Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Måndagskväll

Publicerad 2020-11-30 21:48:05 i Allmänt,

Hur blev nu den här dagen? Strök tvätten, tvättade, fixade lite här hemma. Inte ofta man vaknar och det är vitt ute, bara ett tunt lager snö men så fint....
Avbokade kvällens spinning, känns fel att boka upp sig klockan sex på kvällen när man är ledig. Men jag tog mig ut på en springrunda, ganska lång också. Bort till dammarna och hem över åkern. Gick ju sakta förstås. Cyklade ner till stan, köpte en mugg till Belle och några julöl på systemet. Gillar att testa årets julöl. Har druckit 3 hittills och ingen har varit så att man vill handla dem igen. Hemma igen tog jag itu med en del          " pappersarbete". Scanna in det näst senaste protokollet till Box. Skriva färdigt vårt senaste och printa det. Betala lite räkninga och lite annat smått och gott. 
Dessutom har jag kollat på Youtube, för att lära mig lite mer om orientering, så många tecken det finns. 
Lite bilder från springrundan och de fina granarna i Lund. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Söndag men ledig nästa vecka

Publicerad 2020-11-29 19:50:03 i Allmänt,

Vi åkte redan strax efter nio  i morse till Lillsjödal vid Sösdala. Ett ställe  Tomas besökte tillsammans med sin morfar när han var liten. Minusgrader i natt, en plusgrad när vi startade. Jag har aldrig vandrat här men vilken fin natur. Tänker att vandra här en höst måste vara fint. Och även på våren. 
Vi tog nio stycken geocache. Matsäcken åt vi i Vannaröds slottspark. Vi hade tomatsoppa i vår nyinköpta mattermos. Behövdes verkligen varmt i magen när det var så kallt. 
Ett snabbt besök på Flyinge plantshop för att köpa en amaryllis och en hyacint. 
På hemvägen handlade vi på Willys, massor kändes det som. Packade upp. Fikade. 
Läst ICAKURIREN och löst korsorden i tidningarna. Har inte hunnit med att läsa, tycker än så länge att ICAKURIREN är helt ok. 
Ser på Rapport. Tycker att Nyheterna oftast är deprimerande. Varför finns det så många hemskheter? Terrordåd, nu senast i Nigeria. Alla dessa skjutningar i vårt land. 
Och vad händer i Polen? 
Blir så trött. Men en ledig vecka väntar. 
Planer? Jag måste, måste, måste träna mer. 
Låta bli att avboka spinningen i morgon kväll, Träna med Anki på Sankt Hans backar på tisdag, vaccinera mig på tisdag kväll, gå månadens bana i Skrylle på onsdag. 
Ja vi får se hur det blir. 
Lite bilder från vår fina runda idag. 
(null)
Kransen på dörren. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Första advent idag. 





Lördagskväll

Publicerad 2020-11-28 18:46:41 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Efter jobbet cyklade jag ner till Malmborgs och handlade mat till kvällen. Lilla Belle skulle sova över natt hos oss. Johanna och Oscar skulle äta med oss innan de åkte hem. Så mycket folk i affären. Där gick det inte att hålla distans. 
Belle somnade vid halvnio och vaknade till ett par gånger men sov ända fram till kvart i åtta. 
Tomas och Oscar bytte till vinterdäck, jag gick med Belle till Mätaregränden. Hon sov hela vägen. Tanken var sedan att åka ut till Plantagen. Men när vi såg alla bilar på väg till Nova så vände vi. Tittade inom Erikshjälpen på  vägen hem. När vi gick ut därifrån var det kö in. 
Jag åkte hem, slängde mig i soffan, löste korsord i ICAKURIREN. 
Lagade mat till oss. Känner mig helt slut, sov inte så mycket inatt. 
Men det är en skön känsla att veta att jag är ledig nästa vecka. 
Ser på "Oss emellan" 
(null)

Inte tränat alls......

Publicerad 2020-11-26 20:17:58 i Allmänt,

Ganska mycket att göra på jobbet. Men kul. Var på MR-kameran i kulverten. 
Cyklade till Oscar och Belle sen, Johanna jobbade sent. Hon är söt den lilla Belle. Nu springer hon runt. Vi tog hämtmat från chop chop, fast jag tror att jag har tröttnat på dem nu. Hade träningskläder med men stannade inte vid gymet på hemvägen. 
Fixat det sista av julbelysningen, nu är det        " Jul i vårt hus" verkligen. 
(null)
(null)

Trött 💤💤💤💤

Publicerad 2020-11-25 20:50:18 i Allmänt,

Klockan är kvart i nio. Lyssnar på julmusik. 
Var supertrött igårkväll också. Åkte till Skrylle efter jobbet, tränade i backarna med Anki och Magnus. 
Ikväll åkte vi först och träffade Belle sen gick jag på Lindas spinning. Det är bara 30 min men jag blev ordentligt trött. 
Nu har jag däckat i soffan. Ska släpa mig upp och duscha och sen sova. 
(null)


Tisdagsmorgon

Publicerad 2020-11-24 06:32:52 i Allmänt,

Mycket segt att stiga upp idag. Som vanligt vaknar man till i duschen. Kaffet hjälper till sen. Planer för dagen? Jobba förstås, Skrylle ikväll. Ska köra samma träning som förra tisdagen tillsammans med Anki och Magnus. 
Bara att ta sig an den här dagen....
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2020-11-23 22:05:06 i Allmänt,

Vi blev inringda på vår beredskap  i natt. Klockan 01:15 ringde telefonen. Vi jobbade  till halv sex. 
Sov till klockan tio. Kom till jobbet halv tolv. 
Avbokade spinningpasset på Actic på kvällen. Åkte inte till Belle, Oscar hade ont i halsen. 
Tränade här hemma istället, lagade mat, har sedan skrivit protokollet från vårt möte i torsdags. 
Det tog jättelång tid. 
Snart dags att lägga sig. Livet en helt vanlig måndag. 
(null)



Söndagskväll

Publicerad 2020-11-22 18:59:37 i Allmänt,

Har geocachat en stor del av dagen tillsammans med Karolina. Det var en hel del svåra cachar. Och vädret var inte så fint. Man blev kall om händerna och till sist tog vi oss till Ramklints för en fika. Vi tinade upp och begav oss sedan hemåt. Tog några till. Tittade in hos Halina när vi kom tillbaka men det blev inte så lång stund innan vi blev inringda, skyndade till sjukhuset och fick veta att man bestämt sig för att inte göra någon behandling. Så jag gick hem. Tomas hade köpt sushi och lussebullar. 
(null)
(null)

(null)

Redan söndagsmorgon....

Publicerad 2020-11-22 09:33:38 i Allmänt,

Helgen har gått fort, för att börja med fredagen, sprang i Skrylle med stela ben, uppehållsväder då jag sprang. Handlade sallad på konditoriet i Södra Sandby till mig och Oscar. Lekte med Belle medan Oscar gjorde ärenden, träffade Kristiina på Bishops Arms. Det blev en trevlig kväll med 3 öl, men det var under en lång tid. 
Och igår då, jo vi började jobba halvåtta, cyklade hem vid två för att bli inringd när jag svängde in på Margaretavägen. Sen jobbade vi till halv nio ungefär. Tuff dag men samtidigt har man trevligt. Lika bra att jobba igår, det regnade, blåste mycket och var så grått och mörkt hela dagen. Det har varit en lugn natt och solen lyser himlen är blå. Vi får se vad den här dagen har att bjuda på. 
(null)


Fredag 20 november

Publicerad 2020-11-20 07:46:25 i Allmänt,

Slut på lediga veckan. Har beredskap i helgen och sen väntar en arbetsvecka. 
För att börja med gårdagen. 
Cyklade upp till Oscar på morgonen, vi hade bestämt att åka till Vellingeblomman tillsammans. Vi hämtade Julia i Kävlinge, hon var hemma från skolan och har det lite jobbigt just nu. 
Det var länge sedan jag var på Vellingeblomman, helt fantastiskt fint. Gillar man julen ska man åka till Vellingeblomman. 
Vi åt lunch där. Och jag shoppade förstås lite prylar men ingen tomte 😊. 
Körde Julia till basketen i Lomma. Fixade lite med mina julsaker, förberedde mig för vårt digitala möte i vår bostadsrättsförening. 
Det gick bra men var i sig ganska jobbigt. Har inte skrivit rent protokollet ännu. Gör det ikväll. 
Den här dagen då? Ska städa lite, se är planen att springa i Skrylle och sen hälsa på Oscar och Belle. Ikväll ska jag träffa Kristiina, vi får väl försöka hålla coronaavstånd. 
Lite bilder från igår. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Inte gjort mycket idag....

Publicerad 2020-11-18 21:28:34 i Allmänt,

Trist, grått, regnigt och blåsigt. Verkligen inneväder. Men jag sprang ( eller joggade) en runda på förmiddagen. Då var det faktiskt uppehållsväder och det blåste inte så mycket. 
Sen släpade jag upp julpyntet från förrådet. Jag gillar att sätta upp det tidigt. Eftersom jag jobbar hela nästa vecka känner jag att jag vill hinna göra så mycket den här veckan. Men jag kommer inte att tända belysningarna förrän nästa helg, då det är första advent. 
Tänker att jag är lite galen som har så många tomtar. 
(null)



Tisdagskväll

Publicerad 2020-11-17 21:54:04 i Allmänt,

Trött, känns som en mycket lång dag. Det trista beskedet jag fick har ju gjort att tankarna har vandrat tillbaks till Peter hela tiden. 
Jag var i Skrylle ikväll eftersom jag hade bestämt det tidigare, körde back och styrketräning med Anki och Magnus. Det var trevligt och det skingrade tankarna. 
På förmiddagen innan jag nåtts av det trista beskedet körde jag mitt styrketräningspass. Tror inte att jag mäktat med det om jag vetat. 
Jag måste sova nu...
(null)

Så sorgset

Publicerad 2020-11-17 14:58:28 i Allmänt,

Min yngsta bror är död. Han blev 57 år. Han har missbrukat störrre delen av sitt liv. Min syster ringde och berättade att han avled i går. Man misstänker i alla fall inget brott. Förhoppningsvis avled han i sömnen. Hans kropp har under en längre tid varit i mycket dåligt skick. Det är inte så länge sedan jag pratade med honom. Han hade ringt mig på messenger, han hade inte mitt telefonnummer. När han sen fick det sa han:"Du ska inte tro att jag kommer att ringa dig varje dag bara för det". 
Han ringde inte, men jag är glad att jag hann prata med honom. Det var flera år sedan sist. 
Jag skulle nog inte ha känt igen honom, det var 30 år sedan jag såg honom. 
Han har två fina döttrar, han hade ett så fint hus i Särna. Han var en duktig snickare. Men drogerna styrde över hans liv. Och vi visste vi andra att de skulle ta hans liv om inte ett under skulle ske. 
För mig är han ändå den lillebror som dök upp på alla kort när jag hade fått min äldsta dotter.  Det fanns också ett tag då vi hade en viss kontakt. Han fick många möjligheter att börja ett nytt liv och komma ifrån drogerna men de var starkare än honom. Peter vila i frid. 

Måndagskväll

Publicerad 2020-11-16 20:55:20 i Allmänt,

Ganska trött efter att ha vandrat runt i mer än 14 km och geocachat tillsammans med Anki. 
Det blev många cacher, de flesta lätta. Det hann bli mörkt innan vi kom tillbaka till bilen som stod på parkeringen i Barsebäckshamn. 
Snabb visit hos Oscar och Johanna. Köpte pizza på Portofino på vägen hem. Har ätit, duschat och chillar i soffan. 
Sverige har fått mycket strängare restriktioner nu vad gäller Covid. 
I går bestämde vi oss för att omboka Stockholmsresan. Har bokat om hotellet till i april. Då hoppas vi att allt har lugnat sig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På väg hem

Publicerad 2020-11-15 14:31:20 i Allmänt,

(null)

På väg hem nu. Lugn morgon, grå mulet, efter frukost gjorde Tomas och jag lite trädgårdsarbete, räfsning och klippning av buskar. 
Sen åkte vi ut på en kort geocacherunda. Två cachet tog vi! 
Efter Lunch satte vi oss i bilen för att åka hem. Och där är vi nu. Har kört mer än halva vägen. 



Lördagskväll i Sjöatorp

Publicerad 2020-11-14 18:53:51 i Allmänt,

Har inte skrivit sedan i torsdags morse. Tiden rinner iväg bara. För att återgå till torsdagen. Hade beredskap men det var lugnt. 
Cyklade till Oscar och Johanna efter jobbet och vi passade Belle, jag och Tomas medan päronen tränade och handlade mat. 
Hade tänkt att träna sedan, hade kläder med men vi handlade på ICA Fäladstorget på vägen hem och ingen träning☹️. 
Fredag då, ok dag på jobbet, satte i mig en massa kakor som gjorde mig illamående 🤢. 
Kom iväg lite tidigare från jobbet och efter att ha packat det sista och tankat bilen började vi färden mot Sjöatorp. Framme vid sju. 
Erika och Lennart hade tillagat en god paj. 
Hade valt att sova i den övre våningssängen och nu kommer vi till något som jag inte trodde var möjligt. Jag kunde inte hiva mig upp, fick ta hjälp av sängbordet. Så jag gick inte på toaletten på hela natten, vågade inte försöka ta mig ner i mörkret. Och i kväll ska jag sova i underslafen. 
Gick upp halvåtta, efter frukosten räfsade jag löv, Tomas och Lennart åkte och hämtade släpvagnen. 
Det gick smidigt att lyfta på soffan. Vi drack kaffe innan vi begav oss till sopstationen. 
Efter att ha lämnat av soffan gick vi en runda i Alvesta, trist nog var Lions loppmarknad stängd. Köpte en adventsljusstake i en secondhandaffär. Det blev en tomte i en annan affär. 
Hittade en geocache med hjälp av en annan cachare. Det blev den enda idag. Planen var att jag skulle ta flera. 
Erika och Lennart bjöd på lunch på Café S:t Clair, ett mysigt ställe på Storgatan i Alvesta. 
Åkte hem och lämnade av Erika och Lennart som ville vila en stund. Vi åkte till Växjö, shoppade loss lite, fikade på Askelyckan. 
Sen körde vi hem. Fick en video från Oscar och Johanna, lilla Belle tog sina första steg❤️. 
Läste i Må Bra att det var bra med 2 glas Champagne i veckan. Så jag köpte en flaska Prosecco och  ikväll har vi firat Emelie som fyller år i morgon. 
(null)
Fika på Askelyckan 
(null)
Sjöatorp 
(null)
Café St Clair
(null)
Ska man tro på det här?
(null)
Morgon bild
(null)
God kvällsmåltid väntade oss vid framkomsten. 
(null)
Prosecco 





Torsdagsmorgon 12 November

Publicerad 2020-11-12 06:26:47 i Allmänt,

Klockan är snart halvsju, det är mörkt ute. Jag gar vaknat till liv efter dusch och kaffe. 
Svarat på mail, " matat" min Pokemonbuddy. Jag vet att det är patetiskt. Man spelar inte Pokemon vid min ålder. Dessutom fightas jag inte med dem så det tar evigheter att avancera till en ny nivå. 
Snabb resumé av gårdagen, cyklade hem efter jobbet tvingade kroppen till ett styrketräningspass. Skönt efteråt men det var tungt att genomföra. 
Lagade lite mat, lyssnade på min ljudbok. 
Packade lite inför Smålandsresan. 
Och en ny dag ligger framför mig. 
Siv, gör ditt bästa av den!
(null)

Tisdagskväll

Publicerad 2020-11-10 21:12:26 i Allmänt,

En lång dag. Hämtade sötnosen Belle vid halvåttatiden. Vi gick via ICAFÄLADSTORGET och handlade lite. Vi började med att fika. 
Sen var vi ute på lekplatsen en stund. 
Belle sov inte mer än 45-50 minuter. Men glad var hon. Vi gick tillbaka till Mätaregränden vid halvtretiden. Belle somnade en kort stund. 
Tomas kom hem vid halvfem. Jag åkte ut till Skrylle, gick med Anki. 
Man kan lugnt påstå att jag är trött. Belle är ett mycket aktivt barn. Och söt som socker. 
Och i morgon är det jobb igen....
(null)

Måndagskväll

Publicerad 2020-11-09 22:45:32 i Allmänt,

Trött 💤💤, efter jobbet cyklade jag till Mätaregränden, passade Belle medan Johanna tränade. När Tomas kom gick vi ut en stund till lekplatsen. Men det var mörkt och ganska kallt. Spinning sen med Tanja. Lagade mat till mig när jag kom hem. Fixade en del med protokollen till bostadsrättsföreningen. Tror att jag börjar få koll på det. 
Lyssnat lite på min ljudbok. 
Men nu måste jag nog sova 🛌 
(null)

Ändrade planer....

Publicerad 2020-11-08 19:54:31 i Allmänt,

Den här dagen blev inte som det var tänkt. 
Bestämde med GunMarie igår att vi skulle hjälpa dem att flytta en del möbler från Kents systers lägenhet till den lägenhet som Jeanette och Daniel köpt. Det skulle vi göra på onsdag efter jobbet, veckan som kommer. 
Men eftersom Emma bestämde sig för att hon ville åka hem och inte sova över hos oss så hade vi mer tid på morgonen. Vi hade tänkt att geocacha i Barsebäckshamn idag med henne. Så jag vaknade tidigt och fick nästan ångest över att stressa till Malmö på onsdagkväll i rusningstrafik. Kollade med GunMarie, de kunde idag och Niclas kunde. Så vi hyrde släp. Det tog inte lång tid att flytta. Vi drack kaffe hos GunMarie och Kent, vi kunde sitta ute i solen. Borde ha tränat när jag kom hem. Men fortsatte istället att putsa fönster. 
Lagade mat sen. Och resten av kvällen har tillbringats i soffan. 
Jobb i morgon.....
(null)




Lördag 7/11

Publicerad 2020-11-07 23:31:51 i Allmänt,

Efter en kort stund framför TV 4 Nyhetsmorgon, hjälptes vi åt att putsa fönstren i vardagsrummets burspråk. 
Man måste ju svänga runt fönstret för att putsa utsidan och det känns otäckt eftersom fönstren sitter så långt ner. 
Sen körde vi ut till Järavallen för att ta några geocache. Tomas är suverän på att hitta dem. Vi hade inte så mycket tid så det blev inte så många. Men nu har jag tagit 100 stycken😊. 
Hämtade Emma på vägen till Lund. Var hemma och bytte om innan vi åkte till Oscar och Johanna för att passa den söta Belle. 
Hon somnade halvåtta, då var hon jättetrött. 
Körde hem Emma till Kävlinge. Har fixat lite här hemma sen och klockan har hunnit bli halv tolv. 
Ska lyssna lite på min ljudbok innan jag lägger mig. 
(null)



Fredag kväll

Publicerad 2020-11-06 20:11:45 i Allmänt,

Hann inte skriva igår.  
Vi hade styrelsemöte igår hemma hos oss, några deltog via Meat. Efter mötet tog vi hämtpizza från Portofino. 
Tidigare på dagen hade jag passat Belle medan Oscar fixade en ny kran hos Lennart och Erika. 
Idag har jag vandrat med Anki i Hovdala. Vi gick först fel, vände gick tillbaka och hittade Höjdarnas höjdarled öst, den vi hade bestämt att vi skulle gå. Väldigt vacker natur. Hemma strax innan fem. Lagat mat. Börjat se ännu en julfilm som jag inte klarade av att se. Nu ser jag ännu en. Än så länge  står jag ut. 
Men.... vi får se! "Christmas under wraps"
Lite bilder från idag: 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inget resultat i amerikanska presidentvalet...

Publicerad 2020-11-04 21:41:56 i Allmänt,

Biden eller Trump. Vi får se. Biden har nog ändå ett visst övertag, vi får hoppas att det blir så. 
Har jobbat idag. Träffat söta Belle. Varit på Spinning. Och retat upp mig på alla barn som står och låter duschen  rinna i 15-20 minuter och sen blöta ner golvet så att man inte kan gå utan att sockarna blir våta. Själv får man ta sig ut till de andra duscharna. Dessutom tvingas man lyssna till mammornas förklaringar om och om igen. 
Har varit där själv men förmanade i alla fall barnen om att se till att torka sig innan de  går ut i omklädningsrummet. Dessutom inte låta duschen stå och rinna. Om jag går på spinningen nästa vecka då duschar jag nog hemma. 
Nej nu ska jag sluta klaga och gå och lägga mig. 
(null)


Onsdag 4 november

Publicerad 2020-11-04 06:28:01 i Allmänt,

Tittar på valet i USA. Stor risk att Trump sitter kvar. På fredag vet man säkert. 
Glömde bort att jag skulle jobba idag så jag sa till Tomas att jag inte ville höra något om valet och jag kröp ner under täcket igen men han återförde mig till verkligheten. 
För att berätta om gårdagen, jag joggade en runda på 6 km. Körde sedan upp till Oscar och Belle. Lekte med henne, gick en promenad så att hon somnade en liten stund till. 
Anki som jag skulle gå med skickade ett sms att hon inte kände sig kry. Så jag fick gå själv, gick 5 km och lyssnade på min ljudbok. 
Tillbaka till idag. Jobbet väntar, har tänkt gå på spinning efter jobbet, vi får se hur det blir....
(null)

Onsdag 3 November

Publicerad 2020-11-03 08:21:32 i Allmänt,

Sov lite längre idag. Ser på TV4 Nyhetsmorgon. Terrorattentat i Wien igår med flera döda. En 17- åring hittad död i Malmö. 
Så hemskt med alla dessa unga människor som dras in i olagliga verksamheter. 
Nog om trista saker. Ska fokusera på det positiva , en ny dag ligger framför mig. 
Planer för dagen?
Springa, åka till Oscar och Belle, gå med Anki i Skrylle ikväll. 
Och så trött man är på det amerikanska valet. 
Valet är idag och det lär ju inte vara över sen. Beroende på utgången så kommer det att ältas i veckor efteråt. 
Men man kan ju stänga TV:n😊
(null)

Måndag 2 November

Publicerad 2020-11-03 08:10:42 i Allmänt,

Gick upp ganska tidigt, körde mitt styrketräningspass här hemma. Cyklade sen till Johanna och Belle. Åkte hem vid tretiden, handlade på Ica Fäladstorget på vägen hem. 
Spinning med Tanja kl 18. Kom hem vid halvåtta, lagade mat. Chillade sen framför TV:n. 


Söndagskväll 1 November

Publicerad 2020-11-01 22:12:43 i Allmänt,

Klev upp klockan 6. Stod ute på parkeringen strax efter sju. Dervla hämtade upp mig, strax efter åtta var vi vid Fulltofta Naturcentrum. Karolina var redan på plats. Det duggregnade lite när vi började vår vandring men det upphörde efter en stund. Det blev en trevlig runda. Vid slutet av vår vandring tittade solen ☀️ fram. 
Vi hittade många geocache på den röda rundan. Fikade 3 gånger. 
Hade haft ångest under dagen trodde att jag tappat bort nyckeln till vår brevlåda i föreningen. Men nyckeln låg i sovrummet. Fyllde på toarullar i lägenheten, pratade en lång stund med Halina, pratade med min yngsta bror som jag inte har pratat med på många år. Han är en missbrukare och verkar inte vilja sluta med det. Det är trettio år sedan jag senast träffade honom. Så sorgligt. 
Lagat mat, löst korsord snart dags att sova, that’s life. 
Ledig i morgon😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela