Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Måndag 31 juli

Publicerad 2023-07-31 08:32:50 i Runningforward.blogg.se,

I morgon är det 1 augusti. Den här sommaren är snart slut. Vet att det kan vara fint hela augusti och även september, men det blir mörkare på kvällarna, hösten gör sig märkbar. 
Har ju en massa trevliga saker framför mig nu på sensommar och höst. Vandring till Kebnekajse och vandring på Sankt Olavsleden. 
Men Emelie åker snart tillbaka till Singapore med sin familj. Det är så långt borta. Tur att Whatsapp finns. Jeanette kommer att befinna sig i Jerusalem i alla fall delar av året. 
Men så är livet också.  
Nu ska jag ta mig an den här dagen….     


Söndagskväll

Publicerad 2023-07-30 18:27:23 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är kvart över åtta och jag är trött. 
Började dagen med att åka till Skrylle och jogga 7 km. Jag springer så otroligt långsamt. 
Men jag tog mig i alla fall runt 7 km. 
Sen åkte jag till Mätaregränden, var tillsammans med töserna. Åkte hem vid fem, handlade på Willys på vägen hem. Slängde i mig en banan och ett glas juice, kom på att jag inte ätit på hela dagen. 
Följde sedan med Erika till kyrkogården. Hon satte nya rosor hos Tomas. Vi rensade bort lite vissna blommor. 
Gick med Erika hem, när jag sedan kom hem lagade jag Keldas tomatsoppa med fetaost och flera knäckemackor, ett ägg, glass och kaffe. Var så hungrig. Sen har jag  bara tittat på TV. 
Ser på " Happiness for beginners"

Söndag morgon 30 juli

Publicerad 2023-07-30 08:06:42 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Nyhetsmorgon, har ätit frukost och vad ska jag göra nu. Har tänkt så mycket på Tomas nu på morgonen. Det är så ofattbart. Det är så sorgligt. Jag känner också en skuld över att jag inte fattade hur dåligt han mådde. Vet ju att det här kommer att finnas med mig resten av mitt liv. Att känna så här varje dag, flera gånger om dagen och förstå hur han måste ha känt det. Det går oftast bra, jag får se till att ha något att göra hela tiden. På kvällarna räddas jag av TV:n. Att lyssna på min ljudbok känns också ganska bra. 
Har inga planer för idag riktigt. Vädret är halvtrist. Regnar varje dag. Inte så varmt heller. 

Patetisk?

Publicerad 2023-07-29 15:49:51 i Runningforward.blogg.se,

Att vara ensam är svårt. Vet ju att jag inte är ensam. Har en stor fin familj. Men att inte ha någon att vandra med, åka ut och bada med på sommarkvällarna. Äta tillsammans med. Gå på bio med. Prata med bara. 
Idag har jag vandrat från Genarp till Väderkullen och tillbaka helt ensam. Tror att det är det ungefär 18 km tur och retur. Det kändes ändå ganska bra. Känner ju till leden bra. Försökte sedan få sällskap till Fäladstorgets pizzeria, var så sugen på ett stort glas kall öl, men Oscar och Johanna var i Sjöbo och Erika kändes sig inte bra. 
Så jag cyklade till Fäladstorget, handlade på ICA, åt sedan en grekisk sallad och drack en stor starköl. 
Helt ensam 😢. 
Nu sitter jag på balkongen, lyssnar på min ljudbok, dricker kaffe. Vet inte vad jag ska göra resten av kvällen. 
Känner att jag måste träna inför Kebnekaise också. Tror att det blir en tuff vandring. 
(null)

(null)

(null)






Fredag 28 juli

Publicerad 2023-07-28 14:56:38 i Runningforward.blogg.se,

Sitter i solen på balkongen. Klockan är snart sju. Börjande morgonen md lite styrketräning. Cyklade sedan upp till Mätaregränden. 
Umgicks med de söta barnen medan föräldrarna fixade lite saker. Bestämde mig sedan för att åka iväg och springa och sedan bada. Velade mellan Skrylle och Järavallen. 
Försöker komma över min rädsla att göra det Tomas och jag ofta gjorde på somrarna efter jobbet. Vi sprang i Skrylle eller Billebjer och badade sedan i Billebjer. 
Vi åkte också ofta till Järavallen där vi sprang och sedan badade i Barsebäckshamn. 
Klarade av att springa och sedan bada i Billebjer för någon vecka sedan. Så idag blev det Järavallen och sedan bad i Barsebäckshamn. Gillar ju inte att köra på motorvägen heller, men det gick det med. Vill börja göra saker i gjorde tillsamman. Att springa på Järavallen var en speciell känsla, tyckte att jag kände av Tomas närhet. Vi har "tävlat" så många gånger på den rundan. 
I morgon är det dags för en ny utmaning, vet inte om jag klarar det, men vi får se….
(null)




Torsdag 27 juli

Publicerad 2023-07-27 07:58:15 i Runningforward.blogg.se,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tänk snart är juli slut! Fattar inte att snart är sommaren över. Var blev den av? 
Vad har jag gjort den här veckan? I tisdags var jag i Vikhög, åkte med Lotta ut, joggade längs stranden. Igår vandrade vi MS 21, det var också ett LLIF-gäng. Åkte med Lars K och Sotis. Rundan var 14 km. Vädret varierande, sol när vi badade. 
Idag då? Måste träna, helst någon form av löpning. Ska till Mätaregränden sen och i kväll bio med Julia och Emma. Vi ska se Barbie 🙂. 

Måndag

Publicerad 2023-07-24 08:40:00 i Runningforward.blogg.se,

Ny vecka, men nu när man inte jobbar så flyter dagarna ihop. Helg eller vecka…?  Helgen då? Ganska bra tänker jag, Belle sov över, mysigt att vakna med henne. Tåg till Ystad för att träffa Karolina och Dervla. Det regnade, vi tog vår tillflykt till ett konditori. Tanken var utomhusteater, men i det här vädret? Men det blev det, det var en positiv upplevelse. Man fick låna regnkläder. Vi fick platser längst bak så vi kunde sitta med paraply ☔️. 
Det regnade hela tiden, det var ett glatt teatergäng, Ystad sommarteater, som trots regnet, de hade inget tak över scenen, gjorde en fin föreställning. Klart sevärt. 
(null)

Lördag

Publicerad 2023-07-22 08:17:34 i Runningforward.blogg.se,

Igår var jag på Fredriksdal och såg Eva Rydberg i " Två man om en kvinna"   Niclas hade fått hoppa in istället för Erika. Tog bilen till Kävlinge, sen körde Niclas till Helsingborg. 
Vi åt på Norrbro tillsammans med Leif, Helena och en kompis till henne. 
Det var fint väder, solen sken, men det blev ganska kallt. Efter att under hela första akten ha haft ett huvud framför mig och inte sett mycket av scenen. Valde att stå under andra akten. Nu kunde jag se och inte bara höra aktörerna. 
Buskis är vad det är. Skämten är förutsägbara. Själva handlingen ganska simpel. Men det var trevligt att göra något med Niclas. 
Idag då? Ska passa Belle. Måste träna. Borde handla innan den lilla damen kommer. 
(null)


Fredag 21 juli

Publicerad 2023-07-21 07:31:13 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är snart halv åtta. Har legat vaken ett tag. Nästan varje  morgon ligger jag och stirrar i taket och funderar över hur livet blev så här. Det gör ont i mitt bröst. Vill dra täcket över huvudet, sova vidare, vakna och det har bara varit en mardröm. Går ändå upp, de flesta dagar går  ganska bra. 
(null)


Torsdag 20 juli

Publicerad 2023-07-20 08:31:16 i Runningforward.blogg.se,

Sitter framför TV:n och Nyhetsmorgon. Vaknade strax efter sex men låg sedan och lyssnade på min ljudbok fram till klockan var halv åtta. Har duschat, ätit frukost. 
Idag står det vandring på schemat tillsammans med Anki och Magnus. Ska bli trevligt det var länge sedan. 
Vädret är lite blandat, sol 🌞 och moln ⛅️. 
Saknar Emelie och Arthur, tycker ibland på natten att de ligger och sover bredvid mig. 
Måste sluta tycka synd om mig själv. Livet är som det är. Måste göra något av det liv jag har framför mig. Jag får leva med saknaden och sorgen, tänka på allt bra vi hade, vara glad för den tid vi fick tillsammans. 

Tisdag 18 juli

Publicerad 2023-07-18 08:35:01 i Runningforward.blogg.se,

 Känns som livet bara fortsätter i en rasande fart. Hur ska jag bäst ta reda på det som är kvar? Acceptera att jag lever ensam? Har ju ändå min stora fina familj och några nära vänner. Många människor väljer att leva själva.  Tror inte att jag är sådan men kan kanske lära mig. Att acceptera att Tomas inte kommer tillbaka det gör så ont. Pratar med honom, vill att han ska ge mig ett tecken att han finns vid min sida. Har inte den tron men hoppas ju att jag har fel. 
Idag är det tisdag, men ska inte på LLIF- träningen. De ska springa vid Vombsjön. Där är jättefint, men jag springer för sakta. 
Planen för dagen: träna, kanske städa lite….

Så ensam

Publicerad 2023-07-17 19:53:27 i Runningforward.blogg.se,

Kom precis hem från att ha sett bio med Dervla och Karolina. Indiana Jones, egentligen inte min typ av film men den var rolig. 
Vi drack kaffe på Espresso house, eller det vill säga, jag köpte en latte och vi satt ute på Stortorget eftersom de stängde klockan nio. 
Innan idag var jag hos Oscar och Johanna. Oscar som troligtvis fått en hjärnskakning var tvungen att vila mest hela tiden. 
Jag och Lykke tog bussen till Kulturen medan Johanna och Belle var på Nova och gjorde vid naglarna ( Belle fick också lite nagellack)
Sen stannade jag kvar och vi gick ut med barnen på lekplatsen en stund. 
Så det har ju varit en social dag men nu här hemma kommer ensamheten över mig. 




17 juli

Publicerad 2023-07-17 07:09:17 i Runningforward.blogg.se,

Det regnar 🌧️. Jag sitter och äter frukost. 
Körde mitt korta träningspass 🏋️‍♀️ i morse eftersom jag tänker att jag kommer att behövas på Mätaregränden och inte hinner träna sen. Oscar cyklade omkull på vägen hem från grillfesten hos en kompisi förrgår natt. Tur att han hade hjälm. Men han mår inte så bra. Antagligen hjärnskakning. 
Han satt på akuten en stund i går kväll men valde att åka hem. De hade sagt att det kommer att ta tid. Vi har en så dålig sjukvård. 
Ska på bio ikväll med Dervla och Karolina. 
 Jag måste sluta att deppa över mitt liv. Saknaden efter Tomas kommer alltid att finnas. Har gått med i en dejtingsajt men jag verkar inte vara så populär där. 
Jag är inte ute efter en partner att bo med, jag vill ha någon att umgås med. Vandra med, gå på bio med, gå ut och äta med. 
Men i min ålder är det nog inte lätt att hitta någon. 
Nu ska jag ta mig an den här dagen….
(null)




Söndag 16 juli

Publicerad 2023-07-16 08:04:35 i Runningforward.blogg.se,

Ligger i sängen med en snusande Lykke bredvid mig. Hon somnade inte förrän kl tio i går kväll, trots att hon inte sovit på hela dagen igår. 
Igår var en tung dag, tomt efter Emelie och Arthur och en bedövande saknad efter Tomas. F-n vad jag saknar honom. Tycker ibland att mitt liv blev förstört men vet att jag inte kan tänka så. Tomas ville leva men kunde inte och fick inte hjälpen. Jag måste själv skapa rutiner så att jag får tillbaka den delen av livet. Kan ju aldrig gå tillbaka honom…..

Hemma igen

Publicerad 2023-07-14 22:40:40 i Runningforward.blogg.se,

Hemma igen efter ett par dagar i Göteborg tillsammans med Emelie och Arthur, Julia och Emma. När vi åkte i onsdags vräkte regnet ner. Bussen var en stor besvikelse, kom sent, våra numrerade platser "fanns inte". Så vi satt utspridda. En trist busschaufför, men han körde rätt fort i ösregnet så resan kändes ganska ok. 
 Vi bodde på ett jättefint hotell precis vid ingången av Liseberg. Tog spårvagnen till hotellet från stationen. Det blev en runda på stan sen med lite shopping. Vi åt buffén på hotellet på kvällen. Mycket gott. 
Vid frukosten nästa dag vräkte regnet ner. Men när vi gick in på Liseberg hade det lugnat sig och vi klarade oss undan regn hela dagen!
Ungdomarna ( Emelie, Julia och Emma) åkte så mycket de kunde. Jag tillbringade tid med den söta Arthur som mest ville plocka stenar och jord. Förutom att vi gick tillbaka till hotellet en stund på dagen så tillbringade vi hela dagen på Liseberg. Jag, Emelie och Arthur gick hem efter åtta någon gång. Vi tog ett glas Prosecco i baren innan vi gick upp på rummet. Vi sov när Julia och Emma kom hem vid halvtolvtiden. 
Emelie skulle stanna kvar en natt till, Jakob kommer hem i dag. 
Spårvagnen ner till stan, lite mera shopping. Tillbaka till hotellet för att hämta väskorna, vi kom förstås alldeles för tidigt till bussen som var försenad även denna gång. 
Att säga hejdå är alltid svårt, det gör ont i bröstet, men vi ses om ungefär tre veckor igen….
Resan hem då? Busschauffören var trevlig, vi hade bra platser. En trafikolycka gjorde dock att vi körde en lång omväg och blev nästan en timme sen. Gick från stationen, bussen skulle inte komma förrän om en kvart. Pratade med Emelie på vägen hem. 
Hem till en tom lägenhet. Packade upp och fixade lite. 
Vaknade i morse efter en mardröm…
Snart kommer Lykke, ska försöka hinna träna 🏋️‍♀️ lite härhemma. 




10 juli

Publicerad 2023-07-10 21:57:44 i Runningforward.blogg.se,

Snart har halva juli gått. Det är sommaren som försvinner bort. Idag har vi inte gjort något alls. Vi väntade på att Maria, Jakobs syster skulle komma och hämta en bilbarnstol som Emelie och Jakob ska ha i Göteborg. De kom lite sent eftersom ett av bildäcken hade fått punktering. Emelie hade gjort en fantastiskt god hallonpaj och tilllagat en lika god vaniljsås som det bjöds på. 
Vi gick en runda på backarna sen med Arthur som sin vana trogen plockade stenar. 
Erika och Lennart kom på kvällen och vi åt lite ost och drack bubbel. En trevlig kväll. 
Snart dags att sova…zzzz


Tisdag 4 juli

Publicerad 2023-07-04 08:34:35 i Runningforward.blogg.se,

Känner mig nästan rädd, tiden går så fort. Jag känner mig också låg, rastlös och missnöjd på ett konstigt sätt. Vill inte vara så, vill njuta med Emelie och Arthur. Det är en ynnest att ha dem hos mig. Därför ska jag försöka att göra den här dagen till en bra dag och helst resten av alla dagar också……

1 juli

Publicerad 2023-07-01 12:44:50 i Runningforward.blogg.se,

Lördag. Regnigt och grått. I går var jag ute med Kristiina och Karolina, vi åt på ett nytt ställe: Purgatorio på Södergatan. Trevligt ställe, man kunde beställa en halv portion, det gjorde vi och fick en hel, men vi behövde vara betala för en halv! God öl, en trevlig innergård. 
I Stadsparken avnjöt vi saxofonisten Nanna Carling. 
Ett kort besök på gamla Café & Le, fullt med folk och musikafton. 
Cyklade hem sen, var hemma strax efter halv tio. 
Idag har jag joggat runt på backarna, 2 varv på  Sankt hans extremebanan. 
Ska passa Arthur sedan medan Emelie ska träffa kompisar. 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela