Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fredagskväll.

Publicerad 2014-02-28 21:25:51 i Allmänt,

Alltid något speciellt med fredagkväll. Började dagen med löpbandet på Actic. Tänkte att jag skulle kunna springa fort 5 km. Jag kan inte springa fort på löpband och redan efter 15 minuter var jag nära att ge upp och det blev 5 km på 28.44. Men den tiden skall jag förbättra!!
Efter jobbet blev det ATC med Jenny och det var ett roligt och tufft pass. Sen blev det Willys och nästan storhandling. Hem och laga mat. Så nu har vi ätit och druckit kaffe. Och jag har klämt en fastlagsbulle igen. Vill inte veta vilken i ordningen det är i år. Och inte går det att komma ut på banken och betala räkningar heller.
Skall nu förbereda väskan för morgondagens långspring till Bjärred.

Började morgonen med armhävningar. 💪

Publicerad 2014-02-27 20:51:53 i Allmänt,

Körde pushupssetet till frukosten. Därefter spinning på Actic. Vilket fantastiskt sätt att börja morgonen. Önskar att fler på jobbet hade fått uppleva detta. Nu tror de mest att jag är galen. After work med Mette och Kristiina på mediteranean ( kanske felstavat ) åt vegetarisk moussaka. Jättegod. Två grekiska öl till detta och en ouzo innan maten. Nu vill jag åka till Grekland. 




En jättetrevlig kväll. 

En bra träningsdag.

Publicerad 2014-02-26 20:43:18 i Allmänt,

Löpbandet i morse.  30 min med fartökningar. Efter jobbet var det prisutdelning på Sesam. Och eftersom  jag hade vinst nr 10 så fick jag välja tidigt. Mina 3 favoriter blev tagna så när det var min tur fick jag nästan panik och bara tog ett av de nummer jag skrivit ned. 
Men jag tror att den passar ganska bra hos oss. 
Sen blev det ATC med Linda. Jag tycker att hennes pass är bra nu. Tuffa och hon går igenom dem bra. 

Vet inte riktigt när jag ska hinna att göra mina pushups i morgon. På morgonen innan spinningen kanske.


Inget Skrylle i kväll..

Publicerad 2014-02-25 21:25:59 i Allmänt,

Fick jobba över så jag var inte hemma förrän klockan sex. Och efter min Lufsenrunda var klockan halv sju och min lust för att springa överhuvudtaget var nästan helt borta. Och jag kände inte för att stressa till Skrylle. Men till sist gav jag mig ut på en kort springrunda 5-6 km kanske, tråkig och tung. Sen har vi avnjutit Dr.oetkers spenatpizza. De är helt ok för att vara fryst "köpepizza".
Och tittat på "Tjockare än vatten" på SVT play. Gillar den serien.

Äntligen måndagskväll😍

Publicerad 2014-02-24 20:39:13 i Allmänt,

Halvliggandes i TVsoffan. En jojkande same på TV:n. Juryn verkar gilla honom i alla fall och de gråter nästan. En ganska bra dag har det varit. En helt vanlig dag. Gymmet i morse. Rolig dag på jobbet. Vi har startat utmaningen 100 pushups på 4 veckor ( I form). Man kan välja lite olika svårighetsgrad. Vi är några stycken som antagit utmaningen. Tror inte att jag klarar golvet, får bli ett steg upp kanske, pall istället. Men kör på golvet så länge jag orkar. Har varit på spinning på Actic med Suzan. Svettigt, tufft och roligt pass.

Måndag i morgon igen

Publicerad 2014-02-23 20:01:31 i Allmänt,

Helgen är slut. Måndag i morgon...Fast måndag är ju enligt Suzan bästa träningsdagen. Det är i alla fall ett bra sätt att börja veckan på. Ser just nu på Tv att väldigt många människor är inaktiva. Många har ett jobb där man sitter en stor del av arbetsdagen. Desto viktigare då att röra på sig. Vi sitter också ganska mycket på jobbet. Beror på vilket lab man är på.
Det har varit en ganska bra helg. Har satt i mig för många semlor dock. Fick ett "Semlogram" av Emelie, bara att hämta en semla på Patisseriet. Så den har jag förstås satt i mig också. (Förutom 2 till) Men jag har motionerat, långpass i går, crosstraing på Klosterängshöjdeni dag och en lång promenad med Lufsen också men det blir många kiss och "snus"stopp.😊

Vilar i soffan....

Publicerad 2014-02-22 16:23:55 i Allmänt,

Tog mig till sist ut på en långrunda. Använde "Runtastic" som mätinstrument, rundan blev nästan 400 meter kortare. Vet inte vilket som är det rätta. Trött blev jag i alla fall. 18,05 visade Runtastic. Har satt i mig en massa, banan, äpple, proteindryck, chokladmjölk och ett par mackor. Och ett långt varmt bad. Borde nu ta tag i att planera vad vi skall äta. Ta mig bill Willys och handla.

Jobbar fortfarande.

Publicerad 2014-02-21 22:00:17 i Allmänt,

Ganska seg dag. Började morgonen med Actic och löpbandet 30 min. Lite folk på jobbet. Men det har ändå fungerat bra. Men jag börjar bli lite trött nu. Klockan är snart 22 och jag hoppas att vi snart får gå hem. En räkmacka väntar på mig. 

Hemmets journal.

Publicerad 2014-02-20 17:19:48 i Allmänt,


Fick ett erbjudande från hemmets journal med posten apropå att jag fyller 60 i år. 7 nr för 75 kr. Tror inte det...

Feel good morning❤️

Publicerad 2014-02-20 08:32:04 i Allmänt,

Spinning på Actic med Suzan. Lite styrka och stretch efter passet. Och lite bastu på det. 😊
Att jag hinner med allt detta en vanlig jobbedag beror på att jag skall på ett besök på vårdcentralen. 

Ganska trött nu...

Publicerad 2014-02-18 21:08:00 i Allmänt,

Vilar ut i soffan efter Skrylleträningen. Vi körde lite intervaller 6 x 2min med 1 min vila emellan. Samt lite styrkeövningar. Sett lite på OS. Och på Aktuellt. De flesta nyheter är tråkiga nyheter. Tror jag skall lägga mig och läsa Alice Munro. Och jag är så j-kla glad att mitt onda knä känns bra igen. Fattar inte vad det var som gjorde så ont.

Tisdagsmorgon

Publicerad 2014-02-18 06:42:38 i Allmänt,

Sitter här vid köksbordet och har lite sorg i hjärtat. Emelie har åkt tillbaka till Stockholm. Men vi fick ett par trevliga dagar tillsammans. Läste precis i Runners world Åkessons tänk. Han skriver om oss som tränar ganska mycket dag  efter dag, vecka efter vecka , år efter år. Andra människor har ju svårt att förstå det och frågar varför. Och då har han valt Ingemar Stenmarks klassiska citat. " det går inte att förklara för en som inte begriper" ❤️

Helgen är slut......😢

Publicerad 2014-02-16 19:32:19 i Allmänt,

Vi vaknade tidigt, Lufsen är värre än ett litet barn ibland. Mysigt att ha Emelie här. Vi sprang en långrunda, nåja ganska lång i alla fall 13,4 km. Det blåste ganska mycket. 

Emelie och jag skämtade om alla muskelbilder som läggs upp på nätet. Därav denna bild. Och kände mig ganska nöjd med min 59:åriga kropp. Vi hann också med ett besök på Clas Ohlsson, där Emelie köpte en stavmixer. Vi hann sedan precis hem för att se Marcus Hellner defilera i mål på herrarnas stafett.  Klockan ett skulle vi vara hos Lennart och Erika, Lennarts bror på besök. Efter god mat och lite onyttigheter var vi hemma igen vid sextiden. Runda med Lufsen. Och kanske åker Emelie tillbaka till Stockholm i morgon. 😢

Vilket ruskväder

Publicerad 2014-02-15 08:40:40 i Allmänt,

Regn och blåst idag. Gårdagens fina väder är helt borta. På min lediga dag i går valde jag bort löpning och gick en lång runda med Lufsen. PÅ kvällen blev det ATC med Sofia på Actic, ett roligt pass och jag blev jättetrött.
Julia och Emma har sovit över hos oss i natt. De vaknade redan klockan sex, jag fick dem att ligga kvar i sängen. Och lilla Emma sover fortfarande nu halv nio medan Julia varit uppe snart en timme. I eftermiddag väntar bio med dem.

Alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-14 08:58:33 i Allmänt,

Är ledig och skall snart ner till stan för att kolla ögonen på Specsavers. Få se om det blir nya glasögon. Det är bara så grymt dyrt. Går nog runt på stan lite också. 


Ledig i morgon

Publicerad 2014-02-13 21:18:00 i Allmänt,

Spinning på morgonen, bra sätt att börja dagen, roligt och tufft pass med Suzan. Tuff dag på angio. Promenad med Lufsen efter jobbet. Bestämde mig för spinning med Linda istället för plana intervaller med Coah K Runners i kväll. Actic är så nära och jag behöver inte stressa för att hinna dit. Och jag gillar Lindas spinninpass. Sen har det blivit lite OS tittande. Kalla gjorde det igen. Silver idag! Just nu är det curling och det har jag aldrig förstått mig på. Så j-kla skönt att vara ledig i morgon.

En helt vanlig tisdag

Publicerad 2014-02-11 22:09:50 i Allmänt,

Tisdag och jag har gjort det jag brukar om tisdagar. Actic på morgonen. Skrylle på kvällen. Orkade inte springa Katta och PeO:s ambitiösa träning. (uppv. till Hardebergaspåret och sedan intervaller och hem igen.) Sprang en lugnare variant med Anita och Roland. 5:an med kvalitetsträning. Träningen måste kännas rolig och faktiskt inte alltför jobbig. Jag kan inte göra några personbästan längre. Jag har en taskig rygg att ta hänsyn till. Mitt knä är inte helt bra efter meniskoperationen. Och om min kropp någonsin blir helt återställd efter min sista stora operation vet jag inte. Jag mår ändå fantastiskt bra men vetskapen om att jag har bytt ut en stor del av Aorta. Att jag måste äta tabletter resten av mitt liv och ibland har "konstiga" symtom gör att jag ibland känner mig skräckslagen och smått deprimerad. Men jag tycker att träningen hjälper mig att må bra. Men jag förmår inte "ge allt längre".

Stolt över mig själv

Publicerad 2014-02-10 20:54:08 i Allmänt,

Var trött efter löpningen så jag kände inte mycket för att gå och träna mer. Men det blev spinning och det var ett mycket tufft och roligt pass med Suzan. Men jag känner att jag måste äta massor när det blir så här mycket träning. Har slötittat lite på OS. Skall nu förbereda morgondagen och kanske lägga mig och läsa Alice Munroe som jag ännu inte bestämt mig för om jag gillar eller ej.

Ledig eftermiddag

Publicerad 2014-02-10 17:15:40 i Allmänt,


Härligt solsken och 14grader varmt i solen. Inte så varmt i skuggan. 
Sprang 15 km. En runda nedom Näbbelövs mosse. Helt översvämmat på gången under järnvägen. Fick balansera på muren för att ta mig fram torrskodd. Fick ändå vända för lite länge fram var vägen helt översvämmad. 
Känner mig ganska mör nu. Skall på spinning halv sju. Få se hur det går. 

Uselt med träning i helgen

Publicerad 2014-02-09 19:24:05 i Allmänt,

Vet inte var den här dagen blev av. Ruben sov ju över och vi vaknade vid 8. Har forfarande beredskap så det kändes lite nervöst med Yogapasset med Coach K Runners på Actic. Telefonen höll sig dock tyst. Jag har så svårt med yoga. De som utövar yoga säger att det är något fantastiskt. Flera gånger har jag provar och jag ger alltid upp. Tycker inte att det ger så mycket. Nellie idag var fantastiskt duktig på att förklara övningarna och man gjorde dem sakta och lugnt. Det är nog det bästa jag har varit på. och jag tyckte att kroppen kändes smidig efteråt. Jag kommer att prova igen. Hade tänkt att springa i eftermiddag. Men sen blev det matlagning eftersom Oscar och Sussie kom och åt med oss. Det blev lax och sparrispaj med oliv och fetaoströra, och lite olika sallader. Gott! Men någon löpning blir det inte.

Bio i kväll igen.

Publicerad 2014-02-08 22:18:39 i Allmänt,


Ruben i 3 D glasögon. Vi såg "Frost" inte Rubens typ av film. Den var fantastiskt fint gjord. 
Har varit en intensiv lördag. Handlade på Willys i morse. Sprang en runda. Beredskapstelefonen ringde efter mindre än halva rundan. Kunde springa klart men det ländes ändå stressigt. Sen blev det avblåst. Men när jag stod i duschen ringde telefonen igen och nu var det en annan patient. Vi jobbade mellan två och fem. 
Efter bion har vi ätit pizza. Ruben skall sova över här i natt. 

Fredagskväll.

Publicerad 2014-02-07 20:02:48 i Allmänt,

Slut på veckan men jag har beredskap hela helgen. Blev med viss tvekan löpbandet i morse med tanke på gårdagens tuffa FYS pass.. Tog det lugnt och trots fartökning så blev det inte bättre än 6 min per kilometer. MR kameran i dag med. Roligt mest hela dagen när man har trevliga arbetskamrater. Hann med Sofias roliga ATC pass direkt efter jobbet. Jag gillar verkligen hennes pass. Maten blev sisådär i kväll, vegetariska nuggets, ris, sallad, rivna morötter och crème fraîche sås.Och OS kan vi inte se heller för flera av våra kanaler är försvunna. Antagligen behöver vi snurra på antennen på taket. Jag tror att jag skall kolla på "Tjockare än vatten" på SVT play.

Nu är jag trött.

Publicerad 2014-02-06 21:02:00 i Allmänt,

Har med nöd och näppe klarat av att hjälpa till att laga maten och hänga upp tvätten. Spinning i morse med Suzan som skurit bort halva tummen. Nästan i alla fall. Tummen i stort bandage. En ganska intensiv dag på jobbet. Och jag åt tårta idag med!!!!!!!!! Ut med Lufsen efter jobbet och sen bort till Nöbbelöv för FYS pass med Coch K Runners. Karin höll i passet eftersom Suzan är skadad i sin tumme. Och det var tufft, jag var så trött efteråt. Men ett roligt pass. Och sen till kaffet letade jag reda på en liten låda i frysen med fudge och har nu klämt i mig två stycken. Hade tänkt träna i morgon bitti, frågan är om jag ens orkar plocka ihop träningskläderna.........eller ens orkar gå uppför trappan för att lägga mig.😊

Onsdag.

Publicerad 2014-02-05 20:53:51 i Allmänt,

Halva arbetsveckan gjord. Fast jag har beredskap i helgen så det blir kanske arbete då. Började morgonen med en halvtimme på löpbandet. Trevlig dag på jobbet. Vi har en Erasmusstuderande som är så trevlig och rolig. Hon är från England.
Idag har jag satt i mig mycket skräp. Vid lunch vetebröd till kaffet. I eftermiddag till kaffet 2 (!) tårtbitar (det var olika sorter) och som slutkläm har jag nu efter ATC-passet klämt i mig en fastlagsbulle. Inte bra!

Skryllekväll

Publicerad 2014-02-04 21:48:49 i Allmänt,

Tisdagskvällar är Skryllekvällar. Lite halkigt var det men både 5:an och 3:an är preparerad.Har ett ganska inrutat liv. Måndag Spinning, tisdag löpning i Skrylle, onsdag ATC, Torsdag spinning, fredag ATC. Oftast är det så. Tänker ibland på uttrycket "Leva livet". Vad betyder att leva livet egentligen? Ju äldre jag blir ju mera tänker jag på hur livet borde levas. Och vad är livskvalitet? Är det att väckas 5:35 på morgonen gå till gymmet, stressa till jobbet (vi har inte flex p.g.a. vårt j-kla fackförbund) stressa hem efter jobbet för att gå en runda med hunden. Och försöka att inte stressa honom så att han får snusa i lugn och ro. För sen måste jag hinna äta lite innan jag går till gymmet eller åker till Skrylle. Och Tomas och jag träffas oftast inte förrän efter åtta på kvällen. Och på veckorna hinner vi inte äta mat tillsammans. Men på helgerna försöker jag laga mat eftersom jag tycker att det är roligt också! Fast jag vill kunna träna, att sitta och se TV hela kvällen känns som bortkastad tid många gånger. Så jag får väl bestämma mig för att det liv jag lever är det liv jag vill leva.

Äntligen måndag...

Publicerad 2014-02-03 21:13:36 i Allmänt,

Så var det måndag igen och börja på en ny vecka. Gymmet på morgonen. MR kameran hela dagen. Hem efter jobbet ut med Lufsen, nu tar promenaden allt längre tid eftersom han snusar allt mer.
Sen lite fika innan kvällens höjdpunkt, spinning med Suzan. Tufft och roligt pass. Fick sällskap av Lotta, hennes svettpöl var nog lite större än min. Sen har jag ätit ännu lite mera och slötittat på TV. Tror att jag skall lägga mig lite tidigare och ge Alice Munro en chans med boken "Nära hem"

Söndags morgon

Publicerad 2014-02-02 09:05:13 i Allmänt,

Efter en natt där jag vaknat många gånger på grund av mina onda tå (fick den i går på löpturen) och Lufsen som legat och snarkat och gjort diverse andra saker i vår säng. Dessutom har han sprungit fram och tillbaka mellan rummen. Just nu ligger han och sover djupt i en fåtölj bredvid oss.
I går sprang jag en runda utan klocka eller någon GPS som mätte sträckan. Sprang ut till Vallkärra, Nöbbelövs mosse och förbi Sankt Hans backar på vägen hem. Kändes som en feel good runda. Vet inte hur långt det är och det gick nog ganska sakta men det kändes bra. Men jag börjar känna av mitt knä igen.
Hela den här dagen känns fullbokad. Skall försöka tvätta färdigt, springa, vi skall hinna äta innan bion. Vi skall se "Wolf at Wall street" som enligt Emelie är jättebra. Den är 3 timmar lång också. Det är bara att sätta igång!

Lördag igen...

Publicerad 2014-02-01 08:30:40 i Allmänt,

2 dagar framför mig med ledighet. Som vanligt tvätt och städning. Vi skall ta en tur till Nova. Kolla på Intersport. Springa skall jag helst göra också. Ser just nu på en gammal svensk film. Lite rolig att se faktiskt. Har fastnat i den nu. Den är från 1954 och heter " De röda hästarna"
60 år sedan och mitt födelseår. Måste se den färdigt. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela