Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Vinterjackan på...

Publicerad 2013-09-30 21:59:51 i Allmänt,

Idag blev det vinterjacka, kanske lite väl varmt för den egentligen. Gymmet på morgonen.Skönt att vara tillbaka i gamla vanor igen.Har beredskap idag men kom hem i tid. Gick en runda med Lufsen. Lite mat i magen och sen till spinningen. Kändes skönt för benen, lite stel är man nog ändå efter lidingöloppet. Har nu beställt biljetter till Stockholm för att hälsa på Emelie i slutet av oktober. Var blir tiden av, nu är klockan snart 22.

Hemma igen efter en både rolig och intensiv helg

Publicerad 2013-09-29 20:04:00 i Allmänt,

Är nu hemma igen efter en helg i Stockholm. Det bästa med den var förstås att träffa Emelie och Mikael.

Fika på vägen upp

Känn din kropp lista
 

Här kommer en sammanfattning av helgen: Söndag
Vi har haft en intensiv helg i Stockholm. Vi åkte upp i fredagsmorse. Klockan 8 var det tänkt att vi skulle åka från Lund. Men eftersom ett par Björnstorpare hade ställt sig på fel ställe så fick vi åka och hämta dem. Så vi började med en försening. Sen blev vi ytterligare försenad på grund av ett vägbygge. Missade vår rastplats och kunde inte äta vår fika förrän vi elvatiden. Vi hämtar ju upp folk på en massa ställen också. Brunnstorps värdshus var lika tråkigt som vanligt. Möjligtvis är den vegetariska maten bättre än den vanliga. Och så småningom går vi in i väggen,d.v.s. Stockholmstrafiken. I år var vi nog senare än vanligt till lidingövallen och uthämtningen av nummerlappar. Vi fick extra mycket tid där denna gång eftersom en del passade på att äta i pastatältet på Grönsta gärde.
Katta hade bokat bord på hotellet och dit kom Mikael och Emelie. Vi hade med oss lite grejer till dem.
Lördagsmorgonen var lätt kaotisk. Vi kom lite sent ner till frukost. Inget kaffe, maskinerna krånglade. Så med en kaffemugg i handen begav vi oss upp till rummet för de sista toalettbestyren. Vi kom inte in med kortet och bor man på 10:e våningen tar man inte trappan. Upp igen, kortet fungerar inte. Ner igen, nu börjar paniken komma att inte hinna med bussen som går prick åtta. Till sist kommer vi in. Jag tar med mina kläder och byter om i bussen.
På Koltorps gärde är det inte många människor ännu. Toalettbesök. Tomas lämpar över sin kasse och försvinner i minst en halvtimme. Så jag har TVÅ kassar att släpa på.
9.40 går starten. Det är riktigt trångt i 2 km. Sen blir det till och från trångt igen. Det går trots allt ganska bra att springa. Kommer i mål på 1.22.11 vilket jag är jättenöjd med. Tomas går i mål på 1.30.20. Eftersom vädret är ganska kallt så bestämmer vi oss att åka tillbaka till hotellet. Efter dusch så äter vi på pizzerian bredvid hotellet. Inget höjdarställe precis. Sen med tunnelbana ( eller tuben, Stockholms-språk) in till stan. Där vi mötte Emelie och Mikael. Öl på en pub i gamla stan. Sen hämtar vi upp Erika på Slussen. Promenad till söder där vi hittar en trevlig grekisk restaurang, Stavros. Efter att ha avnjutit mat och dryck så blev det "hem" till Värtahamnen. Handlade glass och lite annat onyttigt på Ica. Sen sängen, Tomas somnade ganska snabbt. Jag låg och läste en stund.
Lite lugnare i morse, man kunde njuta av frukosten. Det går snabbare att ta sig ut ur Stockholm. Och maten på Brunnstorps värdshus i dag är lite mera helgmat så det smakar otroligt mycket bättre.


Koltorpsgärde inte många har hunnit samlas ännu.

Dricker rödbetssaft.

Publicerad 2013-09-26 22:09:35 i Allmänt,

Även jag har påverkats av det här med att rödbetssaft förbättrar syreupptagningsförmågan. Den här veckan har jag därför druckit 1 dl på morgonen och en dl på kvällen. Tyvärr har inte träningen blivit helt optimal. I går jobbade jag över så det blev ingen träning alls på kvällen och idag har jag minglat efter jobbet. Och druckit några öl.Fick ta lite kaffe när jag kom hem och är pigg igen nu och har druckit min rödbetssaft. Och packat färdigt.

Trött

Publicerad 2013-09-24 21:59:18 i Allmänt,

Jag är nog ofta trött. Men jag är ändå pigg. Låter lite konstigt. Efter jobbet blev det en snabb promenad med Lufsen. Sen blev det Skrylle. Hängde med på katta och PeOs träning. Det var skoj. Men nu är jag trött. Skall gå upp och lägga mig och läsa en stund. Och jag är jättetörstig. Känns som om jag skulle kunna drick flera liter vatten.

Fredagskväll och beredskap

Publicerad 2013-09-20 21:31:41 i Allmänt,

Känner mig rastlös och lite förkyld. Var på gymmet i morse och sprang på löpbandet. Men i kväll har jag inte varit speciellt aktiv. Ätit en påse chips och druckit ett glas vin. Och suttit vid datorn och gjort ingenting egentligen. Slöseri av livet. Höstdagjämning på söndag.

After work

Publicerad 2013-09-19 22:16:40 i Allmänt,

After work på Estoria. Jättetrevligt. Efteråt gick vi till Grand och drack kaffe/ Irish coffee. När jag kom hem blev det löparkläderna på och en löprunda på 3 km. Vackert månsken och helt vindstilla.Tomas cyklade med mig. Snällt av honom.

Ledig i dag

Publicerad 2013-09-18 20:17:00 i Allmänt,

 
 
 
Så skönt det var att vara ledig idag. vaknade halv åtta, då hade Lufsen krupit upp och lagt sig på Tomas sida. Gick en ganska lång runda med Lufsen. Sen sprang jag nästan sex kilometer. Efter detta blev det Actic och cirkelträning. Ut till Nova en stund för att köpa strumpbyxor till nästa veckas mingel. Ett besök på Coop hann jag också med. Lagade mat idag. Saknar att vi inte äter tillsammans så ofta. har beredskap i kväll men det har varit lugnt.Bild från dagens ATC
 

Tisdag men inte Skrylle

Publicerad 2013-09-17 20:59:06 i Allmänt,

Bestämde mig för att inte träna i Skrylle i kväll.Valde FYS på sankt Hans i kväll. Fantastiskt rolig träning. Sprang på löpbandet i morse.
Har varit en ganska stressig kväll. handlade på Willys på vägen hem från jobbet. Sen blev det en runda med Lufsen till Klosterängshöjden. Och sen träning. Har nu avnjutit en kopp varm choklad och i morgon är jag ledig för jag har tagit ut komp hela dagen.

Måndagskväll och mycket trött.

Publicerad 2013-09-16 20:47:48 i Allmänt,

Lufsen höll oss vakna i natt. Och jag hade sovit jättedåligt även natten innan. Vi firade Tomas, Lennart och Oscar på lördagen.
Eftersom jag har antagit utmaningen att springa en vecka i sträck så sprang jag i morse på löpbandet på actic. Det får det bli i morgon också för på kvällen är det FYS på Sankt Hans. Jag skippar Skrylle i morgon kväll. Sen har jag varit på spinning i kväll.Och jag har snart läst ut min bok: "Livet efter dig". Jag vet inte ens om jag vill läsa ut den för jag fruktar att slutet inte är vad jag vill att det skall vara. Nu skall jag ringa Emelie, packa träningskläder till i morgon och läsa ut min bok.

Ett glas vin en onsdag

Publicerad 2013-09-11 21:34:00 i Allmänt,

Oscars födelsedag idag. Men han ville vara själv och inte komma till mor och far på lite mat. Vi skall fira honom på lördag. Gick hem lite tidigare idag med för att gå en liten runda med den gamle hunden. Kände mig duktig när jag gjorde en kräm på nedfallna äpplen. Klockan sju blev det cirkelträning på Actic. Jag gillar verkligen den sortens träning. Har sen bara softat lite här hemma och druckit ett glas vin. Och kollat bilder på tjejmilen.

Minnesprogram om Anna LInd....

Publicerad 2013-09-10 22:02:09 i Allmänt,

Sitter i soffan och ser lite på minnesprogrammet över Anna Lind. Hon var en människa man tyckte om och beundrade. Har varit i Skrylle och sprungit i kväll. Var astrött när jag åkte ut till Skrylle, men man blir alltid lite piggare efteråt. Sprang för mig själv för jag pallar inte stressa med att springa fort. Efter träningen handlade jag på Willys och det gjorde ju inte att man är piggare precis.Så snart stapplar jag till sängen. Kanske blir det några rader i min bok.
Bild från helgen:

Ännu en dag i livet....

Publicerad 2013-09-09 21:05:53 i Allmänt,

Vet inte om jag vill veta hur många dagar ett "normal-långt" liv innehåller. För då skulle jag inse att de flesta har jag redan använt. Och det antal som finns kvar är ju bara "kanske". Det här med att ta vara på varje dag. Det borde vara så enkelt. Men det är så svårt. Nu skall jag sluta med de här djupa tankarna. Ta ur diskmaskinen och förhoppningsvis hinna läsa lite i min bok innan jag somnar.

Utkast: Sep. 08, 2013

Publicerad 2013-09-08 22:33:56 i Allmänt,

Tjejmilen 2013
Med förra årets tjejmil i minnet, då det regnade hela tiden, packade vi inte ner så många sommarkläder. Vi, Jeanette och jag, åkte upp på torsdagen. I Stockholm strålade vi senare samman med Emelie och Gerd. Vi tillbringade lång tid på mässan. Man hade en mycket stor kollektion av Nikes träningskläder. Och bara för damer naturligtvis. En fin Nike tshirt fick man om man gillade Nike running på Facebook. Det gjorde vi naturligtvis. Jag inhandlade också ett par nya tights och ett nytt rosa linne. Ja sen var det lite smakprover, tävlingar och man blev fotograferad för Plan Sverige. Fredagen användes till shopping på stan, fika och en öl på Järntorget. Vi bodde i en fin lägenhet så vi lagade mat på kvällen där. Tunnelbana ut till starten på Gärdet. Det här året skulle jag starta i grupp 1. Ställde mig i vad jag trodde grupp 1. Starten gick och min grupp stod STILLA. Det var då jag upptäckte att jag stod i grupp 2. Så jag fick ta mig fram i gruppen, under repet. Med funktionärer som försökte stoppa mig och springa efter min startgrupp som nu var minst 100 meter bort. Tiden blev den rätta eftersom den inte tas förrän man passerar startlinjen men känslan att försöka springa i fatt och springa ensam så länge, den var inte rolig. Det tog bort en del av känslan för detta roliga lopp. Denna 30:e tjejmilen var bland de varmaste någonsin. Men i mål kom jag och jag är nöjd med tiden 52.39 trots att den var 2 minuter sämre än i fjol. Efteråt strosade vi runt blev fotade i Intersport-tältet målade i regnbågens färger. Drack champagne i Nike- tältet. Och medan endorfinerna susade runt passade vi på att anmäla oss till nästa års tjejmil, då fick man en funktionstshirt gratis. Och vi började genast prata om hur vi skulle träna inför nästa år så vi kan förbättra våra tider.
Sen blev det mera champagne och jordgubbar därtill innan vi begav oss till systersonen på middag. Jag längtar redan till nästa år!

Tisdagskväll

Publicerad 2013-09-03 22:01:05 i Allmänt,

Hur många tisdagskvällar jag tränat i Skrylle under årens lopp har jag ingen aning om. Vissa kvällar har jag kommit hem full av endorfiner. Och med lust att krama alla. Nu för tiden springer jag ju inte så fort. Men känslan av välbefinnande efter löpträningen finns fortfarande. Så trött som jag var när jag åkte ut till Skrylle i kväll och så pigg jag känner mig nu efteråt.Motion är fantastiskt!! Fler borde prova.

Första dagen avklarad i veckan.

Publicerad 2013-09-02 22:07:00 i Allmänt,

Snart dags att lägga sig. Inte så spännande liv man har. Gym på morgonen. En ganska jobbig dag på CT:n. Med nöd och näppe klarade vi oss från att jobba över. Men narkos kunde inte så undersökningen skjuts upp till i morgon. Efter att först ha stressat till Willys för att handla potatismjöl för att kunna koka äppelkräm. Äpplena bara trillar ner från trädet nu. Sen ut med den gamla hunden. Och sen till spinningen. Hem från spinningen, äta lite, titta på klassikerprogrammet. Sen fixa lite med anmälningar till lopp. Nu skall jag hänga upp tvätten, kanske äta lite av äppelkrämen och sen är dagen verkligen slut.

Måndag i morgon igen....

Publicerad 2013-09-01 20:33:39 i Allmänt,

Så är den här helgen slut också...Har varit en ganska bra helg tycker jag. Tomas har hjälp Oscar med badrummet. Jag har hjälpt honom lite med att sortera kläder. Vädret har varit mest regn och blåst men emellanåt har solen tittat fram. Var på gymet i morse. ATC och Reshape. Lotta och Anita var där, skoj. Sen efter att ha lagat mat, hjälpt Oscar lite så var det svårt att tvinga ut kroppen på en löptur. Hade till sist bestämt mig för att följa med Tomas till Olympen och springa på löpbandet. Medan jag väntade på honom så drack jag en Celsius, tror att jag snart är beroende av dem. Man blir piggare. Men när han väl kom, var han inte sugen på att åka iväg till något gym. Så till sist gav jag mig ut på en tung löptur. Ok det kändes bättre efter ett tag. Körde fartökningar. Efter ett långt bad sitter jag här i soffan och bara väntar på att Paradise skall börja. Nu är det knappt en halvtimme kvar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela