Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Ser på Badhotellet

Publicerad 2017-01-31 22:12:25 i Allmänt,

Gillar badhotellet. En ganska enkel historia. Lite buskis över det men ändå ...lite söt är den allt.
Gick stavgång i Skrylle i kväll tillsammans med Anki. I mörkret mestadels med pannlampor. Handlade på Willys på vägen hem. och är nu nästan lika trött som jag var i går kväll.
Snart dax att zzzzzzzzzova....

Är jag trött eller är jag trött eller...

Publicerad 2017-01-30 21:36:01 i Allmänt,

Luften gick ur mig när jag kom hem. Har jobbat mellan 7:15 - 20:30. Mitt eget fel. Tänkte inte på att jag hade beredskap i helgen när jag bestämde mig för att jobba en extra kväll. . Så om jag börjar med gårdagen. Det mesta av söndagen var lugn. Jag löste söndagskrysset. Jag sprang 200 meters intervaller ( nåja mer åt fartökningshållet) vi åkte ut till Center Syd. 

Jag förverkligade en ide'. Har haft en massa foton liggande och de är nu uppe på hallväggen. Jag lagade mat. Strax före nio på kvällen blev vi inringda. Halv ett var jag hemma igen. Det är därför jag känner mig lite trött. 💤💤💤💤

Grå morgon

Publicerad 2017-01-29 10:03:33 i Allmänt,

Det är så skönt att vakna efter en natts beredskap och man har fått sova hela natten, ingen telefon har ringt. Hade svårt att somna i går kväll. Kanske för mycket kaffe, för många tankar. I morse när jag vaknade tänkte jag på alla år som gått och så fort. Önskar att jag hade skrivit en dagbok.Men tiden fanns inte då. Alla mysiga (och mindre mysiga) stunder med familjen. Allt flyter i hop. Det går inte att särskilja åren. Vi har haft en del jobbiga perioder men de är vi förbi. Man vet inte vilka man har framför sig och det är väl tur det. Denna dagen ligger också som en blank sida med frågetecken. Kanske blir det jobb, kanske inte. Fixa lite här hemma. Kanske lösa Söndagskrysset.
Ser på TV, ännu ett mord i Malmö, man blir så ledsen. Och Så har man snart slutat förvånas över den galne Trump. Hur kunde det ske? Att han blev president!
Dagen väntar......

Lördagskväll och inget jobb...

Publicerad 2017-01-28 20:05:51 i Allmänt,

Inget jobb ännu så länge.... det har varit en bra dag. Vi har fixat lite här hemma. Slängt lite saker. Lagt ut Lufsens bur på Blocket. 

Han använder den inte längre. Möblerat om lite i hallen här nere. Sprang på Klosterängshöjden, känns skönt att vara nära när man har beredskap. Ett fantastiskt väder hela dagen. 
Köpte vegetarisk skinka till jul men den blev aldrig tillagad. Så idag blev det Quornskinka till middag med mandelpotatisgratäng, inhandlad på Willys. 
Och nu är det soffan som gäller. 

Vår vegetariska och mycket goda Skinka
Det mysiga med den mörka årstiden är att kunna tända många ljus
Och att man har en man som älskar att tända ljus

Lördagsmorgon ❄️

Publicerad 2017-01-28 09:15:47 i Allmänt,

Befinner mig framför TV:n och Nyhetsmorgon. Som så många andra helgmorgnar. Har ännu inte läst Sydsvenskan. Har beredskap. 

Lite om gårdagen. 
Gymet på morgonen, gymet på kvällen men istället för löpning blev det roddmaskin. Jag och löpband hör inte riktigt ihop. Speciellt inte efter en lång arbetsvecka. Och med en beredskapshelg framför mig. 
Hann laga mat, men när jag satte mig i soffan, med några chokladrutor och en arraksboll som jag tidigare inte ätit och en stor kopp kaffe, då ringde telefonen. 
Vi jobbade till kvart i tolv på natten. Så det var den fredagskvällen. Men kanske gjorde vi en stor insats för en sjuk människa. 
Så vi får se hur den här dagen blir. Lite löpning måste helst till. Vi har en vacker vinterdag här i lund. 

Har varit medlem så länge så jag är VIP medlem😊

Torsdagskväll

Publicerad 2017-01-26 20:46:00 i Allmänt,

Ännu en dag lagd till handlingarna. Gymet i morse. Bra dag på jobbet. Efter jobbet promenad med Lufsen. Spinning på Actic men först 20 min på crosstrainern. ( allt för ICA klassikern). Åt ju när jag kom hem två tonfiskmackor med ägg och dessutom en fastlagsbulle. Under spinningen kändes det som jag åt en tonfiskmacka och en semla i samma tugga. Tufft pass. Med Linda. 

God fettisdagsbulle.

Äldre dam på hundpromenad jagandes Pokemon

Publicerad 2017-01-25 21:32:54 i Allmänt,

När jag går med Lufsen brukar jag passa på att ta några pokemon. För att få ut lite mer av vår långsamma runda och eftersom vår gamle hund är stendöv så brukar vi inte ha några direkta konversationer han och jag. 

Så i morse gick vi en sådan runda. Efter den så blev det en löprunda. Skönt att springa ute. Tiden gick fort så jag fick stressa till jobbet. 
Trevlig dag på jobbet. 
Fick ett fruktansvärt besked i kväll. En svägerska har fått cancer,  avancerad sådan. Det är bara för J-vligt. 

En något dimmig morgon

Denna dagen ett liv....

Publicerad 2017-01-24 22:14:18 i Allmänt,

Tisdagskväll, Skryllekväll. Gick stavgång med Anki 8 km. Handlat på Willys på vägen hem. Lagat lite mat. Ser på "Innan vi dör" på SVT Play. Ganska bra hittills. Jobbar kväll i morgon.

Måndag och förstås veckans bästa träningsdag

Publicerad 2017-01-23 21:19:38 i Allmänt,

Gymet i morse.Lite rörig dag på jobbet. Gick hem lite tidigare för att hinna gå med Lufsen en lite längre runda. Har gått med i ICA klassikern och idag startar "Skidåkningen". För mig kommer det att bli crosstrainer och stavgång.Så innan kvällens spinning som jag kom med på trots att jag började med köplats 17, ställde jag mig på crosstrainern i 40 minuter. Rätt mör efter det och 55 min spinning. Hemma, satt i mig mackor och ett glas folköl och kaffe och pepparkakor. Och lite nötter och är sugen på en massa saker....
Ser på Guldbagge-galan, en ganska trist föreställning. Såg färdigt en film på Netflix om en läkare från Kongo som kom till en liten fransk by, byggd på en verklig historia. En söt liten film.

Avancerat till köplats 9😊 (morgondagens spinning)

Publicerad 2017-01-22 19:42:07 i Allmänt,

Jobbat det mesta av den här dagen. Dagen gick snabbt med trevliga arbetskamrater. Gick till jobbet i morse.Hade packat träningsväskan. Men hade ingen lust att träna efter jobbet.Gick en runda med Lufsen istället. Lagat mat, slötittar på TV just nu.
Snart dags att göra sig redo för en ny arbetsvecka. Och jag har avancerat till köplats 9 på morgondagens spinning.

Så var helgen slut..😫

Publicerad 2017-01-21 19:57:48 i Allmänt,

Jobbar i morgon. Kösatsning. Frivilligt. Nästa vecka blir lång. 

Denna dag då? Efter frukost framför TV:n. Frukost och frukost kaffe och två rostade mackor. Men det räcker bra på helgen. 
Efter det sedvanliga fixandet med tvätt och disk sprang jag en runda. Det kändes ganska bra att springa ute, fast det var blött, dimmigt, och lite snö kvar. 
E och J kom kl 12. Vi såg bion Sing. E fick ont i magen inte konstigt efter blandningen av Powerade, Pringles och Baconchips. 
Men hon hämtade sig och vi kunde besöka Stortorget och Domkyrkan. Och fika på Ramklints. Den tredje semlan för i år slank ner, den godaste hittills. 
Kvällens middag blev den nyfiskade torsk som vi fick av Oscar. Med färdigköpt rotfruktsgratäng och grönsallad. 
Resten av kvällen kommer nog att tillbringas i soffan framför TV:n med avbrott för tvättmaskinen. 



Snöhögen på Stortorget
Semla på Ramklints

Fredag

Publicerad 2017-01-20 22:00:52 i Allmänt,

Actic i morse. Mycket att göra på jobbet. Att jag överhuvudtaget gick till gymet efter jobbet var nog bara för att jag lämnade väskan efter morgonträningen där. 30 hemska minuter på bandet. Men ändå...glad att det blev av. Och lite nyttigt är det nog. 

Lagat mat här hemma. Risotto och ugnsstekt lax. Gott. Slut på mjölken så ett besök på Willys var oundvikligt. 
Druckit kaffe, ätit en fastlagsbulle. 
Ser på Tv. " Innan vi dör" på SVT Play. 
En svensk serie i 10 delar. Vet inte om jag tycker att den är bra. 

Goda budgetsemlor

Ingen spinning😂

Publicerad 2017-01-19 21:06:59 i Allmänt,

Hade bokat spinning 18:45 med Linda på Actic. Jag har beredskap i kväll och det blev övertid istället för spinning.
Kom hem strax efter 19. Satte i mig en stor kopp varm chokladmjölk med fyra rostade mackor med massor av ost på. Inte särskilt nyttigt antar jag men gott. Efter detta var jag fortfarande hungrig, så det blev en skål med glass, valnötter och banan, med lite lönnsirap över. Inte så nyttigt det heller.
Och nu känner jag mig tjock och tung som en elefant eftersom det inte blev någon spinning heller.
Skall nu bara förbereda träningsväskan till i morgon och sedan lägga mig och hoppas att jag slipper väckas i natt på min beredskap.

Köplats 17 till måndagens spinning.

Publicerad 2017-01-18 20:53:41 i Allmänt,

Glömde att boka spinningplats till måndagens spinning. Och har nu köplats 17. Hoppas att jag kommer med!

Denna dagen då? Blev gymet i morse eftersom jag kände mig bättre från min förkylning. 
Efter jobbet löpbandet på Actic. Tycker att det är så jobbigt. Trodde inte att jag skulle klara 30 min. Körde fartlek/intervall. Och det gick ju till sist. 
Lagade mat så ikväll åt vi tillsammans. Alltid trevligt skulle gärna göra det varje kväll. Men eftersom Tomas tycker att det är för jobbigt att diska. Så därför lagar vi inte mat varje kväll. Kanske tycker jag också att det är lite skönt eftersom det tar ganska lång tid att laga mat och ibland är det gott med varm chokladmjölk och mackor. 😊

Köpa vitamin B12

Publicerad 2017-01-17 21:47:55 i Allmänt,

Förkyld igen...Inget gym i morse. Gick stavgång i Skrylle med mina nya fina stavar. Hoppas att jag är bättre i min förkylning i morgon. Och att jag slipper halvsitta i sängen för att kunna sova i natt.
Funderar på att köpa B12 vitamin, det skall hjälpa mot trötthet.

Måndagskväll

Publicerad 2017-01-16 21:48:00 i Allmänt,

✔️gymet i morse🏋️‍♀️

✔️promenad med Lufsen🐶
✔️spinning med Suzan🚴
✔️tittat på ett avsnitt av " The Crown"

Och jag är trött... börjar känna mig som Lufsen. Och i morgon är en ny dag😊

En ganska bra dag egentligen

Publicerad 2017-01-15 19:01:00 i Allmänt,

Om morgonen var usel så har dagen varit ganska bra. Bestämde mig för att springa en långrunda i det fina vädret. Långt är för mig allt över milen. Det gick långsamt delvis för att jag tog det mycket lugnt men underlaget var is på många ställen. Solen sken hela tiden men det var ändå ganska kyligt. Glad att jag orkade 15 km. 

Oscar och Linda dök upp. De tittade på ett hus i närheten. Men på tok för dyrt. 
Vi har gått med Lufsen i Billebjer. 
Och idag blev det julmat, Janssons frestelse. Och snart skall jag kolla på sista avsnittet av  Delhis vackraste händer. På SVT play...

nöbbelövs mosse
Fantastisk utsikt från Billebjer
Janssons

Söndagen ligger framför mig

Publicerad 2017-01-15 09:04:47 i Allmänt,

Inget planerat. Springa står på listan. 

Vaknade tidigt. Kunde inte somna om. Tankarna far runt i huvudet. Känns som det är så mycket som jag måste göra ta ställning till. Tänker mycket på Lufsen som är gammal. Resan till Zanzibar. Och en massa annat som snurrar runt och jag slås av en hopplöshet. Det känns oftast bättre efter ett tag när man varit uppe. 
Så Siv, kavla upp ärmarna och ta dig an dagen. Finns inte mycket annat att välja på. Skulle vara förstås att krypa ner under täcket och stanna där. 

Vandring med god brunch

Publicerad 2017-01-14 18:05:57 i Allmänt,

På halt underlag, lite snö i luften. Milt. Nästan vindstilla. Vandring med arbetskamrater Skrylle - Torna Hällestads lanthandel - Skrylle. 

Jättegod brunch. Köpte med mig bröd och 2 fastlagsbullar från affären. 
Kaffe på Skryllegården innan vi åkte hem. 

Första semlorna i år

Lördagsmorgon i januari

Publicerad 2017-01-14 08:30:00 i Allmänt,

En kall vintermorgon, i alla fall med skånska mått. 3 grader minus visar termometern.Men enligt Tomas som varit ute och hämtat tidningen, helt vindstilla.
Vandring med jobbet står på schemat.Rapport och bilder kommer senare idag!

Nyårslöftena infrias😊

Publicerad 2017-01-13 19:28:23 i Allmänt,

Mycket folk på löpbanden i kväll. Slutade lite tidigare och efter en del övertalning från hjärnan till kroppen blev det 30 min på bandet. Men inte en enda sekund extra. Tycker att det är så jobbigt. 

Glad att jag ändå tog mig dit och sprang. 
Gått med Lufsen, lagat mat, druckit kaffe och ätit en stor portion glass. 
Och halvligger i soffan och ser på TV. 
Kanske blir det ett glas rött innan kvällen är slut. 🍷

Vad skriver man om när varje dag är den andra lik.

Publicerad 2017-01-12 21:45:18 i Allmänt,

Jag har haft mycket nytta av den här bloggen som jag ser som min dagbok. Och att ibland gå tillbaka och läsa har varit nyttigt. Och jag vill fortsätta skriva varje dag ett tag till i alla fall. Men... det händer ju inte så mycket. Dagens höjdpunkt var nog spinningpasset med Linda. 

Men det som gladde mig mest var sms:et från Emelie där hon berättade att hon kände sig bättre och att hon blivit väl omhändertagen på S:t Görans sjukhus😊. 
Det behöver kanske inte hända en massa saker varje dag. Det viktiga är nog att ta vara på vardagen och glädjas åt de små tingen. 

Onsdagkväll

Publicerad 2017-01-11 21:11:59 i Allmänt,

Ingen träning i kväll. Efter att ha gått min Lufsenrunda i kallt regn så kände jag inte för att ge mig ut och springa. Lagat mat. Handlat på Willys😫. Och ser nu på "The Crown". 

Soffläge....igen😊

Publicerad 2017-01-10 19:48:02 i Allmänt,

Har beredskap. Men lugnt ännu så länge. 

Gick som så många andra morgnar på Actic. Efter jobbet blev det roddmaskin på gymet. Av två onda ting löpband eller roddmaskin blev det den senare. Skönt att göra något i alla fall. 
Tror att jag ska gå och lägga mig snart💤💤

Skriv inläggstext 

Äntligen måndag, veckans bästa träningsdag...

Publicerad 2017-01-09 20:51:52 i Allmänt,

Gymet på morgonen. Mycket att göra på jobbet. Handlade på Willys på vägen hem. Gick en runda med Lufsen. Hann äta lite innan spinningen med Suzan😊. Blev grymt trött.  Kaffe och knäckemackor. Ligger nu i soffan utmattad och ser på "The Crown". 

Ännu en dag i livet har passerat. Och så illa är det väl inte även om det inte är så spännande liv. 

Söndag 8 januari

Publicerad 2017-01-08 18:47:00 i Allmänt,

Vandring på Måkläppen stod på schemat idag. Tillsammans med ett gäng, 3 st, från LLIF ska vi vandra på Måkläppen. Tyvärr ingen sol men i början var det nästan vindstilla.
Vi såg sälar i vattnet och en mängd sjöfåglar.
Vi fick tips av ett annat gäng som vandrade där om att det fanns massor av sälar vid Skåre så efter vandringen åkte vi dit. Massor av sälar såg vi. Jag har aldrig sett så många sälar.

7 Januari Jeanettes födelsedag

Publicerad 2017-01-07 19:21:28 i Allmänt,

46 år sedan. Tiden går så fort. "Att leva i nuet och ta vara på stunderna". Lätt att säga. Men svårt att leva efter. "Och pengar är inte allt" men vi hade väldigt lite av dem i många år. Nu kan man unna sig saker. 

Småbarnsår är tuffa och delvis ger man upp sitt eget liv. Nu har man massor av tid men  inte samma ork och energi. 
Det var roligt att höra att de hade det bra i alla fall och läget är lugnt i Kongo just nu. 
Idag har jag plockat bort julen. Nästan allt här inne är borta. Belysningen i trädgård och uterum skall få vara kvar ett tag till. 
Jag saknar ljuset men det kändes rätt att ta bort julsakerna nu. Det har tagit mig större delen av dagen. Var tvungen att ta en paus. Sprang en kortare runda på halkigt underlag. Men det är mycket mildare nu. 
Ätit gott, satt i oss de sista saffransbullarna. 



Magneterna är tillbaka på kylskåpet. Varje magnet har sin historia😊

Trettondagen🎅

Publicerad 2017-01-06 20:23:07 i Allmänt,

Skulle städa bort julen idag hade jag tänkt. Vi vaknade till en fantastiskt fin morgon. -12 grader. Sol och blå himmel. Vi åkte ut till Nova för att köpa extra lådor att lägga ner alla julsaker i. Hittade ett par tomtar på Rusta. De tiggde om att få följa med hem. 

Och det fick de förstås. 
Vi hittade lådorna på ÖB. 
Det blev en löprunda i det fina vädret. Väl påklädd. 
En runda med Lufsen hann vi med, gick runt fågelsjön vid Järavallen. 
Sen har vi ätit och nu ser vi på "Spåret". 
Och julen borttagande får vänta till i morgon. 

En vacker morgon
Tomten Arvid med fru
En fin kväll
Lufsen är alltid pigg när viär ute och går

Trettondagsafton 2017

Publicerad 2017-01-05 22:01:14 i Allmänt,

Trettondagsafton. Men en helt vanlig dag. Gymet i morse. Mycket att göra på jobbet. 

Willys på vägen hem. Det är kallt idag minus åtta så det var en kylslagen runda med Lufsen. Spinning 18:45 med Suzan. 
Suzan och Linda är mina favorit spinning instruktörer. 
Benen var sega men det känns bra att ha varit och tränat. 
Här hemma är jag inne på 4:e avsnittet av Dag den galne norske psykologen. 
Ätit en halv påse chips, glass och druckit ett glas rött vin. Och ett par bananer, äpple och några clementiner. Och jag förundras över att jag går upp i vikt?

Ser på Dr Thorne....

Publicerad 2017-01-04 20:46:20 i Allmänt,

Ännu en vanlig dag snart till ända. Gymet i morse. En ganska ordinär dag på jobbet. Efter en kall runda med Lufsen efter jobbet var det inte lätt att tvinga ut kroppen på en löprunda. Men så blev det. Ätit, Quorn-lasagne. Ganska god faktiskt. Och nu, soffan framför TV:n.
Och dr.Thorne första avsnittet på SVT-play.Engelskt 1800-tal. Vackra miljöer. Eleganta kläder. Intriger.

Promenad i Skrylle.

Publicerad 2017-01-03 20:57:02 i Allmänt,

Ingen löpning i Skrylle i kväll. Blev en promenad med Anki istället. 

Vi jobbade i går kväll inte så hemskt sent. Var hemma halv tolv. Tog mig ändå till gymet på morgonen. Känns fel om jag inte går dit. Dagen blir fel då. 
Ser på ett helt meningslöst program från sommarens allsång på Skansen. 
Har satt i mig chokladmjölk och 2 stora knäckebröd med ost. 
Snart dags för sängen. 

Måndagkväll

Publicerad 2017-01-02 20:21:29 i Allmänt,

Innan jobbet Actic och min 15 min styrketräning. Vem minns inte Arne Tammer. Och hans 15 min. Fast det ärväl bara vi gamlingar som minns honom. Efter jobbet, Actic och roddmaskinen i 30 min. Hem. Lagade mat. På alla de grönsaker vi inhandlat under jul och nyårshelgen. . Eller fått, av Jeanette. Vi fick bekanta oss med svartrot idag. Alla grönsaker hamnade i en gratäng. 

Nu ser vi på 1967. Lite roligt att se. 13 råvaror man det året. 

Rödbetsbullar, grönsaksgratäng och sallad till detta.

22:39 dags att sova.

Publicerad 2017-01-01 22:43:50 i Allmänt,

Dags att sova då i alla fall om man skall upp halv sex i morgon bitti och jobba. 

Sprang, joggade, gick den runda vi skall vandra med jobbet en lördag i januari. Men jag tror att vi skall ta den motsatt håll. 
I morse städade jag kyl och frys för att se över all överbliven mat. Så det blev till stor del en middag på rester. 
Hämtade den gula Yarisen i Malmö, sa hej till Jeanette med familj. Läget är lite mera stabilt i Kongo nu så det känns lite bättre. 
Just nu håller sig ångestklumpen lugn. Men jag vet att den kommer att komma tillbaka. 
Det är bra med jobbet i såna fall. Man hinner inte tänka så mycket. 

2017🎉🍾🥂

Publicerad 2017-01-01 09:37:23 i Allmänt,

Nytt År. Tankar? Känslor? Det är en massa tankar och känslor som far runt i mitt huvud. År läggs till år, man blir äldre, man blir lite tröttare. Samtidigt blir man väl lite klokare för varje år. Insikten att den tid man har framför sig blir allt kortare. Och då kommer en liten obehaglig känsla krypande. 

Har sett på sammanfattningen av 2016 på TV 1. Då blir man ännu mera dyster. Alla terrordåd. Nytt terrordåd i natt i Istanbul. 
Nu ser jag på Skavlan och då blir man lite gladare igen. 
Vägde mig i morse, det har jag inte gjort på en månad. 2,5  kilo har jag gått upp. Ingen katastrof det heller. Men man inser ju hur lätt det är att gå upp om man stoppar i sig en massa onyttigheter samtidigt som man tränar mindre. 

Och det är Loka Crush i glaset!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela