Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Ett glas vin och Downton Abbey

Publicerad 2014-10-31 23:11:05 i Allmänt,

Jag är alltid trött på fredagkväll. Gymmet i morse. Ganska mycket att göra på jobbet, men roligt, det flöt på och vi hade det roligt tillsammans. Efter jobbet åkte vi till Kävlinge och blev bjudna på god mat av Niclas och Anette. Hemma igen klockan tio, och jag har i min ensamhet, sett Downton Abbey på SvtPlay, satt i mig ett glas vin och ätit en påse nötblandning.

Lång dag

Publicerad 2014-10-29 21:58:44 i Allmänt,

Klockan är snart 10. Har varit en lång dag. Oroar mig lite för spinningen i morgon. Jag är nog lite "overdressed" och kanske dör jag i värmeslag. Har laddat hem Suzans Halloween-spinninglista Hinner inte lyssna på hela, får lyssna lite på var och en.Snart dags att sova.

Onsdag morgon strax efter nio

Publicerad 2014-10-29 09:18:54 i Allmänt,

Jobbar kväll. Gick upp vanlig tid. Till Delphi simmade 500 meter, cyklade 22 min och sprang 5 km på mediokra 28.46
Bastade efter detta. Är nu hemma, skall gå en runda med den gamle. Lufsen alltså, fick väcka honom när jag kom hem. Han sov som en stock.

Yddingeloppet

Publicerad 2014-10-26 20:39:00 i Allmänt,

Kände inte alls för att springa i morse när jag vaknade men har man anmält sig så har man.Det skulle vara sol idag men medan vi sprang i den fantastiska naturen så var det molnigt. Under hela loppet. Men sen sprack det upp.Det kändes ganska bra att springa. Tog det lugnt mesta tiden men försökte ändå springa fortare än vanlig träning.
Tiden blev: 1.07.33
                                            Katta har tagit bilden
      Fika efter loppet, Tomas, Anki och Magnus.
 

Lördag 25 oktober.

Publicerad 2014-10-25 21:17:00 i Allmänt,

Jobbade idag mellan 7:30 -16:00. Kändes tufft när klockan ringde i morse. Efter jobbet åkte vi ut till Skrylle där vi gick Ulastigen med Lufsen. Nästan mörkt när vi kom i mål. Det var vackert med alla löv på marken. Och på träden också, synd bara att solen inte lyste. Det var grått och regnigt i luften. i morgon är det Yddingeloppet, kan inte påstå att det är något jag känner för i nuläget.



Långpromenad

Publicerad 2014-10-24 14:09:00 i Allmänt,

Ledig idag. För att jag skall jobba i morgon lördag. Cyklade ner till stan för att kolla alla mina jojokort vilka har jag pengar på och vilka har jag inte. 4 stycken! Så har man ju hört att pengarna försvinner på gamla kort. Men det sa hon i kassan att de gör de INTE. Jag hade pengar på alla 4 korten!!! Så efter detta har jag två tomma kort och 2 med pengar på. På vägen ner till stan cyklade jag förbi ett antal dagisgrupper med små barn som gick på rad lika stora allihopa. Och på ett ställe gick man med en vagn som innehöll 4 barn. Egentligen är det rätt konstigt att barnen som vi älskar mest av allt lämnar vi bort på dagis. De umgås mer med andra än sina föräldrar. Och det gör vi för att vi känner att vi måste jobba och vill det också. (Jag var själv inget undantag). Men de som tar hand om våra barn hur känns det att ta hand om andras barn och umgås mer med dem än sina egna som man lämnar bort. Svår fråga tror jag. När jag tänker på idyll och hur det borde vara så tänker jag på Bullerbybarnen. Tänker mig bullbakande mammor (pappor) och att barnen har en massa andra barn att leka med. Fast det viktiga är nog att man trivs och är glada och lyckliga för då blir barnen det också tror jag. Handlade på ICA fäladstorget, där sitter alltid en tjej och tigger. De senaste gångerna har jag gett henne pengar. Brukar inte göra det , för de är så många, vem skall man ge? Men jag tycker synd om henne (och alla de andra) även om vi inte löser deras problem med att ge en slant då och då. Har gått en långpromenad med Lufsen. Skall strunta i att träna idag. Skall åka en runda till Nova istället.



Bra morgon

Publicerad 2014-10-23 10:45:00 i Allmänt,

Mycket nära att jag kröp ner i sängen när klockan ringde 5:35. Men tänkte på att i morgon är jag ledig och då får jag sova. Spinning 6:45. Jag gillar verkligen morgonspinning. Och Suzan är bra på att peppa. Lite styrketräning efteråt. Sen massagestolen 15 minuter. Och bastu på detta. Nästan SPA känsla. Har hunnit med en hel del här hemma. Hade tänkt ta ut komp och börja kl ett men går nog dit tidigare. 


Sugen på allt

Publicerad 2014-10-22 21:54:25 i Allmänt,

Fattar inte hur det kan bli så här. Känner att jag kan sätta i mig vad som helst. Efter kvällen spinning åt jag en blandning av mandel, russin och choklad. Nu är jag sugen på mer. Försöker hålla mig till nyttiga saker i nuläget morötter och äpplen.
Jobbar kväll i morgon, och om jag inte fegar ur i morgon bitti så ska jag ta mig till Suzans spinning som börjar 6:45.

Tisdagskväll.

Publicerad 2014-10-21 21:18:00 i Allmänt,

Kan inte påstå att jag hade lust att åka till Skrylle i kväll.Tänkte för en kort stund att jag skulle säga att jag var tvungen att jobba. Har beredskap idag med.Men jag tog mig samman. En snabb runda med Lufsen. Och sen blev det Skrylle. Träningsansvariga Anki och Magnus, fast på Madeira, planet kunde inte lyfta i går. Lyckostar, en dag extra i solen. Så det fick bli en träning med fartökningar men på ett litet annat sätt än förra gången. Efter träningen är det alltid skönt. Och så här efteråt känns det bra att jag åkte dit ut.

Regnet vräker ner.

Publicerad 2014-10-19 15:18:51 i Allmänt,

Har idag sprungit min blötaste Skryllemil någonsin. Och jag har sprungit några hundra. Det regnade hela tiden och mycket. Det var så blött på spåret. Stora pölar och rinnande bäckar. 15 grader varmt som tur var annars hade man blivit nedkyld. Efter bastun i Skrylle och kaffe och macka här hemma så känns det rätt bra.

Fredagskväll

Publicerad 2014-10-17 22:31:14 i Allmänt,

Satt i mig en massa onyttigt efter den goda maten. Såg en ganska dålig film på Netflix "remember sunday". 


Regnig ledig dag.

Publicerad 2014-10-17 12:16:05 i Allmänt,

Om det fortsätter regna så här så blir det löpbandet. Fast jag vet det finns inget dåligt väder. ☔️ bara dåliga kläder. Men det är svårt att klä sig rätt när man skall springa. 
☕️paus nu. Har fixat tvätt och storhandlat. Och lite Måns Kallentoft till detta. Vindsjälar heter boken


Ledig i morgon

Publicerad 2014-10-16 22:08:20 i Allmänt,

Skönt att vara ledig i morgon. Har inget planerat. Måste handla mat, springa bör jag också göra. Gå en längre runda med Lufsen.
Är nöjd med mig själv att jag har beställt en fotobok till Gerd. Bilder från Kreta. Det skall hon få när hon fyller år.
Spinning i morse. Det var varmt och jobbigt men kändes ovanligt bra. Det var nästan en magisk känsla ett tag.
Gick på ATC:n i kväll. Får fundera på om det är något jag skall fortsätta med. Kanske är jag för gammal också. Känns som alla de andra är mellan 20-30.

Tränat och åter tränat.

Publicerad 2014-10-15 20:58:08 i Allmänt,

Löpbandet i morse 30 min. 
En ganska trevlig dag på jobbet. Inte lika stressigt idag. Har beredskap men har inte behövt jobba. Efter den obligatoriska rundan med Lufsen så blev det ATC på Actic. Och sen 45 min spinning. 
Så nu känner jag mig rätt nöjd. Och trött. 😴

Tisdag och Skrylle förstås

Publicerad 2014-10-14 21:09:00 i Allmänt,

Fast inget handlande på Willys i kväll. Vi har en vecka där vi måste försöka äta allt vi har i kyl och frys. Idag åt jag äcklig mat på min lunch. Lowcarbpasta med äcklig grönsaksgryta men goda mandelbullar. En låda mindre i frysen. Få se vad jag hittar till i morgon.
Vet inte vad som hänt i Region Skåne men så rörigt allting känns. Man hittar på den ena "bra" lösningen efter den andra. Vi ska alla känna oss som en avdelning, känna samhörighet. Snart känner ingen sig hemma längre och man behärskar inte det man gör. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att gå till jobbet. Men nu vet jag inte...för många förändringar, eller också är det så att man har blivit för gammal och inte klarar förändringar.
Har försökt skypa med Jeanette men det har inte fungerat, funderar på att gå och lägga mig.

"Bikram-spinning" i kväll.

Publicerad 2014-10-13 21:17:19 i Allmänt,

Efter att ha varit 8:e reserv kom jag ändå med på kvällens spinning. Tror inte att fläktarna var på för det var grymt varmt. Tufft och roligt pass och jag svettades nog bort ett par liter eller så ( eller kanske några deciliter) Annars har det inte hänt så mycket denna dag. Efter jobbet blev det vanliga rundan med Lufsen, på promenaden mötte han en gammal bordercollie-fröken lika gammal som han själv, 12 år. De hälsade värdigt på varandra. I morgon är det 2 år sedan jag blev opererad. Tiden har gått fort. Tänker inte så mycket på det så längre. Vill inte tänka på att min Aorta delvis är ett "plaströr".

Teknikstrul

Publicerad 2014-10-12 11:51:00 i Allmänt,

Har ägnat en stor del av den här förmiddagen till att få igång vårt nyinkopplade fibernät. Och efter säkert bra mycket mer än en timme fungerar allt tror jag. Satt i telefonkö tills jag var nummer 1 då jag läste på förpackningen och löste det själv. Och Spotify fungerar också. 


Lite mera reseberättelse

Publicerad 2014-10-11 20:39:00 i Allmänt,

8 oktober. Min födelsedag, den ångestladdade 60 årsdagen. 
Morgonjogg blev det med Jeanette, Emelie och Gerd. Helt underbart att springa längs stranden, se solen gå upp bakom udden. Springa förbi den lilla fiskehamnen. På vägen tillbaka med solen i ansiktet. Pulsa i vattnet sista biten. Och avsluta med bad. 
Efter joggingturen möttes vi av resten av gänget och jag fick ett par presenter. 
På frukosten fick jag presenten från Tomas. Aromamassage. Detta skulle äga rum klockan 16:30 så det blev stranden fram tills dess. 
På kvällen samling hos Jeanette och Daniel och jag fick en massa fina presenter. 
Innan middag drack vi våra " Sparkling Wines" Mikael och jag fick detta från Ving eftersom vi fyllde år. 
🍷🍻🍺🍸🍴🍹🌷🌹💐



Lördagkväll

Publicerad 2014-10-11 20:27:52 i Allmänt,

Inget jobb på beredskapen idag. 
Gick på spinning på Actic på förmiddagen 45 min. Sprang sedan en runda i det fina vädret. Sen har slösat bort min tid vid datorn med att kolla semesterbilder och försöka få till tackkort och tvättat har jag förstås gjort. Fick åka och köpa en liten tvättställning eftersom allt inte går att torktumla. 
Ont hjärtat har jag också haft. 
Med Jeanett, Daniel och barnen i Kongo och Emelie och Mikaels uppbrott har livet varit lite tungt i dag. 


Hemma igen

Publicerad 2014-10-11 09:00:57 i Allmänt,

Lördag morgon. Kom hem i går natt. Planet en timme försenat. Så gårdagen var seg. Jobbade på eftermiddagen eftersom jag har beredskap i helgen. Lugnt på jobbet. På kvällen åkte vi och sa hejdå till Jeanette och Daniel och barnen. Det känns ganska hårt. De är så långt borta. Men det är det liv de vill leva. Om inte Ebolan ställer till det alltför mycket så tänker jag åka och hälsa på dem i Kongo.
Inga planer för dagen, kanske spinning.

Lång dag

Publicerad 2014-10-07 20:53:32 i Allmänt,

Trött efter en lång dag. Klev upp strax innan sju. Frukost. Sen ut på vår vandring. Varmaste dagen hittills. Det blev en svettig men helt fantastisk vandring upp till ett litet kapell uppe på en bergstopp. Sen ner till en liten by med en fantastisk taverna. Där vi drack öl och avnjöt mycket god grekisk mat. 


Vandringen gick längd branta raviner. Storslagen natur. 16,5 km blev det. 


Promenad med Tomas längs green beach. Några stenar rikare blev vi. 






Söndag dagarna går fort nu

Publicerad 2014-10-05 10:10:00 i Allmänt,

På en solstol med en bra bok. Solen skonsamt nog bakom ett molndis. 
På en strand i Makrigialos, livet kan just nu inte bli så mycket bättre. Tredje dagen, och även idag blev det morgonjogg/promenad/ bildtagning. 
Gerd, Jeanette och jag själv. 
Vi har rekat byn och lite runt omkring. Inte så många pass på gymmet längre, antagligen för att det är lite lågsäsong. 
Vi äter och dricker för mycket. All-inclusive är osunt. Folk lastar upp på tallrikarna och slänger mängder med mat. Dricker äckliga drinkar och pissdålig öl. Men resten är fantastiskt fint här. 




Lång resdag.

Publicerad 2014-10-02 21:24:58 i Allmänt,

Yrvaken när klockan ringde 3:30. Autopiloten på, kaffebryggaren, mackorna i kylen och havregrynsgröten i micron. Taxin kom före utsatt tid. 4:15. Hämtade upp Lennart och Erika. I god tid på Sturup. De andra dök också upp efterhand. Kaffe och förtäring av medhavda mackor. Flygresan till Kreta och Heraklion 3 timmar och 10 minuter. Segt på flygplatsen. Efter detta en seg bussresa med stopp efter 1 timme. Då satt en Fix ganska bra. Ytterligare en timme i buss efter detta. 
Underbart vackert här i Makrigialos. Men det här med All-inclusive, gillar inte konceptet riktigt. Men vi har 2 barnfamiljer med och de tycker nog att det är ganska bra. Nu är man lite seg. 




Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela