Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndagskväll.

Publicerad 2014-08-31 20:32:10 i Allmänt,

20 km i bokskogen. Regn det mesta av tiden. Gick inte fort 2.08. Blir ett tufft Lidingölopp. Mitt sämsta någonsin kommer det också att bli😟. 
Idag har jag lagat mat av sådant som häll på att "gå ut". Upptäckte detta när jag städade skafferiet igår. 
Det blev "köttbullar" av mandelmjöl. Proteinrik lowcarb pasta ( Björn Ferry på påsen). Inte alls god. Men den blev ok med krossade tomater, yoghurt och en konstig grönsaksblandning ( ett impulsköp som legat länge på hyllan)
Tomater med vitlök till detta. Konstig blandning. Men ganska gott. 
Efterrätt kvarg med frusen mango och banan. Gott. 😊

Impulsköp från igår. 

Lång dag

Publicerad 2014-08-30 23:42:17 i Allmänt,

23:33 är klockan. Har varit en lång dag. Började morgonen med att städa skafferiet. Som vanligt är det ett antal påsar att slänga där datumet gått ut. Hann med frysen också. Storhandlat på Coop sen. Man känner sig ganska duktig efter en sån start på dagen. Klockan ett skulle vi träffa Leif och Helena på Sofiero. Stor trädgårdsutställning där. Jättefin var den! Mat på en Kinarestaurang i Helsingborg. Vi träffade Oscar på Gröningen där Toughest hade ett event. Sen gick vi en stund på Festivalen men det regnade och var ganska trist. Kaffe hemma hos dem eftersom vi inte hittade något bra ställe. Inga konditorier öppna på kvällen.  











Patetiskt eller?

Publicerad 2014-08-29 22:01:56 i Allmänt,

Patetiskt att gå och lägga sig klockan 22 en fredagskväll? Sett färdigt på filmen. Tomas sover gott i andra soffan. 
Varför är  man så trött på fredag kväll? 
Åren tar väl ut sin rätt.  Och att man försöker göra sitt bästa på jobbet. Ser fram emot morgondagen. Och att vakna med nya krafter😊. 

Fredagskväll och ett glas vin

Publicerad 2014-08-29 19:36:13 i Allmänt,

Orkade inte träna i kväll. Hade planerat att springa men det blev en långpromenad med Lufsen i regnet istället. Tränade inte i morse heller för jag kände att jag var tvungen att vara på jobbet tidigt. Vi var inte så många i dag. Men det löste sig bra 😊. 
Så nu blir det Netflix, kaffe och choklad och kanske lite mera vin lite senare. 

Grymt roligt pass

Publicerad 2014-08-27 21:24:57 i Allmänt,

När jag gick hem från jobbet kände jag mig helt slut och hade hemska tankar om att inte gå på kvällens pass med Coach K Runners. Men pass blev det och ett roligt sådant. Och ett fantastiskt fint väder. Ännu en kväll med endorfinrus. Och i morgon bitti spinningpass på Actic med Suzan. Livet kan inte bli bättre för en träningsnörd som jag 😊.

Endorfinrus

Publicerad 2014-08-26 21:52:44 i Allmänt,

Många fler människor borde motionera. En del skulle säkert kunna slänga sina lyckopiller eller blodtrycksmedicin. 
Har tränat backträning i Skrylle i kväll. 
Vet inte hur många tisdagskvällar jag kommit hem och känt mig lycklig. 
Sett klassikerprogrammet som SVT kör nu. Denna kväll var det Vansbrosimmet. 
Lite roligt att titta på. 
Skall lägga mig i tid i kväll och i morgon skall jag ta itu med en del måsten 😊

Äntligen måndag...

Publicerad 2014-08-25 22:28:00 i Allmänt,

Klockan är som vanligt alldeles för mycket. Känner bara att jag måste skriva ner lite av den gångna helgen också.
Börjar med lördag och IFormloppet vilket blev en besvikelse. Jag var där i mycket god tid. Loppet var en ganska blåsig föreställning, regnet höll sig borta. Lite knixig bana på 2 varv. Det kändes så lätt hela tiden jag sprang och när jag kom i mål så insåg jag ju att jag hade tagit det för lugnt. 54:08!
På kvällen var vi på kalas hos Niclas och Anette, Emma har fyllt 5 år. I går paddlade vi kanot på Rönne å, från Ljungbyhed till Forsmöllan och sen dressin tillbaka till Ljungbyhed.
Vi hade planerat att äta på röstånga gästis på vägen hem. Men personalen där var synnerligen ointresserade av oss, tog ingen notis överhuvudtaget att vi stod och väntade så vi åkte därifrån. Till Marieholms gästis, ett av Sveriges äldsta och anrikaste, men det visade sig att det är en flyktingförläggning nu!! Vi fick till sist i oss lite mat på Trollenäs, men det var typ det sista de hade kvar av dagens mat, smördegsbakad paj med kronärtskockor. Pajerna var goda men mycket små!
Idag har jag varit på hårdrockspinning med Suzan, grymt pass, men jag fick kramp i min högra vad. Och det släppte aldrig riktigt. Trist det är andra gången på kort tid som jag får det.
Sen har jag faktiskt lagat mat i kväll, hör till ovanligheterna på veckan, Lax och spenatpaj, ugnstomater med basilika och parmesanost. och nu skall jag gå och lägga mig.

Samma känsla igen

Publicerad 2014-08-23 09:02:48 i Allmänt,

Skall springa iFormloppet idag. Men känner inte alls för det. Lite osäkert hur vädret blir. Vet ingen annan som skall springa det. Vet inte om jag skall ta tåget in. Men jag tror nog att jag behöver träningen, man springer lite fortare då det är "tävling"
Så det gäller väl "bara" att ta fram lite positiva känslor. Jag VILL springa. Det är ROLIGT att springa. Jag ÄLSKAR löpning. Jag gillar i alla fall känslan efter ett lopp. Vi får se hur det går. 😊

Nova och House of Cards

Publicerad 2014-08-22 21:39:17 i Allmänt,

Ett varv på Nova för att köpa present till Emma. Hemskt trött på Nova nu. Handlat på Coop. Har sedan satt i mig en massa choklad. Druckit ett glas vin, sett ett avsnitt av House of Cards. 
Måste kolla när loppet startar i morgon. Tror att jag skall ta tåget in. 
Fattar inte varför jag känner mig så trött. 

I morgon är det fredag....

Publicerad 2014-08-21 20:59:26 i Allmänt,

Känns som en tuff vecka det här. Förra veckan var jobbig och helgen med. Den här helgen är också uppbokad. I Formloppet på lördag, födelsedagsfest för Emma på kvällen, Paddla kanot och cykla dressin på söndag.
I kväll genomförde jag ett av mina mål för Lidingö. 6 varv på 2,2:an i Skrylle. Det gick sakta som f-n. Men jag gjorde 6 varv, det är inte mer än 13 km. Det blir tufft att genomföra LL. Men det skall gå. Det som är trist är att jag hade ont i ryggen, låret, ljumsken och höger knä. Jag skall sluta gnälla nu. Jag är glad att jag överhuvudtaget springer, bättre att ta fram den känslan.

Gillar verkligen "Hjem"

Publicerad 2014-08-20 22:25:30 i Allmänt,

Det blev ATC. Det var längesedan. Jag har så ont i mitt högra lår sedan i går men det fungerade bra på ATC:n. Såg "Hjem" på SVT play när jag kom hem. Och nu är jag ännu tröttare. Jag borde komma i säng tidigare men gör det aldrig. I morgon kommer jag att somna på jobbet.

Så j-vla trött

Publicerad 2014-08-20 18:18:59 i Allmänt,

Rolig dag på jobbet med Constance. 
Gick en runda med Lufsen efter jobbet, så KALLT och blåsigt. Lite regn kom det också. Lagat laxburgare och spenatomelett. Kaffe och glasstrut på detta, så nu är jag ännu tröttare. Att resa mig upp från soffan, samla ihop träningskläder och gå till gymet kommer att kräva en mycket stor ansträngning. 

Fick Runners World idag. 😊
Fortsättning följer, blir det gymet eller ej?

Skryllekväll

Publicerad 2014-08-19 22:19:57 i Allmänt,

Fick ont i hö ljumske när jag sprang i kväll. Hoppas att det hår över. Behöver verkligen kunna träna nu. Och på lördag är det I Formloppet. 
Kunde Skypa med Jeanette i kväll. Det verkar ganska ok så här långt. 😊

Måndag

Publicerad 2014-08-18 21:57:30 i Allmänt,

Tiden rinner iväg, livet rinner iväg. Vad är meningen med livet? Finns det någon mening? Ändå är vi så lyckligt lottade i vårt land. Det sker så många hemska saker i så många länder nu. Hur kan man vilja kriga överhuvudtaget? 
Jag orkar inte se nyheterna för det är bara trista saker. 
Annars har det varit en helt vanlig måndag. Förutom att Emelie är hemma och hälsar på. ❤️ Vi har varit på spinning tillsammans. Innan spinningen blev det massagestolen på Actic. 
Ugnsrostade grönsaker och grönsaksbiffar till Idol. En ganska bra dag. 

Lundarundan avklarad

Publicerad 2014-08-16 18:13:44 i Allmänt,

Årets Lundarunda avklarad. 

Solen tittade fram någon enstaka gång. 
Men mestadels var det snålblåst och kallt. 
Har fått sms från Jeanette och Danie under deras resal. Nu är de kanske framme i Kongo. Finns en del av mig som inte vill tänka på att de är så långt borta. Det känns tungt o bröstet. Och jag vill börja gråta. Jag hoppas att det går det bra därborta. 

Hinner inte med....

Publicerad 2014-08-16 08:27:05 i Allmänt,

Har lätt panik, är så mycket jag borde göra här hemma. Tvätthögen som i alla fall är tvättad på soffan i vardagsrummet måste tas om hand. Mer tvätt att tvätta finns.  Städningen är bristfällig, som tur är städar Tomas det viktigaste. 
Har inte tagit hand om krusbären alls. Hoppas att fåglarna äter dem. Plommonen räfsar vi bara ihop i en hög. Mördarsniglarna och getingarna gillar dem. Idag skall jag orientera i Lund med Anki. Det tar hela dagen och är jätteroligt. I kväll är vi hembjudna till dem. 😊
I morgon har vi inget bokat. SKÖNT. 


Missade backträningen....

Publicerad 2014-08-14 21:28:01 i Allmänt,

Missade att Coach K Runners hade backträning idag.Lite trist. Åkte till Skrylle och sprang 2,2:an 5 varv. Gick lite fortare än förra gången.
Jag har några delmål att genomföra i min träning inför Lidingöloppet, jag har klarat av Skryllemilen 2 varv, börjat med att springa 2,2:an 4 varv, idag blev det 5 varv, nästa gång skall det bli sex. Jag skulle vilja komma upp till 10 men det hinner jag kanske inte. På söndag skall det bli Bokskogsrundan 2 varv, Skulle vilja springa Skryllemilen 3 varv, men jag vet inte om jag pallar det.
Sett Hjem idag på SVTplay. Längtar till nästa avsnitt...

Beijers park

Publicerad 2014-08-13 17:17:12 i Allmänt,

Vi sitter i 🌞 i Beijers park i Malmö. Felix och Ruben avlämnade på simskolan på Segevångsbadet. 



Trodde att vi kunde fika här men caféet ser stängt ut. 
Det är både fint och ruffigt här. 

Shopping istället för spinning

Publicerad 2014-08-11 22:33:31 i Allmänt,

Hade tänkt gå på spinning men Emelie behövde lite själslig omvårdnad så vi gick ett varv på Nova. Mycket shoppat blev det inte, Vi köpte ett par saker på Rituals, en klänning på Vero Moda till mig, dessutom fyndade Emelie 3 linnen på Bik Bok. Handlade på Willys på hemvägen, lagade mat, Tomas diskade. Emelie och jag tog en promenad på drygt 6 km. Känns lite som höst nu. Det blir mörkt så fort.

Lugnet har åter lagt sig

Publicerad 2014-08-10 16:07:04 i Allmänt,

Nu är det lugnt igen i huset. Nästan för lugnt kanske. Tur att Emelie är kvar. 
Borgarparken både i går förmiddag och idag på morgonen. 




Precis när vi skulle grilla i går kväll kom värsta regnskuren. På något sätt gick det. Vi grillade hamburgare och fiskbiffar. Egengjord potatissallad och stor grönsallad, bröd och lite annat smått och gott. 
Emma och Julia åkte hem vid 12 idag. 
Felix och Ruben följde med till Skrylle och gick med Tomas medan jag och Emelie sprang. 
Sen körde vi hem Felix och Ruben till Malmö. Och nu sitter vi på altanen efter att ha satt i oss lite rester från i går. 

Solen har dock försvunnit och ersatts med en bunke moln. 



Fin dag

Publicerad 2014-08-08 23:53:46 i Allmänt,

Klockan är snart tolv. Bredvid mig snusar Julia. Emma sover hos Emelie. 
Haft en heldag med Emelie. Vi började morgonen med promenad med Lufsen. Sen åkte vi till Barsebäcks hamn, där vi ställde bilen. Sen sprang vi en runda på drygt en mil. Badade i hamnen, fantastiskt skönt i vattnet. Åt en räkmacka på hamnkrogen. Handlade på Coop och Systembolaget. Hjälpte Emelie som fixade god mat. Anette kom och lämnade av Emma och Julia, hon skall jobba natt
Har precis lyft ut en jättestor spindel med hjälp av ett glas, detta tog hårt på mig som ärjätterädd för spindlar. 


Ledig i morgon

Publicerad 2014-08-07 21:01:08 i Allmänt,

Har bara en ledig dag på fem veckor (Förutom lördag söndag förstås) Och den dagen infaller i morgon. Och Emelie kommer hem i kväll. Det kommer att bli en hektisk helg. Jag orkar inte riktigt tänka på den. Emma och Julia, de små sötnosarna kommer på fredag kväll och sover över till söndag. På lördag har vi en liten avskedsfest för Jeanette, Daniel och barnen som åker till Kongo nästa helg. Det vill jag helst inte tänka på alls. Men jag hoppas att de sover över till söndag. Vanliga gänget kommer förutom Niclas och Anette. Risk för regn. Och vi skall grilla.
Jag hoppas att vi får en fin dag i morgon, vi skall träna och kanske shoppa.
Idag tog jag mig ut och sprang lite fartökningar, mina ben har blivit så slöa. 20 x 1min fartökning, 1 min långsamt däremellan. Ungefär 7km totalt med uppvärmning och minimal nedjogg.

Onsdag

Publicerad 2014-08-06 21:38:12 i Allmänt,

Äntligen blev det en tur med racern. Fin kväll. Knappt någon vind. 24 km på strax under timmen. Faktiskt roligt att cykla. Tror att det skall bli några flera turer innan sommaren är slut.
I går hade vi en fin kväll vid Tvedöra. Vi sprang Krankesjön runt och sen blev det bad i Tvedöra och grillning förstås.
Har sett första avsnittet i säsong två av Hjem på SVT play, jag gillar den norska serien.

Ledig eftermiddag.

Publicerad 2014-08-04 13:53:42 i Allmänt,

Blev dyngsur av regnet på väg till jobbet i morse. Slutar klockan 12 idag, de våta kläderna åkte på. Ut i regnet och till Ica Fäladstotget. Hem i ösregn med 3 kassar på cykeln. Att cykla eller springa med glasögon är ingen höjdare. 

Jag dammade av racern i går kväll. Pumpade däck och letade cykelhjälm. 
Och avbokade spinningen. 
Men det blir ingen cykling i det här regnet så jag skall boka spinningen igen. 
Får bli en tur på onsdag istället om jag inte måste jobba på kvällen. 

Varmt😓

Publicerad 2014-08-03 13:38:23 i Allmänt,

Skall man springa 30 km Lidingölopp så måste man träna långa rundor. Idag blev det 21 km. Jag hade en liter vätska med, elektrolytblandning. Jag kunde ha haft det dubbla med. Jag kände mig som Scott Jurek när han sprang i Death valley. Borta vid Gastelyckan och med ung 5 km kvar var mina ben inte särskilt samarbetsvilliga. Tog mig hem på sämsta kilometertiden i år. Och nu äter och dricker jag allt jag ser. 


Före
Ingen efter bild. 

Fullständigt utmattad.

Publicerad 2014-08-03 01:08:02 i Allmänt,

Det fina vädret skiftade snabbt till regn. Tänkte att det kunde vara skönt att springa i regn. Det var det inte när det började åska också. 
Helt dyngsur blev jag. 
Sen roade vi oss med att cykla runt Krankesjön. 2 varv blev det för att vi skulle kolla olika springvägar. 
Ingen vätska med oss. Kung Markattas lättöl smakade gott när vi kom hem. 
Pasta med lax och grönsaker, ett glas vin. Ett avsnitt "house of Cards" och sista Paradise på SVT play. Nu är det sängen dom gäller. 😴

😊 varm och ganska solig dag.

Publicerad 2014-08-02 13:35:20 i Allmänt,

Har beredskap men ännu inget jobb. 
Behövde en ny cykel eftersom Emelie fått min. Svårt att handla mat med mountainbiken, även om den är skön att cykla på. Ville ha en Monark "Karin in India", men den verkar vara slutsåld över allt. Så det blev en 3-växlad Crescent. 
Varmt i solen, läser växelvis " Du gamla du fria" av Liza Marklund och " Ät och spring". 
Männen i huset vilar



Håller nu på att samla i hop mig för att springa. Jag måste, men jag vill inte. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela