Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Julgranen klädd.

Publicerad 2017-11-30 21:30:21 i Allmänt,

Helt galet men jag klädde granen färdigt ikväll. Det tar en timme att klä den minst. Nu är det nästan färdigpyntat men det mesta är inte tänt. Det får vänta till i morgon.
Sprang på löpbandet i morse eftersom jag skulle till tandläkaren halv nio så hade jag lite extra tid. Blev 15 min i massagestolen efteråt. Men jag tycker att extra mjukt är för hårt. Men det blev en stunds avslappning. Har beredskap men än så länge är det lugnt. 

Onsdag och jag jobbar kväll

Publicerad 2017-11-29 10:08:04 i Allmänt,

Fattar inte att tiden bara rinner iväg. Det är nog så att ju äldre man blir desto snabbare upplever man att tiden går. När man gick i skolan så var ju sommarlovet en evighet. Nu tänker man oj är det dags att hänga upp adventsstjärnan igen. Ett år har gått igen. 
Börjar jobba halv tolv. Klev upp strax efter åtta. Åt en frukost bestående av 2 lussebullar och 3 pepparkakor. Antar att Emelie ryser. Efter det sorang jag en runda. Det gick utmärkt att springa på. Det var så positivt att springa idag. Nästan vindstilla och en sol som var bakom molnen och såg ut som att snart kommer jag fram. Det gjorde den inte men jag sprang och kände en ödmjukhet inför livet att jag kan springa. Låter lite högtravande kanske. 
Innan jag går och duschar ska jag nämna veckan i stort. Måndag gymet på morgonen, efter jobbet mingel på avdelningen under oss där medarbetare visade sina alster. Jättemånga fina saker. Där köpte jag en julklapp till mig själv, ett fint silverhjärta. På kvällen blev det spinning med Suzan. Hon är tillbaka i full fart. Jag blev jättetrött. 
Tisdag enda träningen en kort stund styrketräning på morgonen. På kvällen hade vi  vår årsavrundning i LLIF. 
(null)



Ångest för att det är vardag i morgon igen

Publicerad 2017-11-26 20:12:20 i Allmänt,

Kväll. Måndag i morgon. Har varit en ganska jobbig dag. Åkte ut till Skrylle och sprang milen. En av mina sämsta tider. 
Sen fortsatte jag projektet julpyntning. Man kan nog säga att det mesta är klart. Ändå lite konstigt att ta fram alla julsaker nu men känner att jag kan slappna av i helgen om jag förberett det mesta. 
Det som också är jobbigt är alla saker man samlat på sig. Vi har saker överallt. Vi måste slänga saker. 
Siv ryck upp dig nu! (null)

(null)

(null)

(null)




Går tiden fortare...?

Publicerad 2017-11-26 08:35:45 i Allmänt,

Söndagmorgon. Framför TV 4 nyhetsmorgon. 
Men helgen har gått så fort. Var blev tiden av? Är ändå ganska nöjd med gårdagen. Sprang en runda på 15 km. Alltid en början. Handlade, bakade lussebullar. Julpyntet har dock inte kommit så långt. Satte upp granen och fixade belysningen. 
Lagade en vegetarisk Carbonara. Det blev gott. Men glömde att jag köpt en Foccacia. Den passade inte lika bra som frukostbröd idag. 
Känns som om min hjärna har gått i spinn. I morse kunde jag inte sova. Började tänka på hur jobbigt det skulle vara att plocka ner julpyntet. Har inte ens satt upp allt ju. Tänkte också på att jag MÅSTE fixa Erikas almanacka. Försöka hitta 12 fina bilder. Och att jag lovat fixa julmuggar. Dessutom poppade det upp saker från jobbet. Bildrekonstruktioner flimrade förbi. Så det var bara att gå upp. Fattar inte det här, nu när man kan sova, då kan jag inte. Jag älskade att sova länge på morgonen. Inte jättelänge men till nio i alla fall. Men nu vaknar jag flera gånger och när klockan är sju....
En söndag ligger framför mig. Skall försöka ta mig ut till Skrylle och springa milen. 
(null)
Smutsiga skor efter en blöt runda vid Nöbbelövs mosse


(null)
Första lussebullarna. Visade sig att mjölet var delvis fullkornsmjöl. Det gick bra det med.



Man kan inte gå och lägga sig kl åtta en fredagkväll.

Publicerad 2017-11-24 20:06:04 i Allmänt,

  • Orkade inte springa efter jobbet. Försökte verkligen övertyga mig själv. Men det gick inte. Lagade mat i stället. Provade en av mina julöl till maten, Oppigård, mycket god. Tog Blossas årsglögg till kaffet. Men jag och glögg, jag vet inte då ska jag nog vara ute och frysa för att det skall smaka riktigt gott. Och nu är jag trött. Kanske får jag plocka fram lite mera julpynt. Tomas ser på julvideos på Youtube så lite inspirerad blir jag. Planer för morgondagen då? Måste springa en långrunda. Frågan är bara hur lång. Det blev i alla gymet i morse. Och jag har inte handlat något idag trots att det är Black Friday. Jag har haft en " None buy day"   Nu är frågan sova eller sätta upp lite julpynt. 

Att kalla den här dagen ledig dag....

Publicerad 2017-11-23 22:22:19 i Allmänt,

Ledig från jobbet men inte ledig från jobb. 
Sovmorgon till 7:15. Kort frukost framför TV:n. 
Hann med en hel del. Tvättade, fixade här hemma. Åkte till Sysav. Skulle handla priser på Clas Ohlsson till vår avslutning i LLIF. Där fyndade jag en stekpanna dessutom. Köpte en röd julkofta på Indiska. Blossa glögg och några julöl inhandlades på systemet. Handlade mat på ICA. Putsade fönster. Satte upp julgardiner.  Släpade fram mina lådor med julsaker. Måste sätta upp dem den här helgen. Har beredskap nästa helg som är första advent. Avslutade dagen på Actic med spinning 30 min och indoor running 30 min. 
(null)

Onsdag och ledig i morgon

Publicerad 2017-11-22 20:21:53 i Allmänt,

Bestämde mig för att ta en dag ledig i morgon eftersom vi är gott om folk i morgon på jobbet. Skall putsa fönster och plocka fram julsakerna tror jag. Ta reda på all tvätt, bädda rent i sängar.
Och idag då? Actic som de flesta morgnar. När jag cyklade hem efter jobbet så hade jag återigen en diskussion med mig själv huruvida det skulle bli träning eller ej. Men det var förvånansvärt lätt att inse att det blir löpning. Jag springer så sakta nu så jag har inte klockan med mig. Men jag sprang min korta vinterrunda och det är alltid skönt efteråt. I helgen MÅSTE det bli en längre runda.
Och kvällens middag, snabbt lagad, potatisbullar med rivna morötter och vitkålssallad. Nästa vecka har jag beställt Linas Matkasse, då kommer jag väl att bli tokstressad igen.

Tisdag i slutet av November.

Publicerad 2017-11-21 22:14:21 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag till ända. Måste börja med gårdagen. Gymet på morgonen förstås! Hade beredskap i går. Jobbade över till strax innan sex. Hade avbokat mitt spinningpass när jag insåg att jag var tvungen att jobba över. 
Efter jobbet var jag grymt trött och hela vägen hem hade mina jag en diskussion. Inte träna, springa ute eller springa på löpbandet. Så jag är ganska stolt att jag bestämde mig för att sticka ut och springa i kallt och lite ruggigt väder. När jag satt i min pyjamas i soffan och tittade på " Vår tid är nu" så ringde telefonen. Vi jobbade till tio i två på natten. 
Så det blev sovmorgon idag. Har beredskap idag med. Men inget jobb inte ännu så länge i alla fall. Träning på gymet i Skrylle. Tomas följde med ut. Vill inte springa ute på spåret när jag har beredskap. Och nu hoppas jag på en lugn natt. 💤💤

Paddington och sen 40 svåra minuter.

Publicerad 2017-11-19 21:40:46 i Allmänt,

Såg Paddington med Emma och Julia. Jag tyckte om den. Han är så söt. Emma och Julia gillar att åka buss så vi åkte buss både ner till stan och hem. Åt mat här hemma fast de var inte sp hungriga. Inte efter en skål med baconchips. Jag ryser när jag hör namnet men kanske är det bättre än godis. Vi pysslade sen lite halvhjärtat. Det blev varsin tomte till dem. Körde hem dem. Fixade här hemma och sen föreslog Tomas gymet. 40 minuter på löpbandet. Det var så jobbigt, fattar inte varför jag har så svårt att springa på löpband. Men skönt att ha tränat lite i alla fall. 

Söndag 19 november.

Publicerad 2017-11-19 09:34:40 i Allmänt,

Regnigt och grått och 5 grader varmt. Ännu en helg som inte blev som jag hade planerat. 
Ingen långrunda. Vi målade hos Oscar istället. Och idag skall jag gå på bio med Emma och Julia. Måste ju börja springa långrundor. Även om det är ett halvt år kvar till Stockholm marathon så är det så lätt att skjuta träningen framför sig. Ok bara att ta sig an den här dagen....

Fredag så j-kla skönt

Publicerad 2017-11-17 22:54:24 i Allmänt,

Veckan har gått fort. Om jag skall berätta om den kort. Det händer inte så mycket i mitt liv, den ena dagen är den andra lik. Om man däremot skulle skriva ner sina tankar. Så skulle det kunna bli många rader. Men till onsdagen då, gymet på morgonen. Efter jobbet tog jag mig samman och sprang en runda. Tungt och trögt...Torsdag då? Då tog jag mig en ledig morgon och läste tidningen istället. Och på kvällen blev det Linda på Actic, spinning och indoor running. 30 x 30 min! Och nu är det fredag och en ledig helg ligger framför mig, eller ledig och ledig. Vi skall måla hos Oscar i morgon. Och jag måste springa illa fall 15 km! I morse blev det gymet. Jag saknar det om jag inte går dit- Det är bara kort träning, knappt 20 minuter men man känner sig lite lättare, lite sundare, det känns bra helt enkelt. Efter jobbet gick jag till gymet. Planen var att springa men....jag var så trött så det blev roddmaskinen. Det var tråkigt och jobbigt. Men trots allt någon form av träning i 30 minuter. Sen åkte vi ut till Nova och åt tillsammans med Oscar på wook-kitchen, ingen gourmetmat kanske, men heta räkor med ris är helt ok. Sen var vi på lite olika affärer. Och nu smuttar vi på ett glas rött vin och slö-tittar på TV. På jobbet däremot har vi en märklig stämning, det händer en massa osannolika saker. Människor mår dåligt. Jag hoppas att det löser sig. Att vi blir vår gamla trevliga avdelning igen.

Tisdag och inget Skrylle.

Publicerad 2017-11-14 22:42:28 i Allmänt,

Vi kom hem i söndags kl tio på kvällen. Sen har  tiden gått så fort. I går blev det gym på morgonen. Ingen träning på kvällen jobbade över till halv nio. I morse gymet. Beredskap idag med så jag bestämde mig för att inte åka till Skrylle. Sprang på löpbandet på Actic direkt efter jobbet. 
Och tankarna idag har hela tiden gått till Marie  som inte längre finns bland oss. Hon dog i går. Så orättvist, Så många år för tidigt. Som du kämpade. Jag hoppas verkligen att det finns ett liv på andra sidan. Och att du nu slipper smärtor💙. 

På väg hem

Publicerad 2017-11-12 16:46:00 i Allmänt,

Det har varit en intensiv helg. I fredags åkte vi ut till Axelsberg till J o D och blev bjudna på fisksoppa. Lördagen ägnades mestadels åt mässan Hälsa för alla och matmässan food and wine. En  fantastisk mässa men så grymt mycket folk. 
Lunch på Paradiset inne i stan där G, J och D mötte upp. Sen var vi hemma och chillade lite innan vi gick in till stan för att se på bio. " All inclusive" som vi tyckte var rolig men som har fått dålig kritik. Öl på en irländsk pub och sen traskade vi hem. Avslutade med ost och vin hos Emelie. 
Idag blev det vandring. Tunnelbana och buss ut till Älsta någonstans. Vacker natur. Blött underlag på sina ställen. Leden ingick i Sörmlandsleden och skulle vara 8,5 km men vi gick mer än en mil. Meningen var att vi skulle äta pizza i Björkhagen. Men eftersom klockan hunnit bli ganska mycket så åkte vi tillbaka till Vasastan där vi åt på en sushirestaurang. 
Kaffe hos Emelie sen och nu är vi på väg hem och klumpen i bröstet finns där. Alltid trist att skiljas. 
<



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



På tåget🚊

Publicerad 2017-11-10 11:48:00 i Allmänt,

Bara en timme kvar nu. Än så länge har det flutit på. Inga förseningar. 
Man kan förundras över tekniken och oroas. Tog fram min gamla IPad för att ladda den och ladda ner lite filmer från Netflix i går. Då sa den till mig: Du har en tidig morgon i morgon. En aktivitet väntar 8:17. Den kände av min SJ biljett som jag laddat ner på min telefon. 
Fantastiskt eller inte? 
Vi har ätit SJfrukost. Jag har sett en film, läst i min bok. Tiden har gått fort. 




Torsdag kväll. Känns som fredag.

Publicerad 2017-11-09 22:16:18 i Allmänt,

Ledig i morgon. Så j-kla skönt. Tåg till Sthlm i morgon bitti 8:17.😊. Har packat det mesta. 
Gick på Lindas spinning och löpbandspass på Actic i kväll. Bra kombination. 
Chillat framför TV:n blandat med tvättbestyr. Lite manisk när jag skall åka bort vill alltid tvätta så att det inte skall finnas smutstvätt. 
Skall nu slutföra packningen.  Och hänga upp sista tvätten. 💤


Onsdag 8 november.

Publicerad 2017-11-08 22:37:23 i Allmänt,

Gymet på morgonen förstås. Jobbat med A idag igen. Bra flyt, mycket att göra men tiden går fort. Efter jobbet gick jag till gymet och sprang på löpbandet. Det var fasansfullt. Kändes som at springa på 2 stela stolpar. Tungt. Sprang fartökningar. Handlade på Willys, lagade mat, dukade bordet och då ringde beredskapstelefonen. 
Men vi jobbade inte så länge var hemma strax efter halv tio. Åt. Och nu ligger jag i sängen och är sugen på kaffe. Men jag skall försöka sova istället. 

Skryllekväll.

Publicerad 2017-11-07 21:57:53 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag. Gymet i morse😊. 
Rolig dag på jobbet med bästa Amir. Efter jobbet Skrylle, där jag hängde med på det mesta av träningen. Chokladmjölk med 3 st ost och kaviarmackor intogs i soffan. Varvat med att ta ur tvätt i maskinen, lägga i tvätt, hänga upp tvätt. Och snart 💤💤💤💤

Måndag men ingen spinning

Publicerad 2017-11-06 22:04:49 i Allmänt,

Inget gym i morse.  Avbokade kvällens spinning. Handlade på Willys sprang en runda mär jag kom hem, lagade mat. Tittade på " vår tid är nu". Och sen är den här dagen slut. Skall lägga mig och läsa. Läser 3 böcker för tillfället: 
"Andras vänner" av Liane Moriarty, "Hjärnstark" av Anders Hansen och Magen, Bakterier, buller och brak. 

Söndagskväll och inget jobb😊

Publicerad 2017-11-05 20:36:59 i Allmänt,

Ser på TV. Känner mig rastlös. Kom i alla fall ut och tränade idag. Är alltid orolig att jag skall bli inringd när jag är ute och springer. Så därför blev det träning på Kloster-ängshöjden. 
12 backar. Cyklade sen ner till Oscars nya lägenhet. Sovrummet är färdigmålat. 
Och sen vi har ätit. Och jag har tittat på en massa dåliga program på TV:n. Fast jag såg lite på New York marathon och försökte känna lite inspiration Inför vårt kommande marathon. 
(null)
12 backar
(null)

Söndagmorgon, TV-soffan och TV4 Nyhetsmorgon.

Publicerad 2017-11-05 09:06:28 i Allmänt,

Lite om gårdagen, jobbade mellan åtta och halv ett på förmiddagen. Sen fixade jag här hemma. Vi har så rörigt. Att ha varit förråd till yngste sonen i snart två år sätter sina spår. Dessutom har vi själva så många saker. Vi måste slänga! Strök tvätt. Det gör jag så sällan. Hittade juldukar i högen. Så det måste ha varit mycket länge sedan. 
När man har fyra kassar pantburkar i grovköket så måste man till sist slänga dem. Jag retar mig på att jag inte har druckit av många av dem. Åkte till Willys. Kommer in med fullastad vagn och upptäcker att pantmaskinen är sönder. Åker till Fäladstorget och pantar burkarna där i stället. Handlar maten där också. Erika och Lennart tittar in på kvällen och vi blir av med 3 stolar, en fläkt, handdukar, t-shirts och en tvättställning. 
Ingen träning, kroppen känns helt förfallen. 
En söndag ligger framför mig. Få se vad den har i beredskap. 
(null)
Frukost på jobbet medan patienten sövs. 
(null)

Ingefärashot. 😊

Fredagskväll.

Publicerad 2017-11-03 22:42:44 i Allmänt,

Vi jobbade över en kort stund efter det orkade jag inte tänka på att träna. Handlade på Fäladstorget. Åkte hem. Gick igenom lite av det Oscar lämnat kvar som skall slängas. Slängde lite av våra egna saker. Vi har sån röra här hemma. Vi har saker överallt. 
Och imorse blev det inget gym heller. Ingen bra träningsvecka det här! 
Tomas har hjälpt Oscar måla. Jag lagade mat här hemma. Fick träffa Oscars nya flickvän. En söt och trevlig tjej. Och jag har beredskap och i morgon skall vi jobba. 

Torsdagkväll. Jobbat över och ingen träning.

Publicerad 2017-11-02 21:17:23 i Allmänt,

Det blev gymet på morgonen i alla fall. Men ännu en kväll utan träning. Fick jobba över till strax innan sju. Avbokade spinningen och löpbandet med Linda. 😞. Handlade på Willys på vägen hem. Lagade mat till Tomas och Oscar som jobbat lite i Oscars lägenhet. Snabblagat. Men ändå gott. Pasta med spenat, räkor med vitlök stekta, halloumitärningar. Cocktailtomater till detta. 
Nu hoppas jag på att inte bli inringd i natt. Glad varje morgon jag vaknar och telefonen inte har ringt. 

Ingen träning i kväll och ett glas rött.

Publicerad 2017-11-01 20:34:54 i Allmänt,

Onsdag. Gymet i morse. Ännu en tuff dag på jobbet. Men tiden går fort. 
Oscar fick tillgång till sin lägenhet idag. Åkte dit efter jobbet. Flyttlasset anlände samtidigt som jag med Karro, Oscar och Tomas. Vilken fin lägenhet. Skulle kunna flytta dit själv. Vi packade upp en del. Sånt som skulle in i köket. 
Sen åkte vi hem. Vegandagen idag, läste jag någonstans. Så det blev en quorngryta. Med ris. Och sallad till. Ett glas röttvin eftersom jag har fyra dagar beredskap framför mig nu. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela