Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

31 Januari

Publicerad 2021-01-31 09:07:06 i Allmänt,

Då är den här månaden snart slut. Blev väckt av beredskapstelefonen i morse kvart över sju. Vi byter ju 7:30. Kändes skönt att ringa de andra och säga att de skulle jobba. De har en tuff dag framför sig. Minst 3 patienter i nuläget. Skönt att vara ledig idag. Vi är lite låsta nu på morgonen eftersom vi ska hämta batteriet till bilen. Vill verkligen vandra idag och komma ut i friska luften efter att ha andats i munskydd i en dryg vecka nu. 
(null)

Lördagskväll 30/1

Publicerad 2021-01-30 18:57:50 i Allmänt,

Lite trött nu... vi har varit inne och jobbat 2 gånger, inga långa stunder. Vi ska in och jobba ikväll, det vet vi. Precis i detta nu ringde vår doktor och sa att det blir klockan åtta, så skönt. 
Har hunnit laga mat, ätit och druckit kaffe. I morgon är jag ledig. Hade velat vandra. Men vi måste hämta det bilbatteri Tomas köpte idag till bilen. Det står nu och laddar på Mekonomen. Men jag måste ut, det är SNÖ i Skåne. Flera jag känner har åkt skidor. 
Nej nu ska jag förbereda mig för kvällens jobb. 

(null)

Fredagskväll

Publicerad 2021-01-29 22:35:34 i Allmänt,

Klockan är halv elva. Jag är trött. Borde lägga mig. Innan  jag åkte och jobbade idag cyklade jag på hala cykelbanor till Mätaregränden. Handlade frukost på ICAFäladstorget. 
Åkte pulka med sötaste Belle. Soligt och fint väder. Vi jobbade till klockan åtta. Tomas hade fixat mat, han hade köpt en grekisk sallad till mig. Hade kanske kunnat tänka mig en lagad middag men detta gick också bra. 
Vi har sett en konstig film ikväll, "En enkel till Antibes". 
Nu ska jag sova. Troligtvis ska vi jobba i morgon förmiddag. 
(null)


Fredagsmorgon

Publicerad 2021-01-29 07:52:34 i Allmänt,

Klockan är snart åtta. Tomas väckte mig tjugo  över sex. Gjorde ett av mina korta styrketräningspass nu på morgonen. Tar åt mig det här: " All träning som blir av är bra". 
En sak är säker om jag ska må bra så måste jag träna och hitta ett sätt att göra det till en vana så att det blir av de flesta dagar. 
Den här veckan har varit intensiv, inte så mycket kvar av den nu. Jobbar till åtta idag och sen väntar ett dygns beredskap framför mig från i morgon bitti. 
Det är vitt och vackert ute men ganska kallt. 
Ska snart cykla och träffa Belle innan jag åker till jobbet. Ska handla på Willys på vägen dit. 
(null)


Redan torsdag....

Publicerad 2021-01-28 21:51:20 i Allmänt,

(null)

Tiden har gått fort och jag har inte hunnit skriva. För att börja med tisdagen.... hade ju beredskap,, och vi fick jobba över till halv tolv. 
Lite trött var jag ju dagen efter men kunde inte sova så jag gick till jobbet som vanligt. Hade ju min föreläsning den eftermiddagen, gjorde nog en ganska medioker insats men en kollega som var med är en superduktig och van föreläsare så vi hade det ganska trevligt. På onsdag efter jobbet cyklade jag till Mätaregränden för att träffa Belle. Cyklade sen hem och gjorde ingenting, stekte pannkakor förstås som jag åt med sylt och grädde. Ingen träning, det där med att jag måste ta tag i min träning 🏋️‍♀️ det blir inte så mycket av med det. 
Så i morse gjorde jag ett superkort  träningspass. Ska försöka med det när jag jobbar. Vi får väl se hur det går med det. 
I kväll har jag haft två styrelsemöten, det är inget vidare. Måste snart sätta mig ner och skriva protokoll, jag gillar det inte alls.....
Klockan är snart tio. Ska duscha, i morgon jobbar jag kväll. På lördag har jag en extra beredskap. Det har varit en intensiv vecka men sen är jag ledig...en hel vecka. 



Första arbetsdagen avklarad.

Publicerad 2021-01-25 20:08:55 i Allmänt,

Skulle varit administrativ på förmiddagen för att  förbereda min föreläsning på onsdag. Men vi hade en del att göra så så blev det inte. 
Får försöka hinna med det i morgon. 
Och en annan sak...det var inte Actic som dragit avgift för PT. Skäms lite grand eftersom jag mailade dem. Men det märkliga var att det stod brf Actic. Eftersom jag råkade ut för det förra året så trodde jag att det var samma nu. Men så var det inte. Får kolla upp det mera. 
Lyckades ta mig ut och springa i kväll. Benen är som lyktstolpar, det kändes som en kramp i dem och på slutet värkte det i dem. Fattar inte  vad det är. 
Lagade lite mat sen, har ett ryck att försöka äta upp det vi har i kyl, frys och skafferi. Har såna med jämna mellanrum, vi får se hur det går. 
Tittat på rapport, fortfarande Coronadystert. Försöker läsa ifatt alla ICAkuriren jag har. Ska nu påbörja 52-53 2020. 
Lite kvar av kvällen... och jag har blivit beroende av att lyssna på ljudböcker. 

(null)



Arbetsvecka framför mig

Publicerad 2021-01-24 21:23:31 i Allmänt,

Jag har en ganska jobbig vecka framför mig, beredskap på tisdag, jag ska föreläsa på onsdag. Två möten på torsdagkväll och jag arbetar kväll på fredag. 
Dessutom är jag helt uppe i varv efter att ha upptäckt att Actic dragit en PT avgift på 2700kr, samma sak  hände i början på förra året. Jag fick pengarna tillbaka till sist. Helt ofattbart, de lovade att nu skulle det vara avslutat. Det har förstört min kväll. Har mailat dem. Jag funderar på att avsluta mitt medlemsskap verkligen. 
Annars idag då? Ännu en oträningsdag. Kan inte skylla på vaccinationen. Armen har knappt gjort ont idag. 
Siv, du måste ta tag i din förslappade kropp. Tänker det hela tiden men så blir det inte mer ändå. 
Vi hade Zoom-möte med hela storfamiljen. 
Det var inte helt optimalt men roligt att vi lyckades genomföra det. 
(null)





Söndagsmorgon 24 januari.

Publicerad 2021-01-24 08:31:25 i Allmänt,

Kunde som vanligt inte sova så länge. Vaknar ofta och ligger och tänker. Vet inte varför. Har inget att behöva oroa mig för, inget stort i alla fall. Ska ha en föreläsning på onsdag, har inte hunnit träna på den. Den ska vara på Teams. 
Men det går säkert bra. Ska ha två möten på torsdag. Först med LLIF, sen med bostadsrättsföreningen. 
Klockan 12 ska vi ha Zoommöte. Vi ska fira Felix födelsedag. Erika kommer hit och även Oscar och Johanna med lilla Belle. För Erikas skull har vi inte bjudit hit Niclas och barnen. På grund av Coronan. Kommer världen någonsin att bli sig lik igen?
Nej nu ska jag bädda sängen och förbereda brunchen. 
(null)

Lördagskväll

Publicerad 2021-01-23 22:43:53 i Allmänt,

Vet inte hur tiden kan gå så fort som den gör. 
För att börja med igår. Städade här hemma först, bäddade rent. Åkte ut till Nova, hann gå en stund där innan telefonen ringde, dags att bli vaccinerad för Covid. Vi har ju akuta strokepatienter där man inte vet om patienten är smittad eller inte och det är bråttom. Det kändes bra att få göra det. Då jag körde snabbt hem, cyklade sedan till sjukhuset. 
Gunilla följde sedan med hem och fikade. 
Åkte sedan till Willys och handlade mat. 
De sa att man inte skulle träna efter vaccinationen. Antagligen bara något de säger men jag lät bli att träna. Idag har jag haft lite ont i armen, så jag har låtit bli att träna idag med. Det har varit en stressig dag, vi åkte först till Thuleslund för att hämta soffbordet vi har beställt. Sen åkte vi med vårt gamla bord och matta till Jeanette och Daniels lägenhet i Malmö. 
Vi åkte sedan till Ikea, men vi vände, kön sträckte sig långt utanför för att komma in. 
Handlade på Nova, jag köpte nya vinterskor, egentligen till nästa år. De jag har nu är ganska slitna. Sen handlade vi mat på ICAFäladstorget innan vi slutligen åkte hem. 
Kände mig rätt mör efter alla turer. Tomas åkte och tränade, jag fixade här hemma och förberedde maten. 
Nu är klockan snart elva. Dax att sova. 
(null)
Vårt nya bord. 
(null)




Torsdagskväll

Publicerad 2021-01-21 22:23:06 i Allmänt,

Trött💤💤det har varit en ganska bra dag. Joggade en runda på morgonen samma runda som igår. Då sken solen. Kort efteråt började det blåsa och regna. På vägen till Oscar och Belle handlade jag med fika från Willys. Jag och Belle var ute en lång stund på lekplatsen, det fina vädret var tillbaka. 
Körde hem, cyklade ner till stan för att träffa Kristiina och Karolina på Bishops Arms. 
Inte mycket folk där. En trevlig kväll, hemma klockan åtta. Sen har jag bara suttit och lyssnat på min ljudbok, som är spännande och trots att jag inte gillar deckare. 
Första gången jag dricker en norsk öl. Dyr och god. 
(null)

(null)



Ännu en dag till ända...

Publicerad 2021-01-20 22:15:40 i Allmänt,

Grått och regnigt och 5 grader varmt. Dammsög lägenheten och torkade golv innan jag tog mig ut på en joggingtur. Blev helt dyngsur, duschade, till lunch  stekte jag pannkakor. Gott. 
Hade bestämt att träffa Karolina och Constance klockan ett på Järavallen. Körde motorvägen dit. De andra kom ganska snart efteråt. Ett litet uppehåll i regnet gjorde att vii alla fall kunde gå några kilometer innan det började regna igen. Fikade när vi kom fram till parkeringen igen. På den lilla stunden blev vi ganska nedkylda. När jag åkte hem hade jag både rumpvärmaren på och full värme i bilen. 
Det blev en ganska ordentlig runda, drygt en mil. 
Efter att ha hängt upp blöta kläder och satt i gång skotorken, tog jag itu med en massa 
" måsten". 
Lagade fuskfisksoppa med hjälp av Kelda. Har sett ett avsnitt av Tunna blå linjen. 
Snart dax att sova💤💤💤💤💤
(null)



Onsdag morgon 20 januari

Publicerad 2021-01-20 07:46:56 i Allmänt,

Vaknade halv sju. Då hade jag lyckats somna om, väcks alltid halv sex när Tomas går upp. 
Men på ett sätt bra att jag inte vänder för mycket på dygnet de veckor jag är ledig. 
Ibland känner jag en meningslöshet över livet. Det är inte långa stunder. Jag vet ju att det är upp till mig att skapa min mening. 
Tänker ibland på att jag kanske borde sluta jobba. Men...i den här Coronatiden tror jag inte det vore rätt heller. "Det är inte lätt att bli gammal" har jag alltid fnyst åt. För det måste i de flesta vara bättre att bli gammal än inte...
Det som skrämmer mig lite att om jag slutar jobba, vad gör jag av all tid? Och att leva på MYCKET mindre pengar. 
Och om man inte vill ta på sina besparingar då är det slut med dyra presenter och köpa halvfabrikat. 
Nej nu ska jag sluta deppa. En ny dag ligger framför mig. 
1. Springa?
2. Promenera med K och C på Järavallen 
3. Kanske träffa Belle, men troligtvis inte idag. 
4. Chilla
5. Fixa härhemma. 
6. Lyssna 🎧 på min ljudbok 
(null)


Min kropp vill inte träna....

Publicerad 2021-01-19 19:44:15 i Allmänt,

Min hjärna vet att kroppen behöver träning  🏋️‍♀️. Men kroppen vill inte alltid. 
En ganska jobbig dag, först ut till bilprovningen, bilen gick inte igenom, bromsar i obalans. Handlade två ramar på Clas Ohlsson, sen körde jag hem. Fixade lite härhemma innan det var dags att cykla ner till tandläkaren. Oscar hörde av sig och frågade om jag ville komma en stund. Och vem kan motstå Belle?  Cyklade direkt dit upp efter tandläkaren. Vädret är uselt idag. Gick ändå ut en stund med Belle, hon var måttligt glad. 
Cyklade hem vid sextiden. Såg nyheterna och tvingade sedan kroppen till några styrkeövningar. Fick upp pulsen lite i alla fall och blev lite svettig. 
All träning som blir av är bra säger de ju.......
Läser en bok som vi fick av barnen i julklapp. 
"Handbok för pensionärer" en del saker stämmer. Men verkligen inte allt
(null)

Borde sova....

Publicerad 2021-01-18 22:35:08 i Allmänt,

Vad har jag gjort idag då? Åkte med Anki och Magnus till Skrylle, vi gjorde december månads orienteringsbana. Vi hade tur med vädret. Mycket snö i Skrylle om man jämför med Lund. Men nu håller snön på att regna bort. Så trist. Dagens vegetariska på Skryllerestaurangen, halloumiburgare. De var så där.. alldeles gör salta. Tog potatis istället för pommes. 
Chillade här hemma en stund innan jag bestämde mig för att styrketräna. Körde inte hela programmet. Tomas kom hem och vi skulle passa Belle en stund i kväll, medan de besökte ett eventuellt dagis. 
Härhemma sen har jag sett ett avsnitt av Familjen Bridgerton och ett avsnitt av den nya serien, den tunna blå linjen. Ganska bra. Men nu är jag trött. 
(null)


Blir inte alltid som man tänkt sig...

Publicerad 2021-01-17 16:25:36 i Allmänt,

Gick upp tidigt idag. Vi skulle vandra rundan i Smedstorp, den vi skulle ha vandrat förra söndagen. Men när vi nästan kommit till Tomelilla hade det börjat snöa kraftigt och vi vände. Vi åkte tillbaka till Lund. Drack kaffe härhemma och gick sedan en runda ner till Nöbbelövs mosse, jag och Karolina. Dervla gick en egen runda hemmavid. 
Några geocache hann vi med att ta. Vi knäckte Ingvars på monumentet. 
Sen har jag chillat i soffan. Sett ett avsnitt av Bridgerton. Ska nog stryka tvätten, ska bara fixa protokollet från extrastämman och sedan rita in orienteringsrundan på Skryllekartan. 
Ska orientera med Anki i morgon. 
(null)

(null)

(null)

(null)

16 januari

Publicerad 2021-01-16 22:00:08 i Allmänt,

Otroligt fint vinterväder, hade tänkt komma ut och gå lite men nu blev det inte så. Den söta Belle som sovit över hos var glad på morgonen.  Efter  frukost åkte vi pulka på den lilla backen på lekplatsen. Sen gick vi till Sofiaparken och träffade Lennart och Erika, de följde med oss tillbaka till Margaretavägen. 
Vi drack kaffe med dem. Vi beslöt sedan att gå en lång promenad med Belle så att hon skulle få sova middag under tiden. Johanna var fortfarande kvar i Sjöbo så tillsammans med Oscar gick vi ut med Belle för att åka pulka och sedan gå ner till Fäladstorgets pizzeria. 
Belle uppförde sig väl på pizzerian medan vi åt. Hann bli lite pulka på hemvägen också. 
Handlade på Ica på vägen hem. Löst korsord, sett ett avsnitt av Bridgerton. Näst sista avsnittet. 
Har lyssnat på min ljudbok, "Nässelvrede" av Solveig Vidarsson. Hon skriver deckare som utspelar sig i Gäddede. 


(null)

Fredagskväll 15/1

Publicerad 2021-01-15 21:23:17 i Allmänt,

Inte tränat på två dagar nu. Igår cyklade jag direkt till Mätaregränden, vi tog hämtmat, men nu är jag innerligt trött på Chop Chop. 
Cyklade hem vid sextiden, det var glashalt på cykelbanan. Hade möte med bostadsrättsföreningen Kl 18:30 på Skype och det strulade på datorn så det  fick bli på telefonen. Det var ett kort möte. Tittade sedan på Bridgertons. 
Idag då, Tomas har vabbat. Det var många år sedan. Efter jobbet cyklade jag än en gång upp till Mätaregränden, Emma var där och hjälpte till att passa Belle. De hade varit ute och åkt pulka. Jag gick med Belle i vagnen hem till oss, hon ska sova här i natt. Emma åkte med Tomasi bilen , de handlade mat på vägen hem. Riktigt kallt ute. 
Blev quornpytt  för oss och Findus eller Felix med kött i till Emma, stekta ägg och rödbetor. 
Tomas körde hem Emma till Kävlinge. Jag "somnade" Belle. Hon fick ligga och lyssna på sånger. Lite fusk det också. Hon somnade strax innan åtta. 
Jag har sett ett avsnitt av Bridgerton. 
Ska kanske lyssna på min ljudbok. 
(null)



Tränat idag med....

Publicerad 2021-01-13 21:40:31 i Allmänt,

Trött...efter jobbet strax jag direkt ut och sprang, samma runda som igår. Trist väder, snöblandat regn. Men det kändes ändå skönt. 
Körde upp till Oscar och Johanna en kort stund. Påver middag i form av färdig ärtsoppa utan fläsk förstås. Knäckebrödsmacka med ost till detta. 
Sett ett avsnitt av Bridgerton. Lyssnat på min ljudbok. Ska snart gå och lägga mig. Bara hänga upp tvätten sen sova 💤💤
(null)

Tisdagskväll

Publicerad 2021-01-12 21:20:12 i Allmänt,

Lugn dag på jobbet. Efter jobbet sprang jag samma runda som igår. Känner att jag måste komma igång med träningen. Efter att ha duschat åkte jag till Mätaregränden och fick träffa den bedårande lilla Belle. 
Handlade en massa på Willys på vägen hem. 
Sett lite på TV. Löst lite korsord. Lyssnat på min ljudbok. 
Har pratat med två av mina syskon. Det snöar massor i Ångermanland. Jag saknar snön. 
(null)
Och det snöar fortfarande.....❄️

Måndag och musen är borta.

Publicerad 2021-01-11 21:06:30 i Allmänt,

I morse när vi vaknade så hittade vi vår ofrivilliga musgäst död i en av fällorna. Han hade en chans att överleva vi hade en fälla med tippbräda till en tom plasthink. Då hade vi släppt ut honom. Lite sorgligt men det var ganska äckligt med muslortar  lite överallt. Har dammsugit och torkat, har tvättat filtar. Och jag hoppas att jag har hittat alla ställen där musen varit. 
Tränade efter jobbet i form av en löprunda. 
Lagade mat. Vi tittade lite på Bridgerton, sen ställde vi i ordning efter musstädningen. 
(null)


Vi har en husmus 🐁

Publicerad 2021-01-10 19:34:25 i Allmänt,

Jag trodde inte mina ögon i går kväll när jag ser en mus springa i köket och försvinna in bakom vitrinskåpet. 
Vi fick ett par musfällor av Anki och Magnus. 
Trodde att det skulle sitta en mus i fällan i morse när vi vaknade. Det gjorde det inte. Idag har vi städat, flyttat ut skåpen. Den lilla musen hade nog bott en stund hos oss. O h när vi började kolla hittade vi muslortar lite här och där. 
Tomas åkte till Jula och köpte flera fällor. 
Vi har passat den söta Belle. Det har blåst och regnat och snöat. 
Har inte tränat, den här dagen har känts som en skitdag förutom att vi har fått umgås med Belle. Vill att vi ska fånga den här musen och det snart. 
Har lagat mat, lax med potatismos. Har försökt använda rester. 
(null)


Lördagskväll

Publicerad 2021-01-09 22:01:23 i Allmänt,

En ganska intensiv dag. Vi började dagen med att springa i Skrylle, jag spran 5:an, Tomas tränade inne på gymet. Sen körde vi till Thuleslund där vi beställde ett soffbord. Jättedyrt, men också väldigt fint.  
Sen körde vi till Mätaregränden för att fira Belles 1-årsdag. Niclas och flickorna, Lennart och Erika kom också. 
Emma stannade kvar när Niclas och Julia åkte hem. Vi gick ut med Belle, först på lekplatsen. Sen blev det pulkåkning. 
Vi skjutsade hem Emma till Kävlinge. Fixade lite Kelda tomatsoppa med chili, purjo och feta. Blev gott. 
Sen har vi suttit i soffan. Har fixat med saker från bostadsrättsföreningen. 
Snart dax att sova. 

Lördagsmorgon 9 januari

Publicerad 2021-01-09 08:00:52 i Allmänt,

Sitter framför TV:n, väntar på att TV 4 Nyhetsmorgon ska börja. Har hamnat i ett program med Dr. Phil, vet inte vad jag tycker om honom. Han kan konsten att göra program som lockar tittare i alla fall. 
Vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Kanske Skrylle, kanske åka till Thuleslund för att titta på soffbord. Tror att det blir Skrylle. 
Snön är borta, vilket är hemskt trist. 
(null)


Redan fredag....

Publicerad 2021-01-08 20:48:33 i Allmänt,

För att börja med gårdagen, kommer knappt ihåg vad jag gjorde. Jobb först, kvällen gick åt till LLIF. Först möte via Teams. Sen fixade jag med medlemslistorna. 
Idag då, väldigt lite på jobbet. Efter jobbet cyklade jag ner till stan, hämtade ut paket som Emelie beställt, present till Belle. Hämtade en underställströja i Merinoull ( köpt på rea) på Naturkompaniet innan jag cyklade hem. 
Blev sur på Tomas som inte hörde av sig. Visste inte om han tränade eller var på väg hem. Eftersom han inte dök upp så körde jag mitt styrketräningspass här hemma. Mannen dök upp, jag körde färdigt mitt pass, förberedde maten, duschade medan sötpotatisen blev klar i ugnen. 
Efter mat och kaffe blev det sista avsnittet av Quens gambit 
(null)
Fin ljusbelysning utanför blocket. Bilden tagen på morgonen. 

Trettondagen 2021

Publicerad 2021-01-06 14:18:27 i Allmänt,

(null)

Vi åkte ut till Skrylle vid halvtiotiden. Det var lite sent. Redan mycket folk i spåren. Man får kryssa bland ungar, hundar och barnvagnar. Men samtidigt bra att barnen får komma ut i naturen. När vi kom ut på parkeringen igen så var nästan alla platser upptagna. 
Vi åkte till Nova där vi handlade på Jula, Clas Ohlson och Matthuset. Tomas har varit sugen på att köpa en ny matta och idag blev det en ny. Vår gamla ska vi lämna i Jeanette och Daniels lägenhet i Malmö. 
Lilla Belle fyller 1 år idag. Vi ska träffa henne i kväll en stund. 
När vi vaknade i morse var det vitt på marken. 
Så på Jula köpte vi pulkor, 2 stycken, de var på extrapris. Om Belle inte har fått en pulka i födelsedagspresent så ska hon få en av dem. Den andra ska vi behålla här hemma OM det blir mera snö. Det vi hade i morse har regnat bort. 
Har ätit årets första semla. Köpt på Coop. 


Trettondagsafton 5/1

Publicerad 2021-01-05 21:25:18 i Allmänt,

Började dagen att åka ut till Skrylle och träna med Anki och Magnus. Vi körde i backarna som vi har gjort de senaste gångerna. 
Åkte till Willys och handlade innan jag åkte till Oscar och Belle. Belle sov när jag kom dit. 
Fikade, lekte med Belle, när Tomas dök upp gick vi till lekplatsen. Belle var inte överförtjust, tror att det var för att det var så kyligt. 
Tomas stannade en stund till, jag åkte hem och lagade mat. 
Sen åkte vi till Malmö för att träffa Jeanette med familj. 
Vi fikade hos dem, Niclas och flickorna kom också. 
De åker tidigt i morgon bitti, vill inte tänka på det. Det gör ont i bröstet. Ändå är det väl så det måste vara. De lever sitt liv, vi vårt. Men ju äldre man blir desto svårare blir avsked. 
Vi sitter här i soffan Tomas och jag, har spelat patiens på telefonen, har tagit några pokemon.  Ska läsa lite i ICAKURIREN, har flera stycken som ligger och väntar på att läsas. 
Låter det hemskt tråkigt? Ja, kanske men det är samtidigt skönt. Har satt på Spotify....
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2021-01-04 22:35:02 i Allmänt,

Körde 5(!!) gånger  ner till förrådet med julsaker. 
Ändå är det några kvar. Cyklade ner på stan och köpte presentkort till en arbetskamrat. Har sen lämnat över presenten till en annan arbetskamrat som ska lämna över den  i morgon till hon som slutar. Åkte sen ut till Nova och köpte present till Felix. 
Sen gick jag ut en lång runda. Solen sken. På vägen hem såg jag att Tomas var ute ned Belle så jag fortsatte min promenad dit. 
Gick hem sedan Tomas cyklade bredvid. Tillagade potatisbullar i ugnen som serverades med sallad och rivna morötter. 
Erika tittade in för att få ett par bilder utskrivna på Belle. Hon ska fixa ett födelsedagskort till den lilla damen som fyller 1 år på trettondagen. Så fort tiden går. 
Ska sova snart. Lyssnar på en ny ljudbok, Isvittringen av Solveig Vidarsdotter. Den utspelar sig i Gäddede med omnejd. Författaren är född däruppe.  (null)




Måndag 4 januari

Publicerad 2021-01-04 08:19:39 i Allmänt,

Nu är det inte många lediga dagar kvar. Egentligen skulle jag ha jobbat den här veckan. Men ska byta eftersom det är bättre på jobbet om jag jobbar jämna veckor och är lediga ojämna. 
Plockade bort julen igår. Det blir tomt men efter att ha varit och träffat Jeanette med familj som åker nu på onsdag, så fick jag den här ångestklumpen i bröstet som kommer när någon åker. Nu ska bara allt transporteras ner i förrådet. Men bra att ha något att göra. Ska ner på stan och köpa presentkort till en arbetskamrat som slutar sen. 
Och jag borde träna!!!!
(null)




3 Januari

Publicerad 2021-01-03 17:24:59 i Allmänt,

Två dagar med icketräning. För att börja med gårdagen, Tomas och jag passade Belle medan föräldrarna tränade. Vi gick en runda med Belle ut till Brunnshög, där byggs massor. En park håller på att anläggas. Fina lekplatser. Och nya hus håller på att byggas. 
Den lilla damen sov inte så länge. 
Vi åkte hem, handlade på vägen. Lagade mat som vi år tillsammans med Oscar och Johanna som kom för att lämna lilla Belle som skulle sova över. 
Erika och Lennart tittade också in. 
Det var inte helt enkelt att få Belle att somna men hon sov ända fram till strax innan åtta. Vaknade några gånger på natten. 
Idag då? Hade en intensiv morgon med Belle. Inte helt lätt att passa en så liten. Vi var ute en stund på lekplatsen. Idag har solen tittat fram i alla fall. Lyckades på Belle att sova middag. När Tomas slutat jobba ( han jobbar extra idag)  åkte vi till Malmö tillsammans med Oscar och Belle för att träffa Jeanette med familj. Vi gick en liten runda i Kirseberg, men vinden var kall Fikade hos dem sen. 
Nu är vi hemma och chillar. 

Nyårsdagen 2021

Publicerad 2021-01-01 21:04:46 i Allmänt,

Nytt År. Nya möjligheter. Har jag något nyårslöfte? Brukar inte ha några. 
Men har ett i år. NUVST. Det betyder "Nykter Utom Vid Speciella Tillfällen"
Vi hade en trevlig Nyårsafton. På dagen gick vi en vandring tillsammans med Jeanette och Daniel som utgick från Smedstorp, Gårdlösaleden. Smedstorp verkar vara en mysig liten by. Vandringen var 12 km. Gick mycket på vägar men ett parti i skogen var  jättefint. 
Jeanette och Daniel kom hit vid sextiden. Vi lagade mat tillsammans. Förrätt: lax på grönkålsbädd, huvudrätt: Hälleflundra med basmatiris och sallad. Hemgjord glass till efterrätt. 
Och igår drack jag skumpa, starköl till maten, gin och tonic, och lite skumpa till tolvslaget. 
Igår var ett speciellt tillfälle. 
Idag har jag vandrat med Anki och Magnus, rundvandring 24 i mitt Skåne. 
Vi hade tur med vädret, kunde till och med skymta solen. 19 km blev det. 
Har hälsat på lilla Belle. 
Tog hämtmat hos Oscar. Nu har jag chillat i soffan ett tag. 
Först bilder från dagens vandring 
(null)
Onsvalakällan
(null)

(null)

(null)

(null)
Kvesarums slott
(null)

(null)
Hälleflundra med Basmatiris 
(null)
Förrätt
(null)
De fixade maten 
(null)
Skål för 2021
(null)

(null)

(null)
Tomtar överallt på en motionsslingan i Smedstorp 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela