Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Förkyld

Publicerad 2020-01-31 17:18:18 i Allmänt,

Det är så trist att vara sjuk. Nu är jag inte sängliggande, har jobbat idag. Gick en kort promenad på väg hem från jobbet. Men känner mig trött och hängig, hostig och snorig. Sitter i mörkret. Har lyssnat lite på min ljudbok. 
Tomas är på gymmet. Kommer hem vid sjutIdén. Hoppas att jag orkar laga lite mat tills dess. 
Kvällen kommer i övrigt att tillbringas i soffan. Skall nu försöka mig på att duscha,  byta om till mjukiskläder och förbereda maten. 
(null)



Torsdag 30 januari

Publicerad 2020-01-30 18:03:21 i Allmänt,

Bara en dag kvar av Januari, det har hittills varit en vinter med så trist väder, mest regn och blåst. Inte mycket blå himmel de senaste månaderna. 
Senast jag skrev satt jag i väntrummet hos tandläkaren. Hann träffa Emelie lite till. Vi gick en runda på Sankt Hans backar och på Norra kyrkogården. 
Jag hade beredskap i går kväll och var nästan glad när jag fick åka in och jobba. Det skingrade tankarna på att Emelie åkt. Men sen kunde jag inte somna. Låg vaken jättelänge. 
Vaknade i morse trött och förkyld. 
Har inte känt mig frisk på hela dagen. Har sett ett avsnitt av The Affair med Tomas som somnade i slutet. Vi är bjudna till föreningens styrelsemöte, vet inte varför. Tänker att vi ändå ska gå. 
Har hört ifrån Emelie, hon är i Singapore igen. Så långt borta, men hon trivs. Har ett bra liv. 
Ska ta en dusch tror jag så att jag piggnar till. 
(null)



Sitter i väntrummet hos tandläkaren

Publicerad 2020-01-29 08:27:58 i Allmänt,

Sitter och väntar på att få komma in. Han har tjänat många pengar på mig och mina dåliga tänder. Skall fixa en tand 🦷 som gick sönder i december förra året och vad händer i morse när jag står där med tandtråden, en tand trillar ur. Det var som när man  har mardrömmar om att tänderna trillar av. 
Och idag åker Emelie, klumpen i bröstet är på plats, ångesten börjar krypa på. 
Förhoppningsvis kan jag åka hem en timme efter tandläkaren, måste dock kolla med jobbet först. 
(null)


Trött 😓

Publicerad 2020-01-28 15:48:03 i Allmänt,

Hade svårt att somna i går kväll. Gick upp och drack chokladmjölk, det brukar hjälpa, men den här gången tog det lång tid. Emelie åker i morgon och jag måste jobba. Ska till tandläkaren vid halv nio och hoppas att jag hinner hem innan jag ska till jobbet. Det beror på hur många som är på jobbet i morgon förmiddag. Annars får det ändå gå. Vi har haft trevliga dagar tillsammans. Tomas är ledig i morgon. 
Idag har vi haft en fullbokad dag. Vaknade av att Tomas gick upp. Efter att ha fixat lite här hemma så åkte vi till gymmet där vi körde samma typ av träning som vi gjort tidigare. 
4x7 min med 4 olika övningar i ett set, 4 övningar i ett annat. Detta upprepas så totalt blir det 28 min. Det är jobbigare än man tror. 
Massagestolen och bastu efteråt. 
Vi handlade på Willys sen, det vi ska till kvällens mat hos Oscar och Johanna. Och till fikat i kväll när Lennart och Erika kommer. Så kvällen är fulltecknad. 
Det blev Center Syd sen. Vi delade på en räkmacka på Ica Maxi. 
Gick runt i affärer, handlade ett par grytlappar på Cervera, Emelie handlade en tandborste på Apoteket. Mer blev det inte. 
Efter att vi sedan släpat upp alla kassar och packat upp så är denne svensken trött, har kanske gått in i " Pensionärstillståndet". 
Har nu druckit kaffe ätit Bragokex med Nutella på och känner mig lite ett dugg piggare. 

(null)

En ynnest att få ha sina vuxna barn hemma ibland.

Publicerad 2020-01-27 11:24:04 i Allmänt,

Är så glad att Emelie är hos oss. Dagarna går bara så fort. Men det är tidens gång. Och varken vi eller hon skulle vara lyckliga om vi alltid bodde tillsammans. Fast just nu i detta ögonblick vill vi ju hålla henne kvar. 
En lycka för föräldrarna är att ens barn blir självständiga och att de har ett roligt och lyckligt liv. Även om det nu är så att det inte finns ett lyckligt liv utan bara lyckliga stunder. Så många lyckliga stunder som möjligt, att man mår bra. 
Har hunnit med en hel del på morgonen. Har fixat härhemma, följde med Emelie ner på stan, hon skulle träffa Erika. Jag handlade på Malmborgs och gick sen hem. Tungt lastad med min ryggsäck 🎒 som var full med mat, trots att jag inte skulle handla så mycket. Glömde dessutom mjölk som jag skulle köpa😊. 
Nu ska jag cykla ner till stan. Vi ska äta lunch med Emelie, Erika och Lennart. 
(null)


Söndag och dagarna bara rinner iväg...

Publicerad 2020-01-26 11:34:25 i Allmänt,

(null)

Klockan är halv tolv, vi har ätit frukost, sett ett avsnitt av The affair, duschat, bakat ett bröd, diskat upp efter gårdagen, vattnat blommor, lagt tvätt i maskinen och är snart redo att åka till Oscar och Johanna. 
Vad gjorde vi i går då?  Emelie spelade tennis med Jenny och sen åt de lunch tillsammans med Tove, en annan kompis. 
Tomas och jag hann med en kort runda på stan sen yrade vi runt på Malmborgs för att hitta ingredienser till tacos på kvällen när Niclas med familj ska komma. 
Till sist hade vi hittat allt, vi cyklade hem, pustade ut och sen cyklade vi ner till Actic Högevall där vi bara hann träna en dryg halvtimme ( jag körde Crosstrainer) innan vi cyklade till bollhuset där vi såg Emma förlora stort mot Lugi. 
Lugn kväll, först Tacos 🌮 sen marängsviss. En trevlig kväll. Spelade lite, tittade på TV. När gästerna gick hem tittade vi på ett avsnitt av The Affair. Vi har nog blivit lite beroende men jag tror knappast att man orkar titta alla säsonger. Vi är fortfarande på första och det finns 4 säsonger!!!!!




Fredagskväll

Publicerad 2020-01-24 22:12:08 i Allmänt,

Klockan är snart tio. Den här dagen har gått fort. I förmiddags var vi först hos Erika och Lennart, där Emelie hjälpte Lennart. 
Vi åkte  till Nova sen där vi fikade på Espressohouse. Gjorde lite "fynd". Åkte hem, gick till gymmet fast jag inte hade lust. Körde styrkeövningar med Emelie. 
Lagade mat när jag kom hem med hjälp av Tomas. Halloumi och morotsburgare med ugnsstekta morötter och Potatis 🥔. 
Den har vi sett tre avsnitt av " The Affair". 
(null)


Så skönt att vara ledig 😊

Publicerad 2020-01-24 09:00:48 i Allmänt,

En ny dag ligger framför oss. Vi har ännu inte planerat vad vi ska göra. Vi ska titta in hos Lennart och Erika nu på förmiddagen. Emelie ska hjälpa dem med datorn. 
Men sen är det oplanerat. Det regnar. Det blåser lite. Som vanligt alltså. 
(null)

Time flies

Publicerad 2020-01-23 23:26:20 i Allmänt,

Ju äldre man blir desto snabbare går tiden. Det trodde man ju inte när man var ung. 
Bra den här dagen har gått så fort. 
Vi har i och för sig hunnit med en massa. 
Vi åkte med Emelie till Landskrona, hon skulle gå till tandläkaren (Jenny). Vi gick runt i stan lite under tiden. 
Handlade hämtmat på Chop Chhop som vi tog med till Oscar och Johanna. Vi fick träffa Belle, första gången för Emelie. 
Gymmet sen. På väg hem handlade vi mat på Fäladstorget. Jag lagade vegetarisk lasagne. Erika och Lennart kom vid sju. 
Efter maten tittade vi på Gamla VHSfilmee från början av 90 talet. Så fort tiden har gått. 
Verkligen roligt att se. 

(null)

Idag får vi finbesök😊

Publicerad 2020-01-22 06:30:26 i Allmänt,

Igår var en sån dag som passerade i livet som ännu en vanlig vardag. Gick till jobbet vid sju. Jobbade över till åtta. Såg ett avsnitt av Anne på Grönkulla. That’s it. Slut på dag, punkt. 
Idag kommer Emelie från Stockholm. Det ska bli så roligt. Vi har inte setts sen i oktober. Det är länge för ett modershjärta. Både jag och Tomas är lediga resten av den här veckan. 
(null)


vardagsmorgon

Publicerad 2020-01-21 06:21:07 i Allmänt,

Skrev inte igår. Hela kvällen  bara försvann. Körde mina styrkeövningar när jag kom hem utom 10 burpees, kroppen ville inte mer. Ändå stolt över att jag gjorde det. Hade ingen lust. 
Efter det duschade jag och satte en bulldeg. Informationsmöte i bostadsrättsföreningen kl sju. Åtta var vi färdiga. Bakade ut bullarna, diskade upp, såg ett avsnitt av Anne på Grönkulla medan bullarna gräddades. Sen åt Tomas fem bullar och jag tre. Finns en anledning till att jag/ vi måste träna 🏋️‍♀️ 
Idag är det tisdag och jag har beredskap. Så inget Skrylle för oss. 
En ny dag ligger framför mig och jag får försöka göra det bästa av den. 
(null)

Denna dagen ett liv....

Publicerad 2020-01-19 20:12:50 i Allmänt,

Det var väl så han sa Melker i Saltkråkan. Helgen är så kort. Kom iväg lite sent till Skrylle så det var redan mycket bilar på parkeringen. Det var trångt på spåret också. Tomas drog iväg med långa steg och jag kunde inte hänga med. Fortsatte efter det på milen, i backarna gick det tungt. Barn och hundar i spåret. 
Fixade lite här hemma sen,  såg ett avsnitt av Anne på Grönkulla, idag ska vi få träffa Belle. Tomas och jag gick först en runda på Norra kyrkogården i det vackra vädret. 
Vi handlade med oss mat från Shinsei på Nova. 
Den söta Belle sov mesta delen av tiden. 
Vi ser ännu ett avsnitt av Anne på Grönkulla.
(null)









Så många foton.....

Publicerad 2020-01-18 22:20:55 i Allmänt,

Har länge tänkt att gå igenom mina foton. De som ligger i mängder i kartonger. Fortfarande har vi lådor med fotoalbum i Lennart och Erikas garage. Jag har slängt en massa foton. Vi hade en tid i vårt liv då vi framkallade svartvita foton själva. Vi tog också massor av foton på syskonbarn och våra egna. 
Så jag stjälpte ut alla på sängen i morse. Har tagit paus från sorterandet med att springa, åka ut till Nova, vi köpte några förvaringslådor,  fotoramar och bytte min balansboll som inte behöll luften, det saknades en ventil eller något liknande. 
Har lagat mat och till sist blivit klar med fotona. 
Nästa problem var installationen av VHS och Dvd, det var inte helt lätt. Men nu hoppas vi att det fungerar. 
Snart dags att sova. 
(null)
Så här såg det ut i morse
(null)
Chill framför TV: n

Äntligen fredag...

Publicerad 2020-01-17 22:06:20 i Allmänt,

Planen var att springa efter jobbet idag. Men.. så blev det inte. Tog mig i kragen och tränade styrkeövningar här hemma istället. 
Tomas hade slutat tidigare på jobbet och gått direkt till gymmet. Medan jag lagade mat åkte han och handlade. 
Efter mat och kaffe och vin och nästan en hel chokladkaka har vi chillat i soffan. Spotify på, jag har löst korsord, kollat vandring till morgondagen. För det ska bli fint väder så det känns som ett måste att ge sig ut. Annars har vi massor att göra härhemma. 
Ska snart sova. 
(null)

(null)


Trött 😴💤

Publicerad 2020-01-16 21:18:06 i Allmänt,

Klockan är strax efter nio. Vi har sett två avsnitt av Anne på grönkulla. Jag har tvättat. Efter jobbet stack jag ut och sprang (Halleluja) eller joggade får man nog säga. Men jag släpade i alla fall ut den här kroppen, sprang lite vilse på Kobjer. Samlade ihop 7 långsamma kilometrar. Gjorde 30 armhävningar när jag kom igen. Jag är i så dålig form😢. 
Bestämde att jag inte skulle vara en som längtade till fredag, men det har jag gjort i flera dagar nu. Inga planer för helgen... det borde vi kanske ha. 
Ska läsa lite i min Vandringsbok om Caminon och kanske försöka hitta en ny bok att lyssna på. 
(null)



Saknar motivationen

Publicerad 2020-01-16 06:16:48 i Allmänt,

(null)

Jag saknar mina träningsmorgnar. Vet inte varför det är så svårt att ta mig dit nu. Det är åt fel håll. Men så hemskt mycket längre är det inte. Vädret är ruggigt nästan alla dagar. Men ändå....Så just nu lever jag i en otränad slö kropp. Vet faktiskt inte hur jag ska kunna ändra på det. Idag har jag i alla fall inga åtaganden efter jobbet....så jag måste träna😊

Ingen träning idag heller....

Publicerad 2020-01-15 21:42:31 i Allmänt,

Sitter och ser Anne på Grönkulla. Efter jobbet cyklade jag och Helga ner till Grand Hotel där IKF Lund hade kickoff för Lundaloppet. Det bjöds på Bubbel och snittar. 
Efter att jag kom hem har jag bara slöat. Lyssnat på min ljudbok. Läst lite i vandringsboken.  (null)

Tidig morgon

Publicerad 2020-01-15 06:20:09 i Allmänt,

Ambitionen att träna här hemma i morse försvann så fort jag hade vaknat och insett att det är morgon och jag är trött. Nu sitter jag här lite piggare efter dusch och kaffe och undrar om jag någonsin blir "fit"igen. Ikväll ska jag gå på IFK lunds kickoff så det blir ingen träning då heller. Antagligen är detta ett i-landsproblem men just nu känner jag mig stor, tung och fruktansvärt otränad. 
(null)

Tisdag 14 januari

Publicerad 2020-01-14 21:37:58 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Det var en helt vanlig måndag. Jag hade beredskap och fick åka in och jobba men inte så länge. Vi var hemma till kl 22. Dessförinnan hade vi hunnit träffa den lilla Belle. 
Idag har också varit en otroligt vanlig dag. Snart har halva januari gått. 
Vi har varit i Skrylle i kväll. Jag gick med Anki, Tomas tränade i gymmet. 
Vi ser på Anne på Grönkulla, trodde inte att jag skulle tycka att den var så bra.  (null)

4 dagars ledighet slut...

Publicerad 2020-01-12 18:11:33 i Allmänt,

När de 4 dagarna låg framför mig då kändes det som en lång ledighet. Nu är den slut i morgon är det jobbedag. 
Vad har vi gjort idag då?
Vi åkte till Skrylle i det usla vädret. Jag sprang milen Tomas sprang 5 km och gick sedan i mål. Efter dusch och bastu åkte vi till Nova. Åt på Shinsei, ett nytt ställe. Vi åt Poke Bowl, vegetarisk. Jag tyckte att det var jättegott. 
Handlad lite på Stadium, sen åkte vi till Kävlinge för att titta på när Emma spelade sina  två första handbollsmatcher någonsin. 
Kom hem vid halvfem, har ätit lite och chillar nu framför TV:n. Jag lyssnar på min ljudbok.  Har lite ångest över att det är måndag imorgon och en hel arbetsvecka framför mig. 
(null)

(null)





Regn och blåst 🌧

Publicerad 2020-01-12 08:58:26 i Allmänt,

Så trött jag blir på det här vädret. Det har varit grått så länge. Igår var ett litet undantag, solen tittade fram och det regnade inte. 
Idag gjorde jag något jag inte är stolt över. Jag skrev och avbokade mitt PT pass, jag får ju betala det men ändå... det är mitt sista. Men jag kan inte förmå mig att gå dit. Det är inget fel på PT:n, problemet finns hos mig. Det har känts fel från början, det är inte min grej bara. 
Och det har kostat en massa pengar. 
Nytt År Nya Föresatser, 2020 jag hoppas att du blir ett bra år. 
(null)


Var tog den här dagen vägen???

Publicerad 2020-01-11 23:22:27 i Allmänt,

Sov till halvnio. Efter lite småfixande här hemma så cyklade jag ner till stan. Handlade på Panduro och besökte den sötaste ( och dyraste) leksaks och barnklädesaffär. Köpte inget annat än ett kort. Men där fanns så fina kläder och saker. 
På Erikshjälpen blev det ett par champagneglas. Hade sönder ett när jag diskade nu i helgen. Av de tolv vi en gång hade finns det 3 kvar. 
Fick sedan min tredje vaccination för TBE PÅ Vaccin direkt. 
Lunchade sedan med några arbetskamrater på VED. 
Tittade in på Flash på hemvägen och köpte en röd klänning på rea. 
Vi åkte till ACTICS 24/7 gym på Delphinen, tänkte först vända. Det var så mycket folk på den lilla ytan. Men jag gick med Tomas in, körde roddmaskinen i 30 min och sen blev det lite andra övningar. 
Vi handlade på Willys på vägen hem. Vi hade så många kassar så vi tog den lilla transporthissen från garaget och vi fastnade, till sist fick vi kontakt med larmcentralen som trodde att servicekillen var i Lund. Med jämna mellanrum tryckte vi på knapparna och plötsligt satte hissen igång. 
Vi packade upp våra varor. Flyttade om i förrådet och när Tomas en timme senare går ner för att slänga sopor då kommer hisskillen. Tur att vi slapp sitta i hissen så länge. 
Vi har ätit, druckit kaffe, jag har löst korsord. Vi har inte sett på TV. Började titta på TV1 på en jättekonstig film, verkade kuslig så det blev Youtube och 50-60 tals musik. Snart dags att sova. Det är snart ny dag. 



(null)
Vi fick Stockholms stadshus av Jeanette och Daniel i present. Har satt magnetremsa på baksidan. 

Är så trött......

Publicerad 2020-01-10 17:57:22 i Allmänt,

(null)

Vilken dag. Ingen Feelgood dag precis. 
Började med att städa gästlägenheten, sen började jag gå loss på julsakerna. Och det mesta är nedplockat, men jag har inte hunnit köra ner allt till förrådet. Gjorde  ett avbrott för att cykla och hämta paket som kommit till Emelie på Malmborgs på Clemenstorget. Skönt att göra något annat en stund. Det regnade hela tiden. 
När jag kom hem packade jag upp, körde ner en runda med julsaker till förrådet. Det återstår många till. 
Sitter i soffan, kan knappt hålla ögonen öppna. 



Julen skall ut..

Publicerad 2020-01-10 08:07:51 i Allmänt,

Det är med blandade känslor jag plockar bort julsakerna. Det blir så mörkt. Men det känns också lite skönt att få bort dem. 
Har massor att göra idag. Prio 1 är att städa gästlägenheten. Jeanette med familj åkte halv sex i morse. Var nere och sa hejdå till dem. Kommer att kännas tomt. Det har varit några intensiva dagar. 
Som nummer 2 kommer att plocka bort julsakerna. 
Har sovit dåligt inatt med. Kunde inte somna om i morse. 
Bara att ta sig an den här dagen. 
(null)

En lång dag

Publicerad 2020-01-09 22:09:12 i Allmänt,

Känns som om jag hunnit med massor idag. Klev upp tidigt,  hade Ruben sovande i soffan så morgonkaffet intogs i sovrummet med TV 4 Nyhetsmorgon. Vid niotiden dök Jeanette och Daniel upp. Planen för dagen: kallbad på Ribban för mig och Jeanette. Vi anlände strax efter  tio. Det var redan då ganska mycket folk. Och allt eftersom fylldes det på med flera. Men det blev några dopp. Efter badet blev det Räkmacka med Prosecco. 
På vägen hem handlade vi på ICA Maxi i Västra hamnen. 
Även idag fick vi besöka den sockersöta bebisen och jag fick byta blöjor😊. 
Väl hemma igen packade Jeanette och Daniel.  Sen åt vi alla tillsammans. Drack upp lite av deras vin. Såg film och hade det trevligt. 
Nu måste jag lova mig själv att det är slut på vin och godis och oträning. Den här kroppen måste bli fit igen.
I morgon åker Kenyafamiljen. Det har varit trevligt att ha dem här. 
(null)

(null)

(null)


Onsdagskväll 8 januari

Publicerad 2020-01-08 22:00:32 i Allmänt,

Får berätta först om gårdagen, 7 januari, Jeanettes födelsedag 🎂 🎁. Tänk att det är 50 år sedan hon föddes. Då jag 15 år gammal åkte själv till BB i Sollefteå i en taxi. Det var andra tider det. Vem skulle föda själv i dagens läge. Det har blivit så mycket bättre. 
Igår kunde vi tillsammans fira hennes 50-årsdag. Först frukost på morgonen med Bubbel. Klockan sex på kvällen kom gästerna, vi hade förberett smörgåstårta dagen innan och jag garnerade den på morgonen. Godare med hemgjord. Det fungerade bra att vi var många 14 stycken. Oscar och Johanna kunde inte vara med, de var fortfarande kvar på sjukhuset. Det blev en trevlig kväll. Tomas och jag har jobbat idag. Och idag har vi fått träffa den sockersöta bebisen. 
Ruben är hos oss ikväll, efter att vi varit hos Oscar och Johanna gick vi på gymmet, jag på spinning. Ruben och Tomas tränade på gymmet. Jag blev så trött, känner verkligen av att jag inte har tränat så mycket.  
Efter gymmet åkte vi till MAX och köpte hamburgare till oss, Halloumiburgare till mig, Tomas tog en plantbeef och för Ruben, grill chicken meal. 
(null)




Kan inte sova

Publicerad 2020-01-07 06:55:25 i Allmänt,

Fattar inte vad som hänt med min sömn. Det har i och för sig hållet på ganska länge till och från. Jag sover så dåligt. Svårt att somna. Vaknar mitt i natten och ligger vaken i någon timme. Vaknar tidigt. 
Men nu är jag vaken. Har druckit morgonkaffet, skall nu ta tag i dagens vedermödor. Som mestadels bara är angenäma. 
Vi ska fira Jeanettes födelsedag🎂. 
Hinner inte träna idag heller. 
(null)

En lång och omtumlande dag...

Publicerad 2020-01-06 23:33:13 i Allmänt,

För att börja lite med gårdagen, visst fick vi in och jobba, vi jobbade från halv sex till klockan 22. Natten  blev lugn. Oscar och Johanna hade inte en lika lugn  natt. Klockan 4:46 blev de föräldrar till en liten tös. 3212 g och 49 cm. Så söt som socker.
Vi gick en runda i Skrylle idag tillsammans med Jeanette och Daniel och Niclas. Köpte wienersemlor på ett konditori i Södra Sandby. Fika här hemma tillsammans med Lennart och Erika. Sen då lite förberedelser inför morgondagen. Åt middag på Ishiri, en trevlig restaurangi Lund. Promenad ner, köpte sallad på VESPA till Oscar som vi lämnade hos honom på KK på vägen hem. 
Fortsatte med smörgåstårtan som bara ska garneras i morgon. 
Det har varit en lång dag. 
Riktigt god mat. 
(null) (null)
Tomte från Kenya 
(null)
Promenad på Ulastigen 
(null)
Skål för Belle
(null)
Svarte Petter en öl från Lundabygdens  bryggeri. 

 


Inget är som väntans tider....

Publicerad 2020-01-05 17:07:05 i Allmänt,

Har beredskap vet att jag ska jobba men inte när. Det är jobbigt för man kan inte bestämma något inte ta sig för något. Man bara väntar....
Oscar och Johanna väntar också, bebisen ska komma ut nu är det bestämt, få se hur lång tid det tar. Så vi väntar....  (null)

Trettondagsafton

Publicerad 2020-01-05 09:36:50 i Allmänt,

(null)

Klockan är halvtio. Sitter i soffan. Ser på TV. Har dukat fram frukost till Jeanette och Daniel som sover i gästlägenheten. 
De kom igår vid tolvtiden. Vi fikade tillsammans sen skulle de till Malmö och fira Kent som fyller år. 
Blev inringd kl två och sedan jobbade vi till nio. Satt och pratade en stund med Jeanette och Daniel innan vi la oss. 
Det har varit en lugn natt. Hoppas att det fortsätter så. 



Tuff ”hämta paket runda”

Publicerad 2020-01-04 11:47:54 i Allmänt,

Började med att cykla ut till ICA TUNA på Sparta. Ett paket hämtade jag där. Gick en runda i den fina butiken. 
Cyklade som tur var hem med det paketet. 
Jag hade 3 paket att hämta på Fäladstorget. De paketen var inte små😂😂😂
Fick hjälp att bära ut, fick hjälp att få upp dem på cykeln och var lättad att komma hem utan att bli inringd på min beredskap. Det var en svettig tur. 
Verkligen glad när jag äntligen var hemma😅
(null)


Första lördagen i januari...

Publicerad 2020-01-04 07:36:20 i Allmänt,

Sov så dåligt i natt, det beror antagligen på att jag jobbade så mycket natten innan. Ens sovvanor rubbas. Ställde klockan, Tomas ska jobba idag. Jag har beredskap. Har duschat, druckit kaffe. Tror att jag kanske går och  lägger mig sen en stund innan jag cyklar ut på min 
" hämta paket runda" 
Nu kommer några intensiva dagar när Jeanette med familj kommer hem. Kanske kommer Oscar och Johannas lilla bebis den här helgen. Spännande. 
(null)



Fredagskväll 3 januari

Publicerad 2020-01-03 22:54:44 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. För att börja med gårdagen, efter jobbet cyklade jag ner till stan och hämtade ett paket till Jeanette och Daniel på Naturkompaniet. Hann med att styrketräna lite innan vi blev inringade på vår beredskap. Vi jobbade sen mellan 20:00 till 4 på morgonen. Sov till klockan tio sen var jag på jobbet igen kl 12. Och även ikväll fick vi jobba över men vi var hemma strax efter åtta i kväll. Var så hungrig när jag kom hem så vi åkte till Max och handlade halloumiburgare, skulle hämta ut ett paket på ett ställe men det visade sig att det nog var fel. Vräkte i mig Halloumiburgaren och pommes, ätit twist, kändes som om jag skulle kunna äta hur mycket som helst, vi har sett "Crazy rich asians " på Netflix, utspelade sig i Singapore, så många ställen man kände igen. 
Nu ska jag sova och hoppas att vi slipper bli inringda. 
(null)

Snart slut på den här ledigheten....

Publicerad 2020-01-01 21:26:07 i Allmänt,

Sprang en runda på drygt 11 km. Det är nästan en långrunda för mig. Tomas tränade på gymmet, styrketräning och på löpbandet. Efter att vi fikat och sett andra avsnittet av unga kvinnor så åkte Tomas och handlade, jag städade badrumsskåp och badrummet. 
Vi cyklade ner till stan för att gå på bio med Niclas, Julia och Emma. Vi såg Frost och den var ju väldigt välgjord och med mycket musik. Men ingen film för mig, det är ju en barnfilm också förstås. 
Vi har ätit pizza bara för att det är nyårsdagsmat. ( för att folk är trötta och bakis och inte orkar laga mat). Nu var vi varken det ena eller andra men jag ville prova en ny vegetarisk pizza. Fast jag tyckte att den var så där. 
Av den här nyårsdagen återstår inte så mycket mera. Vi har sett tredje och sista avsnittet av Unga kvinnor. Så snart väntar sängen. 
(null)

Nyårsdagens morgon

Publicerad 2020-01-01 09:52:35 i Allmänt,

Planen idag var att åka till Helsingborg springa i Pålsjö skog bada på Pålsjöbaden. Nu visade det sig att badet är stängt på nyårsdagen så vi bestämde att vi tar det lugnt här hemma. 
Vi ska handla, springa,  se Frost kvart över fem med Niclas, Julia och Emma. 
Kanske städa lite... chilla. Har beredskap sen från torsdagskväll till måndagsmorgon. 
(null)

Gott Nytt År 2020

Publicerad 2020-01-01 00:42:13 i Allmänt,

Då går vi in i 20-talet då....
Det är redan nyårsdag. Vi har precis kommit hem efter att ha varit uppe på Sankt Hans backar och tittat på fyrverkerierna. 
Innan idag då? Anki och Magnus hämtade oss klockan halv tio. Vi hade fantastiskt fint väder under vår vandring och märkte inte mycket av blåsten. FIkade 2 gånger under turen. 
Hemma igen chillade vi först sedan satte vi igång med förberedelserna med maten. Det blev som förrätt avocadoröra med räkor, kall inkokt lax med potatisgratäng och som efterrätt en slags Gino, banan, jordgubb och Kiwi med vit choklad. Vaniljglass till detta. 
Vi såg " 101åringen som smet från notan" 
Helt skruvad film, men jag tror att gästerna, Lennart och Erika ändå tyckte att den var lite rolig. 
Nu är det dags att sova. 💤💤💤💤
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela