Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

En jobbig dag kvar på min lååånga vecka.

Publicerad 2017-03-31 19:59:10 i Allmänt,

Den här veckan då vi har gått över till sommartid är en otroligt jobbig vecka. Jag känner verkligen av att jag går upp en timme tidigare. Lägg sen till att jag har 2 Kösatsningar och årsmöte i LLIF i samma vecka....då känns den ännu jobbigare. 

Men nu är det bara en dag kvar. 9.00 till 16.00 i morgon. Och det skall bli jättefint väder och jag säljer mig för 500kr i timmen. 
Men jag har trevliga arbetskamrater. 
Denna dagen då? Gymet i morse. Och till sist fick jag ut min ovilliga kropp på en kortare löprunda. I kortarmad tröja och halvlånga tights ett fantastiskt väder. 
Nu efter att ha ätit, Uterumshäng , kaffe, lite choklad, lite chips och lite rött vin. Vad kan man mer begära? Förutom att man skulle vilja träffa alla barnen med respektive och barnbarn lite oftare kanske. 

Torskrygg ris och sallad.

Torsdag. Beredskap men inget jobb.

Publicerad 2017-03-30 21:04:16 i Allmänt,

Jag har inte jobbat så ofta på mina beredskaper i år. Samtidigt är det skönt. Man blir inte så sliten. Och den här veckan är ju ganska tuff ändå. 

En dag ganska lik alla andra. Gymet i morse. Ganska bekväm dag på jobbet eftersom vi har " kompetensvecka". 
Spinning i kväll med Linda. Jättelänge sedan jag var på spinning. 
Sen jag kom hem har jag legat däckad i soffan. 
Måste bara visa lite bilder från i går från min vårpromenad i Lund. 

Dag 3 ✔️

Publicerad 2017-03-29 21:49:35 i Allmänt,

Gymet på morgonen✔️

Promenad efter jobbet i väntan på årsmötet. Pokemon jakt lite i alla fall. ✔️
Årsmötet behållning: Räkmackan✔️
Fixat LLIF stuff✔️
Grymt trött😴

Dag 2 den här långa veckan

Publicerad 2017-03-28 21:25:06 i Allmänt,

Gymet i morse✔️ bra dag på jobbet. Skrylle i kväll. Sprang milen. Kändes fantastiskt att kunna göra det. Vårkänsla verkligen. 

Skall packa träningsväskan och förbereda mig för morgondagen. Årsmöte i LLIF kl:18:00. Tror att jag skall gå en promenad på stan direkt efter jobbet och fånga pokemon kanske.....

Någon hade lagt in den här bilden på FB på min pappa och min äldste bror

Första dagen i en lång vecka✔️

Publicerad 2017-03-27 22:29:16 i Allmänt,

Kl är halv elva. Kom hem kvart i nio. Tittade på Bonusfamiljen. Åt minst åtta knäckebröd och drack varm Oboy. Jättehungrig när jag kom hem. Och tog 3 chokladpraliner från den dyra chokladen Tomas köpte på VESPA. Och nu skall jag sova. Är TRÖTT. 

Söndagskväll

Publicerad 2017-03-26 19:59:57 i Allmänt,

En lååång arbetsvecka ligger framför mig. Kösatsning i morgon jobb till halv nio på kvällen. Helt självförvållat. Skrylle på tisdag. Årsmöte i LLIF på onsdag. Beredskap på torsdag. Kösatsning på lördag. Vad tänker jag med? Men söndagen är i alla fall helt fri. 

Det gick över förväntan att springa till Bjärred. 1:34 14,6 km. Pizza på VESPA efteråt. Det är riktigt vårväder idag. 
Uterumshäng. Första gången i år. Härligt. 

Första dagen på en ny och bättre träningstid

Publicerad 2017-03-26 08:58:03 i Allmänt,

Jag hoppas att det blir så att den här löpningen ut till Bjärred blir en nystart på min obefintliga träning eller obefintlig är den ju inte. Men i mina ögon otillräcklig. 

Det ser i nuläget ut att bli fint väder. 
Ser på Nyhetsmorgon. Måste sen samla ihop mig för mitt kraftprov. Men jag har alltid sprungit ut när vi har haft vårt årliga LLIF-bad i Bjärreds kallbadhus. Även efter min operation. Så det vore väl skam om jag inte klarar det idag. 

Inget jobb idag heller.....

Publicerad 2017-03-25 22:49:23 i Allmänt,

Rätt skönt ändå att slippa jobba. Idag har det varit vårkänning. Vi har satt ut trädgårdsmöblerna. Ingen träning idag heller. Men i morgon måste jag springa 15 km. Få se hur det går. 

Gjorde nyttiga våfflor i kväll. Onyttiga är nog godare. 

det exploderar i trädgården.

Julgardiner bort ✔️

Publicerad 2017-03-25 11:42:56 i Allmänt,

TÄven om det inte är tomtar på mina julgardiner så har de suttit uppe sen i slutet av november. Hade köpt nya och de behövde fållas men jag fick inte symaskinen att fungera så till sist klippte jag bara av dem och satte upp dem!!!


Lördag.

Publicerad 2017-03-25 09:00:00 i Allmänt,

För en vecka sedan befann vi oss på Zanzibar. Vi gick en sista promenad längs stranden på morgonen. Sanden var ju fantastisk. "Bajsbältet" lite mindre trevligt. Men jogging-turerna med Jeanette, det fantastiska vattnet, maten, och Yatzy-spelandet på kvällarna underbart. Håller på att försöka reda ut alla våra bilder. Skall försöka fixa ett album. Vet inte hur många tusentals bilder som ligger i datorn.
Och en lördag ligger framför mig. Ett oskrivet blad. Vet ju inte om jag får jobba. Det är våffeldagen. Har en plan att göra matiga våfflor, helst lite nyttiga. Jag måste springa. Jag har en kropp i förfall just nu. Den vill inte träna. Det måste bli en ändring på detta.
Trodde att solen skulle lysa idag. Och i morgon är det sommartid.

Fredag

Publicerad 2017-03-24 19:52:43 i Allmänt,

Veckan slut. Har dock beredskap. Borde ha sprungit i kväll. Vädret är jättefint. Solen sken. Men jag kunde inte förmå mig själv att springa. I går blev det ingen träning alls. Känner mig som en elefant. 

Jag lagade mat. Efter det har jag bara legat framför TV:n. Känner inte riktigt igen mig själv. Jag gillar ju att träna. Jag hatar att känna mig så här slö. 
Jag tränade i morse i alla fall. 
Just idag är det 3 månader sedan julafton. Måste nog plocka ner mina julgardiner! 

Lång kväll

Publicerad 2017-03-22 22:44:00 i Allmänt,

Tomas vaknade i morse med huvudvärk och ont i kroppen. När jag kom hem i kväll efter AW med jobbet hittade jag honom liggande i sin säng. Eländig och med feber. Efter att ha rådgjort med Jeanette fick jag iväg honom till Infektionsmottagningen. Så där är han nu och jag väntar på att han skall ringa. Klockan är snart elva och jag är ganska trött,har fixat med tvätten, överfört bilder från kameran och försökt fördriva tiden.  

Behagligt trött

Publicerad 2017-03-21 21:48:54 i Allmänt,

Varit i Skrylle i kväll trots att jag har beredskap. Jag värmde upp på 1,2 sprang 3 varv på 2,2 och avslutade med nedjogg på 1,2
Jag höll på att somna när jag tittade på Badhotellet på TV4 play. Sista avsnittet. Snart har jag inga serier att följa. Bara Bonusfamiljen kvar nu...Får hitta någon annan.
Nu skall jag fixa tvätt. Packa träningskläder för morgondagen och sedan SOVA.

Måndag och vardagen är tillbaka

Publicerad 2017-03-20 20:54:00 i Allmänt,

Att komma hem från mer än 30 grader varmt till snöblask och ett par grader varmt var en stor omställning. Men lite skönt var det med kyla. Jag har svettats konstant i mer än en vecka. Om man skall titta tillbaka på den här resan så visst är det fantastiskt vackert på Zanzibar. Stranden med sin otroligt fina, vita och mjuka sand. Skillnaden mellan ebb och flod. Det magiska att kunna gå ut till korall-revet. Alla vackra fiskar och koraller och andra växter man såg på vägen ut. Att kunna ligga mer än en timme och bada i havet. Nationalparken med sina apor. Kryddmarknaden. Stonetown med sina smala gränder där man ibland fick hoppa åt sidan för motorcyklar och vespor och en och annan bil.Det finns mycket fint att ta med sig hem. Den goda maten. De fina jogging-turerna med Jeanette på morgonen. Daniel hängde också med några gånger. Alla fina strandpromenader. Om man skall säga något negativt så var det att man fick vänta väldigt länge på den goda maten. Den fina stranden användes som toalett på sina ställen. Bajs-bältet kallade vi den. Där fick man kolla var man satte fötterna. Och att springa själv på stranden, det kändes för otryggt. Ett par gånger var det män som började springa"med oss". De fanns också gott om närgångna barn och vuxna. Det är ju ett fattigt land så man försöker väl bara ta del av våra pengar. Men sammantaget har det varit en intressant upplevelse och vi har kunnat umgås och spelat Yatzy varje kväll. Det blev ingen spinning i kväll. Kände mig lurad. Kom hem åt satte mig och såg på TV, har ju missat en del serier nu när jag har varit borta. Kollade när mitt pass skulle börja. Och där fanns inget. Tog mig ut på en mödosam löptur istället i regnet. Nu skall jag avsluta kvällen med att titta på Bonusfamiljen.

Hemma igen...

Publicerad 2017-03-19 20:37:57 i Allmänt,

Efter en lång hemresa, där allt klaffade hela tiden så är man ändå helt mör i kroppen. Och borta bra men hemma bäst. Jag gillar att resa men visst är det skönast att vara hemma. Och man uppskattar hur bra vi har det härhemma. Har inte skrivit på några dagar, men känner att jag vill dela med mig av vår vecka på Zanzibar. 

Det kommer. 

Morgonpromenad sista dagen

Dag 4 Zanzibar.

Publicerad 2017-03-14 20:34:00 i Allmänt,

Morgonjogg med Jeanette. Efter frukosten begav vi oss ut till korallrevet. Helt fantastiskt att se alla dessa koraller och fiskar. Men mer än en gång stack jag mig på en sjöborre. Det hjälpte inte att ha badskor. Lunch på en ny restaurang. Tomas och jag gick sedan en promenad på stranden och plockade snäckor. 

Vi gjorde upptäckten attvökdigt många gör sina behov i vattnet nära stranden eller på stranden. På hemvägen hittade vi en restaurang med kall öl. 
Vi badade i havet. Åt en god middag med grillad hummer, klyftpotatis och en jättefin sallad. Yatzy. Vin. Irish coffee. I morgon skall vi upp tidigt. 

Dag 4 tidig morgon

Publicerad 2017-03-14 05:19:46 i Allmänt,

Dagarna går fort. Igår skrev jag ett långt blogginlägg som försvann. Gjorde om det och det försvann. 

Klockan är bara tio över sju på morgonen. 
Snart skall vi ut och springa. 
Ser inte helt soligt ut idag heller. I går var det mulet hela dagen och här regnade det medan vi besökte Stone Town. 
En intressant upplevelse. Vi valde att inte ha guide. Rätt eller fel? Vi villade bort oss lite. Men inland är det vägen som är mödan värd. Det blev inte den restaurang vi tänkte oss. Men den vegetariska pizzan var god. 
När vi kom hem blev det bad i havet och för första gången tyckte man att det var lite svalt i luften. 
3 rättersmiddag. Irish coffee. Yatzy. Musik på Spotify. Månsken över Indiska oceanen. 
Få se vad den här dagen har att erbjuda. 

Dag 2 Zanzibar

Publicerad 2017-03-12 20:56:36 i Allmänt,

Morgonjogg med Jeanette och Daniel. Fruktansvärt varmt. 

Bad i poolen, testade Daniels simrep. Mycket bra. Lunch på samma restaurang som igår. Och vi fick vänta mer än en och en halv timme på maten. Men det smakade gott. Snorkeltur med båt. Jag snorklade inte. Men hoppade i alla fall i och simmade. 
Middag här hemma sen och Yatzyspel. 
Och jag fick min väska. 

Äntligen Zanzibar

Publicerad 2017-03-11 19:17:00 i Allmänt,

Någon gång i natt kom vi till Zanzibar. Vi kom till Villa Maua vid 3 halv fyra tiden. 

Det har varit en lång resa. Men här är ju underbart. Havet är fantastiskt. Skillnaden mellan ebb och flod är stor. Det går bra att bada en stund på eftermiddagen. Hoppas att det går att sova i natt i värmen och förhoppningsvis är man mindre trött. 
Och förhoppningsvis har min väska kommit då. Nu packade vi så att vi delade på väskorna så kläder har man trots allt. Men det är en del saker man saknar. 
Vi har haft en supertrevlig dag. 

Flygplatsen på Zanzibar
Villa Maua

Resan började bra igår.

Publicerad 2017-03-10 13:12:30 i Allmänt,

Och vi var hela tiden vid gott mod, trots mer än Fyra timmar på Heathrow. Men när gaten för vår flight inte dök upp och det istället stod Please wait. Då började vi ana problem. Och det blev det förstås. 

Så vi kom iväg sent, missade nästa anslutning. Därför har vi tillbringat dagen på ett hotell hör i Muscat. Vi får mat och boende betalt. Men det är ju inte så vi hade tänkt oss den här dagen 

Resfeber.

Publicerad 2017-03-09 09:17:38 i Allmänt,

Hatar avresedagar. Går inte att slappna av. 

Väskorna är packade. Jag har duschat. Vi har ätit frukost. Tagit malariatabletten. 
Nu är det bara väntan på en lång lång resa. 

Ledig dag, namnsdag och internationella kvinnodagen.

Publicerad 2017-03-08 20:01:21 i Allmänt,

Varit ledig idag. Skönt. Mycket av dagen har gått åt till att fixa inför resan. Handlat en ny power bank. Tänkte att det kan vara bra att ha med på resan. Det mesta är packat nu. Hittade en jacka på Intersport, en Didricksson, röd, 100% Waterproof. Att ha med på vandringsresan till Bad Gastein.
Sprang en runda, när jag gav mig ut var det kallt, grått och blåsigt. Men solen tittade fram och det blev en ganska behaglig tur. Men det gick förstås inte fort.
Resfebern har förstås slagit till lite. Alltid jobbigt innan man har kommit iväg.

Känner mig tjock och tung

Publicerad 2017-03-07 22:30:21 i Allmänt,

Gick på gymet i morse. Hade sedan tänkt springa på löpbandet efter jobbet om jag inte behövde jobba på min beredskap. Hade tagit med mig löparkläder men hade sedan inte lust. 

Hämtade ut mitt paket med myggljus på Fäladstorget. 
Har sedan inte gjort mycket, mest ätit en massa. Och packat lite. Men inte tränat. 😫
Är ledig i morgon. Och hoppas att jag slipper jobba i natt. 

Måndagskväll

Publicerad 2017-03-06 21:36:32 i Allmänt,

Klockan är snart halv tio. Bonusfamiljen på TV. Varit på spinning. Var helt slut efter att först ha kört roddmaskinen i 30 minuter.
Mycket att göra på jobbet, men roligt. Ännu en dag till ända....Men en ganska bra sådan.

Var dag är en sällsam gåva...

Publicerad 2017-03-05 09:33:58 i Allmänt,

Ser på Vasaloppet.  Och beredskapstelefonen har inte ringt på hela helgen. Samtidigt som det förstås är skönt att slippa jobba så är det stressigt att bara gå och vänta. Har packat lite för Zanzibar. Det har varit svårt att fokusera på resan med allt som har hänt. Speciellt med Lufsen men även att O och L har tagit en paus. Så vi har en son boende hemma bara trevligt men ändå trist. Vi får se hur det går. Och vad står på schemat idag då. Att ge sig ut och springa idag i det här blåsiga vädret. Finns inte på kartan inte just nu i alla fall. 

Var dag är en sällsam gåva- men man kanske inte inser det alltid
Precis innan starten på Vasaloppet.

Inget jobb idag😊

Publicerad 2017-03-04 19:50:54 i Allmänt,

Sitter i soffan , vi har precis börjat se en film. Elsa och Fred, en film om två gamlingar som hittar kärleken. Passar mig och Tomas. 

Vad har vi gjort idag då? Nova i förmiddags, tvingade sen ut kroppen på backträning på Klosterängshöjden. 12 backar! 
Gick inte fort, blåste kallt, men skönt ändå efteråt. 
Lagat mat, druckit kaffe och har sen hamnat i TV soffan. 

Quornbiffar
Ugnsrostade grönsaker
God öl från Lundabryggeriet

Lördag 4 mars 2017

Publicerad 2017-03-04 08:59:21 i Allmänt,

I morse kände man av Lufsens frånvaro med kraft igen. Antar att det kommer att kännas mest när man är hemma och ledig. Resten av tiden har man oftast fullt upp. 

Har beredskap men är tacksam att jag har fått sova hela natten. Vi har inte bestämt vad vi skall göra idag. Ett varv på Nova kanske. Om inte telefonen ringer😊

Fredag😊

Publicerad 2017-03-03 19:32:05 i Allmänt,

Fredagskväll, i soffan framför TV:n. Hur blev det nu i morse då? Jo mitt förnuftiga jag insåg ju att för att jag skall må bra så måste jag träna. Och jag måste ju springa ibland för att inte tappa helt. Så det blev det förhatliga löpbandet. Och det var helt ok. Sprang fartökningar på 1 min och långsamt däremellan. 

Jag har beredskap men det är lugnt ännu så länge. 
Jag sover väldigt dåligt ibland så Tomas har köpt en bok till mig. Har dock inte hunnit läsa så mycket i den. 

AW

Publicerad 2017-03-02 21:27:09 i Allmänt,

Hade planerat att springa på löpbandet i morse. Men det ville inte den här kroppen så det blev roddmaskin i 30 min. AW på stamstället. Primadonnorna och quiz. 

God gratismat och god öl. 
Har planerat att springa på löpbandet i morgon bitti. Vi får se vilket av mina jag som vinner. 😊

Onsdagskväll

Publicerad 2017-03-01 20:21:43 i Allmänt,

Gymet på morgonen, en ganska vanlig dag på jobbet, handlade mat på Ica på vägen hem. Tänkte att jag skulle skippa löpningen och laga mat istället. Men det visade sig att både Oscar och Tomas skulle träna och sen skulle Oscar träffa Karro. Så jag sprang en runda, njöt av att det fortfarande var ljust. Men benen var blytunga.
Lagat mat, lax i ugn, med ugnsrostade potatisklyftor. Miniglass och chokladbit till kaffet. Så just nu är livet ganska bra.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela