Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fin dag

Publicerad 2020-06-29 23:32:56 i Allmänt,

Vandrat Borstahusen-Ålabodarna-Borstahusen. Det fina vädret höll i sig idag med. Badade i Barsebäckshamn. 
Handlade presenter på Center Syd, Gerd till Belle och jag till Sofies lille Haldo. 
Handlade med räkmackor på Coop som vi åt hos Oscar och Johanna. De bjöd på glass till efterrätt. Promenad upp på Klosterängshöjden med den lilla Belle i sele på Oscars mage. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vandring idag....

Publicerad 2020-06-28 18:32:51 i Allmänt,

Snogeholmsleden har jag gått några gånger. Det var den som triggade igång min vandringslust. I år har det blivit många vandringar. Många anledningar: det känns inte som jag kan springa längre, mina ben värker och nästan krampar. Covid-19 förstås, det är bra att komma ut i naturen och där är man inte så nära varandra. Naturupplevelsen. Jag tror att alla människor behöver komma ut och uppleva naturen, bokarnas skira grönska på våren, vitsippor som breder ut sig. Gå i tät granskog där inget ljus tränger ner, se en ekorre skutta upp i ett träd. Höra fågelsång som ibland genljuder i hela skogen.....m.m. m.m. Jag får ibland en lyrisk känsla när jag är ute och vandrar. Den kan nästan jämföras med den endorfinkick jag fick av löpningen. 
Idag vandrade jag med Karolina, Constance och Dervla. Det var riktigt varmt. Vi hade många fika och geocachingstopp. 
Efteråt badade vi i Snogeholmssjön. Underbart. 
Hemma igen, lite trött. Har unnat mig en kall öl. Ska snart börja med maten. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Skåne är fantastiskt

Publicerad 2020-06-27 17:21:08 i Allmänt,

Vi startade vid 10-tiden i morse. Fortfarande fint väder om än lite skyigt. 
Första stopp Bjärsjölagård, slottet var inte öppet. Vi gick en runda till kalkstensugnarna Adam och Eva och en runda i den lilla välskötta parken. 
Fikastopp på Thuleslund. Vidare mot Brösarps norra backar. Vi hittade en 5 km:s runda som till stor del gick i skuggan. När man gick över backarna hade man en fin utsikt över nejden. 
Vi hade ett kort stopp på Glimmebodagården. Vilket mysigt ställe och ett fantastiskt fint dass. 
Från Brösarp blev det Haväng och så mycket folk det var där. Det fina vädret, lördag och Covid-19 är nog orsaken. 
Men vi hittade en plats att parkera på.  På Havängs fina vandrarhem åt vi glass och drack kaffe. 
Vi badade ( och det var inte så kallt i vattnet) 
Chillade i solen en timme. 
Körde vidare mot Svaneholm men nu var kl ganska mycket och slottet var stängt. Men deras restaurang var öppen så det blev fin middag där istället för pizza på Fäladstorget. 
Den här fina dagen var vi tvungna att avsluta på Willys, det mesta här hemma var slut. 
Så nu har vi handlat. 
Chillar på balkongen en stund sen ska jag stryka tvätt och packa för morgondagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)





Lördagsmorgon

Publicerad 2020-06-27 08:27:05 i Allmänt,

Har så många tankar i huvudet. Tänker att Eckhart  Tolle har rätt. Det är ens egna tankar som ställer till det för en. Tänker på hur lite tid som är kvar i livet. ( Den kan ju vara ännu kortare men det tänker jag inte alls på ) 
Och...var blev livet av? Ibland kommer en känsla av meningslöshet. Livet är meningslöst, det är vi själva som står för meningen. 
Denna morgon var det en bagatell som rörde om livet. Det gick inte att välja några TV-kanaler. TV 4 Nyhetsmorgon är liksom da shit på morgnarna. Så efter ett par avstängningar och omsökning av kanalerna. Efter andra gången blev det som vanligt .... Puh....😅. Så nu kan jag titta, det brukar ändå inte bli så länge eftersom jag tröttnar på reklamen. 
Planer för dagen? Slottsrunda, och det på initiativ av min käre man😊. 
Sista dagen med fint väder enligt SMHI. 
Nej nu ska här bäddas rent i sängar och lite allmän städning. 

Första semesterveckan slut.

Publicerad 2020-06-26 21:23:28 i Allmänt,

Vi tog det lugnt på morgonen. Jag åkte och lämnade Tomas på Mätaregränden medan jag åkte till Kävlinge och hämtade Emma och Julia. Vi åkte till Coop där de åt " frukost" i form av Delisallad och läsk. 
Sen åkte vi till Oscar och Johanna, vi gick en runda med Belle som somnade ganska snabbt. 
Vi åkte till Sandbybadet, Belle och Johanna åkte med. Vi stannade ett par timmar. 
Åt på Nova tillsammans med Julia och Emma. Körde dem till Kävlinge sen. 
Jag chillade på balkongen en stund i hettan, Tomas gjorde en insats som trädgårdsmästare på Mätaregränden. Jag tror att han trivs med det. Hoppas att det är ok för Oscar och Johanna. 
Jag har löst korsord, Tomas har kollat på sin IPad, en lugn kväll. Har tittat på Aktuellt. Få se om det blir en film. 
(null)

Fjärde semesterdagen🙃

Publicerad 2020-06-25 20:14:51 i Allmänt,

Vi cyklade ner till stan efter att ha städat lite här hemma. Kollade lite på Naturkompaniet. Hittade inget att handla, vi har en 10% rabattkupong som vi skulle kunna utnyttja. 
Det enda vi handlade innan vi cyklade hem var frukostbullar. Vi fikade sedan på balkongen där det fortfarande rådde skugglägg. 
Följde sedan med Tomas till Oscar och Johanna där han trots värmen skulle jobba i trädgården. När Johanna kom hem gick jag en promenad med Belle som har det ganska jobbigt i värmen. 
Eftersom det är så varmt blir det inte så mycket mera trädgårdsarbete för mannen. Vi åker till Barsebäckshamn, börjar med att äta glass. Badade två gånger så skönt i vattnet. 
Åkte hem lagade mat medan Tomas satte upp  en solcellsbelysning som vi köpt Clas Ohlson,  på balkongen. Lite för ljust ännu för att se hur det blir. 




Tredje dagen, känns som dagarna rusar iväg.

Publicerad 2020-06-24 14:59:49 i Allmänt,

Om jag först ska berätta lite om gårdagens senare del.  Efter att jag varit på stan chillade jag på balkongen. Vi träffade sen Erika och Lennart  i Sofiaparken och drack eftermiddagskaffe med dem. De åker till Småland idag, onsdag. Oscar och Belle kom också. Åkte ut till Billebjer där det blev ett kort dopp innan vi åkte hem och fixade maten. Resten av kvällen tog vi det lugnt i soffan , jag mestadels med att försöka hinna läsa ifatt alla ICAKURIREN som jag inte har hunnit med. 
Idag då? Vandring stod på schemat. Vi handlade först på Coop så att vi skulle kunna inviga vår nya gasolgrill som vi köpte i påskas. 
Vi startade vår vandring vid Övedskloster, jättefin runda och vi läste noga Karin Hoffmans instruktioner och gick inte fel en enda gång. Vacker runda och ganska mycket i tät skog. Det var rätt skönt med skugga i det varma och soliga vädret. 
Handlade lite diverse onödiga saker på handelsträdgården på Övedskloster, åt en supergod kulglass på deras café, väl tilltagna kulor. Två kulor kostade förstås 40kr, men de var de värda. 
Körde sen ner till Vombsjöns badstrand och där var massor av människor, men vi hittade en parkering. Släpade alla våra saker ner till stranden, underbart att bada, varmt i vattnet. Sen kom vi till momentet där vi skulle inviga vår grill. Detblev plötsligt en stor grej att sätta i gång den mitt bland alla människor så vi bangade. Frågade Oscar och Johanna om vi kunde testa den i deras trädgård istället. 
Körde förbi Flyinge, där vi också handlade lite saker. Oscar hjälpte oss med grillen. Vi grillade hamburgare, vi vegetariska de Max:sburgare. Vi åt med dem och gick en runda med den allra sötaste Belle. 
Jag har chillat en stund på balkongen sen vi kom hem. 
Lite bilder från idag:
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)








Semesterdag nr 2 lite senare.

Publicerad 2020-06-23 11:48:19 i Allmänt,

Efter att ha städat därhemma någon timme och blivit helt svettig bestämde jag mig för att det får vara nog. Jag kan fortsätta städa i morgon. Min käre make har försvunnit iväg för att jobba i trädgården i vårt förra hem. Vi borde kanske inte ha flyttat? 
Så nu sitter jag på Stortorget, har druckit Cappuccino och ätit en Croissant. 
Känns som mer semester än att städa. Ska gå lite i affärer... 
(null)

Semesterdag nr:2

Publicerad 2020-06-23 08:56:16 i Allmänt,

Soffan och chill framför TV:n. " Home sweet home"   Skönt att sova i sin egen säng. Småland känns också så mycket Lennarts. Väldigt snällt att vi kan låna det när vi vill men man känner också att man helst ska sätta tillbaka varje sak på "sin rätta plats". 
Men jag är glad att vi åkte dit i helgen, vi hann cykla, vi hann vandra och vi hann vila. 
Har inga planer för den här dagen. Det är ju Tisdagsträning i Tvedöra men jag känner att jag inte vill låsa upp oss för det. Kan knappt springa heller. 
Ska gå ner på stan, ev köpa en Cappuccino och sitta på Stortorget. Kolla lite i affärer. Borde förstås träna. 
Vi får se....
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2020-06-22 22:10:17 i Allmänt,

Vi kom hem vid middagstid idag. Det tog ganska lång tid att packa upp. Satt en liten stund på balkongen sen. Vi åkte till Oscar och Johanna för att passa den söta Belle medan föräldrarna tränade. Oscar och Johanna fixade mat till oss pannkakor till efterrätt. 
Sen har jag försökt sätta mig in i ett av mina styrelseuppdrag, att hyra ut gästlägenhet och samlingslokalen. Tror att jag har lyckats att komma in på bokningen nu. 
Ska kolla lite mera på det. Skönt att vara hemma, men vi hade några bra dagar i Sjöatorp. 
Första semesterdagen slut🙃. 

Måndag första semesterdagen

Publicerad 2020-06-22 07:44:50 i Allmänt,

Vaknade till regnet som slog mot rutan. Väderprognosen för idag är att det ska regna hela dagen. Lite otur med vädret har vi allt haft. 
Vi körde en kortare mountainbiketur i går eftermiddag och då regnade det inte. Vi cyklade på en grusväg men kom så småningom fram på väg 27 som är starkt trafikerad. Men om vi inte ville cykla en stor omväg fick det bli den. Och det gick ganska bra. 
Nu ska vi städa här och sen köra hem. 
(null)


Och regnet det bara öser ner....

Publicerad 2020-06-21 16:03:02 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen igår klockan två har det regnat nästan hela tiden. Det var uppehåll ett tag medan jag fixade matsäck till vår vandring och våra första 3 km. Sen....regnade det lite, sen blev det riktigt ösregn. På slutet av vår 12 km långa vandring hade det nästan slutat. Vi tänkte då att vi byter om och sen fikar vi på badplatsen där vi startade. Vi hade inte kunnat stanna på vandringen i och med att det hade regnat så mycket. Men medan vi bytte till torra kläder började det regna mer igen så vi intog vår matsäck i bilen, riktigt trist. 
Handlade lite på ICA i Alvesta innan vi åkte tillbaka till Sjöatorp 
Efter att vi hängt upp alla blöta kläder gjorde jag potatissalladen till i kväll. 

Midsommardagen 2020

Publicerad 2020-06-20 09:45:20 i Allmänt,

(null)

(null)

Vaknade vid halvåttatiden. Bakade ut mina kalljästa bullar, de blev inte så bra. Vi kunde äta frukost ute även idag. Började dagen med 7 minuterspass och morgondopp. Riktigt skönt i vattnet idag. 
Planen idag var att cykla Växjö runt. En runda drygt 4 mil. Den blev nästan 5 mil efter ett antal felkörningar. Pilarna som skulle visa vägen var på ett eller annat sätt förstörda så vi körde rakt fram istället för att svänga där vi skulle. 
Fikastopp på Ryttmästargården som ligger vid Kronobergs slottsruin. 
Vi hann precis tillbaka för att hinna ta ett dopp innan ovädret brakade loss. 
Sen har det regnat och åskat oavbrutet. 
När vi kom hem åt vi upp gårdagens rester. Vi blev så mätta så vi inte orkar äta mer mat idag. Så laxen får vänta till i morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Midsommarafton 2020

Publicerad 2020-06-19 20:55:22 i Allmänt,

Klockan är kvart i nio. Det har varit en lugn midsommarafton. Efter maten blev det glass och jordgubbar 🍓, de dyraste jordgubbar jag någonsin köpt. 80 kr litern. Det blir nog mer än 1kr per jordgubbe det. Vi satt kvar på altanen, lyssnade på min ljudbok. När jag tyckte att det blev lite tråkigt så gick vi ut och gick en runda, plockade lite blommor.vi såg ett par tranor på en äng.  Det är en fantastiskt fin kväll. Och nu sitter vi här igen. Jag har lyssnat klart på min bok. Lite bilder från idag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

En fin midsommarafton så här långt i alla fall

Publicerad 2020-06-19 15:33:05 i Allmänt,

Sov dåligt inatt. Det var varmt och stugdoften  var lite "instängd". Gick upp klockan åtta med en rygg som värkte av en säng den inte var van vid. Satte på kaffet, tvingade den ledbrutna kroppen att åtminstone utföra 7 minuterspasset. Det gjorde den motvilligt. Den mycket påvra frukosten( hade glömt allt pålägg hemma) intogs på altanen efter att vi förstås tagit ett morgondopp. Behaglig temperatur i vattnet.  Ett moln valde dock att täcka solen medan vi badade. 
Sen åkte vi in till Alvesta, där vi gick en runda.Jag  inhandlade en helt oemotståndlig tupp i glada färger och en midsommarstång till bordet. 
Handlade maten på ICA i Alvesta, åkte hem packade upp, chillade en stund i solen, åskmuller i fjärran. Sen har det mulnat på ganska mycket. Vi cyklade en runda på våra mountainbikes. Upptäckte en helt ny väg runt sjön. Man kunde cykla på en väg som gick nära sjön. Ska snart börja med maten. Lite bilder från idag. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Framme i Sjöatorp

Publicerad 2020-06-18 21:57:36 i Allmänt,

Gick hem från jobbet lite tidigare. Vi packade det sista. Lastade  in packningen, Tomas hade redan tidigare satt cyklarna på bilen. Körde och hälsade på Belle en kort stund, tankade bilen, hade planer på att handla på Systembolaget men kön avskräckte, trots att den inte var så lång som tidigare på dagen. Vi hade garderat oss och fått med två vinflaskor från Oscar och Johanna. 
Så vi körde ifrån Novaområder så fort vi kunde. Stannade i Örkelljunga och åt på Old Mike’s. Halloumiburgare med sötpotatispommes. Lakritsglass till efterrätt. Trevligt ställe. 
Nu har vi burit in alla väskor. Vi sitter på altanen. Tittar ut över sjön. Livet känns rätt ok nu. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Trött💤💤💤

Publicerad 2020-06-17 22:34:57 i Allmänt,

Känns som en lång dag. Efter jobbet sprang jag en runda på mycket stela ben och ett ännu stelare och ömmande knä. Men så här efteråt tror jag inte att det är sämre. 
Satt en liten stund på balkongen. Vattnade blommorna. Kl sju var det styrelsemöte så nu sitter jag med i en styrelse till.......
Har packat inför Smålandsresan. Tror att det mesta är förberett nu. 
Nu känner jag mig mest helt utmattad. Hoppas att jag har tänkt på allt. Oftast löser det sig även om man glömmer saker. 
Sängen kallar.........

Redan onsdag

Publicerad 2020-06-17 06:30:28 i Allmänt,

Bara två dagar kvar att jobba innan semestern. Sitter i köket och äter frukost. Tomas är ledig på förmiddagen och sover gott. 
Igår kväll cyklade jag ut till Vombsjön där det blev picknick med LLIF-gänget som tränade därute. Det var inte mer än 35 km dit. 
Väldigt fint där. Ganska varmt i vattnet också. 
Idag är det styrelsemöte på kvällen kl 19. Hoppas hinna träna lite innan. 
Har kört mitt sjuminuterspass nu på morgonen, man får tänka att den träning som blir av är bra😊. 
(null)

(null)

Sen måndagskväll

Publicerad 2020-06-15 22:04:54 i Allmänt,

För att börja med gårdagen, Dervla hämtade mig kl 9 på morgonen. Röstånga var målet för dagen. Samma runda som jag och Anki gick för några veckor sedan. Fantastiskt väder. Dervla är geocachefantast så jag och Karolina laddade ner våra appar igen. 11 cache blev det.  Blir nog lite geocaching i framtiden. 
Målet för dagen var Natthall, den här gången gick vi lite längre upp till en utkiksplats. Fantastisk vy över Rönneå. 
På kvällen igår blev det takeaway hos Oscar och Johanna. 
Denna dag, gymmet på morgonen, duschade i kulverten på sjukhuset som var fullt av avloppsflugor. Riktigt äckligt, i morgon blir det inget gym. 
Efter jobbet blev det en kort joggingtur och sen 10 korta backar på Sankt Hans. Känns ganska ok i knät. Lite stelt. Lagade mat, chillade på balkongen en stund. Halv nio åkte vi iväg och handlade på Coop. Vi har ju träning med LLIF i morgon vid Vombsjön. Som det ser ut nu kommer jag att cykla ut. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Kort rapport lördag

Publicerad 2020-06-14 00:16:35 i Allmänt,

Anki och jag vandrade först vid Vombsjön där det var jättefint. Vi kom dock inte vidare som vi hade tänkt utan fick vända tillbaka. Fikade vid stranden. Det blåste ganska mycket och solen tittade inte fram förrän vid slutet av dagen. Vi åkte sedan vidare till Karin Hoffmans rundvandring nr 7. Inte helt lätt att följa hennes beskrivning, men vi tog oss runt den kortare varianten eftersom vi hade lite tidsbrist. Jag hade Julias kalas i Kävlinge. Var hemma klockan fyra. 
Det blev en trevlig kväll och vi var hemmavid elvatiden. 
Dags att sova, i morgon är det en ny vandring som står på tur. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fredagskväll

Publicerad 2020-06-12 22:26:06 i Allmänt,

Åkte ut till Nova på förmiddagen shoppade loss lite.  Det blev lite smått och gott. Träffade Gunilla vi fikade på Kahls. Åkte sen och handlade på Willys. 
Bestämde mig för att gå en promenad. Gick ned till Nöbbelövs mosse. Tillbaka över Vallkärra. Hittade en helt ny väg från mossen till Vallkärra. Det blev en dryg mil. Här hemma igen bestämde jag mig för att prova igenom mina klänningar. Strukit tvätt. Sett på TV. Har inte hunnit kolla morgondagens runda. Får bli en snabb titt på den innan jag går och lägger mig 
Klänning på indiska
(null)
Linne på Flash
(null)
Linne på indiska 
(null)
Vackra blommor på promenaden 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Var jättehungrig när jag kom hem från min promenad. Då blev det pannkakor. 

Fredag och TV4 Nyhetsmorgon

Publicerad 2020-06-12 08:15:05 i Allmänt,

Så skönt att vara ledig. Har inga planer för dagen. Jag borde städa, jag borde träna 🏋️‍♀️ 
Inget vidare väder idag. Ska handla mat. 
Kolla på morgondagens vandring. 
(null)

Ledig i morgon

Publicerad 2020-06-11 22:22:33 i Allmänt,

Eftersom vi har ett par lab som står stilla så var vi många på jobbet i morgon så kunde jag ta en semesterdag. 
Efter jobbet idag cyklade jag ner till stan, där jag träffade Karolina och Kristiina på Mediterranean. Åt en vegetarisk rätt bestående av flera smårätter. Jättegott. 
Hemma strax innan åtta. Söta Emelie har beställt ett preparat som ska vara bra för mina  leder. Hon har väl tröttnat på mitt gnäll  om hur ont jag har. Jag hoppas att de kan hjälpa. 
Snart dags att sova 💤💤💤💤
(null)

Maten är slut😫

Publicerad 2020-06-11 06:28:15 i Allmänt,

Vi har inte handlat på flera dagar så kylskåpet är rätt tomt. Ett ensamt äpple 🍎 på fruktfatet. Så frukosten fick bli en knäckemacka och chokladmjölk. 
Vi har inte hunnit. Igår var vi på student. Det var trevligt men vi var inte hemma förrän efter tio. Träningen har haltat, har två morgnar på rad kört  6 min träning 🏋️‍♀️ från en app. Inte mycket att hurra för. Inget gym idag eftersom jag ska gå ut med Kristiina och Karolina och då vill jag inte släpa med träningsväskan ( ursäkter, ursäkter.....)
(null)


Ännu en kväll som gått fort...

Publicerad 2020-06-09 21:59:03 i Allmänt,

Haft en bra dag på jobbet. Efter jobbet gick jag till Ågrens och hämtade min cykel. Skönt att veta att jag KAN ge mig ut och cykla om jag vill. Körde till Skrylle, gick Ulastigen med Anki. Efteråt körde vi ett kort styrketräningspass. 
Vad har jag gjort här hemma? Lagade lite mat till mig själv. Sett Rapport på SVTPlay. Kollat söndagens runda. Och nu är det dags att sova. I morgon ska jag till tandläkaren så då blir det inget gym. På kvällen är det studentuppvaktning. Så det blir nog svårt att hinna träna då. Får försöka hinna med ett kort pass på morgonen här hemma, det gjorde jag faktiskt i morse. Ett 7 minuterspass från en app som jag har. Man får tänka att den träning som blir av är bra. 

Punktering igen

Publicerad 2020-06-08 18:52:44 i Allmänt,

Tog mig till gymmet i morse 🏋️‍♀️ 💪 körde crosstrainer i 30 minuter. Duschade på jobbet. 
Eftersom det inte blåste så mycket idag så bestämde jag mig för att cykla efter jobbet. Kom ner till förrådet och upptäckte att det var punktering på framhjulet. Istället för en cykeltur blev det en promenad ner till Ågrens Cykel. Kan hämta ut cykeln i morgon. 
Men träningslusten var försvunnen. Satt en stund på balkongen, lyssnade på min ljudbok, åt en räkmacka ( kvar från igår) och kaffe med glass. Körde lite styrkeövningar efter en app som jag har haft ganska länge. Har också skrivit ett program som jag tänkte köra i morgon i Skrylle. Vet inte om jag kan jogga eller får gå en runda. 
I morgon blir det inget gym eftersom jag måste gå till jobbet för att kunna hämta min cykel efter jobbet. 
Känns ändå som den här dagen har varit någorlunda bra träningsmässigt. 




Har i alla fall tränat.

Publicerad 2020-06-07 21:48:18 i Allmänt,

Efter att gästerna gått hem tog jag tag i mig själv och körde mitt träningsprogram. Något förkortad version. Fick ta det lugnt med benövningarna. 
Köpte proteinpulver idag eftersom vågen (🤣) säger att jag har ett för lågt intag av protein. Den säger också något om min metabolism och att jag har lätt för att lägga på kilo( ung. så) den rekommenderar att jag går efter maten och springer en gång i veckan. 
Är ju inte säker på att den där vågen vet vad den pratar om. Men i morgon går denne svensken till gymmet och kör crosstrainer på morgonen innan jobbet. 
Att det blir så är inte helt säkert men jag har förberett väskan. Fast den är lätt att packa om i morgon bitti ( har hänt förr). 

Hur ska jag få tillbaka min motivation till att träna?

Publicerad 2020-06-07 15:25:22 i Allmänt,

Sitter på balkongen, dagen har gått fort, jag har inte tränat. Det är så trist att inte kunna springa, efter fredagens löpning har jag riktigt ont i mitt knä. 
Jag åkte ut till Kävlinge och hämtade Emma. Vi åkte till Oscar och Johanna, gick ut med Belle och gick i mer än en timme. Vi handlade onyttig frukost och glass till Emma. Satt en stund i solen först på en bänk vid en liten park sedan borta vid bassängen. Efter ännu ett stopp vid linbanan på en annan lekplats så gick vi tillbaka. 
Körde sen hem Emma,  matstopp på McDonald’s. 
Handlade på Coop på vägen från Kävlinge. Smörrebröd och lite frukter.
Ska snart duka fram tills gästerna kommer. 
(null)

(null)

(null)


Söndagsmorgon 7 juni

Publicerad 2020-06-07 08:33:27 i Allmänt,

Idag skiner solen 🌞 ironiskt nog. Men man kan inte styra över vädret. 
Vad står på agendan idag då? 
1. Hämta Emma så att hon och jag ska gå ut och gå med Belle. 
2. Erika kommer hit kl fyra, Oscar, Johanna och Belle också. Så vi måste hitta på något att äta. 
Och jag borde träna 🏋️‍♀️...........
(null)

Mer än 5 mil på cykel 🚴‍♀️

Publicerad 2020-06-06 23:38:03 i Allmänt,

Lundarundan, som har blivit något av en höjdpunkt. Jag och Anki startade kl halv tio. Väderutsikterna för dagen var inte de bästa. Det skulle visa sig att de stämde. Regn och hagel, näst intill storm. Vi fikade inne på Mormors bageri, där blev det en Nationalbakelse. Klockan halv fyra sammanstrålade vi med resten av gänget på Stadsparkscafeet. 
Vi tog de sista kontrollerna på vägen hem och Årets Lundarunda är därmed avklarad. 
Middag hemma hos Anki och Magnus på kvällen. Deras bröllopsdag. 
(null)

(null)

Fredagskväll 🙃

Publicerad 2020-06-05 14:07:23 i Allmänt,

Slutade redan kvart över två. Cyklade ner till minimarket vid kung Oscars bro  och hämtade den våg jag beställt, den som Emelie rekommenderade. Packade upp den. Kopplade den till min telefon. Efter att vägt mig bestämde jag mig för  att  ut och springa. Den tyckte att jag skulle väga 57 kilo. Jag vägde 63 kg 😢😢😢😢. 
Så jag tog på löparkläder och gav mig ut. Min kropp var så stel, knät gjorde ont. Efter två kilometer kändes kroppen lite bättre men knät sämre. Drygt 7 km plågade jag mig igenom. Inte en enda meter kändes skön. Tog mig hem och efter att ha vilat lite gjorde jag 30 armhävningar. Min kropp är en katastrof.
Men hur ska jag kunna springa när knät gör så ont? Och när kroppen är så stel? 
Lagade mat, hälsans grönsaksbullar , pasta och sallad. ( Tomas gjorde salladen). De här grönsaksbullarna smakade lite mindre sågspån än andra. 
Kaffe och lakritsglass på balkongen.  (null)
(null)
Vågen


Ingen träning idag😢

Publicerad 2020-06-04 22:43:07 i Allmänt,

Ingen träning idag. Bestämde mig för att åka ut till Nova för att köpa berlocker till armbandet jag fick på morsdag. Åkte också till Systembolaget och köpte vin. 
Därefter till Oscar och Johanna, de var och tränade medan farfar Tomas passade Belle. 
Vi stannade en stund och passade den söta damen. Hon är helt förtjusande. 
Handlade på Willys på vägen hem. Lagade till quornpytt med tillbehör: sallad, stekta ägg och rödbetor. Kvällen har sedan tillbringats i soffan med att lyssna på Nyheterna, sporten och nu ett Ekonomiprogram. Corona påverkar allt. 
Så här fint blev mitt armband:
(null)


Njuter av solen

Publicerad 2020-06-03 19:18:25 i Allmänt,

Sitter på balkongen. Klockan är tio över sju och snart försvinner solen bakom hustaket. 
Kvällen går så fort. Gick hem lite tidigare från jobbet. Kände inte för att springa, det blåste för mycket för att cykla och gymmet lockade inte. Men jag kände att jag måste göra något. Så jag gick ut och gick. Det blev nästan en mil, handlade på Fäladstorget på vägen hem. 
Tomas kom hem samtidigt, jag fixade maten, Chile sin carne och han gjorde sallad. 
Jag åt härute på balkongen, när man jobbar vill man ta reda på varje chans att vistas ute i solen och vid den här tiden är det lagom varmt också. Sen har jag druckit kaffe och lyssnat på min ljudbok. Har börjat lyssna på en ny nu. Tips från Emelie, sju systrarna av Lucinda Riley. Tror att jag somnade och vaknade till av min egen snarkning. 
Ska vattna nu och sedan lyssna på senaste Coronanytt. 
(null)


Onsdag - mitt i veckan

Publicerad 2020-06-03 06:25:50 i Allmänt,

Solen skiner, ännu en fin dag. Fast det ska bli sämre väder idag. Hade varit skönt att vara ledig men för mycket sol är ju inte heller bra. 
Planer för dagen? Inga i nuläget, kanske cykla i eftermiddag kväll efter jobbet. 
Passa  Belle? Hoppas kunna gå hem tidigare idag. 
(null)

Skrylleträning

Publicerad 2020-06-02 22:11:55 i Allmänt,

Efter jobbet hann jag sitta en kort stund på balkongen innan det blev molnigt. 
I Skrylle blev det 5 km med Tomas. Körde lite styrka efteråt. Förvåningen var stor när dörren till bastun var öppen. Och det var alldeles kallt därinne. Man hade städat och sen hade man glömt att sätta på bastun. 
Värmde en Dr Oetkers spenatpizza och gjorde vitkålssallad till. 
Lyssnat på information om Coronaviruset. 
Klockan är mycket, ska sova snart💤💤💤💤

Har beredskap, men lugnt än så länge

Publicerad 2020-06-01 22:17:13 i Allmänt,

Haft en trevlig dag på CT:n, fick en extra beredskap, kvällen  har varit lugn. Efter jobb tog jag ut den här trötta kroppen på en kortare uppvärmningsrunda och sen 10 korta backar på Sankt Hans backar. Måste försök motionera i alla fall nästan alla dagar. 
Det mesta av kvällen har går åt till att gå igenom lördagens Lundarunda. Känns bra att vara förberedd. Man kör alltid fast på något ändå. 
Nu ska jag sova och hoppas att jag slipper bli inringd i natt. 
(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela