Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

31 juli

Publicerad 2021-07-31 20:14:26 i Allmänt,

Nu går vi in i sista sommarmånaden. Även om det förstås kan vara fint i september. Den här dagen då? Emelie åkte med sina kompisar till Småland. Vi åkte till Sysav med trädgårdsavfall, hämtade en del av de lådor som vi hade sorterat ur köksskåpen hos Niclas och körde till Erikshjälpen. Emma följde med oss tillbaka, hon fick följa med till Skrylle, hon var inne hos Tomas medan han styrketränade. Jag joggade 5:an. 
Vad körde hem och åt lite. Tomas åkte ut till Sturup och hämtade Oscar, Belle och Johanna. Jag och Emma åkte till Mätaregränden.  Vi gick ut en runda med Belle, mycket ostadigt väder, åska och regn. 
Stannade kvar en stund till, körde Emma till Kävlinge. Lagade mat när vi kom hem. 
Sen har det blivit soffan. 
(null)



Tidig lördagsmorgon

Publicerad 2021-07-31 06:15:53 i Allmänt,

Klockan är bara sex. Idag åker Emelie iväg med kompisar till Småland. Känns tomt men hon kommer ju tillbaka om en och en  halv vecka. Hon åker till Gbg direkt efter att ha varit med sina kompisar. Värre blir när hon åker tillbaka till Singapore. Men det tänker vi inte på nu. 
Vi hade en trevlig kväll igår. Tomas, Emelie och jag gick lite i fina Alnarpsparken innan vi hämtade Jeanette och Ruben. 
Jag och Jeanette handlade mat på Willys. Niclas och Emma kom.  Jag och Jeanette lagade Flygande Jakob, en med kyckling en vegansk under instruktioner från Emelie. Grönsallad, ris och pasta till. 
Vi drack kaffe, spelade triangelspelet och pratade. Tomas och Emelie körde Jeanette och Ruben hem medan jag tog mig an disken. 
Efter att ha tittade på ett avsnitt på en serie från Netflix var jag så trött så jag nästan somnade i soffan. 
 Inget fint väder längre, skönt när man ska sova men inte när man vill göra saker ute. 




Fredag förmiddag.

Publicerad 2021-07-30 11:42:33 i Allmänt,

Har hunnit med en hel del redan. Vaknade tidigt, svårt att sova med den här blåsten. Det blåser verkligen. 
För att börja med gårdagen då som vanligt. Var med Emelie på stan. Gick runt lite i affärer. Shoppade lite.  Vi fikade på Espressohouse, E skulle vaccinera sig kl 12 på KRY. Men det visade sig att de inte hade Pfizer så hon avböjde. Hon hittade sedan en tid på ett annat ställe. Vi hann till Nova en runda innan. 
Efter vaccinationen åkte vi till Skrylle, jag joggade 5 km, Tomas och Emelie gick en runda. Vi fick en hagel/regn/åskskur över oss. 
Emelie lagade omelett till oss när vi kom hem. 
Erika och Lennart hälsade på, vi tittade på bilder. När de gått såg vi ett avsnitt av vår australiska serie. 
När vi vaknade i morse började vi se de sista avsnitten av serien. Vi blev besvikna över slutet. Antagligen tänker man fortsätta med en säsong till. 
Tomas och jag åkte till gymmet medan Emelie jobbade. 
Planer för dagen? Vi ska träffa Jeanette, Ruben, Niclas och barnen eventuellt Camilla. 
(null)

Torsdagsmorgon

Publicerad 2021-07-29 09:13:37 i Allmänt,

Snabb tillbakablick på gårdagen. 
Efter att ha tränat med Anki och Magnus på backarna åkta jag och hämtade Tomas som utfört lite trädgårdsarbete på Mätaregränden. 
Niclas och Jeanette var redan på plats när vi kom till Rinnebäck. Vi började med att fika. Vi hade med kaffe och bullar. 
Sen satte jag och Jeanette igång med att plocka ur skåpen i köket. Kändes lite sorgligt som att man rotade i någon annans liv. Det blev många lådor till Erikshjälpen. Vi slängde en del och tog rätt på en del. Niclas ville inte ha mycket av det som fanns. 
Tomas hjälpte Niclas att måla tak. 
Vi körde Jeanette och Ruben som kommit sen till Malmö. Jag handlade lite mat på Malmborgs i väntan på Emelie. 
Emelie hjälpte till att fixa mat. Sen började vi titta på en australisk serie. Såg ett och ett halvt avsnitt sen orkade vi inte mera. 
Har bakat bullar som fått jäsa i kylen över natten. De blev goda. 
Ska gå ner på stan nu och träffa Emelie som har en tid därnere. 
(null)

Vaken tidigt

Publicerad 2021-07-28 07:06:21 i Allmänt,

Vaknade tidigt, svårt att sova när det är så varmt. Men det ska bli mycket svalare och regn så då klagar man väl på det. 
På agendan idag:
Byta sängkläder 
Träna med Anki och Magnus 
Hjälpa Niclas 
Fixa matsäck 
Emelie ❤️ kommer ikväll. Den här gången stannar hon hemma till lördag då hon ska träffa kompisar. 
Då får vi se hur den här dagen blir! 
(null)

Tisdag 27 juli

Publicerad 2021-07-27 21:34:22 i Allmänt,

Tänk snart har hela juli gått också. Vi började dagen med att åka ut till Skrylle, jag sprang 5 km. Tomas cyklade på motionscykeln inne på gymmet. 
Vi skippade duschen och åkte till Billebjer och badade. Skönt. Sen blev det Mätaregränden. Vi handlade först salladsingredienser på Willys. Jag gjorde sallad 🥗 som vi sedan åt i uterummet på framsidan. Efter att jag diskat upp och vattnat blommor inomhus gick jag ut och hjälpte Tomas med ogräsrensning. 
Efter att ha druckit kaffe härhemma så åkte vi till Jeanette och Ruben i Kirseberg. Vi åt på Mässinghornet. En restaurang som vi varit på tidigare. Kaffe hemma hos Jeanette sen. 
Riktigt trött i kväll så det blir ljudbok och tidig säng. 
(null)

Träningsvärk

Publicerad 2021-07-27 08:43:31 i Allmänt,

Träningsvärk får man om man som jag inte tränat styrka på länge. Nu känns det ordentligt i ben och rumpa. Samtidigt en skön känsla att jag ändå har tagit i lite och oanvända muskler har fått jobba lite. 
Planer för idag? Springa i Skrylle, 5 km. Träffa Jeanette i Malmö. 
Tomaterna börjar mogna. 
(null)


Rastlösa jag….

Publicerad 2021-07-26 19:38:09 i Allmänt,

Vet inte var min rastlöshet kommer ifrån. Men den bubblar bara upp och jag kan inte bli av med den. Kan inte sätta mig ner och se på TV. Eller lyssna på min ljudbok. Så jag gick ut och gick, satt en kort stund i stadsparken. Gick sen vidare genom Botan. Det var så varmt. Drack 3 stora glas saft när  jag kom hem. Gnällde på Tomas varför han inte tänkt ut något vi skulle ha till middag. Det gör han aldrig så jag vet inte varför jag tar upp det. Han föreslog att vi skulle äta på Nova. Det blev det inte! Det blev rödbetor och potatis i ugn och grönsaksbiffar. Tomas gjorde sallad. Hade köpt en vegansk vitlökssås, jag kunde inte äta den. Tomas tyckte att den var god. 
(null)
Har druckit kaffe. Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen. 

Måndag

Publicerad 2021-07-26 15:28:38 i Allmänt,

Började morgonen med att träna på gymmet innan vi åkte till Niclas. Vi hjälpte honom att måla väggarna i ett par av rummen. Och tak i kök och badrum. 
Sen behövde han inte vår hjälp längre. Så vi körde hem. Och nu är vi härhemma och jag har druckit kaffe och ätit en onyttighetsbulle från frysen. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Kroppen är för trött för att springa. Går nog en runda. 
(null)

Ännu en intensiv dag.

Publicerad 2021-07-25 22:09:24 i Allmänt,

Vi började dagen med att åka till Rövarekulan. Har aldrig varit där. Vi gick en runda som var drygt 4 km. Jättefint. Det kommer nog att bli flera besök i framtiden. 
Storhandlade på Willys på vägen hem. 
Sen sprang jag en runda i det varma vädret. Trodde knappt jag skulle orka springa hela rundan. 
Kino och Ammonite sen  tillsammans med Kristiina. En lite långsam film, men den berörde en. 
Cyklade hem, Erika var här, vi drack kaffe, tittade på bilder, sen följde vi henne hem. 
Bilder från Mallorca visade att Oscar och Johanna förlovat sig. Stort grattis till dem. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Mycket intensiv dag.

Publicerad 2021-07-24 15:27:31 i Allmänt,

Idag hade vi bestämt att vi skulle ta Lundarundans kontroller i Dalby. Halv tio gav  vi oss iväg. Fint väder men motvind. Det tog en stund innan vi såg vad man fotograferat på den första kontrollen.  Men de övriga var lätta. 
Cyklade till Billebjer där vi åt vår medhavda matsäck och tog ett bad. Då var klockan strax efter 12. Chillade i solen en stund innan vi började cykla tillbaka mot Lund. Sista stoppet blev på Ariman och en god kall öl. 
Eftersom det var mycket kvar av dagen och fint väder så åkte vi till Järavallen, gick den röda korta rundan. Åkte ner till Barsebäckshamn där vi badade igen och passade på att njuta av solen. 
Åkte hem, lagade mat av det som fanns i kyl och frys. 
Druckit kaffe, lyssnat färdigt på min mediokra ljudbok. 
Blir nog Rapport nu😊. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Lördagsmorgon

Publicerad 2021-07-24 01:59:39 i Allmänt,

Sitter i soffan. Tomas sover gott i andra ändan. Han var uppe tidigt och körde yngsta sonen med familj till Sturup. 
Ska ta itu med lägenheten om en stund, bädda, diska…..
Planen sen är att vi ska cykla till Dalby och ta de sista av Lundarundan. Ha matsäck med och bada i Billebjer på vägen hem. 
I går då? Sprang en kombination av Akademilen och Sankt Hans Extremebanan. 
Cyklade sen ner till stan och där hände något obehagligt när jag satt på Stortorget efter att ha gjort mina ärenden och i väntan på K och C. Det finns en tiggare som alltid kommer och är nästan aggressiv. Igår kom han flera gånger och sa " You dont want to help" till sist gick jag med på att köpa mat. På vägen mot Willys tyckte han att vi skulle ta ut pengar istället men det gjorde jag förstås inte. Han fick en rökt korv och ett bröd. Vet att det här betyder att han kommer att fortsätta " attackera" mig. Visst är det synd om tiggare men det här är relativt unga människor som springer omkring och tigger. Tror att han tipsade en kvinna för hon kom efter fem minuter. Tycker att det är obehagligt. Jag ger pengar till organisationer men när jag ser tiggare sitta vid affärer väljer jag om det går en annan ingång. 
Vet inte om jag vill fortsätta sitta vid Stortorget. Nog om det. 
Vi åt på Cafe d’ITALIA. Trevligt ställe, prisvärt, goda sallader och med innergård. Den är kanske inte så mysig men maten uppväger. 
På kvällen var vi hos Oscar och Johanna, det blev hämtmat  från Chop Chop istället för grillning. Tog nudlar/ grönsaker och tofu. Helt ok. Innan vi cyklade hem gick Tomas och jag en runda med Belle. 
Såg färdigt min söta film från Bali sen….
Läste en del intressanta artiklar i ICAkuriren igår. Bl.a denna:
(null)







Fredag 23 juli

Publicerad 2021-07-23 07:20:35 i Allmänt,

Vad gjorde jag igår? Körde till Skrylle joggade 5 km. Duschade och satt sedan i solen, hade med macka. Löste korsord och lyssnade på min ljudbok. 
Åkte hem, cyklade sedan till Mätaregränden. Oscar och jag cyklade ut till Brunnshög med Belle. Tomas kom lite senare. 
Medan Tomas och Oscar tränade var jag och Belle på badet på Delphinen. 
Cyklade hem sen. Tomas handlade vegansk lasagne på ICA, jag fixade sallad. 
Resten av kvällen tillbringades i soffan. Medan Tomas sov sött tittade jag på en film som utspelade sig på Bali. Lite söt, har inte sett den klar. 
Fredag idag, Tomas börjar sin semester idag. Jag ska jogga en runda nu på förmiddagen, jag ska träffa Karolina och Constance nere i stan. 

(null)

Torsdagsmorgon 22 juli

Publicerad 2021-07-22 08:24:03 i Allmänt,

Klockan är strax efter åtta. Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Har strukit och vikt tvätt. Tagit ur diskmaskinen och diskat upp. Lyssnat på min ljudbok under tiden. Ganska dålig bok. " Irene Panik"  av Carin Hjulström. Hon brukar skriva bra men den här är inte en av hennes bästa. 
Med surdegen går det sisådär, vet inte riktigt hur den ska vara heller. "Matade" den lite nu på morgonen så får vi se. 
Tror att jag ska dammsuga innan jag tar mig till Skrylle, blir nog bara 5 km. 
Skulle vilja ha lite pigghetspiller men antar att det inte finns några sådana som är lagliga och några andra vill jag inte ha. 
Nej nu ska jag fortsätta fixa, livet är väl inte roligare än så. Fattar inte varför jag är så negativ, undrar om det är rent fysiologiskt, att det är så att man saknar vissa glädjesubstanser. De kanske avtar med åldern. Vet att det här låter konstigt men det här med att Tomas blivit vegan ändrar mycket för mig. Matlagningen var enkel tidigare, nu är det så mycket att tänka på. Jag kan absolut tänka mig att äta mestadels veganskt. Men det är så lätt att förbise någon liten ingrediens och så är det inte veganskt längre. 
Kommer nog att kännas bättre efter löpturen. Vi får se…..
Har dessutom en massa ICAKURIREN att plöja igenom. Hinner inte läsa nu på sommaren. 
(null)

Onsdagskväll

Publicerad 2021-07-21 19:40:42 i Allmänt,

Sitter i soffan. Undrar hur mycket tid jag tillbringar i soffan? 
Men jag har tränat på Sankt Hans backar med Anki och Magnus. Lite segt men ändå bättre än jag trodde. Körde sedan till Kävlinge och hämtade Julia, vi körde till Coop där jag handlade surdeg. Ska försöka baka surdegsbröd. Vi fikade här hemma, satt på balkongen. Sen åkte vi ut till Skrylle där vi gick myrstigen. Sen satt vi i solen i Skrylle och åt glass. Körde hem Julia till Kävlinge. När jag kom hem kom Tomas också hem från träningen. Det blev rester i all hast. 
Satt en liten stund på balkongen och drack kaffet. 
Planer för morgondagen? Kanske springa i Skrylle? Borde nog städa lite också…..
(null)


Onsdag

Publicerad 2021-07-21 06:38:20 i Allmänt,

Idag åker Emelie och Jakob till Gbg. E kommer tillbaka nästa vecka, sen blir det Småland för henne och några kompisar. Jeanette kommer hem på måndag. 
Har ännu så länge inte gjort så mycket. Vaknade 7:15. Ska träna med Anki och Magnus idag på Sankt Hans backar. Har kommit igång med träningen igen efter mer än två veckors uppehåll. Sprang igår med, 6 backar på Klosterängshöjden, hade kanske kunnat springa flera men tyckte att det kändes tillräckligt, vill inte börja för häftigt. Det var tredje dagen på rad som jag sprang. 
I övrigt har jag inga planer för dagen. Kan eventuellt tänka mig att åka ut och hjälpa Niclas. 
Gick med i friluftsfrämjandet idag. Tänker att jag kanske kan vandra med dem. 
I samband med det så hittade jag en ny led: Blåvingeleden. Kanske något för framtiden 
(null)



Tisdagsmorgon 20/7

Publicerad 2021-07-20 07:42:13 i Allmänt,

Ser på TV 4 Nyhetsmorgon. Har suttit och funderat över livet. Känner en tomhet och frustration. Vet inte varför, det är min känsla, utifrån sett så har jag nog ett bra liv. 
Det är jag själv som måste se till att min känsla försvinner och ersätts med det motsatta. Kan inte bestämma mig om jag vill sluta jobba. Jag har en längtan att resa och att vandra. Skulle vilja resa mycket mera bara här i Sverige. Tomas vill inte resa, han kan inte vandra, vill kanske inte heller. Idag är en helt vanlig tisdag, ska cykla upp till Mätaregränden. Träffa den söta Belle, träffa Emelie och Jakob innan de åker till Göteborg. Tanken är att springa när Belle sover. 
(null)


Måndagskväll

Publicerad 2021-07-19 20:10:38 i Allmänt,

Tillbringade mesta delen av dagen hos Oscar och Belle. Emelie och Jakob tittade in innan de åkte vidare till Malmö för att träffa kompisar. Åkte hem  vid halv sex, förberedde maten, Tomas kom inte hem förrän halv åtta. Så nu har vi ätit och druckit  kaffe. Sitter i soffan som de gamlingar vi är. 
Vi har sett sista avsnittet av Exit. Finns i nuläget ingen planerad 3:e säsong. Den blev bara mer och mer galen den serien. 
Och nu är jag inne på andra avsnittet av Morden i Helsingör. Patetiskt eller? Så mycket TV på en vardagskväll. 
Tänker på livet. Så fort det går. Tänker att man borde skrivit dagbok. Hade en dagbok men skrev bara i den då livet var skräp. Kanske inte bara men mest när jag inte var glad. Så den slängde jag. Ville inte att någon skulle läsa den. Det var nog en ärligare dagbok än den här bloggen som för mig är min dagbok nu. 
Är glad att jag tränat två dagar i rad. 
Ska bara se färdigt det här avsnittet😊 sen sova 😴. 

(null)




Redan måndag

Publicerad 2021-07-19 12:52:34 i Allmänt,

(null)

(null)

(null)

(null)

Har inte hunnit skriva…För att börja med i lördags. Vi lyckades få in alla Ikealådorna i bilen och ha plats för 3 st. Vi hämtade Emelie på Mätaregränden sen bar det av till Östra Ingelstad. Vi hade bestämt att det skulle vara en utflykt också så att det kändes lite mera meningsfullt. Huset där vi lämnade av lådorna låg idylliskt inbäddad i skånsk natur. Vi åkte sedan till Löderups havsbad där vi åt vår matsäck. Inte så mycket folk där och lätt att få parkering nära stranden. 
Ystad stod sen på tur,  vi hittade en parkeringsplats på Busstorget. Lite tur, det var den enda lediga. Gick en stund och tittade på fina gamla hus, köpte glass. 
Sen körde vi hem, köpte vegansk sushi på Klostergatan som vi åt på balkongen när vi kom hem. 
Erika kom en stund på kvällen. 
Söndag. 
Tomas och Emelie åkte till Mätaregränden, jag stannade hemma för att äntligen kunna träna. Avslutade antibiotikakuren på lördagen. Sprang ( joggade) en runda kanske 8 km. 
Kändes bra att träna igen.  
Emelie och jag tog en fika på Broder Jakob. Lite överreklamerat, det stället. 
På kvällen åt vi middag med Emelie och Jakob på Flädies vinrestaurang. Fin miljö, förrätten var jättegod. Varmrätten ok och en vimsig servitris. 
Hemma såg vi ett avsnitt av Exit. 
Måndag
Varit med Oscar och Belle i Brunnshög. Sedan sprungit en runda medan Belle sov. 


Fredag

Publicerad 2021-07-16 20:38:26 i Allmänt,

Cyklade och hämtade Belle vid halvniotiden. 
Emelie hämtade Emma vid stationen, Erika kom och vi satt ute i skuggan och fikade. Sedan följde vi med hem till Erika för att titta på hennes fläkt som inte fungerade. 
Vi fick inte den att fungera heller. Tillbaka till den varma lägenheten. Belle sov i en timme. Sedan gick vi tillbaka mot Mätaregränden, mat inhandlades på Chop Chop. Den åt vi vid bassängen i Borgarparken medan Belle badade. Vi turades om att passa den livliga damen som gillade att bada. 
Vi blev helt genomvåta av en regnskur trots att vi bara hade en kort bit kvar innan vi var framme. 
Kläderna torkades i torktumlaren. Oscar och Emelie handlade mat som de sedan tillagade. 
Vi fick en Vegansk variant av flygande Jakob. 
Gott. 
Emelie sover hos Oscar och Johanna. Vi har sett ett avsnitt av Exit. Tomas har lagt sig. Jag ser på Morden i Helsingör. 
Kan inte lägga mig för tidigt, det är svårt att somna i den här värmen. 
(null)



Torsdag 15 juli

Publicerad 2021-07-15 17:04:53 i Allmänt,

Nu har halva sommaren gått. Varför känns det som om tiden går fortare och fortare. Vi sitter på balkongen Emelie och jag. Det fläktar lite. Åskan mullrar i bakgrunden. Det är så varmt. 
Vi började dagen att tillsammans med Erika besöka Erikshjälpen. Vi fikade där, Erika hade fikabiljetter. 
Vi åkte hem, åt lunch på balkongen. Jag hade tid hos tandläkaren 13:30. Det gick bra, behandlingen varade en timme ungefär. Cyklade hem och som sagt ni sitter vi här i solen. 
Kan berätta lite om igår som var ännu en intensiv dag. Innan vi åkte från Helsingborg åt vi på Pålsjöpaviljongen och gick en kort runda i Pålsjö skog. Vi hämtade Julia och Emma gick runt lite på Center Syd. Handlade mat till kvällens grillning på ICA MAXI. Åkte till Lund, hämtade Tomas och Erika och åkte tillbaka till Kävlinge. Hämtade Felix och Ruben vid tåget. Det blev en trevlig kväll hos Niclas. Felix och Ruben fick med sina tvättade kläder hem. 
Ska ner på stan sen och träffa Kristiina, Emelie ska träffa kompisar i Malmö. 
(null)

(null)

Onsdag 14 juli

Publicerad 2021-07-14 02:39:29 i Allmänt,

För att börja med igår. Emelie och jag åkte ut till Center Syd. Vi shoppade loss lite, blev lite träningskläder ( som att jag behöver flera😊) och en fin gul klänning från Odd Molly. Sen blev det Barsebäckshamn där vi handlade glass, satt  en stund  på  piren. På kvällen gick vi i Malmö en runda medan Emelie träffade sina kompisar på Moriskan. Vi hade sällskap av Ruben som kommit till oss i Lund. Tomas och jag åt medhavd sallad i Västra hamnen sen drack vi kaffe på  Espressohouse. 
Körde hem Ruben innan vi hämtade Emelie, vi fick med en stor påse tvätt. Den är nu fixad. Tvätten ska bara torka nu. 
Idag är vi i Helsingborg, Emelie har en tid här, så nu sitter jag någonstans ute på Berga på en parkbänk och väntar. Det är så hett i solen. 
Vi har haft många intensiva dagar. 
Idag ska vi till Niclas och grilla på kvällen. 
Kanske hinner Emelie och jag hälsa på Julia och Emma på vägen hem. 
Min kind är lite mindre svullen och än så länge har jag inte tagit något smärtstillande idag. 
(null)
Här sitter jag. Ganska tråkigt område. 





Tisdagsmorgon

Publicerad 2021-07-13 08:42:05 i Allmänt,

Sitter i soffan med Emelie. Tanden ömmar, kinden är svullen. Gick upp kl fyra i natt och tog smärtstillande. Vill inte ta för ofta. 
Känns så trist att det här skulle hända. Ändå glad att det inte hände uppe i Ångermanland eller Jämtland. Hade varit svårare och tagit längre tid att ta sig till tandläkare. 
Inga direkta planer för dagen. Är knappast på topp med den här ömmande kinden och tanden. 
Kommer inte att kunna träna enda trösten är att Emelie är här hemma och förgyller vår tillvaro. Tomas jobbar vilket är tråkigt. 
Men det är bara att kämpa på nu. På torsdag har jag min nästa tid hos tandläkaren. Då hoppas jag att  jag inte har ont längre. 
Planerar sommaren lite, skriver in när Emelie är hos oss, när Jeanette kommer till Skåne. Och datum när sen alla åker och lämnar ett stort tomrum efter sig. Har fått lite extra beredskaper. 
(null)

Måndagskväll och ingen rolig sådan.

Publicerad 2021-07-12 18:48:50 i Allmänt,

Vi kom fram i Lund på utsatt tid i lördags. Resan hem gick snabbt, både Ruben och Emma sov en hel del på hemvägen. Tomas o h jag åkte ut till Skrylle, jag sprang 5 km. Skönt att träna 🏋️‍♀️. Har inte blivit någon träning på hela Norrlandsresan. 
Träffade Emelie och Jenny ute på Nova. Vi åkte hem hit, jag fixade mat. Vi såg på en norsk serie "Exit". Erika var här också. Vi var inte helt eniga vad vi tyckte om serien. 
Jag började få lite ont i en tand på kvällen. På söndag kändes det lite bättre. Vi åkte till Landskrona tillsammans med Oscar, Johanna, Belle och Emelie. Vi åt lunch på en strandrestaurang och gick sedan till LillOlas strand. 
Nu hade jag fått riktigt ont i min tand och kinden började likna en hamsters. 
Emelie pratade med Jenny som fixade ett recept på antibiotika som vi hämtade ut på ett apotek i Landskrona. Vi åt hos Oscar och Johanna. Såg på EM-finalen England och Italien som gick till förlängning och straffar. Vi såg slutet här hemma. 
Fick en akuttid hos en tandläkare nere på stan. Hon borrade upp tanden. Det visade sig att den var död. Det gjorde så ont när hon la bedövningen och även nu efteråt gör det ont. Käkar smärtstillande och antibiotika. På torsdag ska den rensas och så småningom rotfyllas. Vi hade den söta Belle med oss. Gick ner med vagnen, hon sov i en dryg timme. Vi tog bussen hem. 
Nu har jag legat i soffan och tyckt synd om mig själv en stund. 
(null)
Belle och Emelie i stadsparken. 
(null)
Så här ser jag ut och ont gör det. 

Svårt att sova på tåg.

Publicerad 2021-07-10 04:53:17 i Allmänt,

Klockan är snart 4:45. Om en halvtimme anländer vi Sthlm central. Tror inte det har blivit många timmars sömn. Det känns som om jag varit vaken mest hela tiden. 
Igår tillbringade vi en stor del av dagen i Östersund. En trevlig stad, fint väder hade vi. Dagen avslutades med att vi åt på Ripan som låg på Stortorget. Ägarna hade tidigare en restaurang i Stora Blåsjön. God mat. 
Kl 10:33 ska vi anlända Lund om tåget är i tid. 
Ska bli skönt att komma hem. Man längtar ganska så mycket efter en dusch också. 
(null)
På Ripan. 
(null)

(null)

(null)
Mysiga hängstol på gågatan 
(null)
Vi började med fika vid Storsjön 
(null)
På tåget 


Torsdagskväll

Publicerad 2021-07-08 23:25:10 i Allmänt,

Vi började morgonen med att gå en kort promenad. Efter sen frukost jobbade vi med att frakta jord, köra in stora vedklampar och till sist köra en stor hög med ris i kompostkvarnen. 
Barnen var på sjön med Jeanette och Daniel och till sist fick de en öring, mycket liten. 
Vi åkte en kort tur till Gäddede för att handla. 
Vi kunde sitta ute och grilla. Det var en jättefin kväll. Efter att ha förberett matsäck till morgondagen så blev det lite Yatzy. 
Vi har packat klart. 
(null)
Gamla vedspisen finns kvar
(null)
Utsikt från köksfönstret. 
(null)
Fönstret i trappan 
(null)


7 juli

Publicerad 2021-07-08 07:49:55 i Allmänt,

I morgon åker vi hem. Vi ska ta tåget från Östersund, kl nio på kvällen. När vi åker kommer Kent och GunMarie hit. De anländer med tåg en halvtimme senare. 
I går då? Vi tog det lugnt på morgonen. Jag och Jeanette gick en kort promenad. 
Vi åt en senare frukost. Sen jobbade vi lite med att dra ris och köra vedklampar. Jeanette och Daniel körde iväg till återvinningen.
Det hade börjat regna och vi var ganska blöta, Emma kämpade tappert på, lite kanske för att Jeanette berättade att hon skulle få lön. 
Vi åkte till Hällingsåfallet, jag, Jeanette och Emma. Otroligt mäktigt fall. 
Handlade på ICA. Ikväll gjorde Daniel pizzor till oss. De åt vi ute i solen. Fantastiskt goda. Resten av kvällen åt vi godis, vindruvor och körsbär. Såg ett kämpande Danmark förlora mot England, spelade Yatzy. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

6 juli

Publicerad 2021-07-06 17:15:48 i Allmänt,

Ännu en intensiv dag. Begav oss vid niotiden mot Stora Blåsjön. Började gå mot Mesklumpen med något motsträviga barn. 
Solen hade mestadels försvunnit och det såg ut att kunna börja regna när som helst. 
Vi kom upp till toppen där det blåste mycket. Åt vår mat i lä av toppstugan. Det gick förstås mycket lättare tillbaka. 
Glass inhandlades på ICA i Blåsjön. Sen styrde vi färden mot Ankarede. Där visade vi Emma min mormor och morfars grav. 
Körde tillbaka mot Gäddede, handlade på ICA Gränsbua. Idag såg det ut som om norrmännen kommit tillbaka. Kanske är det några restriktioner som lättats idag. 
Hemma nu. Vi har ätit, kunde sitta ute i det fortfarande varma vädret. 
Igår då? Vad gjorde vi då. Liksom idag så startade vi ganska tidigt. Vi hade bestämt att vi kör ända bort till Trappstegsforsarna. Det gjorde vi. Vi åt vår medhavda fika där innan vi vända. Hade inte planerat att åka in till Fatmomakke men bestämde att vi kollar. Det var en stort samlingsplats under min ungdom. Jag var själv aldrig där. Ett fint ställe att stanna på. Vi hann med ett stopp till Gaustafallet. Riktigt fint det fallet. Vi handlade på ICA Gränsbua. Daniel


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är vi i Spännviken

Publicerad 2021-07-04 22:45:39 i Allmänt,

Ännu en ganska intensiv dag. Vaknade tidigt efter några få timmars sömn. Det var varmt på rummet och för att vara Ramsele så är det otroligt mycket trafik i form av EPAtraktorer och mopeder. 
Gerd och jag gick en runda nedom kyrkogården för att fylla på vatten till blommorna. Så tidigt på morgonen var det riktigt skönt väder. 
Vi åkte en nostalgirunda i Edsele och vi besökte kyrkogården där Emma och Ruben ville se sin farfars grav. 
Hann besöka jättegrytorna och ta en geocache innan vi begav oss vidare mot Spännviken. Tänkte fika på Simonssons i Strömsund men det var stängt. Kollade på Hembygdsgården, inte mycket att välja på. Det slutade med att vi köpte mackor och dricka på ICA och körde vidare. 
Fortfarande fint väder, vi körde ut till en liten ö och badade, eller Jeanette och Daniel badade. Jag tyckte att det var alldeles för stenigt. 
Ikväll blev det grillning. Efter maten skulle vi fiska, inte jag men de andra. Jag följde med i båten. Ingen fick fisk. 
Nu ska jag sova är bara så trött. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördagskväll 3 juli

Publicerad 2021-07-03 23:42:04 i Allmänt,

För att börja med igår. Tiden går så fort, dagarna är intensiva. Jag och Emma gick till Arne. Han hade besök av Milton. Vi åkte och badade i Nässjön. Jeanette anslöt, hon kom från Gäddede. Vi åkte tillbaka till Ramsele där vi tog oss igenom samtliga secondhandbutiker. Tittade in en gång till på Hem och fritid. Jag köpte ett linne. Jeanette handlade en baddräkt eftersom hon åkt ifrån sina badkläder. 
Putte lagade fisk till oss. Efter maten begav vi oss ner till Campingen för att besöka Peters döttrar. 
Det var trevligt att träffa dem och deras respektive och barn. 
Så idag då. Vaknade tidigt vi gick ut och plockade en bukett blommor som vi skulle ha med oss till Västansjö. 
Vi förberedde borden. Klockan elva hade vi bestämt att vi skulle sprida askan. Det blev en fin ceremoni. Peters aska spred  vi vid Lillmårdsjöbäcken. 
Vi hade tagit catering från ICA. Det var fint upplagt. Och det smakade bra. 
Bad på Sjömebäcksstranden. Stig och Arne hade båtar som de körde folket med, i båten, dragna på ring och på bräda.  Hanna och Lotta hade brädor som barnen fick låna. 
Sen drack vi kaffe, Gerd och IngaLis hade bakat goda kakor. 
Vi åkte tillsammans till Ramsele, vi har gått med Tanja, stövaren, vi har spelat spel. 
Josefin och Matilda kom och hämtade en låda med de saker som fanns kvar efter Peter. 
Fortfarande lika varmt, här i vårt sovrum är det mer än 30 grader varmt. 
I morgon åker vi vidare mot Spännviken. 
(null)

(null)

(null)

2 juli

Publicerad 2021-07-02 10:05:12 i Allmänt,

En fantastiskt fin morgon. Gick inte upp förrän åtta. Har druckit kaffe, sett nyheterna ett antal gånger. Emma och Ruben sover. Har försökt väcka dem. 
Vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Utan Tomas och med Gerd som jobbar är det ganska tråkigt. 
Det är soligt det är vindstilla, helt underbart väder. 
(null)

1 juli

Publicerad 2021-07-01 22:48:38 i Allmänt,

Vilken resa vi hade upp till Östersund. Tåget stannade utanför Höör. Det " dog". 
Ett nytt tåg rekvirerades från Malmö det tog ungefär 2 1/2 timme. Tåget var inte städat. Det var kallt och man hade inte hunnit fylla på det. Men det gick!
Den här förseningen gjorde ju att vi inte skulle hinna i tid till nattåget. SJ gjorde ett bra jobb. Nattåget väntade in oss. Och vi kom till Östersund 20 minuter sena. Mat fick vi också. 
Gerd hämtade oss på stationen. Lite frukost på OK Q8 innan färden till Ramsele. 
Vi har hunnit med en massa. Våfflor på Hembygdsgården. Badat på Utomhusbadet. Varit i Västansjö och grillat. Åkt på Stigs flotte driven av solceller. Mysig tur på Nässjön i det fina vädret. 
Spelat lite spel, druckit ett glas vin 🍷 och gått en kort runda med hunden. Ska bli skönt att sova nu. Sov inte så mycket inatt. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela