Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Inget jobb.

Publicerad 2015-02-28 22:16:00 i Allmänt,

Har inte jobbat något på min beredskap men har däremot jobbat hela dagen hemma. Efter frukost började vi arbetet med att ta bort listerna uppe i hallen och jobbet med att ta bort heltäcknings-mattan. 

Sen åkte vi ut till Genarp och hämtade de skor och funktions-tshirtar vi får inför träningslägret. Lite besviken på skorna. Mina och Gerds, ett par svarta och ett par rosa. Jag tyckte att det rosa var ganska fina, men de svarta var ganska trista. Hade aldrig köpt ett par sådana skor själv. Tomas skor var riktigt fina, svarta med ett grönt inslag.

Sen började vi lägga golv. Det gick ganska bra och det blev fint. Skönt att slippa den hemska heltäcknings-mattan.

Så fort vi var klara med golv-läggandet så lämnade vi allt stök och åkte till Skrylle, det har varit fantastiskt fint väder idag. Hann inte njuta av det fina vädret så mycket eftersom klockan var hav sex när vi tog oss ut till Skrylle. Det var ganska mörkt innan vi hade gått ULA-stigen klart med Lufsen. Men det var skönt med en paus.

Vi skulle egentligen handla på Willys men jag orkade inte så kvällens middag fick bli ett hopplock av det vi hade hemma.Och det blev inte så tokigt. Quornbiffar med ost, ris, vitkåls- och morotssallad, feta, tomat och löksallad och en creme-fraiche sås.
Har sett fram emot den 3:e säsongen av "House of cards". Första avsnittet var lite av en besvikelse. Hoppas att det blir bättre.
Och det var ju avslutning i Plankutmaningen. 

Mitt pannben ville inte mera. Jag borde ha kämpat tills benen vek sig. 😞

Lördagsmorgon 😊

Publicerad 2015-02-28 09:20:34 i Allmänt,

Golvläggning, VM skidor, skohämtning i Genarp,  tvätt. Och beredskap. Avslutning i plankutmaningen. 
En spännande dag. 
Pillerna jag tar. Men det enda som är ett potent läkemedel är trombylen. De andra är vitaminer D, B och Magnesium. 
Med förhoppningen att mina ben skall kännas bättre. 😊

Fredag.

Publicerad 2015-02-27 20:26:11 i Allmänt,

Framför TV:n, VM i Falun. Fredagskväll. Haft en jättebra vecka på jobbet tillsammans med bästa Makda. Hon är fantastisk.
I morse blev det löpbandet på Actic. Gick på spinning direkt efter jobbet, Linda som instruktör. Jag gillar henne. Handlade sen på Willys medan Tomas gick med den gamle (Lufsen).
Silver för Sverige idag igen. Men en fantastisk spurtstrid mellan Halvarsson och Northug.
Få se hur helgen blir. Golvläggning i hallen väntar. Hämta skor i Genarp morgon förmiddag. Beredskap hela helgen. Så är det Let's dance, skitprogram egentligen, men Ingemar Stenmark är med. Kanske vi tittar. Och House of Cards säsong 3 finns nu på Netflix.

Utekväll.

Publicerad 2015-02-26 21:05:00 i Allmänt,

Gymet i morse. Ganska tuff dag på jobbet. Innan vi gick ut i kväll så gjorde vi plankan på jobbet. Det blev 5 minuter som längst. Jag tror vi taggade varandra genom att vara många.


Sen Mediterreanen, valde fisksoppa denna gång. Mycket gott, 2 öl blev det , en Fix och en Mythos.Kom hem vid åtta och hann se lite på VM i Falun. Silver till damlaget idag. Känns som om det snart blir sängen. 

Hatar plankan

Publicerad 2015-02-24 22:10:00 i Allmänt,

Jag börjar bli trött på plankan. Känns inte som om jag blir starkare heller. Efter dagens planka kände jag för glass och det blev det, i stora lass. Ett halvt paket Nogger och varma hallon därtill. Gott!!!
Började morgonen med gymet. Bra dag på jobbet. Åkte till Skrylle men sprang bara 5 km och skyndade mig hem för att hinna fixa lite med alla prylar som skall sättas in någonstans eller slängas.
F-n vad många onödiga prylar man har. Det känns som om det aldrig kommer att bli klart däruppe. Och till helgen skall vi helst hinna lägga hallgolvet.
Glass är gott😊

Plankan gjord.

Publicerad 2015-02-22 21:25:01 i Allmänt,

Var så trött så jag tänkte strunta i dagens planka. Men gjorde den till sist. 
Har varit en jobbig dag. Vi lade klart golvet i Emelies rum. 
Efter det är det en massa arbete kvar. Vi tog en paus och åkte ut till Skrylle och gick ULAstigen med Lufsen. 
Hemma igen flyttade vi in en del saker. Men fortfarande är det massor kvar. Men det får bli en annan DSG. Jag är TRÖTT. 

En dag kvar av helgen

Publicerad 2015-02-22 08:35:00 i Allmänt,

Söndagsmorgon. Grå och lite blåsigt. Vill INTE sticka ut och springa.
Ser på TV 4 nyhetsmorgon.
Skall berätta lite om gårdagen. Det BLEV träning på Sankt Hans backar med Coach K Runners. Och det var ROLIG men TUFF träning.
Vi började så småningom med golvläggningen men kom inte så långt eftersom vi skulle ha gäster klockan fem. Vi åt på Mediterranean, trevligt ställe. Men vi åt på tok för snabbt. Kaffe och semla här hemma sen. Godis och chips. Lite för många whisky för Tomas och Leif kanske. De åkte hem vid halv-elvatiden. Då kom jag på att jag inte gjort plankan för dagen. Så det fick bli 4 min plankan.
Skall snart samla ihop mig för golvläggning. Förhoppningsvis blir golvet klart idag.
Gänget som sprang. 

Leriga fötter. 

Fredag, veckans bästa dag?

Publicerad 2015-02-20 20:37:00 i Allmänt,

Ser på VM-kväll från Falun. Och det är fredag. Gymet i morse. Efter jobbet, spinning. En helt ny tjej, som bara pratade engelska. jag tycker att jag kan ganska bra engelska men det var svårt att förstå hela passet. För första gången på ett spinning-pass så blev jag inte genomsvettig. Efter spinningen blev det Willys för att handla mat. Lagade sen, Laxrulle med sallad och ägg. Glass med varma bär till efterrätt.
Har anmält mig till Coach K Runners backträning i morgon. Får inte fega ur nu. Men det är en grymt jobbig dag i morgon, träning, skidor på Tv, golvläggning och så kommer Leif och Helena så vi skall gå ut och äta med dem.
 


Fredag i morgon

Publicerad 2015-02-19 20:36:23 i Allmänt,

Stina Nilsson tog silver i damernas sprint i Skid- VM in dag. Marit Björgen vann som vanligt.
I morse blev det spinning med Suzan.
Rolig dag på jobbet. Efter jobbet , den vanliga snusningspromenaden med Lufsen. Sen fick det bli en kortare löprunda. Början på löprundan var hemsk. Benen var totalt stela, en hemsk känsla. Det blev bättre sen men aldrig bra. Varför kan inte benen kännas bra? Är det så här det kommer att vara? Är det kanske bara att acceptera? Kanske skall jag vara glad att jag kan träna så här mycket som jag ändå gör efter det som har hänt. Tränar jag för mycket? Men det mesta är lågintensiv träning Och det känns som om jag behöver det för att kroppen skall må bra.
Så det är väl bara att kämpa på.
Vila från plankan idag.

Ny fjärrkontroll

Publicerad 2015-02-18 20:56:00 i Allmänt,

Vi har ju ett fantastiskt fint fiber-bredband sedan september någon gång. Den senaste månaden har det krånglat. Det har inte gått att använda fjärrkontrollen, man har inte kunnat välja film och inte skifta kanal.Så jag fick en ny fjärrkontroll från Telia, först fungerade det, men sen inte. Jag stängd av modem, drog ut kablar. Till sist medan jag satt i telefonkön som skulle ta 18 minuter så började det fungera igen. Så just nu har vi två fungerande kontroller.
I morse blev det löpbandet på Actic. Tungt i början men sen känns det rätt bra, för att inte tala om känslan efteråt.
Tuff dag på jobbet. Efter jobbet, promenad med Lufsen, sen spinning med Camilla. Andra gången med henne. Lite svårt fortfarande, jag förstår fortfarande inte hur man skall öka under lång tid inte dra av och ändå kunna köra 6 fartökningar och lägga på vid varje, när man redan har så tungt så man knappt kan trampa runt.
Plankan för dagen är avklarad, 3:30. Men det är tungt nu.
Fick ICA buffé idag. Många bra veggo-recept.


Utmattad

Publicerad 2015-02-17 21:34:54 i Allmänt,

Varit i Skrylle i kväll. Backträning , jag fuskade lite i backarna. Jobbigt nog ändå. Det är fettisdag idag. Och jag har inte ätit någon semla så på vägen hem från Skrylle blev det Willys, och de hade semlor kvar. 
Efter semlan skulle jag göra dagens planka. Vilken pärs! 3 minuter och 25 sekunder. Jag blev genomsvettig. 
Tom kartong. Varsin semla blev det. 
Den här bilden fick jag från familjen i Kongo. 

Plankan

Publicerad 2015-02-16 21:22:00 i Allmänt,

I kväll kändes plankan tung att göra. Jag är uppe på 3 min, 15 sek.
Efter ATC och spinning så var kroppen ganska mör. Men det gick!
Även på spinningen var jag trött, tror att den tuffa ATC:n tar ut sin rätt.
Samtidigt är det en skön känsla i kroppen efter så mycket fysisk aktivitet. Förhoppningsvis sover jag gott i natt.

Söndagskväll.

Publicerad 2015-02-15 20:33:00 i Allmänt,

Fixade det mesta av visumansökningen till Kongo tillsammans med Gun-Marie på förmiddagen. Nu är det bara fotot kvar. Om allt är rätt ifyllt förstås.
Idag har vi tagit ut heltäckningsmattan på Emelies rum och slängt den. Köpt färg, men inte gjort så mycket mera.
Blev en kort löprunda till sist, körde fartökningar. Vädret lockar knappast till att springa i, blåsigt och kallt.
Ja, vad har jag mer gjort, har haft beredskap, men telefonen har hållit sig lugn. Fixat lite LLIF-saker, Lagat mat, ätit, betalat räkningar. Och nu sitter jag här i soffan igen. Dagens planka återstår att göra, gjorde lite plank och armövningar efter löpningen, men det räknas nog inte, så till verket.......

Snart dags för sängen

Publicerad 2015-02-14 23:26:00 i Allmänt,

Alla hjärtans dag. Det borde det vara alla dagar. Har varit en intensiv dag. Vi började morgonen med att förbereda "Emelies rum" genom att skruva bort kontakter och maska med tejp, Tomas plockade bort lister.
 Sen till Erikshjälpen, Sysav, Lindströms i Lomma för att köpa svindyra handduks-hängare och en ännu dyrare "vattenskrapa". Coop därefter för att inhandla mat till kvällens all hjärtans middag. Hälleflundran slut, så det fick bli lax. Förrätten inhandlades i delikatessen. 
Sen hem och måla. Vi läste på färgburken att man kunde måla över efter 3 timmar. Vilket vi bestämde oss för att göra.
Tomas gick till gymet och jag stack ut och sprang en runda. Det var en härlig känsla, hade migränkänningar, men de försvann när jag kom ut i friska luften. Benen höll sig lugna. Kanske för att jag sprang så sakta. Men jag blir så glad när jag slipper krampkänslan och även om det inte känns som om jag flyger fram, så känns det ändå bra.
Vi målade en andra gång. 
Sen lagade jag maten. Gjorde plankan i "Plankutmaningen" mellan varm-rätt och efter-rätt. ( Jag vet, jag är antagligen lite störd)

Förrätt. 

Varmrätt. 

Efterrätt. 
 Sen såg vi en film på NetFlix, "Järnets änglar". En ganska bra film, minst 4 poäng av 5.

"Den grå-håriga äldre damen"

Publicerad 2015-02-13 21:16:24 i Allmänt,

"Den grå-håriga äldre damen", en patient hade beskrivit mig så. Och så är det ju. Jag är en gråhårig äldre dam, men det är ju inte så jag känner mig. Men har man grått hår så är man GAMMAL. Rent utseendemässigt i alla fall. Jag tänker inte på mig själv som särskilt gammal.
Gick till gymmet lite tidigare i morse för att springa på löpbandet. Efter jobbet blev det spinning, inte med Linda tyvärr, hon var sjuk och ersatt av Linn. Säkert bra hon med,men inte LINDA. Det har blivit mycket träning den här veckan men det känns bra.
Köpte löpartidningen "Spring". Bra med lite konkurrens till löpartidningen Runners World.Man blir ändå lite peppad av att läsa om löpning och träning.


Soffläge igen.

Publicerad 2015-02-12 20:27:00 i Allmänt,

Chillar i soffan. Har varit en bra träningsdag. Spinning i morse med Suzan. Jag tror att jag skulle kunna börja varje dag med spinning.
Efter jobbet blev det promenad med Lufsen och sen efter en stunds övertalande lyckades jag få ut kroppen på en runda. Skönt väder att springa och det mest fantastiska var att det inte hade hunnit mörkna helt och hållet när jag gav mig ut. Man börjar ana LJUSET.
Tomas och jag kunde äta tillsammans idag. Jag gillar det, Tomas inte lika mycket för han tycker alltid att det blir för mycket disk.
Och i morgon är det fredag. Vet vad jag skall göra i helgen, måla Emelies rum, slita ut heltäckningsmattan. Dessutom har jag beredskap på söndag!

Inget Skrylle i kväll.

Publicerad 2015-02-10 22:44:26 i Allmänt,

Fick jobba över på min beredskap dock inte mer än en timme. När jag kom hem gick jag med "snusrunda" med Lufsen. 
Sen tvingade jag ut en motsträvig kropp på en löptur. Har ätit D-vitaminer, B-vitaminer och Magnesium i en vecka nu. Ingen förbättring  vad gäller mina ben. De kändes som om de fylldes av mjölksyra efter en kort stund. Men jag får hålla på ett tag till. Har betalat in en massa saker idag igen. Buss till Lidingöloppet, utflykten i Spanien.
Den här månaden har pengar forsat ut. 
Jag hatar att ha måsten framför mig. I dag klarade jag av en del. Visumet till Kongo känns också tungt. Det är ett stort och viktigt MÅSTE. 
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
Pepp till mig själv. 

Hemma igen....

Publicerad 2015-02-09 21:40:00 i Allmänt,

Efter en intensiv och mycket trevlig helg är vi tillbaka till vardagen igen. Lördagen gick åt till att flytta ut saker ur Emelies rum. Lämna böcker och saker till Erikshjälpen. Slänga saker på Sysav. I går söndag åkte vi tillsammans med Lennart och Erika till Varberg för att få ta del av vår julklapp från Oscar och Emelie. Övernattning på Stadshotellet med tillgång till Asia SPA. Karro och Adam passar Lufsen, bättre kan han inte ha det.
Det blåste en kall nordanvind i Varberg när vi kom dit, Erika hade gjort lax och äggmackor, mycket gott och kaffe till det. Linn och Oscar dök upp. Ett av rummen var klara, vi satte in väskorna och tog hissen ner och FASTNADE. Där blev vi sittande i en halvtimme innan vi kunde klättra ur. ( Vi fick kompensation för detta när vi skulle betala maten på kvällen) Det var ett fantastiskt fint SPA. Vi tillbringade ett par timmar med att bada och basta.
Trerättersmiddag på kvällen. Vi lade oss ganska tidigt för vi skulle äta tidig frukost med Oscar och Linn eftersom de skulle till jobb, respektive skola.
Efter frukosten valde några att lägga sig i sängen igen. Tomas tyckte att vi skulle ta löpbandet på hotellets gym. Men vi är lite olika där, så jag gav mig ut på en joggintur, tog lite bilder med mobilen. Sprang längs stranden och på fästningen. Solen kom fram, det var så fint. Den joggingturen ångrar jag inte.
Sen valde vi att vila i mörkerrummet och ljusterapirummet. Mysigt. 
En liten runda i Varberg och besök i en fantastiskt fin presentaffär. Köpte en tvålbehållare till vårt nya badrum.
Lunch på restaurangen i Laxbutiken. Gott!
Hämtade Lufsen och köpte färg till Emelies gamla rum. 
Har tagit ut resten av grejerna i Emelies rum, varit på ATC och spinning. Och nu är jag rätt trött.
Kallbadhuset. 

Vackert att springa / gå längs stranden. 


Solen sken på morgonen. 


Så fint och en behaglig miljö på hela hotellet. 





Fredagskväll och 3 dagar ledigt framför oss.

Publicerad 2015-02-06 20:23:23 i Allmänt,

Soffan igen. På spåret på Tv:n. Vi har ätit, klämt en Alladin- ask. 


Druckit lite vin. Började dagen med Actic gym. 
Sen hade vi en grymt jobbig dag på jobbet. Det gick verkligen i ett. Tiden går fort å andra sidan. 
Hann till spinningen klockan fem. Linn höll i passet. Lite ovan med henne. Men hon kan nog bli bra. 


Och nu sitter vi här i soffan med en helg framför oss. Härligt.

After work och hemma kvart över sex.

Publicerad 2015-02-05 19:21:26 i Allmänt,

Nästan pinsamt att komma hem så tidigt efter Afterwork. Vi var på stamstället.Gratis plockmat. Helt ok. Drack två små öl. Vi pratade om att dra ner till stan. Men jag hade ingen större lust. Så jag cyklade hem i snålblåsten.Och kom alltså hem samtidigt som Tomas som kom från gymet. Detta får inte upprepas!

Ledig idag

Publicerad 2015-02-04 21:51:00 i Allmänt,

Klev upp klockan åtta. Bäddade rent i våra sängar. Efter frukost promenad med Lufsen på Kosterängs-höjden. Sen började jag det stora arbetet med att försöka röja bland alla våra saker. Vi måste slänga en massa möbler, böcker. Det känns bara för mycket. Så lätt det är att köpa på sig en massa saker. Och jag har svårt att slänga böcker. Tänker att jag skall läsa dem igen.
Hämtade Mitt paket med "Toapappers-hållaren" på en liten ICA-affär på Tuna någonstans. Otroligt enkelt att handla på nätet. Men det känns lite kluvet. Man vill ju kunna gå i affärer och titta på saker och känna på dem.
Idag handlade jag Magnesium-tabletter, D-vitamin och B-vitaminer.
Vi diskuterade i går i bastun i går i Skrylle huruvida mina benproblem berodde på brist på mineraler eller ej.Så nu sätter jag mitt hopp till detta.
Spinning i kväll med Suzan på Actic i kväll. Tufft och roligt pass. Gillar verkligen musiken på det här passet.

Tisdag.

Publicerad 2015-02-03 21:41:37 i Allmänt,

Sprang skryllemilen i kväll med pannlampa. det var ganska häftigt Inga vildsvin på spåret heller.Jag var super-stressad i kväll när jag skulle ut till Skrylle. Först promenad med Lufsen, sen packa väskan. När jag skulle ta på mig skorna insåg jag att jag glömd att sätta på mig träningsbyxor, stod i bara långkalsongerna. Sen skulle bilrutorna skrapas.
Men i morgon är jag ledig. Vi har service på ett av undersökningsrummen så vi var ovanligt många i morgon. Det skall bli skönt. Fattar inte varför jag känner mig så trött.

119874 kr

Publicerad 2015-02-02 21:03:33 i Allmänt,

Nästan 120.000 kostade det att renovera badrummet. Det blev förstås väldigt fint. Men det är en massa pengar. Har suttit i kväll och betalat alla räkningarna så nu är det gjort. Känns skönt.
Dubbelpass på Actic i kväll, först ATC med Joakim sen spinning med Suzan. Detta är nog min favorit-träningskväll.
Varm choklad och knäcke-mackor satt fint när jag kom hem.

Söndagskväll och helgen slut IGEN.

Publicerad 2015-02-01 20:34:00 i Allmänt,

Nu är vi ensamma igen. Emelie åkte hem på förmiddagen idag. Det är alltid tråkigt, man har en liten klump i bröstet. Men så är ju livet. Barnen kan inte bo hemma hos föräldrarna hur länge som helst och hade de gjort det så hade  man nog velat att de skulle  flytta kanske.
Det har varit en intensiv helg.Badrummet blev klart i torsdags. Det blev jättefint. Fast efter dagens löprunda så saknade jag badkaret. Det är bara så SKÖNT att krypa ner i ett varmt bad. 



Vad har vi då gjort i helgen? Emelie och jag har varit en del på affärer och letat prylar till badrummet. Vi har gått med Lufsen.  I fedags var vi, Tomas, Emelie och jag i Sauhallen på Grill och Meze och åt, tillsammans med Karro och hennes mamma, Oscar och även Erika var med. Inte helt imponerad över deras mat. Ok men inte mer.
I lördags blev det ett kort besök på gymet. Emelie lagade maten på kvällen, vegetariska biffar med grönsaksknyten, gott. Till efterrätt: Semlatårta, inköpt på Coop, smakade bra och trots att vi var fyra stycken orkade vi inte äta upp den. 
Medan Emelie lagade mat anmälde jag oss till Lidingöloppet och Tjejmilen. Emelie lyckades övertala mig att anmäla mig till 30 km Lidingölopp. Få se hur det går! Tjejmilen är inte detsamma när Jeanette inte är med. Detta år blir det ju inte att hon är med, men förhoppningsvis 2016 kanske? Men vi skall springa i alla fall. 
Vi slängde en massa saker idag. Man har verkligen massor av sådant man inte använder. 
Nästa helg skall vi hyra släpvagn och göra oss av med en massa överflödiga möbler.
Efter det att Emelie åkt och vi varit på Sysav, begav jag mig ut på långrunda. Kallt i vinden, emellanåt ispiggar i vinden, vackert snöfall och en liten solglimt. Jag var grymt trött när jag kom hem och inget badkar att krypa ner i.


Jag har  avverkat första "Plankan"   i februariutmaningen. Det fick bli 40 sekunder. provade i går att se hur länge kag kunde stå, slutade vid 5 minuter, hade kunnat plåga mig lite till. 
Nej nu skall träningsväskan packas och hemsidan uppdateras.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela