Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Dagarna går....

Publicerad 2017-02-28 21:48:00 i Allmänt,

Har varit i Skrylle i kväll. Gått stavgång med Anki. Gått i mål på min ICA klassiker på skidmomentet.
Och det har gått ännu en dag utan Lufsen.....Och det kommer förstås att kännas lättare så småningom. Jag hoppas att det finns en himmel för hundar och att du springer runt där nu Lufsen och leker med andra hundar.

Snart sängen....

Publicerad 2017-02-27 21:49:57 i Allmänt,

Är grymt trött. Gymet imorse. Efter jobbet: crosstrainer i 45 min, sen spinning 55 min. 

Ätit, sett på Bonusfamiljen. Nu skall jag sova💤💤💤. Och det är så tomt härhemma 

Söndagskväll.

Publicerad 2017-02-26 18:29:17 i Allmänt,

Emelie har åkt tillbaka till Sthlm. Ångestklumpen var stor i bröstet efter det att vi lämnat av henne på Sturup. 

Så jag stack ut och sprang en runda och det lättade lite i bröstet. 
Vi har haft en väldigt social helg. Och det har gjort saknaden efter Lufsen lite lättare. Man tror hela tiden att han skall dyka upp. Jag antar att vi får leva länge med de här känslorna. 
I går gick jag,Tomas,Oscar och Emelie en liten runda i Torna Hällestad. Sen köpte vi med oss semlor hem. Supergoda. Lite Canasta innan Oscar och Emelie åkte till Malmö. Emelie för att hälsa på kompisar. 
Jag och Tomas fixade här hemma. Hämtade henne och sedan Erika för Mello, Canasta (motvilligt från min sida) och en svensk film. 
Idag blev det en morgonpromenad sen brunch där Oscar och Erika anslöt. 
Ja och sen körde vi som sagt Emelie till flygplatsen. Nu är det soffläge. 

Goda semlor från Torna Hällestads lanthandel
Spåren finns kvar efter honom. ❤

Ett liv utan Lufsen

Publicerad 2017-02-25 09:37:44 i Allmänt,

Det är lördagsmorgon. Emelie och jag sitter framför TV:n. Ingen hund som springer förbi och drar ner duken på bordet. Och det mal i huvudet. Var det för tidigt som vi ändade Lufsens liv? Var det ett värdigt liv han hade på slutet? Jag har sovit jättedåligt i natt. Oscar har sovit över. han och Tomas sover fortfarande. Klockan är halv tio. Solen lyser ute. Himlen är blå. Fortfarande vinter. Och Lufsen är borta.
Tagen i december 2016

En sorgens dag

Publicerad 2017-02-25 09:15:00 i Allmänt,

I går var en hemsk dag. Vår Lufsen har ju haft det ganska jobbigt länge nu. Svårt att resa sig, svårt att gå och en del andra saker. Och vi har nog med förnuftet vetat att det bästa för Lufsen kanske vore att få somna in. Men det har varit så många känslor med och för vår egen skull har vi velat att han skulle vara kvar. Det är ett svårt beslut att ta, att ända någons liv. Men vi hade bokat tid på djursjukhuset halv tolv. På förmiddagen gick vi en promenad med honom i det fina vintervädret. Emeli satt och höll om Lufsen i bilen. Han var lugn hela tiden. Även på djursjukuset var han lugn. Och han somnade in fridfullt. Men det var så hemskt. Vi grät mest hela tiden. Resten av dagen gick i samma anda. Ofta gråtattacker. Och här hemma förväntade man att han skulle komma. Stöta i mot vardagsrumsbordet så att glasen välte. Eller stå och vänta vid altandörren. Men på kvällen skulle vi till Niclas och Anette. Anette har fyllt 40. Det blev ett litet avbrott i dagen då vi åkte ut till Nova för att handla presenter. Efter fördelsedagsfesten. Vi åkte hem ganska tidigt så spelade vi Canast, Jag, Tomas, Emelie och Oscar. Och de hade en otrolig tur och vann stort över oss. Vi dränkte också sorgen med några öl. 

Torsdag ledig i morgon

Publicerad 2017-02-23 22:36:42 i Allmänt,

Crosstrainer på morgonen för att få km till min ICA klassiker. 

Tomas hämtade Emelie på Sturup. Tomas och Oscar tränade på Actic. Vi lagade Tacos. Erika och Karro kom också. 
Efter maten spelades det Canasta. Kaffe i pausen. 

Mitt i veckan

Publicerad 2017-02-22 21:10:00 i Allmänt,

Onsdagskväll och jag har precis sett Uppdrag Granskning. Om läkare som fått jobba kvar och utsätta patienter för livs-fara, trots att man vetat om vilka problem de haft tidigare. Att höra hur ansvariga skyller ifrån sig.
Tänker bara på min egen arbetsplats och den besvikelse jag känner över hur våra chefer agerar just nu. Hos oss är det i nuläget vi personal som drabbas. De kör över oss totalt. De har grundlurat oss och de har genom att visa olika ritningar fått det som det ser ut som att vi är delaktiga och varit med och bestämt. Så j-vla dåligt så jag finner inte ord.
Annars så har det varit en ganska vanlig dag igen. Gymet på morgonen. Efter jobbet löpbandet, en någorlunda positiv upplevelse idag. Promenad med Lufsen. Sen skulle jag laga mat. Inget i frysen. mycket tomt. Det fick bli lite hopplock, lite lök, lite qornfärs, vita bönor i tomatsås och svarta bönor och tomater. Rivna morötter till detta. helt ok.
Nu skall jag hänga upp tvätt och packa träningsväskan till i morgon.

End of weekend

Publicerad 2017-02-19 20:45:00 i Allmänt,

Vad skall man säga om den här helgen då?

Om jag börjande gårdagen så hände det otroliga att jag blev inringd på min beredskap kl 5 på morgonen. Hemma kl 9 igen. Vi passade på att handla på Coop innan det var dags att tillsammans med Leif  och Helena åka till Torna Hällestad för brunch. Kort vandring på knappt 4 km sen blev det kaffe och semlor från Torna Hällestad, supergoda den här gången. 
Spel i form av Sequence. Melodifestivalen. 
End of evening. 
I dag jobb hela dagen. Men med trevliga arbetskamrater går tiden fort. 
Gick till gymet efter jobbet. Måste jaga kilometer till min klassiker. Och efter crosstrainern tog jag beslutet att springa på löpbandet. Tungt, ett under att jag fullföljde 30 min. Fruktansvärt jobbigt. Sen har jag ätit soppan som jag skulle haft med till jobbet men glömde på bänken här hemma. 
Och till kaffet en semla igen. Oscar och Linda hade hälsat på medan jag jobbade och de hade med sig semlor. 😊. 
Tror att jag skall låta bli att stå på vågen på ett tag. Måndag i morgon och en arbetsvecka ligger framför oss. 

Så ska det låta

Fredagskväll

Publicerad 2017-02-17 21:04:53 i Allmänt,

Har beredskap, har hämtat mina nya glasögon. Sprang på löpbandet i morse innan jobbet. Lagat mat. Druckit kaffe och ätit god semla från Gateaux. 

Har slötittat på "På spåret". 
Nu väntar en film som Tomas har valt. 
" Miss Peregrinos hem för underliga barn"
En Tomas film. 


Mina nya glasögon
Fredagsmiddag
Semla från Gateaux.

Överkörda...

Publicerad 2017-02-16 21:29:54 i Allmänt,

En nästan helt vanlig dag. Gymet på morgonen. Och jobbet, vi hade jättemycket att göra men med bästa A så gick det som en dans. Men vi skall göra en stor ombyggnad på jobbet. Vi har inte fått se ritningar och det har varit mycket hysch hysch. I tisdags presenterades förslaget. Då blev det många diskussioner. Så igår gjorde man om presentationen. 

Och lade fram det så att vi alla trodde att det var något vi kunde acceptera. Idag visade det sig att vi är grundlurade. Jag känner mig så besviken. På sättet de gjorde det. Jag har inte så många år kvar att jobba. Men just nu skulle jag vilja säga upp mig. Och byta jobb. Men i min ålder... byter man inte jobb så lätt. Jag gillar mitt jobb. Jag tycker om mina arbetskamrater. Och jag måste ju ha pengarna. Fast jag tycker att det är ett stort svek från vår ledning.


Några år sedan nu💚

Börjar nog bli gammal.....

Publicerad 2017-02-15 20:02:20 i Allmänt,

Min dag: Crosstrainer 20 min på morgonen, allt för att få ihop km till min ICA klassiker. Lite rörig dag på jobbet. Gick hem en halv timme tidigare. Gick med Lufsen. Hade bestämt mig för att springa och det fanns inget alternativ så på med löparkläder på. Sprang ner till Kung Oscars bro och hem via Sankt Hans. Duschade och lagade mat och i det närmaste däckade sen. Vill gå och lägga mig men klockan är bara åtta.....

Alla❤dag

Publicerad 2017-02-14 19:48:29 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll så jag missade spinningen. När jag kom hem så hade Tomas handlat blommor till mig och köpt en god böngryta från Felix kan rekom-menderas. 

Väldigt sött av honom❤

Måndagskväll igen.

Publicerad 2017-02-13 21:21:29 i Allmänt,

Gymet på morgonen✔️

Helt ok dag på jobbet✔️
Promenad med Lufsen🐶✔️
Crosstrainer 20 min✔️
Spinning 55 min✔️
TV soffan och Bonusfamiljen✔️

Måndag i morgon - helgen slut.

Publicerad 2017-02-12 20:58:15 i Allmänt,

Idag har det varit solsken hela dagen. Men det har blåst. Gjorde ett försök att springa det var svårt för det var djup snö på sina ställen. Men solen sken och till sist var jag hemma igen. 

Haft besök av Oscar som åt tillsammans med oss. Och till kaffet kom Erika och Lennart. Och bu gör jag nig redo för TV serien "Innan vi dör". 

Lördagskväll och Mello

Publicerad 2017-02-11 20:37:12 i Allmänt,

Var befinner jag mig? I soffan framför TV:n och ser på Melodifestivalen. Ännu har jag inte hört någon bra låt. 

Solen skulle lysa idag, det gjorde den inte speciellt mycket. Fick med mig min fantastiska man på en vandring i Hovdala. 13,5 km i delvis orörd snö. 
En fin runda. Man kan tänka sig att gå den i sommarskrud. 
Väl hemma, Tomas handlade, jag gick en kylslagen runda med Lufsen. 
Ätit mat, druckit kaffe ätit choklad. Däckat framför TV: n och Melodifestivalen. 

Fredagskväll soffan och Spotify

Publicerad 2017-02-10 22:02:33 i Allmänt,

Vad gör jag med mitt liv? Har ägnat en stor del av tiden i soffan med att kolla på FB. Följt mer eller mindre intressanta länkar. 

Uppdaterat Funbeat med min senaste träning. Kollat mail, läst om Zanzibar. 
Än en gång är jag stolt över att jag sprang ( eller joggade,  whatever) i kväll. Stelfrusen efter rundan med Lufsen tog jag på mig löparkläder och stack ut och sprang. Sökte efter ett bra budord från Paolo Roberto men behövde det inte. Jag vet ju att jag mår bra av att träna. 
Ja sen har jag lagat mat. Som kanske inte blev så bra. Mycket halvfabrikat. Sen hittade jag en stor kanelbulle i frysen som jag tinade upp och åt till kaffet. Dessvärre åt jag en semla till kaffet på jobbet. Inte speciellt god heller. 
Nu är jag ganska trött. Snart blir det sängen. Och en helg ligger orörd framför mig. Det gäller att fylla den med lite annat än tvätt och städning. 

Actic på morgonen😊

Torsdag

Publicerad 2017-02-09 21:30:18 i Allmänt,

Känner mig helt slut. Vi har en fantastisk vacker vinter. Hoppas att den håller i sig till helgen. Har varit på spinning i kväll. Med bästa Linda. Roligt och tufft pass och nu är jag Trött. I morgon är det fredag och jag är ledig i helgen😊. 

Vinter i Skåne.

Publicerad 2017-02-08 20:47:24 i Allmänt,

Det har snöat i mer än ett dygn nu. Väldigt vackert ute. 

Men först lite om gårdagen som inte var som alla andra dagar. Började som vanligt med gymet på morgonen. Efter jobbet åkte jag tillsammans med Anki och Lotta till Torup för att gå en reflexbana i skogen. 
Live Love Run in the Dark ett arrangemang till minne av Andreas. 
Mäktigt och sorgligt på samma gång. 

Tillbaka till idag. Vintervitt som sagt. 
Gymet i morse. 
Cyklade hem i snömodden. Gick med Lufsen som verkade gilla snön. 
Sen stod det löpning på schemat. Lite halkig runda men roligt att springa i delvis orörd snö. Hemma igen var det dags att skotta. Men nu framför TV:n efter mat och kaffe och en varm dusch är livet rätt behagligt😊

"Starten för reflexllöoningen"
Vacker vinter

Måndag och veckans bästa träningsdag

Publicerad 2017-02-06 21:35:40 i Allmänt,

Har beredskap men ännu så länge sluppit jobba. Ser på Bonusfamiljen. Har varit på spinning. Och dessförinnan crosstrainern för att få ihop kilometrar till min ICA Klassiker. Ännu en helt vanlig dag i livet.....

Helgen slut😫

Publicerad 2017-02-05 19:35:07 i Allmänt,

Har varit ledig i 3 dagar. Det har varit skönt att ladda batterierna. Men tiden går så fort. 

Träffade en kollega i torsdags som gick i pension när hon var 62 år och hon säger att hon stortrivs. Vet inte jag... det hon berättade om sitt fantastiska liv lät rätt tråkigt i mina öron. Men vi får väl se, jag ändrar mig kanske också. 
Annars då, tog mig ut till Skrylle och sprang milen. Vädret var verkligen trist. Kite lätt regn med snöinslag. Men det kändes ändå rätt bra att springa. 1:01:50. Trodde nästan att det skulle bli ännu sämre. Detta får väl ändå vara godkänt. Jag var rätt trött i benen eftersom jag sprang i går också. 
Vi hälsade på Niclas och Anette. Årets sjätte semla gick ner. 
Vi har haft en fixarhelg med att rensa torktumlare och tvättmaskin. Och värmepumpens filter var inte att leka med. Tomas rengjorde fläkten så det har blivit lite renare härhemma. 
Lagade en gryta med halloumi. Den blev så god. 
Det som sedan återstår av den här dagen är att fixa träningskläder inför måndagen. Och sen se " Innan vi dör"......


Löpningen avklarad

Publicerad 2017-02-04 14:14:03 i Allmänt,

Sprang ute förstås. Löpbandet var inget alternativ egentligen. Och det regnade inte, det blåste inte mycket heller. Det kändes ett tag som det ljusnade lite t. o. m. 

Sakta gick det men nu känns det bra. 
Har fixat med lite LLIF saker, uppdaterat. Det mesta klart nu. 
Kvällen är vigd till att fira K som fyllde 70 år i början av januari. 🎂🍾🥂

Måste 🏃‍♀️ idag.

Publicerad 2017-02-04 09:12:37 i Allmänt,

Lördagsmorgon. Sydsvenskan läst. I soffan framför TV:n. Och idag måste jag springa. 

Det blir en utmaning, det regnar, blåser, 2 grader varmt ute. Det eller löpband?
Fortsättning följer.....

Fredagskväll.

Publicerad 2017-02-03 22:47:42 i Allmänt,

✔️vaccinationsmottagning 

✔️klippning 
✔️Specsavers 

Åkte hemifrån kl 9:30. Efter Sankt Laurentiekliniken gick jag runt på stan. Hann med en del affärer innan klippningen. 
Klippte det lite kortare den här gången. Det blev bra tyckte jag. 
Köpte en söt tavla på Erikshjälpen. 
Hade inte kanske behövt köpa nya glasögon men är lite trött på de jag har. Min syn hade försämrats bara mycket lite. 
Så jag bestämde mig för att köpa nya😊. 
Tomas kom ner och agerade smakråd. 
Tomas passade också på att klippa sig. Sen gick vi och fikade på Patisseriet. Det var grymt mycket folk på stan och vi fick ingen bravplats att sitta på. Men Skagen - mackan var jättegod. Och en semla till det. Den var också jättegod. 
Lite flera affärer hann vi med innan vi körde hem. Sen tog vi bilen till Nova. Och på hemvägen gjorde vi misstaget att åka till ICA Fäladstorget. Enorm kö vid fiskdisken,enorm kö vid kassan. Handla inte mat en fredag kl 17. 
Hemma 17:30! Och sen hade jag inte lust att träna. Gick med Lufsen. Och frös. Och tog några Pokemon. 
Lagade mat. Och nu ser vi på "en man som heter Ove". Jag har sett den men inte Tomas. 
Imorgon MÅSTE jag träna. 

En del av dagens inköp
Blus på Indiskan
Mina nya glasögon.
Mycket god semla på Patisseriet.
Skagenmacka
Tavla som jag hittade på Erikshjälpen.
"Fynd" på Intersport
Fredagsmys

Fredag och ledig dag

Publicerad 2017-02-03 09:12:43 i Allmänt,

Ute med jobbet i går. PubAkuten direkt efter jobbet. Sen John Bull nere i stan. Trevligt och skönt att prata av sig lite. Sov länge i morse. Gick upp halv nio. Frukost framför TV:n. Snart skall jag dra ner på stan för. 3 planerade besök, vaccinationsmottagningen, klippning på SKULT, och Specsavers för att prova ut nya glasögon.

Stolt över mig själv...

Publicerad 2017-02-01 21:27:00 i Allmänt,

Hade bestämt att om jag inte jobbade över i kväll så skulle jag gå till gymet och springa på löpbandet. Jag fick verkligen uppbåda all styrka för att kliva upp på bandet. Det är så tungt de första minuterna. Man tänker: 3 minuter en tiondel. 5 minuter en 6:e del, vid 20 minuter börjar det kännas bättre. Jag fullföljde mina 30 minuter. Och efteråt känns det förstås bra.
Har ännu inte blivit inringd på min beredskap. Har lagat mat, sett den nya svenska serien "Bonusfamiljen" Vet inte vad jag tycker om serien. så har jag sett 3:e avsnittet av "Innan vi dör"
Sällan jag ser så mycket på TV.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela