Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

I morgon är det dags...

Publicerad 2019-05-31 19:05:18 i Allmänt,

I morgon är det alltså dags för vår Backyard Ultra i LLIF i Skryll. Blir nog bara jag själv och kanske Tomas som hänger på ett varv. 
Vet inte vad som hände med min träning. Jag tränar alldeles för lite. Nu har jag haft tre träningsfria dagar. Har inte lust på samma sätt längre. I kväll har jag ätit quornlasagne och sallad. Druckit ett litet glas rött vin. Och en liten folköl till maten. Sen har jag laddat med kaffe och lösgodis. Kommer i håg från löparresorna förr att de riktiga långlöparna satt och vräkte i sig lösgodis. Så nu provar jag det. Vi får se hur det går.  
Sitter i uterummet det är fredag...😊

(null)

(null)

(null)
Laddar för morgondagen. 

Ingen träning

Publicerad 2019-05-30 21:13:52 i Allmänt,

Har inte tränat på två dagar nu. Kroppen känns tung och stel. Har inte gjort så mycket idag. Klippt gräset, lagat mat. ( storhandlade på Willys i morse förstås) Jeanette och Daniel har hämtat möblerna. Nu återstår bara att ta rätt på alla saker som var i bokhyllan som de skulle ha men inte fick med sig. Den skall Daniel ta sedan. Vi har blivit av med lite saker. Det känns bra. 
Har suttit och läst. Löst korsord i ICAkuriren. Deppat lite. Det känns som det här blir ett svårt år. Det är så mycket som skall hända. Så mycket att bestämma. 
Och det är jobbigt att ha beredskap och inte bli inringd. Går snart och lägger mig fast klockan bara är kvart över nio. 
(null)

Inget jobb

Publicerad 2019-05-30 13:25:00 i Allmänt,

Har gått varvet på Nova, provade kläder, köpte inga. Köpte däremot duschcreme, lotion, schampoo, balsam, hårolja, ansiktscreme, snoddar och hårklämmor för över 1000kr. 
Storhandlade på Willys. 
Har nu suttit och läst i uterummet. Gräsklippning väntar....
(null)

Kristi himmelsfärdsdag eller på skånska Kristi Flygare

Publicerad 2019-05-30 07:12:47 i Allmänt,

(null)
Det här rummet skall ordnas snart. Det mesta skall slängas eller Erikshjälpen. 

Gick upp vid åtta. Duschade och gjorde mig redo om beredskapstelefonen skulle ringa. 
Men vi har haft mycket lugna beredskaper jag och Gunilla på senaste tiden. Det är kallt och ganska blåsigt. Solen skymtar fram lite då och då. 
Har haft videochat med Emelie i Singapore. 
Jeanette, Ruben  och Daniel är på väg till Skåne för att hämta möbler till Spännviken. 
Jag tror att det blir ett varv på Nova. Har saknat det. Har haft köpförbud på kläder nen jag har egentligen brutit mot det redan då jag köpte svarta jeans till Göteborgsresan. Tänker att jag mår bra av lite shopping, samtidigt som jag stönar över alla prylar. 




Beredskap ikväll och i morgon

Publicerad 2019-05-29 21:25:03 i Allmänt,

En mycket lugn kväll, tränade inget. Benen kändes helt stumma bara att gå upp för trapporna till jobbet. Lagade mat, vi satt i uterummet på baksidan, det har vi inte gjort så många gånger i år. Fixade lite med de saker Jeanette och Daniel skall ha med sig. 
Kaffe i uterummet på framsidan. Har läst ut Elena Ferrantes fjärde och sista bok i hennes Neapelserie. Känns tomt nu när den är slut. 
Klockan är halv tio, Tomas har lagt sig, det skall jag också göra. 
(null)

Så trött...

Publicerad 2019-05-28 22:05:20 i Allmänt,

Tränade inte i morse. Var tvungen att vara på
Jobbet tidigt. Efter jobbet blev det Skrylle. Sprang intervallträning på milen upplagd efter modell: Pyramiden, 30s, 45s, 60d,75s, 90s,75,60,45,30. Blev trött och fick gå i backarna. När vi kom hem blev det lite Uterumshäng och bokläsning. Nu är jag så
trött då jag kan knappt hålla ögonen öppna. 
 

Läser sista boken av Elena Ferrante

Publicerad 2019-05-27 20:52:21 i Allmänt,

Gymet i morse. Helt ok dag på jobbet!!
Fock ett sms om att motorsågen som vi beställde äntligen har kommit. Så jag cyklade hem och tog bilen till ICA Tornet. På vägen hem hade tankarna på att INTE springa börjat ta form i min hjärna. Men till sist när klockan var halv sex gav jag mig ut på en kortare runda. Det blåste ganska mycket men efteråt var det skönt att ha sprungit. 
Har suttit och läst i uterummet. Håller på med Elena Ferrantes fjärde bok i serien. Jag delar boken med Tomas eftersom han läser den samtidigt. Jag lever med de här människorna ungefär som jag gjorde med den australiensiska serien " Hemma igen" 
Saknaden kommer att vara stor när jag läst ut den här boken. 
Det är så mysigt att sitta här i vårt uterum.  (null)

Snart kväll...

Publicerad 2019-05-26 17:43:47 i Allmänt,

Trevligt att träffa Oscar och Johanna och Niclas med familj. 
Efter att de varit här satte jag igång med att börja plocka fram de saker Daniel skall ha med när han kommer hit på Kristi himmelsfärdsdag. Vet inte vad jag skall göra av alla saker. Men tänker att när vi flyttar kommer vi inte att ha så mycket plats. Saker måste bort. Fast vi i omgångar slängt böcker så har vi massor kvar. Ljuslyktor hur många som helst. 
Blir ingen träning idag. Kommer att fortsätta rensa ur den bokhylla de skall ha med sig till Spännviken. 
Har tagit en kort paus. Skall snart in och fortsätta med det som känns nästan omöjligt. 

Mors dag🌺

Publicerad 2019-05-26 08:40:53 i Allmänt,

Sitter som de flesta helgmorgnar i soffan framför TV:n. Det regnar och blåser ute. Riktigt ruskväder. Har satt på värmepumpen. 
Kl 11 kommer Oscar och Johanna hit och Niclas med familj. 
Ska snart börja fixa med det. Handla, fixa våffelsmet o.s.v.
Få se vad det blir för träning idag, måste nog träna något. 

Lördagskväll

Publicerad 2019-05-25 22:27:11 i Allmänt,

Sprang en runda på nästan 18 km. Det gick sakta men sanningen är att jag kan inte springa fortare. Det var ganska kallt och blåsigt. När jag kon hem från löprundan så kom Felix, Kent och GunMarie körde honom hit. Besök av Oscar och Johanna. Vi fikade tillsammans och gick en runda nerom dammarna som är 5 km. 
Sen jobbade vi i trädgården en stunda. Jag försökte få bort en rot från en rotbuske. Drog lite ogräs. Felix ville gärna se Oscars lägenhet.  Vi handlade mat på Orvars korvar och åkte dit. 
Vegetariska halloumiburgare till mig och Tomas, Orvar special till Felix och Oscar. Johanna tog en korv. 
Suttit och läst i uterummet och nu skall jag sova. 

Prylar, prylar, prylar...

Publicerad 2019-05-25 08:50:23 i Allmänt,

Vad är det som gör att vi samlar på oss så mycket? Vi är ekorrar vi med. Men ekorren samlar mat för att kunna äta senare. Varför vi köper så många prylar är obegripligt. Man behöver vissa saker kanske. Vackra saker, minnen och nyttosaker förstås och hygienartiklar och det är bra att ha en hårfön och en plattång. Och lite annat sånt MEN vi drunknar i saker. Vet inte hur många dukar jag har och jag använder nog bara en tiondel av dem. De flesta har jag fått av svärmor. 
Måste ut och springa sen för att rensa huvudet men tänkte springa lite senare få det är flera människor ute. På vissa ställen kännns det lite ensligt annars. 
Fortsättning följer....

Fredag 24 maj

Publicerad 2019-05-24 21:08:00 i Allmänt,

Och en helg ligger framför mig. Men inte helt ledig. I morgon kommer Felix hit och skall sova över. På söndag skall vi ha brunch här hos oss eftersom det är mors dag. Vilket innebär att mor får jobba lite och fixa brunch. Men det är trevligt att träffas så det blir väl bra. När jag gick hem från jobbet idag så blåste det och regnade så mina planer på att springa övergavs snabbt. Jag hade förstås tränat lite på gymet på morgonen men den här veckan har varit en ganska usel träningsvecka. Så jag körde variant med löpbandet och Tabata. Löpbandet 4 x10 min (Första 10 endast långsam uppvärmning) sen gång och fartökningar om vartannat. Tabata 45 sek 15 sek x10 x 3. Blev trött i alla fall. Men jag behöver springa!!! Resten av kvällen har gått åt till att fixa kompletterande uppgifter till Flightright. Betala räkningar. Tvätta. Ha ångest över pensionen, Har kollat och gjort prognoser och kollat och gjort prognoser om och om igen. Det finns vissa saker man måste bestämma och det känns som det är dags att göra det snart. Det känns som att 2019 kommer att vara ett jobbigt år med så många beslut och ändringar i våra liv. Men jag har inte råd att "slänga bort" ett år så jag får försöka leva bra så gott det går. Så jag antar att det viktigaste är att ta vara på ljusglimtarna i vardagen. Ja vi får se hur det går med det....hör att tvättmaskinen snart är färdig....

Ännu en utekväll

Publicerad 2019-05-23 20:59:47 i Allmänt,

Inte konstigt att man inte blir någon bra löpare när man dricker så många öl som jag gör. Var ute med Kristiina och Karolina på Stortorget. Vi åt en god pizza och drack 3 (!!!) öl. Ingen träning i morse förstås. 
Lite kroppsligt förfall. Har druckit kaffe och ätit skorpor sen jag kom hem. 
Trädet är fällt. Det ligger i en fin hög på gräsmattan. 
I morgon måste jag träna på morgonen och jag måste springa på kvällen. 
(null)

(null)


(null)

Har beredskap

Publicerad 2019-05-22 20:00:05 i Allmänt,

Sitter i uterummet. Det blåser ute, är kallt och värmen är borta. 
Gick på Actic i morse. Ganska lite att göra på jobbet. Lab var stängda p. g. a. service. 
Hade tänkt springa efter jobbet men det ganska usla vädret gjorde att jag cyklade hem. Tog bilen till Willys och handlade. Det kändes som om allt var slut här hemma. 
Diskade, lagade mat. Sen har vi suttit här ute. Jag har läst ut min ganska dåliga bok. Hoppas att telefonen håller sig lugn inatt. 
I morgon skall de fälla trädet som är dött och bara står ett par meter från huset. 
Jag borde ha sprungit i kväll, men jag kunde inte övertala kroppen till det. 

(null)


Tisdag och ingen Skrylleträning

Publicerad 2019-05-21 21:25:58 i Allmänt,

Vad skall man säga om den här dagen då?
Skippade morgonträningen på gymet. En väldigt ordinär dag på jobbet. Träffade ett par arbetskamrater och Stansie som nu jobbar på KS på John Scott. Trevligt att träffas. Cyklade sedan hem med Tomas som varit ute med sina arbetskamrater. 
Och nu är dagen slut och sängen väntar, skall lägga fram träningskläder till i morgon och hoppas på att jag inte ändrar mig utan hår iväg till Actic i morgon bitti🙃

Rapport från uterummet

Publicerad 2019-05-20 20:40:14 i Allmänt,

Är så trött😴, sitter i uterummet. Dagen i korthet, gick till gymet i morse. Tomas som skulle vara ledig idag blev inringd för att så
många var sjuka på hans jobb. 
Efter jobbet åkte vi till Skrylle och sprang. Jag släpade mig runt på milen, Tomas följde med till 5 km och gick sen resten av sträckan. Det var ett av mina tuffaste löprundor därute. Benen kändes som lyktstolpar. Ville bara gå de tre första kilometrarna. Blev lite bättre sen. I morgon är det total vilodag. Tror att jag behöver det. Nu skall jag sova fast klockan bara är tjugo i nio

(null)

Helgen slut

Publicerad 2019-05-19 21:12:55 i Allmänt,

Den går så fort helgen, idag har vi ändå hunnit en del. Medan Tomas slängde saker på Sysav, handlade jag på Coop. Handlade räkmackor och dricka till eftermiddagen då Oscar och Johanna och Lennart och Erika kommer. 
Cyklade ner till Sankt Hans backar och sprang 3 varv. Blev jättetrött. Men nu har jag sprungit  flera dagar på rad så det berodde kanske delvis på det. Eftersom vädret är jättefint så satte jag mig att läsa i solen. Läste ut den tredje boken i Ferrantes romansvit. Tomas har ännu inte läst ut den sista så nu måste jag vänta. Läser en bok som jag fick låna av en arbetskamrat, " Majken minröjare". Vad ska man säga om den då? Lättläst. 
Har hunnit rensa lite i rabatterna, " mission impossible" det tar aldrig slut. 
Kl fem dök våra gäster upp. Det blev en trevlig stund, räkmackorna var goda som vanligt, kaffe, glass och bär till efterrätt. 
Måndag i morgon, ny vecka. Tomas är ledig. 


🌞

Publicerad 2019-05-18 16:28:12 i Allmänt,

Vi åkte till Fulltofta och sprang, Tomas och jag. En Skåneledsrunda på 10 km. Eftersom Tomas inte brukar springa så långt så valde vi att springa 3 minuter och gå 1 min. Det är väldigt fint där men leden var mycket svårsprungen på grunda av stenar och rötter. Man var hela tiden tvungen att titta ner på vägen där man sprang. 
Det blev fika i solen när vi kommit i mål. 
Vägen hem tog lite längre tid eftersom vi körde på småvägar, nostalgirunda för Tomas, i Kungshult "där målade jag hus", "här körde jag i 190 km/t med en motorcykel som jag lånat sv en kompis", "där bor en klasskamrat". 
Efter det att vi kommit hem har jag bara suttit  solen och läst: Tredje boken av Elena Ferrante " Den som stannar, den som går"
Kanske hinner jag med lite ogräsrensning också. 
(null)

Lördagsmorgon

Publicerad 2019-05-18 09:09:55 i Allmänt,

I soffan framför TV:n,  slog på TV1 och hamnade i ett intressant program. Där människor bara är små brickor i ett spel och kan offras hur som helst. Man köper företag som Trelleborgs gummifabrik och lägger ner. Människor som jobbat där har blivit sjuka i cancer. De trodde att den nya ägaren skulle satsa på en ny modern fabrik. Göra en bättre arbetsmiljö. Findus i Bjuv som 2015 lades ner bara för att minska konkurrensen. Så är det överallt i samhället.
Går sen över på TV 4 nyhetsmorgon, där diskuterar man bensinskatten, hur vi räddar miljön i världen och att det kanske inte hjälper att höja bensinskatten när man i närliggande länder har kolkraftverk som spyr ut mer än Sveriges samlade utsläpp. Man orkar inte tänka på det. Det är samtidigt viktigt. Men borde inte våra politiker ta ansvar. Men ingen vågar. Det är pengar som styr. 
Inga planer än för den här dagen. Har så många tankar i huvudet. När jag vaknar på natten så sätter min hjärna i gång att komma ihåg saker eller planera saker. Eller bara tänka på jobbiga saker. Känns som det är så många jobbiga saker i vår familj just nu. 
Men nu är det lördag och ledig dag. Ska ta itu med tvätten nu. Sen får vi se hur resten av dagen blir. 


Fredag😊

Publicerad 2019-05-17 20:08:08 i Allmänt,

Orkade inte gå till gymet i morse. Bra dag på jobbet. Planen var att springa på Sankt Hans backar och SHE- banan efter jobbet. Det var lite trist väder, regnigt och blåsigt. Men ganska varmt. På min väg hem förhandlade jag med mig själv vad jag skulle träna och om..
Kände inte för att träna alls. Kom hem och tänkte att jag sätter mig och läser tills Tomas kommer hem. Men det accepterade inte mitt andra jag som tvingade mig att ta på träningskläder. Körde ett kombinationspass, uppv löpbandet 10 min , Tabata 10 övningar 45/15 Löpband 10 min fartökningar, Tabata, löpband 10 min med fartökningar, Tabata och avslutning med löpbandet 10 min och fartökningar. Känns bra att ha tränat. 
Lite fuskvariant på maten, färdig vegetarisk lasagne inhandlad på Willys, rivna morötter och tomatsallad till. 
Kaffe i uterummet, känner mig färdig för sängen men klockan är bara lite drygt åtta. 
Så det blir chill i uterummet.  (null)

Måste sova💤💤

Publicerad 2019-05-16 22:24:23 i Allmänt,

Dagen går så snabbt. Gymet i morse, känns alltid bra att ha tränat även om det bara är 20 minuter. Ganska bra dag på jobbet. Efter jobbet hade vi bestämt att vi skulle åka till Skrylle och springa. Och det gjorde vi också. Sprang milen på trötta ben. Tomas sprang 5 km och gick resten av 7 km. 
Skönt väder att springa i.  Handlade på Willys på vägen hem. Värmde färdigmat i micron som vi åt i uterummet. Kaffe och glass. Tvättat, fixat lottot🙃, beställt en elektrisk såg till Tomas, beställt trädfällning. Tomas ville fälla trädet själv, men jag har sett för många youtubeklipp hur illa det kan gå när man fäller träd. Men till sist med Emelies hjälp lyckades jag övertala honom. 
Fredag i morgon😊 .

15:e maj

Publicerad 2019-05-15 21:53:02 i Allmänt,

Tiden går alldeles för fort, vill hålla kvar den. Den här tiden är nästan den finaste på hela året. Rapsfälten är så gula, trädens grönska är skir, fåglarna kvittrar hela tiden. 
Hann inte skriva igår. Hade beredskap och jobbade över på kvällen. När jag kom hem orkade jag inte träna satt mig i uterummet och åt mackor och resten av gräddbullarna. 
Det blev gymet på morgonen både igår och idag. Idag tog jag mig också ut på en löprunda, så fint väder. 
Resten av kvällen tillbringades i uterummet med bok nr 2 av Elena Ferrante "Hennes nya namn"
Hoppas läsa ut den i kväll🙃
(null)

Ännu en helt vanlig måndag😊

Publicerad 2019-05-13 21:59:14 i Allmänt,

Vi lever ju det mesta av vår tid i vardagen. Det är inte alltid det lättaste att ta vara på varje dag. Detta har varit en ganska bra dag. Inget gym i morse ☹️ eftersom jag började sju. En rolig dag på jobbet. Hade avbokat spinningen. Den börjar inte förrän halv sju och tanken var att först springa på bandet och sen spinning. Men min väderapp visade att det skulle vara 🌞 på kvällen, så jag tänkte att jag hellre springer ute. När jag gick från jobbet hade det precis kommit en regnskur, det blåste ganska kallt och det var mest moln på himlen. 
WTF? Men jag kom iväg på en kortare runda än jag tänkt, 6 km och med fartökningar. Och det regnade i alla fall inte. 
Hade ju köpt sparris på matmarknaden i Kävlinge och tänkte att jag måste göra något av den så det blev paj med sparris, lök, tomat och paprika på. 
Kaffe i uterummet och 4(!) gräddbullar ( små ) satte jag i mig. 
Läser andra boken i Elena Ferrantes serie om Lila och Lenu. Såg första säsongen av serien på HBO och vi fastnade för den, mest Tomas som är den som köpt alla fyra böckerna. 
(null)


Helgen slut

Publicerad 2019-05-12 20:59:13 i Allmänt,

Kändes som jag verkligen behövde den här helgen för att vila. Och det har vi väl gjort. Kunde inte sova på morgonen. Har så många tankar i huvudet. Oscar och Johanna var här på brunch en timme tidigare än vad han hade bestämt eftersom de plötsligt hade tagit fel på tiden och var en timme tidigare än vad de hade tänkt. 
Sprang en lite längre runda idag kanske 15 km. Ingen klocka med. Känner att jag inte vill veta tiden. 
Satt i solen och läste en stund. Sen blev det lite ogräsrensning. Det känns som " mission impossible". 
Lagade mat. Kaffe i uterummet. Satt där och läste i säkert två timmar. 
Nu skall jag packa träningsväskan. Och sen skall jag lägga mig och läsa tror jag. Måste nog strunta i morgonträningen i morgon eftersom jag börjar kl 7. 


Ingen träning idag.....

Publicerad 2019-05-11 22:09:00 i Allmänt,

Hade planerat att springa minst 15 km idag och så blev det inget alls😞. Ibland blir det så.
Vad har vi då gjort istället? Julia skulle ha sin dansuppvisning idag. De här dansuppvisningarna är vad de är, den här var inte så hemskt lpångdragen trots allt. Samtidigt är det roligt att se barnens glädje. Det varade i en timme och man fick kaffe och kaka efteråt.Sen gick vi en runda i Kävlinge, där var massor av folk idag. Det var någon slags marknad.Handlade inget mer än en bunt sparris. På vägen hem körde vi en nostalgirunda i Kävlinge.
Vi satt ute i solen en stund innan Daniel och Felix kom och hämtade de möbler de skall ha med sig till Nairobi. 
Niclas sprang Lomma Back Yard Ultra idag. Vi åkte dit och tittade när han kom i mål på sitt 7:e varv. Vi stannade medan han sprang sitt åttonde, då hade vi sällskap av Anette och Emma och Julia. Det visade sig sedan att han sprang ett varv till, så 9 totaltvilket är 6 mil. Bra kämpat!
När vi kom hem lagade jag mat. Resten av den här kvällen har ägnats åt att skriva klagoanspråk på våra flygförseningar till och från Paris. Det tog sin lilla tid. Sen får vi se hur det går.

Lördagsmorgon

Publicerad 2019-05-11 08:59:51 i Allmänt,

Ser på TV 4 Nyhetsmorgon de presenterar kandidater till EUvalet. Lyssnar på Socialdemokraternas kandidat. Det är jättebra saker det hon säger. Men det är så typiskt politikerprat. Känns som hon bara rabblar inövad text.  Måste rösta i valet men på vem? 

Närmast idag på schemat: Kävlinge och Julias dansuppvisning. Vi ska gå en runda i Kävlinge också. 
(null)

Fredag🙃

Publicerad 2019-05-10 19:09:51 i Allmänt,

Till sist blev det fredag. Det har varit en lång vecka. Vi sitter i uterummet. Det är en fin kväll. Gymet i morse. En ganska tråkig dag på jobbet. Har suttit i receptionen nere på vår MR-sektion. Gick hem lite tidigare. Tvingade ut kroppen på löprunda. Först Klosterängshöjden sen ner till Sankt Hans backar och ett varv på SHE-banan. Och hem igen. Valde att lämna klockan hemma. 
Duschat, ätit, druckit kaffe, ätit massor av lakritsgodis. Druckit lite rött vin. Är ledig hela helgen. 
(null)

Jag börjar nog bli gammal..,

Publicerad 2019-05-09 20:07:38 i Allmänt,

Varenda gång jag inser att jag skall fylla 65 blir jag skräckslagen. Är jag SÅ gammal. Jag känner mig oftast inte som "äldre". Men det är ju det jag är,  "äldre". För andra gången i mitt liv hände det att en annan person på tunnelbanan  reste sig upp för att lämna plats. Jag tyckte att hon såg gammal ut.  Det här hände i Paris, det har hänt i Stockholm också och det var nog ett år sedan. 
Och de senaste kvällarna har jag blivit så trött när jag satt mig ner. Så jag har nästan slumrat till. När jag sen skall lägga mig då kan det vara svårt att somna. Konstigt. 
Denna dag i korthet, gymet på morgonen, en helt ok dag på jobbet, fick till sist ut min kropp på en löptur i riktigt fint väder. Morgonen och förmiddagens regn hade upp hört. Sprang fartökningar på 1 min med 45 sek vila emellan. Förstår inte hur jag skall motivera mig till att öka träningen. UltraVasan som var så långt fram i tiden närmar sig nu med stormsteg. 
I morgon är det fredag, det skall bli skönt, brukar inte längta fram till fredag men jag har inte hunnit hämta mig efter resan med flygstrejken och försening och att det inte alls var VÅR i Paris. 
(null)


En dålig film och ett glas rött en onsdagkväll

Publicerad 2019-05-08 20:19:16 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Gårdagen i korthet, gymet på morgonen, på kvällen LLIF:s klubbmästerskap. 
Idag, gymet på morgonen, lugn dag på jobbet. 
Gick hem lite tidigare, hyfsat väder. Äntligen blev det en löprunda, lite blåsigt. När jag kom hem klippte jag gräset. Duschade, gjorde en omelett. Tror att det var min första "riktiga" omelett. De brukar aldrig bli bra. Ett glas rött till, en mycket dålig Netflixfilm. Kaffe och glass. Ätit chips. Nu ser jag färdigt den dåliga filmen och sen ska jag sova. 

Strul på hemresan också

Publicerad 2019-05-06 23:22:28 i Allmänt,

Vi tog taxi ut till flygplatsen. Vi var där i god tid. Vi fikade. Vi satt sedan och läste i godan ro och .... såg till min fasa ordet "delayed" på vår flight. Samtidigt började det dyka upp mail och sms från Vueling där de beklagade förseningen. Sen följde några timmarna där vi inte fick information, de tider som stod på deras app stämde inte. Istället för att lyfta 18:15 så kom vi iväg 22:15. Fyra timmar senare. Landade strax innan midnatt på Kastrup. Kom  med ett Öresundståg 00:22. Hemma här i huset 01:40, då hade vi cyklat från stationen på de helt omöjliga cykelvägarna p.g.a. spårvagnsbygget.  Sovmorgon så inget gym på morgonen. La ner träningskläder så att jag skulle kunna springa på löpbandet först och sen spinning när jag slutat jobba. 
Fick jobba över men hann med spinningen i alla fall. Jättebra pass av Lisa. Men ingen löpning. 
Nu är jag grymt trött, jag har beredskap men inatt är jag glad om jag slipper jobba. 

Sista dagen i Paris

Publicerad 2019-05-05 16:37:02 i Allmänt,

Hade svårt att sova inatt. Jag har aldrig gillat resdagar. Är stirrig hela tiden. Vi åt frukost, packade våra väskor. Lämnade in väskorna i receptionen. Gick till Louis Blanc tunnelbanestation och åkte till Pont Neuf. Känns bra när man börjar hitta i stan. Det tog oss 30 minuter att ta oss till Muse’e d’Orlay. Och vilken kö....men vi ställde oss i kön med mig muttrande. Det tog 35 minuter innan vi kom in och det var det värt. Det var ett jättefint museum. Man behöver nog många timmar där. Men till sist orkar man inte ta in mera. Det var mycket folk kanske beroende på att det var gratis inträde. 
Vi tog metron tillbaka och åt på en restauarang som låg nära vårt hotell. Taxi ut till flygplatsen. Vi är i en del av flygplatsen som inte har några affärer alls nästan och bara en restaurang. Vårt flyg går 18:15 och ser ut att vara i tid. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tredje dagen i Paris

Publicerad 2019-05-04 04:48:13 i Allmänt,

När vi vaknade i morse var det 6 grader och hällande regn. Vi tog det lugnt på rummet men regnet fortsatte. Det blev tunnelbana ner till Saint Marcel. Vi har en tunnelbanestation bara 50 meter från hotellet. 
Vi gick in i första bästa affär och köpte paraplyer för 16 euro stycket , som hittat. Vet inte hur många paraplyer vi har därhemma. 
Vi gick till Hotel des Invalides, nu är det ett museum, namnet kommer av att invalider från kriget fick bo där. Det byggdes sent 1600tal och fortfarande bor det ett dussintals krigsveteraner där. Kyrkan där Napoleons sarkofag finns är fantastisk att se. Vi besökte också Muse’e de l’arme’e, intressant att se och man kan ju fundera på hur världen hade sett ut om Hitler vunnit kriget, hemska tanke. 
Sen gick vi vidare mot ännu en fantastisk byggnad, Muse’e d’Orsay, hela Paris är fyllt av otroliga byggnader. 
Där pågick flera utställningar men jag var inte det minsta sugen på fler muse’er. Så vi gick vidare mot Louvren som jag inte heller var sugen på. Men just då kom solen fram och vi satt där  framför Louvren och insöp atmosfären. 
Klockan hade hunnit bli ganska mycket och vi var hungriga. Det blev ett ställe som hette Le Cafe’ de l’Epoque, 4 av 5 på TripAdvisor. Ölen kostade 10 euro och smakade inte mycket. Vi har haft svårt att hitta bra vegetariskt på de restauranger vi ätit på. Nu har vi inte varit inne och kollat på nätet. Lite bortskämda med att det i Sverige finns ett bra utbud på de flesta restauranger. Men vi hittade en ravioli med svamp, vi tror att det var svamp i alla fall. Det var gott😋. 
Sen blev det tunnelbana hemåt, vi handlade kaffe på McDonalds, vi har en mackedonkan i samma hus som vårt hotell, men där har vi inte ätit. Handlade chips och choklad också. Förfallet är stort, ingen träning massor av skräp. 
(null)
Vad ni än gör, köp inte den här ölen, odrickbar. 
(null)
Goda chips, tur att det var en liten påse. 
(null)

(null)
Ravioli med svamp, tror vi i alla fall. 
(null)
Utanför Louvren 
(null)

(null)
Hotel des Invalides 
(null)
Napoleons grav 
(null)

(null)

(null)

(null)
Nu på kvällen skiner solen och himlen är blå. 





Dag nr 2 i Paris

Publicerad 2019-05-03 18:56:48 i Allmänt,

(null)
Bois de Boulogne 
(null)
Louis Vuittons konstmuseum
(null)

(null)

(null)
Pantheon
(null)
Dagens godaste 
(null)
I Jardin de Luxembourg
(null)
Vitt vin på Café le Parisien
(null)
Place de la Bastille
(null)
Place des Vosges
(null)

Vi gick upp vid halvåttatiden. Samma frukost som igår. Vi hade med lite extra i form av små Skyr. De hade legat på fönsterblecket över natten. Idag tog vi tunnelbanan ut till Bois de Boulogne. Själva parken var kanske inte så märkvärdig. Men därute låg Louis Vuittons konstmuseum. Just nu pågick en intressant utställning:
The courtald collection a vision for impressionism. 
Vi gick sedan runt lite i parken. Tåg till Notre Dame. Från det ställe vi kom idag kunde man se kyrkan lite bättre. 
Vi handlade mackor och dryck i en ekoaffär. Vi satt nere vid Seine och åt vår mat. 
På vår väg mot Le jardin de Luxembourg gick vi Pantheon. Ännu en fantastisk kyrka. 
Idag har vädret varit ganska bra, men det gjar varit snabba kast mellan sol och regn. 
Vi satt en stund i den fina Luxemburgsparken sen vandrade vi mot Jardin del plantes. Vi virrade runt en del innan vi kom fram dit, ännu en fantastisk park. Det började regna ganska mycket vid vårt besök där så det blev ett kaffestopp i deras restaurang. 
Sedan tog vi oss mot Place de la Bastille. 
Tomas hade läst om ett av världens vackraste torg: Place des Vosges. Det var ett jättefint torg. Där valde vi också att äta på Café Hugo. 
Vi vandrade mot vårt hotell sen. Idag blev det inte lika många km men 17 är ändå ganska mycket. Här hemma har vi klämt i oss en massa choklad. 




Jag är i Paris🙃

Publicerad 2019-05-02 19:31:00 i Allmänt,

Berättar först lite om gårdagen, vi kom iväg från Kastrup mer än 20 minuter försenade. Men de hade flugit ikapp det mesta när vi landade i Paris. 
När vi kom med våra väskor på terminal 3 på Charles de Gaulles flygplats såg vi säkert lite vilsna ut för ganska snabbt kom det fram en man och frågade om vi behövde taxi till Paris. 
Vi frågade om pris och han sa 55 euro. Det stod svarttaxi i pannan på honom och vi borde ha förhandlat men det gjorde vi inte. Vi följde alltså med en helt främmande man i en helt vanlig men ganska bra bil och han körde oss till vårt hotell. Och vilket hotell sen. Man fattade inte att det var ett hotell. Hotel de la Comete. Hade kollat på Trip Advisor och det hade fått bra betyg. Och det är helt ok! Jag antar att för det vi betalar är det ok. Det är rent, vi har dusch och toalett och det ligger inte allt för långt ut. 
Vi kom helskinnade fram till hotellet även om jag var lite rädd i taxin att vi skulle bli rånade. 

Vi vaknade strax efter åtta, duschade gick ner till frukosten. Frukosten var helt ok. 
Sen gick vi ut på stan, vi hade en karta med oss, vet att det finns Google Maps men det ör mer överskådligt med en vanlig hederlig karta. 
Först blev det Sacre’ coeur. Fantastisk byggnad, den ligger också vackert uppe på en kulle med en underbar utsikt. 
Vi fikade på ettt trevligt café. Åt omelett, drack kaffe och jag tog ett glas vin... är man i Paris så...
Place du Concorde, Triumfbågen och Eiffeltornet, så många fina byggnader. På förmiddagen var vädret ok sen regnade det lite till och från för att sedan spricka upp och bli fint mot kvällen. Vi besökte ännu ett Café, där kaffet kostade 5euro för en kopp, vi tog en jaka som kostade 8 euron. Allt är så dyrt. Vi försökte komma fram till Notre Dame, men se det gick inte. Avspärrningar på flera ställen omöjliggjorde att man kom nära. I närheten av Notre Dame köpte jag en glass med 2 kulor som kostade 7 euro. Min dyraste glass någonsin. 
Nu var vi mycket trötta, vi hade inte stött på en enda livsmedelsaffär på nästan hela tiden så på vägen hem så tog vi den första vi såg och där och då bestämde vi att vi handlar med oss mat och äter på rummet. Efter att vi handlat i den butiken så hittade vi nog 20 till på hemvägen. 
Tillbaka på rummet så pustade vi ut efter drygt 22 km. Ostsalladen var god. Ölen var fantastiskt god. Tror att det var rätt beslut. Skall läsa lite i min bok och sedan sova. 

(null)
Pastasallad på rummet kanske tråkigt när man är i Paris. Vi var trötta. Den smakade bra och allting är så dyrt. 
(null)
Hittsde ngen fransk öl, men den här belgiska var god. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Insektshotell. 
(null)

(null)

(null)
Ha ha!
(null)

(null)

(null)

(null)
Många uteliggare i Paris 
(null)
Tyckte att frukosten var ok. 
(null)
Min älskling
(null)

(null)

(null)
Utsikt från hotellrummet
(null)



På Kastrup

Publicerad 2019-05-01 20:04:32 i Allmänt,

Är så trött nu. De här senaste två dagarnas anspänning med hur resan skulle bli har tagit hårt. Vi åkte till flygplatsen tidigt. Kändes bara jobbigt att vara hemma och vänta.  Nu har vi äntligen fått en gate att gå till. Förhoppningsvis flyter det på nu. Åt dyraste maten någonsin tror jag på en restaurang här på Kastrup. Så innan vi ens har lyft så är vi med tågresa, mat och kaffe uppe i 1000kr. Bara vi kommer fram i tid. 

SAS har förstört två dagar i mitt liv

Publicerad 2019-05-01 14:49:45 i Allmänt,

Vad hände då med vår resa. Resia hörde av sig efter ett par timmar då hade jag gått runt som en osalig ande. Tittat på TV, läst i min bok,  rensat ogräs. Kollat SAS. 
Vi kunde bli ombokade till 20:45 på kvällen, direktflyg till Paris. Efter att ha kollat med Tomas bestämde vi oss för att ta det. Men det är svårt att ställa om sig. En hel dag härhemma då man egentligen skulle varit på Paris gator. Borde träna, valde till sist att varva Tabata med löpbandet här hemma. Det blev 70 min träning. 
Vi har fortfarande tid att slå ihjäl här hemma, för det känns lite så. Hade det varit en vanlig dag hade man haft fullt upp med att göra. 
Vi kommer att åka in tidigt till Kastrup. Äta middag där trots att det är mycket dyrare så känns det ändå bättre att vara där. 
Får försöka chilla med en bok en stund.... (null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela