Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Måndag och jag är så trött😞

Publicerad 2016-10-31 20:10:19 i Allmänt,

Actic på morgonen. Trevlig dag på jobbet.
Hem och rasta Lufsen. Spinning med Linda. Tufft pass. Har sedan satt i mig massor av mackor. Druckit varm chokladmjölk. Ätit nötter och russin. Och jag är grymt trött. Skall packa träningsväskan för i morgon. Och fixa lite annat sen >sängen.

Söndagskväll

Publicerad 2016-10-30 18:46:00 i Allmänt,

Skrev precis ett långt inlägg. Klickade sedan bort ALLT😢.
Så nu blir det kort. Brunch med Oscar och Linda. Promenad i Häckebergaområdet. Fin runda i början sen lite småtrist med kalhyggen och nyplanterad granskog.
Sen åt vi torsk här hemma, torsk som Oscar tidigare fångat. Och nu chillar vi i soffan

 

Söndagsmorgon.

Publicerad 2016-10-30 08:15:55 i Allmänt,

TV soffan. Men ingen Nyhetsmorgon. Vi har ställt om till vintertid inatt. Men man sover ju inte längre för det.
Igår var en lång dag. Jobbade extra mellan 8 och fyra. Tiden gick fort. Och vi hade det trevligt hela tiden.
Efter jobbet tvingade jag en mycket motsträvig kropp till Actic. Det var inte lätt. Det blev löpbandet, 30 min och fartökningar. När jag kom hem trodde jag att maten skulle stå färdig. Inte ofta jag får åtnjuta något sådant. Men nu hade vi kommit överens om detta jag och mannen i mitt liv. Klev in genom dörren och såg honom ligga avslappnad i soffan. Och ingen mat i sikte. Dessutom var jag ganska hungrig nu. Efter ett mindre utbrott från mig, eller halvstort så fixade Tomas maten snabbt. Han var snabbt förlåten. Och jag fick be om ursäkt. Hemmet var städat. Trädgården likaså.
På kvällen blev det Janne Schaffer. Inte utan att man imponeras av hans långa yrkeskarriär och hans fantastiska gitarrspel.
Resten av den här dagen? Promenad med Oscar och Linda. Brunch först.

Fredagskväll i TV-soffan

Publicerad 2016-10-28 21:35:38 i Allmänt,

Är besviken på mig själv hade tänkt springa på löpbandet på Actic efter jobbet. Men jag kunde inte förmå mig själv att springa. Så det blev roddmaskinen i 30 minuter. Jag är så J-kla omotiverad. Men jag gick på gymet i morse och körde mitt 15-18 minuters pass.
Men jag har lagat mat. Jag har pratat i telefon. Och i morgon skall jag jobba. Så snart blir det sängen😊.

😖😭😞

Publicerad 2016-10-27 20:48:28 i Allmänt,

Hade bokat 2 pass på Actic på kvällen men två arbetskamrater lyckades övertala mig att följa med ut på Puben istället. En dyr öl och en dyr fisksoppa och så pratade vi av oss lite. Det behövs ibland.Fick hämta min träningsväska på Actic på hemvägen. Här hemma har jag inte gjort mycket. Betalat räkningar. Kollat mail. slötittat lite på Tv:n och pratat med Emelie. Och deppar lite över den uteblivna träningen.

Onsdag kväll och klockan är snart åtta.

Publicerad 2016-10-26 20:08:00 i Allmänt,

Livet vart tar du vägen? Ännu en dag till ända. Ganska lik alla andra dagar i MITT liv. Actic och styrketräning på morgonen. På eftermiddagen var jag på "Värdegrundskurs". Inte klokt vad de kan hitta på. Jag som har jobbat länge har varit med om ett antal genom åren, SAS:s charmkurs, Kvalité till er tjänst och Lean bl.a
Sunt förnuft, respekt och omtanke om varandra. Kan det vara så svårt? Spinning efter jobbet på Actic. Jag har kommit på att jag inte gillar gäster som inte sätter i sig allt godis och alla chips som jag har köpt. För det som händer är att JAG äter allt skräp. Trodde inte att vi hade mera , men jag hittade en chipspåse i kväll och den är SLUT nu. Såg en påse bilar också.......

Åldern tar ut sin rätt?

Publicerad 2016-10-25 21:34:24 i Allmänt,

Har varit i Skrylle i kväll. Innan jag åker ut på kvällen är jag så trött och vill inte åka ut. Men efter träning, dusch och bastu känns livet rätt bra igen. Att handla på Willys på vägen hem är rätt tungt men ganska nödvändigt.
Måste bara berätta lite om söndagen då vi vandrade Snogeholmsleden. Hade glömt min riktiga kamera. Så trist, men det fick bli bilder med mobilen. Det var så vackert. Färgerna var fantastiska. Och solen tittade fram. En regn och hagelskur blötte ner oss. 17 km.
Lite bilder:

Förfall...

Publicerad 2016-10-24 21:01:15 i Allmänt,

Ligger i soffan, är inne på min andra Netflix-film, en film som jag sett tidigare. En riktigt romantisk film." Om ödet får bestämma". Love it. Har beredskap. Jobbade över och orkade sedan inte gå och träna. Har satt i mig massor av lösgodis. Det som var kvar efter helgen. Har alltid ångest efter att ha vräkt i mig så mycket skräp. Nu är filmen slut. Klockan är 21 och jag borde lägga mig tidigt eftersom man inte vet om man blir inringd i natt.

Lördag eftermiddag.

Publicerad 2016-10-22 14:03:18 i Allmänt,

Det regnar därute. Det är inte många grader varmt. Vi får gäster kl 15, Leif och Helena. Som det är planerat skall vi först ut och gå en promenad. Om det inte regnar för mycket.
Har hunnit med en hel del hittills idag. Bakade en äppelkaka. Har förberett maten. Dukat bordet. Åkte ut till Erikshjälpen i Åkarp. Hittade inte vad jag sökte. Handlat onyttigheter på Willys.
Sprungit en runda, kallt och blåsigt. Men nu efter att ha duschat känns det rätt bra att jag har rört på mig.

Fantastiskt många bra recept i Coop:s Mersmak

Fredag och ledig dag nr 2

Publicerad 2016-10-21 08:24:45 i Allmänt,

Idag regnar det. Och morgonkaffet har intagits i TV soffan och en film som jag började se för flera dagar sedan.
Jag har nog sett den innan. Och jag ser aldrig film så här en vardagsmorgon.
Men med regnet piskande mot rutan fick det bli så. Närmast väntar promenad med Lufsen. Sen att besiktiga bilen. Handla. Träna?

Ledig dag

Publicerad 2016-10-20 22:37:52 i Allmänt,

Klev upp tidigt, kvart över sju. Har så svårt att sova på morgonen. Hade tänkt gå till gymet. Men ute strålade solen, himlen var blå och trädens alla färger var fantastiska. Det blev en löprunda. Det gick nog inte så snabbt. Jag "kläckte" 3 pokemonägg och tog några stopp.
Tog vara på äpplen och gjorde råsaft.
Tvättade. Gick med Lufsen.
Bishops Arms halv fem för att träffa Mette och Kristiina. Fyra öl senare är jag nu hemma. En trevlig kväll. Cyklade hem och tog lite Pokestopp på vägen.

Ledig i morgon😊

Publicerad 2016-10-19 21:41:09 i Allmänt,

En skön känsla att veta att jag har fyra lediga dagar framför mig.
I morgon är det klippning bokad 14:00.
På kvällen skall jag träffa Kristiina och Mette. Träning bör jag också hinna med.
Löpband och simning på Actic?
På fredag skall jag besiktiga bilen.
Och på kvällen Bridget Jones baby.
Och träffa Leif och Helena på lördag. Så det är en del inplanerat.
Men jag behöver inte gå upp när klockan ringer. 😊

Skryllekväll.

Publicerad 2016-10-18 22:08:24 i Allmänt,

Nu för tiden känns det här med tisdagsträningarna i Skrylle mest jobbigt. Jag sprang själv ungefär 8 km med fartökningar. . Och som vanligt är det alltid skönt efteråt.
Hämtade min jacka på Willys efter träningen som jag har beställt. Den var fin.
Tänkte i morse att man ibland skulle kunna ta time out i livet, stanna upp en stund och begrunda. Känna efter. Att livet skulle kunna gå lite saktare ibland. Så man hinner med. Inte bara göra alla rutin-mässiga saker. Fast man behöver rutiner.
Nu skall jag snart gå och lägga mig. Är fortfarande lite trött efter söndagens arbete. 💤💤

Trött mycket trött💤💤

Publicerad 2016-10-17 18:25:45 i Allmänt,

I går fick vi jobba på vår beredskap. Från klockan åtta på morgonen till halv två på natten. Ett tufft pass förstås men jag har världens bästa jobbkompis i mitt schema. Det var jobbigt, det var roligt. Gick till jobbet i morse eftersom jag inte kunde sova. Gick dock inte på spinningen i kväll.
Har lagat mat. Färdigköpt pizzabotten med en massa grönsaker i en rulle.in i ugnen. Gott! Ett glas rött till detta.
Vet inte hur mycket mera jag orkar. Ögonen känns som grus.

Gott😊

Gissa låten- vilket skräp!

Publicerad 2016-10-15 20:46:22 i Allmänt,

Lördagskväll och jag tänkte att kanske kan man se "vanlig TV". Började titta på "Gissa låten" verkade ok, det var musik man kände igen. Men de som deltog, Sven Melander svor i varannan mening. På något sätt fördummade man människorna. Stängde av och ser nu på ett avsnitt av The Americans på Netflix som jag inte hade tänkt fortsätta se.

Uterumshäng😊

Publicerad 2016-10-15 19:03:30 i Allmänt,

Inget jobb ännu så länge på beredskapen. Nästan lite stresssande att telefonen INTE ringer. Var på Nova för att kolla vinterjacka hittade ingen, beställde sedan på nätet och hoppas att den passar.
Till sist tog vi oss till gymet. Sprang på löpbandet. Körde lite styrketräning efteråt.
Oscar och Niclas har varit ute och fiskat. Tomas hjälpte Oscar att filéa fisken.
Vi passade på att steka några fiskar och Oscar stannade och åt med oss.
Sen blev det kaffet uterummet. Lite mysigt att sitta här och höra vinden utanför. Vilket påminner mig om att jag inte har plockat fallfrukt på flera dagar.

Facebook ha ha!
Fast jag vill verkligen ha dig vid min sida Tomas❤️
Lite hemskt att se julsaker även för en julfreak som jag
Snacka om stora påsar med bilar. Törs dock inte tänka på kalorierna
Det smakade gott med torsk
Några kvällar till hoppas jag att det blir i uterummet

Ångest....

Publicerad 2016-10-14 22:15:02 i Allmänt,

Har satt i mig en påse bilar. Det är ungefär 500 kalorier lite drygt t.o.m.
Och lite chips. Och inte har jag tränat. Prioriterade att laga mat till oss.
Har sett en film. " In your eyes".
Har beredskap. Lugnt ännu så länge.
Funderar på att köpa en vinterjacka. Den skall vara varm och gå ner en bit på låren.
Och idag är det 4 år sedan jag blev opererad för mitt aorta- aneurysm. 4år!!!!
Nu kan det gå veckor utan att jag tänker på det. Vet inte hur mycket det har påverkat mig, min löpning? Skulle jag kunna springa bättre om det här inte hade hänt. Jag är glad att jag lever och att jag kan springa.

😞Sur och arg.

Publicerad 2016-10-13 21:13:11 i Allmänt,

Sprang på löpbandet på actic på morgonen. Det gick tungt och man kan nog inte kalla mina 1 min fartökningar intervaller. Det var en fartökning. Jag kände mig trött men jag genomförde passet. Efteråt känns det alltid bra.
En ganska bra dag på jobbet. Men efter jobbet...Jag kände mig sur och arg. Efter den obligatoriska hundpromenaden lagade jag mat till mig själv eftersom mannen tycker att det är för jobbigt med lagad mat på kvällen med tanke på all disk och så. Sen jag ätit fick jag ta reda på min disk och plocka ur diskmaskinen och  ta reda på allt på diskbänken, det mesta var inte mitt. Allt tog tid och jag fick stressa för att komma iväg till mitt spinningpass som började 18:45.
Ett tufft och roligt pass med Linda och sen började mitt humör bli bättre. Efter en massa chips har jag förstås fått lite ångest. Men det skall jag nog överleva, ser nu på aktuellt där man diskuterar att Nobels litteraturpris gick till Bob Dylan. En person som man känner till förstås, men ett konstigt val. 
Snart dags för sängen, skall bara packa träningskläderna för i morgon och se färdigt Aktuellt.....

Onsdag en helt vanlig onsdag.

Publicerad 2016-10-12 21:10:31 i Allmänt,

Har precis tagit plats i soffan. Det har varit en intensiv dag. Efter jobbet blev det spinning på Actic, för mig en ny instruktör. Alltid svårt när det är någon ny. Så jag skall ge det en chans till.
Har bakat äppelkaka jobbet. För att fira att jag fyllt år. Och för att det på fredag är 4 år sedan jag blev opererad. 4 år!!

Äntligen måndag igen.

Publicerad 2016-10-10 19:51:00 i Allmänt,

Ingen träning inte i morse inte i kväll. Har varit ute och ätit med Gunilla. Vi hade tänkte att promenera en runda i Botaniska trädgården först och sen äta vid sex. Men det duggregnade, det blåste och var bara några grader varmt så vi gick direkt till mat och destillat. Vi valde att bara äta en smårätt, sill-macka, Vi tog endrink först sen blev det en IPA till mackan. Cappuccino och tryffel till efterrätt. En trevlig kväll. 
 
 

Söndagskväll

Publicerad 2016-10-09 19:22:35 i Allmänt,

Hemma igen efter en trevlig promenad runt både fågelsjön och badsjön. Lufsen pinnade på bra.
När vi kom hem fick han en välbehövlig dusch. Det gillar han inte men nu är han en betydligt fräschare hund.
Gjort äppelmos av fallfrukten. Ätit upp rester. Och nu degar vi i TV soffan.

Borde känna mig glad...

Publicerad 2016-10-09 14:32:51 i Allmänt,

Det var trevligt igår. Jag fick fina presenter och blommor. Och hälsningar långt ifrån.
Emma och Julia sov över. Vi hann med ett besök i Stadsparken. Hade massor av bröd i frysen som de fick mata fåglarna med. Men nu vet man ju att det inte är så bra att ge dem bröd man ska helst ge dem viltfågelfrö. Men jag tänker att kan vi äta brödet så måste väl fåglarna kunna det också. Men det känns ändå lite fel att ge dem....
Det var bara åtta grader när vi var i Stadsparken. Och Julia var sur på Emma och ville inte göra någonting. Så det blev ingen Pokémonjakt.
Barnen har åkt hem och nu känns det tomt. Och i bröstet finns en gnagande ångestkänsla.
Vi skall gå en runda med den gamle(Lufsen) på Järavallen. Sen känns det kanske lite bättre.

Fortfarande blommar det i trädgården.

Jag fyller år idag🎉🍾🎂

Publicerad 2016-10-08 11:59:29 i Allmänt,

62 år. Det låter så gammalt. Jag känner mig inte så gammal. I natt har jag haft konstiga drömmar. Jag har drömt om döden, jag har drömt om jobbet. Tycker knappast att det finns något samband mellan dem. Och döden har jag nog aldrig drömt om.
Men morgonen har varit som en vanlig lördags morgon. Fixat tvätten sen har jag dekorerat smörgåstårtan. Dukat bordet.
Nu lite vila framför dumburken och lite fika. Planen är att springa i Skrylle sen få se om det blir så....

Blommor från Emelie
Smörgåstårtan klar
Laxmacka till lunch😊

Fredagskväll.

Publicerad 2016-10-07 21:34:00 i Allmänt,

En lång dag känns det som...lite trött efter gårdagens arbete. Ser på film på Netflix. Vet inte vad filmen heter.
Efter jobbet åkte jag och handlade på ICAFäladstorget. Och på Willys. Fullastad med kassar kom jag hem. Sen åt vi Dr oetkers spenatpizza.
Eftersom jag fyller år i morgon och min man inte har haft några planer på att fira mig så... (låter jag bitter? Det är jag inte... men någon gång hade det varit trevligt att någon annan planerade för min födelsedag.)
Så i kväll har jag förberett smörgåstårtan.
Tomas har hjälpt til med att skala äggen ( 😊) så nu står den i kylen. Det bästa med smörgåstårta är att det inte är så mycket kvar att fixa. Inte mycket disk. Och jag behöver inte stå flera timmar vid spisen i morgon.

Receptet som har hängt med imånga år.
 

Jobbat över....

Publicerad 2016-10-06 23:35:34 i Allmänt,

Sprang på löpbandet i morse eftersom jag har beredskap och då vet man inte om man hinner träna på kvällen. Vi jobbade över till halv elva. Lite seg är man efter att ha jobbat från halv åtta på morgonen.
På frukosten när jag öppnade mailen på min telefon så hade jag ett mail från tipstjänst. Grattis och att vi hade vunnit en högvinst. Så vi gick ner till Pressbyrån 20000 hade vi vunnit Gunilla och Jag. 😊
Vi fixade med banken på lunchen. Lite guldkant på tillvaron.
Igår fick jag betyget Hälsosam dag på Lifesum. Det var nog första gången. Idag har jag inte hunnit regga. Tror inte att det hade blivit helt bra eftersom vi köpte lösgodis till kvällen när vi jobbade över🤔.

En bild från gårdagens hälsosamma mat.

Backträning.

Publicerad 2016-10-04 21:11:38 i Allmänt,

Var så trött efter jobbet så jag hade först tänkt skippa träningen i Skrylle i kväll.
Men tänkte att jag åker ut och springer 5 km - lugnt. Men i avsaknad av både Anders och Sven så fick jag hålla i backträningen. Och det gick ju bra. Och så här efteråt känns det ändå rätt skönt. Hade tänkt handla på Willys på vägen hem men jag orkade inte. Har nu ätit. Och nu väntar sängen. Detta är mitt liv.
Är jag lycklig? Finns det lyckliga liv? Kan man vara lycklig hela tiden? Jag tror inte det. Men jag är i alla fall inte olycklig och för det mesta trivs jag med mitt liv.

Äntligen måndag😊

Publicerad 2016-10-03 20:49:07 i Allmänt,

Ligger under filten i soffan i vardagsrummet. Och fryser lite och äter choklad. Vill inte skriva in i Lifesum. Det kommer att lysa E. Jag lyckas aldrig ha en helt bra dag i matväg.
Annars en helt vanlig dag. Actic i morse.
Rätt så tuff dag på jobbet med saker som man inte är helt van med och därmed inte trygg. Men det blev en rolig dag.
Spinning med Linda kl 18:00 på Actic.
Svettigt, jobbigt och roligt.
Ser på Lyxfällan och som vanligt förundras man över hur folk kan hamna i såna situationer som de gör.
Och nu velar jag. Ska jag gå och lägga mig? Eller skall jag titta på 56:orna? Man kan kanske inte gå och lägga sig innan klockan nio. 💤💤💤

Regntunga moln. 🌧☔️

Publicerad 2016-10-02 14:45:07 i Allmänt,

Och det har regnat i natt. Skönt för naturen lider...
Har sprungit milen i Skrylle på 59 minuter. Trodde att det gick lite fortare än så men jag får väl ha "under timmen" som skamgräns".
Nu är vi på väg till JäraVallen så att Lufsen skall få gå lite.

En Eevie i Omklädningsrummet i Skrylle.
Söndagskrysset löst

Lördag och snart har hela dagen gått.

Publicerad 2016-10-01 15:31:31 i Allmänt,

Tiden går så fort så fort och ju äldre man blir så går den bara fortare och fortare... nu när jag köper saker tänker jag ofta: undra hur många år jag hinner använda den här?
Men nu sitter jag här i uterummet. Det är den 1 oktober. Solen skiner och livet är ganska underbart.
Vi har varit nere på stan Tomas och jag och fikat med Erika. Jag hann med en massa Pokestopp på vägen ner.
Jag sprang en kort runda med fartlek i det fina vädret när jag kom hem och jag hade inte ett enda stopp varken för att fånga pokemon eller för stoppen. Det får finnas en gräns även för mig.
Sen har jag varit riktigt huslig. Gjort råsaft av äpplena som trillat ner och så håller jag på att koka ärtsoppa.
Och har börjat läsa en bok som är svår att tycka om. Men jag skall ge den en chans till.

Så många vackra färger på Torget idag
Kaffe ut i solen i oktober😊
Boken som jag inte vet om jag kommer att läsa ut
I kväll blir det Beatlesfilmen på Kino

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela