Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Tisdagsträning i Skrylle

Publicerad 2014-04-30 23:10:00 i Allmänt,

Gymmet i morse. Varit på MR mesta delen av dagen. Efter jobbet Skrylle, vi sprang milen. Med uppv. Löpskolning och sedan snabbt i 5 km. Nedjogg de sista 2. Och sen Willys, mycket folk och folk hade massor i sina vagnar. Och nu är jag TRÖTT. 
Gänget i kväll. 

Dags att sova

Publicerad 2014-04-27 00:08:55 i Allmänt,


Har kollat igenom ovanstående film efter det att vi kom hem från Niclas födelsedagsfest. Nu är det dags att 😴

Trött efter långrundan

Publicerad 2014-04-26 13:18:45 i Allmänt,

Jag hade en massa planer på att rensa ogräs och tvätta och så. Men efter
Min långrunda på drygt 21 km så har jag ändrat mig. Klockan sa att jag gjort av med 1300 kalorier. De flesta är nog tillbaka i form av Proviva, chokladmjölk , mackor och glass. Och jag är fortfarande hungrig. Så jag skall nig sätta i mig några bananer och sen lösa krysset i Sydsvenskan. 


Lite service på kroppen

Publicerad 2014-04-25 14:50:52 i Allmänt,

Så har man då genomgått en mindre service, och blivit mycket fattigare, först tandläkaren i morse 729,00 som konstaterade att jag borstar mina tände bra men att jag växte upp under en tid då man inte prioriterade tandborstning på barnen. 😟
Cyklade till och från stan så där fick jag lite vardagsmotion. Sen har jag varit ute på Nova på Skult och klippt mig. Där rök över 700 kr också eftersom jag köpte ett schampoo. 
Efter allt detta så handlade jag på Coop ( för 700 någonting) bl.a räkmackor så det får bli vår mat i kväll eftersom jagvill hinna gå på Sofias ATC pass. 

Lång dag igen

Publicerad 2014-04-24 22:58:05 i Allmänt,

Spinning i morse, känns avlägset nu. Men så j-kla skönt att jag hann med det. 
Efter jobbet mingel på MR, öl och chips. 
Därefter Raurackel, vet inte om det stavas så. Ofantligt gräsligt stora köttportioner. Jag åt fisk. Drack en öl till. Och en cappuccino. Många åt Apfelstrudel, mega stora, fick smaka av Lena. Gott. Nu skall jag sova och jag är ledig i morgon. 😴

Jobbat över

Publicerad 2014-04-23 21:59:51 i Allmänt,

Fick jobba över ända till klockan nio så ingen träning i kväll. Hade tänkt ta mig till Sankt Hans backar och träna FYS. Nu är det vara att stoppa i sig lite mat och kryps i säng. 

Saknar Emelie

Publicerad 2014-04-22 22:04:31 i Allmänt,

Emelie åkte tillbaka till Sthlm i kväll. Känns som en liten klump i bröstet. 
Har dock varit i Skrylle och tränat. Vi sprang Billebjersrundan med lite fartökning och ett extra varv runt en soptipp. Och jag har lyckats föra över rundan trådlöst till Garmin center. Var djupt bedrövad över kilometertiden tills jag insåg att jag hade engelska mått D.v.s Miles. 
Har fått en bild från dottern som kommit fram till kungliga huvudstaden nu. 


Trött

Publicerad 2014-04-20 22:50:40 i Allmänt,


Fin bild som Mikael tagit idag på Österlen. 
Emelie på stranden vid Stens huvud. 
Niclas, Emma och Julia picknick i Vikhög. Anette har skickat bilden. 
Vad skulle man göra utan Whatsapp. 
Vi ser på en engelsk deckare, bletchley circle. England gör bra serier. Den här är riktigt spännande. 


Påskdagen

Publicerad 2014-04-20 09:41:35 i Allmänt,

Lugn morgon framför Tv:n med harmlösa program. Trädgårdsprogram från Norge. Vinterbadare i Trondheim. Och jag blev tvungen att ta reda på vad SvT Flow var för något eftersom de gjorde reklam för en man som höll på med en massa ovanliga sporter. Tydligen något som börjar på onsdag. Då ligger det en hel dag framför en och jag hoppas att jag slipper jobba.

Lära mig klockan

Publicerad 2014-04-19 16:39:29 i Allmänt,

En stor del av den här fina dagen har jag ägnat mig åt att försöka lära mig min Garmin Forerunner som jag har ägt i ner än ett år. Man måste snurra och trycka. Lyckades ställa in intervaller 1 min och 30 sek vila. 


Påskafton.

Publicerad 2014-04-19 10:57:39 i Allmänt,

Har precis läst ut Kristian Gidlunds " I kroppen min". Andra hälften var svår att läsa. Helt förståeligt ned tanke på hans sjukdom och det snabba förloppet. 
Och man känner lite ödmjukhet inför livet. Jag kan sitta här i solen på altanen. Dubbelt så gammal som honom. Och man tänker på vilka struntsaker som man ibland retar sig på och onödiga saker man bråkar om. 
Mitt största problem just nu är att bestämma vad jag skall träna. Måste springa men vet inte riktigt vad. 


Långfredagskväll. 🐣

Publicerad 2014-04-18 21:36:47 i Allmänt,

Jag och Emelie sprang en feelgoodrunda på drygt 15 km. Mulet medan vi sprang. En liten stund i solen på altanen. En kort tur till Nova och Coop. Vi hann med en kort tur till gymmet där Oscar också tränade. 
Brother and sister

I kväll blev det pasta och grönsaksbiffar. 

🐣långfredag

Publicerad 2014-04-18 08:23:21 i Allmänt,

Solen skiner. Måste bestämma vilken löptur det blir idag. Hoppas få sällskap av Emelie och att jag inte blir inringd. 
Idag skall jag försöka äta sundare än i går. Jag åt så j-vla mycket skräp. Vräkte i mig godis på jobbet. Och på kvällen hare vi gäster och jag fortsatte ätandet. 


En arbetsdag kvar...

Publicerad 2014-04-16 21:40:12 i Allmänt,

Fast jag har förstås beredskap hela påskhelgen, förutom annandag påsk. Och då skall jag springa Skrylleoppet. Varit på ATC i kväll. Kördes som ett Tabata-pass, faktiskt riktigt jobbigt.Har förberett lite inför morgondagen, då vi skall grilla här hemma. Enda dagen vi kan ses p.g.a. beredskapen. 😊

Emelie är hemma

Publicerad 2014-04-14 22:06:25 i Allmänt,

Måndagskväll, spinningkväll, Emelie och Mikael är hemma. Och Emelie har lagat maten i kväll. 🍴 mycket gott. 
I morgon kan man inte gå till gymmet. Duscharna är avstängda. Nu blir det sängen. 

En intensivhelg

Publicerad 2014-04-13 22:29:00 i Allmänt,

LLIF training camp i Hallaskog

Det har varit en fantastisk helg. Vädergudarna har varit med oss. Vi kom dit på fredagskvällen. Det fick bli en promenad upp till Bjäret i det fina vädret. Lördagsmorgonen var nästan magisk, efter en natt med frost, låg dimman tät över Dagstorpssjön. Otroligt vackert när den började lätta. Långlöpningen på lördagen, för egen del "bara" 18 km, fin natur, soligt väder. Lite FYS efter löpningen. "Lekar" på eftermiddagen. Söndagen inleddes med en stafett där vi var 3 stycken i laget och vi sprang vardera 3 x 1 km. Bad i det 9 gradiga vattnet. Lunch fick bestå av rester från gårdagen. Hemma vid tre. Gick på ett MRL pass men det gick inte så bra. Kunde jag nog ha hoppat över. och i morgon är det måndag igen.

Torsdag fast fredag för oss

Publicerad 2014-04-10 22:40:33 i Allmänt,

Vi är lediga i morgon. För vi har träningsläger den här helgen. 
Spinning i morse. 

Och efter spinningen fick man en palsternackssoppa från Spoons. Fick bli lunchen. 
Fick bli en springrunda i kväll. Med fartökningar 12 x 1 min, 30 sek vila emellan. Totalt 7 km. 


Hälften av veckan gjord...

Publicerad 2014-04-09 22:10:00 i Allmänt,

Eller mer än hälften, för jag är ledig på fredag. Punktering på cykeln i morse så jag fick ta min mountainbike. Blev inte små mycket tid på gymmet på morgonen. Fick bli pushups och benövningar. Är jämt trött i armarna nu. Efter jobbet och sedvanliga Lufsenpromenaden blev det ATC med Linda. Unnade mig en stund i basun efter passet. När jag kom hem hade Tomas fixat punkteringen på cykeln. Jag är verkligen tacksam 😘❤❤

Trött trött trött

Publicerad 2014-04-08 22:14:19 i Allmänt,

Borde ligga i sängen känns det som. Har sprungit milen i Skrylle i kväll med lite fartökningar. Hämtat ut spelet jag beställde, på ICA dessförinnan. 
Ska packa träningsväskan till i morgon. På jobbet tycker de att jag är galen ( tror jag) för att jag tränar så mycket. 
😴 sov gott. 

Fin burk till Lufsen

Publicerad 2014-04-06 20:34:53 i Allmänt,


Den här fina burken för hundgodis fick man om man köpte 2 påsar Veg. Hundgodis, dessutom hängde en liten lapp med 10 kr rabatt. 

Livet är underbart

Publicerad 2014-04-06 14:36:09 i Allmänt,

Det är söndag. Har inte behövt jobba... har tränat på Klosterängshöjden. Nyduschad har jag intagit soffan med te och en ostmacka. Och Kristian Gidlunds bok. Som är så sorglig. Och jag har fixat en lång spellista på Spotify som jag skall ha när jag springer långt. 

Lördagskväll fast egentligen är det redan söndag.

Publicerad 2014-04-06 00:45:45 i Allmänt,

Inte ofta vi är uppe så här länge. Sprang 15 km i förmiddags på en ruskigt dålig tid. Det kändes inte så LÅNGSAMT när jag sprang. Handlade på Coop. Lagade vegetarisk lasagne. Oscar, Erika och Lennart kom hit på mat och kaffe med glass, varma hallon och chokladrån.  Sen spelade vi sequence med Lennart och Erika.Riktigt roligt.  Nu är det dags att sova. 😴

Fredag

Publicerad 2014-04-04 20:25:08 i Allmänt,

Ofta känns fredag som bästa dagen. Att ha två lediga dagar framför sig känns lyxigt. Nu har jag i.o.f.s. Fått en extra beredskap på söndag. Men det känns ändå ok. Gjorde mitt pushupsset i morse på gymmet varvat med benövningae. Direkt efter jobbet blev det Actic och ett fantastiskt roligt pass med Sofia och en medhjälpare från Högevall. 
Bästa träningsveckan är att på måndag träna spinning med Suzan, tisdag springa i Skrylle, onsdag ATC med Linda, torsdag börja dagen med spinning på Actic med Suzan, avsluta veckan på fredagen med Sofias ATC:pass. Och att förhoppningsvis springa ett långpass på helgen. 

Sista avsnittet av Tjockare än vatten

Publicerad 2014-04-03 21:16:53 i Allmänt,

Såg sista avsnittet av tjockare än vatten. Sprang i kväll. Det var mer än en och en halv vecka sen. Vet inte hur långt det blev. Jättefint väder i alla fall. Nu blir det bingen. Jag hatar den här veckan när vi byter till sommartid. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela