Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Nyårsafton 🍾🥂

Publicerad 2023-12-31 07:19:38 i Runningforward.blogg.se,

Årets sista dag. Jag känner mest ångest inför den. Tänker på året som gått. Har gjort så många saker. Tillsammans med GunMarie besökte vi vår familj i Kenya. Holland med Erika och Lennart, Leif och Helena. Träningsresa på Limnos med Anki och Magnus. Besteg Kebnekajse med LLIF-gänget. Vandring på SanktOlavsleden med Gerd. Besökte Emelie med familj i Singapore, snabbesök i Jakarta. Några dagar i Stockholm med Emelie, Jeanette och Gerd nu i början på december. 
När man tittar på det så ser det ut som ett roligt år. Och det har det väl varit också på sätt och vis. Men sorgen och saknaden finns där hela tiden. Lära sig leva med det och det har jag väl delvis gjort, men jag känner en stor ensamhet. Saknar Tomas så att det gör ont. 
I morgon är det ett nytt år. 
Fick den här fina tomten av Anita, Camillas mamma. 
(null)




Årets näst sista dag.

Publicerad 2023-12-30 07:09:28 i Runningforward.blogg.se,

Jag har ont i min Axel. Jag känner ingen lust att gå upp ur sängen. Tycker att livet är tungt nu. Finns det en mening med livet tro? Det är i så fall vår egen uppgift att ge det mening antar jag. Vad styr våra liv? Ödet eller slumpen? Vet att jag har det bra. Har en stor fin familj. I Sverige har vi fred, alla krig som pågår ute i världen. Jag har det hyfsat ekonomiskt. Men jag känner ändå en stor ensamhet. I morgon är det nyårsafton. Jag tror att jag ska vara själv. F-n vad jag saknar dig Tomas. 

29:e december

Publicerad 2023-12-29 08:30:16 i Runningforward.blogg.se,

Fredag idag. Regnigt och blåsigt, så har det varit mest hela julhelgen. Belle och Lykke övernattade hos mig mellan onsdag och torsdag. Oscar hämtade dem vid lunchtid. Han undrade om jag hade lust att komma på kvällen. Jag tänkte att det kunde jag. Hade tänkt åka till Skrylle men ombestämde mig och tog ett varv på Sankt hans backar. Tänkte att det skulle vara blött men inte att det skulle vara så halt. Trillade flera gånger, gräset var snorhalt. En av gångerna slog jag i axeln, trodde inte det var så farligt först men det började göra ondare och ondare. Var på Mätaregränden på kvällen. Gjorde en laxpaj, hade rökt lax som blivit över och med ett datum som snart skulle gå ut. Kvällen gick hyfsat nen att kunna somna med den värkande axeln var svårt. Vet inte om det är bättre idag. Lite kanske. Har ätit en macka och druckit kaffe i sängen och kollat på Annika. Ska ta ett pa Alvedon och hoppas att det hjälper lite. 
(null)

27 december

Publicerad 2023-12-27 15:38:49 i Runningforward.blogg.se,

Började dagen med att dammsuga och plocka upp. Gick sedan till gymmet. Körde ett kortare styrketräningspass. Gick sedan tillbaka hem, då var Eva, Jakobs mamma på väg hit för att hämta Jakobs kvarglömda telefon. Jag mötte henne på parkeringen och hon fick telefonen. Sen valde jag att gå ner till stan för att inhandla ett presentkort på Kicks. Gick tillbaka, har ätit, ser på en TV serie. 
Snart kommer Belle och Lykke, de ska sova över. 
Första gången båda sover över tillsammans.  (null)



Fortfarande annandag jul anno 2023

Publicerad 2023-12-26 21:02:16 i Runningforward.blogg.se,

En intensiv dag. Följde med Emelie, Arthur och Jakob till stationen. Vi tog bussen ner. De kom iväg vid 13-tiden. Jag gick hem körde till Skrylle joggade 5:an. Körde till Oscar och Johanna, passade de söta barnen nedan föräldrarna tränade. Kom hem vid sex-tiden. 
Sen har jag ätit sett på tv, druckit lite vin, ätit glass och choklad. Känner mig låg saknar Tomas, gick förbi graven på vägen hem från stationen. Kan inte fatta hur han kunde lämna oss alla. Men vet att han inte tyckte att han kunde göra annorlunda. 
(null)

Annandag jul 🎄

Publicerad 2023-12-26 07:26:02 i Runningforward.blogg.se,

(null)
Tredje natten på Place. Rummet är helt ok, men så kallt. 🥶. Skulle inte välja att bo här igen om det inte ligger så nära som det gör. Det tar mindre än 5 minuter att gå hit. 
Har inga planer för dagen, måste på något sätt träna. 🏋️‍♀️.  Det kommer att bli tomt när Emelie med familj åker till Köpenhamn. Men hon och Arthur kommer tillbaka om någon vecka. 

25 december

Publicerad 2023-12-25 13:37:42 i Runningforward.blogg.se,

(null)
Idag för två år sedan hade vi bestämt att vi skulle gå en runda i Skrylle Tomas och jag. När vi gick till bilen berättade han att han inte mådde bra. Han ville att jag skulle köra. Han hade mått dåligt sedan den 23:e men inte berättat det. 
Vi gick en runda ner till Dalby Söderskog. Det var så vackert. 
Just nu skiner solen men det blåser väldigt mycket. Emelie och Jakob har gått över till Erika och Lennart för att spela Canasta. Arthur sover. 
Jag mår inte riktigt bra, har inte tränat på länge, har verkligen abstinens. 
Vi hade en trevlig julafton hos Niclas i går. I morgon åker Emelie, Jakob och Arthur till Köpenhamn. De ska vidare till Sälen sen. Mycket resande, men de är unga och klarar av det. Känns konstigt att inte ha någonting planerat nästa år. Inga resor alls inbokade. 
Det har varit en bra jul eller så bra den kan vara, utan Tomas blir det aldrig mera bra. 
Bra nog får nog vara mitt motto, "good enough". 

20 december

Publicerad 2023-12-20 08:19:24 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Nyhetsmorgon som så många gånger förr. Är fortfarande förkyld men mår ganska bra. Hade tänkt träna men hoppar nog, vill känna mig frisk. Har ändå en hel del att göra idag. Ska handla, städa lite. Emelie och Arthur kommer idag. Ska bli mysigt. 
I övrigt känner jag mig låg. Tycker att livet är orättvist, att jag blev drabbad. Men vet att så är livet, det händer inte bara andra. Behöver träffa någon tror jag. Men att träffa någon i min ålder verkar inte vara det lättaste. Vi får väl se hur livet fortskrider…..

Nej det är inte bra

Publicerad 2023-12-19 21:31:54 i Runningforward.blogg.se,

När folk frågar " Hur är det"? Vad ska man svara? "Allt är väl så bra det kan vara men bra kommer det väl aldrig att bli igen"   Livet kommer aldrig  att bli som vanligt igen. 
Ser på Malou möter Camilla Läckberg. Intressant program. Det är tisdag, snart julafton. Snart har det gått två år sedan du försvann ur mitt liv Tomas❤️. 
  


Tisdag 19 december

Publicerad 2023-12-19 11:39:16 i Runningforward.blogg.se,

5 dagar kvar till julafton. Inte mycket till julstämning utomhus. Har varit en " busy" morgon. Lämnade Belle som sovit över kl nio på förskolan. Gick sedan till sjukhuset och träffade Julia som var på ögonkliniken. Hon har sedan följt med hit. Gick förbi kyrkogården och satte en julros i en av vaserna. I den andra står ljung. Har städat upp lite. Vet inte riktigt vad jag ska göra av alla timmar innan det är dags för att åka till Skrylle. 
(null)


Måndag 18 december

Publicerad 2023-12-18 07:45:05 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade inatt med halsont och huvudvärk. Alvedon och Ipren och till sist somnade jag om. Så trist att bli sjuk. Hade velat träna, enda träningen i lördags på många dagar. Men nu är det som det är……

17:e December

Publicerad 2023-12-17 18:15:01 i Runningforward.blogg.se,

Var blir tiden av? Fattar inte att halva december har gått. Det är söndag, Emelie och Arthur har åkt till Göteborg. Belle skulle sova över, allt gick bra till en början, men sen flippade hon ut över några örhängen som hon tyckte satt fel på henne. Jag fick inte hjälpa henne så till sist körde jag hem henne, ville inte bråka med henne när hon var så ledsen. 
Känner mig rätt låg. Tanken på nyårsafton gör mig sorgsen. Har ingen att fira den med. Känner mig så ensam, patetiskt att inte ha någon att vara tillsammans med. Ser på en dålig julfilm, dricker öl och tycker synd om mig själv. 
Hur kunde livet bli så här? Vi skulle ha vår bästa tid? Den lättaste delen av livet med bra ekonomi och massor av tid. Tid för barnbarnen, tid för vandringar. 
Testade Anammas piroge, goda tyckte jag.  (null) 

(null)




Hemma igen

Publicerad 2023-12-13 21:32:53 i Runningforward.blogg.se,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag kom hem igår efter några fina dagar i Stockholm. Vi bodde på ett lägenhetshotell i Hammarby Sjöstad. Jag kom ju dit på fredagen, träffade Gerd och Ronja på Sickla och åkte med Gerd tillbaka till Årsta för att hämta hennes saker. På kvällen åkte vi in till centralen och mötte Jeanette som kom från Kramfors. Träffade Jeanettes faster Anita med döttrar, trevligt att ses efter så många år. Jag och Gerd mötte Emelie som kom med tåg från Göteborg vid lunchtid, Jeanette stannade kvar och pratade med sina släktingar. På kvällen gjorde vi alla tillsammans en runda i stan för att se den vackra julbelysningen. Gerd åkte hem på söndagskvällen, Jeanette och jag följde med henne till stationen. På måndag åkte vi in till stan på förmiddagen, på eftermiddagen hade Jeanette föreläsning, jag träffade en gammal arbetskamrat. På tisdagsmorgonen gjorde Jeanette sin starroperation, vi hann checka ut i tid. Tåget avgick också i rätt tid och vi anlände till Lund bara några minuter sena. 
Johanna hämtade oss vid stationen, så skönt att slippa ta bussen. 
Idag har vi haft en ganska intensiv dag. Vi åkte ut till Coop och handlade. Erika och Lennart kom på lunch vid ettiden. På kvällen hade vi Oscar, Johanna och barnen här på mat. Nu har lugnet lägrat sig, Arthur sover, Emelie har lagt sig. Jag har sett på julfilm. 
Borta bra men hemma bäst. 


Resdag

Publicerad 2023-12-08 07:08:41 i Runningforward.blogg.se,

Har aldrig gillat avresedagar. Kan inte slappna av förrän jag sitter på tåget eller flyget. Är oftast ute i mycket god tid. Det som har börjat hända mig på " äldre dar" är att jag kan glömma att lägga ner viktiga saker. Till exempel förra gången när jag åkte till Singapore glömde lägga ner badkläder och en hårborste bland annat. Det går ju att köpa men bara det att jag inte hade tänkt tanken ens. Hårborste har jag med nu och badkläder behöver jag inte. Fortsättning följer…

Delat säng med Siri 🐈

Publicerad 2023-12-07 07:54:01 i Runningforward.blogg.se,

Kattvakt i en natt. Oscar och Johanna och barnen är i Göteborg, på Liseberg. De har sovit över där. Så jag har passat deras katt Siri. Hade en ganska intensiv dag igår. Joggade en runda på morgonen på halkigt underlag, var nog mest som snabb gång. Bakade lussebullar och frukostbullar för att ha när Emelie kommer hem. Åkte till Mätaregränden på eftermiddagen, umgicks med katten. Var sedan på 45 minuter spinning. Erika kom sedan. Vi fikade, såg två avsnitt av Studio 65. Körde henne hem sen. Har sovit ok. Siri har sovit med mig och legat stilla större delen av natten. 
Planer för idag då? Tanken är att gå till gymmet, känner inte alls för det. Men kanske bra att träna eftersom det nog inte blir så mycket träning de närmaste dagarna. 
(null)
Lussebullar med mandelmassa 
(null)
Siri
(null)
(null)


Tisdag 5 december

Publicerad 2023-12-05 07:44:06 i Runningforward.blogg.se,

Ensamhet, men vet att jag ändå har det ganska bra,  saknar Tomas varje morgon jag vaknar, varje kväll, varje dag. Den här känslan av ensamhet, vi sa inte mycket till varandra på kvällarna, men han låg där på soffan, lyssnade på musik. Antar att jag måste acceptera att mitt liv är så här nu, försöka lära känna andra människor. Jag får väl ha det som löfte inför nästa år. 
Idag då? Ska försöka ta mig till gymmet, eventuellt till Mätaregränden, sen Skrylle på kvällen. 
(null)

Söndag 3 december

Publicerad 2023-12-03 07:19:37 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade tidigt som vanligt men kände mig  ganska utsövd. Ser just nu på julkalendern. Det är första advent. Jag har ätit frukost. Julia kommer hit mitt på dagen en stund mellan sina jobb. Jag måste träna. Borde springa en runda. Men vill helst inte åka till Skrylle, gillar inte att köra på vinterväglag. Men jag känner mig så kraftlös, har ingen lust. Vill ju inte vara så här. Tycka synd om mig själv. Vill känna lycka och glädje. Men det är så svårt. När ska livet kännas bra igen? Blir det någonsin bra igen?

Lördagskväll 2 december

Publicerad 2023-12-02 20:20:19 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är kvart över åtta. Egentligen är jag redo att lägga mig. Men att lägga sig så tidigt en lördagskväll. Gick en runda ner till stan, gick genom Botaniska trädgården. Köpte bubbel på systemet, hittade en bok till Arthur på Akademibokhandeln. Lagade mat när jag kom hem. Har skrivit protokollet från vårt möte i onsdags. Har sett en film på Netflix. 
(null)

(null)

(null)

Lördag 2 december

Publicerad 2023-12-02 12:06:30 i Runningforward.blogg.se,

Min ensamhetskänsla fortsätter, har varit på ATC, tufft pass. Jag gick dit, svårt att cykla, både beroende på underlaget och det faktum att växlarna låst sig och det i ettan. 
Underbart väder därute, ska gå en promenad i botaniska trädgården och kanske på kulturen. Få se om jag känner mig bättre efter det. Jag måste skriva protokollet från onsdagens möte. Kollade bio men hittade ingen film jag ville se. Är detta mitt liv nu? 

Fredag 1 december

Publicerad 2023-12-01 18:52:43 i Runningforward.blogg.se,

Tror knappt det är sant, 1 december, snart är det två år sedan Tomas lämnade oss alla, två år, hur kan det ha gått så lång tid. Idag kände jag av min ensamhet. Jag har min familj, den är stor, den är underbar, men jag skulle verkligen behöva någon att prata med. Vet inte om problemet vore löst med att träffa en ny man. Tomas var verkligen min bästa vän. Den jag kunde prata med om allt. Jag tror inte  att jag någonsin förstod hur han mådde. När man sitter här med facit i din hand faller mycket på plats. Älskade, älskade Tomas, ikväll dricker jag vin 🍷, har jullåtar på tv:n. Har ingen att prata med, patetiskt, vill vrida tiden tillbaka. Nästa år fyller jag 70, inbillar mig att jag fortfarande har några bra år kvar. Fortfarande känns det osannolikt att detta har hänt. Att det kunde bli så här, mitt i våra bästa år.
 Passade Belle och Lykke idag, vi fastnade i hissen, snöret till pulkan fastnade på något sätt.  Vi blev utplockade efter en timme ungefär. Belle blev ledsen, Lykke somnade. 
Gick en runda i stan i kväll, vackert, fina julbelysningar. Nu sitter jag här och stirrar in i en youtubejulbrasa och dricker vin och längtar efter en vanlig människa att prata med. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela