Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Beredskap igen..men lugnt ännu så länge

Publicerad 2019-10-31 21:45:59 i Allmänt,

Har inte uträttat något nyttigt ikväll. Cyklade ner till kung Oscars bro och hämtade ett paket. Vi har en gammal paradhandduk från Tomas mormor, så jag beställde en paradhanddukshängare". Det var den jag hämtade.  Få se hur det blir när den kommer upp. Vi är nu på jakt efter två barstolar. Kollade på Jysk och Mio men hittade ingen vi ville ha. Har kollat på nätet, kanske blir det Ekeby möbler på lördag. Jag vill bara att vi skall bli klara nu men fortfarande är det en del kvar. Deadline måste bli första advent. Det får bli mitt mål. 
(null)

(null)

Äntligen är den klar🙃

Publicerad 2019-10-30 22:30:36 i Allmänt,

Det kändes hopplöst ett tag. I flera veckor stod den i vårt kök i delar. Nu är den klar vår köksö😊. Tack vare Niclas kompis Micke. 
Har träffat PT:n på Actic. Gått på spinningpass med Linda. 
Dax att sova💤💤💤
(null)

Beredskap, ingen träning

Publicerad 2019-10-29 21:21:12 i Allmänt,

Vi fick jobba över lite idag. Snickaren ringde och berättade om att han kommit en bra bit på väg med köksön. Det hade inte varit problemfritt. I morgon blir den nog klar. Hade varit så skönt om det blir så. 
Oscar och Johanna har varit här i kväll och ätit. Fixade snabbt ihop något eftersom jag jobbade över. Det blev väl så där. 
Tittar på något som väl kan kallas återblick på Downton Abbey. Är nu så trött...vill sova💤💤💤
(null)

Måndagskväll och spinning

Publicerad 2019-10-28 22:07:53 i Allmänt,

Kom iväg på spinning i alla fall ikväll. Känns skönt att ha tränat två dagar på rad.Gick hem tidigare från jobbet. Snickare Micke kom och tittade på "Köksöeländet". Verkar som det finns en möjlighet att fixa den. Det kommer att kännas skönt om/när den blir klar. Sitter och kollar på första dejten, hjälp vilket program, men ändå lite roligt. Har sett ett avsnitt av "Vår tid är nu". Ny säsong har precis börjat. Har beredskap i morgon så det blir inget Skrylle. Vet inte om jag skall ta med träningskläder till jobbet och cykla direkt till gymet. när jag har slutat. Snart dags att sova. Kanske blir det lite ljudbok som jag kommer att somna ifrån......

Tredje gången gillt

Publicerad 2019-10-27 20:31:16 i Allmänt,

Två gånger har den här bloggen bara stängt ner sig och allt jag skrivit har försvunnit. 
Började skriva om måndagsångest, helgen går så fort. Åkte ut till Skrylle i morse och sprang milen, Tomas styrketränade. Sen åkte vi ut till Mio, vi hade sett ett bord där som vi tyckte passade här i vardagsrummet. 
Det visade sig att det bara fanns som visningsexemplar, både bord och stolar skulle utgå. Vi fick ganska bra rabatt så vi slog till. Vi kunde hämta det senare på dagen. Släpvagn fick man låna. Så nu har vi nytt bord och nya stolar. Det blev fint. 
Vi har ätit, sett solsidan. Har precis insett att jag kanske inte kan träna i morgon heller. 
En kompis till Niclas kommer hit i morgon och tittar på köksön. Kanske får vi den äntligen fixad. 
(null)






Lördagskväll

Publicerad 2019-10-26 20:54:24 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Skyndade mig hem efter jobbet för att släppa in mannen från Elon som kom med ny kyl/frys, mikro och ugn. Hade inte behövt gå hem tidigare för han kom inte förrän kvart i fem. Det tog en timme för honom att installera alla sakerna. Så trots att jag hade tagit på mig löparkläder så hade jag inte lust att springa när han var klar. Så jag packade in maten i den nya kylen och frysen, avfrostade den gamla som Oscar och Johanna vill ha. Det blev en lugn kväll. 
Gick upp strax efter sju i morse. Kollade på TV, pratade med Emelie sen körde vi kylen till Mätaregränden, Oscar var inte så pigg efter en sen utekväll. Sen blev det Sysav, en rad affärer, åt lunch på en mexikansk restaurang på center  Syd. La Fiesta hette den tror jag, vi åt inte buffén utan tog en rätt med grönsaker. Det var helt ok mat. 
Vi hälsade på Niclas och Anette på vägen hem. Handlade mat på Willys. Ganska trötta när vi kom hem. Packade upp det vi handlat, Tomas fixade lister till kylen och en hylla till plåtarna😊. När vi var klara med allt bestämde vi oss för att sticka till gymet. Cyklade dit, Tomas sprang på bandet, jag gjorde styrketräning. Cyklade hem, duschade och sen har vi satt i oss ost, kex och knäckebröd. En god öl till detta.  Inte mycket kvar av kvällen, blir kanske en film om jag kan hålla ögonen öppna. 
(null)
Lite julkänsla köpte saffran av Julia, julsockarna köpte jag på HM. 
(null)
Ost och kex satt fint. 

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Publicerad 2019-10-24 21:49:53 i Allmänt,

Hade planerat att gå på spinning efter jobbet. 
Men...Oscar undrade om de kunde komma på middag. Trodde att det skulle fungera att gå liten tidigare, handla och sedan spinna men...vi fick ett akut barn och jag kom inte iväg tidigare så jag avbokade spinningpasset. Tog bilen och handlade på ICA Fäladstorget. 
Fixade mat, Oscar och Johanna kom halvåtta. Trevligt att träffa dem. Men ingen träning 🏋️‍♀️. Det får bli en annan dag. 
Fredag i morgon🙃. 

Arla morgonstund

Publicerad 2019-10-24 06:22:27 i Allmänt,

Alla mina morgnar ser nästan likadana ut. Bädda sängen, duscha, äta frukost, säga godmorgon på Whatsapp till Emelie i Singapore. Ögna igenom Sydsvenskan på mobilen ( den hoppar jag över ibland) 
Alltsedan Johan fick mig att börja spela Pokemon igen så brukar jag ta en Pokemon varje morgon 🤣. Har ett Pokestopp nära också. 
Dax att borsta tänderna och bege sig till jobbet. 

Tränat idag 😊

Publicerad 2019-10-23 22:31:03 i Allmänt,

Klockan är 22:22 och jag borde sova. En helt ok dag på jobbet. Cyklade till Actic efter jobbet, hade bokat tid med en pt. De ringde från Actic annars hade det inte blivit av. Två pt-timmar gratis. De vill ju alltid sälja på en flera dyra timmar sen. Men skall prova, har tid nästa onsdag igen. Det kan vara nyttigt med lite tips. Kl 18:00 Spinning 45 min med Linda. 
Lagade en omelett när jag kom hem. 
Blir kanske lite ljudbok innan jag somnar. Somnade ifrån den igår så jag får leta upp det sista jag kommer ihåg. 


Tidig morgon

Publicerad 2019-10-23 06:21:38 i Allmänt,

Kände mig helt utslagen när klockan ringde. Det är vid såna stunder en röst säger " du skulle kunna vara hemma och sova, du behöver inte gå till jobbet". 
Men jag tror att jag är för rastlös, att det är för tidigt att sluta jobba. Så nu tar jag nya tag, allt känns bättre efter en kopp kaffe. 
(null)

Blir galen.....😬

Publicerad 2019-10-22 21:19:42 i Allmänt,

Hade precis skrivit ett långt inlägg då det bara stängdes av och allt var borta. Får väl börja om då. För att börja med gårdagen: direkt efter jobbet åkte vi till Elon och beställde kyl/fryskombination, en ny mikrovågsugn och en ugn. Kom sedan precis hem så ringde telefonen och det var bara att cykla in och jobba. Kom hem vid halvniotiden. 
Idag åkte jag till Skrylle direkt efter jobbet, det blev 8 trevliga km tillsammans med Anki. Fick skjuts av dem hem eftersom Oscar kom på att han behövde bilen för att slänga skräp. 
Har inte gjort så mycket sen jag kom hem, ätit lite. Ska se lite TV, kanske lyssna på min ljudbok sen sova 💤💤💤💤

Helgen slut

Publicerad 2019-10-20 20:46:58 i Allmänt,

Lite ångest över att helgen är slut och att det är måndag imorgon. Åkte till Skrylle i morse, hasade mig runt milen. Det gick verkligen långsamt. Men det var evigheter sedan jag sprang en mil. Måste verkligen komma tillbaka vad gäller löpningen. 
Handlade på Willys på vägen hem. Sen har jag inte gjort så mycket härhemma. 
Lyssnat på ljudboken, har inte blivit helt van vid att använda den ännu. Lyssnar jag på kvällen somnar jag snabbt. 
Lagat mat till Oscar och Johanna och oss själva förstås de har det jobbigt därhemma med renoveringen. Men snart är köket klart. 
Det blev vegetarisk lasagne. 
(null)


Lördagskväll

Publicerad 2019-10-19 21:44:08 i Allmänt,

Har beredskap, vi var inne en kort stund och jobbade. Patienten hade tillfrisknat på vägen till Lund. Innan på förmiddagen var vi en runda till Elon och kollade ugn och micro. Och kyl/frys. Tror att vi handlar där. Sen var vi på Clas Ohlson, Tomas köpte sedan lampor på Lundalampan. En golvlampa och en vägglampa. 
Tomas har hjälpt Oscar och Johanna med att köra bort skräp. Jag cyklade dit och hjälpte en förkyld Tomas med gräsklippningen. När han väl kom hem var han helt slut. 
(null)
Vet inte om jag gillar lampan. 

En bra känsla

Publicerad 2019-10-18 21:26:34 i Allmänt,

Många förfasas över att vi flyttat till en tvåa från ett stort hus, 70 kvadratmeter istället för 140 någonting, en liten balkong istället för 900 kvadratmeter trädgård. Men det känns bara så skönt. Visst vore det bra med ett rum till. Men jag gillar hur den här lägenheten är planerad. Kanske saknar man trädgården till sommaren. Fortfarande är vi inte klara. Vi har en köksö som står där mitt i köket omonterad. 
Har en extra beredskap i morgon. Hoppas att det blir lugnt. 
(null)

Fredag eftermiddag

Publicerad 2019-10-18 16:35:21 i Allmänt,

Avbokade ATCpasset. Kände att det blev för stressigt att hinna träna 🏋️‍♀️ och sen förbereda och laga mat. Handlade på Systembolaget ett par öl och kompletterade gårdagens handlade på Coop. Gick ett varv på Nova och handlade lite på rea: trosor, en t-shirt och en tunika. Och ett par sockar till Belle. Hämtade ut min födelsedagspresent på Plantagen, en bukett rosor 🌹. Handlade en orchide. Så hittade jag ett litet bord till mig att ha vid soffan att ställa kaffekoppen på. Eller kanske vinglaset ibland. 
Eftersom jag avbokade passet på Actic så fick det bli annan träning istället. 
Tog mig ut på en löptur, det blev backträning på Sankt Hans backar. Fattar inte att jag är så långsam, sprang en runda i går på 7 km och det var plågsamt. Känns som jag springer med blyben i motvind. Skall nu fortsätta med maten. 
(null)
Perfekt för kaffemuggen. 
(null)
  • Present från Plantagen. 
(null)
Höstens färger är så vackra. 
(null)
Måste hitta en kruka, vet att vi har en massa på Mätaregränden. 

Fredag och ledig

Publicerad 2019-10-18 09:18:04 i Allmänt,

Sitter i soffan, ser TV4 Nyhetsmorgon. Har pratat med Emelie. Druckit kaffe löst färdigt ett korsord i ICAKURIREN. Läst en intressant artikel om Johan Rheborg. Skall snart åka ut till Nova tror jag och hämta ut ett erbjudande från plantagen om en bukett rosor 🌹. 
Måste träna, har ett pass bokat på ACTIC. Men har ännu så länge bara  köplats. Oscar och Johanna kommer i kväll. Så mat skall förberedas. 
(null)

Ledig 😊

Publicerad 2019-10-17 07:50:35 i Allmänt,

Känns skönt att vara ledig. Har inga planer för dagen. Eller det har jag ju. Ska handla mat till morgondagen. Och även till idag. Måste motionera på något sätt. Ligger i sängen ser på TV4 Nyhetsmorgon. Sen i eftermiddag ska jag ner till stan.  (null)


Onsdag mitt i veckan.

Publicerad 2019-10-16 22:25:50 i Allmänt,

(null)

Sitter i soffan, ser ett avsnitt av sjuksystrarna på Fredenslund. Ser avsnittet på datorn. 
För att börja med gårdagen, efter jobbet blev det Skrylle. Gick tillsammans med Anki, det blev 8 km med pannlampa devis på. Trevligt att gå och prata. 
Idag blev det AW på Valvet med några från jobbet och Stansie. Roligt att träffas. 
Men ingen träning idag. 
I morgon är jag ledig. Har inte planerat vad jag skall göra på dagen. På kvällen skall jag träffa Kristiina. Karolina och EvaMarie kommer också. 

Tidig tisdagsmorgon

Publicerad 2019-10-15 06:06:38 i Allmänt,

(null)
Regnet smattrar mot rutan. Det blåser. Höstväder. Hann inte skriva igår. Efter jobbet blev det gymet, först en medioker insats på löpbandet, men jag var ändå där. Sen spinning 45 min med Hampus. Hemma kvart i åtta. Resten av kvällen tillbringades i soffan. 
Väcktes vid fyratiden i morse av samtal från Hongkong. Kunde inte somna om. En ny dag ligger orörd framför mig få se vad den har att erbjuda. 

Snart är helgen slut....

Publicerad 2019-10-13 19:06:47 i Allmänt,

Den här dagen har varit lugn på arbetsfronten. Jag känner mig groggy av att jag sovit så lite. Vi har handlat på Willys. Tomas har varit på Ikea och köpt en exakt likadan bokhyllekombination som vi redan har i sovrummet. Blir väldigt mycket bokhyllor men  känns  som ett måste. 
Bokhyllan är uppsatt. Han har också satt upp en metalltavla till mig, så nu är magneterna uppe. Men det är ändå mycket som återstår. Största problemet nu är köksön. Skall snart lägga mig. Hoppas på en lugn natt. 
(null)

(null)

(null)
Det här ljuset köpte jag i Gäddede, ljuset är tillverkat i Afrika. 


Jag har tränat!!!!!!!

Publicerad 2019-10-13 13:41:13 i Allmänt,

Till sist kom jag iväg på en löprunda. Jag har ju nära till Sankt Hans backar nu så det blev 2 megalångsamma varv på Extremebanan. Sprang större delen med "migränauror". Det försvann till sist men nu börjar huvudvärken komma. Har nog sovit för lite. Vi blev inringda inatt med. In strax efter tolv. Hemma vid tre någon gång. Vaknade kl åtta och kunde inte sova. Skall lägga mig en stund nu. Hoppas att det går att somna bara. 💤💤

Söndagsmorgon en dag i oktober

Publicerad 2019-10-13 11:15:29 i Allmänt,

Har städat lite, vattnat blommor, känner mig lite rastlös som jag alltid gör när jag har beredskap. Idag MÅSTE jag springa. Träningen har blivit så oviktig för mig och det är en konstig känsla. Vet ju att jag måste träna för att må bra. Gillar inte att vara ute o springa när jag har beredskap. Men jag kan inte skylla på beredskapen. Jag har inte tränat de andra dagarna heller. 
En annan sak som sårade mig mycket var att Tomas träffade bekanta till oss på gymet på lördagsmorgonen. De hade varit med på ett gympapass. De frågade varför jag inte tränade. Tomas berättade att jag jobbade, varpå den otrevlige mannen säger "Är hon så pengakåt"? Hans fru lyssnar men säger inget. Tomas berättar att jag har beredskap. Om någon är pengakåt är det han. Han berättar ALLTID hur mycket allting kostar och hur billigt de bor och reser. Det är andra gången han säger en sak som sårar mig. Men jag skall försöka låta bli att tänka på det. Och förhoppningsvis ger jag mig ut och springer nu. Och blir på bättre humör🙃. 

Lördagskväll

Publicerad 2019-10-12 23:02:58 i Allmänt,

Lugn dag på beredskapsfronten efter att vi varit inne och jobbat på förmiddagen. 
Cyklade till Mätaregränden sen där Tomas hade bilen efter att ha kört skräp till Sysav. Körde ut till Nova och handlade på Clas Ohlson. Cyklade sen till Willys och blev helt dyngsur av regnet när jag cyklade hem med maten i tygkassar. Allt var blött. 
Här hemma har jag inte gjort mycket. Vi har helt avstannat med vårt eget arbete. 
Såg en rolig film "I nöd eller lust" Skrattade så mycket. Har sett den tidigare. 
Tomas och jag har bara chillat i soffan ikväll, jag har löst korsord och vi har sett en svensk film till, helt ok den med. Tränar inget, börjar känna mig helt försoffad. I morgon måste jag röra på mig. 


Lördagsmorgon

Publicerad 2019-10-12 09:00:37 i Allmänt,

Skall snart in och jobba. Det har varit mycket jobb senaste dygnen. Natten till fredag blev vi inringda halv tre kom dock hem snabbt eftersom det inte blev någon behandling. Jobbade över igår också. Så ingen träning inget gjort här hemma. Tomas hade fixat god mat här hemma i hår kväll. Oscar och Kohanna flydde stöket hemma hos sig en stund och åt med oss. Jag såg en Feelgood film. Sen som jag inte ens minns namnet på Skottår hette den nog. Sov sedan som en stock. 
(null)
Min fina vattenkanna som jag köpte på Indiska i onsdags😊

Jobbat över....

Publicerad 2019-10-10 22:33:05 i Allmänt,

Hade planer på att gå och träna efter jobbet. Men vi fick jobba över till nästan halv tio. 
Känner mig helt utpumpad. Har satt i mig varm chokladmjölk. Och knäckebröd. Ser på nyheterna på TV4. Till sängen snart, måste sova 💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤

Ledig idag alltså...

Publicerad 2019-10-09 14:30:26 i Allmänt,

Trodde att jag skulle jobba men det visade sig att jag hade önskat ledigt i dag också. Vet inte om jag redan övergått i någon slags "pensionärslowmotion". I morse tog det lång tid att ta rätt på tvätten, diska upp och ta ur tvättmaskinen. Det beror kanske lite på att det är lite omständigare här eftersom platsen för kläder är lite begränsad. Men man vet aldrig. Jag cyklade ner till stan på jakt efter vattenkanna och något att sätta mina magneter på. Cyklade till sist ut till Nova, där jag köpte den gröna fuskpälsen som Emelie tyckte att jag passade i. Köpte scarfs till. Hittade också en vattenkanna i mässing på Indiska. Jag tyckte att den var fin. 
Efter det gjorde jag en omelett. Började putsa fönster och tar nu kaffepaus, det var jobbigare än jag trodde. 
(null)

(null)
Ny utstyrsel
(null)
Dagens omelett, saknade mitt sällskap Emelie som jag haft i flera dagar. 

Tisdagskväll

Publicerad 2019-10-08 22:45:13 i Allmänt,

Vi åkte inte till Skrylle på min 65-årsdag. Hjälp är jag 65 år? Hur kunde det gå så fort? Och hur ser jag på mitt liv? Med facit i hand så skulle nog någon tycka att jag valt fel många gånger. Men själv tänker jag alltid att om jag inte hade gjort de val jag gjort så hade jag inte haft de människor jag har omkring mig. Jag vill inte välja bort någon enda. 
Vad blev det istället för Skrylle då? Innan vi körde Emelie till Sturup gick vi en promenad i regnet. Sen vi lämnat av henne åkte vi till Svågertorp, handlade först en pall på Ikea så jag når upp överallt. 
Sen hämtade vi vår olycksaliga köksö. Där vi haft otaliga samtal med Kvik och där man ändrat uppgifter flera gånger och haft helt osanna uppgifter. Nu har vi den härhemma och hoppas att vi får ordning på den. Den har kostat så mycket mer än den köksö jag hade tänkt köpa på Ikea. 
Vi gjorde också ett kort besök på Ilva, fikade där. På kvällen tittade Oscar och Johanna in jag fick fler fina blommor. 
Har packat upp köksön. Mer förpackningsmaterial att slänga. 
(null)

(null)

(null)


8 oktober

Publicerad 2019-10-08 13:41:03 i Allmänt,

Så då är man pensionär. En konstig känsla. Det känns så gammalt. Vi har ätit brunch här hemma tillsammans med Lennart och Erika. 
Tomas, Emelie och jag har gått en promenad. Det regnar men är ganska milt. Emelie åker snart till Sthlm och sedan Singapore. 
Vad gjorde vi igår då? Tomas jobbade. Emelie och jag var på Nova. Hon klippte sig. Vi fick se Karro och Adams dotter, Sanna. En liten sötnos. Vi tränade på Actic. Åt mat härhemma som vi förberett tidigare på dagen. Såg en film. 
(null)

(null)

(null)
Fick en vacker bukett från Nairobi❤️


I morgon är jag pensionär..,,

Publicerad 2019-10-07 07:40:23 i Allmänt,

Fast jag kommer att fortsätta jobba heltid ett tag till. Men ändå... att vara så gammal. Pensionär, det blir i alla fall billigare att gå på bio. Hade en så konstig dröm nu på morgonen. Jag blev glad när jag vaknade och insåg att det var en dröm. Nutid och dåtid var blandad. Det började att jag kom ner till ett förråd i en källare där jag upptäcker att vi lämnat en massa tomma  kartonger i gången. Jag börjar samla i hop dem. Ibland är jag tillbaka i ett kök det ör morgon och Oscar och Emelie är små. Jag ska ner i källaren kommer inte ihåg koden. En man dyker upp och skrämmer mig. Plötsligt står han i köket och steker ägg direkt på spisen ingen stekpanna. Vaknar precis nör jag skall duscha en smutsig Oscar som bara ör ett par år. 
Nu ligger jag i sängen och är som sagt glad att det inte var verklighet....
Få se vad den här dagen har för möjligheter, det är måndag och jag är ledig. 
(null)

Helgen slut

Publicerad 2019-10-06 22:26:45 i Allmänt,

Fast jag är ledig i morgon. Vad har vi då gjort i helgen? I går lördag så åkte gick jag ich Emelie ner till stan. Hin skulle köpa långbyxor. Det blev det nu inte. Hon köpte en T-shirt. Jag köpte en kjol, en känning och en T-shirt. Allt på rea. Sen fixade vi iordning till kvällens fest i lokalen tillsammans med Erika. Vi åkte och hämtade smörgåstårtor och prinsesstårta. 
Kl 17 kom gästerna. Det blev en trevlig kväll. Kanske bröt vi upp lite tidigt. Vi var hemma vid 22 men det var rätt skönt. 
Idag då? Vi hade ju mycket smörgåstårta över.  Vi tränade först på Actic. Sedan gjorde vi ett gemensamt försök tillsammans med Lennart o Erika o Oscar att äta upp smörgåstårta. Hem till Niclas sen där vi drack kaffe och pratade. Fick en jättefin present, ostbricka och rött vin. 
Till Lund och bio på Filmstaden. Vi såg Downton Abbey. Helt ok, den andades kärlek, en riktigt Feelgoodfilm. 
Resten av kvällen: vi såg ett gammalt inslag om Knutsbo från Uppdrag granskning. Man förvånas verkligen över att människor kunde låta dig duperas på ett sådant sätt. 
Nu ska vi sova. Skall försöka lyssna på min ljudbok utan att somna. 
(null)

(null)
Vi gick en promenad efter maten. Vindstilla och klart väder. Vacker vy från Sankt Hans. 

Fredagskväll

Publicerad 2019-10-04 23:09:44 i Allmänt,

I morgon har vi bott här i två veckor. Känns väl inte som hemma ännu eller... kanske. 
Tycker att vi börjar få ordning. Mitt gamla väggur är på plats. En del tavlor är på plats. I nuläget planerar vi inga nya köp. Bara småsaker. Matsalsbordet får vänta tills vi bott in oss lite mera.  Har varit ledig idag. Inte gjort så mycket. Emelie och jag har handlat till i morgon. Vi hann med ett besök på gymet, Tomas och Emelie sprang på bandet jag tog 45 min på crosstrainern. Börjar bli trött nu. Klockan är elva. Emelie är i Malmö och träffar Jenny. Tomas har sovit en bra stund på soffan. Jag har ägnat kvällen åt ICAkuriren har flera nummer som jag inte har hunnit läsa. Tv:n har stått på med musikvideos. Livet har börjat återgå till det normala. Bara en massa foton som skall tas om hand. Och lite lådor i Erika och Lennarts garage..... (null)



Torsdag

Publicerad 2019-10-03 18:02:46 i Allmänt,

Har jobbat idag. Har beredskap i kväll natt. Det hade jag inatt också men det var en lugn natt. Hoppas på detsamma i natt. Idag har det inte hänt särskilt mycket. Hade tänkt träna i kväll men tror inte att jag orkar. Känner att jag snart måste komma igång riktigt med träningen. 
Vad hände igår då? Emelie och jag gick ner till stan. Först lite ärenden sen gick vi en runda i stadsparken. Fika på Broder Jakobs. Handlade på Malmborgs. Oscar, Johanna, Lennart och Erika kom på fika. 
Emelie åkte och hälsade på kompisar, Tomas och jag, mest Tomas förstås borrade i väggarna. Två speglar kom upp och min kära gamla väggklocka.  Allt har avstannat lite nu. Man får tänka efter för varje sak. Att inte hänga upp för mycket. Har en hög med fotografier som skall upp. Det kommer inte att bli jättefint men jag vill kunna titta på bilder på barn och barnbarn. 
Är så grymt trött i kväll. Har gjort en omelett. Druckit kaffe och vill bara sova. 
(null)

(null)

(null)


Redan tisdag

Publicerad 2019-10-01 14:37:17 i Allmänt,

Dagarna går fort. Vad gjorde vi igår? Först gick Emeli och jag ner till stan. Emelie fixade sitt BankID. Vi kollade lite i affärer. Jag fick min första TBEvaccination. E fyllde på sina andra skydd. Träffade Erika, vi åt på Patisseriet. Åkte treans buss hem tillsammans med Erika. Sen åkte Emelie och jag  till Erikshjälpen, kanske det sista vi ger bort nu. Till Sysav sen för att slänga flyttkartonger. Kollade på Mio, köpte sittpuff i gult och innerkudddar och en ny kudde. Var runt på Jula, Rusta för att leta lagerhylla tillräckligt låg för att kunna stå på bänken ovanför tvättmaskin och torktumlare. 
Köpte en billig nespressomaskin på Mediamarkt. Handlade på Coop på vägen hem. 
Vi kollade lokalen vi skall hyra på lördag, den är riktigt fin. Blev bjudna på kaffe hos Amir och  Halina. 
På kvällen såg vi en film tillsammans med Erika, Hjärterdam. Filmen var bra gjord men verkligen inte min typ av film. Jag vill se Feelgood. Detta var riktigt Feel bad. En film som berörde på ett obehagligt sätt. Goda räkmackor från Coop till filmen. 
Nu är det tisdag, klockan är snart halv tre. 
Jag åkte iväg för att slänga på Sysav, men det var stängt. Köpte lagerhylla på Jula. Har satt upp den i badrummet. 
Handlade mat på Willys. Emelie och jag har  sedan tränat på Actic, vi körde ett pass tillsammans. 
Nu är vi hemma igen, har ätit lunch, gjorde omelett och stekte upp gårdagens potatis. Blir lite vila i soffan innan kvällens Skrylleträning. 
(null)
Lite ordning och reda

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela