Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

2 dagar kvar till semestern

Publicerad 2019-07-31 21:40:33 i Allmänt,

Gick till gymet i morse. Körde roddmaskinen i 30 minuter. Duschade på jobbet. 
Efter jobbet åkte vi till Ikea för att titta på garderober. Kändes som en stor del av Skånes befolkning var där. Vi hade tänkt äta där, tog en brickvagn ställde oss i kön som var lång och knappt rörde sig. Så vi gick därifrån. Till Ilva och Espressohouse. Och åt en god sallad. Så lugnt och skönt det var där. Gick en runda hittade en rolig garderob. Vi handlade inget, 
Tycker att det är jobbigt att åka runt och titta. Samtidigt som det ju är roligt. 
(null)
Hemnes på Ikea, finns i vitt också
(null)
Från Ilva 
(null)
Också Ilva
(null)
Garderob i metall. Vi gillade den. 
(null)
God sallad på Espressohouse. 

Tisdagkväll

Publicerad 2019-07-30 21:48:28 i Allmänt,

Så j-kla skönt att inte ha beredskap i kväll. Det som hände igår kväll var att efter det att jag hade stupat i säng och slumrat i kanske en halvtimme. Då ringde min telefon. Bara att åka in. Fast jag gillar att jobba både med Gunilla och doktor B. Hon är bäst. Vi jobbade till kl halv två. Eftersom vi visste att vi inte är så många på jobbet just nu, så åkte vi in till jobbet i morse. Jag var lite trött men det gick ganska bra. Hämtade min cykel nere på Ågrens idag. Bytte tramporna till vanliga på min racer. Bryr mig inte om det går snabbare när skon sitter fast i tramporna. Hade tänkt cykla ut till Vikhög idag, men...Tomas fick jobba över. Det blåste och jag bestämde mig för att inte cykla ut. Vi åkte ut och gick en promenad tillsammans. 
Tomas badade, det gjorde inte jag. Blåsig picknick efteråt. 
Nu är det 3 dagar kvar att jobba.....
(null)

(null)

(null)


Måndag

Publicerad 2019-07-29 21:11:20 i Allmänt,

Ligger i sängen. Klockan är bara 9 men jag är så trött. Har beredskap i kväll och i natt. Sista innan semestern. Vi jobbade över ikväll också. 
Har blivit mycket jobb nu men snart är det semester. 4 dagar kvar. 
Tränade crosstrainer på gymet i morse, alltid något. I morgon är det LLIFträning och jag har inte planerat något i matväg.....orkar inte tänka på den ens. Nu skall hag sova💤💤💤

Deprimerande

Publicerad 2019-07-28 16:16:15 i Allmänt,

Har gjort ett litet ryck i trädgården, jag har grävt upp en vindruvsplanta och planterat i en kruka. Tänker att jag skall ha den på balkongen dit vi flyttar sen. Har försökt gräva bort en stubbe efter en stor rosenbuske. Kom inte ens halvvägs. Blev bara svettig. Det är så konstigt, eftersom jag vet att Oscar kommer att öppna upp trädgården och ta bort en massa växter så skulle jag vilja hyra en jordfräs och ta bort en hel del redan nu. Jag ser bara den nya trädgården framför mig. Tomas däremot köper hem en massa säckar med barkmull och nya blommor. Vi är alla olika och tur är väl det. 
Har nu flyttat tillbaka till solen och gett upp försöket med att gräva upp roten. 
Som vanligt när man har beredskap så känns det bara som en lång väntan. Man kan lika gärna jobba. 
(null)

Söndag🌞

Publicerad 2019-07-28 14:40:53 i Allmänt,

Sitter och läser på altanen. Har jobbat mellan kvart i elva och halv två. Vi blev inringda i natt också. Mellan tolv och två. Så det har blivit lite jobb. Sitter nu mest och funderar på hur jag ska slippa springa. Försöker hitta ursäkter. Kroppen vill verkligen inte. Men jag borde, jag måste....  skall bli intressant och se vem som vinner. Är ganska trött också. 
Jag har beredskap i morgon med........

Lördagskväll

Publicerad 2019-07-27 22:39:45 i Allmänt,

Sitter och ser på Badehotellet på TV4 play. Har varit inne och jobbat mellan halv två och halv nio. Innan dess var vi till Erikshjälpen med kläder och annat och till Sysav med ett par säckar skräp. Vi kollade garderober på Jysk, Mio hade inte många. Vi bestämde att vi åker till Ikea och kollar på onsdag. 
Vi träffades på Fäladstorget och åt en pizza Tomas och jag när vi hade jobbet klart. 
Åt pizza Pommodore, jättegod. Nu är jag så trött. 
Hoppas bara att jag slipper jobba inatt. 
Sov så dåligt inatt, måste sova inatt 💤💤

Fredagskväll

Publicerad 2019-07-26 20:16:46 i Allmänt,

Uterumshäng. Fantastiskt väder idag. Nästan för varmt. Sprang en kort runda mitt på dagen. Då var det drygt 30 grader i skuggan. Det var riktigt jobbigt. Pallar inte att springa i sån värme. 
Vi har varit och mätt lite hos Oscar och Johanna. Det kommer att bli svårt att få plats även om vi gör oss av med många saker. 
Tittar på garderober på Ikea. De skall inte vara så djupa. Vi kommer att bli tvungna till att köpa extra garderober. Vi får ändå sätta en hel del i förrådet. Frågan är om det räcker. 
Är sugen på att åka till Ikea i morgon men har beredskap hela helgen. En extra beredskap. Hoppas att den här helgen blir lugnare  än den vi hade precis. 
(null)

Fredag och ledig dag

Publicerad 2019-07-26 08:07:16 i Allmänt,

Saknar Emelie så mycket. Men barn blir vuxna och skall inte bo med sina föräldrar. Hon har det bra. Hon har ett roligt liv. Det är jag så glad för. Och livet går vidare vi ses snart igen. 
Tänker att jag måste köpa Valeriana och se om det kan förbättra min sömn. Vaknar varje natt och går igenom alla problem som kan dyka upp vid flytten. Och ältar om och om igen. Detta gick för fort känns det som, känns rätt men ändå fel. Jag måste verkligen skärpa mig. Jag säger ofta till mig själv att ta det lugnt men det hjälper inte så mycket. Det går inte att slappna av. Men nog om detta. 
Idag skall jag tvätta igenom våra extrakuddar och täcken. Det går bra att kombinera med att sitta i solen och läsa. Hittade en utgallrad Mankell från Sjukhusbiblioteket i bokhyllan, "Teabag" Jag gillar Henning Mankell, så den skall jag börja läsa. Funderar på att gå med i någon ljudboksklubb. Då slipper man fysiska böcker. Men det är en speciell känsla med en ny bok. Den är ibland som en kär vän och man vill att den inte skall ta slut. 
Igår hade vi lite Feelgood i vardagen i alla fall. Vi åkte till Billebjer och sprang, badade och hade picknick med. En fin kväll. 
Nu väntar en ny dag om det går att övertala kroppen så tänker jag ta ut den på en kortare löprunda. Det är så grymt varmt s jag vill inte utsätta den här gamla kroppen för en sådan påfrestning. 
(null)

(null)

(null)

Vem har sagt att livet skall vara lätt?

Publicerad 2019-07-25 13:10:41 i Allmänt,

Tiden har bara rusat iväg och det har inte blivit skrivit något i min " dagbok". Det är så bra att skriva dagbok, det är lätt att se vad man gjorde den och den dagen för si eller så många år sedan. 
Lämnade av Emelie vid tåget till Göteborg för mindre än en timme sedan. Hon kommer kort tillbaka i augusti innan hon reser vidare till Singapore. Det är så tungt när ens barn reser iväg. Det finns en klumpkänsla i bröstet som inte vill försvinna. Helst ska man göra så mycket som möjligt för att skingra tankarna. 
Vi hann umgås lite nu på morgonen. Gick en runda på en timma. Var på Nova och fixade en del saker. 
För att ta lite vad som hänt sedan jag senast skrev. I tisdags åkte vi ut till Järavallen och sprang efter jobbet. Bad sedan i Barsebäckshamn. På kvällen dök Oscar och Johanna upp och vi åt glass och bär. Tidigare på dagen hade Erika och Emelie plockat hallon på Hallongården. 
Vi jobbade som vanligt även på fredagen. Verkligen trist att vi inte kunnat vara lediga mer när Emelie varit hemma. 
Efter jobbet träffades vi härhemma. Niclas, Anette och Emma och Julia. Erika, Oscar och Johanna. Emelie hade planerat, handlat och lagat det mesta av maten. Det blev en trevlig kväll. 
Nu sitter jag och pressar i solen. Tvättar sängkläder. Måste åka till Willys och handla mera tvättmedel. Arbete är det som hjälper när man är nedstämd och ledsen. 
(null)
Promenad idag 
(null)
Bad i Barsebäckshamn 
(null)
Svettiga löpare på Järavallen
(null)
Erika lät sig väl smaka
(null)

(null)
Från dagens promenad

Måndag 😊

Publicerad 2019-07-22 19:20:23 i Allmänt,

Tog mysmorgon med Emelie istället för att stressa till jobbet. Frukost tillsammans sedan en promenad. Lugn dag på jobbet, skönt efter allt stressande. Åkte till jobbet i kortarmad tröja, frös när jag cyklade hem. Det blåste och regnade och var inte alls särskilt varmt. 
Var ju tvungen att springa idag. Tänkte att det hår kanske bättre om jag lyssnar på något. Var inte så noga med hur jag valde så det blev Oscar Zia och en annan kille som intervjuade Anders Hansen. Anders Hansen är ju intressant. Men Oscar Zia och hans kompis imponerade inte...
Skall prova igen men välja något bättre. Jag behöver bli inspirerad. 
Nu sitter vi i uterummet. Emelie är i Malmö med kompisar. 
Läser en bok, får regndroppar i huvudet, det läcker in lite. 
Njuter av att jag inte har beredskap. 
(null)

Måndag i morgon🙃

Publicerad 2019-07-21 21:12:22 i Allmänt,

Mycket jobb den här helgen. Vi jobbade först mellan halv elva och halv fem. Jag hann hem och äta lite, sitta ute i hammocken en kort stund. Sen jobbade vi från  halv sex till strax efter halv åtta. 
Resten av kvällen tillbringades framför tv:n först ett avsnitt i milleniumtrilogin och sedan en amerikansk serie om flera olika par och deras relationer. 
Nu hoppas jag få sova resten av natten. Tar sovmorgon och äter frukost med Emelie i morgon. 
När man har Emelie hemma blir det ofta gott😋
(null)



Söndagsmorgon

Publicerad 2019-07-21 08:15:44 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva sedan i fredagsmorse. 
Tiden har gått fort. Vi jobbade över i fredagskväll. Men inte så länge. Jag och Emelie, mest Emelie fixade sen mat. Oscar och Johanna kom också. Vi hade en trevlig kväll. Och jag fick sova hela natten utan att bli inringd. Vi visste att vi skulle jobba på lördagsmorgonen. Men den patient som var tänkt som nummer 1, blev nummer 3, totalt gjorde vi 4 angio. Den första kom tillbaka som sista patient. Det var ett tufft pass. Vi jobbade mellan 9:15-21:40. 
Jag var så trött när jag kom hem. Har sovit lite halvdåligt i natt. Men vi har inte behövt åka in och jobba. Sitter nu och ser TV4 nyhetsmorgon. Vi vet att vi skall jobba nu på morgonen men inte när. 
När jag var inne och jobbade i går fick jag bilder från Emelie. Skönt att de hade en bra dag. 
(null)
Virkade blommor utanför reumaten. Vi tog en kort promenad när vi väntade på en patient. 
(null)
Fika på Espresso house
(null)
Emelie och Erika
(null)
Vi hann med en promenad innan jag började jobba. Vi hade cykeln med så att jag skulle kunna cykla iväg. 
(null)
God mat väntade när jag kom hem😋

Fredagsmorgon

Publicerad 2019-07-19 06:21:26 i Allmänt,

Kan börja lite senare idag så jag kan tillbringa kvalitetstid med Emelie. Jag har beredskap hela helgen. Hoppas på en lugn helg. 
På agendan just nu står en morgonpromenad. 
Vaknade i morse av att Tomas ruskade i mig. Sov med hörselskydd eftersom mannen i mitt liv har en tendens till att snarka🙃. 
Sitter här med min kaffemugg och ser på min yngsta dotter och känner en värme i bröstet❤️. 
(null)

Emelie är hemma❤️

Publicerad 2019-07-18 22:31:54 i Allmänt,

Oscar hämtade Emelie på Sturup idag. Tillsammans lagade vi mat, en grönsallad mixad med stekta grönsaker och couscous. Till detta stekt halloumi, så gott. Vi satt ute på altanen och åt. Erika anslöt vid halvsextiden. Oscar kom dock inte, vi misstänker att han ville sitta och spela därhemma i lugn och ro. 
Kaffe, jordgubbar och choklad till efterrätt. 
Tomas körde Erika hem och tränade sen med Oscar. Jag och Emelie gick en promenad, en skön kväll nästan alldeles vindstilla. 
(null)

(null)

(null)

En lugn dag på jobbet

Publicerad 2019-07-17 21:51:55 i Allmänt,

Äntligen fick vi en lugn dag på jobbet. Vi kunde städa, fylla på och få lunch
Vi gick till Stamstället och handlade mat. De har riktigt god mat där. 
Valde att efter jobbet åka till systemet för att köpa vin och öl , schampoo och balsam på Rituals. Tankade bilen och avslutade med att handla på Willys. 
Då hade klockan hunnit bli nästan sju. Så inte blev det någon träning idag. 
Och i morgon kommer Emelie hem❤️ efter en lång flygresa med många stopp. 

Lite av en besvikelse

Publicerad 2019-07-16 22:27:20 i Allmänt,

En otroligt jobbig dag på jobbet, vet inte när det senast var så jobbigt. 
Ingen rast idag heller. Men vi har trevligt ihopa. Tur att man gillar sina arbetskamrater. 
Efter jobbet cyklade jag hem, sprang en runda på mycket trötta ben, packade ner matsäcken och cyklade ner till stadsparken. 
Så mycket folk det hade samlats i stadsparken för att lyssna på Louise Hoffsten. Tomas hade tränat på Actic på Högevall, Anki och Magnus kom cyklande hemifrån. Per M gjorde oss sällskap, de andra hittade inte oss.
Vi åt vår medhavda matsäck. Men det var ganska kallt. Man satt i skuggan eftersom solen skymdes av träden. Vi satt också långt bort så man skymtade bara artisten. Men vi hörde bra. Lite trist att det inte var varmare. 
(null)

Bärens undergörande effekt?

Publicerad 2019-07-15 22:36:58 i Allmänt,

Blir ganska trött på alla artiklar där det sägs att äter du det, gör du det så minskar du risken för cancer med si och så många procent. Jag är helt övertygad om att sättet man lever på, vad man äter och om man motionerar påverkar ens livskvalitet och också i viss mån gör att du kanske inte drabbas av någon sjukdom. 
Men du kan leva helt rätt, äta bara nyttigt och ändå drabbas av cancer. 
Vem äter 450gram jordgubbar om dagen?
(null)

Måndag mitt i juli

Publicerad 2019-07-15 19:10:42 i Allmänt,

15 juli, sommaren försvinner i en rasande fart. Eftersom vi har jobbat så mycket så har vi knappt hunnit känna av den. Mycket jobb härhemma också. Men det är samtidigt skönt att beta av en del måsten. Snart kommer Emelie hem. Tyvärr jobbar vi men hoppas att vi hinner umgås på kvällarna. 
Efter stor övertalningsförmåga från hjärnan så kom den här kroppen ut på en löprunda antagligen inte mer än 6 km men ändå..... Som vanligt med krampkänsla i benen och stela som stolpar de första hundra meterna men sen kändes det ok. 
Har chillat en stund i uterummet. Skall in och kolla lite TV. 
(null)

Ännu en ” arbetsdag” här hemma

Publicerad 2019-07-14 20:57:26 i Allmänt,

En ganska tuff dag. Vi började med att såga och klyva vedhögen. Vi sågade upp allt men hann inte klyva allt innan det var dags att åka och hyra släpvagn och åka till Sysav med en massa från trädgården. Två lass till Sysav, det fanns bara små släpvagnar kvar. Men det funkade bra. Medan Tomas åkte till Sysav körde jag ut ved till uppfarten. Veden lastades på för vidare transport till Lennarts garage, där vi travade veden. Vi tog det mesta av de sågade vedklabbarna men till sist var vi för trötta båda två. Jag har svårt att fatta att hela vedhögen är borta. Men nu är det slutjobbat i trädgården fram till mitten av augusti, efter semestern. Lagat mat, kaffe i uterummet. 
Har inte orkat springa, kroppen känns "manglad". 
En ganska tråkig söndag men en viss tillfredställelse att vi avverkat vedhögen. 
Bara lite kvar🙂
(null)

Söndagsmorgon

Publicerad 2019-07-14 08:59:55 i Allmänt,

Söndagsmorgon är inte lika bra som lördagsmorgon. Bara en dag kvar innan arbetsveckan. Fast jag gillar mitt arbete men tycker att jag blivit lite tröttare. Sitter som vanligt framför TV:n. 
Jag borde lära mig att " chilla" inte oroa mig hela tiden. Idag väntar ännu en "arbetsdag"   Vi skall köra till Sysav, köra ved till Lennart och Erikas garage. Det ska bli sämre väder med regn. 
Måsten idag då? Att springa! 
Lite bilder från igår. 
(null)

(null)

(null)

Ibland är jag helt odräglig

Publicerad 2019-07-13 16:56:10 i Allmänt,

Vad ska jag säga... vi åkte ut med våra lådor till Erikshjälpen. Man får kaffebiljetter när man lämnar saker. Vi fikade på deras roliga kaffe, var annars ser man en lampa gjord av Bullens pilsnerkorv. 
Jag handlade 2 böcker, de skänker jag bort sen. Vi handlade ny bäddmadrass på Jysk. Satt i solen och chillade en stund sen. Men det var så varmt. Bestämde mig för att springa en runda. Rätt skönt väder. Det skyade på och blåste lite så det blev inte så varmt. Jag brukar bli på bra humör när jag springer men idag blev det inte så. 
Tomas ville springa i Billebjer och bada  i stenbrottet. Först skulle vi handla i Flyinge. Han handlade massor av barkmull och nya blommor till krukor vi har. Då blev jag sur, vi hinner inte vattna de blommor vi har i krukor. Oscar kommer att riva upp rabatterna när de flyttar in. Finns ingen mening att slösa tid och pengar tyckte jag. Men samtidigt är det ju trevligt att trädgården är fin i sommar och att vi kan minnas den så. Så det blev bra till sist. Tomas sprang sin runda jag gick ner till badet. Till en början var det mulet och ganska kallt. Men solen har tittat fram. Vi har badat i det ganska kalla vattnet. 
(null)


Lördagsmorgon

Publicerad 2019-07-13 13:03:52 i Allmänt,

Det här är nog bästa stunden på helgen. Kaffe och macka framför TV4 nyhetsmorgon. Och 2 lediga dagar ligger framför mig. 
Fick lära mig en ny sak idag. Den kod som står på ett ägg har mycket info: 0 betyder att det är ekologiskt, nästa siffra om det är burhöns eller frigående, bocken betyder att producenten är godkänd. 
Lådor till Erikshjälpen. Först på schemat idag. Åka till Erikshjälpen. 
(null)



Konsten att förstöra en fredagskväll...

Publicerad 2019-07-12 21:58:11 i Allmänt,

Eller inte förstöra men näst intill kanske. Man kommer hem dödstrött efter veckans arbete. Kylskåpet är i det närmaste tomt. Vi har inte handlat på hela veckan. 
Att laga mat finns inte på kartan. Att gå ut och äta på restaurang är inte heller ett alternativ. Det kräver att man klär upp sig lite och man skall ta sig ner till stan så nej....
Så vi åkte till Nova och åt på Wook kitchen. Man får maten snabbt och den smakar gott. 
Hann handla en blus på Indiska. Tomas handlade en jacka för halva priset på Lexington. 
Fredagskvällen fortsatte på Jula där vi inhandlade olja till motorsågen. 
Ett snabbt besök på Miljögården där vi konstaterade att priserna är helt orimliga. Vem köper ett påslakansset för 2400kr? Nu var det halva priset, men ändå.....
Vi avslutade turen på Willys där vi plockade varor var för sig och sen insåg att vi delvis tagit samma saker. Men nu är kylen inte så tom längre. 
Sen har vi druckit kaffe, chillat i uterummet. 
Och snart är det dags att sova. Planer för i morgon: 
1. Springa är ett måste. 
2. Lämna saker på Erikshjälpen. 
3. Fortsätta såga och klyva ved. 
4.Bädda rent i våra sängar. 
5.Sola lite kanske om solen tittar fram. 
(null)
Wook kitchen 
(null)
Handlat mat på Willys

Slit och släp

Publicerad 2019-07-11 22:07:55 i Allmänt,

Har beredskap idag med. Men även idag har det varit lugnt. Än så länge i alla fall. Gick till gymet i morse. Men i kväll blev det ingen träning. Chillade först i hammocken sen blev det gräsklippning, såg och vedklyvning i ett par timmar. Kanske inte det roligaste men det känns ändå rätt att ta vara på de träd Tomas och Oscar fällt. Sen ska vi transportera veden till Lennarts garage och så småningom hamnar den i Småland. Men det är lång väg dit känns det som  och en massa arbete. Först arbetar man 8 timmar på jobbet och sen fortsätter man här hemma. Men " Arbete är hälsa" säger de ju........
(null)
Kanske har den blivit lite mindre....
(null)

Istället för träning

Publicerad 2019-07-10 22:46:04 i Allmänt,

Det blev till att såga och klyva ved istället för att träna. Vi har ju huggit ner flera träd i vår trädgård. Det mesta ligger i en stor hög på gräsmattan. Så vi angrep den i kväll i någon timme sen blev det chill i uterummet. 
Mycket kvar av vedhögen men ändå en bit på väg. 
(null)

(null)

Onsdag en helt vanlig onsdag

Publicerad 2019-07-10 18:18:40 i Allmänt,

Sitter i hammocken. Har beredskap men inget jobb.  Har lagat mat till mig själv som jag ätit härute i solen. Ingen träning kväll. 
Är så trött, vill helst slumra en stund. 
Gick till 24/7 gymet i morse. Körde crosstrainer i 30 minuter. 
Har slumrat en stund, läst lite och som vanligt när jag inte har tränat så infinner sig en känsla av rastlöshet. Solen skiner. Det är en fin kväll. Kanske kan vi jobba lite med att ta hand om träden vi fällt. 
(null)

En ganska tråkig upplevelse🙃

Publicerad 2019-07-09 22:20:46 i Allmänt,

Bestämde mig för att springa till vår Tisdagsträning i Lomma idag. Sprang på det som är cykelbana/liten bilväg. Man är alldeles för nära bilarna från stora vägen hela tiden. Tyckte att jag hade dånande motorljud i öronen hela tiden. Blev lite längre än jag trodde 13,8 km. Picknick efteråt i blåsten. Med en massa måsar skrikandes ovanför våra huvuden. De ville ha vår mat. Jag badade inte, frös, det var dessutom massor av tång vid strandkanten. 
Var på gymet i morse, körde övningar mestadels med egna kroppen. 
Nu är jag trött, skall läsa lite i min Feelgoodbok och sen sova. 😴

Pallade inte träna i kväll😞

Publicerad 2019-07-08 21:09:52 i Allmänt,

Gick till gymet i morse i alla fall. Körde stairmaster 30 minuter. " Den träning som blir av är bra" Jag känner mig så grymt omotiverad. Jag fick det sista numret av Runners World idag, där råkade jag läsa om UltraVasan. Jag måste ju genomföra den. Hur jobbigt det än blir. Det får ändå bli mitt mål även om jag slutat träna till den. Nästan i alla fall. Vet inte om jag någonsin tränat till den. 
Satte istället igång med att rensa i skåpen och förundras över att man har så många saker. Fyllde ett par lådor till Erikshjälpen. Sålde Emelies gitarr i kväll. Nu borde man lära sig av det här att inte samla på sig saker igen. Men det skulle inte förvåna mig om jag/ vi gör det igen. För ibland finns det en glädje i att handla. 
Att shoppa känns ibland bra för själen. 
Skall springa till Lomma i morgon har jag tänkt. LLIFträningen är förlagd dit. 
(null)

Söndagskväll

Publicerad 2019-07-07 19:20:07 i Allmänt,

Måndag i morgon och en ny arbetsvecka. Vi har haft en del tuffa veckor på jobbet. Få se hur nästa vecka blir. Den här dagen då? Vi åkte till Bolia i Malmö. Tomas blev förtjust i deras soffa. Den är bara svindyr. Men han verkar övertygad. Den är absolut snygg, men... är den  snygg? Ibland går det inte att rubba honom.  Antar att det blir den nu. Kanske är vi värda att lyxa till det. Det enda vi kommer att köpa nytt är soffa och köksö. Kanske någon garderob också. Men det blir en senare fråga. 
Vad har vi hittat på annars idag få? Jobbat lite i trädgården. Handlat tisdagens picknickmat på Willys. Sprungit 6 km ungefär där jag körde fartökningar varannan minut. Känns bättre nu när jag struntar i hur det går med UltraVasan. 
Lagat mat, sett USA slå Nederländerna och bli världsmästare i fotboll. 
Chillar i soffan, läser min bok, sippar på ett glas rött. 
(null)

(null)

(null)


Söndagsmorgon

Publicerad 2019-07-07 09:00:32 i Allmänt,

Som så många gånger tidigare sitter jag i soffan framför TV:n. Har pratat med Emelie som tycker vi skall tänka om vad gäller vårt val av soffor. Kanske har hon rätt. Men Tomas kommer inte att bli glad. 
Detta är jobbigt. Man vill att det skall bli bra. Kanske skall vi börja med våra gamla och 
"bo in oss" först. 
Just nu skiner solen men det är mörka moln som hotar. Planer för idag? Måste springa. Jag måste lova mig själv att aldrig anmäla mig till långa lopp. I framtiden skall det MAX vara en halvmara. Och kanske ska jag ha som mål att springa lopp som jag inte sprungit tidigare. Eller kanske inga lopp alls. Kanske Tjejmilen, kanske Midsommar morning run om vi är hemma på midsommarhelgen. Bara träna för att må bra. Bara ta "Feelgoodloppen". 
Men först den här flytten som jag behöver älta om och om igen. 
Tänkte djupt i morse igen. Tänkte på livet som gått. Hur tar man egentligen hand om sitt liv? Man trampar på i ekorrhjulet. Så här i efterhand flyter allt ihop. Hur hann man med allt. Det är kanske därför förhållanden spricker. Vårda själva förhållandet hinner man inte när barnen är små. Och när barnen är stora så har man kanske växt ifrån varandra. 
Så planer för idag då? Springa var det ju🙃. 
Besöka Bolia för att titta på soffor😊. 


https://www.bolia.com/sv-se/produkter/01-302-31_10934410/


Lördagskväll

Publicerad 2019-07-06 21:21:40 i Allmänt,

Den här dagen har vi åkt runt på flera olika ställen för att titta på köksöar, garderober och soffor. Det blev Ikea, Ilva, Kvik, XXXLutz och en gång till på Mio. På Ikea hittade vi ingenting. Deras soffor tilltalade oss inte. På Kvik har vi designat en köksö. Mycket dyrare än köksön på Ikea. Det blir nog den. 
Ilva hade många trevliga soffor, där passade vi på att fika på Espresso house. Mycket gott!
Vidare till XXXLutz som imponerade. De hade många fina soffor. Troligtvis köper vi en där. 
Vi tog en titt till på Mio bara gör att försäkra oss om att vi föredrog den på XXXLutz. 
Handlade på Willys på vägen hem. 
Tvingade ut mig på en löptur och fick efter 5 minuter värsta regnskuren över mig. Då var det nära att jag vände men jag fortsatte och solen kom fram lite och tillsammans med blåsten då torkade man lite. 
Vi tittade på en massa soffor. Många fina. M
(null)

(null)

(null)

Lördagsmorgon

Publicerad 2019-07-06 09:10:16 i Allmänt,

I går var det ingen bra kväll. Jag var på dåligt humör, rastlös, smått deprimerad. Allt berodde på att jag INTE tränar. Jag kan inte förmå mig till det. Fattar inte vad det är som hänt. 
Som tur var så blev jag inringd och fick jobba ett par timmar. 
Idag då? Ser på TV4 nyhetsmorgon. Tomas sover, han körde Oscar och Johanna till Kastrup i natt. Klev upp kl 3 kom hem kl 5. Så han sover gott nu. 
Vill ju till Ikea. Känner att jag vill ha koll på vilka nya möbler vi skall köpa. Vill ha en ny soffa, men får nog avskriva bäddsoffevarianten. Tror inte att det finns de som samtidigt är bekväma att sitta i. Och en köksö med sittplats för två. 
Det jag inte tror att Tomas inser är att vi inte skall bo här så länge till. Ibland när jag tittar ut över trädgården tänker jag. Vill vi verkligen lämna det här? Men det är för stort, vi använder kök, vardagsrum och sovrum. 
Och trädgården är nästan ett halvtidsjobb. 
Så det skall bli skönt, men tiden dit kommer att vara jobbig. Det är så mycket vi skall hinna med samtidigt som vi vill ha det så normalt som möjligt när Jeanette med familj och Emelie kommer hem i sommar. 
Jag tror att det är därför jag inte kan/vill springa. Men det är egentligen nu jag behöver springa och träna för att skingra mina tankar. 
Vet inte varför min hjärna håller på med så många tankar. Varför kan den inte bara chilla och gilla läget?
Skulle göra kaffe i denna dag. Slutade med att hela jag var nedsprutad av kaffe. Men det ordnade sig. Har knappt använt den. Present av Emelie som hon lånade ett tag men nu skall jag använda den😊
(null)

Oträningen fortsätter.

Publicerad 2019-07-05 17:50:59 i Allmänt,

Snart måste jag ta ställning till om jag ska springa UltraVasan 45 eller inte. Jag har ingen lust att träna i alla fall inte springa. Var jättetrött när jag gick hem från jobbet idag. Jag har beredskap men det brukar inte hindra mig från att springa. Lagade en omelett, satt mig i hammocken med en ny bok. Har druckit kaffe och ätit glass. Lusten att springa finns inte men tro inte att ångesten för att jag inte tränar också är försvunnen. Den kommer och jag blir rastlös och på dåligt humör. 
Jag tror att jag har för mycket att tänks på och då borde jag verkligen träna. 
Var på 24/7 gymet i morse, roddmaskin 30 minuter. 
Är ledig lördag och söndag. Det skall bli skönt. 
(null)

(null)

Borde ha sprungit idag....

Publicerad 2019-07-04 21:33:08 i Allmänt,

Men..det gjorde jag inte. Förr brydde jag mig aldrig om vilket väder det var. Det fanns typ inget dåligt väder. Men nu... nu hittar jag på den ens ursäkten efter den andra för att slippa springa. Och det blåser, det regnar och är kallt. Gick till gymet i morse. Körde styrketräning med maskiner och avslutade med armhävningar, situps och lite annat. 
Mycket att göra på jobbet men roligt. Tiden går fort. 
Efter jobbet, ingen träning men vi åkte till Mio för att titta på soffor, vi åkte till Leander Persson och Miljögården. Mio hade en del intressanta. Tror att det måste bli ett besök på Ikea också. Hur jag nu skall få med mig Tomas dit. Det värsta av allt, jag köpte en gästsäng på Jysk. Riktigt fin. Har ju gett bort sängar och fick nästan panik. Tänk om jag inte har sängplatser till de som vill sova över i sommar. 
Nu skall jag sova💤

Sverige - Holland

Publicerad 2019-07-03 21:42:03 i Allmänt,

Ser på matchen mellan Sverige och Holland. 0-0 just nu. Oscar och Johanna är här,  de softar i ena soffan. Tomas i den andra. Karro har också hälsat på en stund. 
Vi har ätit glass och frukt och bär. 
Jag har beredskap. Men lugnt än så länge. 
Var på 24/7 gymet i morse. Det blev crosstrainer i 30 min. Körde med fartökningar varannan minut. Duschade på jobbet. 
Men ingen träning ikväll. 
(null)


Tisdagkväll

Publicerad 2019-07-02 21:19:52 i Allmänt,

Nu är jag igång med nya mobilen. Tror att BankID och Swish fungerar nu. Går nästan för enkelt med allt. Alla appar och allt susar över bara telefonerna ligger bredvid varandra. 
Och att en telefon kostar så mycket. Helt sjukt. 
Ikväll har vi varit på Järavallen och sprungit. Kalla vindar. Skönt att springa. Tomas och jag sprang gula spåret. De andra sprang lite längre. Vattnet kändes varmt men vet inte om jag någonsin tinade upp efteråt, vi försökte sätta oss i lä när vi åt vår medhavda picknick. 
(null)

(null)



Måndag

Publicerad 2019-07-01 21:32:59 i Allmänt,

24/7 gymet i morse. Körde stairmaster i 30 min. Efter 10 minuter körde jag varannan minut lite snabbare. 
En helt ok dag på MR-kameran. 
Precis innan vi slutade jobbet idag stod regnet som "spön i backen" men det sprack upp sen och även om det inte himlen blev blå så blev det i alla fall uppehåll och mycket ljusare. 
Efter jobbet stod det löpning på schemat. Fanns ingen möjlighet att slippa undan. Sprang efter kort uppvärmning 1 min fartökning, 1 min långsamt. 
Sen åkte jag ut till Media Markt och köpte en ny telefon för helt orimliga pengar. 
Men den jag har nu är så seg och hänger sig och ringer upp folk. Sätter jag den på ljudlös hoppar den tillbaka och ibland hamnar den i ljudlöst läge. 
Så nu har jag en ny telefon.  Men just nu skriver jag på den gamla. 
Håller på att ladda min nya mobil. Tar alltid ett tag innan allt är klart. 
Har sett första avsnittet av andra säsongen av "Big little lies". Och nu har vi börjat titta på "Chernobyl". 
Länge sedan vi tittade på TV serier. Vi har haft så mycket att tänka på och har det fortfarande. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela