Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Fotboll på TV....

Publicerad 2015-09-30 21:38:23 i Allmänt,

Malmö FF mot Real Madrid. Ingen tror på vinst för Malmö och Real Madrid leder med 1-0. Har aldrig varit så intresserad av fotboll. Någon gång någon sommar då det har gått bra för Sverige i VM har det varit roligt att titta. Tittade på Ishockey och skidor förr, men inte ens det lockar och när det gäller friidrott så känns det mer som om alla duktiga är dopade men att alla inte blir upptäckta.
Roligare att springa och träna själv. Förra året "dopade" Emelie och jag oss med rödbetssaft och rödbetsshotar på tjejmilen. Jag mådda illa halva loppet. I år blev det ingen rödbetssaft, det gick ju lite långsammare men det har nog med andra saker att göra. För lite träning och sen är man ju ett år äldre.
Varit på spinning på Actic i kväll med Linda. Jag gillar det här passet! 

Skönt trött...

Publicerad 2015-09-29 21:19:00 i Allmänt,

Ibland är det skönt att vara så här trött. Just tröttheten efter motion är oftast en skön känsla. Vi körde backar och det var ganska tuff träning.
Har kollat lite på TV men känner att i kväll MÅSTE jag lägga mig någorlunda tidigt.

Glömde bort att jag skulle jobba kväll....

Publicerad 2015-09-28 11:08:00 i Allmänt,

Gick upp som vanligt 5.25. Varje gång jag vaknade inatt så gick jag upp och kollade månen. Den här månförmörkelsen kommer inte att inträffa förrän om 33 år och då är det ju frågan om man är med. 
Så ganska dålig sömn. Åt frukost,gick till gymet körde mitt 20 minuterspass, då det plötsligt dök upp i mitt huvud. Jag jobbar ju KVÄLL idag. 
Det var bara att gå hem. Dammsög. La in tvätt i maskinen. Gick en lång runda med Lufsen i det helt underbara vädret. Handlat på Willys, när jag kom dit hade jag totalt glömt bort vad jag skulle handla. Kan det vara en begynnande demens?
Innan jag åkte iväg till lidingöloppet var jag så stressad och negativt inställd till resan. Det här skulle bli mitt sista LIdingölopp! Men det blev en fin helg både löpmässigt och vädermässigt och trevligt att umgås med den familj som var med och de andra löparna som  i stort sett har samma  intressen som en själv.. Och jag skall springa Lidingöloppet nästa år igen. Jag vann ju en startplats till det också på bussen i tävlingen Känn din kropp där du skall gissa din tid på loppet! Men som det känns nu blir det 10 km igen. Men förhoppningsvis skall jag träna som till 30 km.Vi får se hur det går. Efter en sån här löparresa får man en massa griller i huvudet. Man skall springa lopp och man skall träna MYCKET mera än tidigare. Emelie och jag har spånat på att springa Nordens marathon och först ut skulle vara Köpenhamn då i maj i så fall. Vi får se hur det går med de planerna också......
Nu skall jag bara fixa lite bankärenden sen sätta mig ner och vila lite inför kvällen.


Vann en startplats till nästa års Lidingölopp

Publicerad 2015-09-27 13:02:44 i Allmänt,

Tävlingen " känn din kropp" där du skall gissa din tid på loppet, den har vi alltid på bussen till Lidingöloppet. 
Jag gissade 57.25 och sprang på 57.24. 
1sek fel! Men En tjej som sprang 30 km hade bara 2sek fel. Så jag blev 2:a eftersom min tid blir x 3! 
I utlottningen bland 8 vann hon och jag varsin startplats till nästa års lopp😊. 
Så då blir det nästa år igen. 

Lidingöloppet avklarat.

Publicerad 2015-09-26 23:57:30 i Allmänt,

Tidig frukost. Bussen gick klockan åtta. Start kl: 9.10. Tuff bana tog det lugnt, det kändes bra. Nöjd med tiden 57:24. 
Följde Emelie och Niclas till starten på 30 km. 



Niclas vid 7 km
Emelie vid 7 km

Nej jag vill inte ha. 

Trött Emelie efter 30 km. 
Niclas sprang in på 2:56 och Emelie på 3.18. Hon gjorde en bragd som tog sig igenom trots nästan ingen löpträning. 
Öl i skybaren. Mat ute på stan och nu är det dags att sova. 

Positiv känsla

Publicerad 2015-09-25 10:10:36 i Allmänt,

Första fikastoppet avklarat. Fantastiskt fint väder. Och jag känner en positiv känsla. För loppet. Och hela resan. Än så länge. 😊


På bussen mot Lidingö.

Publicerad 2015-09-25 07:55:42 i Allmänt,

Då sitter man här igen på Lidingöloppsbussen. Och jag behöver bara sätta mig i bussen för att jag ska påverkas av löparpratet och nu vill jag springa halvVasan. Och börjar redan tänka på nästa års lopp fast jag precis bestämt att det är sista gången jag springer Lidingöloppet. 


Mår illa

Publicerad 2015-09-24 22:03:21 i Allmänt,

Sötsuget vann över mig och jag har ätit choklad Fazer, torkade aprikoser nästan en hel påse, och massor av lösgodis. Äppelkaka med vaniljsås. 
Fattar inte vad som händer med mig. Jag lagade mat i kväll så jag har ätit ordentligt. Men nu mår jag illa så jag stoppar nog inte i mig mer nu. 
Det mesta är färdigpackat till i morgon. 
Känner ingen förväntan. Det är nog för att jag inte är så bra tränad. 
En positiv sak är att det är första gången jag springer 10 km så det blir ett personbästa och ingen tid jag behöver jämföra med vad jag gjort innan. 
Ingen träning i kväll. Har förberett och fixat för resan. 
Sprang på löpbandet i morse, fartökningar. 


Spinning i kväll.

Publicerad 2015-09-23 21:36:24 i Allmänt,

Gymmet på morgonen. Nu går det trögt. 
Klarar inte alla repetitioner. Rolig dag på jobbet. Runda med Lufsen efter jobbet. Sen till systemet för att inhandla vin till alla snälla som ställer upp för mig den här helgen som jag trodde att jag var ledig men hade beredskap. 
Spinning med Linda. Tufft pass 😊.


Klockan är läggdags

Publicerad 2015-09-22 22:43:00 i Allmänt,

Fattar inte att tiden går så fort. Varit i Skrylle i kväll. Gick trögt att springa, de andra försvann i fjärran. En konstig känsla att vara sämst. Tog mig runt milen. Handlade på Willys på vägen hem. Sen har jag tittat på Tro, hopp och kärlek. Beställt ännu en fotobok. Nu från Almunecar. Mitt mål i höst / vinter skall vara att försöka sammanställa fotoböcker från resor och även från vardagen. Fick hem fotoboken från Kongo i kväll.

Helgen slut......😞

Publicerad 2015-09-20 19:37:34 i Allmänt,

Det är jobbigt att ha hela helgen inplanerad som vi har haft den här helgen. I går hade vi gäster och en massa inköp.
Idag har Lennart hjälpt Tomas att bygga taket över altandörren. Och jag har servat med mat och fika. Tänkte ut och springa men det blev liksom inget tillfälle eller också var jag inte tillräckligt taggad för det. Jag brukar ju säga till andra att det alltid finns tid för att hinna motionera. Nästan alltid i alla fall.

Massa onyttigt ......igen

Publicerad 2015-09-19 23:14:13 i Allmänt,

Lördagskväll. I förmiddags åkte vi ut till Skrylle, jag tänkte att jag skulle springa milen i "tävlingsfart". De första 5 km hade jag ju Tomas jagande så då höll jag nog bättre fart. Men han viker ju av efter 5 km och går de sista kilometrarna i mål. Var riktigt trött när backarna kom och tappade fokus på att försöka springa fort. (Det går aldrig fort för den delen) 57:14 blev tiden!
Sen handlade jag mat på Coop, Tomas handlade material till morgondagens tak-byggande. Hem och packa upp. Äta lite för jag var på väg att äta upp godiset jag köpt till kvällen, så hungrig var jag. Jag förberedde maten, Tomas städade. När Leif och Helena kom åkte vi ner till Botan för att titta på Orkidéutställningen. Många vackra blommor. 

Sen blev det Fisksoppa, glass till efterrätt. Lite rött vin, lakrits och choklad, jordnötter.....
Vi har sett på bilder och haft det trevligt, men nu har gästerna åkt hem. Jag dricker Loka och vi skall snart gå och lägga oss.

Arbetsveckan slut...

Publicerad 2015-09-18 22:38:00 i Allmänt,

Fredag är en svår dag på många sätt. Oftast är man trött efter att ha arbetat en hel vecka. Och idag kändes det ett tag nästan övermäktigt att ta mig till Suzans FYS-pass på Sankt Hans. Denna gång "kostade" det att delta, d.v.s. man gav en peng till flyktingkatastrofen.
Kände mig lite förkyld men så glad jag är att jag tog mig dit. Roligt pass, ett underbart väder och Suzan är en fantastisk coach!
Kändes som all mat var slut här hemma så vi bestämde oss för att åka till Fäladstorgets pizzeria och äta där, hade först en tanke på att åka ner till stan men Fäladstorgets kändes som ett bekvämare alternativ.God pizza, god öl. 
Här hemma har det blivit slötittande på Tv, Tiffany Perssons "arbetsträning" Han är bra.
Spotify nu och snart är det sängen som gäller. Har planer på att springa tidigt i Skrylle i morgon bitti, mest för att efterlikna Lidingöloppet.....

Gräsänka i kväll

Publicerad 2015-09-17 22:38:00 i Allmänt,

Tomas är på internat någonstans, jag vet faktiskt inte var. Besök på vårdcentralen på morgonen, gymetinnan dess. Sprang på bandet. Hann gå med Lufsen efter jobbet innan jag blev inringd till jobbet. Vi jobbade till klockan kvart över nio. När jag kom hem var jag så hungrig, hade bara hunnit äta ett äpple, några hallon och blåbär den korta stunden jag var hemma. Varm chokladmjölk, 5 knäcke-mackor med ost och en skål med hasselnötter, valnötter och russin.
Känner att jag MÅSTE sova nu.

Frisk igen.

Publicerad 2015-09-16 21:50:43 i Allmänt,

När jag vaknade i morse kände jag mig mycket bättre! Inget Alvedon-knaprande idag. Jättemycket att göra på jobbet! Men roligt och tiden gick fort. Gick med Lufsen efter jobbet som vanligt. Han vägrade gå upp till Klosterängs-höjden, han vägrade gå den trevliga gången. Men en liten runda blev det i alla fall.
Gick på spinningen med Linda. Roligt pass! 


Ligger i soffan och ser på "Tro hopp och kärlek". Har missat de två första.Så det är det tredje jag ser. Lite intressant program är det ändå.

Lite sjuk idag med...

Publicerad 2015-09-15 21:13:17 i Allmänt,

Det blev inget Skrylle för min del. Känner mig inte bra idag heller. Har knaprat Alvedon på jobbet. Men i kväll är jag kanske lite bättre. Har sorterat bilderna från Almunecar i kväll. Inte helt fel med att vara lite justerad. Men det är inte klokt vad många bilder man tar. Och så svårt det är att radera bilder. Tänker varje år att jag skall lägga mina bästa bilder i en mapp och så göra ett album med dessa. Men det blir aldrig av....
Jag tror att jag skall lägga mig tidigt i kväll och inget gym i morgon heller, snyft, snyft. OM jag känner mig bra i morgon kväll så blir det SPINNING med Linda.Men bara OM.

Förkyld

Publicerad 2015-09-14 21:24:57 i Allmänt,

Kände redan igår att jag började få ont i halsen. Inget gym i morse. Kollade febern, ingen, bara 36,1. Piggnade sen till lite. Mycket att göra på jobbet idag. Fick ta Alvedon ett antal gånger. Avbokade spinningen. Handlade på vägen hem. Sen blev det en lite längre runda med Lufsen. Lagade mat och kaffe. Sen har jag i princip legat i soffan. Det goda med att jag är lite sjuk.Det är att jag äntligen gjort färdigt fotoalbumet med bilderna från Kongo. Det är så grymt många bilder att kolla igenom. Skall sen bara sätta ingång med Kreta. Ett år sedan vi var där nu!




Det blommar fortfarande på Klosterängshöjden. 

Klump i bröstet

Publicerad 2015-09-13 20:20:06 i Allmänt,

Emelie var hemma på blixtvisit. Hon kom halv fem i går med tåg och åkte hem idag med flyg klockan tre. Alla tåg är fullbokade på grund av flyktingsituationen. 
Men vi hann med en del tillsammans. Frukost och sedan långpromenad med Lufsen. Sprang milen i Skrylle baklänges. Kändes mycket jobbigare att springa det hållet. Sen blev det lunch här hemma innan det var dags att köra henne till Sturup. 
Och efteråt så kommer ångestkänslan i bröstet. Det är inte långt borta och snart ses vi igen. Men då kommer också tankarna på de som befinner sig i Kongo och som vi inte träffar förrän till jul. Och som det inte är så lätt att prata med. Tack Whatsapp för att du finns och vi kan skicka bilder och meddelanden😊. 
Efter en långpromenad med Tomas och Lufsen så kändes det lite bättre. 
Och nu har vi suttit i uterummet och det har hunnit mörkna. 
Och i morgon är det arbetsdag igen. 


Den är så fin den här rundan och det finns så mycket att glädjas åt. 


Blev en ganska bra dag

Publicerad 2015-09-12 22:05:00 i Allmänt,

Vi startade direkt på morgonen med dagens förberedelser. Tomas hann precis dammsuga färdigt innan han blev inringd till sitt jobb. Min "Att göra lista" var ganska lång. Men det var bara att sätta igång. Skala räkor, färdigställa smörgåstårtan, diska, fixa tvätten. Gå ut med Lufsen. Och mitt i alltihopa ringde Emelie att hon kommer ner till Skåne. Jättetrevligt tycker mor och far förstås. Eftersom jag endast sprungit en gång den här veckan så kände jag att idag MÅSTE jag springa. Så det fick det bli trots tidsbristen. Sprang backar på Klosterängshöjden. Trots att det var en del kvar att göra på min lista så blev allt klart tills gästerna kom. Och Tomas hann precis tillbaka från sitt jobb. 
Vi lät oss väl smaka av maten. Presenterna öppnades och vi tittade på diabilder från tidigt 90 tal. 
Vi träffades tidigt idag för Linda hade planerat överraskiningsfest för Oscar senare på kvällen.*
Sen har vi stökat undan. Jag har sett en intressant film om 4 amerikaner som åker till Guatemala för att leva på
1 dollar om dagen. 
Men nu är man ganska mör.
Smörgåstårtan. 



Benägen att begå mord👿

Publicerad 2015-09-11 22:55:00 i Allmänt,

"Män är från Mars och kvinnor från Venus" finns det en bok som heter. Jag orkade aldrig läsa den färdigt. 
Men i kväll förstår jag ju att det är ganska stora skillnader mellan män och kvinnor. Vi skall ha födelsedagskalas i morgon för mannen, svärfar och yngsta sonen. Och vad händer? Det är fredag, vi är båda trötta, MEN det finns vissa saker som måste göras i kväll. 
Så jag står i köket i 3 timmar. Fixar smörgåstårtan, glassen och chokladbollarna. Diskar. Mannen i mitt liv ligger på soffan, ser på Diamond league. Lyssnar på musik på Youtube och trots att jag slamrar mycket högt och klagar lite då och då så erbjuds ingen hjälp. Därför är jag i mordlystet tillstånd i detta nu. 👿

Trött som f-n

Publicerad 2015-09-11 19:37:03 i Allmänt,

Fredag. Dagen började konstigt. Var egentligen inte sugen på att träna. När jag kom till gymet hade den som öppnar gymet försovit sig. Så det blev 24/7 delen. Och då blev jag helt ställd. Vad skulle jag göra? Det blev roddmaskin och stairmaster. Fick inte ens upp pulsen på stairmastern fast jag hade max på.
Mycket att göra på jobbet idag. Stannade kvar för att hjälpa till med en "tung" patient.
Handlade till morgondagen på Willys på vägen hem. Orkar inte springa i kväll. Har lagat mat och skall snart ta itu med att påbörja jobbet med smörgåstårtan. Om jag orkar.....

Utekväll

Publicerad 2015-09-10 21:56:56 i Allmänt,

Gymet på morgonen. Lite stökig dag på jobbet. Efter jobbet blev det restaurang Bellman. Tillsammans med Mette, Kristiina och Constance. 
Sen en öl på Herkules. Trevlig kväll. Var hemma halv tio. 

Kursdag

Publicerad 2015-09-09 21:09:51 i Allmänt,

Varit på röntgenveckan i Malmö idag. Av de tre block vi besökte höll ett bra klass, de andra två hade ljuspunkter. Behöver inte säga mer om röntgenveckan, den är nog mest till för att träffa folk från andra röntgenavdelningar. Föreläsningarna går inte in på djupet.
Kom hem gick med Lufsen. Sprang en runda i det fina vädret. Hade tänkt avboka spinningen och springa en längre runda men man måste avboka två timmar innan och det missade jag. Så det blev spinning med LInda! Det var ett roligt pass så det var väl tur att jag inte missade det.


 

I kväll är jag trött.

Publicerad 2015-09-08 21:48:47 i Allmänt,

En ganska jobbig dag. Cyklade hem på eftermiddagen och körde Lufsen till veterinären. Han fick sin årliga spruta och veterinären kollade hans skadade ben. Hon tyckte att det såg ganska bra ut och det var vara att fortsätta lägga om det.  Sen tillbaka till jobbet och vi fick sen jobba över till klockan åtta. 
Var sugen på något gott när jag kom hem. Satte i mig varm chokladmjölk och knäckemackor. Detta stillade inte min hunger så jag fick börja leta efter något tilltalande. Hittade en nötcreme och den satte jag i mig. Sötsuget är borta i alla fall. Nu mår jag bara lite illa😒


Måndag,måndag

Publicerad 2015-09-07 21:51:00 i Allmänt,

Hösten är här! I morse var det bara 8 grader varmt. Gick inte på gymet i morse, tog hand om Lufsen istället. Han har ett sår på ena bakbenet. La om det och tvättade det. Han verkar dock pigg men vi skall till veterinären i morgon i alla fall.
Måste bara säga att jag är glad över mina arbetskamrater, jag hade skrivit in min helg på fel datum. Så när vi skall till Lidingöloppet så upptäckte jag i onsdags att jag är inte LEDIG, det är MIN HELG!!!
Men det har löst sig, O bytte helg med mig, J bytte ledig dag och A får jobba själv ett tag mitt på dagen den fredagen jag behövde var ledig.Tack alla!!
i kväll blev det spinning på Actic. Linda var ersättare för Suz som var sjuk i dag.

På 🚊

Publicerad 2015-09-06 18:42:54 i Allmänt,

Tiden sniglar dig fram. Vi har åkt tåg i två timmar nu. Jag mår alltid lite dåligt på X2000. Vi fick se Emelies nya arbetsplats "Urban Deli", ett fräsch ställe med försäljning av bra produkter. 
Och man kan äta där. 
I väntan på Emelie som fick jobba över. 



Idag åker vi hem

Publicerad 2015-09-06 12:30:47 i Allmänt,

Tog det lugnt på morgonen. Emelie åt frukost med oss. Hon gick till jobbet. Vi gick till gymet. 


Sen checkade vi ut. Åkte till Centralstationen för att lämna in våra väskor. Andra gången vi gör det misstaget. Alla skåp upptagna! Bara bita i det sura äpplet och släpa runt sina väskor. 😒
Nu sitter vi på " kafferepet". Här är torrt, ute regnar det. Vi kommer nog att sitta en stund. 



Tjejmilen avklarad för denna gång.

Publicerad 2015-09-05 23:57:40 i Allmänt,

Emelie 55.10 och jag 55.32!
Varmt nedan vi sprang och när vi kom i mål fick vi ett ösregn över oss. 
Otroligt jobbigt i år. Det berodde nog på att vi  inte tränat så bra. 
Öl på Bishops Arms. Middag hemma hos Emelie. En trevlig dag. 
På väg till starten. 

Lyckliga över att vi äntligen kom i mål. 

Regnponchos inhandlad i Almunecar kom till användning. 

Bananer, bananer, bananer......

Idag är det dax

Publicerad 2015-09-05 09:34:18 i Allmänt,

I går gjorde vi stan från kl 10 till kl18. 
Hela kroppen var slut. Vi åt hos Emelie. 
Sen såg vi två avsnitt av " True detective". Det gav mersmak. Nu vill man se resten. 
Nu har vi ätit frukost i en timme ungefär. 
Och kl 13:05 springer vi 😊. 


Ätit frukost i 2 timmar

Publicerad 2015-09-04 09:33:31 i Allmänt,

Ätit frukost i 2 timmar. Emelie och jag startade halv åtta och den något tröttare  Tomas mötte upp halv nio. 
Frukosten var bra på det här hotellet, rummet fint, sängarna sköna. Lite hög bullernivå från gatan. 
Nu skall vi snart ut på stan😊. 


Dagens horoskop. 

Nu är vi trötta....

Publicerad 2015-09-03 21:39:55 i Allmänt,

Vi hittade vårt hotell Elite Palace hotell ganska lätt. Helt ok. Det ligger ett Actic gym här. Och Bishops Arms vid sidan av hotellet. 
Vi åkte in till centralen där vi träffade Emelie. 
Åkte ut till mässan och hämtade våra nummerlappar. 



Bussen hem till hotellet. Jag o Emelie chillade medan Tomas sprang på bandet på Actic. Sen var tanken Hermann den vegetariska restaurangen på Söder. Men det visade sig att den stängde redan kl 21.00. Därför blev det en Thairestaurang i närheten där Emelie bor. Mycket god  mat!
Vi följde Emelie till dörren och sen traskade vi hem till vårt hotell. 


Semestern går så fort

Publicerad 2015-09-02 14:41:21 i Allmänt,

I morgon åker vi till Sthlm och på lördag springer jag och Emelie Tjejmilen. 
Det är vår fjärde tjejmil. Fast i år är det bara Emelie och jag som springer. Lite tråkigt, Gerd kommer ner men skall inte springa. Hoppas att Jeanette är med nästa år. Annars får vi försöka hitta ett sommarlopp att springa tillsammans. 

Idag blir det ingen löpning. Har ont i höger knä och det känns lite svullet. På vänster sida har jag en bakercysta som inte ger mig så mycket besvär men jag kan inte böja knät så bra. 

Har gått en lång runda med Lufsen. Skönt väder att gå i,  mest sol men det fläktar. Och ett och annat moln också. Ibland tror man att det skall dra ihop sig till regn. 
Har packat det mesta för resan. Vi åker halv tio i morgon. Det skall bli roligt att komma till Sthlm och att få träffa Emelie. 

Jakten på en rund duk

Publicerad 2015-09-01 15:27:17 i Allmänt,

Varje morgon väcks man av arbetet ute på gatan. De börjar halv sju. I motse lyckades vi ändå somna om en stund. 
Blev en kort runda till Actic där jag körde maskiner först och sedan avslutade med kroppsegna övningar. Det tog väl en dryg halvtimme. 
Sen gav vi oss iväg till Center Syd för att försöka hitta planteringslådor och en rund duk till bordet i växthuset. 
Runda dukar finns knappt. Vi kollade på Nova också men nej. 
Planteringslådor hittade vi på Bauhaus. 
Just nu avnjuter vi dagens tredje kopp (mugg) kaffe i vårt fantastiskt fina växthus. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela