Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Minus 8,5 och motvind. Och uppförsbacke.

Publicerad 2018-02-27 22:14:17 i Allmänt,

Så kallt, så kallt❄️. Men ingen snö här i Lund. På Österlen är folk insnöade. Folk sitter fast i sina bilar ute på vägarna. Det var jättejobbigt att cykla hem efter jobbet. Och det är kallt inomhus. Jag vill knappt klä av mg och gå och lägga mig. Jag har bestämt mig för träningsfri dag i morgon. Känns inte kul men eftersom jag skall gå ut efter jobbet så känns det enklast så. 

Tisdag- jobbar kväll

Publicerad 2018-02-27 08:53:47 i Allmänt,

Först lite om gårdagen. 
Gymet på morgonen ✔️
Jobbat 7:30- 16:30✔️
Löpbandet 60 min efter jobbet✔️
Massagestolen på Actic 15 min✔️
Spinning 45 min✔️
Husdrömmar på TV✔️
Bonusfamiljen på TV✔️
Däckar sedan i säng. 
Tillbaka till idag. Skulle till vårdcentralen, men de ringde och sa att doktorn var sjuk😞. Så nu laddar jag för gymet och jobbet😊. 

Home sweet home🌸

Publicerad 2018-02-25 21:02:18 i Allmänt,

Ligger i sängen. Känner mig rätt utmattad. Det har varit en fantastiskt fin helg. Roligt att vara borta men ändå så skönt att vara hemma igen. Efter mer än 4 timmars tågresande var det skönt att komma ut och springa en runda. Kallt men klart väder. Men jag måste få upp farten, det går så sakta. Jag måste kunna springa fortare än vad jag gör. Måste nog försöka kliva ur bekvämlighetszonen. 
Här är min träningsplan gör veckan
Måndag
Morg styrketräning 
Kväll löpband sen spinning 
Tisdag. Jobbar kväll
Får försöka hinna med löppass innan jag börjar jobba men jag skall till doktorn kl 10 så tisdag kan bli svår
Onsdag 
Måste träna på morgonen. Skall ut med arbetskamrat på kvällen
Torsdag 
Styrketräning på morgonen
Kväll löpband + spinning 
Fredag
Morg: styrketräning 
Kväll:löpning ute minst 9 km
Helgen minst ett längre pass. Vi får se hur mycket av detta jag hinner med, ambitionen finns där i alla fall. 
(null)

På väg hem🚊

Publicerad 2018-02-25 12:45:55 i Allmänt,

Tiden går så fort. Nu är vi på väg hem. 
  • För att berätta lite om gårdagen. Vi gick från Axelsberg till Liljeholmen. Avbrott för lite pulkaåkning. Solen sken och det var blå himmel. Några minusgrader. Det blev MacDonalds för barnen i Liljeholmen. Tunnelbana till Medborgarplatsen för att besöka affären USAgodis. Sen lyckades vi få till en träff med Gerd, Ronja och Freja på Vapiano dit Emelie också kom. Vi, Tomas och jag avslutade med att följa Emelie en bit sen  åkte vi ut till Axelsberg, där vi senare på kvällen åt Spaghetti Carbonara som Daniel lagade till. Vi lade oss tidigt eftersom vi skulle åka redan 10:20 från centralen och Jeanette, Daniel och barnen åker till Småland idag. 
  • I morse klev vi upp ganska tidigt, passade på att se damernas 30 km där Marit Björgen trots sina "astmabesvär" utklassade resten av gänget. Stina Nilsson knep ett OSbrons lite tack vare att den som låg tvåa körde fel. 
  • Har hunnit se en film, ett femstjärnigt liv, italiensk film. Inte helt dålig.  Läst lite i min bok, ätit mackorna vi inhandlade på Coop på centralen. Mer än två timmar kvar...lite segt är det. 
  • (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

    (null)

     

Lördagmorgon

Publicerad 2018-02-24 08:06:21 i Allmänt,

Vi anlände till Sthlm på minuten rätt i torsdags, 21:40. Felix överraskade oss genom att komma och möta oss på stationen. Kvällsfika hos familjen Nordström - Magnusson. 
J och F jobbade i går och barnen gick i skolan. 
Vi, Niclas och barnen, Tomas och jag, tog tunnelbanan in till stan och sedan spårvagn till Djurgården och Wasamuseet. Imponerande  museum. Emma och Julia tyckte nog att det var ganska intressant. Efter att ha fikat tog vi spårvagnen tillbaka till stan, där vi träffade Emelie och barnen ville gärna äta igen så då åt vi lite igen. Nu på Snackbar, ett ställe med många små restauranger. 
Emma och Julia fick följa med Emelie till hennes jobb. Vi passade på att kolla XXL, jag handlade 4 små sittpulkor. 
Hämtade barnen hos Emelie, såg Runnerstore, såg de finaste lila löparskorna och handlade dem och en lila T-shirt. Spontanköp utan dess like. 
Handlade på Liljeholmen på vägen hem. Middagen tillagades, taco med fisk och köttfärs och massa annat smått och gott. 
En trevlig kväll, vi firade lite att Emelie fått fast tjänst att Felix fyllt 15, alla blev skålade för, Tomas för att han fortfarande kan göra en kata trots att det är mer än trettio år sedan han slutade med karate. Och nu är det en ny dag, hälften sover av oss. Få se vad vi hittar på. 
(null)
Mysigt lunchställe Malmö på Snackbar 
(null)
Träff med Emma och Julias idol. 
(null)
Miniatyrmodell. 
(null)
Det fantastiska Wasaskeppet. 
(null)
Emma och Margaretha Krook. 
(null)
Chill innan vi beger oss ut på stan på fredagsmorgonen. 
(null)
Det mesta av tågresan gick bra. 
(null)
Chill i soffan på kvällen


Resfeber

Publicerad 2018-02-22 16:06:12 i Allmänt,

  • Skall snart cykla ner till stationen. Jag gillar att vara ute i god tid😊. Har varit ledig idag, det har varit ett fantastiskt väder. Började morgonen med att cykla till vårdcentralen, för att ta blodprover inför nästa veckas besök. Vet inte varför jag blivit kallad. Jag har tidigare inte gått på några som helst kontroller. Kanske har de kommit på att det borde ingå läkarbesök en gång om året efter min operation. 
  • Sprang sen en runda i det helt underbara vädret. 
  • Efter dethar jag fixat härhemma för att få tiden att gå. Tvättat, städat kylskåpet, packat det sista, fixat lite matsäck. Så nu  är det bara väntan tills vi skall åka. 

Onsdagkväll

Publicerad 2018-02-21 22:01:15 i Allmänt,

Har beredskap, lugnt än så länge. Vi har varit ute med jobbet, på VED. En ganska trist tillställning. Vi fick vänta länge på maten. Två glömdes bort. Vi satt vid olika bord. Inget ställe jag går till igen. 
(null)
Skrämmande läsning. Bara 100 dagar kvar.....

Tisdag och inget Skrylle.

Publicerad 2018-02-20 20:40:15 i Allmänt,

Gymet i morse, lite konstig dag på jobbet. Sen pallade jag inte att stressa ut till Skrylle, kände nästan ångest inför det. Så jag sprang en runda här hemma, hann nästan springa hela rundan medan det var ljust. Lagade mat, vi har ätit. Inget att se på TV. 
Gårdagen då?  Det blev spinning på kvällen, ingen Suzan men väl "plus,plus". Hon hade ett riktigt bra pass. 

Jobbat nästan hela dagen

Publicerad 2018-02-18 20:16:50 i Allmänt,

Ingen träning. Var på jobbet strax innan nio. Kom hem efter halv fem. Hade tagit fram torsk ur frysen så den var vi tvungna att ta itu med. Tomas fixade skinnet. Lagade torskbiffar, potatis och brysselkål i ugnen. Sallad och cremefraiche till.  Och nu har vi tagit det lugnt framför TV: n. 
(null)

Söndagsmorgon och jobb väntar

Publicerad 2018-02-18 08:05:15 i Allmänt,

Väntar på att beredskapstelefonen skall ringa. Vi vet att vi skall jobba, skall bara få klartecken när. Ser på skidstafett herrar, inte bra för Sverige. I går vann damerna silver! 
(null)

😊👍

Publicerad 2018-02-17 19:00:12 i Allmänt,

Jag tvingade ut kroppen på 20 backar på Klosterängshöjden. Benen kändes inte fräscha idag heller, som två krampande pinnar. Blev lite bättre efterhand. Sen började det göra ont i tårna när man sprang nerför. Men jag fortsatte stärkt av Paolo, det är bara att bita ihop. Marathonet kommer att kännas ännu värre. 
Lagat mat, ätit och satt i mig dagens andra(!) semla. Nu chill i soffan. Och beredskapstelefonen har inte ringt. 
(null)

(null)

(null)

Lördagsmorgon

Publicerad 2018-02-17 09:15:58 i Allmänt,

Gick upp strax innan åtta. Har läst Sydsvenskan, löst fredagskrysset, tittat på TV4:s nyhetsmorgon. Har tänkt innan att jag ska sluta dricka mjölk och nu skall jag ta tag i det igen. Jag dricker inte mycket mjölk men gillar varm chokladmjölk.  
Har beredskap idag. Än så länge lugnt. Få se hur dagen blir. Jag måste få in ett löppass. Kanske Klosterängshöjden eller det förhatliga löpbandet. Kanske ett varv på Nova? 
(null)

Så trött....😴

Publicerad 2018-02-16 20:08:55 i Allmänt,

  • Fredagkväll, hade en av mina värsta upplevelser på löpbandet i kväll. Det började inte bra. Efter ett par minuter kom det en svettpelle på bandet bredvid. Det är så äckligt att känna gammal svettlukt. Bytte band, men var så trött, benen nästan krampade när jag försökte öka farten. Totalt pinade jag mig i 45 minuter. Vi lagade mat härhemma sen, färdig  pasta med grönsaker och räkor. Sallad till detta. Nu tänker jag däcka, klockan är inte ens tio över åtta, men jag orkar inte vara uppe längre. Dessutom har jag beredskap så det känns bra om jag vilar😴

Torsdag 15 februari

Publicerad 2018-02-15 21:07:56 i Allmänt,

Två medaljer till Sverige i OS😊. I skidskytte damer och 10 km skidor fristil. Damerna levererar!
Stod som vanligt och hängde på låset till Actic halv sju i morse. Vi är några trogna som står där varje morgon. 
Efter jobbet gick jag direkt till gymet, körde lite crosstrainer innan spinningen. Körde "fatburner" men med den farten jag höll på crosstrainern tror jag inte att jag brände så mycket fett. Lindas spinningpass är bara 30 minuter men det är ett roligt och fartfyllt pass. Kunde kanska varit i alla fall 45 minuter. Som vanligt tänkte jag att jag skulle gå och lägga  mig tidigare ikväll.   Men det kommer alltid en massa saker emellan.......

Alla ❤️:ans dag

Publicerad 2018-02-14 20:14:17 i Allmänt,

Gymet i morse ✔️
En helt ok dag på jobbet✔️
Löptur efter jobbet, det positiva var att det var ljust ganska länge. Sprang fartökningar✔️
Lax med klyftpotatis sallad och creme fraiche✔️
Glass och varm mango till efterrätt✔️
Degar framför TV:n och har satt i mig choklad, enda trösten är att Tomas har ätit mer✔️
En helt ok alla hjärtans dag😊

Så jäkla trött...

Publicerad 2018-02-13 21:53:35 i Allmänt,

Har sprungit i Skrylle i kväll. Tuff träning. Blev jättetrött. Tänker på hur jobbigt det ibland är när man åker ut till Skrylle. Man är trött och känner mest för att bara sitta hemma och chilla. Men efteråt i bastun känns det bra. 
Nu här hemma efter att ha ätit så börjar orken försvinna efter träning och en hel arbetsdag. Vill bara se sporten och Stina Nilssons guldlopp innan jag däckar. 

Hjärnstark

Publicerad 2018-02-11 21:58:20 i Allmänt,

De flesta kvällar innan jag somnar läser jag lite ur Anders Hansens Hjärnstark. När den är slut skall jag läsa den igen eftersom jag bara läser ett par sidor innan jag är för trött. Det är en intressant bok. 
(null)

(null)


24 km ✔️

Publicerad 2018-02-11 14:42:13 i Allmänt,

Så tufft det var att springa milen, 7:an, 5:an och 3:an. Mentalt tufft också. Och det gick gruvligt sakta. Svårt underlag. Inte halt direkt men det var hårt fruset underlag så man sprang lite försiktigt. 
Så nu är jag rejält trött. Och lite bekymrad över att det går så sakta. Att jag orkade handla på Willys på vägen hem förstår jag knappt. 
(null)

Söndagsmorgon 11 februari

Publicerad 2018-02-11 08:28:18 i Allmänt,

Ser på herrarnas skiathlon. Nollgradigt ute och grått. Dricker kaffe och försöker samla mig inför dagens kraftprov: Löpningen i Skrylle. Jag vet att det är lika mycket psyket som benen i det här fallet som betyder något. 
Klokt eller inte att anmäla mig till Stockholm marathon? Vi får se...

Lördagskväll

Publicerad 2018-02-10 21:59:53 i Allmänt,

  • Gick upp strax efter åtta, såg Kalla vinna OSguld i Skiathlon.  Sen bio med Emma och Julia, Coco, animerad film. Riktigt bra tyckte jag och jag tror att Emma och Julia uppskattade den med. Körde hem dem till Kävlnge. 
  • Cyklade ner till stan sen där vi träffade Erika och Lennart på spisen. De bjöd, det var vår julklapp. Vi åt trerätters. Gott. Cyklade till Hem till L o E där vi fick kaffe och semla. Vill inte räkna efter hur många kalorier jag har satt i mig. 
  • Nu sitter vi i soffan och njuter av att vara hemma. Och i morgon måste jag springa långt eller i alla fall längre än vad jag gjort på länge😬. 
  • (null)
    Så mycket godis....
    (null)
    Två godisaffärer intill varandra vid Filmstaden. 

Det har blivit lördag....

Publicerad 2018-02-10 00:16:46 i Allmänt,

Borde ha gått och lagt mig, men det är svårt att slappna av när man har jobbat sent. Har kollat på sista halvan av "Min bästa väns bröllop" vet inte hur många gånger jag sett den. Kollat Anna Karins blogg på Funbeat när jag registrerade dagens träning. Hon skriver jättebra. Lite mörkt ibland kanske men jag kan förstå mycket av hennes tankar. Ju äldre man blir ju mer tänker man. Och jag är en hel del år äldre. Och nu frågan: Meningen med livet, finns det någon mening? Jag tror inte det, man vill tro det. Man får nog skapa meningen själv. Oftast finns det massor att glädjas åt. När man är yngre så hinner man inte tänka om det finns någon mening eller inte. Speciellt inte om man har har barn, då har man oftast fullt upp hela tiden. Det bästa är väl att låta bli att fundera men det är svårt. Låt alla positiva tankar komma fram och låt de negativa bara passera. Nu kallar sängen.......

Äntligen fredagskväll.

Publicerad 2018-02-09 21:46:16 i Allmänt,

Det blev en löprunda i det fina vädret. Att springa på löpbandet hade varit helt fel. Underbart väder. Sen väntade jobbet. Lite stökig inledning, vi fick jobba över lite. N hemma och njuter av att det är fredag och en helg väntar. I och för sig med en massa inplanerat men ändå...... (null)

(null)

(null)

Fredagsmorgon

Publicerad 2018-02-09 08:39:00 i Allmänt,

Klockan är halv nio. Jag börjar jobba halv tolv. Fint väder ute, ser ut som solen skiner. Minus en grad. Jag skall till gymet. Borde springa ute. Kanske kan jag omvärdera. Men det är dumt att ändra planer. 
Jag har tagit det lugnt nu på morgonen, ätit frukost, börjat lösa fredagskrysset. 
(null)


Torsdagkväll

Publicerad 2018-02-08 21:03:52 i Allmänt,

Gick upp kl åtta, åt frukost, dammsög, gick till gymet och sprang på löpbandet. I 45 minuter. Tog det jättelugnt. Bestämde mig för att om jag ska genomföra min planerade träning så måste det få gå sakta. Försökte variera mig med lite snabbare ibland och lite mera lutning emellanåt. 
I går hoppade jag över min planerade träning. 
I morgon är planen att springa på löpbandet igen eftersom jag jobbar kväll. Lördag träningsfri, söndag Skrylle, milen, sjuan, femman och trean. Det blir tufft😬. Få se om jag kommer att genomföra det. 
(null)

Vår resa är inställd😞

Publicerad 2018-02-07 19:51:24 i Allmänt,

Man tror inte att det är sant. Men vår resa till Italien är inställd p. g.a. för få bokningar. 
Trist. Har kollat på lite andra resor. Man kan åka till Kroatien samma datum. Lite sugen på det. 
Gick till gymet i morse. Men pallade inte att springa efter jobbet. Jobbade över en halvtimme. Lagade mat. Sen bara kollat på resor. Få se vad det blir... om det blir. 

Tisdag.

Publicerad 2018-02-06 21:29:11 i Allmänt,

Så fort dagarna går. Redan tisdag, gymet i morse. Anki som skulle vara träningsansvarig i Skrylle i kväll är sjuk. Så då blev det så att jag höll i träningen i kväll igen. Det fick bli              
1 minutersintervaller. Halt underlag. Några minusgrader så det var skönt att basta efteråt. 
Vi åt en vegetarisk färdigrätt när vi kom hem som man skulle värma i micron. Inte gott alls. 
I går måndag blev det spinning efter jobbet med Suzan, tufft och roligt pass. Gymet på morgonen i går med. 
Nu är jag trött, jag måste dock hänga upp tvätten, packa träningsväskan innan jag kan gå och lägga mig. 💤💤💤💤💤

Söndagkväll och en smula ångest.

Publicerad 2018-02-04 19:46:49 i Allmänt,

Slut på helgen..lugn morgon. Sprang sedan en runda på drygt 9 km. Valde vägen hem över fälten. Vitt och fint men lite blött. 
Övertalade Tomas att följa med ut och gå en runda. Han ville gå i Skrylle. På söndagarna är Skrylle invaderat av barnfamiljer. Bra det förstås. Men....det blir lite för bra. Vi gick Romundspåret, tyvärr försvann solen mesta tiden. Åkte till Nova sedan och fixade ramar till Lufsenmålningen och tavlan vi köpte i Senegal. Inte billigt, 1700kr för båda! 
Handlade mat på ICA. Softade, lagade mat och softar igen. Ser på TV. Och lite tungt känns det att helgen tar slut så fort. 
(null)
Boijsens dammar Romundspåret
(null)
Dagens frukost inte den nyttigaste kanske😊
(null)
Från rundan idag

Done!😊

Publicerad 2018-02-03 16:16:05 i Allmänt,

Det var verkligen motigt i morse. Bilen var täckt av snö och is. Tomas såg nog desperationen i min blick för han kom ut och hjälpte mig att skrapa. Sen var det slut på bensinen, bara 2 plippar kvar. Så jag fick åka och tanka, fick nästan bryta upp tanklocket det hade frusit fast. Sen var jag äntligen på väg till Skrylle. Milen gånger två. Hela första varvet hade jag en löpargrupp efter mig. De pratade hela tiden, de väntade in varandra så de kom inte ikapp. Men det var lite jobbigt att höra dem hela tiden. Andra varvet körde jag baklänges. I bastun fick jag sällskap av en kvinna som pratade oavbrutet. 
Köpte semlor på Evas hembageri i Södra Sandby. Den är nu uppäten. Sett en film och skall vila mig nu. 
(null)

Det man inte har i huvudet får man ha i benen...

Publicerad 2018-02-03 09:30:22 i Allmänt,

Det var inte mina ben som bestämde att de skulle springa Stockholm marathon 2 juni. Det var huvudet som tyckte det lät roligt med en ny bana i Stockholm. Roligt??? Benen lider nu. Idag är det 2 gånger Skryllemilen.  Fortsättning följer. Snö och minus 5 grader. ....
(null)

Fredag veckans tröttaste dag

Publicerad 2018-02-02 19:31:20 i Allmänt,

På fredagskvällar orkar man inte mycket. Arbetsveckan är slut. Två fredagar på rad har vi nu ätit pizza, köpt i frysdisken på Willys. Har försökt göra en god sallad till men jag tror inte jag vill ha pizza nästa fredag. Så gott är det inte.  Tränade i morse på gymet, ikväll prioriterade jag att handla på Willys. Där råder kaos både utanför och innanför. Påminner om området utanför sjukhuset. 
Nu är det soffan som gäller, löst krysset, druckit kaffe, ätit veganglass med varm mango. Slötittar på TV. Klockan är bara halvåtta, känns som om det blir tidig kväll. 
(null)

(null)

Torsdag 1 februari

Publicerad 2018-02-01 21:12:37 i Allmänt,

  • Snart dags att lägga sig. Livet, var tar du vägen? Gymet i morse. En ganska stökig dag på jobbet. Till gymet efter jobbet. Köpte en energidryck och satte mig och läste Runners world. Orkade inte göra något innan spinningen. 30 min spinning med Linda. Lagade mat tillsammans med Tomas. Sett ett helt osannolikt Lyxfällan. Man undrar hur vissa människor lever sina liv. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela