Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton

Publicerad 2014-12-31 23:32:46 i Allmänt,

Årets sista dag. Lugn morgon sen blev det en löptur till Nöbbelövs mosse. Man kunde inte springa runt mossen. Alldeles för blött. Blev knappt 14 km. Flera år sedan vi tillbringade en Nyårsafton här hemma. Vi brukar åka till Småland för Lufsens skull.Men nu är han nästan helt döv så vi bestämde oss för att stanna hemma. Och hittills har det gått bra. Vi gick ULA stigen i Skrylle med honom i eftermiddag. Lite seg Nyårsafton. Vi har ätit gott, förrätt, varmrätt och efterrätt. Gjorde biffar på zucchini, till dessa ,ris, yohurtsås, sallad med grönsallad, broccoli, coctailtomater och äpple. Kanske inte nyårsmat, men det var gott. Förrätten Havets tartar med löjrom.
Efterrätten var enkel, glass med varma hallon.Orkar inte äta mer i kväll, frågan är om jag ens kan dricka mer. Men jag måste väl dricka lite skumpa vid tolvslaget. Vet inte om jag skall ge något nyårslöfte. Vet inte vad det skulle vara. Jag vill alltid bli en bättre människa, mindre fördömande. Jag vill också kunna springa bättre men vid min ålder vet jag inte riktigt vad jag skall hoppas på. Jag vill kunna springa milen under 55 min i alla fall.
GOTT NYTT ÅR!

Semester idag.

Publicerad 2014-12-30 13:10:01 i Allmänt,

En semesterdag som jag knappt vet varför jag kryssade för på vårt "semesterönskemålsschema" inför julen. Men ganska skönt att vara ledig idag. Gick upp tidigt och körde ett litet minitriathlon på Actic, 500m simning, 2 mil cykling (motionscykel) och 5 km på löpbandet. Är lite imponerad över mig själv att jag gick upp fem i halv sex, frivilligt, en ledig dag. Massagestol och bastu efter träningen gav det hela lite "spakänsla". Promenad med Lufsen. Åkte sen ut till Nova, handlade hundgodis till Lufsen på ÖB. tanken var sen att jag skulle strosa runt på den förnämliga affären COOP och handla nyårsmaten. MEN, parkeringen var full. Hittade till sist en plats men orkade inte med tanken på alla människor i affären så jag körde därifrån till ICA Fäladstorget. Har nu legat och slöat i soffan en stund. Måste hitta på träning till i kväll. Eftersom det är jag som skall hålla i träningen i Skrylle.

Sett på en skitfilm

Publicerad 2014-12-29 21:46:31 i Allmänt,

Safe haven. Ingen film att rekommendera. Retar mig på mig själv när jag slösar tid på en dålig film. 
Ingen riktigt bra den här dagen heller. 
Stolt över att jag tog mig till gymet i morse och sprang på bandet i alla fall. 
I kväll skulle yngste sonen äta med oss. Han bestämde själv dag och tid. Jag borde förstås ha kollat med honom idag. Fick jobba över, handlade på Willys. Och började fixa med maten. När Oscar tittade in så var det inte för att äta utan för att tvätta. Att han skulle äta med oss hade han i vanlig ordning glömt bort. Det är inte ens lönt att bli arg. Tomas och jag njöt av fisksoppan och tog ett glas vitt vin till, trots att det är måndag. 

Slut på ledigheten

Publicerad 2014-12-28 21:51:00 i Allmänt,

Jobb i morgon. Den här dagen har inte varit någon bra dag.Trevlig på många sätt.Men fel på många andra. På morgonen blev det Kävlinge så att Emelie fick träffa Emma och Julias söta kattunge.Till svärmor klockan ett. Där vi bjöds på god smörgåstårta. Sen blev det filmvisning, det visades film på de andra gästerna från Kävlinge. Så fort vi var med på någon filmsnutt så schwischades det snabbt förbi.Däremot såg vi 4 min på när småfåglarna pickade i sig mat. Kaffe med goda kakor. Sen återupptogs filmvisningen. Det var faktiskt ganska trist. Vi kom inte därifrån förrän halv sex och då pallade jag inte att ge mig ut och springa. Ingen träning idag. Bara en massa mat.Har också ångest för att Emelie har åkt till Berlin. Och att hon sedan åker direkt till Stockholm. Tanken på att Jeanette med familj bor så långt borta. Känns som en skitdag. Bara en chipspåse kvar i skåpet. fast Tomas åt hälften av den.
Efter det att jag kom hem har jag bara legat i soffan och sett TV. Först Downton Abbey julspecial. Efter detta en film på Netflix, " The Edge of Love".

Klämmer sista ischokladen

Publicerad 2014-12-27 22:41:00 i Allmänt,

Ligger i sängen och smäller i mig ischoklad. Hoppas snart att allt julgodis är slut. Det finns tyvärr 2 påsar chips kvar. I går åt jag en påse chips helt själv. Vaknade tidigt i morse. Sprang er runda på 5-6 km på morgonen. Eller sprang, halkade mig fram. det var snorhalt. Försökte springa det mesta på gräset. Sen gick Tomas, jag och Emelie till gymet. Körde väl i 25 min, sen massagestolen och bastu. Passade på att gå en runda på stan efter att vi kört Emelie till stan där hon skulle träffa kompisar. I kväll har vi delvis varit utkörda ur hemmet eftersom gänget skall träffas här hemma sen för att äta. Så det blev bio, en märklig film, "Gentlemen" fattar varken handlingen eller slutet och måste köpa boken och läsa den. Mediterranean efter bion, där Tomas åt veg. moussaka och jag provade Gemista. Fyllda paprikor. Gott. Och idag fick det bli vatten till maten. Tycker att det blivit lite för mycket vin och öl. Även om jag tycker att det nästan hör till med en god öl när jag äter ute.
Och nu ligger vi här i våra sängar Tomas och jag med varsin dator medan gänget därnere verkar ha det roligt och Lufsen springer omkring och fiser eftersom han fått köttbullar och prinskorv, rester från julbordet som vi inte äter.


Julen slut?

Publicerad 2014-12-26 17:01:00 i Allmänt,

Får summera helgen lite. Efter en som vanligt ganska kaotisk julafton så har helgen varit ganska lugn. Och snön och vintern kom. På juldagens morgon när vi vaknade så snöade det lite och det var vitt på marken. Efter att nattgästerna åkt hem på juldagsmorgonen så åkte Tomas, jag och Emelie ut till Billebjer och gick en runda med Lufsen.
Medan vi gick så tittade solen fram och det var så vackert.





På kvällen begav vi oss till Malmö där Emelie skulle träffa en kompis medan Tomas och jag skulle promenera runt i Malmö för att beundra juleljusen.
Och visst var det vackert i Malmö.Men ganska kallt. Det blev ett besök på Hollandia, ett anrikt kondtori. Det blev en fastlagsbulle och kaffe för mig, Tomas tog en macka. Dyrt och GOTT.





Resten av kvällen tillbringades hemma i soffan och filmen "Medicinen". Helt ok film.
Annandag Jul:
Brukar inte besöka rean på annandagen. Men i år hade vi bestämt oss för att ge oss ut på detta spektakel. Emporia var målet. Har inte varit där på 2 år. Kö på vägen in till Emporia. Och det var massor av folk i varuhuset. Och köerna var enorma. men vi handlade änå lite. Emelie en halsduk och en fin pyjamas, jag en jacka. 
Och en tomte förstås för halva priset. när vi kom hem blev det en lång promenad med Lufsen i det fina men kalla vädret.

Julaftonskväll.

Publicerad 2014-12-24 23:32:00 i Allmänt,

Julafton över. Några intensiva dagar med förberedelser och så är allt över. Man stoppar i sig massor av mat. Fattar inte varför vi inte ändrar på julaftonskonceptet i vår familj. När jag säger att jag gillar julen så är det inte julaftonen jag gillar. Tiden fram till julafton är den bästa. Och jag hoppas att det blir några mysdagar nu efter julafton också.
På förmiddagen sprang jag en runda här i Lund. Tomteluvan på. Mötte tre rådjur och några människor. Det var grymt blött underlag. Hade lera upp till knäna.

Äntligen klar med allt

Publicerad 2014-12-23 22:54:28 i Allmänt,

Hunden nybadad. Janssons klar. Laxen fixad. Rödbetorna kokta. Ernst julbröd bakade. Bordet dukat. Fast jag skippade träningen efter jobbet. Handlade istället. I princip alla julklappar klara. Tomas har åkt ber till stationen för att hämta Emelie. Julen kan börja😊



Har fått mycket gjort

Publicerad 2014-12-22 22:45:40 i Allmänt,

Var sjukt trött efter spinningen. Men piggnade till på något sätt och har fixat den inkokta laxen och kokat gröten till ris à la maltan. Fixat det mesta av bordsdukningen till julaftonen. Vet ju inte om jag måste jobba eftersom jag har beredskap. Känns bra om allt är klart. Nu blir det sängen. Skall bara plocka ihop mina träningskläder till i morgon.

4:e advent.

Publicerad 2014-12-21 19:40:49 i Allmänt,

Så är den här helgen snart till ända. Har haft beredskap men inget arbete. Skönt, ligger i fas med allt jag skall göra innan jul. 
Sprang i morse i ganska fint väder. 
Sen har det regnat i kväll igen. Ingen snö i sikte. 

Lördags morgon 🎄

Publicerad 2014-12-20 09:11:22 i Allmänt,

Vilken regnig och blåsig morgon. Knappt 2 grader varmt. Efter sedvanlig adventsfrukost  
Slötittande på TV 4 Nyhetsmorgon. 
Planer för dagen? Har beredskap hela helgen så det är svårt att bestämma alltför mycket. 
Och vem vill springa ute i det hör vädret?? Samtidigt vet jag ju. Det finns inget dåligt väder bara.......😁

Inte tillräckligt starkt pannben.

Publicerad 2014-12-19 19:34:10 i Allmänt,

I morse när jag vaknade kunde jag inte på något sätt påverka kroppen att bege sig till gymmet. Trots att kläderna var framplockade. Jäkla pannben. Och så i kväll. Springa var ett måste. På vägen hem från jobbet började jag bearbeta hjärnan. Hade i princip bestämt mig för att springa men när jag gick den obligatoriska promenaden med Lufsen så började det regna. Då ombestämde jag mig. Ingen löpning. Lagade mat till mannen i stället. Och nu har jag ångest för att jag inte har tränat. 😞😢😪

Snart slut på ledigheten

Publicerad 2014-12-17 15:46:02 i Allmänt,

3 dagar har gått fort men det har varit skönt att ladda batterierna. I dag har jag fikat med Gunilla på stan. På St Jakobs. Trevligt och gott. Pallade inte att gå i affärer sen utan cyklade hem. Gick en runda med Lufsen. Tvingade sen ut kroppen på en löprunda, bara 35 min, men bättre än inget. Har inte lust att springa för tillfället men eftersom jag vet att jag inte mår bra om jag inte springer så måste jag. Och i morgon skall jag gå på morgonspinningen. Glad att jag får lov att göra det för jobbet. jag är glad att jag har en massa komp som jag kan ta ut.
Nu skall jag bege mig till Willys för att handla en del av julmaten.

Lussekaffe i Skrylle

Publicerad 2014-12-16 21:52:21 i Allmänt,

Traditionen att dricka kaffe och glögg medan herrarna badar finnbastu har vi haft i flera år nu. Och regnet höll sig borta och vi var väl påpälsade.
Lusten att åka ut till Skrylle i kväll var lika med noll. Men som vanligt så är det skönt efteråt.


Varit hos tandläkaren

Publicerad 2014-12-16 13:49:04 i Allmänt,

Bet för ett par veckor sedan i en seg hallonlakritsgodis och det kostade mig idag 1495 kr. Fin julklapp. Det kommer inte att bli segt godis för mig i jul.
Trist och grått väder. Skall nu beta av lite "måsten" nu.
Sen nbir det Skrylle i kväll. Där skall vi ha Luciakaffe med glögg och tillbehör.

Blev en ganska stressig dag.

Publicerad 2014-12-15 17:38:32 i Allmänt,

Åkte ut till Nova. Skall inte köpa många julklappar men några får det bli.Överraskad av hur många människor som är ute och handlar en vardag. Det blev några julklappar och lite saker till mig själv. Och lite flera julsaker, men nu måste det vara sluthandlat med julpynt.
Promenad med Lufsen i tråkvädret. Har varit hos Gun-Marie och resan till Kongo är bokad! Den 28 mars åker vi. Spännande samtidigt som man är lite rädd.

Lördag Lucia och Köpenhamn

Publicerad 2014-12-15 09:23:25 i Allmänt,

En stor del av veckan hade gått till tt spekulera huruvida vi skulle kunna åka till Köpenhamn eller inte p.g.a. stormen Sven. Men när morgonen kom så lyste solen. Det blåste lite.
Hann med att se lite Lucia på TV:n på morgonen. Frukost på Greasy spoons tillsammans med Oskar och Constance. Leena mötte vi upp senare. Det blev lite shopping, ett par öl, besök på Christiania. Jag gillar Christiania. Inte drogerna men på sättet folk lever. Och att man mitt i Köpenhamn kan ha den här fristaden.
Vi avslutade på Tivoli. Otroligt vackert med alla ljus. Vi lyckades till sist hitta ett ställe att äta på. 
En trevlig dag  ett juligt Köpenhamn.


Legoaffären



Tyvärr bara telefonbilder

Söndag 14 dec

Publicerad 2014-12-15 09:15:06 i Allmänt,

Vackert väder när vi vaknade. Ville egentligen gå Skåneleden med Tomas i det fina vädret. Men han var sugen på annat. Det blev en långrunda på 18 km. Det tog nästan 2 timmar. Men det var blött och halt i leran på sina ställen.
Eftermiddagen tillbringades delvis på Vikenbadet där Julia skulle simma.Pizza hemma hos Niclas och Anette sen.


Måndag 15 dec

Publicerad 2014-12-15 09:12:06 i Allmänt,

Semester idag. Har inte riktigt dagen planerad. Låg till halv nio. Vet inte när det senast hände.Regnigt, grått och blåsigt. Det gör inte så mycket. Helgen har varit fin.


Fredagskväll

Publicerad 2014-12-12 21:00:43 i Allmänt,

Jobbat över i kväll också. Ingen springrunda i blåsten. Lagat mat, sett Hallå hallå, druckit vin. Ätit choklad och nötter och russin.  Eventuellt blir det Köpenhamn imorgon om inte Alexander, stormen, lägger hinder i vägen. 

Provat en av mina  julölar. 



Tisdagskväll

Publicerad 2014-12-09 22:32:10 i Allmänt,

Varit i Skrylle, tränade med Anki. Vi eldade samtidigt finnbastun. 
Bara Anki, Anita, Lotta och jag. Lotta hade handlat frukt och juice och nötter. Mycket gott. 





Sången om den eldröda blomman

Publicerad 2014-12-08 22:08:08 i Allmänt,

Har sett "Sången om den eldröda blomman"från 1956. Den är inspelad i mina hemtrakter i Ångermanland. Roligt att se hur det såg ut på den tiden. Flera scener var från Ramsele. Ingen sevärd film precis förutom miljöerna. Har satt i mig en massa onyttigt, lussekatter, pepparkakor och choklad. Tur att jag var på spinning innan i kväll.

Helgen till ända

Publicerad 2014-12-07 20:29:32 i Allmänt,

Måndag i morgon. Helgen slut. Trist väder idag. Vi sprang i Skrylle i morse Tomas och jag. Han skulle springa 5 km, jag milen. Så precis innan 5 km kom han spurtande för att hinna i fatt mig. Sen gick han i mål (totalt 7 km).
En slö söndag resten av dagen.Har bakat lussekatter. Lagat mat, julpyntat det sista. Slutpyntat nu. Känns som om migränen fortfarande finns kvar. Konstigt, den brukar inte hänga kvar så länge.


Söndagsmorgon framför TV:n

Publicerad 2014-12-07 09:17:27 i Allmänt,


Tror att jag åker till Skrylle och springer idag. Fortfarande lite känningar av migränen. 
Och efter samtalet med min doktor i förrgår känner jag mig osäker på hur jag skall göra med min medicin. Hon säger att det skyddar mot plaque på insidan av graften. Jag vill ju inte ha plaque som sticker i väg. F-n......

Migrän

Publicerad 2014-12-06 16:13:48 i Allmänt,

Har jobbat idag. Brukar nästan aldrig ha migrän men ganska tidigt fick jag de första känningarna. Svårt att se text. 
Zig zagmönstret och sen huvudvärk och ett lätt illamående. Jobbade klart.  Så nu ligger jag under en pläd och hoppas att jag snart mår bättre. 


Ledig i dag😊

Publicerad 2014-12-05 08:36:56 i Allmänt,

Ledig idag. Skall jobba i morgon😟. 
Har inte så mycket planerat. Låg till klockan halv åtta. Långt bad sen. Nu kaffe och mackor framför TV:n. 
Skall klippa mig kvart i ett. Doktorn ska ringa klockan fyra. Skall hinna med ett varv på Nova. Denna jul skall det inte köpas många julklappar. 


Jobbar kväll

Publicerad 2014-12-01 10:15:29 i Allmänt,

Till gymet simmade 500 m i en knökfull bassäng. Cyklade 2 mil på spinningsmotionscykel, sen 5 km löpning på löpbandet. Varit ute på promenad med Lufsen. 
Nu blir det "frukost nr 3" innan det bär av till jobbet. 
Bilden nedan är frukost nummer 2. 
Frukost nr 3 skall bli lite nyttigare. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela