Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Ingen spinning😂

Publicerad 2014-03-31 21:07:37 i Allmänt,

Och med nöd och näppe kom jag med på ATC:n. Tycker att Linda har roligare pass nu än i början och tuffare. Och till nästa måndags spinningpass är jag 14:e reserv!!!!!!!! Anmälde mig sent på dagen för vi hade så grymt mycket att göra.

Underbart...

Publicerad 2014-03-31 17:32:50 i Allmänt,

Så underbart att kunna sitta ute och fika efter jobbet. Inser att det inte kommer att vara så här hela våren, men det gäller att ta vara på stunderna. 😊


Måndag i morgon.

Publicerad 2014-03-30 20:55:59 i Allmänt,

Helgen har gått fort. Den blev ändå lite bättre än jag hade trott. Så dålig som jag var när jag kom hem från jobbet i fredags. Då hade jag nog feber. Middag med Oscar i kväll. Trevligt inte så ofta han är hos oss. Fixat lite LLIF saker, uppdaterat hemsidan, lagt upp ett fotoalbum på vår sida på FB. Sommartid nu, blir ännu svårare att gå upp i morgon bitti...

I solen

Publicerad 2014-03-30 13:08:24 i Allmänt,

Lapar sol på altanen. Ett kort besök på Nova. Två tights på Stadium. Påslakan på Jysk. Planteringsjord på Plantagen. 
Tomas förbereder ett morotsland. Det kommer att bli mycket dyra morötter. Fröna kostade 50 kr, virke 200kr planteringsjord 100 kr. Plus lite andra utgifter. Och har vi otur så äter mördarsniglarna upp morötterna innan vi hinner skörda dem. 


Söndags morgon

Publicerad 2014-03-30 09:49:31 i Allmänt,

Solen skiner idag med. Känner mig bättre men någon löpning blir det inte.Har betalat in hotell för Lidingöloppet nu. Känns långt dit men det känns skönt att ha det fixat sen får vi se hur vi tar oss upp. Bil verkar troligast i nuläget.
Blir en tur till Nova idag igen kanske...

Vårdar min förkylning

Publicerad 2014-03-29 15:32:16 i Allmänt,

Sitter på altanen i solen, vilar och hoppas att jag snart är bättre. Läser " i kroppen min" av Kristian Gidlund. En stark bok och man blir så ledsen. 


Fortfarande förkyld.

Publicerad 2014-03-26 20:12:47 i Allmänt,

Känner mig fortfarande inte bra. Gick ändå till gymmet. Blev lite armhävningar varvat med benövningar. Har varit på LLIF:S årsmöte, en ganska tråkig historia. Och väl hemma har jag gjort pushupstestet, jag klarade 48 och det är jag egentligen sjukt nöjd med. Trodde inte att det skulle gå att göra så många eftersom jag tränade i morse.

Förkyld

Publicerad 2014-03-25 21:02:53 i Allmänt,

Började känna mig förkyld redan i går. Tordes inte springa i Sjrylle ikväll. Fick bli en rask promenad istället. Ett ruskigt väder 2 grader varm och snö. Har druckit varm chokladmjölk och ätit knäckemackor. Tror att jag går och lägger mig tidigt. 😴

Måndag igen

Publicerad 2014-03-24 21:24:40 i Allmänt,

Har beredskap. Fick jobba över lite, men hann till spinningen. Hann gå en runda med Lufsen i det fina vädret också. Och ja nu sitter man i soffan igen och kollar på Aktuellt. Känner att jag måste se nyheter ibland i alla fall. Men det är mest tråkiga nyheter. Malaysiaplanet och Krim och Ryssland. Nu skall jag sätta i mig lite frukt är grymt sugen på en massa saker men det får bli något nyttigt.

På väg hem🚊

Publicerad 2014-03-23 16:52:19 i Allmänt,

Helgen har gått fort. Det har varit jätteroligt att träffa Emelie och Mikael. 
I morse gymmade vi ett på ett nytt fräscht Fitness24seven en liten bit från vårt vandrarhem. Jag gjorde mina pushups lite annorlunda än det egentliga schemat. Skall nu köra vecka 4 om och om igen tills jag klarar i alla fall 60 pushups. ( till den 8 oktober) sen får jag jobba vidare mot 100. Roligt att träna tillsammans med Emelie också. 
Sen har vi inte gjort så mycket. Vi åt frukost hemma oss Emelie och Mikael. 
Gick en runda på söder. Bl.a. på loppis   Lite shopping hann vi med. 
Sen åt vi fastlagsbullar den största jag någonsin ätit. 
Lyx semla från Gunnarssons konditori. 

Och så här såg vi ut. 
Och lite illamående blev jag 

En intensiv dag.

Publicerad 2014-03-22 23:31:05 i Allmänt,

Började dagen med att klockan nio springa 8,6 km med Emelie och Mikael. Sprang över Skanstullsbron, längs vattnet på Årsta. Tillbaka över Liljeholmsbron och längs strandpromenaden, nu med vinden i ryggen. Under nästan hela rundan hade vi sol. 
Sen frukost hemma hos Emelie och Miksel. 
Vi åkte ut till Naturhistoriska museet för att se en film på Cosmonova. Tyvärr slutsålt när vi kom dit. 
Det blev en promenad längs Brunnsviken. Vi hade mestadels soligt och vacker natur. 
Lunch på SEYHMUS vegetariska restaurang på Söder. Bowling på Kungsholmen.  Kvällen avslutades hemma hos Emelie och Mikael. Med ost och kex. 
Emelie i solen utanför Naturhistoriska museet. 

Jag och Emelie på vår löprunda. 



Trött

Publicerad 2014-03-21 22:55:55 i Allmänt,

Nu blir det sängen. Efter att ha promenerat in till gamla stan. Ätit en medioker lunch på Slingerbulten. Fisksoppa inte god. Men sallad och bröd ok. Sen in till stan en runda. Sen tillbaka till Söder där vi handlade frukost till morgondagen. Hem till Emelie och Mikael. Lite vin och chips. Sen åt vi på Stavros, en grekisk restaurang. Och efter några "Mythos" är vi nu trötta och mätta och tillbaka på vandrarhemmet. 

Framme och checkat in.

Publicerad 2014-03-21 12:38:58 i Allmänt,

Framme i Sthlm och på Skanstulls vandrarhem. Här är fint men lite creepy att vi inte har några fönster. Känner mig lite klaustrofobisk. Men det är alldeles tyst. 
Rolig spegel

Platt-tv 
Trött Tomas. 
Har aldrig sett en sådan vattenkran. 
Fortsättning följer.....

Sista semlan?

Publicerad 2014-03-20 21:30:37 i Allmänt,

Var grymt trött efter jobbet och visste inte om jag skulle orka gå på FYS passet med Suzan och coach K Runners ute på Nöbbelöv. Men det fina vädret avgjorde. Jätteroligt pass. Och så fick man en semla efter passet. Mums! 😊

Ingen ATC idag.....

Publicerad 2014-03-19 21:43:26 i Allmänt,

Löpbandet på morgonen med fartökningar. I kväll blev det fika med Erika som fyller år idag. Så ingen träning. Bra kanske för jag har så ont i mina ljumskar. I morgon bitti blir det spinning och i morgon kväll hoppas jag att jag hinner med Coach K Runners FYS pass på kvällen. Fast jag har beredskap så jag hoppas att jag slipper jobba.

Ledig eftermiddag.

Publicerad 2014-03-17 21:38:15 i Allmänt,

Kände mig trött när jag kom hem. Möttes av en fortfarande mycket förkyld man. Vila i soffan för oss båda efter lite fika. Fick ändå rycka upp mig och gå till Willys. Sen blev det lite städning av köket och kylskåpet. Promenad med Lufsen. Lite mat innan spinningen. Piggare efter spinningen. Omöjligt att vara något annat efter Suzans coachning. Väl hemma försökte jag mig på att klara vecka 4:as omöjliga pushupsset. Fick bli med hjälp av diskbänken. Men jag skall fortsätta kämpa på. 😊

Söndagsmorgon

Publicerad 2014-03-16 08:28:44 i Allmänt,

Det bästa med helgmorgnar är att bara slappa, läsa tidningen och se TV. 
Trist väder ute. Få se vad det blir för träning idag. Få se om beredskapstelefonen ringer. 
De här böckerna köpte jag i går:



Hemma igen.

Publicerad 2014-03-15 14:14:39 i Allmänt,

Varit på gymmet, hade tänkt springa 5 km men det blev 10 km. Tiden 56 minuter. Sen tog jag mitt styrketräningspass på maskinerna. Men mina armar var "döda" efter mina armhävningar i morse. 15 minuter i massagestolen. Unnade mig en Nutramino choklad och lite bastande. 
Skall nu samla i hop mig för att åka och handla på Willys. 
Tomas ligger på soffan bredvid, jätteförkyld och småsnarkar. 

Blåsig lördagsmorgon.

Publicerad 2014-03-15 10:09:44 i Allmänt,

Det har blåst hela natten och det blåser fortfarande. Men solen lyser i alla fall. 
Vi har slöat i TV soffan och sett en dålig Jennifer Aniston film.
Tagit ner julgardinerna. Och beredskapstelefonen har inte ringt. 😊

Skit med reklam.

Publicerad 2014-03-14 21:48:25 i Allmänt,

Ser på Let's dance. Lite småtrevligt MEN det är ju hur många reklampauser som helst. Man blir bara så trött...snart stänger jag Tv:n

Fredagskväll igen

Publicerad 2014-03-14 19:45:43 i Allmänt,

Nu är jag helt säker. Fredagskväll är veckans bästa kväll. Hela helgen ligger framför en. Fast jag har beredskap hela helgen. Så det kan bli mycket arbete. I morse blev det Actic och styrketräning. Efter jobbet ATC med Sofia. Bra sätt att avsluta arbetsveckan. Har nu lagat mat, Torskrygg i ugn med krossade tomater, broccoli, fetaost, paprika och riven parmesan, ris därtill. Glass till kaffet.

Onsdag.

Publicerad 2014-03-12 21:57:09 i Allmänt,

Har haft en sån kväll då det känns som om jag kan äta allt som kommer i min väg. Har blivit glass till efterrätt.
I morse blev det löpbandet på Actic. Efter jobbet blev det en promenad med Lufsen på Klosterängshöjden i det vackra vädret.
ATC i kväll med Jenny, tufft och roligt pass.
Läser just nu Alice Munro. Hon skriver ju endast noveller. Den novell jag läste senast har jag nu läst om för att se om jag fattar den, det gör jag inte. Jag har svårt att förstå hur man kan lovorda henne så. Jag plågar mig igenom hennes bok.Tungt och trist. Inget feelgood där inte!

Måndagskväll.

Publicerad 2014-03-10 21:50:37 i Allmänt,


Går inte så bra i 100 pushups:en. Idag var en tuff omgång. Blev armhävningar på stepbrädan. Och jag klarade det med nöd och näppe och med längre vila emellan. 
Annars gymet på morgonen. Bikramspinning på kvällen med Suzan. Inga fläktar på alltså. Man svettades som bara den. Det var ju inte meningen att det skulle vara så men det blev lite speciellt. 
Ja sen har jag tampats med armhävningsprogrammet. 😊

En trött och mör kropp

Publicerad 2014-03-09 20:48:32 i Allmänt,

Stävie trail run tog hårt på min kropp. Låg i solen på altanen nästan 2 timmar. Blev lite frusen för det blåste ganska mycket. Gick en runda med Lufsen. Vinden mojnade framåt kvällen så det blev en skön promenad. Lite lat idag så det blev resterna från gårdagens vegetariska lasagne. Nu blir det snart sängen och lite läsande.😊

Stävie trail run.

Publicerad 2014-03-09 12:05:53 i Allmänt,



Katta och Roland ( inte på bild) hejade. Jag och Emilia sprang 13 km. Tomas tog ett varv. 6,5 km och Katarina L gick 6,5 eftersom hon var förkyld. 

Lördagskväll melodifestivalsfinal.

Publicerad 2014-03-08 20:38:28 i Allmänt,

Har inte kollat på en enda av delfinalerna så jag tänkte att jag måste se finalen i alla fall. För att ha koll på läget. 




Vi gick loppet vi skall springa i morgon. Fin runda men väldigt kringelikrokig. 


På stan.

Publicerad 2014-03-08 12:41:17 i Allmänt,

På väg hem från stan. Handlat påslakan. Träffat Erika och fikat på Espresso house. Härligt väder. 
Tomas och Erika. 
Bild från Emelie och Mikael. 


Fredagskväll

Publicerad 2014-03-07 21:22:47 i Allmänt,

Fredag är kanske bästa dagen? Löpbandet på Actic på morgonen.
5 km på mediokra 28.22. Bättre än förra fredagen i alla fall. Men jag är trögstartad på morgonen och jag måste värma upp. Och jag måste bli bättre. Det måste gå fortare En rolig dag på jobbet. ATC efter jobbet. Roligt pass med Sofia. Hem och laga mat.Och nu sitter vi här i soffan. Ser på "Let´s dance" Stor varning på detta enligt Aftonbladet. Ingen intelligent människa tittar på detta. Fast vi gör det i alla fall med ett öga. Jag tycker att det är lite roligt att se på trots allt. Så man tillhör väl inte de intellektuella precis. Är det samma att vara intelligent och intellektuell? Ibland kan jag tycka att det finns en fisförnäm elit som bestämmer vad som är rätt och fel. Tror att det finns ganska många i sjukvården. Läkare kommer oftast från "fina" familjer. Och även om de inte gillar varandra så håller de ihop inom gruppen. Dansbandsmusik skall man förakta. Inget jag lyssnar på men många gör. Miljön man växer upp i är i mångt och mycket avgörande för ens val i livet. Det finns mycket man kunde ha gjort annorlunda i livet men då hade mitt liv inte sett ut som det gör nu. och jag hade inte haft de människor omkring mig som jag har nu. Så jag tror att jag är ganska nöjd med mitt liv. Många funderingar en fredagkväll.😊

Resan bokad.

Publicerad 2014-03-05 22:03:00 i Allmänt,

Jeanette har nu bokat vår Kreta resa i Oktober. Känns konstigt att ha så lång framförhållning. Men vi är så många. Oscar har väntat med att boka. De kan inte bestämma sig. Löpbandet på gymmet i morse, 30 min. ATC nu på kvällen. Man är lite mör i kroppen nu. Gick iväg hemifrån 10 över sex på morgonen och kommer hem 14 timmar senare. Vi hade internutbildning på jobbet efter ordinarie arbetstid. Så nu skall jag snart stupa i säng.

Darrande armar.

Publicerad 2014-03-03 21:38:17 i Allmänt,

Andra veckan i utmaningen 100 pushups på 4 veckor. Och idag gick det dåligt. Mitt sista set provade jag att göra i trappan. Det gick inte så bra man slog i näsan i trappsteget ovanför. Det kommer att bli tufft. Ännu så länge vill jag inte säga omöjligt.
Styrketräning i morse. Spinning i kväll. Nästan religiös stämning i salen, otroligt ös, jag blev jättetrött.
Och jag håller på att bli galen över min "60-års resa". Svårt när vi är så många. Och det blir ju ganska dyrt.

Snart måndag igen.

Publicerad 2014-03-02 18:38:53 i Allmänt,

Snart måndag igen. Har varit en lugn dag på det sociala planet. Till sist fick jag ut kroppen på träning. Det blev en favorit i repris, crosstraining på Klosterängshöjden. Grått och trist väder.  Men ganska bra att träna i. 
Hann med ett besök på Coop innan det var dags att laga mat. Nu har vi avnjutit maten. Grönsaksbiffar, rödbets och feta ost sallad. Ugnsstekt sötpotatis. Créme fraiche sås. 
Kaffe på maten och soffan framför 
TV: n. 

Vasaloppet

Publicerad 2014-03-02 11:13:43 i Allmänt,

Slötittar på Vasaloppet där en ensam man är ganska långt framför de andra. Men gruppen bakom tar in. Peter Forsberg i rutan just nu. Trist väder, regnigt och grått. Har inte planerat någon aktivitet i dag. Kroppen känns svår att övertala. Men något måste den göra! Har betalat lite räkningar. har börjat planera min 60 års resa. Det lutar åt Kreta. Kanske blir vi så många som 18 personer.

Löptur till Bjärred

Publicerad 2014-03-01 19:38:38 i Allmänt,








14,87 km blev det för mig och Katarina L. På 1:23:20. 3 dopp i havet, en j-kla massa folk i bastun. Kallt vatten i duschen. Pizza på V.e.s.p.a. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela