Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

House of cards igen

Publicerad 2016-03-31 20:36:03 i Allmänt,

Fick blir roddmaskin i morse på 24/7 gymet eftersom de som öppnar på Delphinens gym försovit sig.
Efter jobbet promenad med Lufsen som går mycket långsamt och snusar på allt som finns.
Bestämde mig sen för att cykla, jag behöver känna mig bekväm på racern. Och det känns fel med gymet nu när det är ljust på kvällarna. Det blev en tuff cykling när jag vände hemåt. Motvind och backen vid Räften gjorde mig helt matt.
Lagade mat till oss. Tittat på House of cards. Snart sett alla avsnitt. Jag fortsätter att fascineras av den serien. klockan är bara halv nio och jag är trött......

Ser på "House of cards"....

Publicerad 2016-03-30 20:39:56 i Allmänt,

Varit på LLIF:s årsmöte, lite grand av en fars. Men snabbt avklarat! Och god räkmacka! Men därför ingen spinning i kväll, trist att missa Lindas intervallpass. House of Cards kaffe, kaka och dadel-chokladboll.
Känner mig så pass bra att jag tränar på morgnarna igen. Och i morgon hoppas jag att jag kanske, kanske kan springa en liten runda. Vi får se....

Sitter vid bordet och stirrar...

Publicerad 2016-03-28 17:37:17 i Allmänt,

Inser varje gång när jag är sjuk hur tacksam man skall vara att man är frisk i övrigt. Blev glad när beredskapstelefonen ringde så att jag fick göra något annat. Arbeta går alltid. Vårt jobb är inte så fysiskt belastande. 
Men nu sitter jag här igen. Med en kropp som inte är helt ok. Vill bara att dagen ska ta slut så jag får lägga mig och sova och vakna frisk. 
Skall laga mat snart. Och kanske se ett avsnitt av " House of Cards"   

Annandag Påsk och beredskap

Publicerad 2016-03-28 09:05:14 i Allmänt,

Det känns som om jag har varit sjuk jättelänge, Det är inte ens en vecka. Jag blev sjuk i onsdags. Men tänk att det är påsk, jag är ledig och vädret hyfsat och ingen LÖPNING. Och nu när jag inte är skadad på något annat ställe i kroppen.Livet är orättvist. Jag vet att det är tramsigt att tänka så med alla hemska saker som händer ute i världen. Ytterligare en självmordsbombare, nu i Pakistan, 70 st döda. Vilken hemsk värld vi lever i när man kan göra så många bra och roliga saker och leva i fred med varandra. 💚

Jag känner mig så sjuk😟

Publicerad 2016-03-27 18:22:53 i Allmänt,

I soffan igen. Gick en runda med Lufsen. Efter det har jag legat och vilat. Sovit lite. Ätit rester igen. Inga mer rester för mig nu. Jag fryser hela tiden. Jag är otroligt gnällig när jag är sjuk. Jag längtar verkligen tills jag blir frisk. Nu mår jag så dåligt så jag har ingen riktig ångest över att jag inte tränar. 
Nu skall det bli lite "House of Cards" 
Kollade febern 37,9 det är hög feber för en lågtempare som jag. 

Så trist att vara sjuk

Publicerad 2016-03-27 12:11:47 i Allmänt,

En ganska bedrövlig påskafton. Efter timmar av jobbande med mat och annat så var det så snabbt över. Två av sjuklingarna kom inte. Hela tillställningen "lyfte" aldrig. Nu har vi massor av mat över. Vi kan äta rester i dag och i morgon. Vi måste för man vill inte kasta så mycket mat. Och inte är jag bättre heller. Har sovit halvsittande. Ätit Alvedon och nu sitter jag här och små-fryser och tycker synd om mig själv. Och har försökt lösa Sydsvenskans korsord och nästan lyckats...lagt ganska mycket tid på det. Sommartid idag så den här dagen kommer att gå lite fortare känns det som....Klockan är redan 12. Skall nu samla ihop mig, äta lite rester och gå en promenad med Lufsen. Det är i alla fall tanken sen får vi se vad som händer. Kanske ser jag ljusare på livet efter det.

En liten stund i solen.

Publicerad 2016-03-26 14:37:00 i Allmänt,

Påskafton. 
Verkligen upp och ner med min influensa eller vad det nu är. Känner mig nästan frisk ibland. För att en stund senare känna mig jättesjuk. 
Har jobbat med maten hela dagen. Bakat kaka. Kokat ägg. Diskat och diskat. Känns som det är under kontroll nu. Och solen kom plötsligt fram🌞Därför bestämde jag mig för att ta premiärturen med racercykeln. Sjuk eller inte. Det blev 24 km. 
En kopp kaffe i solen och sen är det bara att sätta igång igen.


Jobbig dag

Publicerad 2016-03-25 20:10:10 i Allmänt,

Gick en runda i Skrylle med A och M i förmiddags. Fika på Skrylle-rerstaurangen efteråt. 


Sen har jag stått vid spisen för att förbereda mat till i morgon. Och det mesta har blivit dåligt tycker jag. Gjorde Aubergine sill 2 sorter, inte som jag tänkt mig. "Morotslaxen" fick inte av skalet på morötterna. Skulle gör fransk potatisgratäng enligt ett recept på nätet. Man skär potatisen i tunna skivor. Sen kokar man den i grädde och mjölk i 20 minuter. Men det brände fast. Så nu har jag en gratäng som smakar bränd mjölk. Luta att jag köper färdig potatisgratäng i morgon. Gravlaxen smakar konstigt. Känns inte som något är bra. Känner mig sjuk igen.....Tänkte att jag skulle se den nya serien som börjar i kväll med Hellenius. Den börjar först klockan 21:30. Vet inte om jag kan klara av att vara vaken så länge.
Bordet dukat. Det är jag ganska nöjd med. 

Sämre igen...

Publicerad 2016-03-24 19:30:04 i Allmänt,

Ingen löpning för mig i morgon. På eftermiddagen kände jag mig ganska sjuk igen. Har fått knapra i mig några Alvedon.
Men jag ÄR bättre än igår så det går på rätt håll. Skall gå med A och M i morgon och kanske några till i Skrylle i morgon. Billebjersrundan.
Få se hur det blir med vårt Påskafton-firande, Erika och Lennart ligger däckade i samma som jag. Lite trist för jag har handlat och planerat för detta.

Mår ganska bra

Publicerad 2016-03-24 12:06:20 i Allmänt,

Tror knappt det är sant. Men jag mår förhållandevis bra. Har inte knaprat Alvedon sedan tidigt i morse. Jag har varit och handlat. Stekt köttbullar (nödvändigt ont) gjort dadelkokosbollar. 
Kanske kan jag springa i morgon i Skrylle. 


Jag hatar att vara sjuk...

Publicerad 2016-03-23 19:55:02 i Allmänt,

När jag vaknade i morse kände jag "sjukdomskänsla", ont i kroppen, trött och svag. Gick ändå till Actic. Styrketräningen gick bra och jag kände mig piggare.Då tänkte jag att nu är jag frisk igen. Men allteftersom dagen gick så blev jag sämre. Det var en plåga att cykla hem. Gick en kort runda med Lufsen. Tog några mackor och drack lite mjölkchoklad. Har slumrat lite till och från. Och spinningen avbokade jag i alla fall. Helt galen är jag inte. Och nu ligger jag här och känner mig eländig och febrig under 3 filtar!!!!

Tisdagskväll.

Publicerad 2016-03-22 22:03:44 i Allmänt,

Trött, ligger i soffan och ser på TV. Det som skakat om världen idag är ju attentaten i Belgien. Och IS som har tagit på sig dåden. Man kan inte skydda sig från den typen av våld och man kan inte gå omkring och vara rädd heller.
Har sprungit i Skrylle ikväll. Handlat på Willys på hemvägen. Och nu skall jag SOVA.

Luften ur...

Publicerad 2016-03-21 20:47:47 i Allmänt,

Efter det att vi kom hem har vi varit igång mest hela tiden. Åkte och hämtade Lufsen hos Adam. Sen åkte vi till Skrylle och gick en runda med Lufsen. Flyinge nästa där det enda vi handlade var påskris

Påskpyntat och klart. 
Hade bokat spinning och kände att jag längtade till passet eftersom det inte har blivit mycket träning och vi har ätit och druckit och ätit och druckit. Vet inte om jag törs ställa mig på vågen i morgon bitti. Har inte skrivit in på "Lifesum" känner att kaloriöverdraget var dag har nog legat på ett par tusen över.Men när jag kom till passet så var det en ersättare för Linda. Alltid svårt med nytt pass, musiken var bra men jag satt bara och önskade att passet skulle ta slut. Och dessutom var det bara 45 minuter!!!! Så det tog ju faktiskt slut lite tidigare.I går fick jag en present av Emelie: 
En ny handväska, jag blev jätteglad, jag tror att jag kanske inte själv hade vågat att köpa den😊. Den gamla har nu åkt i soporna.
Och nu i kväll när vi lagat och ätit mat så gick luften plötsligt ur mig och jag kände mig helt slut.Och i morgon är det vardag igen!

På väg hem

Publicerad 2016-03-21 20:28:17 i Allmänt,

Då är vi på väg hem. Det har varit trevliga dagar. Vi har hunnit se massor. Vi har ätit god mat. 
Bästa maten var nog sista kvällen då vi åt på en restaurang nära där vi bor. 
Trevligt ställe som jag inte minns namnet på. 

Torget på kvällen. 
Kvällen avslutades på Black Angels takterrass. Lite magiskt att sitta däruppe i värmen från gasollamporna. 
Får mail från Iform. 
Känns som om de vet hur mycket jag ätit och druckit den här helgen. 

Kallt i Prag.

Publicerad 2016-03-20 17:14:00 i Allmänt,

Kallaste dagen hittills. Efter en god frukost gav vi oss med taxi upp till Hradvany ett område med slott och kyrkor och andra gamla byggnader. 
Det var ett stort område och svårt att hitta. Att det var så kallt gjorde det hela lite jobbigt. De andra bestämde sig för att åka tillbaka till stan. Tomas och jag begav oss upp till området igen. 
Vi hittade en trevlig restaurang: 
Där fick vi god pasta och drack en stor Pilzen. 
På hemvägen tittade vi in i ett antal trevliga små butiker. 
Druckit kaffe och ätit upp det sista godiset. Nu väntar badet. 
Glömde förresten skriva att jag faktiskt gav mig ut på en joggingrunda i morse. 
Här lite bilder från den:


Utanför Kafkas museum. 

Joggade drygt 5km😊

Erika 80 år.

Publicerad 2016-03-19 23:38:07 i Allmänt,

Firandet började vid frukosten att en tårta levererades. Då vi började dagen ganska onyttigt. Men god var den😊. 
Sen gick vi på stan. Vi gick över Karlsbron.
 
John Lennon Wall. 
Drack Warm vine på en liten pub/restaurang. 
Åt på en fransk restaurang. Gick massor av trappsteg upp till utsiktstornet som påminner om Eiffeltornet. 
Promenad hem. 
På kvällen åt vi på en fantastisk restaurang. Blue Ducklin. 
Verkligen att rekommendera. 
Kvällen avslutades med att vi gick hem över Karlsbron. Prag är otroligt vackert på natten också. 






Känns som om klockan är mycket mera..

Publicerad 2016-03-18 22:30:12 i Allmänt,

Ganska så trött efter att ha gått upp tidigt. Sovit ganska dåligt. Är alltid stressad när jag skall ut och resa. 
Prag levererade verkligen idag. Strålande väder. Fantastiska byggnader. Tyvärr hamnade vi på en dålig restaurang på kvällen. Il Gusto. Vi väntade mer än en timme på maten och när den väl kom.... Min risotto var ok men... Billigt var det men jag tror att vi alla hellre hade betalat det dubbla. 
I morgon fyller Erika 80 år. 🍾🎁🎉





Det mesta är fixat nu

Publicerad 2016-03-17 21:14:00 i Allmänt,

Nu har vi lämnat av Lufsen till bästa hundvakterna Line och Adam.
Det känns konstigt att inte ha honom springande runt här.
Oscar och Linda kommer vid tio och då skall vi äta.
Jag har alltid resfeber och oroar mig för allt som kan gå snett. Att jag skall glömma pass och biljett, att taxin inte skall komma...o.s.v.
Jag kommer att ha flera klockor ställda....😊

En lång "att göra lista"

Publicerad 2016-03-17 13:42:04 i Allmänt,

Skönt att vara ledig från jobbet. Har gjort ärenden och fixat en stor del av dagen. Varit på Erikshjälpen och köpt ytterligare några minnes jultallrikar. Jag har en idé att ha dem till assietter under juletiden. Har köpt 17 st Bing och Gröndal för 170 kr. Alltså 10 kr styck. En annan idé är att köpa udda mattallrikar som jag tycker är fina och använda dem istället för mina Ikea- tallrikar. Hittade 2 stycken idag 😊. Njuter nu av solen. Nästan för varmt här inne i uterummet. 

Mina tallrikar. 

Samlingen av jultallrikar. 

Vardagslycka 🌻

Publicerad 2016-03-16 17:41:04 i Allmänt,

Vardagslycka att komma hem solen skiner, gå en runda med Lufsen. Hinna sitta och fika en stund i uterummet, läsa dagens Sydsvenska och se fram emot kvällens spinningpass. Innan solen försvinner bakom grannens hus och kylan gör dig påmind. 

Trött...........

Publicerad 2016-03-15 21:50:38 i Allmänt,

Ser på Badhotellet. En små-mysig serie. Är trött i kroppen efter Skrylle och kanske satt söndagens 15 km också i benen.
Tränade i morse på gymet. Stressade hem från jobbet för att hinna till Lidl och köpa speciella mattor till trappan för Lufsens skull. Han halkar i trappan. Sen promenad med Lufsen och sen Skrylle. Kände mest för att inte åka dir, men efteråt känns det alltid bra.
Kommer att stupa i säng i säng efter badhotellet.

Ledig dag

Publicerad 2016-03-14 15:34:15 i Allmänt,

Skönt med en extra ledig dag.  Låg till halvåtta. Sen blev det en lång frukoststund framför TV:n. Lite fixande med disk och tvätt. Långpromenad med Lufsen. Lunch med Tomas. Stack till gymet sen. Hade problem med vänster axel, ingen träningsvärk i benen efter gårdagens  löprunda men ont i axeln. 
Avslutade passet med massagestolen. 
Tur att jag har ett träningspass kvar. Så att jag får äta lite mera. Fattar inte att man får äta så lite. " mina" kalorier tar så fort slut. 
Jag hade aldrig klarat en 5:2 diet eller liknande. 


Däckade i soffan

Publicerad 2016-03-13 17:50:00 i Allmänt,

Vi ligger däckade i var sin soffa, Tomas och jag. Årliga vinterbadet i Bjärred stod på listan i dag. Sprang ut med Anita. Hon drog hela tiden och därför blev det en bra tid. 1.25 14,4 km.Tomas sprang därute. De andra cyklade eller gick. Ganska kallt, bara någon plusgrad. Ingen sol idag. Men vi bastade och badade. Åt Pizza på V.E.S.P.A. efteråt. 

Vi var tvungna att handla mat på vägen hem. Och efter kaffe med typ en näve små choklad påskägg somnade jag i den ena soffan och mannen i den andra. Han sover fortfarande men jag tänker att jag måste återvända till nuet och dagen.
Men inte kommer jag att o rka så mycket mera idag. Tur att jag är ledig i morgon.

Melodifestivalen final

Publicerad 2016-03-12 21:08:09 i Allmänt,

Efter promenad i Skrylle, god mat, god efterrätt, så sitter vi här i soffan Tomas och jag och tycker oftast precis tvärtom. I finalen i Melodifestivalen. Kanske ser vi inte ens den färdig utan får läsa resultatet i morgon. I morgon skall vi springa till Bjärred. Eller jag i alla fall. Tomas springer nog därute.

I form

Publicerad 2016-03-12 15:36:05 i Allmänt,

Tidningen alltså. Tog en prenumeration eftersom det var ett snyggt Kari Traa träningsset. Som om jag skulle behöva fler träningskläder. Nu har jag fått mitt andra nummer och nu häller det att skyndsamt säga upp prenumerationen. 
Det finns en del matnyttigt men.....

Som om man behöver en app för att andas rätt......

Havregryn är billigt....bättre att göra gröten själv. 

Inte så hemskt dyr i alla fall men jag tror inte att den gör några underverk. 

Det här tycker jag är bra😊
Myser i uterummet och vilar upp mig efter sötnosarna Emma och Julia. 




Lätt offer😊

Publicerad 2016-03-11 22:56:24 i Allmänt,

Barnbarnen vet hur de skall få sin vilja fram. Åt med Emma och Julia på Fäladstorgets Pizzeria. Efteråt skulle vi handla godis på Ica. Vi hamnade på Hemmakväll också. 
Sen såg vi Tzatziki med vänner här hemma. 
Nu sover de sött och det skall jag också göra snart. 💤💤

Börjat titta på House of cards...

Publicerad 2016-03-10 21:09:35 i Allmänt,

Har sett fram emot "House of cards"Fjärde säsongen nu på Netflix.
Lite besviken. Ju längre serier fortsätter ju mer tappar de. Men vi får se så tyckte jag också när jag började se säsong 3.
Sprang på löpbandet i morse på gymet eftersom jag har beredskap och inte visste om jag skulle hinna träna i kväll.
Efter jobbet blev det Viggo med K och C. Tog en fiskburgare, vilket visade sig vara panerad spätta. betyg C verkligen tycker att de borde ha en riktig fiskburgare.Den tjeckiska ölen var god!
Väl hemma har jag satt i mig massor, hemgjord bananglass, Banan, äpple, apelsin och valnöts, mandel och russinblandning. Och jag är fortfarande hungrig men nu är mina "kalorier snart slut på Lifesum.
Min nästan nyttiga glass. 



Mitt i veckan

Publicerad 2016-03-09 21:07:53 i Allmänt,

Ännu en helt vanlig dag har passerat. Ligger i TV-soffan. Ser på längd-skidåkning. Hemskt så många norrmän det finns. Har varit på spinning med Linda. Roligt intervallpass. Men jag har svårt att hitta motivationen i min träning. Vill att det skall kännas roligt att springa. Att benen skall kännas lätta och flyga fram. Att känslan under löpning skall kännas skönt och att det inte bara är känslan efter löpningen som skall kännas bra.Spinning kan inte ersätta löpning.

Trött sov dåligt i natt.

Publicerad 2016-03-07 21:04:12 i Allmänt,

Låg vaken mitt i natten i ett par timmar. Frukost med Emelie innan hon åker tillbaka till Sthlm. Fick ledigt från jobbet. Körde henne ner till stationen. 
Vi var sena hela dagen. Ingen lunch. Sen jobbade vi över till kvart över fem. 
Stressade hem till Lufsen. De blev en kort runda. Jag tror inte han märker skillnaden. Sen till Actic och spinning med Linda. Har ätit, sett När och Fjärran. Där det bl.a var reportage från Georgien. Det skall bli spännande att åka dit. Nu är jag så trött så trött....😴💤

Melodifestivalen andra chansen😩

Publicerad 2016-03-05 20:33:02 i Allmänt,

Inget jobb idag. 
Ett varv på Nova med Emelie. Blev några fynd på Camilla. Handlade mat på Coop. Promenad med Lufsen. Emelie drog till Malmö. Jag lagade mat. Tomas gick till gymet. Vi åt när han kom hem. Lite ångest över att jag inte har tränat idag. 
Vi ser på andra chansen och det är ganska dåliga låtar....😟. 

Lördagsmorgon

Publicerad 2016-03-05 08:13:47 i Allmänt,

Soffan och Nyhetsmorgon som vanligt. Inte många roliga nyheter. Stina Nilsson vann en sprint före norskorna 😊. 
Annars bara elände. 

Idag kommer Emelie hem. Efterlängtad. 
Nu är alla barn verkligen utflugna. J i Kongo, N i Kävlinge, O i Malmö och E i Stockholm. Även de som bor nära träffar man inte så ofta. Alla har fullt upp med sina liv. 
Få se vad den här dagen har att erbjuda. Skall läsa tidningen som kom väldigt sent i dag och sen är det light makeover för huset. Och kanske måste jag in och jobba. 

Fredagskväll och beredskap

Publicerad 2016-03-04 20:44:29 i Allmänt,

Skulle ha passat Emma och Julia i kväll och la upp dagen efter det. Gick på gymet i morse och bestämde mig för att avstå träning på kvällen för att hinna hem tidigare. Om jag inte jobbade förstås. Det blev inget jobb. Och ingen Emma och Julia eftersom planerna ändrades. Nu kommer de nästa helg istället.... och i stället för träning efter jobbet blev det Willys och när jag kom hem hittade jag yngste sonen sovandes i soffan så då ändrades planerna igen. Inte ofta vi träffar honom nu. Så maten tillagades i en hast, torsk i ugn, sallad, ris kokta ägg och crème fraiche-sås. Roligt att träffa honom.Innan han drog iväg till Kävlinge för att träffa en kompis.
Och här sitter vi nu Tomas och jag, i varsin soffa, med varsin dator och Youtube på TV:n. Och tittar/lyssnar på musikvideos. Är det ett meningsfullt liv? Och jag har beställt en kamera på Netonnet, vill inte slösa tid på att åka runt och titta på kameror. så kan man också fråga sig, behöver jag en ny kamera????

AW

Publicerad 2016-03-03 19:18:00 i Allmänt,

Är hemma innan 19 efter en After work. Musiken var för hög. Maten var god (Gratis mat) Två små öl, goda, SamuelAdams och Lagunitas pale ale.
Satte tussar av servetten i öronen. Tycker att det är ett bra initiativ med PubAkuten. Men varför måste de spela så högt?
Gick på Actic i morse och sprang fartökningar på löpbandet i 30 minuter, enligt min app (Lifesum) skulle det bara vara värt 180 kalorier. Det köper jag inte.


Fast i ekorrhjulet?

Publicerad 2016-03-02 21:48:20 i Allmänt,

I morse när jag vaknade så kunde jag inte förstå varför jag vill jobba efter 65 år. När det är så SKÖNT att ligga kvar i sängen. Jag tänkte också på att vi alla (nästan alla) är fast i ekorrhjulet, dag efter dag. Och då tänkte jag varför heter det ekorrhjul? Det borde vara hamster-hjul... Hittade svaret i Wikipedia: förr hade folk ekorrar som sällskapsdjur och då fick dessa stackars ekorrar springa i ett hjul.
Och vi människor har löpband, crosstrainers, stairmasters, motionscyklar, you name it....En annan sak som jag tänker på ofta när jag går in på sjukhuset är strömmen av folk, från garagen, cykelställen busshållplatsen, folk som strömmar ut från sjukhuset som jobbat natt, lite gråa i ansiktet, vissa tänder en cigg det första de gör när de når den friska luften. Om man tittar på oss uppifrån så måste vi likna en myrstack. och det är samma dag efter dag.
Jag gör också samma sak, idag cyklade jag dock in på Willys på vägen hem för att handla. Men sen promenad med Lufsen och efter det Actic och ett ekorrhjul: Spinning, ett fantastiskt roligt och jobbigt pass med Linda. Och på vägen till jobbet blev det också Actic och ett kortare styrketränings-pass...som vanligt.
och nu skall jag plocka i hop mina träningskläder för morgondagen.

Tisdag och inget Skrylle.

Publicerad 2016-03-01 21:08:11 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll kom hem strax före sex. Gick först ut med Lufsen. Bestämde mig för att inte åka till Skrylle. Sprang en runda här hemma. Det gick så tungt. Inte ens efteråt upplevde jag den känsla av välbehag jag brukar uppleva. Idag kunde jag förstå hur svårt det måste vara för de som aldrig tränar  att försöka börja träna. Det fanns inget positivt alls. Och appen gör mig nervös. Jag äter för mycket varje dag. Tror jag skall sluta registrera min mat. 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela