. 
Spinning med Suzan sen. Tufft pass. Ska försöka gå på spinning på måndagarna. 
Mitt mål är att försöka träna så mycket som jag bara kan mellan all barnpassning. 
Jag mår bra av det, det skingrar mina tankar. 

Måndag

Publicerad 2022-04-04 06:43:27 i Allmänt,

(null)

Har knappt koll på vilken dag det är, får alltid tänka efter. Sov mycket dåligt inatt  vaknade flera gånger. Låg vaken från halv sex, gick upp kvart över. Drack kaffe, drog till gymmet. Jeanette har ett seminarium som börjar klockan åtta. Kom till Oscar vid halv nio. Han har åkt till gymmet. Belle ska vara hos mormor idag. Har gått ganska bra hittills, när jag cyklade hemifrån fick jag ångesten över mig. På crosstrainern på gymmet lyssnade jag på:
Lycka, en handbok i konsten att leva. Lyssnar på den 10 minuter varje kväll också. Men då brukar jag somna. 


Söndag 3april

Publicerad 2022-04-03 15:41:35 i Allmänt,

Allteftersom dagarna går blir det allt mera påtagligt att det är så här det kommer att vara. Aldrig mer får jag krama dig, reta mig på dig, gnabbas om struntsaker, aldrig mera höra din röst. Inte ha någon att vakna med  eller gå och lägga sig bredvid. Inte väckas av dina snarkningar. Jag vet att jag måste fortsätta att leva. Har så mycket omkring mig som är bra. Längtar till den morgon som ångesten inte griper sitt tag om mig. Fattar inte att detta kunde hända. Det känns så onödigt, du hade så mycket att leva för. Så obegripligt att du kunde ge upp oss alla och det liv vi hade tillsammans. Men förstår också att för dig fanns inget val. Du mådde så dåligt. 
Har varit en någorlunda bra dag trots allt. Jag och Jeanette gick på ett gympass med Suzan som LLIF anordnade. Då glömmer man för en stund allt det hemska. 
Jeanette åkte sedan till Malmö, jag cyklade till Oscar och Johanna. Gått en runda med Lykke som sover nu. 
I kväll ska vi träffa Lennart och Erika en stund.
Så snart har ännu en dag passerat. En dag i taget. Ibland en timme i taget. 

(null)

(null)

Lördagskväll

Publicerad 2022-04-02 19:27:44 i Allmänt,

(null)

Gick till gymmet. Gråten låg och lurade på vägen dit. Men det gick ok på passet 
Handlade blommor till Niclas på hemvägen. Jag och Jeanette åt en Felixpaj, vegetarisk. 
Åkte och hämtade Belle som ska följa med oss till Niclas i Kävlinge. 
Vi drack kaffe, gick ut och gick en runda. Camilla anslöt. Vi var ute ganska länge i det soliga men kyliga vädret. Niclas lagade en fantastisk fisksoppa till oss. Eftersom vi hade Belle med oss kunde vi inte stanna så länge. 
Vi lyckades hålla henne vaken hela vägen till Lund. Vi stannade en stund hos Oscar tills det var dags att lägga barnen. 
Nu sitter vi härhemma sippar på ett glas rött. 


Lördagsmorgon

Publicerad 2022-04-02 06:52:30 i Allmänt,

Väcktes klockan fem av ett meddelande från Jeanette att tåget som skulle vara försenat nu var i tid. Hämtade henne 5:45 nere på stationen. Vi har ätit frukost. Hon har åkt till Malmö. Jag ligger på soffan, har avslappningsmusik på TV:n. 
Ångesten ligger och lurar. Har hittills gått bra. Men det konstiga är att så fort jag äter något blir jag illamående. Ska vila på soffan. Emelie skulle ringa lite senare. 
Varför Varför Varför. Det är så overkligt, det händer att jag ibland inte tror att det har hänt. Men jag måste ta mig igenom den här dagen också. På något sätt ska det gå. Det har gått i ganska många dagar nu. 


Lite senare på fredagskvällen….

Publicerad 2022-04-01 23:06:23 i Allmänt,

Har sett en film sen jag kom hem från Lennart och Erika. Helt ok. Det konstiga med kvällarna är att jag lever i någon slags förnekelsefas. Det är som om jag förtränger Tomas. Det är så svårt att fatta att han inte finns hos mig mer. Jag är rädd för att gå och lägga mig. Vill vara riktigt trött. Klockan är elva nu. Måste nog  vänta lite till. I morgon bitti kommer Jeanette. Ska hämta henne vid tåget i morgon bitti. 

Fredag 1/4

Publicerad 2022-04-01 15:46:40 i Allmänt,

(null)

Första april. Ingen Tomas som luras. Har inte sett några aprilskämt heller. Åkte till Landskrona och LillOlas parkering. Constance kom lite försenad. Fint väder. Vacker natur. Fikade vid Ålabodarna, vi satt en lång stund i solen. Gick rundan upp och förbi Örenäs slott. 
Körde motorvägen hem, dit körde jag gamla landsvägen. Men det tog så lång tid. 
Handlade på Ica Kvantum på vägen hem. 
Sen har jag städat lite. Och putsat en del av fönstren!!!! Och tagit ner julgardinerna i köket. I vardagsrummet är de kvar och de fönstren är inte putsade. Sitter i soffan ser en film. Har ätit en Felix skaldjurspaj och druckit en god folköl från Lundabryggeriet. 
Ska hälsa på Lennart och Erika ikväll. 
En någorlunda bra dag. Kunde prata om Tomas med Constance men även om andra saker. 




Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela