Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton

Publicerad 2016-12-31 22:35:35 i Allmänt,

Om mindre än 2 timmar är 2016 slut. 

Åren går så fort. Nytt år nya föresatser. Har jag några förväntningar? Vet inte. Jag vill springa bättre, då måste jag träna mera. 
Mitt mål skall vara 55 minuter på Skryllemilen. Det kommer inte att bli lätt. Men det är ingen omöjlighet. 
Annars idag då? Skrylle i morse. Plågade mig igenom milen som kändes längre än vanligt. Fick lite drygt 60 minuter. Den tiden skall jag helst under varje gång. 
Sen cykladevi ner till stan gick en runda, tittade i skyltfönster, besökte domkyrkan. 
Köpte med oss semlor och tulpaner till Lennart och Erika. 
Cyklade hem, lagade mat. Nu har vi ätit gott. Vi ser en fil och kanske orkar vi hålla oss vakna till tolvslaget. 

Fredagseftermiddag 30/12

Publicerad 2016-12-30 18:34:07 i Allmänt,

Sitter i soffan med en filt över benen. Ser på Fröken Frimans krig. Jag gillar den serien. Åkte till Sysav och gjorde misstaget att åka förbi Coop. Fastnade i en lång kö av bilar. Folk skall väl handla mat till helgen. 

Handlade på ICA Fäladstorget. Sprang en runda i det kalla tråkiga vädret och i ett lätt duggregn. Men så här efteråt är det skönt. 
Blir nog en kväll framför TV:n


Klumpen i bröstet

Publicerad 2016-12-30 13:35:05 i Allmänt,

Vi körde Emelie och Jakob till Kastrup i morse. Och det gör så ont i en när barnen åker. Och på måndag är det Jeanette med familj som åker till Kongo. Ett land där det är oroligt i just nu. Då kommer den här klumpen att växa, att invadera hela bröstet. 

Har inte tagit mig för särskilt mycket idag. 
Skakat sängkläder. Bäddat rent, slagit sönder en lampa och tänkte bara" en pryl mindre så skönt". Vi måste göra allvar av att slänga saker. Vi har så många prylar. 
I går samlades vi här, det blev lite manfall, Oscar och Linda skulle träna. Lennart var sjuk och Anette jobbade natt. Emelie och Jakob stod för matlagningen, tre fantastiska sallader, med olika röror till. Jag handlade maten det var också ett ganska stort arbete (😊)
Barnen sov över, det gick bra men de fick väckas tidigt eftersom vi skulle i väg. 
Och nu är jag här hemma med ångesten, jag vet att den går över. Men jag tycker att på något sätt blir den värre ju äldre jag blir. 
Jag måste handla, jag måste träna och jag vill bara gråta. Har gått en runda med Lufsen, han är också trött. Att se honom är som att se sig själv i framtiden, snigelfart, orken och kraften är borta. 
Nu skall jag försöka ta mig an det som är kvar av den här dagen. 

Bild från gårdagens hoppland. Två glada tjejer

Ledig idag?

Publicerad 2016-12-29 09:08:55 i Allmänt,

Ledig från jobbet. Men hela dagen är uppbokad. Och jag har alltid en tendens till att stressa upp mig innan. Jag ser alltid svårigheterna vilket delvis är bra för då har jag gått igenom allt som KAN hända men nästan aldrig händer. Så vad skall ske?
E,J,O och L skall ta barnen till ett hoppland i Malmö. Jag skall handla på Willys. Kanske träna. Duka och ställa i ordning för gästerna. Kanske städa lite också. Gå en runda med Lufsen.
Och jag slapp jobba i natt..........

Onsdagkväll

Publicerad 2016-12-28 19:39:22 i Allmänt,

Jobbat i två dagar. Lugnt på jobbet men fick jobba i går kväll på min beredskap. Har beredskap i kväll med men ännu så länge lugnt. Gick till gymet efter jobbet sprang på llöpbandet. Det var så grymt jobbigt. Sprang i 30 min och ville sluta springa i 25 av de minuterna. Måste springa lite mera. 



Fick en bild från gänget på Laserdome i kväll

Annandag jul

Publicerad 2016-12-26 19:21:00 i Allmänt,

Ingen beredskap idag. Skönt att vara ledig. Fick in och jobba en gång till i går. Idag har vi gått en runda i Skrylle med Lufsen- Hälsat på svärmor. Varit på gymet, jag och Emelie. Jag har sprungit en Pokemon-runda i Lund. Och nu ser vi The Crown. Och i morgon är det jobbe-dag igen.

Juldagen 2016

Publicerad 2016-12-25 13:27:09 i Allmänt,

Regnigt och grått. Ingen julstämning. 

Senast jag skrev var det lille julafton. Och allt var lugnt. Och jag stannade uppe länge på kvällen för att se en julfilm. Lademig kl 12 och kl 2 ringde beredskapstelefonen. 
Jag var trött, mycket trött. 
Vi jobbade till kl 6. Svårt att somna men lyckades slumra till och vaknade halv tio. 
Det blev en lugn förmiddag eftersom det mesta var förberett. Det jag gillar minst av julen är själva julaftonen. Då brakar kaoset loss. Vi samlas till Kalle Anka. Då skall vi dricka glögg. Barnen gillar inte Kalle Anka. 
Och man springer fram och tillbaka som en skållad råtta. Och barnen vill öppna sina julklappar. Man släpar fram en massa god mat. Vi har knytkalas så ingen behöver jobba ihjäl sig. Fantastiska sillinläggningar, en Ris a la Malta som gör att man äter alldeles för mycket. Vill inte tänka på hur mkt jag har ätit de här dagarna och INTE motionerat. Riktiga kaoset är julklapparna. Men till sist lägger sig ett någorlunda lugn. 
Några spelade Canasta, några av oss tittade på Tomten är far till alla barnen, den ultimata julfilmen. Och barnen sprang mest runt och vände upp och ner på huset. Men hade större delen av tiden roligt tillsammans. Kanske är det så det skall vara. Lite galet kaotiskt. 
Klockan ett gick de sista till sängs utom jag då som hatar att vakna till bord som inte är helt avdukade. Så jag plockade saker, skakade dukar, diskade och la mig klockan 2 och kunde INTE somna. Inte bara beroende på min älskade mans ljudliga andning utan också för att tusen tankar snurrade i huvudet. Klockan 5:15 ringer telefonen, jobb igen. Idag var jag nog om möjligt tröttare. Men det gick ganska snabbt och med G och B gårjobbet som en dans. Hemma strax efter åtta. Låg och snurrade runt ett tag innan jag somnade. Gick sedan upp halv elva. Vi har nu städat upp gårdagens äventyr och skall nu njuta av att det faktiskt är sex dagar kvar av det här året och att för mig räcker julen till trettonhelgen. Men då är det nog. 
Ja det var den här julaftonen och det jag gläds åt är att vi har så många att dela julen med. God fortsättning...och jag har beredskap till i morgon bitti 7:30. 

Juldagsmorgon och gårdagen sydsvenska
Kanske hinner jag lösa detta?
Julaftonsmorgon

Lille julafton

Publicerad 2016-12-23 20:38:15 i Allmänt,

Först lite om igår. Kallbadhuset med Emelie och Jeanette. Brunch hemma hos Jeanette och Daniel. Mycket gott. 

Eftermiddagen gick åt till att baka saffranssnurror, göra Jansson och Coleslaw. Emelie tillagade en god fisksoppa   Erika och Lennart var inbjudna. 
Jag har jobbat idag. En ovanligt lugn dag på jobbet. 
Har beredskap men hittills lugnt. 
Har dukat bordet, skållat mandeln, lagt upp den varmrökta laxen. 
Fixat nästan alla " kuvert" till barnen. 
Ser på tjockare än vatten, sista avsnittet i den här säsongen. 
Brukar alltid sluta konstigt. 

Sista lediga dagen😫

Publicerad 2016-12-22 08:58:16 i Allmänt,

Morgonmys framför TV:n. Men en bråd dag väntar. Först på listan kallbad på Ribban. Brunch hos Jeanette och Daniel. Handla på Willys. Laga Janssons frestelse. Göra Coleslaw. Baka saffranskrans. 

Tror inte att det blir någon träning idag. 😖. 
Och i morgon är det jobbedag. Och Emelie åker till Göteborg...😢

Avbokade spinningen...idag igen

Publicerad 2016-12-21 22:36:25 i Allmänt,

Imorse kom vi i väg och tränade, jag och Emelie. Vi körde en av hennes specialare 4x 7 min. Faktiskt jobbigare än vad man tror. 

Körde F & R till Malmö. Sen gick vi på stan en stund.  Blev besviken på Malmös julskyltning. Gustav Adolfs torg var bara en massa ljus. Inte särskilt stämningsfullt. 
Vi körde genom Lund på vägen hem, så mycket vackrare. På vägen hem körde vi förbi det julsmyckade huset i Kirseberg. 
Hämtade Sushi som vi förbeställti Lund. Vi var jättehungriga. Och det smakade mycket gott. 

En konstig dag

Publicerad 2016-12-20 23:22:20 i Allmänt,

Det har inte blivit så mycket gjort idag. Imorse hade vi planer att gå till gymet Emelie och jag. Men vi kom aldrig iväg. Det dök upp en massa saker. Och veterinärsbesöket med Lufsen drog ut på riden. Och jag blev rastlös och på dåligt humör. Till sist sa Emelie till mig att jag skulle sticka ut och springa. 

Efter det kändes det bättre. Felix och Ruben sover över här i natt. Vi har gått en runda med Lufsen. Ätit Tacos, sett en urdålig film. " Ett päron till farsa firar jul". Jag gillar inte den typen av filmer. 
Ätit chips. 

Ett ögonblick av julstress

Publicerad 2016-12-20 11:13:45 i Allmänt,

Precis i detta nu svepte en liten våg av julångest över mig. Det skall det inte göra. Jag gillar julen. Men det finns ett litet aber i år. Jag har beredskap lille julafton, julafton och juldag. Och jag skall göra Jansson. Den måste jag göra på torsdag för att säkert veta att den blir gjord. Jag måste helst göra något annat också. Och vi har planerat en massa saker den här veckan. Bara att ta ett djupt andetag nu. Andas lugnt. Lugnt och fint......

Måndag kväll och ingen spinning

Publicerad 2016-12-19 18:26:41 i Allmänt,

Avbokade spinningen. Den började inte förrän kl sju i kväll. Emelie landar kl 19. 

Vill hellre vara här hemma och förbereda och laga mat.  
Åkte till Skrylle i morse. Jag sprang 5:an, Tomas gick med Lufsen. 
Fick skorna av BM, sen åkte vi ut till Granngården i Dalby för att köpa ett "Mathus" till vår ekorre i trädgården. 
En julkärve till fåglarna blev det också. 
Bytte 2 av däcken på bilen och lämnade över skorna till C. 
Ja vad har sedan hänt? Inte mycket. 
Jag har handlat på Willys. 
Jag har förberett maten till i kväll. Tomas har åkt iväg för att hämta Emelie. 

Lite från i går 18 december

Publicerad 2016-12-19 09:14:34 i Allmänt,

Åkte till Skrylle och sprang ( man kan nog fortfarande kalla det löpning). Det var stilla, det var dimmigt. Men det kändes skönt. 

Sedan gjorde vi misstaget att åka ut till Nova. Tomas ville inte lyssna på mina varningar. Snabbt därifrån. 
På kvällen var jag i Sankt Hans kyrka och lyssnade på VOX FEMINEA. Mycket stämningsfullt. 
En öl på Pizzerian med K efteråt. 
Planer för idag Skrylle nu på morgonen. Skall hämta skor till en arbetskamrat. Skall springa 5 km. 
Och i kväll kommer Emelie😊

Fantastiska Skrylle
Vacker körsång

En "busy" dag väntar...

Publicerad 2016-12-17 08:50:16 i Allmänt,

I soffan framför TV:n. Men snart blir det andra bullar av. Skall handla lite brunch till Kongofamiljen. Möta upp dem i lägenheten. 

Så längesedan nu.....

Fredagskväll och det mesta gjort

Publicerad 2016-12-16 21:28:44 i Allmänt,

Smörgåstårtan bottnar är nu klara och ska bara dekoreras imorgon. 

Vi åkte ut till Flyinge och handlade växter och ännu mera julpynt. Så nu är en julgrupp fixad till Kongofamiljen som kommer hem i morgon. Det skall bli trevligt att få umgås med dem och vi får försöka ta vara på tiden. 

Julmys
Tomas har tänt lite ljus
Provade en ny glass. Helt ok men ingen riktig WOW känsla.

Ledig fredag

Publicerad 2016-12-16 14:06:26 i Allmänt,

Bestämde mig ganska sent för att be om ledigt till idag. Jag fick det😊. 

Och vilken tur! Jag hade beredskap i går och vi fick jobba ända tills kvart i tolv på natten. Så jag är ledig idag. Har varit och handlat och skall sedan ta itu med smörgåstårtan till i morgon. 
Har en sjuk man här hemma. Mycket sjuk enligt honom själv. 
Har packat in de första julklapparna. Skickat lite julkort. Kanske blir det en tur till Flyinge sen. 

Tidigare i morse....

14 december🎅

Publicerad 2016-12-14 21:19:57 i Allmänt,

Actic i morse. Landgång på jobbet ostvariant från Citygross. Mycket besviken på den. Spinning med "plus" ( Hon säger plus hela tiden, men hennes pass är bra) efter jobbet. 45 min. Och jag har fångat 2 Pickachu med tomteluva. 

Pizza, fryst,från Willys. Och saffranssnurrorna går vi hårt åt. 
Dax för💤💤💤💤
Och jag är fortfarande förkyld😞

Fortfarande förkyld.

Publicerad 2016-12-13 21:25:16 i Allmänt,

Trodde att min förkylning var över men icke,,,,kände mig sämre idag. Tror inte att mina arbetskamrater gillade mina nysningar och snörvlande.
Så i Skrylle blev det endast promenad för mig. Men vilket Pokemon-eldorado Skrylle är. Längesedan jag tog så många Pokemon. Lite svårt att kombinera med att försöka gå någorlunda snabbt. Och jag vill ha en Pickachu med tomteluva. Det har legat lite på is, min Pokemonjakt.
I går var det måndag och veckans bästa träningsdag och det var som "förr" Suzan på spinning-cykeln. Välkommen tillbaka.
Har tränat på morgnarna i alla fall. Skall försökas göra det i morgon också.

Helgen slut

Publicerad 2016-12-11 20:42:43 i Allmänt,

Måndag i morgon igen. Helgen slut. Men en ganska ok sådan. Mkt bättre i förkylningen. Gick ju faktiskt att springa. Har bakat saffranssmurror med mandelmassa. 😊. 

Har lagat mat. Har lyssnat på julmusik. 

Goooda......😊
Granen ihopsatt😊
Och med röda kulor.

Ingen rolig historia eller en dryg timme av mitt liv.

Publicerad 2016-12-11 15:04:57 i Allmänt,

Alltså...vi tyckte att det såg tomt ut i vårt uterum på framsidan. När vi var på Clas Ohlssons och de av en händelse hade 20% rabatt på sina plastgranar, då slog vi till. 

Jag vet att riktiga granar är finare men jag tycker att det är slöseri med alla granar som huggs ner inför julen och ibland bara används några dagar. Därför har vi plastgran. Att vi sedan gynnar industrin i Kina genom att köpa plastgran, det finns väl inga plastgranar made in Sweden. 
Det jag egentligen skulle komma till var att när jag öppnade lådan som granen låg i så upptäckte jag till min fasa att alla grenar låg lösa, 44st. Och det hade nog gått en halvtimme när jag upptäckte att kvistarna var märkta med en diskret färg för olika nivåer. 
Nu står den ute i vårt uterum. Med en belysning på och nästan skriker efter röda kulor. 
Eftersom mitt humör hade nått en usel nivå nästan tvingade Tomas ut mig på en löprunda. Så det blev det lite regn i början men sedan en blek sol. Långsamt gick det men skönt nu efteråt. 
Nu väntar en lång varm dusch men jag saknar vårt badkar. 

10 december Nobelfest

Publicerad 2016-12-10 23:20:15 i Allmänt,

Börjar känna mig bättre från min förkylning.Hann in och jobba en kort stund. Sen träffade vi Lennart och Erika nere på Saluhallen för att äta på Malmstens. Åt god fisksoppa. Drack en god öl till. Efter maten blev det kaffe och en massa kakor hemma hos Erika och Lennart. Alldeles för många. Lite likör till detta och lite vin. En trevlig kväll.

Sjuk

Publicerad 2016-12-10 08:40:45 i Allmänt,

Skulle vilja sova bort hela dagen men jag har svårt att sova. Mår lätt illa. Ögonen värker ont i huvudet och nacken. Täppt i näsan. 

Ligger i soffan och ser på TV. Måste ut och röra på mig lite 

Fredagskväll och jag är förkyld

Publicerad 2016-12-09 20:59:53 i Allmänt,

Täppt i näsan, ont i huvudet, feberkänsla och nyser. Hatar att vara sjuk. 

Åt på Nova i kväll. Handlade på Coop. 
Köpte öl och vin på Systemet. Hittade ett par julklappar till Felix och Ruben på Stadium. 
Druckit kaffe, ätit pepparkakor och choklad. 
Sett avsnitt 8 av Tjockare än vatten. 
Smuttat på ett glas vin. 
Tycker synd om mig själv och skall snart lägga mig💤💤

Julstress🎅?

Publicerad 2016-12-08 20:17:56 i Allmänt,

Ingen julstress. Jag gillar julen. Men ikväll känner jag mig så trött. Tror att det är hela den senaste veckan som satt sina spår. Resan upp till Sthlm fredagskväll, jag kom hem strax innan nio söndagskväll. Jobbade över i tisdags, jobbade kväll igår och jobbade över i kväll.
Vilar nu i soffan framför TV:n.

Äntligen kväll😊

Publicerad 2016-12-07 22:11:37 i Allmänt,

En ganska tuff arbetskväll. Vi var klara kvart i nio. Men vi hade ett bra teamwork, jag, Pia och Lotta. Chillar nu framför TV:n. Har lagat mat. Druckit kaffe. Ätit pepparkakor och lussebulle. Och en massa frukt. Orkar inte bry mig om några av alla " måsten" som är kvar. Det får bli en annan dag.

God morgon Onsdag😊

Publicerad 2016-12-07 08:27:00 i Allmänt,

Jobbar kväll. Gick upp klockan halv åtta. Nu en timme senare har jag avnjutit onyttig frukost med Sydsvenskan som sällskap. Tagit ur och lagt i den kära tvättmaskinen. Närmast väntar promenad med Lufsen.

Tisdag, beredskapskväll

Publicerad 2016-12-06 21:46:00 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag har förflutit. Actic på morgonen. Och en vanlig dag på jobbet. Och precis när vi skulle gå hem fick vi veta att vi skulle jobba över. Kvart över sju gick vi hem. Vrålhungrig, det blev jordnöts-biffar, 3 stekta ägg och lite tomater. Resten av kvällen har tillbringats i soffan och med datorn i knät för att gå igenom tusentals bilder för att hitta 12-15 stycken till svärmors årliga kalender! Har kommit till Mars månad 2016, fortsättning följer.......

Måndag bästa träningsdagen eller äntligen måndag

Publicerad 2016-12-05 21:25:32 i Allmänt,

Många har ett svårt förhållande till måndag. Och önskar bara att veckan går fort och att det blir fredag. Men det är inget bra sätt att leva sitt liv. Att önska bort en stor del av livet. Varje dag måste levas och vardagarna är många fler. Fast jag har en hel del svackor när det gäller att ta vara på tiden och livet. Men med åren har jag blivit bättre. Tillbaka till vardagen efter en trevlig helg i Sthlm. Actict i morse. Lufsen-promenad efter jobbet. Spinning med Linda kl:18:00. Sen har jag avverkat en del "måsten". Men det är många kvar. Några skjuter jag till morgondagen men hänga upp tvätten måste jag göra idag.

Snart hemma igen

Publicerad 2016-12-04 20:26:00 i Allmänt,

Tiden går fort. Idag gick vi efter frukost en runda på stan. Sen åt vi brunch på ett ställe nära Emelie och Jakob.
Och nu sitter jag på tåget, snart hemma. Hann se "The christmas angel "och "The Big wedding". Halvvägs på "Eat Pray and Love" som jag sett tidigare men jag kommer inte i håg hur den slutade.

Morgonmys med Emelie
Promenad på stan
NK
Hemma igen
 

Fantastisk dag

Publicerad 2016-12-03 23:08:37 i Allmänt,

27805 steg har min hälsoapp noterat.
Rosendals trädgård var en besvikelse. Inte mycket att uppleva. Gick på stan en stund. Fikade på VeteKatten. Åkte ut till gamla stan. Gick på Stortorgets julmarknad. Fick se lucka 3 öppnas i gamla stans julkalender. Tog en drink på Pharmarium. Åt på Wasahof, god mat och opera- underhållning.
Otroligt trötta när vi kom hem.

Snart framme i Sthlm 😊

Publicerad 2016-12-02 21:26:19 i Allmänt,

Sett två nedladdade filmer från Netflix. Tror att jag har sett den ena. Den andra var ganska mycket B film.
Löst Sydsvenskans fredagskryss.
Och snart är jag framme😊

Hunnit med massor idag..

Publicerad 2016-12-01 21:28:57 i Allmänt,

Började dagen med att springa på löpbandet. Efter jobbet, PubJulAkut.
Corps Callosum spelade. Efter detta hälsade vi på och grattade bästa Karro. Hon fyller 30 år i morgon!
Har packat färdigt ( tror jag).
Ser fram emot att åka till Sthlm och träffa Emelie. 💜

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela