Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndag 31/7

Publicerad 2022-07-31 15:34:42 i Allmänt,

 Vaknade tidigt, gick en runda med Gerd och Tanja, Idag gick vi landsväg 7 km. Vi träffade Arne som var på väg till ett älgpass i skogen som skulle röjas upp inför älgjakten. 
Vi gjorde oss klara för att åka vidare. Ett stort tack till Gerd och hennes familj för att vi fick sova där. God mat har vi också fått. 
Vi gjorde ett snabbt besök på Hantverkshuset på hembygdsgården innan vi åkte mot Strömsund. 
I Strömsund åt vi på Annexet. En sylta, jag och Jeanette delade pizza. Handlade mat på Simonssons. Sen bar det av mot Spännviken. Vi har ätit. Packat upp. Niclas är ute med barnen på sjön. Har gjort en blåbärspaj som väntar på oss. 
Jag saknar Tomas så att det gör ont. Jag behöver honom. Jag vill att han ska finnas här vid min sida. Älskade Tomas hur kunde det bli så här?
Jag är så trött, trött på att bara rätta mig in. Ibland behandlas som en mindre vetande. Fan vad jag behöver dig Tomas. 
(null)

(null)

(null)



Lördagskväll

Publicerad 2022-07-30 16:58:48 i Allmänt,

För att börja med igår… vi kom in 14:10 på Östersunds järnvägsstation. Bussen till Strömsund gick 14:35. Det passade bra. Fick smått panik när jag såg alla människor utanför stationen. Tåget gick inte vidare så de som skulle  till Åre/Duved fick åka vidare med buss. Men det löste sig. Jag kom med bussen. Jeanette fanns på plats när jag kom till Strömsund. 
Kom till Ramsele och Gerds familj. Så många människor här med. Det bjöds på tacos och god marängtårta. Innan kvällen var slut gick Gerd och jag en runda med Tanja. 
Lördag: 
Vaknade med halsont och (!) ögoninflammation. Alvedon och Ipren som vanligt, vilket hjälper. 
Gick elspåret  med Gerd, Jeanette och Tanja. 
Vi gick ner till byn. Var inne på Röda korset. Handlade glass. Gick till kyrkogården och besökte mamma och pappas grav. Och tittade på flera andras. 
Handlade korv och korvbröd på ICA som vi åt här hos Gerd. Åkte till Västansjö, vi hade fika med. Stig kokade kaffe. Vi badade, testade SUP:en. Varmt i vattnet, passade på att bada också. 
Sen åkte vi hem till Gerd, Putte hade förberett maten. Mycket gott. Stekt öring, potatis och romsås. 
Flickorna (damerna) gick en runda från Brunnsparken efter maten herrarna åkte till Leif för att hjälpa honom laga båten. Vi kom helt fel. Stigen fanns inte. 
Här hemma sen blev det vin och de andra spelade kort. Fina dagar vi haft här. Bra väder och trevligt sällskap. 
(null)

(null)

(null)




Att åka tåg är tråkigt

Publicerad 2022-07-29 13:39:21 i Allmänt,

Klev på tåget halvåtta i morse. Det avgick sedan 07:49. Att vi skulle vara försenade har vi vetat hela tiden. Missar den första bussen till Strömsund. Har inte blivit någon reda med maten. Kaffe och croissant på morgonen, sen har jag ätit en banan, en ostmacka och en halv liter vatten som jag köpte i bistron. Och en påse läkerol som jag snart ätit upp. 
Har lyssnat på min ljudbok. Hade tänkt ladda ner film från Netflix men klurade inte ut hur. Har gjort det flera gånger tidigare. 
Nu är det mindre än en halvtimme kvar. 

Fredagsmorgon 29/8

Publicerad 2022-07-29 00:33:01 i Allmänt,

Sitter på Stockholms central. Har handlat en croissant och kaffe. Sov inte så bra på tåget. Det är trångt, det är instängt. 
Vad gjorde jag i går då? Cyklade ner till stan och fick mina glasögon fixade. Köpte blommor till Tomas grav. Kom hem cyklade till Oscar. Vi gick och handlade med barnen medan Johanna tränade. Tog lite rosor i trädgården på Mätaregränden, cyklade ner och satte dem på graven. Satt en stund och solade på balkongen sen. Gjorde det sista på packningen och gick sedan över till Erika. Vi gick tillsammans till graven. Satt en stund på en bänk och pratade om Tomas❤️. Vår älskade Tomas. Var hemma en stund. Har börjat titta på en dansk film. " Happy ending". Såg lite på den innan det blev stadsbussen ner till stationen. Och nu sitter jag här. Med ryggsäck och resväska och dyrt kaffe från Gateaux. Men gott. 
Det är en timme tills mitt tåg går. Det är grymt varmt här inne på centralen. Ska handla matsäck på Coop. 
Ett par duvor svassar runt för att hitta smulor. Ordningsvakter går runt och väcker alla hemlösa. Ganska många faktiskt. 
(null)
Vi 


Torsdagsmorgon 28/7

Publicerad 2022-07-28 07:32:02 i Allmänt,

Ligger i sängen. Tänkte låta bli att ta tabletter idag. Men halsen kändes så raspig och jag klarade inte av tanken att ha ont så jag tog en Ipren och en Alvedon. Åker ju inte förrän ikväll så jag känner att det här kommer att kännas som en mycket lång dag. Har gjort det mesta av alla praktiska saker som skulle göras. 
Ska cykla ner på stan och fixa mina glasögon och köpa blommor till graven. 
Har som vanligt legat och tänkt på Tomas. Ibland känner jag mig distanserad från det som hände. Livet är nästan som vanligt fast ovanligt. Men på något sätt har väl en del av mig accepterat att han inte finns här mer. Sen kommer det stunder där man faller djupt ner. När saknaden och sorgen tar tag i en. Sorgen över att han inte finns där för sina  barn och barnbarn.  Inte finns för mig. 


Onsdagskväll 27/8

Publicerad 2022-07-27 20:54:11 i Allmänt,

Har mått ganska dåligt idag. Fixade med lite grejer sen vilade jag. Lämnade av kläder på Erikshjälpen, min enda utflykt idag. Till sist tog jag en Ipren och en Alvedon. Så nu mår jag bättre. Har suttit mycket i soffan. Men betat av det mesta på "att göra listan". 
Det är så trist att inte må bra. Har ju gjort en Covid snabbtest hos Oscar. Den var negativ. 
Har sett mycket på TV idag. Sett en italiensk film. Somnat till min ljudbok flera gånger. 
Den här dagen har jag ju varit hemma hela dagen och då insåg jag hur glad jag ska vara att jag är på Mätaregränden så mycket som jag är. Hade varit tungt att gå här hemma hela dagen och tänka på Tomas. 
(null)


Onsdag morgon

Publicerad 2022-07-27 08:55:16 i Allmänt,

Idag är jag sjuk. Det har varit en jobbig natt. Halsen känns som ett öppet sår. Skrev till Dervla att det inte blir någon cykling idag. Även om jag skulle börja känna mig lite bättre så ska det här vara en vilodag. Jag har en lista att beta av. Kanske cyklar jag ner till graven. Jag hatar att vara sjuk. Hoppas att jag är frisk eller i alla fall bättre i morgon. Då ska jag åka tåg till Stockholm och sen Östersund.  
Ska försöka låta bli att ta piller idag. Vet inte om det går men kroppen mår dåligt av piller. 
Ska dela upp dagen i lite arbete och sen vila. Vi får se hur det går. 

Tisdagskväll

Publicerad 2022-07-26 23:36:25 i Allmänt,

Tiden går ändå fort. Snart är även Juli månad över. Tycker att den borde snigla sig fram tiden. Börjar med igår:
Cyklade upp till Oscar vid elvatiden. Erika kom också. Jag hade ont i huvudet, ont i halsen. Men med Alvedon och Ipren så gick det ok. 
Cyklade ner till stan, träffade Kristiina och Karolina på Ishiri. Åt god vegansk mat. 
Vi gick sedan till Café & Le de skulle snart stänga. Cyklade hem. Var hemma vid nio. 
Idag tog jag bilen upp till Oscar. Johanna jobbade hemifrån. Passade barnen, inget vidare väder. Blev hämtad av Anki och Magnus kl halv fyra. LLIF-träningen var förlagd till Vombsjön. Vi gick Karin Hoffmans runda. 13 km. Jag fegade och badade inte. Känner mig fortfarande sjuk och ont i halsen. Utan piller hade det inte gått. ska träffa Dervla i Landskrona i morgon. Ska ta cykeln med på tåget. Hoppas att det finns plats. 
Tycker synd om mig själv för att jag är så här sjuk. Ikväll hade jag lite lätt feber. Få se hur det blir i morgon. 
(null)



Söndagskväll

Publicerad 2022-07-24 16:13:10 i Allmänt,

Sitter i soffan, har sett ett par avsnitt av Virgin river. Och känner en tomhet som är så stor. Jag förstår inte att du kunde lämna mig Tomas. Lämna mig, våra barn och barnbarn. Jag vet med förnuftet att för dig fanns ingen annan utväg. Men hur kunde det bli så? Mer och mer går det upp för mig att det är så här mitt liv kommer att vara nu. Jag inser att jag måste skapa ett nytt liv åt mig. Men jag vill ju vara med dig. Vi skulle åldras tillsammans, du min bästa vän och livskamrat. 
Jag lever, gör saker  ibland utan glädje, men många även med glädje. 
Lördag:
Åkte upp till Mätaregränden, hämtade Belle. Vi gick sedan till Erika och tillsammans med henne tog vi bussen till stan. Tanken var stadsparken, men det var riktigt trist väder. Så vi fikade på Mormors. Gick sedan till leksaksaffären där vi inhandlade en potta ( !!) som vi ska ha hos mig. Vi bestämde oss för att åka spårvagnen ut till ESS, tur och retur. 
Belle uppskattade turen men blev mycket trött på slutet. Vi hoppade av vid sjukhuset och gick hem och nu hade det börjat regna. 
Lagade mat, bjöd hem Erika, vi åt, drack kaffe och den lilla Belle som även fått ta sig ett bad i diskhon vägrade att somna. Halv tio somnade den lilla sötnosen. Då var hennes farmor mycket trött och orkade inte städa efter barnet, diskade men lägenheten lämnades i ett mycket stökigt skick. 
Söndag:
Belle sov till fem i åtta. Vi åt frukost sen ville hon hem. Så vi åkte till Mätaregränden. Hennes far som varit på 90-tals fest dök upp kl ett tillsammans med kusinerna. 
Johanna åkte till Sjöbo för att jobba, Lykke följde med. Jag, Julia, Emma och Belle gick och handlade på Willys sedan gick vi ner till dammen i Borgarparken. Belle trivs verkligen där. 
Jag körde Julia och Emma hem till Kävlinge. Lagade mat till mig själv. Slänger en massa saker. Hinner inte äta upp förrän det har blivit för gammalt. Ska skärpa mig. 
Har städat lite ikväll. Plockat undan alla leksaker. Sett på Virgin river, tyckt synd om mig själv. Har ont i halsen och mår inte riktigt bra. Ätit "Emelies" 3 vänners glass, en vegansk pistagestrut som inte var speciellt god. Ska lägga mig och sova nu tror jag. Är egentligen sugen på att titta mer på Virgin river….
(null)




Fredagskväll

Publicerad 2022-07-22 23:30:14 i Allmänt,

Åkte till Skrylle, började jogga femman. Efter 1 km hade jag så ont i benet, mitt vänstra ben så jag fick gå resten. Så jäkla trist. 
Åkte sen till Oscar, passade Lykke, Emma och Molly kom en kort stund, jag åkte hem vid fem,  halv sex. Handlade på Willys på vägen hem. Har äntligen satt in alla papper som jag fått till Tomas. Ska kolla igenom sen och se så jag inte har missat något viktigt,  har burit ner en del av Emelies ( Arthurs) saker till förrådet. Ska försöka få i ordning tills jag åker till Ångermanland. Har en del till Erikshjälpen också. Oscar har lovat att sätta upp gardinskenor på måndag. Vi får se om det blir så. 
Erika har varit här en stund ikväll. Hon har det tufft. Jag tror på ett sätt att hon har det värre än jag. För mig är det sorgligt, en stor saknad. Det är tomt härhemma. Jag hade några tunga och svåra dagar när Emelie var hemma. Idag har det gått bra. Jag gråter varje dag. Men oftast blir det bara en kort stund då minnena väller över mig. Jag måste skapa ett eget liv, ett liv utan Tomas. Utan Tomas, att bara se det på pränt gör ont. Älskade Tomas jag saknar dig så. 
Ska lägga mig nu. Klockan är mycket. Har sett lite på damfotbollen, där Sverige vann efter förlängning. Har sett ett avsnitt av Virgin river. 
(null)

Fredagsmorgon

Publicerad 2022-07-22 04:26:25 i Allmänt,

Sitter i soffan ser TV 4 Nyhetsmorgon. Har precis pratat med Emelie. Sett lille Arthur på Whatsapp. Planen är att åka till Skrylle. Tänker alltid på Tomas då. Får tänka att han är med mig. Så många gånger vi varit där. 
Får berätta lite om i går. 
Jag och Erika tog tåget till Helsingborg. Leif och Helena väntade på Knutpunkten. 
Vi åkte runt lite innan vi kom till Spritfabriken. Vi började med att fika på Två systrar. 
Gick runt en stund. Småtrevliga affärer. Köpte ett par linneshorts och fejkblommor till min vas  i hallen. 
Vi gick runt lite i oceanhamnen. Åt på Roys. 
Köpte blommor innan vi åkte tåget hem. Trean till sjukhuset, vi gick till Tomas grav där vi bytte ut blommorna. 
Kom hem packade upp. Gick sedan till Amir och Halina. De var på väg ner till stan. Jag följde med dem. Vi köpte glass på Stortorget. 
Resten av kvällen tillbringade jag i soffan. Pratade med Arne. Pratade med Gerd. Såg ett avsnitt av Virgin river. 
En ny dag ligger framför mig. Jag ska försöka göra det bästa av den. Tomas du får vara med mig. Jag saknar dig så. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Torsdag

Publicerad 2022-07-20 22:38:55 i Allmänt,

Ligger i sängen. Vaknade 6:15. Kunde inte somna om. Ligger och tänker. Undrar varför våra tankar har så stor påverkan på våra liv. De styr oss i mångt och mycket. De håller oss vakna på natten. Vi borde redan från början få lära oss att bemästra  tankarna. Jag ÄR INTE mina tankar. Även innan det här med Tomas hände så hade jag läst lite av Echart Tolle och det hade fastnat att man inte är sina tankar. Hur viktigt det är att inse det. Vi ska leva i nuet. Inte tänka på det som varit, inte tänka på framtiden. Det finns egentligen bara NU. Jag hade såna förväntningar på mitt och Tomas kommande liv. Vad vi skulle göra.  Hur bra allt skulle bli. Så mycket tid vi skulle få tillsammans. Men det var mina förväntningar. Jag vet ju att han inte hade samma förväntningar, nu så här efteråt har jag så många frågor och hade velat fråga honom mycket mer, inte bara ta för givet att han ville samma som jag. 
Det är en sak att veta hur man ska leva,det är svårare att leva efter det. Undrar om någon klarar det fullt ut? Lyssnar just nu på " Så in i själen " av Agneta Sjödin. Det är en bra bok säger alla de här filosofernas ord, eller kanske inte filosofer, utan kända psykologer, livsterapeuter och andra.  Jag ska försöka bli en "nuetmänniska". Att klara av den här sorgen, ja det går. Men att helt fullt komma tillbaka som människa, går det? Men kanske… men sorgen och saknaden måste få ta plats och finnas med. Men jag måste börja glädjas åt livet igen.  Jag har inte tid att inte börja leva igen. 
Igår hade jag en ganska bra dag. Jag och Emma var vid Saxtorpssjöarna tillsammans med Anki och Magnus. Vi testade vår SUP. Magnus var en bra lärare till framförallt Emma. Så fint väder. En fin dag. Trisngelspelet från  Älvsbyn fick jag hämta på Malmborgs, blev en lagom promenad ner. 
Satt sedan en stund på balkongen med Erika. Såg sedan två avsnitt av Virgin river. Ny säsong har börjat. 
Siv, nu ska du ta dig an den här dagen. Leva i nuet.
(null)









Kan inte sova

Publicerad 2022-07-20 06:10:07 i Allmänt,

Har legat vaken sen kl fem eller tidigare. Klockan är sex nu. Ska gå upp. Fattar inte att det ska vara så svårt att sova. I natt har jag kollat telefonen flera gånger för att se när Emelie och Arthur kom hem till sin lägenhet i Singapore. 
De är nu hemma och sover förhoppningsvis. 
Jag och Emma ska testa paddleboarden idag. 
Så jag ska fixa matsäck och en massa annat. Saknar Emelie och lille Arthur. 
En ny dag att ta tag i. Måste inse att livet är så här nu. 

Tisdagskväll

Publicerad 2022-07-19 17:10:00 i Allmänt,

Har inte skrivit på ett par dagar. I morse åkte Emelie tillbaka till Singapore. Det har varit så mysigt att ha dem härhemma. Men det kändes jobbigt när de åkte i morse. Och tankarna på Tomas kom tillbaka med kraft. Så sorgligt att han inte finns med oss. 
Vet ju att de har det bra. De har ett bra liv därborta. Och barn måste leva sina egna liv. Och jag mitt. Men jag ska åka till Singapore. Vill så gärna ta del av lille Arthurs utveckling. 
Efter att de åkt så åkte jag upp till Oscar. Johanna jobbade hemma. Oscar tränade tillsammans med en kompis. Jag gick ut med Belle. Lykke sov. Sen kom Emma. Vi passade barnen. Oscar körde iväg bräder  som blivit kvar efter att de rivit förrådet. De håller på att bygga ett nytt. 
Tränade i Lomma tillsammans med Anki och Magnus. De andra LLIF:arna sprang en runda. Bad och grillning sen. 
För att berätta lite om det jag inte hunnit skriva. 
Emelie med familj kom på söndagskvällen vid åttatiden. Vi åt lax med potatis. Jordgubbar och glass. Jag sov i gästlägenheten. 
Måndagmorgon. 
Jag och Emelie gick en runda, sedan cyklade jag upp till Mätaregränden. Emelie och Jakob packade om sina väskor. 
Vi träffades sedan alla på Mätaregränden. Jakob och Emelie hade handlat maten. 
Räkmackor och glass och gräddbullar till kaffet. 
De åkte hem och packade färdigt. Jag stannade en stund hos Oscar. Johanna jobbade sent. 
Hemma på Margaretavägen sen spelade vi triangelspelet tillsammans med Erika. 
Vi blev bjudna på Sushi av Emelie och Jakob. 
Sov i gästlägenheten. Det fungerade bra. 
Och nu sitter jag här i soffan slötittar på ett danskt program som handlar om tre feta par som ska lägga om kosten och gå ner i vikt. Klockan är jättemycket, snart tolv. En ny dag i morgon. 

Söndag eftermiddag

Publicerad 2022-07-17 17:54:06 i Allmänt,

Joggade femman i Skrylle. Åkte till Oscar och Johanna. Stannade en stund med barnen innan jag åkte och handlade på Willys. Är nu hemma. Har förberett maten lite. Sitter i soffan ser en ungdomsfilm om en tjej som åker till Italien. 
Borde gå ner och bädda i gästlägenheten men orkar inte. 
(null)

Söndagsmorgon 17juli

Publicerad 2022-07-17 02:14:54 i Allmänt,

Har bäddat rent i sängarna. Ser på Nyhetsmorgon. Äter frukost. 
Tänker berätta lite om i går. Jag och Erika gick till Botan och ett SPES-möte som började       kl :10:30. Det blev ett fint möte. Bra att få prata med de som har det som en själv. God mat och det är så fint i Botan. 
Sen blev det snabbt hem och duscha. Bussen till stationen tillsammans med Erika. På väg till Landskrona och Camillas 50-års fest. Emma klev på i Kävlinge. 
Det var många människor, många presenter, god mat. Mycket trevligt. Vi gamlingar flyttade in i värmen när vi skulle dricka kaffe. 
Vi åkte hem 22:05. Emma hoppade av i Kävlinge. En fin dag❤️. 
Planen idag är att först fixa lite härhemma sen  jogga femman i Skrylle. Milen får vänta. 
Ikväll kommer Emelie med familj. Så mysigt. 
(null)




Lördagsmorgon 16 juli

Publicerad 2022-07-16 09:05:42 i Allmänt,

Ska bara berätta lite om igår först. Gillade verkligen bion " Elvis" den var mer än två timmar men man var fascinerad av den. Det enda var kanske att det inte var Elvis som sjöng. Men en sevärd bio. 
Vi åt på Café &Le. Där spelade Martin och Ville. Fin musik att sitta och lyssna på. 
Var hemma vid nio. Såg färdigt Gravid. Hoppas på en fortsättning. 
Så idag. Det var segt att gå upp ur sängen. Morgnarna innebär alltid Tomastankar. Låg nog en timme innan jag till sist tog mig upp. 
Hade tänkt träna, hade plockat fram redskapen men det sa kroppen nej till. Jag låter den ligga framme så ser jag hur jag gör sen. Är ju bara jag som snubblar över dem. 
Det som står på Agendan nu först är SPES- möte. Ska gå dit tillsammans med Erika. Så får vi se vad jag tycker den här gången. 
(null)

Fredag 15 juli

Publicerad 2022-07-15 14:14:40 i Allmänt,

Sitter i solen på altanen på Mätaregränden. Solen skiner just nu. Det har varit en kall morgon. Mulet och det har regnat. Bara 14 grader var det när jag åkte från Skrylle. Efter att ha städat minimalt så åkte jag ut till Skrylle och joggade 7 km spåret ( som inte är 7 km). Det gick fruktansvärt långsamt. Men det var dagens utmaning. Att utöka till 7 km. Har inte någon varje dag. En utmaning sen ska vara att ta mig runt milen. 
Nu befinner jag mig på Mätaregränden som sagt. Har gått en runda med Lykke som sover nu. Johanna har dragit till Sjöbo med Belle kanske ska de sova över där  Har fixat lite med tvätt och sopor. 
Ska på bio med Dervla sen. Tjugo i fem. Vi ska se Elvis. Sen ska vi äta något lite. 
Läste ju någonstans att man ska leva som om den här dagen skulle kunna vara min sista. Det är svårt. Men det gäller väl bara att göra situationen bra där man befinner sig. 
(null)

Snart fredag

Publicerad 2022-07-14 23:15:19 i Allmänt,

Den gick ändå ganska bra den här dagen. Har tänkt mycket på Tomas. Men haft mycket att göra så då hinner man inte " gräva ner sig" i hemska sorgliga tankar. Gjorde först en tur till Nova. Handlade en flytväst för att ha till paddleboarden. Följde sedan med Erika ner till stan. Vi fikade på lilla caféet. Så fint det är i deras trädgård. Tog bussen hem. Bytte om till träningskläder, blev nerspydd av Lykke. Tvättade och torktumlade kläderna. Begav mig till Sankt Hans backar och körde backträning med Anki. Hotande regn hängde över oss. När vi fikade sken solen. Hem till Erika sen. Blev bjuden på jordgubbsbakelse, portvin och kaffe. Vi pratade nästan hela tiden om Tomas. 
Hemma nu, sett ett avsnitt på den danska serien "Gravid". Ska duscha och sova, klockan är mycket. Är glad att den här dagen ändå har gått så pass bra. 
(null)

14 juli

Publicerad 2022-07-14 08:29:44 i Allmänt,

Idag är det 6 månader sedan Tomas avslutade sitt liv. Fattar inte att det ändå går att leva. Mitt liv stannade upp. För  andra människor rullar livet på som vanligt. Vet att det finns många som har det som i vår familj. Som dras med sorg och saknad. Livet blir sig aldrig mer likt. Aldrig. Idag känns det som jag inte vill kliva upp. Stanna kvar i sängen och bara gråta. Jag har så många frågor som jag aldrig får svar på. Varför? Varför? 

Tisdagskväll

Publicerad 2022-07-12 23:08:32 i Allmänt,

Så trött. Cyklat med Anki till Tvedöra. Vi körde på småvägar dit. Fin runda. Badade i det varma vattnet i Tvedöra. Grillade korv. Blev körd hem av Anki och Magnus. Innan dess var jag hos Oscar och Johanna. Lilla Lykke är sjuk. Resten av kvällen har jag tillbringat med att prata i telefon och sett på Morden i Helsingör. 
(null)


Tisdag 12 juli

Publicerad 2022-07-12 07:45:18 i Allmänt,

Börjar lite med i går. Kom till sist ut på cykeltur   Hade problem att få luft i däcken. När jag kom ut till Torna Hällestad då hade de inte öppnat butiken för dagen🙁. 
Så jag cyklade vidare kom ut på en grusväg och hamnade så småningom på den väg jag körde ut på. Inte bra för racern. 
Var hos Oscar sen, tillsammans med Julia och Emma hjälpte vi till att passa barnen. Körde den hem sen. Min granne under mig skickade ett meddelande att jag nog har en vattenläcka i badrummet. Tittade in till henne och det fanns diskreta märken i taket. Oscar och Jonte skulle titta på det men Lykke är sjuk idag så jag vet inte om det blir idag. 
Annars en ganska bra morgon. Föst undan de tunga tankarna. Går man in i sina tankar blir man så ledsen och sorgsen . Och så måste  det vara. Åker nog upp till Mätaregränden och hjälper till med barnen. Ska bara packa för kvällen. Ska cykla ut med Anki till Tvedöra till LLIF:s träning. 
(null)


Måndagsmorgon 11 juli

Publicerad 2022-07-11 07:02:11 i Allmänt,

Att vakna upp och känna den här hemska tunga sorgkänslan…att uppleva känslan av meningslöshet. Vill jag ens gå upp ur sängen? Men att ligga kvar är inget alternativ. Hade planerat att köra en tur med racern. Vet inte hur jag ska få den här kroppen till det. 
Det är första sommaren utan Tomas. Även om vi inte gjorde jättemånga saker tillsammans så åkte vi ofta och badade på kvällarna efter jobbet. Sprang på Järavallen, badade i Barsebäckshamn. Billebjer åkte vi ofta till. Inget jag känner för att göra själv. 
Klockan är snart sju. Ska ta mig upp ur sängen. Äta frukost. Duscha. Gå ner till förrådet. Pumpa däcken på racern och förhoppningsvis cykla en runda. 
Ska träffa Belle och Lykke, Julia och Emma senare i eftermiddag. Kanske får jag lite bilder på Arthur eller en videochatt. Bilder från Spännviken. Vet att jag har så mycket bra i mitt liv. Men tankarna kommer alltid, Tomas du skulle vara här och dela allt med mig. 
(null)



Söndagskväll 10 Juli

Publicerad 2022-07-10 13:44:41 i Allmänt,

Tog tåget till Malmö, Emma kom med tåget från Kävlinge. 
Vi började med att fika på ett café på Gustav Adolfs torg. Sen gick vi vidare till " Disgusting food museum". Riktigt vidriga saker att se och lukta på. Vi gick sedan till trampbåtarna. Hyrde en för en timme och trampade kanalen runt. Mycket jobbigt. 
Sen blev det lunch på en restaurang på lilla torg. Ganska dyr restaurang, men det är dyrt på de flesta ställen nu. 
Vi tog tåget till Lund, satt en stund på balkongen. Sen körde jag Emma till Kävlinge. 
Satt på balkongen en stund när jag kom hem. Har börjat titta på Morden i Helsingör. En ny säsong har kommit. 
Känner mig lite låg. Det har ändå varit en bra dag. Har motat bort tankarna på Tomas. Vill inte att de ska ta över. 
Men nu sitter jag och tittar på fotona av honom. Saknar honom. Tänker på honom och de minnen vi har tillsammans. Älskade Tomas. 
(null)

(null)

(null)

(null)




Söndagsmorgon

Publicerad 2022-07-10 09:00:36 i Allmänt,

Sitter i soffan ser på TV 4 Nyhetsmorgon.
Har varit flitig nu på morgonen. Körde styrketräning direkt när jag vaknade. Har duschat, ätit frukost. 
Tänkte först att jag skulle fixa bokhyllorna i sovrummet men när jag skulle börja så tänkte jag att jag orkar inte. I förrgår tog jag ner julgardinerna i vardagsrummet och satte upp de vanliga. De var inte så juliga gardinerna men skönt att ha tagit ner dem. Får väl ta lite i taget. 
Tankarna går ofta till hur livet kommer att fortsätta. Ett liv utan Tomas. Det är så ofattbart, för det var nu vi skulle vara mera tillsammans. Ha tid för varandra,  barn och barnbarn. Skulle vilja förstå. Förstår ju att han mådde så dåligt att han valde döden framför livet. Men kunde han ha räddats? Borde jag ha förstått mer? Så många frågor hela tiden. Som jag aldrig får svar på. 

Lördagseftermiddag 9/7

Publicerad 2022-07-09 17:21:46 i Allmänt,

Det har varit en trevlig dag. Har cyklat runt med Dervla och Karolina på Gastelyckan. Vi började med frukost på Mormors bageri. Vädret var omväxlande, men mycket svalare än vad som väderapparna förespådde. 
Vi åt lunch på Biltema, jag åt räksallad, den var helt ok och till ett pris av 79kr. 
Var hemma strax efter tre. Har inte gjort mycket här hemma sen. Tittade på Netflix, druckit kaffe och ätit choklad. 
Tror att jag går över till Lennart och Erika en stund sen ikväll. 
(null)


Tidig lördagsmorgon

Publicerad 2022-07-09 07:02:35 i Allmänt,

Klockan är snart sju. Har legat vaken en stund. Det första jag läser på morgonen är SPES på FB. Läser och känner igen mig. Det som är jobbigt just nu är att se andra par göra saker tillsammans och veta att vi kommer aldrig mer att göra något tillsammans. På FB läser man om alla fina och fantastiska ställen man besöker nu på sommaren. Vandringsturer och cykelturer. Men så måste det vara. Det här är första sommaren utan dig Tomas. Det är svårt att fatta, det är svårt att hitta på något som är roligt. Livet är inte roligt utan dig. Ändå har jag den här sommaren haft så fina stunder med Emelie och Arthur. Med Oscars familj. Jag ska försöka göra lite roliga saker med Emma och Julia. I slutet av juli ska jag åka till Jeanette i Jämtland. Och jag har Caminon att se fram emot i augusti. Så livet är inte nattsvart men det är så mycket gråare utan dig min älskade. 
En ny dag att ta sig an. Jag vill leva. Jag måste ta vara på den tid jag har kvar. 

Fredag förmiddag

Publicerad 2022-07-08 12:37:42 i Allmänt,

Kanske känns det lite bättre idag. Har varit och klippt mig. Har shoppat lite. Ska gå och träna trots en träningsvärk som jag inte fattar att jag kan ha. 
(null)

(null)

Torsdag 7 juli

Publicerad 2022-07-07 21:02:33 i Allmänt,

Lite om igår onsdag:
Det blev en tur till Sysav och Erikshjälpen, äntligen är en del kassar borta som tagit upp plats i lägenheten. Emelie har gått igenom sina kläder och en del leksaker. Åkte till Skrylle och joggade femman sen. Åkte sedan upp till Oscar och Johanna, Oscar mådde fortfarande inte bra. Så Lykke fick följa med mig hem. Ett kort besök hos Lennart och Erika. Lykke var dock inte helt tillfreds. 
Sommaren löper på…tror inte  ens att jag tänker på att det är sommar. 
Idag skulle jag och Julia gå en av Karin Hoffmans rundor i Landskrona. Men Julia försov sig och missade tåget. Är man 15 kan det bli så. 
Körde först hem Lykke som sovit över för andra natten i rad. 
Jag bestämde mig för att gå rundan själv. Gick från stationen, valde att starta mitt på rundan vid det vackra citadellet. Fikade där innan jag gav mig ut. Inte så roligt att gå själv. Fick prata med mig själv ibland. Växlande väder, lite sol ibland, mest moln men även någon regnskur. Batteriet på telefonen började ta slut. Hade en powerbank men glömt sladden till telefonen. Efter det fick jag förlita mig på Karins beskrivning, det gick över förväntan. Slutet på min runda blev i det vackra koloniområdet. 
Gick in mot centrum, handlade en sladd, satt mig ner på en bänk. Åt en bar , drack vatten och beslöt mig för att ta bussen till stationen. 
Fick ett sms från Camilla, hon frågade om jag ville dricka kaffe hos hennes föräldrar, de bor nära stationen. Så jag gick dit. Vi pratade en stund innan jag begav mig hemåt. Åkte med ett Öresundståg hem så det gick snabbt. Gick sedan hem, gick förbi Tomas grav. 
Tittade in till Lennart och Erika efter att ha duschat och tvättat håret. Kex, ost och rödvin bjöds det på. 
Kom hem pratade med Gerd en lång stund. 
Nu ska jag snart sova. Kanske har jag överskattat min kondition. Jag har en fruktansvärd träningsvärk i benen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdag förmiddag 5 juli

Publicerad 2022-07-05 11:41:18 i Allmänt,

Sitter på altanen hos Oscar och Johanna. Kan inte påstå att det är varmt. Solen tittar fram emellanåt. Lykke sover i sin vagn. Ska passa henne idag och inatt. Hon ska få sova hemma hos mig i natt. Skönare att vara hemma än här. I morgon få de klara sig själva. Går hem med henne på morgonen hade jag tänkt. Älskar de små barnbarnen, men jag är ändå rätt gammal nu. Orkar inte med på samma sätt.  
Har varit och tränat på gymmet, får väl träningsvärk i morgon eftersom jag tränar så sällan. Utan att ha tränat hade jag mått mycket sämre idag. Har lyckats tänka bort morgontankarna på Tomas. De tunga sorgliga tankarna som tränger sig in i bröstet och som nästan lamslår mig. Träningen är viktig för mig. 
Måste väl så småningom ha en plan för att överleva detta här bra. Har inte råd att låta mig bli en människa som inte gör något. Vill leva. Vill inte ha såna hemska dagar som jag hade i fredags och framåt. 
Nu vaknar Lykke så nu ska vi börja gå till Margaretavägen. 


Måndag 4 juli

Publicerad 2022-07-04 20:02:39 i Allmänt,

Måndagskväll, Emelie och lille söte Arthur har åkt till Göteborg. Det är tomt. Ingen att dela säng med. Ingen liten Arthur att titta på i morgon bitti. När han håller på att vakna, gnuggar sina ögon, sträcker på sina armar. Sen vänder han sitt ansikte mot maten, Emelies bröst. 
När man får ett leende så oförställt, hela hans ansikte ler. 
Som jag sagt innan håller jag knappt reda på dagarna längre. 
Emelie och jag gick en promenad på förmiddagen efter det att hon packat allt för Göteborg. 
De åkte vid ettiden. Jag följde med Oscar och Johanna och barnen till Tirups örtagård. Där är så fint. Vi fikade,  sedan fick Belle leka på naturlekplatsen. 
Stannade en stund hos Oscar och Johanna innan jag åkte till Skrylle och joggade femman. 
Erika har varit här en stund ikväll, vi har pratat Tomas. 
Vad gjorde vi igår söndag? Vi sov ju över hos Oscar och Johanna och passade Lykke. Det gick bra. 
Sedan gick jag och Emelie hem, duschade, gick ner till stan, gick förbi kyrkogården och Tomas gravplats. 
Vi åt lunch på Patisseriet, tog spårvagnen ut till Brunnshög och gick sedan till Oscar och Johanna. Vi hade bokat tid för visning av en lägenhet på Utsättaregränden. Den såg så fin ut på bilderna. Men i verkligheten fanns det alldeles för mycket att göra. Så det blev inget köp. 
Lägenheten jag har gillar jag mycket. Jag får hoppas på en kolonilott istället. 
(null)
De här små fötterna saknar jag. 
(null)
Älskade Tomas. Bilden tagen i Prag. 



Lördag 2 juli

Publicerad 2022-07-02 08:32:08 i Allmänt,

Svårt att förstå att livet rör sig framåt. Dagarna flyter ihop. Är på Mätaregränden, passar Lykke     som inte är på det bästa humöret. 
I morse joggade jag en runda i alla fall. 
Vad gjorde vi i går? Vi träffade en av Tomas barndomskamrater, hans bästa, men som han inte hade så mycket kontakt med. Det blir väl ofta så. Vi gick till graven och sedan hem till oss och drack kaffe och pratade minnen från deras ungdomstid. Det kändes bra träffa honom. Men kanske rev det upp för många minnen för efter det har jag mått ganska dåligt. 
Lille Arthur som har varit krasslig i flera dagar nu hade fått en tid på Vårdcentralen. Lykke som blivit dumpad hos oss av Oscar efter besöket vid graven fick följa med till Fäladstorget. 
Vi gick sedan vidare till Mätaregränden där vi lämnade av Lykke och gick hem. Hämtade upp kläder till Emelie som hon har haft i förrådet och några gamla leksaker. 
En del går till Erikshjälpen annat sparas. 
På kvällen kommer Erika, Emelie lagar mat. Vi pratar, dricker lite rött vin. 
Jag får flera gråtattacker och jag vet knappt hur jag ska kunna stå ut trots allt bra jag har runt omkring mig.  
Kunde ändå sova ganska bra. Vaknade vid halvettiden och fick gå och lägga mig på soffan en stund. Låg och tänkte på en massa mindre viktiga saker. 
I torsdags då? Sprang med Anki och Magnus på backarna på förmiddagen. Verkligen välbehövligt. Vet knappt vad jag gjorde mer den dagen. Tror att det var i torsdags Oscar skulle fixa min säng. Det gjorde han men inte helt perfekt, bakläxa där. 
Vi gick sedan till Mätaregränden med Lykke som vi passade medan Oscar tränade. 
Onsdag: besök i Helsingborg. Vi träffade Tomas kusin Christer och hans fru. Sedan gick jag och Erika på stan och åt lunch på Fahlmans. Emelie stannade kvar och träffade en kompis. Gick och mötte henne när hon kom med tåget. Handlade paj på Malmborgs som vi åt när vi kom hem. 
Vi träffade sedan Erika en stund på kvällen. 
Vi ska sova över här på Mätaregränden. Detblir spännande att se hur det ska gå ( eller inte)

 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela