Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Onsdag beredskap

Publicerad 2017-08-30 22:08:49 i Allmänt,

Gick en runda på Klosterängshöjden efter jobbet. Jättevarmt väder. Kanske sista sommarkvällen. Ätit, hjälpt Oscar med att packa upp lite av hans kläder och hänga upp dem. Det känns så sorgligt. Undrar hur Linda mår?  Relationer är svårt. 

Trött idag med. 

Bilder från kvällens runda

Tisdag

Publicerad 2017-08-29 22:28:00 i Allmänt,

Helt slut efter att ha sprungit i kväll. LLIFträning ii Skrylle. Sprang Skryllemilen. Fint väder att springa i. Många på träningen. 

Och yngste sonen har flyttat hem tillfälligt. Slut med flickvännen. Det gör ont i ens hjärta. Möttes av kartonger i massor. Han hade förvarnat oss. Lite mysigt att ha honom hemma. Och jag orkar inte bli trött över oredan. Nu skall jag sova. 💤

Ny arbetsvecka.

Publicerad 2017-08-28 20:48:38 i Allmänt,

Inget gym i morse. Efter jobbet åkte jag ner till stan. Hade bestämt mig för att handla en ryggsäck, en lite större än den jag. En likadan som Tomas. Sen lagade jag mat. Vi åt i uterummet. Solig och fin kväll. Efter maten gick jag en runda. En väldigt fin kväll. 



Gula ärts biffar

Lördagskväll och inget jobb idag

Publicerad 2017-08-26 20:43:20 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Vindstilla. Det har varit en fin dag. I morse blev det varvet på Nova. Vi hade tänkt åka ner till stan men Erika ville köpa stavar så vi körde henne ut till Nova. Till sist hittade hon ett par stavar på Intersport. Vi hittade lite smått o gott. Tomas köpte strumpor och en ny parfym (!!)

Jag hittade en bikini för halva reapriset. Lite balsam och lotion. Och en söt miniorchide'. 
När man har beredskap är det nästan mer stressande att telefonen inte ringer. Man vill inte vara för långt hemifrån. Kände att idag måste jag springa oavsett om jag har ont i halsen eller ej. Jag har fortfarande ont men som sagt jag var tvungen att springa för mitt mentala tillstånd. Det blev backar på Klosterängshöjden. Just då var det riktig sommarvärme. Få se ur morgondagen blir. Emma skall firas!


Är det månne sista kvällen vi äter i uterummet denna sommar ? Hoppas inte det!

Fredagskväll och beredskap.

Publicerad 2017-08-25 19:59:18 i Allmänt,

Något omtumlande vecka, efter besöket på VC har jag hunnit göra CT i går och idag arbetsprov. Det var jobbigare än jag hade tänkt mig. Har inte fått några svar ännu men antar att jag är frisk. Fast halsen gör fortfarande ont. Men imorgon måste jag träna annars blir jag galen tror jag. Har klippt gräset i kväll. Inte mycket till motion. 

Men jag tänker att om jag tar det lugnt så borde min hals bli bra. 
Vi har ätit, druckit kaffe jag har nästan lyckats lösa fredagskrysset. 
Solen håller på att gå ner. 

Chill i vårt fina uterum

Publicerad 2017-08-24 19:53:17 i Allmänt,

Smuttar på ett glas rött vin ( trots att det bara är torsdag. I min ålder är det tillåtet tror jag). Fortfarande ont i halsen så det blev inget gym i morse. Men i morgon ska det bli. 

Köpte sushi i går på ICA som vi skulle ha till kvällsmat idag. Blääää.. det var inte gott. 
Var ju på VC i går och de hade redan skickat remiss på en CT av Aorta. 
Så jag gjorde den på eftermiddagen. Har inte sett bilderna än. I morgon skall jag göra arbetsprov!!!! Känns lite överdrivet alltihopa. 
Men samtidigt lite skönt att få göra en kontroll av Aorta. 
Gick en promenad i kväll. Tog lite Pokemon under tiden. Hoppas jag kan springa en runda i helgen. 

Onsdag 23 Augusti

Publicerad 2017-08-23 21:17:12 i Allmänt,

Haft ont i halsen i 6 veckor snart. Gick till VC idag. De trodde att det var virus. Fick ta lite prover. Vi får se. Tordes inte springa idag. Promenad 1 timme i kväll istället. 

I går träning med LLIF igår i Barsebäckshamn. Fint väder. Stor uppslutning. Middag på hamnkrogen. Tog vegetarisk burgare. Ingen höjdare precis. En trevlig kväll. Valde själv att gå eftersom jag haft ont i halsen så länge nu. 

Från kvällens promenad.

40 minuter sena..🚊

Publicerad 2017-08-21 19:20:13 i Allmänt,

Snart hemma... 1 timme kvar ungefär. Om vi inte blir mera försenade. I nuläget 40 minuter. 

Har läst ut mon bok Löparens hjärta. Tänkvärd bok. Har sett en film "Catch and release" ingen stor film. Men ok att se. 
Han som satt bredvid mig hade en obehaglig andedräkt. Han luktade gammal rök och unket. Och gjorde större utandningar ibland. Tycker fortfarande att det luktar trots att han gått av. Jag fick sitta vänd från honom för att uthärda. 
Det har varit trevliga dagar nu är man tillbaka i vardagen igen. Bra det ned. Där lever vi de flesta dagar. 

Kaffe på balkongen
Bye bye Stockholm för den här gången

Måndag hemresedag

Publicerad 2017-08-21 08:51:05 i Allmänt,

Resdagar är alltid svåra - för mig. Kan inte slappna av. Midnattsloppet i lördags skulle jag kunna skriva mycket om. Tror jag ska sammanfatta loppet med några ord. Helt makalös tillställning med mycket ljus runt banan, massor av publik, mycket musik, ljudboksuppläsning, MEN trångt så in i 

h-lvete trångt. Har aldrig upplevt något liknande. Zickzackade, stannade upp, sprang in i folk. Aldrig fått en sämre tid på ett millopp. 1.04.30!!! Sprang med Emelie det var svårt att se henne. Alla har ju likadana tröjor. Men vi gjorde det trots att vi inte var så taggade. Ganska jobbigt att vänta till halv elva på kvällen. 
I hår besökte vi Hellasgården. Tillsammans med Jeanette , Daniel och barnen. Vi hade picknick. Började med den och gick sedan en jättefin 5 km:s runda. 
Lite bilder:


Innan loppet
Efter loppet
Hellasgården
Pickni

Passerat Linköping

Publicerad 2017-08-17 11:07:04 i Allmänt,

Lite drygt 1 och en halv timme kvar. Sett en film med Johnny Depp. Börjat läsa min bok. Tiden går ändå rött fort. Hade matsäck med. Det brukar jag inte ha. 

Billigare- godare. 

Semester imorgon 😊

Publicerad 2017-08-16 21:49:28 i Allmänt,

Är trött. Har varit en jobbig dag på jobbet. Gick på Actic i morse. Första gången ( och enda gången) den här veckan. 

Fick jobba över. Hade bestämt att om det inte blåste alltför mycket skulle jag cykla i kväll. Så det blev en cykeltur på 4 mil. Och jag tyckte nog att det blåste. Det blåser alltid i Skåne. Packat och tvättat. 
I morgon väntar Stockholm. 

Hann inte skriva i söndags 13/8

Publicerad 2017-08-15 22:18:52 i Allmänt,

Heldag med vänner från Hyllinge. Frukost hos dem på morgonen. Sen körde vi runt på den vackra Kullahalvön. Brunch på Höganäs Saluhall. Efteråt blev det ytterligare sightseeing. 

Ett kort besök i Kävlinge på vägen hem. 

Tisdag bröllopsdag.

Publicerad 2017-08-15 22:14:08 i Allmänt,

Vår 34:e bröllopsdag. Vi köpte presenter till oss i Höganäs. Varsin fin Höganäsmugg, temugg egentligen. Men vi skall ha dem som kaffemuggar. De invigdes i morse. 

I kväll blev det löpning i Lomma med LLIF. 
Picknick på stranden. Och bad förstås skönt var det inte. 


12 augusti Emmas födelsedag 🎂

Publicerad 2017-08-12 22:06:55 i Allmänt,

Vaknade vid 8, läste tidning och drack kaffe i en timme. Med infravärmen på kunde man sitta i uterummet. 

Bestämde mig för att springa en lite längre runda. Ung 15 km blev det. En fin runda berom Nöbbelövs mosse. Klarade mig nästan undan regnet. 
Sen gjorde vi ett misstag, vi åkte till Emporia, och precis som tidigare gånger får jag nästan panik när jag kommer dit. Det är så stort. Vi handlade inget. Vi fikade på Espresso house. Positiv överraskning. Mysig miljö. 
Åt sedan i Malmö tillsammans med Oscar på Charlies Burgers. 
Jättegod vegetarisk hamburgare. Gott bröd också. 
Sen då? Har plockat ner plommon. Gjort plommonkräm, plommonsylt. Löst korsord. 
Ser på friidrott. 


Fredag, fri från beredskap.

Publicerad 2017-08-11 21:49:00 i Allmänt,

Gymet i morse. Efter jobbet åkte vi till Järavallen och sprang den drygt 4 km gula rundan. Trillade en gång och höll på att trilla ytterligare en gång. Fin bana men mycket rötter. Planen sedan var att bada i Barsebäckshamn och äta på hamnkrogen. 

Fullt på parkeringen nere vid hamnen och jag pallade inte att gå från parkeringen i början av byn ner till hamnen så vi åkte hem, duschade och åt rester från frysen. Men helt ok. Ingen av oss har orkat laga kaffe. Vin och frukt. Och Friidrotts WM på TV. Och en helt ledig dag i morgon. 

Sista beredskapspasset på ett tag😊

Publicerad 2017-08-10 20:01:31 i Allmänt,

Sitter i uterummet och chillar. Har beredskap och hittills har det varit lugnt. 

4:e och sista beredskapen på ett tag. 
Cyklade ner till backarna när jag kom hem från jobbet och sprang 2 varv på SHE banan. Grymt trött. Handlade på ICA Fäladstorget på vägen hem. Och slogs av hur dyra de är om man jämför med Willys. Ätit Dr. Oetkers spenatpizza. Druckit kaffe och ätit en plommonpaj. 
Blir nog lite FriidrottsVM innan jag stupar i säng. 💤

Onsdag 9 augusti.

Publicerad 2017-08-09 19:45:48 i Allmänt,

Sommaren går så fort. Och vi har ju inte haft någon riktig högsommarvärme precis. 

Har beredskap idag. Men jag har ännu så länge inte behövt jobba. Har sprungit en kort runda i det varma vädret. 
Bakade små plommonpajer. Ganska nyttiga, inget vanligt socker. Det är så svårt att ta vara på alla plommon. Alla mognar på samma gång nästan. 
I går hade vi LLIF träningen på Sankt Hans backar. Jag och Constance gick 2 varv. 

Mina plommonpajer.
Vegetariskt pålägg

Måndag

Publicerad 2017-08-07 21:06:04 i Allmänt,

Har beredskap. Men inget jobb. Inte ännu så länge i alla fall. 

Gick till Actic i morse innan jobbet. 
På vägen hem i kväll intalade jag mig att det är roligt att springa. Så jag tog på mig löparskorna och stack ut och sprang. Fint väder. Det gick så sakta bara. Fattar inte att jag kan vara så kass. Men jag sprang i alla fall😊. 
Snart sängen och jag hoppas verkligen att jag slipper jobba i natt. 

Helgen slut

Publicerad 2017-08-06 20:23:00 i Allmänt,

Så fort tiden går då man är ledig. Det har varit en bra helg. I går var vi först nere på stan en runda. Vi fikade på S:t Jakob. Wienerbrödet var fantastiskt gott men det var trångt och omysigt. Uteplatsen delas nu med en hamburgerrestaurang så man har minimalt med utrymme. 👎 

Vi gick runt på stan. Hittade ett linne på MQ, köpte vinglas på Erikshjälpen. 
Sprang en runda. Lagade lök och ostpaj eftersom svärmor skulle komma på besök på kvällen. Stockholms Prideparad till ära gjorde jag en Pridesallad. 
Idag vandrade vi vid Hovdala. När vi kom till slottet var det invaderat av hästmänniskor och man var tvungen att betala 50kr i parkeringsavgift. Så vi åkte till Tormestorp och startade vår vandring därifrån. Vandringen började med en störtskur. Sen hade vi skiftande väder. 🌞☁️☔️. 
Det är en fantastiskt fin runda. Och jag har en fantastisk man. Vi fick gå ganska länge innan vi kunde fika och när vi då gick lite fel så dampade denne svensken. Tanken på att vi hade missat vår rastplats och inte skulle kunna sitta och äta vår mat....
Men det ordnade sig. Och solen sken nästan hela tiden under fikan. 
Vi hittade kantareller. Eller det var Tomas som hela tiden såg dem. 
Vi har smörstekt dem och ätit upp dem. Gott!!
Arbetsdag i morgon och 4 dagar av beredskap väntar. 

Mmmm..gott
Lördagens Pridesallad.
De såg ut att vilja stoppa oss

Fredagskväll

Publicerad 2017-08-04 22:03:41 i Allmänt,

Har beredskap. Men inget jobb. Simmade det sista av min ICA-klassiker  i morse på Actic. Kände inte för att springa i kväll. Åkte till Nova och gick "varvet". Handlade lite på rean. En del till halva reapriset. 

Vad har jag då gjort i kväll. Inte mycket. Fixat lite m tvätten. Bäddat rent i Emelies gamla rum. Nu slötittar jag på friidrott. 

Fynden från idag

Regnet det bara öser ner☔️⚡️⛈💧

Publicerad 2017-08-03 21:16:38 i Allmänt,

Ännu en dag utan beredskap. Vi hade bestämt oss för att springa på Järavallen. 

Och trots regnet så begav vi oss dit. 
Och det regnade och åskade hela tiden medan vi sprang. Det tänkta badet i Barsebäckshamn ställde vi in. Regnet tilltog och det blixtrade och åskade ännu mera. 
Det har slutat regna nu, vi chillar i soffan. 

Onsdagskväll 2 augusti

Publicerad 2017-08-02 20:32:27 i Allmänt,

Hann inte skriva i går. Det var en perfekt kväll. Hann springa en runda efter jobbet i det fina vädret. Lagade mat. Satte på kaffe, det började regna och då ringde beredskapstelefonen. Vi jobbade till 20 över tio på kvällen. Träffade patienten idag som mådde jättebra. Så roligt det är när det går så bra. 

Hade sett fram emot i kväll. Ingen beredskap. Men när jag gick hem från jobbet blev jag yr. Kollade pulsen som var ok. Kom hem satt mig i hammocken, var så trött. Åt lite, slumrade till. Vaknade till, piggare, rastlös för att jag inte tränat något. Nova eller ut och gå? Valde att ta en promenad. Varmt och skönt väder. 
Fick ta lite pokemon på vägen. Antagligen är jag en patetisk figur som håller på med det fortfarande. Gör det bara lite då och då. 
Lite bilder från kvällens promenad. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela