Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

30 december

Publicerad 2020-12-30 21:57:40 i Allmänt,

Har ju beredskap och fick faktiskt åka in och jobba ett par timmar. 
Tomas gillade inte alls mina domherrar i granen så jag har fått släcka den belysningen. Och det var kanske lite väl mycket. Men nu får de sitta kvar. För om en vecka ska julen ut🥲. Det blir så mörkt sen. 
I morgon ska vi vandra hade vi tänkt. 
Har annars varit en tråkig dag. Har jobbat en hel del med LLIF. Jag tror att vi har koll på medlemmarna nu. 
Har dessutom en fruktansvärd träningsvärk efter att ha tränat måndag och tisdag. 
Ruben sover över här hos oss inatt. 
Hoppas nu bara att det blir lugnt på beredskapen. 
(null)

Årets näst sista dag.....

Publicerad 2020-12-30 10:54:47 i Allmänt,

Gick upp tidigt. Mycket trist väder, grått och regnigt. Åkte till Coop, trots att det var tidigt var det mycket folk. 
Fyndade lite julpynt 70% nu på rean😊. 
Har dukat bordet till i morgon kväll. 
Har ju beredskap i kväll, men hoppas att kvällen/ natten blir lugn. 
(null)
(null)

(null)



29 december

Publicerad 2020-12-29 14:55:41 i Allmänt,

Inte många dagar kvar på det här året. Sitter i soffan, det är lugnt omkring mig. Alldeles tyst, ingen radio, ingen TV. Det är en mycket grå dag. Jag har varit i Skrylle och tränat backe med Anki och Magnus. Efter träningen blev det lunch på Skryllegårdens restaurang. Handlade på ICAFÄLADSTORGET på vägen hem. 
Nu skulle jag nästan kunna somna. Ruben har frågat om han får komma hit. Vet inte när han dyker upp. 
(null)

Måndagskväll 28 december

Publicerad 2020-12-28 21:33:44 i Allmänt,

Klockan är snart halv tio. Jag sprang en runda eller sprang, joggade en kort runda. Felix kom sedan, de hade gäster och han ville ha lite lugn och ro så därför kom han hit. Jag cyklade ner till systemet och köpte en present till Karolina som trist nog slutar hos oss i januari. 
Cyklade hem sen, hade tänkt gå på stan men det var så kallt och trist väder. 
Sen gjorde jag typ ingenting i flera timmar, lyssnade på min ljudbok. Lagade mat till Tomas som kom hem halv fem.  Då hade Felix redan åkt tillbaka till Malmö. 
Innan vi åkte till gymet tittade vi in hos Oscar och Johanna och träffade lilla Belle. 
Inte mycket folk på gymet, det kändes bra. Duschade hemma också för att minska smittorisken. 
Vi har sett avsnitt 2 av " Vår tid är nu" specialen. 
Och nu ser vi ett avsnitt av "Queens  gambit". 
(null)



Måndag 28 December

Publicerad 2020-12-28 08:37:20 i Allmänt,

Vaknade 07:30, trodde att det var mitt i natten. Tomas hade redan gått till jobbet. Jag hade inte hört något alls. Tror att jag behövde sova. Det har varit intensiva dagar. 
Skönt att vara själv, men.. och det här är konstigt, det finns någon liten del i mig som saknar alla, saknar gemenskapen. Man börjar längta till nästa gång man träffas och glömmer att det var lite jobbigt ibland. 
Vad ska jag göra idag då? Vet inte riktigt, styrketräna eller springa? 
Ska snart bädda sängen och kanske städa kyl och frys. 
(null)



Söndag - efter jul

Publicerad 2020-12-27 16:51:14 i Allmänt,

Om jag börjar med vår vandring igår, den var jättefin. Gick mestadels på vägar men naturen var vacker. Många av träden var frostiga, en del av tiden hade vi en blek vintersol. Vid något tillfälle dalade det lätta snöflingor. Det blev så småningom till duggregn och sedan riktigt regn. Men medan vi vandrade klarade vi oss från regnskurar. 
Och för en gångs skull gick vi inte vilse. 
Kvällen då? Belle skulle sova över och även Ruben och Emma. Dessutom skulle jag spela bingo på Zoom. Jag lagade mat. Vi fick Belle att somna. Jag spelade bingo, det var trevligt att se Devlas systrar och vänner. Men det var lite svårt att hänga med. Språket och svajande nät. Och det tog 2 1/2 timme. 
Natten gick bra. Belle vaknade ett par gånger men somnade om. 
Efter frukost körde Tomas hem Emma, Daniel hämtade Ruben och jag gick med Belle till Mätaregränden. 
Sen har vi chillat lite härhemma. Jag gick ut en promenad på stan. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Annandagen-vandringsdag.

Publicerad 2020-12-26 10:01:36 i Allmänt,

Efter att inte ha rört oss så mycket, Ätit mycket och alldeles för många skumtomtar, så kände vi att vi måste röra på oss. Kollade ut en vandring i Rundvandringar MittSkåne av Karin Hoffman. Så nu är vi på väg mot Bosarpasjön.  
Vad gjorde vi mer i går då? Vi träffades hos Oscar och Johanna. Niclas och Emma lämnade över julklappar. Vi drack kaffe och hade det trevligt. Ruben har sovit över hos oss i natt. Och i natt ska vi passa Belle. 
(null)



Juldagen 2020

Publicerad 2020-12-25 14:45:31 i Allmänt,

Flera dagar sedan jag skrev nu. 
För att börja med tisdagen, inget jobb den kvällen/ natten. 
Onsdag en lugn dag på jobbet, kunde gå hem lite tidigare. Jeanette och Daniel lagade mat, lax med risotto, grönkålssallad. Jättegott. Oscar, Johanna och Belle var också med. Sen spelade vi Bingolotto. Överreklamerat och dyrt. Johanna vann en ny lott. Ingen av oss andra vann något. 
Julafton 
Hade tänkt att vi bara skulle ha en jullandgång. Men sen blev det ändå som vanligt. Vi träffade först Erika och Lennart på morgonen, drack kaffe med dem i Sofiaparken. 
En stor del av dagen gick åt till att fixa med julmaten. Det blev ett jättefint julbord men jag tänker att jag ska inte ha julmat på det här sättet flera gånger. Har sagt det tidigare men hoppas att jag kan hålla fast vid det. Varför stoppa i sig  så mycket mat. Man mår inte bra. 
Ett trevligt inslag den här julaftonen var att vi gick en runda i stan och tittade på all vacker julbelysning. 
Vi öppnade julklappar, vi spelade julklappsspelet. Vi såg två filmer, " Tomten är far till alla barnen" och " En underbar j-vla jul"
Juldagen 
🌞 idag. Den har vi inte sett mycket av i december. Vi började dagen med att äta lite rester från julbordet. Tomas och jag gick en runda i Billebjer och Tomas tog sitt juldopp i Billebjer. Så får vi se hur resten av dagen blir. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Tisdag 22 december

Publicerad 2020-12-22 21:34:17 i Allmänt,

Hade ju beredskap igår. Vi jobbade först över sen blev vi inringda på natten och jobbade mellan 00:15-4:05. 
Stannade hemma på morgonen gick till jobbet vid halvtolvtiden. 
Har beredskap idag med. Men än så långe är det lugnt. Jeanette och Daniel lagade mat, Niclas kom på besök. God mat, vegetariska biffar och en grönkålssallad med matvete. 
Sen såg vi Barnmorskan i East End Julspecial. 
Hoppas på en lugn natt.....jobbar i morgon sen är jag ledig till den 7 januari. Förutom en beredskap kvällen/natten innan nyårsafton, men då är jag ledig på dagen. 
(null)


Söndag 20 december

Publicerad 2020-12-20 20:41:04 i Allmänt,

Ledigheten slut. Jobbar måndag, tisdag och onsdag. 
I går kom Jeanette och hennes familj från Kenya. Jag, Felix och Tomas hälsade på lilla Belle. På kvällen såg vi hela första säsongen av Hjem til jul. Såg den förra året men nu har säsong 2 kommit. Gillar verkligen den serien. 
Idag cyklade jag vilse på vägen till Sven där jag skulle skriva under några papper rörande LLIF:s uppsägande av vårt postgiro. 
Handlade på Malmborgs och hämtade ut ett paket på samma ställe. 
Fick gå hem med cykeln. 
Sen joggade jag ut till Anki och Magnus och lämnade över hans julgåva från LLIF. 
I kväll har vi sett 3 avsnitt av säsong 2 Hjem til jul. 
(null)

Fredag 18 december

Publicerad 2020-12-18 22:57:47 i Allmänt,

Äntligen verkar det som om min blogg fungerar igen. I morse åkte vi till Skrylle, jag sprang 5 km, Tomas gick Ulastigen. Sen åkte vi till Oscar och umgicks m d den söta Belle. Cyklade sen ner till stan träffade Kristiina och Karolina, där vi först åt på Grand sen gick vi till  Bishops Arms där vi drack ett par öl till, satt och pratade till någon från restaurangen berättade att vi stänger om 15 minuter. Klockan var kvart över tio. Så länge brukar vi inte vara ute. Vi hade pratat i sex timmar!!!!!
Få se hur huvudet känns i morgon. Dricker kaffe och äter skumtomtar nu😊. 

Torsdag 17 december

Publicerad 2020-12-17 10:24:33 i Allmänt,

Blir så trött på min blogg. Går inte att använda mobilen att blogga med längre. Här på datorn krånglar det med att lägga upp bilder och det är inte alls lika smidigt som telefonen. Konstig dag, Tomas är hemma från jobbet, skall gå och testa sig för Covid. Morgonen har använts till att ringa stället där han skall testa sig. Till sist kom han fram. Vårt liv kommer att bli komplicerat om han är Positiv. Jag får inte jobba, enligt planen ska vi vara här på julafton. Jeanette med familj kommer på lördag. Blir lite rastlös också. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Har satt igång diskmaskin och tvättmaskin. Får väl städa lite det behövs alltid.

Onsdag 16 December

Publicerad 2020-12-16 18:13:00 i Allmänt,

Har inte skrivit sen i söndags. Det har inte gått att komma in på appen på telefonen. För att börja med Måndag, åkte ut till Nova, lämnade tillbaka cykelhjälmen som jag hade köpt till Emma. Passade sen Belle en stor del av dagen. Ingen träning alls. Kroppen förfaller.... Tisdag, åkte ut till Center Syd och köpte den cykelhjälm som Emma VILL ha. Trodde inte att jag skulle ränna runt och köpa julklappar. Nästa år ska det vara slut med detta. Gillar ju julen men tycker inte att det är roligt att utföra köp som föräldrarna önskar, dessutom är det enormt svårt att köpa till ungdomar. Det måste vara absolut rätt märke. Köpte senlite mer vin på Systemet och ett Portvin till Lennart i julklapp. Hämtade sen den t-shirt som jag hade köpt till Felix på Nova, men som fick beställas eftersom den storleken inte fanns på Stadium. Träffade sen Oscar och Belle, åkte till Skrylle och tränade med Anki och Magnus , blev en ganska bra träning fast jag från början inte hade den minsta lust att träna. Idag då? Har cyklat ner till stan, hämtat ut paket, köpt lite flera julklappar. Hem och packade in julklapparna. Åkte sen och handlade mat på Willys. Fick ont i huvudet. Lagat mat och nu är det soffhäng....Ingen träning idag heller.
Kommentarer (0)

Redan söndagskväll

Publicerad 2020-12-13 21:58:22 i Allmänt,

Lucia idag. Tittade på luciamorgon, från långt upp i norr. Riktigt stämningsfullt. Vad gjorde vi sen då? Åkte till Nova. Handlade julklappar och lite annat. Jag pysslade sen  här hemma medan Tomas åkte till Belle. 
Tog mig till sist i kragen och sprang en runda. Eller sprang möjligtvis kan man kalla det jogga. Sen kom Niclas och flickorna hit. Och även Oscar och Johanna med lilla Belle. Vi tog hämtpizza från Portofino. Pizzorna var ok men   Johannas kebabsallad var i det närmaste oätlig. 
Det har varit en mycket social dag eftersom vi sedan drack kaffe hos Lennart och Erika. Nu är vi hemma igen och chillar i soffan. 
Lite om igår. Vi vandrade vid Hovdala, där är så fint. Gick Höjdarnas höjdarled väst. Gråmulet men nästan vindstilla. Rundan är inte så lång, det var mestadels fin natur men slutkilometerna var lite tråkiga, gick längs en väg och cykelbana. 
På kvällen tog vi det lugnt framför TV: n och såg bl.a "en underbar j-vla jul". Vi har sett den på bio. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördagsmorgon 12 december

Publicerad 2020-12-12 08:27:28 i Allmänt,

Hjälp, stoppa tiden...jag vill inte att tiden ska gå så här fort. Jag vill hinna njuta av julen. Har inte hunnit skriva sen i onsdags. Får börja med torsdagen:
Väcktes kl 4 på morgonen av beredskapstelefonen, jobbade kvar resten av dagen. Gjorde inget när jag kom hem, sjönk ner i soffan, åt en massa onyttigt, bl.a lakritsgodis. Gick hem tidigare på fredagen, ville sitta här hemma när Peters begravning var. Tände ett ljus lyssnade på lite olika psalmer och annan vacker musik. Letade fram lite foton på honom. Har inte så många bilder. 
Pratade med min syster, hon berättade att det var en fin stund. 
När Tomas kom hem åkte vi till Nova där vi åt på Wook kitchen. Kändes ok att gå på Nova, det var inte många människor. Köpte en del julklappar. 
Inte mycket träning den här veckan tyvärr. Planer för dagen? Kanske ska vi vandra vi får se. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Onsdagskväll

Publicerad 2020-12-09 19:50:37 i Allmänt,

Mycket på jobbet. Men tiden går fort. 
Jobbade över lite. Gick hem, drack en god julöl, åt knäckebröd med ost, kaffe med glass och pepparkakor och nötter och lakritsgodis och sett minst 4 eller 5 avsnitt av Julkalendern. Nu är jag trött. 
(null)

Beredskap

Publicerad 2020-12-08 19:45:54 i Allmänt,

Har beredskap men ännu så länge inget jobb. 
Sen jag kom hem från jobbet har jag bara suttit med att försöka sammanställa Erikas kalender. Det har tagit hela kvällen. Men skönt att ha det gjort. 
Hade en massa måsten att reda ut. Snart är det julklappar att ta itu med. 
Är ju ledig veckan innan julveckan, får fixa klapparna då. 
Hoppas på en lugn natt.... (null)


Tisdagsmorgon 8 december

Publicerad 2020-12-08 06:58:21 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva sedan i lördags. Tiden går fort. Nu är det tidig morgon. Sitter och ser på Nyheterna på TV4. 
För att börja med söndag, hela dagen gick till vandring och lite geocaching i Genarp. 
På söndagskvällen gick jag igenom årets alla bilder för att hitta några till Erikas kalender. Det tog nog en timme minst. 
I går då? Jobb hela dagen, träffade Belle en stund, gick på Tanjas spinning, härhemma på kvällen blev det ett avsnitt av sjuksystrarna på Fredenslund. Och minst en timme till att kolla ett bankutdrag från bostadsrättsföreningen för att kolla om alla har betalt. 
Så var det slut på den dagen. Nu ligger en ny dag framför mig. Har beredskap ikväll. 
(null)


Lördagskväll 5 december

Publicerad 2020-12-05 18:22:47 i Allmänt,

För att börja med gårdagen: åkte ut till Skrylle och sprang 5 km. Bastade efteråt. Handlade fika till mig och Oscar. Passade sötnosen Belle medan Oscar tränade. Cyklade sen ner på stan för att träffa Karolina och Kristiina. Vi åt på Mediterranean. Mycket glest i restaurangen. Men det var en hel del som hämtade mat. Tog en öl till på John Scott med Kristiina som behövde prata. Coronapandemin gör det jobbigt för många. 
Var lite tung i huvudet när jag vaknade i morse. Men dagen har flutit på bra. Vi åkte ner  på stan, Tomas skulle handla ny vinterjacka och nya skor. Jag hade skickat efter en Didrickssonjacka på nätet och fått avisering om att de skulle skicka den, men i dag annullerade de ordern och skrev att deras lagerstatus inte stämde och jag får ingen jacka. Köpte en jacka på Stadium, också en Didricksson men något tunnare än den jag beställde. 
Handlade bröd på Mormors, köpte lite vin och glögg att ha till jul. 
Fikade när vi kom hem sen åkte Tomas ut i ärenden. Jag valde mellan promenad eller styrketräningspass här hemma. Efter en hel del velande körde jag styrketräning, det var tungt. 
Pratade med två av mina syskon, lagade mat tills Tomas kom hem. Nu väntar vi på Erika och  Lennart. 
(null)
Så fin granen på Stortorget 
(null)
Den blommar så fint



Hur man mår efter en påse skumtomtar....

Publicerad 2020-12-03 20:34:47 i Allmänt,

Har haft en intensiv dag med den söta Belle. Vi bestämde att Oscar skulle hämta henne vid halv sex /sex.  Erika kom och hälsade på, Belle  kände inte igen henne så det tog en stund innan hon närmade sig. Oscar kom och hämtade henne, jag åkte med i bilen så att hon inte skulle somna. Sen åkte Tomas och jag ut till Nova. 
Sen har jag satt i mig en påse skumtomtar och man mår väldigt bra när man äter dem. Men så här efteråt vill man mest kräkas. Speciellt när man vet att man inte gjort av med några kalorier. Det har varit en mycket overksam dag, förutom att jag sprungit efter Belle. 
Dagens julsockar:
(null)



Torsdagsmorgon 3 december

Publicerad 2020-12-03 08:10:14 i Allmänt,

Känner mig  lite bättre i kroppen idag. Tycker nog att de borde informera bättre om de vanligaste biverkningarna. Jag har drabbats av nästäppa, muskelvärk, trötthet och en allmän sjukdomskänsla. Men som sagt lite bättre idag. Men något styrketräningspass blir det inte. Hade annars tänkt träna nu på morgonen. 
Men nu ska jag ta mig an den här dagen. 
(null)


Ont i kroppen

Publicerad 2020-12-02 22:05:51 i Allmänt,

Fick ju 2 olika vaccin igår. Kändes helt ok i morse. Orienterade med Anki, November månads  bana i Skrylle. Har varit hos Belle en stund i eftermiddag, kväll. Men nu har jag sjukdomskänsla i kroppen, det gör ont och jag känner mig febrig. Tror inte att jag har feber men det är lite olustigt att känna så här. Har tagit en Alvedon. Ska gå och lägga mig och hoppas att det känns bättre i morgon. 
(null)


Onsdagsmorgon 2 december

Publicerad 2020-12-02 07:16:08 i Allmänt,

Väcktes av Tomas när han gick upp och hade sen svårt att somna om. Låg och " vilade" i en timme nästan innan jag gick upp. 
Har druckit kaffe. Ser på  TV4: Nyhetsmorgon. 
Planer för idag? Orientera i Skrylle med Anki. 
Kanske träffa lilla Belle. 
Halva lediga veckan nu....
(null)


Tisdag 1 December

Publicerad 2020-12-01 21:20:57 i Allmänt,

Gick upp vid halvåtta. Tittade på Nyhetsmorgon. Fixade lite här hemma. Träffade Anki och Magnus på Sankt Hans backar Kl 10:00. Pernilla dök upp några minuter senare. 
Vi tog oss runt Sankt Hans Extremebanan gående, joggande. Sen körde vi backar varvat med styrketräning. 
Tog sedan bilen upp till Mätaregränden. Passade den söta Belle medan pappan uträttade ärenden och tränade. 
Åkte ner till Fäladstorget vid halvsextiden och Hälsocentralen Sankt Hans och fick för första gången i mitt  liv influensavaccin och även vaccin mot pneumokocker. 
Handlade mat på ICA, åkte hem lagade mat till mannen i mitt liv. 
Och sen då? Suttit i soffan, sett på Rapport på SVTPLAY. Sett ett avsnitt av sjuksystrarna på Fredenslund, tredje säsongen. 
Snart dags att sova, har varit en ganska innehållsrik dag. Pensionärslivet tar hårt på mig😊. 
Julsockarna är på. 
(null)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela