Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tisdag 31 maj

Publicerad 2022-05-31 22:29:35 i Allmänt,

Körde bil till Mätaregränden, gick till gymmet och körde Crosstrainer 30 minuter. Passade sedan Lykke medan Oscar tränade. Gick ner till Fäladstorget med Lykke och handlade lunchmat till oss. Det blev torsk i ugn och potatisgratäng med rivna morötter till. 
Åkte hem till Margaretavägen sen, Julia kom lite senare. 
Jag åkte till Skrylle, vi körde Tabata på gräsmattan, jag, Anki och Anita. Sen hade vi styrelsemöte i LLIF. Det blev en ganska bra kväll. Nästan normalt en stund. 
Sett ett avsnitt av Badhotellet. Ska snart sova. 💤💤💤

Måndag 30 maj

Publicerad 2022-05-30 18:48:48 i Allmänt,

Ligger i soffan, en filt på benen ett urdrucket rödvinsglas, har ätit en halv chokladkaka 
( stor) ätit Felix skaldjurspaj, orkade inte fixa en enda grönsak. Ser på working moms. Har tagit en Ipren för min nackvärk. Känner mig helt slut. Och jag saknar Tomas så att det gör ont. 
Det har varit en helt ok dag. Jag har tillbringat den med Lykke. Erika passade henne när jag hämtade Belle på förskolan. 
Oscar har åkt till Border Shop med en kompis. Han åkte tidigt imorse så även den här natten sov jag på Mätaregränden. Det var mysigt att sova med Belle. 
Hann i allafall med ett spinningpass med Suzan, är så glad för det, blev så trött. 
För att snabbt berätta om gårdagen. Jag och Dervla hade en trevlig cykeltur i Lomma. Åkte till Niclas på vägen hem. Vi drack kaffe och jag fick blommor med mig hem. 
Åkte sedan hem och duschade, hälsade på Erika och kvällen tillbringades med att se finalen i Robinson med Oscar och Johanna. 
Emelie morsdagspresent ligger bredvid mig. Tror jag vill vänta med att öppna den. Är så trött…..
(null)



Söndag Mors dag 🌹

Publicerad 2022-05-29 09:17:51 i Allmänt,

Har sovit hos Oscar i natt, tillsammans med Belle. Hon sov bra men inte jag. Vet inte hur många timmar jag låg vaken. I morse var en stressig morgon. Vi körde Oscar till Flyinge, han skulle hämta bilen därute. Sen körde jag till Lomma  det visade sig sen att Dervla är mycket försenad men jag har svarat på meddelanden och lastat av cykeln. 
Erika hälsade på hos Oss på Mätaregränden igår. Vi handlade, lagade mat och drack kaffe. Pratade mycket om Tomas. 
Det är fint väder idag. Hoppas på en fin runda här i Lomma. Det verkar dock vara ganska svårt. Kartan är dålig. Vi får se hur det går  
(null)

Jag tror jag går sönder…

Publicerad 2022-05-28 15:20:15 i Allmänt,

Satt och tittade igenom en del av Tomas saker. Kort som han sparat och hans 
" Norrlandsbok". Den han skrev våra första år innan Oscar och Emelie föddes. Kort han sparat från sin mormor och morfar. Små lappar från Emelie till hennes " Papi". Fan vad det gör ont. Hur kunde det bli så här? Tomas min älskade Tomas. Varför förstod jag inte?
Ibland känns det så förfärligt så det går inte att beskriva. Ett liv utan dig Tomas…

Lördagsmorgon

Publicerad 2022-05-28 08:08:17 i Allmänt,

Sitter i soffan framför tv:n. Ser på nyheterna. Har tagit på mig träningskläderna så nu hoppas jag att det blir av. Har anmält mig till ATC med Suzan. En vecka sedan jag tränade senast. 
Sen väntar en helg där logistiken ska fungera. 
Vi får väl se 
på måndag kväll om allt gick som det skulle.  (null)

Fredagskväll

Publicerad 2022-05-27 22:40:19 i Allmänt,

Den här dagen har varit så lång. Den har dessutom känts så tung. Tankarna på Tomas har kommit hela tiden. Vissa dagar går det ganska bra, andra så tunga. 
Vi åt på Fäladstorgets pizzeria, jag, Oscar och Erika. Lykke var med och skötte sig förträffligt. Följde med Oscar hem, cyklade hem när Johanna och Belle kom hem. 
Satt en kort stund på balkongen. Erika kom sen och vi tittade på Gina Dirawi och hennes program om sin existentiella ångest. Vi drack vin och åt choklad. 
När Erika gått såg jag ett par avsnitt av Working moms. Helt galen den serien. 
Nu ska jag sova och i morgon MÅSTE JAG TRÄNA 🏋️‍♀️! Kvittar om jag känner mig täppt i näsan och raspig i halsen. 

Fredag 27 maj mitt på dagen

Publicerad 2022-05-27 14:51:37 i Allmänt,

Tiden går sakta. Inget känns bra. Lykke sover. 
Hon har sovit länge. Har rensat lite ogräs. Sen började det regna. Tvättat. Satt igång en diskmaskin. Slängt skräp. Nu skiner solen så jag skulle kunna gå ut igen. Men jag har ingen lust. Det är så mycket kirskål….
Idag är en skitdag. Vet att livet inte någonsin blir detsamma igen och det känns så svårt att det ska vara så. Glädjen är borta även om det finns mycket att glädjas åt.
Jag är trött…..


Fredag 27 maj

Publicerad 2022-05-27 03:11:43 i Allmänt,

Nu hände det igen! Bloggen stängde ner sig mitt i mitt långa inlägg. Blir så sur. 
Vill inte kliva upp ur sängen. Känner mig förkyld och får väl skippa träningen idag igen. 
Igår besökte vi, jag och Erika, Leif och Helena i Helsingborg. De har flyttat till en fin lägenhet. Bra planerad och med en jättefin balkong. 
Vi blev bjudna på god mat. Gick en runda i området som hade stora grönområden mellan husen. Kaffe sen innan vi åkte hem strax efter sex. Det var trevligt att träffas, de är lätta att prata med och har upplevt en stor sorg. 
Hade tänkt åka till Skrylle och springa men det känns inte som ett alternativ. Nu vill jag bli frisk. Har inte tränat sen i lördags. 
Jag tror jag drar täcket över huvudet och ligger kvar i sängen hela dagen……



Onsdagskväll

Publicerad 2022-05-25 22:24:38 i Allmänt,

Den här dagen har varit jobbig. Har tänkt så mycket på Tomas. Gick förbi graven och satte blommor där. Gick till banken för att avsluta ett autogiro som Tomas hade. Cyklade sedan och hämtade paket på direkten, present till Julia. Hämtade paket på Ica Fäladstorget, från Emelie till mig, tror jag. Var hos Oscar sen. Han lunchade med en kompis på stan, tränade sen. När Oscar hämtat Belle, gick vi och handlade på Willys, lagade mat när vi kom hem. Hann med en kort stund på lekplatsen. Johanna kom strax innan sju. Cyklade hem. Erika kom, vi tog ett glas vin. Vi pratade om Tomas nästan hela tiden. Det ofattbara, det overkliga. Sett på working moms, ätit glass, druckit ett glas vin till, ätit knäckebröd…..
Ska snart sova….

Onsdag 25 maj

Publicerad 2022-05-25 07:55:21 i Allmänt,

Sitter i soffan framför TV:n och Nyhetsmorgon. Julia har sovit över, vi tog det lugnt tills hon upptäckte att hon började 8:15. Men hon hann iväg i tid. 
Igår då? Det var trevligt på klubbmästerskapet     Regnet häll sig till största del undan. Kändes normalt ett tag, fast allting är så onormalt. 
Julia gjorde en stor insats och hjälpte Oscar med barnen tills Johanna kom hem. 
Vi tog det lugnt här hemma i går kväll. 
I morse när jag vaknade låg jag och tänkte på det hemska att jag aldrig får träffa Tomas mer.  Tänker på hans underfundiga skämt. Alla saker han satt upp på alla möjliga ställen. Jag saknar honom så. Det känns så overkligt, jag fattar inte hur det kunde hända. Tomas, Tomas, vad var det som gjorde att du valde den väg du gjorde? Det är tungt för oss, hur var det då inte för dig? 
Tänkte träna idag men känner mig inte helt frisk så jag ska cykla ner till stan och fixa ett bankärende. 
Detta är mitt liv nu. Så kommer det att vara. Utan dig Tomas, i resten av mitt liv. 

Tisdag

Publicerad 2022-05-24 07:26:00 i Allmänt,

Julia har sovit över. Vi ser på Nyhetsmorgon och äter frukost. 
Vad gjorde jag mer i går?
Jag och Julia stannade kvar till halvsju hos Oscar och Johanna. Handlade på Willys på vägen hem. 
Erika tittade sedan in en stund på kvällen. Hon hade fått blommor från Lennarts bror. De har precis fått reda på att Tomas inte finns hos oss mer. Det tog henne tillbaka till den 14 januari och tiden efter då vi fick så många blommor. Det kommer nog att vara så länge. Vi kommer att påminnas vid händelser som födelsedagar  och helger, och  saker som Tomas gjorde på sitt speciella sätt. Jag gråter inte lika mycket längre. Det kommer sorgeanfall, det kommer tunga tankar. Och att fatta det ofattbara, det går inte. Att det här kunde hända….overkligt, men det är fyra personer som varje dag tar sitt liv. 
Nej måste sluta tänka, morgnarna är värst. 
Det finns en ny dag att ta mig an. Klumpen i bröstet brukar försvinna även om den då och då kommer tillbaka under dagen. 
Känner mig lite förkyld så hoppar träningen. 
Klubbmästerskap ikväll 💪🏃‍♀️🏃🏃‍♂️🚶‍♂️🚶‍♀️. Jag ska vara funktionär. 

Måndag 23maj

Publicerad 2022-05-23 14:49:18 i Allmänt,

När jag vaknade i morse och såg dammtussarna virvla runt i sovrummet bestämde jag mig för att strunta i träningen och städa i stället. Började med sovrummet. Det blev en ganska grundlig städning. Fortsatte med vardagsrummet, blev kanske inte grundligt men soffan dammsögs i alla fall. Resten av lägenheten dammsögs också. Det tog ganska lång tid. Skulle ju handla vin innan jag åkte till Oscar så jag duschade, tvättade håret och lite annan service på kroppen som rakning av benen( 😊). Lite trist att inte träna men får känna mig nöjd med att lägenheten är återställd efter Belle ( nästan i alla fall). Och att de största dammtussarna är borta. 
Åkte till Oscar direkt efter systemet. Erika tittade upp en stund. Hon hade handlat bullar.  Vi fikade, gick en runda med Lykke till lekplatsen, sen följde vi Erika till bussen. 
Gick sedan en lång runda med Lykke, hon sover nu. Jag sitter i solen. 
Den här dagen har gått bra ännu så länge. Tungsinnet kommer emellanåt. Vi diskuterar om och om igen, jag och Erika. Hur kunde det bli så här? Varför fattade vi inte? Varför kunde inte Psyk hjälpa honom? Frågor vi aldrig får svar på. 

Söndag 22 maj

Publicerad 2022-05-22 22:31:08 i Allmänt,

Efter en ganska stökig natt med en hostig Belle som somnade kl elva och vaknade kl sju. 
Efter att ha återställt ordningen efter Julia och Emma som sovit över i soffan. 
Oscar hämtade Belle strax innan tolv. Jag körde till Lomma, träffade Karolina och Dervla. Vi gick en av Karin Hoffmans rundor. Fantastiskt väder hela tiden. Glasstopp och sedan mat på Fiskboden. 
En trevlig dag när det för en stund känns normalt. Satt en stund på balkongen sen. 
Gick över till Erika och frågade om hon ville följa med till kyrkogården. Vi gick till stenen och sedan en runda på kyrkogården. 
Hon följde med hit sen och vi drack en gin och  tonic. 
Efter det har jag sett working moms fast jag borde städa. 
Planer för morgondagen? 
Har avbokat spinningen på kvällen så att jag kan stanna och hjälpa Oscar en stund på kvällen. 
Måste helst träna på morgonen, köpa vin till jubilarerna i LLIF. 


Ser på skräp-tv mitt på dagen.

Publicerad 2022-05-21 14:21:50 i Allmänt,

Efter frukost blev det ATC-pass på Delphi. 
Cyklade sedan till Oscar och passade Belle medan han tränade. Handlade på Ica på vägen hem. Lagade till lunch i form av pasta med pesto och grönsaker till. 
Såg på Working moms medan jag åt,  brukar inte se på serier mitt på dagen. 
Snart kommer Oscar med Belle som ska sova över. Julia och Emma kommer också. 
(null)

Fredagskväll 20 maj

Publicerad 2022-05-20 23:19:36 i Allmänt,

Blev upphämtad av Anki och Magnus kl halv nio  Det tog en och en halv timme att köra till Hörlinge ängar, norr Hässleholm, Vieåleden. 
Jättefin vandring. 
Var inte hemma förrän strax innan sex. Blev inbjuden till Amir och Halina. Satt där en lång stund, blev bjuden på mat, öl och gin och tonic. 
Resten av kvällen har ägnats åt telefonsamtal och lite working moms. 
Dags att lägga mig. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

20 maj

Publicerad 2022-05-20 07:25:11 i Allmänt,

Tagit mig upp ur sängen idag med. Idag har jag en fin vandring att se fram emot. Vi gick den här vandringen förra året för första gången. Då blev vi, jag, Anki och Magnus helt betagna i den. 
Gjorde overnightoat igår som jag åt nu på morgonen. Tänker att jag ska försöka börja äta lite bättre. Tiden från den 14 januari och framåt har jag inte brytt mig om vad jag ätit. Det har blivit för lite av det nyttiga. Hoppas att jag så småningom kan bli lite nyttigare. 
Träningen haltar mycket också men jag tänker att det är så det får vara nu. Det har gått alldeles för kort tid för att man ska kunna ha ett normalt liv. Det är inte ett normalt liv. Det trauma vi har utsatts för är så stort så det kommer att sätta spår resten av livet. 
Men en ny dag ligger framför mig. Hoppas att den kommer att bli någorlunda bra. 

Torsdagskväll

Publicerad 2022-05-19 22:47:18 i Allmänt,

Kom hem kvart i sju. Blev lite längre hos Oscar än jag tänkt. Men det var ok. Handlade på Willys på vägen hem. 
Härhemma har jag mest suttit i samtal. Pratat med Erika, med Emelie , med Gerd. Inte hunnit med så mycket annat. 
Ska vandra med Anki och Magnus i morgon. Vieåleden. Det ska bli skoj. Har lite dåligt samvete för att jag inte är hos Oscar men tror att jag ibland behöver egentid. 
Men jag vet också att om jag inte haft Oscar och Johanna första tiden efter att Tomas gick bort så vet jag inte hur jag hade haft det. Ja även resten av min familj, Niclas och Jeanette, alla långa samtal jag haft med Emelie i Singapore. Julia och Emma har sovit över. Jag har haft många omkring mig. Jag har pratat med Erika på kvällarna. Barnen gör också att jag tänker på annat. Belle är i en sån fantastisk rolig ålder nu. Så jag är oändligt tacksam. Ska fixa med packningen och sedan lägga mig. 

Fortfarande torsdag och 19maj

Publicerad 2022-05-19 14:07:36 i Allmänt,

Sitter på altanen på Mätaregränden. Det är skön sommarvärme.  Ingen sol. Det blåser lite. 
Har varit i Skrylle och joggat femman. 
Handlade lunch på Willys på vägen hem. 
Jag och Oscar åt. Lykke sover. Oscar är på gymmet. Är så trött. Tror att jag ska slumra en stund. 

Torsdag 19 maj

Publicerad 2022-05-19 06:55:06 i Allmänt,

Vaknar flera gånger i natt men lyckas somna om. Nu är klockan halv sju. Så fort jag vaknar kommer tankarna på Tomas. Jag har en så sorgesam och tung känsla i bröstet. Jag fattar inte att detta kunde hända. Tomas min Tomas. Jag vill drömma om dig. Vill drömma om en levande Tomas. Jag vill att du ska finnas här hos mig. Jag vill att detta ska vara en mardröm. 
I går kväll när jag satt i soffan vände jag mig mot din  plats och skulle säga en sak, det har hänt mig flera gånger. Men du finns inte där. 
Men en ny dag väntar. Jag ska åka till Skrylle och jogga 5 km. Jag åker en runda till Oscar och barnen sen. Fixa med lite saker till föreningen. 
Mer planer än så har jag inte. 

Onsdag 18 maj

Publicerad 2022-05-18 23:08:19 i Allmänt,

Vaknade tidigt, åt frukost, cyklade till gymmet. Sen till Oscar, passade Lykke medan Oscar och Johanna tränade. Cyklade hem, bytte till varmare kläder. 
Det var ju idag jag skulle träffa Håkan och Laila. Mötte upp dem nere på parkeringen. Sen gick vi iner  till stan, tittade in i domkyrkan. Gick ner till Stadsparken, åt lunch på Alice och katten. Blev bjuden på lunch och bubbel. Sen gick vi vidare mot Botan. 
Cyklade sen upp till Oscar. Passade Lykke och Belle. Oscar skulle hjälpa en kompis och sedan träna med honom. Cyklade till Margaretavägen, ätit lite känner mig helt slut. 
Ska sova nu 💤💤💤💤

Tisdagskväll 17 maj

Publicerad 2022-05-17 23:21:43 i Allmänt,

Är hemma på Margaretavägen. Har fixat med styrelsearbete efter att ha varit i Skrylle. Gick en fin runda med Anki och Magnus. 
En ganska jobbig dag innan dess. Lilla Lykke var inte på bästa humör. Gick ett par långa rundor med henne. Fattar att det är tufft för Oscar att vara hemma med två små barn. Tur att Belle får vara lite längre på dagis. 
Har varit en lång dag. Emelie, Jakob och Arthur åkte till Göteborg idag. De åt frukost tillsammans med oss och Lennart och Erika. 
Känns tomt, men de kommer tillbaka om några veckor. 
Har sett två avsnitt av working moms. Ska lägga mig nu. I morgon ska jag träffa en kusin och hans fru. Känner dem inte egentligen. Jag och Håkan lekte tillsammans när vi var små. 
Har så svårt att fatta att jag sitter här själv, ingen Tomas. Hur kunde det bli så här?

Tidig tisdagsmorgon

Publicerad 2022-05-17 03:56:57 i Allmänt,

Vaknade klockan fem. Kan inte somna igen. Vi la oss tidigt, innan klockan tio. 
Allting är så sorgligt nu, ska inte skriva att livet är svart, grått är nog ett bättre ord. Grått och med en del färgklickar i form av barn och barnbarn. 
I går hade vi nedsänkning av urnan. Ännu ett steg mot det definitiva. Kan inte fatta att det har hänt. Det är så många frågor som snurrar runt i huvudet. Antar att många som drabbats på det här sättet tänker samma sak. 
Har heller inte hunnit träna, hade nog hunnit men inte orkat prioritera det. Det är så mycket annat runt omkring. Jag behöver träna för att må bra. Idag åker Emelie, Jakob och Arthur till Göteborg. Det blir tomt. Hur kommer det då att kännas när de åker till Singapore igen? Men det är bara att njuta av att de ändå är här så länge den här sommaren. 
Ännu en dag att ta sig igenom. Ibland blir dagen ändå ganska bra. Morgnarna är alltid värst. 
(null)





Måndag 16 maj

Publicerad 2022-05-16 04:39:56 i Allmänt,

Hade skrivit ett långt inlägg som bara försvann. Den gör så ibland min telefon. Får väl börja spara oftare. 
Skrev inte igår. Gick ner till Margaretavägen på morgonen, träffade den söta Arthur. Hämtade sedan bilen på Sofiaparken. Grät hela vägen till Mätaregränden. 
Var hemma hos Oscar och barnen. Johanna jobbade. Karro kom med Sanna och hälsade på. Erika tittade upp en stund, behövde prata lite. 
På kvällen körde jag och Erika till Margaretavägen, handlade korv på vägen. Vi grillade på uteplatsen med vår gasolgrill. 
Det blev en trevlig kväll. 
Sov här på Mätaregränden. Idag är det ännu en tung dag. Ceremoni med nedsänkning av urnan. Vet inte hur det kommer att kännas. 
Innan dess praktiska saker som att åka och hämta smörrebröd på Coop. 
Det är så ofantligt sorgligt allt det här. Fattar inte att mitt liv tagit en sån här hemsk vändning. Tomas, min Tomas, min livskamrat, min bästa vän, varför, varför?



Lördagskväll 14 maj

Publicerad 2022-05-14 22:52:06 i Allmänt,

Vad ska man säga om den här dagen? 
Har passat barn mest hela dagen. Varit ute och gått med Lykke ett par gånger. Sedan passat den lille Arthur som skött sig föredömligt. Gett honom mat två gånger. Han sover nu igen. Föräldrarna är på bröllop. 
Snart på väg hem. 
I morgon ska jag träna 🏋️‍♀️!

4 månader har gått

Publicerad 2022-05-14 09:33:58 i Allmänt,

Man fattar inte att det har gått 4 månader sedan Tomas gick bort. Bara att skriva de här orden" gått bort". Det är fortfarande så ofattbart, så tungt, så overkligt. Vi hade så mycket tillsammans. Det var nu vi skulle ha det bra. Hur kunde läkare och sjuksköterskor på Psyk inte se hur dåligt du mådde?  Att läsa dina anteckningar gör så ont. Vi förstod inte. Du försökte nog förmedla hur dålig du var och du förstod att vi inte kunde förstå din smärta, din ångest, ditt mörker och den hopplöshet du kände. Det känns så fel att det här har hänt. Hela tiden tänker man tanken: kunde det ha fått ett annat slut?
Vet att det inte tjänar något till att älta om och om igen. Men det känns som de här tankarna måste tänkas. Ditt ärende finns hos IVO nu. Vi har inga större förhoppningar att de ska komma fram till något annat än vad avdelningen själva gjorde. Men om den människa som har hand om utredningen är en empatisk och medkännande människa med kunskap om psykvården så borde den personen se att fel begåtts. Älskade Tomas, varför?


Fredag 13 maj

Publicerad 2022-05-13 22:05:17 i Allmänt,

Idag blev det ett träningspass i alla fall. Tränade på backarna med Anki och Magnus. 
Skönt med lite egentid. När jag kom hem hade Oscar lämnat av Lykke hos Emelie. 
Det började regna rätt mycket sen så vi var inne hela dagen. Lykke och även Arthur sov en lång stund medan vi åt lunch. Erika gjorde oss sällskap till maten. Julia kom efter skolan, hon och Emelie hjälptes åt att fixa en hemsida. Mellan regnskurarna hann jag gå med Lykke till Mätaregränden. Lykke somnade vid halv åtta ungefär. Projektorn har lagt av så här finns ingen TV att se. Har lyckats fördriva tiden ändå. Fixat och lagt upp protokollet från årsstämman på Box. 
Ska snart lägga mig. Är så trött, vaknade kl fyra i morse. 

Redan Torsdag

Publicerad 2022-05-12 13:31:50 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva sedan tisdag morgon. Styrelsemötet i tisdags gick bra. Det blev trevligare än vad jag trodde. Kom inte hem förrän strax innan halv tio. 
Onsdag morgon 11 maj
Började morgonen med att gå ner till samlingslokalen och plocka ur diskmaskinen, dammsuga och torka av golvet. 
Emelie och jag gick ner till stan för att träffa Oscar, Lykke och Erika. Hon bjöd på lunch på Ishiri.  Mycket gott. 
Vi gick hem till Margaretavägen sen, drack kaffe. Oscar åkte till gymmet och vi tog hand om Lykke. 
Vi gick sedan upp till Mätaregränden, båda barnen sov föredömligt hela vägen. 
 Vi lagade till lite sallad med färdiggrillad kyckling. Gick sedan hem i regnet. 
Såg lite på Portofino. 
Torsdag 12 maj
Följde med Emma till sjukgymnasten, körde henne till skolan i Kävlinge. Fick hämta bilen i Erika och Lennarts garage. 
Körde via Coop och beställde smörrebröd till måndag.
Träffade sedan Emelie på Fäladstorget. Köpte lunch helt vegansk, åkte till Mätaregränden. Åt lunch passade Lykke medan Oscar tränade. 

Tisdagsmorgon

Publicerad 2022-05-10 06:29:11 i Allmänt,

Tidig morgon, ska på pass och sedan passa Lykke medan Oscar klipper sig och tränar. 
Har en ganska jobbig dag framför mig. Vi har årsstämma ikväll i vår förening. 
Jag ska åka och hämta smörrebröd och handla lite tillbehör. 
Igår då, vad gjorde vi då? Jag och Emelie gick upp till Sankt Hans backar och körde ett lättare pass. Efter att ha varit hemma om gick vi ner till stan, Erika gick med oss, vi gick förbi kyrkogården, där Oscar mötte upp oss., åt lunch på Café &Le. Åt en paj för 115kr inte värt priset. Har alltid tyckt att det varit bra där tidigare. 
Jag och Emelie gick med Lykke och Arthur till Mätaregränden. Handlade på Fäladstorget på vägen hem. Erika kom en stund på kvällen, hon mådde inte alls bra. 
Vi mår inte bra. Vi saknar dig Tomas. Livet går vidare. Men vi tar oss långsamt igenom tiden från den 14 januari. De flesta dagar går att ta sig igenom hyfsat men tankarna kommer hela tiden tillbaka, varför?

Måndag 9/5

Publicerad 2022-05-09 08:38:49 i Allmänt,

Hann inte skriva igår. Det var full fart hela dagen. Började dagen med att kolla upp samlingslokalen och fylla på. Åkte och handlade till lägenheten och lokalen. 
Sprang en runda, träffade Helena Sz, pratade lite med henne. Gick ner till stationen och mötte Emelie som kom från Göteborg. Vi åkte till Stadsparken , satt i solen en lång stund innan vi åt en pizza på Talevskis. Vi fi fick vänta en timme!!!! på pizzan, vi delade. Den var jättegod. 
Sen gick vi en kort runda, Emelie passade på att gå på en lägenhetsvisning. 
Vi var hemma och chillade en stund. Sen kom Erika och vi gick ner till Tomas sten. Det känns bra  att  ha en plats att gå till. 
Emelie fixade mat till ost när vi kom hem, tomat och mozzarellasallad. Kaffe och choklad  efteråt. 
Sov hyfsat inatt. Vi gick inte upp förrän halvåtta. Nu äter vi frukost och ser på TV Nyhetsmorgon. 
Ännu en dag att ta sig igenom men tillsammans med Emelie är det lättare. 
(null)


Lördagsmorgon 7 maj

Publicerad 2022-05-07 07:53:21 i Allmänt,

En mulen morgon. Ungefär som min egen sinnesstämning. Det är så tomt här. Nu när Emelie inte är här heller. Men hon kommer snart igen 😊. Sen kommer det ju att bli lite fram och tillbaka till Gbg men är ändå så glad att hon är i Sverige så länge. 
Har varit uppe en timme. Bakar nattjästa bullar. Lyssnar på min ljudbok. Har duschat, ätit frukost. 
Ska berätta lite om igår. 
Åkte till Skrylle, joggade 5 km, duschade och bastade. Fick ett meddelande från Eslövs stenhuggeri att Tomas Sten var klar och att de placerat ut den på kyrkogården. 
Åkte hem till Oscar, bokade tid för nedsänkning av urnan. Allt känns så overkligt. 
Passade Lykke medan Oscar tränade. Skulle träffa gamla arbetskamrater på Gastronome kl fem. Cyklade genom kyrkogården och tittade på stenen, det är så ofantligt sorgligt. Man tänker hela tiden att det kan inte vara sant. 
God mat på Gastronome men bullrig miljö, vi satt därnere, kanske hade det varit bättre däruppe. Vi tog en öl sedan på ett nästan folktomt Lundia. 
Cyklade hem, pratade en stund med Erika som också har det mycket svårt. Så hemskt att känna så här och att veta att det Tomas kände var så mycket värre. 
Jag skulle vilja ha ett tecken där han säger till mig att "Siv allt är bra nu". Han lider i alla fall inte längre. Nu får vi dela hans lidande och ändå inte komma i närheten av det hemska han kände. Jag blir så ledsen. Kommer jag någonsin känna riktig livsglädje? Jag har så mycket glädje, jag har mina barn och barnbarn. De är min räddning. 
Jag försöker leva. Idag har jag en massa planer: jag ska gå en kortare vandring på Järavallen med Constance och Anki. 
Ikväll ska jag se bio med Dervla och Karolina. 
Och ibland skrattar jag och korta stunder är livet nästan normalt i allt sitt onormala. 
(null)


Fredag 6 maj

Publicerad 2022-05-06 07:34:50 i Allmänt,

Ännu en dag att vakna till, vet inte om livet blir lättare. Man har väl vant sig vid att det inte sitter någon i soffan. Inte snarkar på natten. Ingen har satt på kaffet. Men den otroliga sorgen och saknaden tar tag i en lite då och då. Och att veta att aldrig mer får jag prata med honom, krama honom, gnabbas med honom. Saknar dig Tomas  

Vill trots mina dystra tankar berätta om gårdagen som ändå blev trevlig. Fantastiskt vacker vandring, vi gick vandring 12 i Karin Hoffmans bok mittskåne. Fika bland körsbärsträd i solen. Glass som avslutning i Kulturens östarp. 
Sen cyklade jag upp till Mätaregränden. Gick ut med Belle en stund  medan Oscar tränade. 
Cyklade hem, pratade en lång stund med en bekant som inte mådde så bra. Sen kom Erika och vi satt och pratade om Tomas, drack ett glas vin. 
Idag då? Har tänkt att åka till Skrylle och jogga femman. Det är lite laddat fredag och Skrylle eftersom den 14 januari var en fredag och jag befann mig i Skrylle när Tomas gick ut från avdelningen och avslutade sitt liv. 
Tänker ofta på hur det hade varit om jag inte åkt dit. Om jag varit hemma. Hade jag sett honom då när han hämtade sin cykel?
Det är så många frågor jag aldrig får svar på. Men i morse när jag låg och tänkte på Tomas så kom det upp att det var han som tog mig till Skrylle, jag kommer fortfarande ihåg när vi sprang milen för första gången. 
Nej dags att ta tag i den här dagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Torsdag 5 maj

Publicerad 2022-05-05 07:44:22 i Allmänt,

Har sovit hemma i natt. Har duschat, ätit frukost, ser på TV 4 Nyhetsmorgon. 
Ska vandra med Anki och Magnus, de hämtar mig halv tio. En ganska bra morgon men som vanligt ligger olustkänslan där och gör sig påmind. Tårarna kommer, vill att han ska vara här, klaga på att jag ser Nyhetsmorgon. Han gillade lugn på morgonen. När jag stängde sa han alltid: " Tack gode gud". 
Älskade Tomas, varför? Vi var så många som älskade dig. 
Men jag vet att jag måste se till att fixa här, göra matsäck, betala räkning beställa biljetter till bio med Karolina och Dervla på lördag. 
(null)




4 maj

Publicerad 2022-05-04 10:05:57 i Allmänt,

Sitter på altanen hos Oscar och Johanna. Solen skiner. Men livet känns ändå inte roligt. Har så mycket bra omkring mig. Mycket att glädjas åt. På telefonen i morse kom det upp en bild på Tomas från en vandring våren 2020. 
Jag saknar honom så mycket och frågar mig hela tiden varför?
Har sovit hos Oscar och Johanna, tillsammans med Belle. 
Vi firade ju Niclas i går. Först på Sankt Hans backar på förmiddagen. Vi hade tur med vädret. Sol och moln omvartannat. Ganska kallt när det var mulet. 
Lämnade in bouppteckningen, tycker inte att de har varit speciellt bra. Lite felaktigheter hör och där. Känns som jag har fått  påminna dem ofta. Köpte blommor till Niclas på Lundagårds blommor. 
På kvällen var vi hemma hos Niclas. Fick träffa Camillas föräldrar och syster också. 
De hade fixat massor av god mat. 
Har inga direkta planer för dagen. Har en del att göra för bostadsrättsföreningen. Handla vin och beställa snittar. Inhandla toapapper och lite annat. 
Vet att jag inte ska tänka på hur livet kunde ha varit men det är så svårt att låta bli. Det är det liv jag har nu som jag måste rätta mig efter. 
(null)


Redan 2 maj

Publicerad 2022-05-02 13:35:23 i Allmänt,

Sitter här med en liten Arthur. Han ligger i sitt nya gym. Har hämtat ut det precis, gick en promenad med Arthur, föräldrarna spelar canasta med Erika och Lennart. 
Har sovit över hos Oscar och Johanna, fick äran att sova med Belle. Det gick bra. 
Jag och Oscar gick med Lykke och Belle till Willys innan jag tog bilen till Lennart och Erika för att passa Arthur. 
Vad gjorde jag igår då?
Jag och Emelie gick en runda på morgonen. 
Sen kom Julia och vi hade lite undervisning med henne. Hon har haft prov idag. Hon rapporterade att det hade gått bra. 
Åkte ut och köpte en MacAir på Elgiganten. Får den inte förrän nästa vecka. Hade en hemskt dålig dag igår. 
Idag var det jobbigt att se bilder på Tomas som liten glad pojke. Det är så svårt att förstå att han inte är här hos. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela