Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Mörkt tidigt på kvällen

Publicerad 2015-08-31 22:22:47 i Allmänt,

När jag kom ut från gymet i kväll så var det alldeles mörkt.Varje år blir man på något sätt förvånad. Så snabbt sommaren gick tänker man varje gång!
Idag har jag tränat jättemycket! Sprang en kortare runda på förmiddan, med fartökningar. I kväll har det blivit spinning med Suzan och sedan provade jag ett Tabatapass! Skall ge det en chans till men jag tyckte att det var alldeles för stirrigt. Dessutom startade passet för sent!
Idag har vi kört Skåne runt för att hitta en odlingslåda till Växthuset. Vi hittade till sist en på Öspab eller vad det nu heter. Men den var inte komplett så om man får fatt i ett fat på någon av deras andra butiker så hör de av sig.

Augustis sista dag

Publicerad 2015-08-31 08:40:42 i Allmänt,

I morgon är det alltså 1september och då är det HÖST. Det är bara att inse att sommaren 2015 är över. 
Det känns alltid lite sorgligt. Hösten kan vara fin med hög och klar luft och alla färger. På något sätt så missar jag alltid den där vandringen då det är som finast med trädens färger. Kanske blir det i år? 
Fortfarande semester. 
Har inte planerat min dag ännu. Skall vara med när Julia röntgas i eftermiddag. Skall springa en runda. Skall gå på Suzans spinning. 

Ingen träning idag.....

Publicerad 2015-08-30 20:00:29 i Allmänt,

Efter att vi har haft Emma och Julia sovandes över och besöket på trädgårdsmässan i Helsingborg kände jag mig ganska mör och kände inte för att löpträna. Men jag tänkte att jag skulle gå en långrunda med Lufsen men vad händer? Eftersom det är helt vindstilla så tror Lufsen att nu kommer det LUFTBALLONGER. Så han vägrade gå. Jag fick honom till sist runt halva kvarteret. Trots att han är nästan helt döv så vet att han ändå att vid den här tiden och om det inte blåser och det är sommar ja då är det luftballongs-väder. Så nu sitter jag här i pensionärskuvösen och känner mig tung som en elefant. Det är märkligt att man kan känna det så här, jag vet ju att jag inte kommer att väga flera kilo extra för att jag inte rör mig så mycket idag. Men jag tror att min kropp kräver en viss mängd rörelse varje dag. Jag hade förstås kunnat gå en runda själv eller cyklat med racern.Men nu blev det inte så...
Lite bilder från dagens trädgårdsmässa:









Söndagsmorgon

Publicerad 2015-08-30 08:43:00 i Allmänt,

Sitter framför TV:n med Julia. Emma och Julia har sovit över. Emma sover fortfarande. Vi ser på en TV serie " Good luck Charlie". Ok antagligen för en åttaåring men för en sextio plus är det nästan tortyr. 
Nu har Emma också vaknat. 
Får ägna mig åt de små liven. 
 
 

Årets Lundarunda gjord

Publicerad 2015-08-29 00:13:16 i Allmänt,

En lång dag. Träffade Anki klockan tio på Sankt Hans backar för att tillsammans göra årets Lundarunda. 
Vi hade fantastiskt fint väder nästan hela dagen. Vi upplevde nog årets Lundarunda lite lättare.
Vi dröjde oss kvar en stund i solen när vi drack en öl nere på stan. Det gjorde att vi fick världens regnskur över oss. 
Jag var helt dyngsur när jag kom hem. 
Dagen avslutades med att Anki och Magnus kom hit och vi åt en bit mat tillsammans och ägnade oss att lyssna på låtar på Youtube från 60 och 70 talet. 
En trevlig dag och en trevlig kväll. 





Mys i kuvösen

Publicerad 2015-08-27 21:54:21 i Allmänt,

Det är lite mysigt att sitta här inne och höra regnet på taket. Nu läcker det in lite precis där Tomas sitter. Det kommer några droppar ibland.
En lugn dag, handlade på förmiddagen, städade lite, gick långrunda med Lufsen. Var på FYSpass på Sankt Hans med Suzan som coach. Roligt pass. Och nu har vi ätit räkmacka och jag har satt i mig massor av det godis jag hade tänkt att vi skulle ha i morgon.


Vandring i vackert landskap

Publicerad 2015-08-26 22:47:00 i Allmänt,

Vi bestämde i går för att gå en vandring runt Lärkeholmssjön. Mest på grund av att den var lagom lång för Lufsen, 7 km. Vi hade lite problem att hitta dit men det var en fantastiskt fin runda. En av de finaste faktiskt som vi har gått. Bad och fika efteråt.



Vi passade också på att ta en geocache. Med Tomas hjälp, han lyfte upp mig så att jag fick fatt på cachen. 

Spinning med Linda, och nu har vi ätit. Och jag har gjort en Irish coffee för första gången i mitt liv . Skulle ha gjort en i måndags när Gunilla var här på besök. Den blev ganska bra, kanske borde den ha varit lite sötare.

Tisdag och Skrylle

Publicerad 2015-08-25 21:52:00 i Allmänt,

I säkert 20 år eller mer har har tisdag varit träning i Skrylle för mig. Och ofta har vi sprungit där på helgen också. I kväll var vi tillbaka i skrylle igen efter sommarträningen på andra ställen. Det är nog åtskilliga 100 mil vi har sprungit där. Vi körde milen med fartökningar. Skönt väder att springa i.
I övrigt har dagen varit lugn. Blev lite simning på Actic 500 meter och en runda med Lufsen. Jättelänge sedan jag simmade.
Ja sen har vi ätit, druckit kaffe, sett Aktuellt. Och nu väntar disken om vi orkar ta den idag........
Björnbär från buske i trädgården. 

Andra semesterdagen.

Publicerad 2015-08-25 09:11:22 i Allmänt,

Vaknade av regnet i natt. Och regnar gör det nu också. Fortfarande ganska varmt men enligt Sydsvenskan så är värmen snart ett minne blott. 
Och det är ju i slutet av augusti så det är kanske inte så konstigt. 
Har tagit det lugnt så här på andra semesterdagen. Men får väl göra något nyttigt idag med. 




Fint semesterväder.

Publicerad 2015-08-24 16:25:53 i Allmänt,

Eller tvärtom vill säga...

Sommaren som försvann så fort vi fick semester. 
Morgonen började med tvätt av växthustaket. Sen lite ogräsrensning och räfsning av gräsmattan. 
Än en gång hängde jag på låset till Nova   Nu för att klippa mig. Klippte mig rejält. 

Har bakat en rabarberpaj. 😊
Har varit på gymet idag. Körde en blandning av de två pass jag brukar köra. 
Nu skall jag deppa lite över det trista vädret. 😔. 



Grymt varmt idag.

Publicerad 2015-08-23 13:07:00 i Allmänt,

I dag borde man ligga på stranden. Jag sitter på vår altan och svetten rinner. Svårt att åka iväg någonstans när man har beredskap. Och klockan fyra skall vi vara i Kävlinge på Emmas kalas. 
Sprang 10 backar på Klosterängshöjden i dag. Kändes ganska bra, hade tänkt köra styrka när jag kom hem. Det glömde jag bort och när jag kom på att jag borde göra det så hade jag inte lust längre 😔. 
Har varit ganska flitig idag och tvättat mattor och tvättat. Nu skall jag nog pressa i solen ett par timmar. 
Läste en intressant artikel i Sydsvenskan i dag. Ann Heberleins 
I mörkret börjar livet. 
Slutorden är: "det är inte på semestern drömmar skall uppfyllas. Det är nu. När det blir mörkare på kvällarna, kyligare i luften och träden fäller sina löv. Det är nu du bestämmer vad du vill göra med ditt liv och hur du vill leva det. Varje dag från och med nu". 


Inget jobb idag.,.😊

Publicerad 2015-08-22 20:48:24 i Allmänt,

Inget jobb idag. Ganska skönt att det blev så. Har pressat några timmar i solen. Sprungit milen i Skrylle. Badat i Billebjer efter löpningen. 
Lagat mat, ätit och nu sitter vi här igen med en kaffekopp och till den har vi soltorkade fikon. Lite konstig kombination. 


Lördag förmiddag

Publicerad 2015-08-22 12:20:00 i Allmänt,

Har beredskap men ännu inget jobb😊. 
Har avverkat mina måsten och tänker nu pressa i 🌞. 
9.59 stod jag utanför Novas dörrar. För att köpa present till Emma som vi skall fira i morgon. På vägen handlade jag en sport-bh på Stadium. X-pris men jag behöver inga nya sportsaker. 
Hittade en jacka till Emma till sist. De för byta den om de inte gillar den. 
Körde från Nova 10.36
Nästa måste: Willys. I kylen är det nästan tomt. Handlade för nästan 1000kr. Hem och packade upp alla kassarna. Och nu efter en kopp kaffe och macka är det solen som gäller. 


Fredag.

Publicerad 2015-08-21 21:49:49 i Allmänt,

Actic på morgonen. Körde övningar utan maskiner och bara med egna kroppen. 20 minuter. Men bättre än inget. 
I kväll pallade jag inte att springa. Lyckades övertala Tomas att gå med Lufsen runt badsjöarna på Järavallen.  
Lufsen kunde springa fritt stora delar av sträckan. 
På jobbet åt jag den största mjukglass jag någonsin ätit. Köpte den på Pressbyrån i blocket. Mådde illa resten av dagen eftersom jag satte i mig hela glassen. Den tjejen kan inte få jobba kvar på Pressbyrån. Vinsten måste halveras på mjukglassförsäljningen. Har inte varit hungrig efter den glassen. 
Så jag har ätit 2 knäckebröd ( stora), ätit laktrispucksglass och druckit vin. Och ätit frukt. 


Gillar verkligen vårt nya uterum/ växthus. 

Torsdag

Publicerad 2015-08-20 20:37:06 i Allmänt,

En dag kvar att jobba innan semestern. Fast det kan ju bli så att jag måste jobba i helgen då jag har beredskap.
Mitt liv ser nästan alltid likadant ut. Efter jobbet promenad med Lufsen.Och därefter oftast någon träning, fast den här sommaren har jag varit ganska slö. Idag blev det en löprunda på 6 km, jag tyckte att det kändes bra och trodde att det gick fortare än det gjorde. Drygt 6 min per km! Inte bra! Kan bara hoppas att klockan mäter fel, det gör den ibland. Lagat mat, Torsk i ugn, matvete med lök, soltorkade tomater och fetaost. Och sallad till!
Kaffe och glass. Idag har det blivit mycket onyttigt. Massor av kaffebröd på jobbet också!
Nu måste jag vattna lite i trädgården, flera växter slokar.

Onsdag halva veckan gjord.

Publicerad 2015-08-19 21:03:22 i Allmänt,

I går blev det en blåsig runda i Barsebäckshamn. Bad i havet efter löpningen. God mat efteråt på Barsebäckshamns hamnkrog. 



Onsdag idag. 
Promenad med Lufs efter jobbet. Lagade mat. Eller d.v.s. jag stekte fryst färdig vegetarisk pyttipanna. Stekta ägg och vitkålssallad till. Oscar kom och åt med oss innan han drog till Malmö och kärleken. 
Sen blev det spinning med Linda på Actic. 

Bra pass. 
Och nu är det mys i uterummet. 




Mys i uterummet

Publicerad 2015-08-17 21:13:00 i Allmänt,

Måndag och spinning. Kändes skönt att vara i gång med träningen igen. Men det var jobbigt, kroppen glömmer snabbt. Kondition  är färskvara. 
Har lagat mat i kväll som vi förstås har suttit härute i uterummet/växthuset och ätit. Inte så många växter här, 4 tomatplantor och en vinranka. Men nästa år skall det vara några till.
Utanför lägger sig mörkret. Vi sitter här med tända ljus. Och med varsin dator......vinden viner utanför knuten. Det blåser så mycket. Det var svårt att cykla hem efter jobbet idag. 
Måste packa och planera för morgondagen, vi skall träna i Barsebäckshamn. Och äta på hamnkrogen efteråt.

Lite bakis 👿

Publicerad 2015-08-16 14:24:36 i Allmänt,

Lite bakis idag. Men det får man kanske vara efter ett bröllop. Karro var så vacker i sin bröllopsklänning. Middagen hölls på Grand Hotell. God mat och dryck. Allt var mycket trevligt. 

Oscar (utan skägg) och Linda

Jag och Emelie. 
Idag har vi chillat en hel del. Suttit i uterummet. 
Ingen riktigt blå himmel och lite regnstänk på morgonen. 
Långpromenad med Emelie och Lufsen

Vi tog på oss regnjackor. Det borde vi inte ha gjort. Det var jättevarmt och regnade inte alls  





Lördag. Vår bröllopsdag.

Publicerad 2015-08-15 13:07:56 i Allmänt,

32-årig bröllopsdag idag. Tiden går så fort. I dag skall vi på Karros bröllop. 
Halv fyra gifter hon sig med Adam i Allhelgonakyrkan. Middag på Grand efteråt. 
Vi har sprungit i Skrylle idag. Jag, Tomas och Emelie. 
Bild innan vi gav oss ut. 
Nu sitter vi i solen en stund. Presenterna är färdiga. Naglarna skall målas. 
Skorna putsas. Och lufsen skall rastas. 

Fredag igen.

Publicerad 2015-08-14 21:40:25 i Allmänt,

Förfallet fortsätter. Jag har inte lust att springa. Kom hem efter jobbet och vet att jag borde springa idag eftersom jag jobbade över i går och inte tränade alls. 
Men jag bestämde mig för att putsa alla glasen på växthuset istället. Tomas lade golvet i går och när han kapade markstenen så  blåste det mängder av stendamm in över växthus och fönstren på framsidan av huset. Så det jobbade jag med i ett par timmar. Det blev i alla fall bättre om än inte helt 
Till mat blev det Dr Oetkers spenatpizza. Vitkålssallad till. 
Har beredskap idag med men det blir nog en lugn kväll. 
Nu sitter vi vårt växthus. Mysfaktorn är ändå ganska hög. 
bra. 
Hoppas på många kvällar här men helst skall jag ha tränat först. 




Lite ovanlig onsdag.

Publicerad 2015-08-12 21:19:25 i Allmänt,

Inget gym idag. Det blev markstenshämtning i Södra Sandby. Först hämtade vi släpvagnen på statoil.Vi fick stenarna levererade på pall. Skönt för det var ungefär 850 kg sten som sen skulle flyttas från släpvagnen och in i trädgården. Jag flyttade stenen på släpvagnen så att Tomas lättare kunde ta dem.Och dylikt skall man inte göra när man uppnått min ålder. Jag stod väl i en något konstig ställning när jag flyttade stenarna. För efteråt fick jag ont i svanken.
Och när jag skulle ut och springa så fick jag ge upp. Det gjorde för ont. Så in igen, pumpade racern, på med hjälmen och när jag kom ut på gatan så upptäckte jag att jag hade löparskorna på. Bara att gå in igen för att sätta på cykelskorna. Till sist kom jag iväg. Det blev 2,5 mil. Skönt att ha gjort något i alla fall.

En alldeles vanlig måndag

Publicerad 2015-08-10 21:53:00 i Allmänt,

Det blev gymet i morse. Fast jag cyklade halvvägs till jobbet innan jag kom på att jag hade missat gymet på vägen. Det var bara att vända.
Tänker varje gång när jag går in genom dörrarna till entrén i blocket, vilka trista böcker det ligger i "dörrsnurran". "Kroppspanik", en barnbok som heter "Mitt svarta liv" och så för att mjuka upp det lite en bok om tulpaner.
Kroppspanik det kan man ju få när man blir äldre, man kan träna ganska mycket och ändå få lite häng här och där. Och att gå ner för mycket i vikt gör bara att man ser tärd ut och dessutom äldre.
Jag slutade färga håret våren 2012 och det är jag grymt glad över. Jag borde ha gjort det för länge sedan. Men man ser klart äldre ut. Dessutom har jag tappat massor av hår den här sommaren. Jag fäller mer hår än Lufsen.
Jag sprang en runda i kväll efter jobbet 6 km blev det. Underbart att kunna springa i linne, visst var det varmt att springa, men det är så skönt att det är varmt.
Nu har vi beställt markstenen till Växthuset. Vi åkte ut till Flyinge och fixade det i kväll.
Nu skall jag försöka lägga mig i tid.

Slut på helgen

Publicerad 2015-08-09 22:34:51 i Allmänt,

Fint väder hela dagen. Det har blivit en del solande men också nyttigheter som att klippa gräset. Vi åkte också och hämtade möblerna vi beställt till växthuset/ uterummet.
De är riktigt lyxiga!
Vi har varit i Malmö och hälsat på Jeanette och Daniel. Alla var där förutom Oscar och Emelie.
Och jag har inte TRÄNAT. Fattar inte vad som har hänt, hart knappt lust att träna heller. Nästa vecka måste bli bättre.

Suttit i bilen mest hela dagen.

Publicerad 2015-08-08 21:25:06 i Allmänt,

Det här växthuset för med sig massor av extrajobb. Idag har vi kört runt från klockan elva på morgonen till klockan fyra på eftermiddagen.
Vi började med Hornbach, där köpte vi bl.a förlängare till vår Kärsher fönsterputsare (behövs för att kunna putsa glastaket på växthuset) Vidare mot Staffanstorp och Hulténs möbler där vi köpte fåtöljer och bord till vårt växthus. Bekväma sådana. Skall hämtas i morgon.Sen till Byggmax där vi kollade marksten,men vi skall nog inte handla där,sen blev det Svedala och Classicum för att kolla på växthusuppsättningen igen.
Efter det, Flyinge plantshop där vi började med att fika. Här gjorde vi ett mycket spontant och kanske inte så klokt inköp. Lufsen är helt förvirrad nu när dammen är bort, där brukade han dricka så vi köpte en vattensten (svindyr) med ett litet fat runt så att han kan dricka vatten. 

Jord och lite annat inhandlades också. jag köpte en vinranka som skall vara i växthuset, men i kruka.
Hemma igen planterade vi om blommor, vinrankan kom i sin kruka, Tomas fixade vattenstenen.Vi har hunnit med att springa, vi turades om så att Lufsen skulle ha sällskap eftersom vi varit borta så länge innan i dag. Vi har ätit, lite mix från vad som fanns i kyl och frys. Nu sitter vi här i vårt gamla uterum med infravärmen på med varsin dator och sextiotals-musik på radion. Dagen är snart slut och jag har inte behövt jobba på min beredskap.

Fredagskväll

Publicerad 2015-08-07 20:28:25 i Allmänt,

Förfallet är ett faktum.Ligger i TV soffan, dricker en öl och äter chips. Tänkte faktiskt springa efter jobbet men eftersom Felix kom för att sova över så blev det inte av. Istället har vi varit på Fäladstorget och ätit pizza och druckit en öl. 

Var på gymet i morse i alla fall.
Jag har anmält mig till både Tjejmilen och Lidingöloppet 30 km. jag måste ändra sträcka i Lidingöloppet, finns inte en chans att jag kan springa 30 km.
Antar att om jag ställer mig på vågen efter den här helgen så blir jag kanske motiverad till att träna mera.
Bild från växthuset där takluckorna fungerar nu också. 



Var blir du av mitt liv?

Publicerad 2015-08-06 23:11:48 i Allmänt,

Jag fattar inte var tiden tar vägen. Klockan är över elva och jag behöver sova min skönhetssömn (inte för att det hjälper)
Willys direkt efter jobbet, sen ut med den gamle (Lufsen)
Sprang 5 km. Duschat. Såg till att soptunnorna kom ner till gatan, sophämtning i morgon. Och står de inte vid gatan tar sopgubbarna inte dem.Fixat ute i trädgården. Nu är dammen ett minne blott. Lagat mat. Och det som tagit längst tid nu i kväll, att fixa en fotobok till Karro. Bilder från hennes möhippa.
Men nu måste det bli sängen.

Borde sova...

Publicerad 2015-08-05 22:51:56 i Allmänt,

Gymmet i morse. Efter jobbet promenad med Lufsen som inte ville gå så långt i det varma vädret. Sen blev det FYS på Sankt Hans backar med Suzan. Roligt pass😊. 
Hemma igen började jag jobbet med att ta bort stenar runt dammen. Den skall bort nu😔. 
Och sen...lagat mat, fixat disk och tvätt. 

Blev inte som jag tänkt mig....

Publicerad 2015-08-04 22:13:51 i Allmänt,

Bytte bort min beredskap idag för att vara söker på att kunna träna med LLIF. Men jobbar man på inom vården så gör man, det går inte att säga att jag kan inte jobba över för jag skall ut och springa. Kom hem strax efter gjorde mackor, pumpade racern och cyklade till Furulund. En fantastisk medvind gjorde att man nästan flög fram emellanåt. Kom fram i lagom tid. De andra kom i mål då. Bad i Kävlingeån och picknick efteråt.

Cyklar som hämtats upp från ån. 


Måndagskväll och det är sommar.

Publicerad 2015-08-03 17:54:21 i Allmänt,

När jag gick ut från jobbet slog värmen emot mig. Har gått en runda med lufsen. Försökte gå i skuggan så mycket som möjligt. 
Det har varit fint hela helgen. Och vi har jobbat på med växthuset. Nu är det glasat. Det har varit jobbigt, beskrivningen är undermålig. 
I går var vi i Norra Mellby, hembygdsföreningen hade en heldag. 
Vi var med på utegudstjänst. Jag är inte så kristen av mig. Vi var där för att göra Erika sällskap. Vi stannade inte länge. 
Efter att ha satt det sista glaset på växthuset så åkte vi till Furulund och provsprang delar av banan vi skall springa på tisdag. 



Då var det fredag igen och en vecka med många beredskaper slut.

Publicerad 2015-08-01 00:13:12 i Allmänt,

Har beredskap i kväll, halv åtta i morgon bitti är jag "fri". 
På träningsfronten inte mycket förutom 20 min på Actic på morgonen. 
Emelie och jag åkte och handlade.
Maten tillagades, Emelie fixade god dressing och en sallad på matvete. Vegetariska biffar till detta, senapspanerade, sallad. Kvällen tillbringades framför TV:n med Youtube-klipp, mestadels med Elvislåtar till Erikas förtjusning. 
I morgon hoppas jag att vi hinner en bit på växthuset. 😊

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela