Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Torsdagen till ända.

Publicerad 2022-03-31 22:02:25 i Allmänt,

Ännu en lång dag. Vandrade med Anki och Magnus i Röstånga. Fin runda. Fint väder  Trevligt sällskap. Träffade Julia som hade åkt till Oscar. Handlade på Willys på vägen hem. 
Sett på Husdrömmar, 2 avsnitt. Nu ska vi lägga oss.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Att bara ta sig upp ur sängen…

Publicerad 2022-03-31 06:51:32 i Allmänt,

Att bara gå upp från sängen är ett stort projekt numera. Jag vill inte. Men kan inte sova längre heller. På natten går det att somna om. Men nu på morgonen är det svårare. Tankarna väller över mig. Går inte att hindra dem nu på morgonen. Försöker värja mig mot dem. Bäst att gå upp ändå. Gå upp få i mig lite kaffe. 
Fotot som står bredvid sängen 
(null)

Onsdagskväll 30/3

Publicerad 2022-03-30 23:37:34 i Allmänt,

Ännu en dag har förflutit. Gick till gymmet i morse. Kändes jobbigt att gå dit. Men efter ett tag blev det ändå ok. Resten av dagen har tillbringades hos Oscar och Lykke. Cyklade ner till stan och träffade  Kristiina. Vi åt på Mediterranean. Vet inte riktigt vad jag tycker. Ganska dyra och fisksoppan var i och för sig god. Men serverades först utan bröd. Det fick vi be om. Men restaurangen är mysig. 
Börjar bli lite stressad av det här med bouppteckningen. De verkar ganska röriga. 
I morgon ska jag vandra med Anki. 
Nu ska jag snart lägga mig. Drt känns som mina dagar är så långa. 
Varenda liten sak man ska göra känns som ett stort projekt. 

Onsdag 30/3

Publicerad 2022-03-30 08:06:50 i Allmänt,

Svårt att gå upp ur sängen idag med. Vill bara ligga kvar. Mådde illa hade klumpen i bröstet. 
Har ätit frukost, orkade inte se Nyhetsmorgon så det blev Bridgertons. 
Ska packa träningsväskan. Ska städa lite här. Vill inte göra något alls. Mina tankar finns bara hos dig Tomas. Varför är du inte här hos mig? Vi skulle ha det så bra nu. Ska försöka ta mig an den här dagen också. 

Tisdagskväll

Publicerad 2022-03-29 23:21:22 i Allmänt,

Ser på familjen Bridgerton. Alla dagar känns långa. Har en massa att fixa men orkar inte ta tag i allt. Har gjort lite ikväll. Idag satt jag med en sovande Lykke i knät i tre timmar då passade jag på att börja skriva på anmälan till IVO. Skrev också ett brev till överläkaren på Psyk. Tror inte att det hjälper men känner att vi är skyldiga Tomas det. 
Gick till gymmet i morse. Passat Lykke. Varit i Skrylle. Pratat i telefon med Erika, med Gerd. 
Måste snart lägga mig. Måste förbereda mig för morgondagen. Ska träffa Kristiina på kvällen. Vi ska gå ut och äta. 
(null)

Tisdag

Publicerad 2022-03-29 08:02:25 i Allmänt,

Har gått upp ur sängen. Duschat, tvättat håret. Ätit frukost. Ser på TV 4 Nyhetsmorgon. 
Har satt på mig träningskläder. Ska gå till gymmet. Sånt som man gör normalt. Men inget är normalt längre. Men det måste ju vara så här. Det är en älskad person som vi mist. Viktigt att vi får sörja honom, prata om honom. Vi försöker förstå hans lidande som vi nu har fått ta del av bl.a genom att läsa det han skrivit när han var inlagd på det j-vla psyket. Men bara tanken på vad han gick igenom gör oss så fruktansvärt ledsna. Tomas du är så älskad, så saknad. 
Det finns glädje i mitt liv också. I morse vaknade jag av ett pling på min mobil. En video på lille Arthur. Så söt. 
Jag har mina barn. Och jag har sötnosarna på Mätaregränden. Jag har mina stora barnbarn. Jag har vänner jag träffar. Jag har ett liv men just nu är det ett halvt liv. 
Nu ska jag ta mig an ännu en dag. 


Måndagskväll

Publicerad 2022-03-28 22:54:52 i Allmänt,

Så trött. Har inte gjort mycket här hemma ikväll. Erika kom hit en stund. Jag har sett på Bridgertons. Skickat in Tomas deklaration. 
Gick till gymmet i morse. Då kom jag på att jag anmält mig till spinningen på kvällen. Fick avboka hade inte tagit med träningskläder till det. Trist!
Passade Lykke, hon är mycket gladare nu. I morgon måste jag ta itu med flera saker. Får skriva en " Att göra lista" 
Ska försöka sova nu. Är alltid lite rädd för att lägga mig för tidigt. Jag vill inte riskera att ligga och tänka en massa. 
(null)

Vill inte gå upp

Publicerad 2022-03-28 07:31:19 i Allmänt,

Det är måndag. En ny vecka. Jag vill inte kliva upp ur sängen. Men jag måste. Måste gå upp. Måste duscha äta frukost. Gå till gymmet. 
Men det är så tungt på morgnarna. 

Söndag 27/3

Publicerad 2022-03-27 21:43:33 i Allmänt,

Det har varit en tung dag. Har gråtit flera gånger. 
Sprang en runda på Fäladen. Den rundan har så många minnen med Tomas. Vi "tävlade" vem som hade den bästa tiden. Tror att Tomas vann där. 
Sen jobbade vi i trädgården. Jag sopade plattorna. Då kom också minnena. Tomas var något av en pedant i trädgården. 
Åkte tillbaka till Margaretavägen. Frågade Halina om hon ville ut och gå en runda. Det ville hon så vi gick en stadsrunda. Det skingrade mina tankar. 
Erika ringde, hon mådde inte bra. Hon kom över, vi drack kaffe, tog ett glas rödvin. 
Följde henne hem sen. Det är så tungt för henne, för oss alla. 
Ser på familjen Bridgerton. Lagom för att skingra tankarna. 

Söndag 27/3

Publicerad 2022-03-27 09:20:49 i Allmänt,

Lördag:
Gick på Suzans ATC-pass, riktigt tufft pass. 
Cyklade hem, åkte till Oscar. En missnöjd Lykke och därtill förkyld fick Alvedon och sov sedan i ett par timmar. Jag satt i solen och njöt. Känns som fel ord att använda njuta. Jag lyssnade på min ljudbok och somnade några gånger. På kvällen gjorde Erika oss sällskap. Vi grät tillsammans läste lite av det Tomas skrivit när han låg inne på Psyk. Så jobbig och hemsk läsning. Älskade Tomas varför fick du oss inte att förstå. 
Söndag:
Sommartid. Jag sov dåligt i natt. Tog ingen Atarax när jag la mig. Vet inte om det var det som gjorde det.  Har passat Lykke sedan kl sju. Hon var glad till en början, när hon blev alltför kinkig gick jag ut med henne. Hon sover i sin vagn nu men hostar och vaknar till. 
Har inga direkta planer för idag. Det har jag nästan aldrig nu för tiden. 
Hjälper till här på Mätaregränden så mycket jag kan. Nu har den lilla damen vaknat. Får väl ta mig an den lilla sötnosen. 

Lördagsmorgon 26/3

Publicerad 2022-03-26 07:15:15 i Allmänt,

Låg länge kvar i sängen innan jag kunde förmå kroppen att ta sig upp ur den. Mycket bättre i min förkylning så det blir cirkelträning. Inte alltför många "hemskhetstankar". Har duschat. Äter frukost (fast jag har ingen aptit) ser på något meningslöst TV-program. Nyhetsmorgon har inte börjat ännu. 
Först gymmet 9:15. Handla på Fäladstorget. Kanske en promenad sen. Kl fem ska jag till Oscar, ska hämta Erika på vägen. Har en hel del att städa här hemma. Borde bädda rent i sängen. Fönstren behöver putsas. Men det får vänta. 
En ny dag att ta sig igenom……

Fredag 25/3

Publicerad 2022-03-25 22:18:16 i Allmänt,

Dagarna känns långa. Sov dåligt. Kände mig förkyld och helt täppt i näsan.  Belle vaknade och ville till sin pappa. Så vi bytte,, jag lade mig hos Lykke. Då var kl fem.  
Morgnarna är som vanligt tunga. Tankarna väller över en med kraft. 
Vad finns att säga om den här dagen? Hann med att tvätta. Lämna pantburkarna. Handla, umgås med Lykke. Oscar färdigställde en minnesplats för Tomas. 
Ser på Bridgertons. Måste snart sova. Är så trött. 
Planer för morgondagen? Gå på ACT-passet om jag känner mig någotsånär frisk. 
(null)

Torsdag

Publicerad 2022-03-24 22:13:58 i Allmänt,

Ännu en dag med en del måsten. Cyklade till gymmet, sen till Oscar som hade en kaosmorgon. Med migrän och skrikiga barn. 
Gick med Lykke till Margaretavägen. Fixade lite där. Erika kom vi åt en macka och drack kaffe. Han som skulle kolla ventilationen dök upp konstaterade att motorn på fläkten inte fungerade. Det har man konstaterat ett antal gånger. Få se vad som händer nu. 
Gick sedan tillbaka till Mätaregränden med Lykke. Julia och Emma kom. Oscar hämtade Emma i Kävlinge. Vi beställde mat från Sweet Lemon. Cyklade ner till sjukhuset och mötet med LLLIF.  Det blev ett snabbt möte. Var på Mätaregränden kl sju. Skulle lägga Belle och då startade kaoset. Oscar tog över Belle. Jag skulle ge Lykke mat. Hon kräkte i sängen. Belle skrek. När jag gjort rent i sängen och Lykke somnat så körde jag Julia och Emma till Kävlinge. Körde via MacDonalds, deras favoritmat. De hade varit till stor hjälp. Så trots att jag inte är förtjust i detas val så var de värda det. 
Har sedan mest pratat i telefon. Druckit ett par öl med Oscar. Ska snart lägga mig. Har glömt mina Atarax hemma men det fungerar nog utan också. 


Onsdagskväll 23/3

Publicerad 2022-03-23 23:01:04 i Allmänt,

Alla dagar känns så långa. Gymmet och Crosstrainer i 30 minuter, hem till Oscar och Johanna. Jag passade Lykke medan Oscar och Johanna tränade. Cyklade ner till terapeuten på stan. Ska ge det en chans till. 
Till bouppteckaren.  Känns skönt att ha det gjort. Hem till Oscar igen. Passade Belle och Lykke. Oscar hämtade pizza till oss. 
Åkte hem vid halvåtta. Har försökt skriva protokollet från styrelsemötet igår. Det mesta är klart tror jag. 
Ser på Virgin river. Det är sista avsnittet tredje säsongen. Det kommer en säsong till.
Busy dag i morgon med. 
Gymmet, till Oscar eftersom Johanna åker till Stockholm tidigt i morgon bitti, sen måste jag hem  för de ska göra en justering av ventilationen. Tid mellan 12-16. 
LLIF-möte på kvällen. 
Ska sova hos Oscar. 
Det här har varit en ok dag. Grät hos terapeuten förstås. 
Ska stupa i säng. Men måste duscha, luktar kräk, lilla Lykke kräker ganska mycket. 


Onsdag 23/3

Publicerad 2022-03-23 06:55:32 i Allmänt,

Vaknade flera gånger inatt. Lade mig sent, vaknade tidigt. Men ändå ganska ok morgon. 
Planer för idag:
Gymmet 
Passa Lykke medan Oscar tränar
Cykla ner till stan träffa terapeut kl 12
Träffa bouppteckaren kl 13:30
Hämta Erika, köra upp till Oscar. Sedan köra henne till auktionskammaren med en del saker hon vill göra sig av med. 
När jag kommer hem på kvällen ska jag skriva färdigt protokollet från styrelsemötet och färdigställa kallelse till årsstämman. 
Kanske bra att ha så mycket att göra. 
Läget i världen fortsatt lika trist, Ukraina blöder. I Malmö igår var det en attack på två lärare på Latinskolan, som ledde till att båda avled. Så fruktansvärt. 
Ännu en dag att leva sig igenom. 

Tisdagskväll 22/3

Publicerad 2022-03-22 23:37:55 i Allmänt,

Klockan är halv tolv. Det har varit en lång dag. Men förutom i morse så har det varit en ok dag. Orienterade med Anki och Magnus i Skrylle, månadens bana. Fikade vid Skryllesjön. 
Var hos Oscar, passade Lykke en stund. 
Styrelsemöte på kvällen med bostadsrättsföreningen. Vi var inte klara förrän kl nio. 
Resten av kvällen har gått åt till att samla ihop papper till bouppteckningen i morgon. 
Ska träffa en terapeut också i morgon. Vet inte om det kommer att hjälpa mig. Men tänker ge det en chans. Ska gå och lägga mig nu. 

Måndagskväll

Publicerad 2022-03-21 22:54:34 i Allmänt,

Hemma på Margaretavägen sedan kl åtta. Hittills har det gått bra. Har pratat med Gerd, med Erika och med Jeanette. Haft kontakt med Emelie via Whatsapp. 
Ser på Virgin river. Det gör att jag klarar av kvällarna. 
Dagen i stort:
Gymmet på morgonen
Var sen hos Oscar och passade Lykke
Spinning på Actic med Susanne. 
Har ätit upp resten av chipsen, druckit ett glas vin. Ätit en massa knäckebröd. Nu vill inte Netflix visa fler avsnitt av Virgin river så nu lägger jag mig och sover. 
Ännu en dag har gått…..

Måndag 21 mars

Publicerad 2022-03-21 12:19:30 i Allmänt,

(null)

Igår söndag var en jobbig dag rent känslomässigt. Grät så många gånger. Vi gjorde en del, hälsade på Niclas och Camilla i Kävlinge. Niclas lagade mat medan vi var på lekplatsen med Belle. 
Julia följde med mig tillbaka till Lund. Vi stannade hos Oscar och Johanna tills barnen skulle lägga sig. 
Resten av kvällen såg vi på TV. La oss kl tio och det blev en någotsånär bra natt. 
Idag så har jag fullföljt min plan att träna på Actic. Känns ändå ok när man väl har gjort det. 
Just nu sitter jag i solen på altanen på Mätaregränden. 
Har ätit lunch, hade med mig rester från lördagen. 
Vädret är jättefint, det håller på att bli vår. Jag vill kunna glädjas, men glädjen är borta. 
Ser fram emot att Emelie och Jakob kommer hem med lille Arthur. Det finns ju glädje också i livet. 


Kan man gå sönder av sorg?

Publicerad 2022-03-20 09:14:55 i Allmänt,

Ibland känns det så. Har haft 3 av barnbarnen som sovit över. Då hinner man inte tänka så mycket. Men när man vaknar på morgonen slår den fasansfulla insikten en rakt i ansiktet. Att aldrig aldrig mer…….
Jag ska försöka fokusera på det som är bra runt omkring mig. Men du fattas mig så mycket Tomas. Jag vill att du ska finnas med mig men jag vill inte känna den här bottenlösa sorgen. 

Lördagskväll

Publicerad 2022-03-19 22:29:15 i Allmänt,

Känns som en lång dag. Gick på ett ATC-pass kl 9:15 på Actic. Handlade på Fäladstorget på vägen hem. Satt en stund i solen på lekplatsen med Halina. Oscar kom med Belle som ska sova över. När jag kom upp till lägenheten jag och Belle, så blev jag så ledsen, ledsen för att Tomas inte är där och får träffa Belle. Jag trodde jag skulle gå sönder. Fick nästan panik. Ringde Emelie. Vi pratades vid länge. Lugnade ner mig. Förberedde kvällens mat. Julia och Emma kom lite senare. Erika och Lennart kom vid halv  fem. Lennart fick TV:n vi har i vårt sovrum. Ser aldrig på TV i sovrummet. 
Vi åt kycklinggryta med ris. Erika hade med sig tårta. Det blev ändå en trevlig kväll. 
Nu ska vi snart sova. Hoppas på en bra natt. 

Fredagskväll 18 mars

Publicerad 2022-03-18 23:07:28 i Allmänt,

Klockan är snart elva. Jag ser på Virgin river. Det ena  avsnittet efter det andra. 
Det var trevligt att gå på bio med Dervla och Karolina. Jag och Karolina åt på Café & Le innan bion. "TIsdagsklubben" var helt ok. Förutsägbar och  lättsam. Kaffe på Waynes coffee efter bion. Cyklade hem till vår tomma lägenhet. Druckit te, ätit choklad. 
Vill inte lägga mig för tidigt. Fruktar nattens timmar. 
Hoppas på en bra natt!



Fredag 18 mars

Publicerad 2022-03-18 15:26:39 i Allmänt,

Åkte till Skrylle i morse. Det är inget som känns skoj att åka dit. Det är snarare ett måste. Men  efteråt är det ok. 
Handlade frukostbullar på Willys och åkte till Oscar och Johanna. Gick en runda med Lykke som somnade snabbt och vaknade snabbt. Åkte till ÖB och handlade fejkväxter till balkongen. Har inte orkat vattna och tror inte att jag kommer att orka bry mig om växter det här året. Sitter på Stortorget nu. Ska träffa Karolina kl fyra. Vi ska se bio kl 17:50 på Filmstaden. " Tisdagsklubben". 
Har gjort lite ärenden, hittade en t-shirt till Belle på Stadium, köpte deo på Kicks och en rund duk på Hemtex. 
Allt på rea! 
Det har varit en tung dag idag. Flera gånger har jag drabbats av ångesten och illamåendet. 
Och man slås av den hemska insikten att han kommer inte tillbaka. Aldrig aldrig mer får jag se honom. Det är så mycket mer jag skulle vilja säga. F-n varför blev det så här? 

Vill inte gå upp…

Publicerad 2022-03-18 07:10:33 i Allmänt,

(null)

Har sovit någotsånär i natt. Tror jag i alla fall. Vaknade tidigt. Tankarna kom förstås. Det gick inte att mota bort dem. Vet inte hur mycket jag kan tänka innan tankarna tar överhand. Vill inte smulas sönder. Vill inte ha ångesten. Illamåendet. Jag vill ha Tomas tillbaka. Jag vet att nästa steg är accepterande. Men det kan vi kanske inte förrän utredningen är klar. Vi tänker att vi ska anmäla till IVO, tänker att de kommer inte att anmäla sig själva. 
Det är tungt, det är en så stor saknad, sorgen som finns där hela tiden. Jag tänker på alla saker han missar. Belle och Lykke, lille Arthur långt borta i Singapore. Han får inte uppleva sina barnbarn. Förhoppningsvis finns han med oss i någon form. 
Nej nu ska jag ta mig an den här dagen. Skulle vilja ligga kvar i soffan och se serier hela dagen. Men på agendan finns:
Träning 
Biobesök 
Det enda som gläder mig nu är mina barn och barnbarn. Tanken på att de finns känns tryggt.  
Idag är det fredag och det var en fredag det hände. Men det går inte att tänka så. Har haft många bra fredagar i mitt liv. 



Torsdagskväll 17 mars

Publicerad 2022-03-17 23:28:38 i Allmänt,

Ser på Netflixserie, vill inte gå och lägga mig. Är rädd för tankarna. Kvällen har gått bra. Har sett  på TV hela kvällen. Är glad att det fungerar. Jag flyr från verkligheten. 
Jag vill att allt ska vara som vanligt igen och det kommer det aldrig mer att bli. 
(null)

Torsdag 17/3

Publicerad 2022-03-17 15:54:38 i Allmänt,

Blåsigt, kallt och mulet. Tog mig till gymmet med stort motstånd. Det är inte roligt. Körde Crosstrainer i 30 minuter. Gick en långpromenad med Lykke som vaknade innan jag var hemma. 
Pratade med Emelie i en och en halv timme. 
Lyssnar på Echart Tolle, fattar inte allt han säger. Livet är så tungt, allt är fortfarande så ofattbart. 
Jag och Oscar lagar kalops. Efter det som hänt så har det blivit en hel del kött. Orkar inte bry mig om något alls. Tänker att det ska vara mest vegetariskt men just nu är allt oviktigt. 
Idag är jag trött, vaknade badande i svett ett par gånger. 
Johanna jobbar kväll så jag stannar lite längre idag. 

Ännu en dag….

Publicerad 2022-03-16 22:00:04 i Allmänt,

(null)

Vaknade tidigt, hann med en massa på morgonen. 
Tränade med Anki och Magnus på Sankt Hans backar. Jättefint väder. Vindstilla och sol. 
Först ett varv på SHEbanan. Sen blev det 7 backar med styrkeövningar. 
Åkte sedan upp till Oscar. Stannade där hela dagen. Vi åt korv stroganoff tillsammans innan jag åkte hem. 
Handlade på Willys på vägen hem. 
 Så tomt här hemma. Pratade en lång stund med Erika. Hon hade haft en jobbig dag. 
Ser på Virgin river, äter glass, jordnötter, knäckebröd, dricker ett glas rött. 
Hoppas på en bra natt. Är rädd att lägga mig för tidigt. Vill vara riktigt trött. 



Tisdagskväll 15/3

Publicerad 2022-03-15 22:31:16 i Allmänt,

(null)

Började morgonen med ett (mkt) kort styrketräningspass. Åkte sedan till Oscar och Johanna för att passa Lykke medan Oscar och Belle var hos ögondoktorn. Åkte och besiktigade bilen. Den blev godkänd!  
Tillbringade dagen på Mätaregränden. Åkte till Skrylle, sprang femman med Lars-Ingvar. 
Tittade in till Amir och Halina efter att jag varit i Skrylle. 
Ser på Virgin river. Har ätit en Felix Veggiesoppa, ätit ett halvt paket glass. 
Just nu går det ganska bra. De värsta tankarna håller sig borta. 


Måndagskväll 14 mars

Publicerad 2022-03-14 21:39:09 i Allmänt,

Gick till gymmet i morse på väg till Oscar. Körde Crosstrainer i 30 minuter. Gick ut med Lykke som sedan sov i 3 timmar. Oscar passade på Jag och Emma satt ute i solen en stund medan Lykke sov. Julia kom också. Vi gick ut med barnen. Oscar och Johanna lagade kycklinggryta med ris och en god sallad. Körde sedan hem Julia och Emma till Kävlinge. 
Hemma på Margaretavägen igen. Tomt förstås. Men hittills har det gått bra. Vill hålla den hemska sorgen borta. Eller kanske inte borta. Men jag vill inte att den ska ta över mig och nästan ta sönder mig. Sorgen och saknaden efter Tomas tänker jag att jag ska bära med mig hela livet. Men att det så småningom inte ska uppta hela min tillvaro. Han ska få vara med mig genom alla de fina och många minnen vi har tillsammans. 
I morgon är en ny dag…..

Måndag 14 mars

Publicerad 2022-03-14 07:53:45 i Allmänt,

Idag är det två månader sedan du valde att avsluta ditt liv Tomas. Den saknad och sorg jag känner går inte att beskriva. Det har också blivit så påtagligt nu att du kommer aldrig mer tillbaka. Aldrig, aldrig mer. Vi ska inte träna i Skrylle mera tillsammans. Inte följa med dig till Billebjer när du vill kallbada på vintern. Ingen träning på JäraVallen med bad i Barsebäckshamn på sommarkvällarna. F-n vad du fattas mig. Varför förstod du inte hur mycket vi behövde dig? 

Söndagskväll 13 mars

Publicerad 2022-03-13 22:04:57 i Allmänt,

Dervla hämtade upp mig vid 9-tiden. Vi åkte till storkhägnet. Fikade. Jag och Karolina gick sedan en geocacherunda. Det var trevligt och man får tänka på annat en stund. 
Hemma satt jag ute på balkongen en stund. Julia kom på kvällen och vi har jobbat med matten. 
Tittar på Virgin river, första säsongen. Finns två till…
Och saknaden är så stor och för var dag blir den mer påtaglig. Jag saknar dig så. Satte upp ett nytt foto idag. 
(null)

Söndag 13 mars

Publicerad 2022-03-13 08:10:03 i Allmänt,

Sov ganska oroligt men lyckades mestadels hålla tankarna borta. Vaknade med olustkänslor och sorgen som bankade på. 
Duschade fixade frukost. Sköt undan mina tankar så gott det gick. Så hemskt att känna så här. 
Och att veta att det kommer att fortsätta kännas så här lång tid framåt. Att det är vad jag kommer att leva med resten av mitt. Att det mattas av med tiden men ändå kommer jag att bära med mig sorgen och saknaden av min fina Tomas. F-n hur kunde bli så här? Hur kunde det ske på så kort tid? 

Lördag 12 mars

Publicerad 2022-03-12 23:55:54 i Allmänt,

(null)

Redan på morgonen mådde jag dåligt. Tankarna på Tomas snurrade hela tiden runt i mitt huvud. Hur ofattbart, sorgligt allt är. Hade bokat ett pass, visste inte om jag skulle klara av att gå på det. Men det gick bra men jag grät hela vägen tillbaka till Oscar. 
Stannade hos Oscar och Johanna till sen eftermiddag, åkte ut till Clas Ohlsson och handlade fotoramar. Köpte en fejkblomma på Jysk som jag ska ha hängande i en ampel. Försökte ha riktiga blommor men glömde att vattna dem. 
Erika och Lennart har varit här i kväll. Vi har tittat på bilder på Tomas. 
Ska snart lägga mig. Klockan är mycket. Ser lite på Virginia river. 
Ska träffa Dervla och Karolina i morgon. 
Och hoppas att morgondagen blir lättare….

Fredag 11 mars.

Publicerad 2022-03-11 17:42:49 i Allmänt,

(null)

Idag är det 8 veckor sedan det hemska ofattbara hände. Då vid den här tiden satt vi och väntade, pratade, vi hade varit ute och letat. Det var mörkt då och vi tänkte så mycket på dig. Satt du ute i mörkret någonstans. Oscar och Niclas letade fortfarande. Men vid halvniotiden fick vi beskedet. Den dagen som förändrade våra liv så oerhört. Glädjen försvann. Idag har varit en någorlunda bra dag. Har varit i Skrylle och joggat femman. Resten av dagen har jag varit hos Oscar. Ska sova över här ikväll. 


Torsdag 10 mars.

Publicerad 2022-03-10 12:41:47 i Allmänt,

Dagarna går. Den här morgonen kändes tung. Tog en Atarax med risk för att bli trött. Cyklade till gymmet, körde mitt styrketräningsprogram, tar ung en halvtimme med blandade övningar. Det tar så emot att gå dit. Jag känner mig svimfärdig och helt orkeslös. Men det känns bättre efteråt. Erika besökte oss en stund sen på Mätaregränden. Vi drack kaffe och åt ett smaskigt bakverk från Willys som  Oscar åkte och handlade. Vi Whatsappade med Emelie i Singapore och fick se den söta Arthur.  Följde med Erika till Willys när jag skulle få Lykke att sova. 
Just nu känns det ok. Vet inte om den där tabletten hjälpte. 
Ska läsa en bok som Erika kom med " Drömliv, lycklig på riktigt" skriven av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander. 
Lyssnar också på Echart Tolle, alltid lär man sig något. Har svårt att tro att man kan leva så fullt ut. Men kan jag bara få hjälp att hålla tankarna i styr så är det bra. 
En dag i taget…..
(null)


Onsdagskväll 9 mars

Publicerad 2022-03-09 22:52:08 i Allmänt,

Skriver igen för jag tänkte innan i kväll när jag tittade ner på Vårdskolan att det var där vi såg varandra, jag och Tomas för första gången, och  att jag är så glad att jag fick lära känna dig, leva med dig i mer  än 40 år. Hur vår vänskap utvecklades till kärlek. Jag är så glad att jag träffade dig Tomas. Allt vi hunnit uppleva tillsammans. För att vi har Oscar och Emelie. Att du var en fin bonuspappa till Jeanette och Niclas. Du var min trygghet, du var min klippa. Vi skulle ju sitta på hemmet tillsammans, vi skulle åldras ihop. Det blev inte så. Men du ska finnas med mig i mina tankar, våra minnen ska jag vårda. Älskade vän ❤️ du saknas mig så. 
(null)

Onsdagskväll

Publicerad 2022-03-09 22:12:11 i Allmänt,

Idag är det 1 månad sedan begravningen. Hade inte tänkt på det…Jeanette påminde mig om det. Vet inte hur jag kunde glömma. Tänker ju på honom hela tiden. Kanske bra att jag inte har haft de tankarna idag. 1 månad. Snart är det två månader sedan det hände. Det ofattbara, det sorgliga…

Ser en svensk film som jag sett innan. Kommer inte ihåg hur den slutar. Ska packa träningsväskan till morgondagen. Planerar att gå till gymmet innan jag åker till Oscar. 
Törs inte lägga  mig för tidigt. 

Onsdag 9/3

Publicerad 2022-03-09 07:33:46 i Allmänt,

Sitter i soffan ser TV 4 Nyhetsmorgon. Precis som så många gånger förr. Tycker att det känns konstigt att jag kan sitta och se det efter det som hänt. Är ändå glad att jag kan se TV. Det gör livet enklare. Natten har gått bra. Tog Atarax innan jag  la mig för att sova. Hoppas verkligen att det stämmer att den medicinen inte är beroendeframkallande. 
Ska orientera med Anki och Magnus nu på förmiddagen. Känns bra att göra något annat. Tyckte att det var bra att träna i går kväll. 
På nyheterna är det förstås bara om Ukraina. Så fruktansvärt att det händer 2022. 
Vi vet inte hur det här slutar. 
Nu ska ännu en dag genomlevas. Vi får se hur den blir.  (null)


Tisdagskväll 8/3

Publicerad 2022-03-08 23:05:05 i Allmänt,

Min namnsdag (Siv ) och internationella kvinnodagen. Tidigare på dagen har jag haft flera "sorgeöverfall". 
Bestämde mig för att träna med LLIF i Skrylle. Har ännu inte träffat de andra löparna förutom Lotta. Men det gick bra. Tränade sen med Anki och Magnus i backarna. 
Åkte med Anki och Magnus. Bastade och duschade. Har gått bra härhemma än så länge. Ska snart lägga mig och sova. Ska orientera med Anki och Magnus i morgon förmiddag. Det ska bli trevligt. Jag behöver ha något annat än Mätaregränden. Fast Belle och Lykke är min räddning, de gör att jag får annat att tänka på. 
Nu ska jag förbereda lite för morgondagen innan jag kryper ner i sängen. 
(null)

Så j-vla jobbigt….

Publicerad 2022-03-08 09:14:34 i Allmänt,

Efter en bra natt ( sov hos Oscar och Johanna) så drabbades jag av vad jag kallar ett sorg-överfall nu på förmiddagen. Det slår till när man är oförberedd. Sorgen tar tag i en på ett brutalt sätt. Man inser vidden av det hemska på ett annat sätt. Det blir så påtagligt, att aldrig mer, aldrig mer. F-n, varför blev det så här?  

Måndag 7 mars

Publicerad 2022-03-07 13:36:51 i Allmänt,

Sitter i 🌞 på Mätaregränden. Har precis gått en runda med Lykke, förhoppningsvis sover hon en liten stund nu. Belle sover därinne, Oscar passar henne. Det är ett underbart väder. Nu borde racercykeln ut. Så blev det inte idag. Cyklade till gymmet på vägen hit. Med vanliga cykeln. Körde Crosstrainer i 30 minuter och några få övningar efteråt. 
Sen har jag och Oscar varit ute på lekplatsen med Belle och Lykke. Lykke fick gunga för första gången i sitt liv. 
Vi har ätit lunch, jag har passat Lykke. Ska sätta mig och läsa en av alla de böcker Erika hade med sig i går. 
(null)

Söndagskväll 6 mars

Publicerad 2022-03-06 22:19:23 i Allmänt,

Sitter på Margaretavägen. Har varit här sedan kl fem. Jag, Julia och Emma gick med Belle i vagnen upp till Oscar och Johanna. Vi trodde att hon skulle somna. Det gjorde hon inte. Hon somnade sen. Fortfarande är hon inte riktigt bra. 
Städade upp när jag kom hem. Lite stökig efter att vi varit så många och allt stök med barn som kräker och hostar hela natten och vaknar före fem. 
Haft styrelsemöte på teams med LLIF här hemma. Det gick bra. Erika har varit här. Vi drack ett glas rödvin. Ser på Sweet Magnolias. 
Ska snart gå och lägga mig. Jag hoppas på en lugn natt utan allt för många tankar. 


Kan ett hjärta brista?

Publicerad 2022-03-06 12:55:24 i Allmänt,

Ibland slår det till med full kraft, insikten om det hemska som hänt. Och det gör så ont… det känns som kroppen ska gå i bitar. Man vet inte var man ska ta vägen. Aldrig mer ska någon skriva i vår Messengergrupp: " Vill Belle träffa farfar?" Det skrev Tomas de flesta dagar. Ibland skrev Oscar " Vill farfar träffa Belle idag?"
Hur kunde det bli så här? Vad hände? Varför räckte vi inte till? Vi var så många som älskade dig och brydde sig. Vi fanns där för dig. Varför? Varför?
 

Jobbig natt

Publicerad 2022-03-06 07:02:47 i Allmänt,

Det har varit en jobbig natt inte på grund av tankarna på Tomas utan på att lilla Belle hostat och vaknat många gånger. Strax innan fem ville hon gå upp. Jag har inte hunnit tänka på annat. 
Hon har antagligen feber. Men vägrar ta medicin. Hon är ändå vid gott mod. 
Orkar inte ens ha planer för idag. Ska vara med på LLIF:s styrelsemöte kl sex på Teams.
Jag skulle kanske kolla min racer. Pumpa luft i däcken och ta ut den på en kort tur?
Varför skulle livet bli så här? 
Tomas du fattas mig så mycket så det finns inte ord för det. 


Lördag 5 mars

Publicerad 2022-03-05 09:30:34 i Allmänt,

Har sovit över hos Oscar och Johanna. Känns som det blir en tung dag. Överfalls av ångesttankar, vill att det skall vara en mardröm. Så svårt att fatta att jag aldrig mer kommer att få träffa honom. Saker jag kunde ha sagt. Om vi ändå fattat hur dåligt han mådde. Jag har aldrig bott själv. Jag är glad att jag har så många barn. Jag har ofta folk omkring mig. Men saknaden är så stor. Vet att jag måste tänka på den tid vi fick tillsammans. 40 år. Vi har hunnit uppleva så mycket, men jag tänker att vi skulle göra så mycket mera. Vi skulle bli gamla tillsammans. 
Hur kommer jag tillbaka till ett någorlunda normalt liv? Hur länge ska den här ångesten riva i bröstet? Det är ännu så nytt. Jag vet att det kommer att kännas bättre. Men jag sörjer att Tomas inte får uppleva sina barnbarn. Det är så sorgligt så det finns inte ord för det. 
F-n att detta skulle hända oss. 

Sitter i solen

Publicerad 2022-03-04 13:34:45 i Allmänt,

Kom till Oscar som hade det jobbigt med Lykke. Hon verkade jättetrött. Hann knappt lägga henne i vagnen förrän hon somnade. Hon har sovit länge nu. 
Jag har passat på att sitta i solen läst Tomas journal, vikt tvätt. Fascineras över att jag klarar av att bo/vara i detta kaos. Det är så mycket som borde struktureras upp. Så länge de själva tycker att det fungerar så ska jag kanske inte lägga mig i.  Borde lyssna lite på Eckhart Tolle kanske eftersom jag enligt honom inte  behöver känna så här om jag styr över mina tankar och känslor.  
(null)

Fredag den 4 mars

Publicerad 2022-03-04 08:02:59 i Allmänt,

Idag är det sju veckor sedan det hände. Man förstår inte att tiden inte har stått stilla. Livet utanför oss har fortsatt som vanligt. 
Inatt sov jag också bra får man väl säga  vaknade några gånger, försökt tänka på annat    Planer för idag? Ska ta mig till Skrylle och jogga femman. Sen till Oscar. Erika och Lennart var hos mig i går kväll. Vi drack lite rödvin. Även Erika. Tror att det var bra för oss alla. De hade med sig semlor. Vi tittade  på bilder från 2017. 
Nej nu ska jag förbereda mig för den här dagen. 
(null)

Går livet vidare?

Publicerad 2022-03-03 17:29:03 i Allmänt,

Hämtade mina glasögon. Nu med ny båge, gick inte att laga. Cyklade till Mätaregränden. Var så fysiskt trött. Trodde inte att jag skulle orka cykla upp dit. Gick en runda med Lykke sen. Vi gick i en timme eller lite drygt. Satte mig i solen och hon vaknade efter 5 minuter. 
Gick en kortare runda med henne sen och hann sitta i solen en stund innan hon vaknade. Är nu hemma på Margaretavägen. 
Har fixat med tvätten sen jag kom hem. Ätit en Felix vegopaj med tomater och gurka. 
Dricker ett glas rött till maten. Jeanette köpte en hel box( !) som helst måste drickas upp. Lovar att inte dricka upp den på en vecka eller så. Eller det hade kanske varit bra. 
Förstår inte hur livet ska kännas ens någorlunda bra. Tänker på dig Tomas nästan hela tiden. Hur kunde det bli så här? Min vän du finns inte hos mig mer. Mina minnen med dig ska jag bevara. Du ska finnas med mig alltid. 
Vi har våra barn. Du lever vidare genom dem. En bättre pappa, farfar eller morfar finns inte. 
(null)


3 mars

Publicerad 2022-03-03 07:50:10 i Allmänt,

En bra natt efter omständigheterna. Kanske hjälpte det att jag tog en Atarax innan jag lade mig. Ska inte vara beroendeframkallande enligt doktorn jag träffade igår. 
Idag ska jag ner på stan och hämta mina glasögon. Sen cyklar jag till Mätaregränden. Johannas föräldrar kommer sen. Då träffar jag nog Lennart och Erika. Vi får se. Vet att jag kan vara på Mätaregränden tillsammans med hennes föräldrar. Men tycker att de kan få vara själva med barnen. 
Fortsätter att hålla tankarna borta. Vill inte överrumplas av de hemska ångestkänslor jag hade i söndags. 
En ny dag att ta tag i. Genomleva på bästa möjliga sätt.  
Tomas du finns i mitt hjärta för alltid ❤️
(null)




Onsdag 2 mars

Publicerad 2022-03-02 12:17:26 i Allmänt,

Än så länge en bra dag. Julia sov över hos mig. Det var trevligt att ha sällskap. När hon gick på morgonen så gick jag till gymmet. 
Det tar emot att gå dit men jag känner att jag mår bra av att träna. En märklig känsla att stå på Crosstrainern och tänka på Tomas. Hur den sista tiden var. Och att jag nästan väntade på att han skulle komma fram och säga att han skulle gå in i det andra gymmet och köra de sista övningar. 
Var på vårdcentralen sen. Träffade en trevlig doktor. Hon skriver remiss till ett kriscenter. Hon ringer mig om en månad. Jag ska träffa henne i september igen. Hon ville diskutera min egen medicinering. 
Är hos Oscar, som vanligt, barnen gör att jag tänker på annat. 
Som sagt en dag i taget….

1 mars

Publicerad 2022-03-01 07:29:34 i Allmänt,

En ny dag att ta sig igenom. Natten gick bra. Skjuter undan tankarna. Vet att jag måste tänka dem någon annan gång. Men för att överleva just nu. Pratar med Tomas ibland. Säger godnatt till honom. 
Planer för idag? Ska ta mig till gymmet ( det är inte roligt men måste ta mig dit). 
Jag ska till Oscar sen. Hjälpa honom. Det som är så svårt är att jag tänker på mitt liv som blev så förändrat. Men jag finns ändå kvar här. Jag får träffa barn och barnbarn. Jag kan ut och vandra. Tomas får inte ta del av allt detta. 
Det är så fruktansvärt sorgligt. Varför? Varför?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela