Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Påskdagen

Publicerad 2013-03-31 21:01:20 i Allmänt,

Sitter nu och ser på Skyfall, vilken skitfilm. Jag klarar inte av att se den. Och så har vi sommartid nu. Vi har haft fantastiskt fint väder idag. I morse blev det en långtur på drygt 18 km. Tog det lugnt. Men tiden blev ganska dålig förstås. Men det kändes bra. Satt i solen en lång stund på altanen efter löpturen. Vi handlade mat på Coop. Ja vad har vi sen gjort. Lagat mat, det blev pasta med räksås. Vi har satt in borden i köket och börjat förbereda för morgondagen.

I morgon sommartid

Publicerad 2013-03-30 20:39:00 i Allmänt,

Idag har jag i alla fall dammat av bokhyllan och torkat alla glas och skålar. Varit på gymmet, sprang på löpbandet, sen lite styrketräning. Skulle gå på Reshape men det var inställt. Kändes lite trist. Gjort sista lagren till tårtan, jag hoppas verkligen att den blir god. Den är verkligen en kaloribomb. I kväll har vi tittat på "En gång i Phuket". Det var ingen stor film, men ganska rolig.
 

Påskaftons morgon

Publicerad 2013-03-30 08:17:00 i Allmänt,

Precis vid nollan. Lätt pudersnö. Lufsen har haft en orolig natt och väckt oss ett flertal gånger. Det jag inte hann i går ligger förstås på schemat i dag plus helst lite till. Planerna nu på morgonen är (om jag inte blir inringd till jobbet) att gå till gymmet. Springa på bandet. Hinna med lite styrketräning innan reshape.

Fortfarande långfredag

Publicerad 2013-03-29 23:47:00 i Allmänt,

Hade tänkt att hinna så mycket men så blev det nu inte. Hann med att springa (nåja jogga då) milen i Skrylle. 
Sen blev det en tur till Nova och där blev det skoköp vilket jag inte alls hade planerat.Vi gick varvet på Nova. Hann med ÖB och JULA också. Och Team Sportia för att köpa glödlampa till mitt framljus på cykeln. 79 kr ett rån. Vi hann också med Willys på vägen för att inhandla varor för att kunna baka annandagens tårta.Lite påskdun inhandlades för att pryda en buske i trädgården för påskkänslans skull.
Jag har börjat baka tårtan, kanske blir den färdig i morgon. Peter och Oscar har ätit med oss i kväll. Sedan lite feelgood film i form av " Oväntad vänskap" Nu väntar  "Femtio nyanser av frihet" en stund.


Långfredags morgon

Publicerad 2013-03-29 09:05:06 i Allmänt,

Klockan är strax efter 9 på morgonen. Har beredskap till och med annandagens morgon 7:30. Har en massa planer för helgen, vad jag skall hinna med.Åter kommer allteftersom vad jag åstadkommer och inte hinner med. Glad Påsk!

Årsmöte i LLIF

Publicerad 2013-03-27 21:59:39 i Allmänt,

Årsmöte i LLIF en snabbt avklarad historia. Goda räkmackor. Anki och Magnus hängde med hem på kaffe sen. Vi hade ett minillifmöte.
Håller på att koka ägg till frukosten på jobbet i morgon. Får inte glömma dem så att de blir internetägg. Det har hänt några av oss. Gick på Spinning i morse. Få se om jag skall göra det flera morgnar. Det kändes bra att starta morgonen så. Har fått sista boken om Grey, femtio nyanser av frihet. Bra påskläsning.

Livet

Publicerad 2013-03-26 21:50:19 i Allmänt,

Funderar ofta över livet. Tänker att man borde göra något meningsfullt av det. Och varje dag är något speciellt. Jag tycker nog inte att jag har ett tråkigt liv. Men har jag ett roligt? Borde jag jobba mindre? Tiden försvinner ju så snabbt iväg. Men vad skulle jag då göra av tiden. Skulle jag städa mer (det skulle nämligen behövas) Men jag blev frisk när jag började jobba efter min operationen. När jag var sjukskriven låg jag bara och tittade upp i taket långa stunder. Det här blev djupt....skall snart gå och lägga mig. Och göra det bästa av morgondagen.

Måndag är bästa dagen.

Publicerad 2013-03-25 20:49:15 i Allmänt,

Måndag är den bästa dagen, sa Suzan, instruktören på spinningpasset i kväll.Kanske är det så, det känns rätt bra nu i alla fall, efter passet,dusch och bastu. Snart väntar Molanders.

Helgen är slut

Publicerad 2013-03-24 19:41:57 i Allmänt,

Jag vet att jag skall vara positiv. Men jag gillar söndag mer än måndag så är det bara. Men man skall leva alla dagar. Och det gäller att ta fram det bra i vardagen. Vardagen är trots allt fler dagar än helgen. Jag skall (som vanligt) försöka att komma i säng i tid. Och läsa ut Mons Kallentofts Vattenänglar.
Den här helgen har vi fått njuta av Emelies sällskap.

Ännu en kall och solig dag

Publicerad 2013-03-23 20:29:21 i Allmänt,

Sitter i soffan som så många andra kvällar. Det har varit en bra dag. Sprang en långrunda i morse 13,5 km, kanske inte så lång men lång för mig. Det var riktigt kallt i motvinden.
På eftermiddagen var Emelie och jag på reshape. Jag gillar det passet. Resten av kvällen har gått till att handla på Willys, laga mat, äta den, dricka kaffe, prata i telefon.

Gladiatorkväll

Publicerad 2013-03-22 21:31:10 i Allmänt,

Final i gladiatorerna, Antagligen ett simpelt program. Men roligt att titta på. Gymet i morse som vanligt. Åtta grader minus visade termometern. Vintern håller oss i ett järngrepp. Då och då snöar det hej vilt. Och däremellan skiner solen.Blev gymet efter jobbet också och löpbandet på sega ben. Kan inte springa fort. Fick springa med 1 min fartökningar. Kommer jag någonsin att kunna springa fort igen?
Det känns så hårt att drabbas av det jag gjorde. Ibland försöker jag tänka att jag skall vara tacksam för att jag lever. Och det är jag ju. Människor drabbas hela tiden. Det gäller att tänka positivt. Och det gör jag för det mesta.
Tillbaka till hinderbanan. Jag tycker att det är otroligt spännande och roligt att se. Nu blir det lite Skavlan sen blir det nog sängen.



En vanlig torsdag

Publicerad 2013-03-21 20:02:00 i Allmänt,

Ur sängen fem över halv sex på morgonen. och tänkte skönt att det är fredag i morgon. Genast fick jag mig en tankeställare, man skall inte längta framåt. Det gäller att ta vara på var dag. Ut i kylan och till gymet strax innan halv sju. På jobbet strax efter halv åtta. Mycket att göra idag. Efter jobbet blev det gymet igen och löpbandet innan spinningen klockan sex. Hemma igen strax innan halvåtta. Då blev det Rapport och varm choklad och knäckemackor. Sen skall jag nog snart krypa i säng och ligga och läsa.

Girls

Publicerad 2013-03-20 21:22:05 i Allmänt,

Ser på två serier på Tv och det är Molanders på måndagskväll och Girls som egentligen går på tisdagarna men som jag i de flesta fall ser på onsdagarna. I morse vaknade vi till en vit trädgård och Tomas fick skotta lite.Det blåser faktiskt lite mindre nu. Men det var ändå motigt att cykla hem i motvinden. Lufsen var lycklig på promenaden och rullade sig i snön. Våfflor idag igen men det som var kvar av smeten hällde jag ut nu. Men det var gott! Sen blev det Girls på SVT play i soffan. Och 1 fudge till. Spinning blev det 19.10. Det var Jonas som höll i det. Han gör lite annorlunda än e andra men jag gillar hans pass. Och nu ligger jag i soffan och ser på Aktuellt och det är mest elände så jag tror jag skall gå och lägga mig och läsa istället.

Borde ha gått och lagt mig..

Publicerad 2013-03-19 22:13:44 i Allmänt,

Har hunnit med en massa i dag men känner att jag borde komma i säng klockan tio för att hinna ligga och läsa lite innan sömnen faller på. Naturligtvis började jag dagen med gymet. Stod och huttrade utanför dörrrarna klockan halv sju. Fruktansvärt kallt, jag hade vindbyxorna utanpå jeansen. En helt ok dag på jobbet, kunde gå hem lite tidigare eftersom jag bara haft 15 min lunch. Ut med Lufsen, lite kortare promenad än igår. Till Skrylle, sprang 5:an medan Tomas som inte gillar att springa ute på vintern, sprang på löpbandet. Hur man nu kan välja det när man befinner sig i natursköna Skrylle. Snabbt hem och sen till Erika för att gratta henne på födelsedagen. Haon fick ett presentkort på Bio. Jag tror att hon blev glad för det. Vi hade med lite fika. Sen var vi väl hemma strax innan halv tio och sedan har det blivit datorn och nu måste det bli sängen.

Äntligen måndag

Publicerad 2013-03-18 20:59:15 i Allmänt,

En hel vecka ligger framför en. Med nya möjligheter ( och svårigheter?) Det blåser verkligen småspik ute. Trodde knappt att jag skulle ta mig hem idag från jobbet. Uppförsbacke och MOTVIND. Tog mig hem och gick direkt ut med den gamla hunden, var rädd att jag inte hade gått ut med honom om jag inte gjorde det meddetsamma. Har varit på spisningen, roligt pass som vanligt. Nu väntar Molanders och sen sängen. Skall bli spännande att se hur vädret utvecklar sig. Är det ett vitt Lund i morgon?

En social helg

Publicerad 2013-03-17 21:30:09 i Allmänt,

En väldigt social helg men en trevlig helg. För Tomas lite väl social. Igår var det ju Bjärred medLLIF gänget. Efter en lugn morgon gick vi till gymet tillsammans Tomas och jag. Vi körde på löpbandet båda två. Jag körde lugna fartökningar och rundade av med lite styrketräning. Vid halvtvåtiden blev det kaffe och våfflor med NIclas och Anette och barnen. Har en massa våffelsmet över så nu får jag grädda våfflor några kvällar framöver, till mig. Tomas äter inte så onyttiga saker. Fast idag åt han i alla fall 3 stycken.I kväll var vi i Malmö och blev bjuden på god mat, veg. lasagne och till efterrätt knäcke med ost. Gott och trevligt. Främsta anledningen till att vi var där var att hela familjen åker iväg till Badgastein på fredag och vi ville ge Felix och Ruben var sitt påskägg. Nu är vi hemma och slöar i soffan. Inga fudge i kväll. Vet inte om jag vill väga mig i morgon! Det kalla och blåsiga vädret bara fortsätter. Och skall så göra hela Mars. SMHI hotar med snökaos på tisdag och 17 minus på lördag. De brukar ju inte ha så mycket rätt låt oss hoppas att det är så numer.

No strings attached

Publicerad 2013-03-16 23:19:00 i Allmänt,

Slöar i soffan och ser " No strings attached". Lite småtrevlig film.
Har varit en bra dag. Löpturen ut till Bjärred gick bra. Bad och bastu och räkmacka är aldrig fel. Oscar har hälsat på oss i kväll och ätit med oss. Dock hade den unge mannen hunnit glömma att han skulle dinera med sina föräldrar.

Springtur till Bjärred.

Publicerad 2013-03-16 08:37:06 i Allmänt,

Vaknade till fantastiskt väder, sol och några minusgrader. Perfekt väder att springa till Bjärred. Hoppas på en fin tur.
Hade tänkt lägga in en bild men får det inte att fungera.

15 mars

Publicerad 2013-03-15 19:51:28 i Allmänt,

Glömde nämna i går att det gått 5 månader sen operationen. Det är väl ett friskhetstecken kanske.Att jag inte tänker lika mycket på det längre. Det blev gymet i morse. Ganska mycket att göra på jobbet idag. Idag blev det grönsaksbiffar, nudlar och grönsallad. Efter detta blev det Willys för att storhandla. Nu är vi lyckligt hemma igen. Slappar i soffan med kaffe och fudge.

Ökad livsglädje

Publicerad 2013-03-14 22:26:44 i Allmänt,

Idag hade jag lite mera tid på gymet på morgonen, så det blev ett lite längre pass och en kvart in massagestolen. Med inställningen extra mjuk och en röst som pratade om hur man gör för att få ökad livsglädje. Nästa gång väljer jag nog att lyssna på egen musik. Tandläkarbesök och nästan 1000 kr fattigare. Jobbade över med trevliga och snälla Gunilla till tjugo över åtta i kväll så det blev inget spinningpass tyvärr.Idag har jag satt i mig så mycket onyttigheter så jag tös inte tänka på det. Avrundade med kaffe och 2 fudge efter en delikat måltid som Tomas fixat. Mycket uppskattat.

LIte varmare idag

Publicerad 2013-03-13 21:16:25 i Allmänt,

Ingen medelhavsvärme kanske men bara 2 minus på morgonen och man behövde inte skrapa frost av sadeln.Gymet som vanligt på morgonen, men jag kände mig ovanligt oinspirerad. På jobbet har trasslet med HR fönstret fortsatt att ställa till med problem. Lite lätt snö på vägen hem. En liten runda med Lufsen, tar ganska lång tid när han skall snusa och kissa och bajsa. 
Eftersom jag hade Mozzarella, sallad och sqaush som datumet gick ut på, så det blev ugnsgrillade grönsaker med mozzarella. Sen blev det SVT play och gårdagens avsnitt av Girls. Till detta kaffe och 2 bitar fudge.
Gymet igenoch nu ett spinningpass med Annika. Tufft pass, jag blev trött. Softar nu framför Aktuellt. 

Globala uppvärmningen

Publicerad 2013-03-12 21:24:13 i Allmänt,

Vaknade i morse att det var minus 10 grader. Den härliga stormvinden har bedarrat så kylan var lite mera uthärdlig idag. Om det nu är den globala uppvärmningen som ställer till allt det här. Varför kan det inte bli den där medelhavsvärmen som det talas om.Det brukar inte vara så här kallt i Skåne så länge.
Vad skall man då säga om den här dagen då? Skall försöka behålla den positiva känslan som nu råder i denna blogg. På jobbet håller det nya HR fönstret på att driva människorna till ett stilla vansinne. Men med tiden blir det nog jättebra skall ni se. Tisdagskväll är lika med Skryllekväll. Många tisdagar i mitt liv har tillbringats på det fantsastiska stället. Idag sprang jag med Anki, vi körde lite fartökningar och lite crosstraining. Dusch och bastu. Willys lockade inte( brukar ibland handla där på vägen hem) men kanske hade jag behövt handla egentligen. Men Willys kändes inte som ett feel good ställe i kväll. 
Så nu har jag druckit varm choklad och ätit 3 knäckemackor. Borde inte öäta något alls. Satte i mig en massa onyttigheter på jobbet.  Snart väntar sängen. 

Siv du måste vara positiv

Publicerad 2013-03-10 21:38:28 i Allmänt,

Emelie, Jeanette och Tomas tycker att jag är alldeles för negativ när jag skriver så hädanefter skall här andas positivitet. Idag har det blåst härliga minst 17 sekundmeter och inte en endaste plusgrad. Härligt kallt.
Har scannat in bilder hela dagen.Det väcker så många minnen. Och man blir inte det minsta ledsen när man ser att  ens förut så släta ansikte och mörka hår nu förändrats en del. Grått och rynkigt härligt man har varit med ett tag. Hemskt roligt är det i alla fall att scanna in bilder. Men jag inser att det kommer att ta ett tag. Datorj-veln hänger sig med jämna mellan rum. Och scannern går inte att ansluta till Macen.Jag kommer nog att hålla på några månader.
Här är några av bilderna från idag.
 

fredag igen

Publicerad 2013-03-08 21:25:00 i Allmänt,

Skitjobbig kväll. Emelie och jag har varit på Nova, Systemet och Coop. Sen har vi ätit räkmacka, druckit vin ätit godis och just nu häver jag i mig jordnötter.

Är jag en träningsnarkoman?

Publicerad 2013-03-06 21:08:07 i Allmänt,

Idag på jobbet hade jag jätteont i magen och bröstet och jag kände mig lite skraj om det var något som kunde ha samband med operationen. Tänkte avboka spinningpasset men lät bli. Efter lunch kände jag mig bättre så det blev spinning med Jonas på Actic och innan dess en kort jogging / promenad med Lufsen. Så nu sitter jag här i soffan härligt trött igen. Nu skall jag titta på Girls på SVT play.

Ännu en vanlig dag.

Publicerad 2013-03-05 21:38:24 i Allmänt,

I mitt liv händer som sagt inte så mycket. Vaknade klockan fyra i morse och kunde inte somna om. Gick ändå till gymet som vanligt. Lite att göra på jobbet. Efter jobbet blev det Skrylle och backträning. Sprang själv med i kväll. Det gick ganska bra. Sen har jag satt i mig en massa mat och en storbit cholkladkaka. Jag vill helst inte att vågen skall visa över 60 kilo. Rädd för att den gör det i morgon.

Överlevt måndag

Publicerad 2013-03-04 20:48:15 i Allmänt,

Skall snart se Molanders. Gillar den serien. Har precis varit på spinning. Idag har jag motionerat flitigt. Styrketräning på morgonen. Jogg/promenadrunda med Lufsen och sen blev det ett spinningpass.
Har beredskap i kväll. Mycket annat har inte hänt denna dag. Det har bara varit en vanlig måndag.

Små citroner gula...

Publicerad 2013-03-03 21:12:46 i Allmänt,

Idag såg jag små citroner gula på bio på Entré. Vilken feel good film. Fortfarande har man ett leende på läpparna.Vi gick runt lite på Entré innan bion. Nästan folktomt.Emelie skulle köpa en concealer (Stavas det så?) Eftersom det fanns ett antal märken behövde hon mig att prova på också, men hon konstaterade att jag var för skrynklig. Förstår nu varför jag fick den där krämen i julklapp, "very mature skin". Men hellre lite skrynklig än att se ut som Britt Ekland. Hon var gäst hos Skavlan i fredags och jag tyckte att hon var en sorglig syn. Johan Olsson tog guld på femmilen i VM. Fantastiskt. Och många medaljer i inomhus Em i friidrott.Vasaloppet hade en spännande spurtstrid där Jörgen Auckland tog hem segern. Passade på att springa i det vackra vädret. 9 km blev det. Snart slut på den här helgen. Har varit en bra helg men alldeles för kort.

En helt vanlig lördag.

Publicerad 2013-03-02 19:40:32 i Allmänt,

Vakande i morse till strålande sol. Tänkte att jag städar först och sen sticker jag ut och springer. Så vi hjälptes åt att städa Tomas och jag. Dammsög och torkade golv. Tvättade och fixade. Under tiden hade solen gått i moln. Och det hade börjat blåsa. Så tankarna på att springa utomhus skrinnlades. Istället åkte jag och handlade på Willys. Städade kylen. Fortsatte med tvätten. Gick sen till gymet. Sprang först på löpbandet. Sen styrketräning. Och därefter Reshape. Hem och lagade mat. Det blev risotto med kallrökt lax och färskoströra. Sallad och ägg till. Gott. Nu är klockan snart nio. Har tänkt att se en film som, börjar 21:30 få se om jag orkar.

Les Miserables och Skåneleden.

Publicerad 2013-03-01 22:00:00 i Allmänt,

Ledig i dag. Hade bestämt mig för att tillsammans med Anki ta mig runt Skåneleden. Trodde nog att underlaget skulle vara bättre än vad det var. Det blev en jogging/promenad tur. Efter dusch och bastu blev det för mig bakad potatis med räkröra och för Ankis del Dagens fläskfilerätt (som inte var någon fläskfilé) Jag köpte en fastlagsbulle som var den dyraste för i år och äckligast. 
Väl hemkommen fick man ju titta på skidstafetten. Herrarna tog silver. 
En runda med hunden innan det var dags att cykla ner och möta Tomas. Vi hämtade våra biljetter. På saluhallen tog Tomas en fisksoppa och jag kaffe, fortfarande mätt efter den hemska fastlagsbullen. 
Så till filmen. Visst var den pampig men lite för lång och lite störigt att de sjunger helan tiden.
Inget att se på Tv, så här sitter både Tomas och jag med varsin dator.

e
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela