Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Skitväder

Publicerad 2013-01-27 20:43:00 i Allmänt,

Skitväder,snöblandat regn i det närmaste alltså tyvärr inget skidväder längre. Har precis varit ute och skottat. Tung blötsnö. Och det snöar fortfarande. Är fortfarande lite förkyld. Fast det blev löpbandet i 20 min. Och lite styrka efter det. Tränade med Emelie, Tomas sprang hela tiden på bandet. Han sprang en mil.Duktigt. Oscar har åkt tillbaka till Bergen idag.
I går bestämde jag mig för att köpa en Mac. Eftersom den inte fanns i lager fick de beställa den. Sen har jag inte sovit inatt för jag har haft ångest för den är jättedyr. Vet inte om jag har gjort rätt. Få se när den kommer. På onsdag åker jag till Stockholm, Oskar på jobbet och jag skall dit på INR kurs. Just nu känns det mest jobbigt att åka iväg, men det blir kanske skoj. Snart sängen... lägger mig alltid jättetidigt nu. Skall läsa lite i "den frusna trädgården" av Kristin Hannah.

Ont i halsen, ont i huvudet trött i ögonen. Gett upp yogan.

Publicerad 2013-01-23 20:30:00 i Allmänt,

Mår inte särskilt bra. Har drabbats av förkylning. Har jobbat men inte haft så ,mycket energi. Avbokade spinningpasset. Nu orkar vi inte ge yogan mer chans jag och Gunilla. Två pass blev det. Kanske om hon varit lite mer inspirerande. Så i morgon skall vi gå en runda istället efter jobbet om jag inte är alltför kass. Måste ändå till gymet i morgon bitti och duscha (varmvattenberedaren är sönder) och då tar jag kanske en runda bland maskinerna. Fy vad trist det är att må dåligt. Vi har varit och ahndlat på Willys och då slängde jag ner en 2-pack av Södervidinges fastlagsbullar. En har jag redan ätit. Snart har jag passerat 60 kilostrecket. Det vill jag helst inte.
Jag är alltid så jäkla trött på kvällarna, snart skall jag gå och lägga mig men klockan är inte ens nio så jag skall ligga och läsa en stund.

Felix 10 år

Publicerad 2013-01-19 23:25:24 i Allmänt,

Har varit en hektisk dag milt sagt. Hängde på låset till gymet i morse. De öppnar klockan 10.00. 30 minuter på löpbandet fick det bli. Hade hellre velat springa ute men vår varmvattenberedare är sönder så det får bli gymet så att man an duscha varmt.
Sen till Malmö. Jag och Emelie skall se de 5 legenderna med Felix och Ruben. Klockan halv fem skall vi vara hemma hos Jeanette och Daniel. Vi firar Felix födelsedag idag. 10 år. God mat, semla till kaffet, min andra för dagen. Tog faktiskt en till frukost också. Uppe i sex semlor redan det här året. Inte riktigt bra om man vill hålla vikten. Satte i mig ganska många chips också. Nu sitter jag framför tv:en och dricker ett glas vin. Snart väntar sängen.

5 km i Skrylle i kväll

Publicerad 2013-01-15 21:05:00 i Allmänt,

När jag körde ut till Skrylle i kväll var det jättedimmigt på en del ställen. Det har kommit ganska mycket snö idag. Det var minus 14 grader i kväll i Skrylle. Här i Lund är det "bara" 9 grader kallt. 
Sprang med Anita och Anki, 5:an. Det var vackert vitt. Det kändes okay att springa och fortfarande är det bra. 
Sitter nu i soffan. Har ätit mackor och druckit varm choklad och snart kryper jag i säng. 

3 månader sen

Publicerad 2013-01-14 21:21:36 i Allmänt,

Nu har det gått 3 månader sen mitt liv förändrades så otroligt mycket. Om man tänker på hur det var för 3 månader sen så känns det ändå fantastiskt, idag har jag varit på ett spinningpass och dessförinnan ett kort styrketräningspass. Visst känner jag av det, ibland känns det som om jag skall gå av på mitten. Men jag väljer att tro att det inte är något farligt. Och nog blir jag trött av att jobba heltid men det är en skön trötthet.

20dagknut, nu är julen slut.

Publicerad 2013-01-13 20:35:46 i Allmänt,

I går plockade jag bort alla julsaker. Känns lite vemodigt, jag gillar verkligen julen, i alla fall alla ljus och stjärnor och tomtar runt julen. Jag brukar inte känna någon större julstress heller.
Min kropp är lite sliten. Jag har kanske varit för optimistisk vad gäller träningen.
Har beredskap den här helgen. Har jobbat lite i dag. Jag känner mig trött men jag tycker ändå att det är roligt att vara tillbaka på jobbet.
I går var jag och Emelie på ett pass på Actic, reshape ett roligt men kort pass. Vi orkade inte så mycket då heller. Det blev 20 min motionscykel efter passet,med lätt motstånd. Men vi försökte i alla fall trampa på.Vi har lagat rätt bra mat den här helgen.
I fredags blev det laxbiffar med ugnsstekta grönsaker. I går blev det potatis och kikärtsbiffar med rödbetssallad och fetaostsås.
Idag har vi inte lagat något avancerat precis. Det blev sojakorvar av choritzotyp med klyftpotatis (för att det var enklare än potatismos) och grönsallad och en Wisbypils.
Men jag måste börja tänka på vikten nu. Jag har verkligen gått upp snabbt. Var på Nova idag och ljuset i omklädningshytten var lite för avslöjande. Köpte jättebilliga träningskläder på Stadium, sen orkade jag inte gå där mer. Och jag skall lägga mig tidigt för Lufsen har väckt oss flera gånger i natt.

Vardagslycka

Publicerad 2013-01-10 19:58:01 i Allmänt,

Att komma hem efter jobb, yogapass och MRLpass till tända ljus och färdig middag känns fantastiskt. Därtill en lite Staropramen. Idag känns det lite bättre än igår. Jag var jättetrött igår och hade ont i bröstet. Tror att det var löpningen i Skrylle då jag sprang 8 km och med lite fartökningar. Får kanske ta det lite lugnare med löpningen.

Sprungit milen för första gången efter operationen

Publicerad 2013-01-06 16:10:00 i Allmänt,

Lika soligt och fint som det var i går lika grått och regnigt är det idag. Men vindstilla och milt väder.Oscar åkte tillbaka till Bergen idag. Tomas körde honom till stationen. Efter det begav vi oss till Skrylle och jag hade bestämt mig för att ta milen. Och jag tog det mycket lugnt, kom i mål på 1:05:55 inte alltför trött. Skönt med bastu efteråt.

Trettondagsafton

Publicerad 2013-01-05 14:54:32 i Allmänt,

Emelie och jag har varit på gymet. Först sprang vi på löpbandet sen lite styrka och sen skulle passet vara Mage Rumpa Lår.Men det var Core. Kunde inte göra så många av övningarna eller gjorde bara lite av dem. Kanske får jag ändå träningsvärk. I eftermiddag skall vi till Erika. Vanliga gänget kommer.Varit fantastiskt fint väder, fast vi har inte utnyttjat det alls. Vi skall dock promenera till Erika. Så då får vi i alla fall lite frisk luft.

Slut på helgen

Publicerad 2013-01-02 19:24:12 i Allmänt,

Så var det arbete igen. Vi hade en otroligt lugn dag och hann med sånt som är bra inför det nya året. Det blev gymet innan jobbet 20 min på löpmattan och gymet efter jobbet. Nu lite styrka för armar och ben. Jag provade massagestolen på Actic och valde standard. Jag trodde att jag skulle gå sönder. Nästa gång skall jag ta extra mjuk. Och rösten som pratade, jag hade alldeles för ont för att höra vad han sa. Inte så lycket alltså, måste prova en gång till.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela