Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

En ganska fin dag och en fantastiskt fin kväll.

Publicerad 2015-07-30 22:36:19 i Allmänt,

Emelie och jag gick en långpromenad med Lufsen. Vi var ute i nästan två timmar. Efter jobbat sprang Tomas och jag, Emelie cyklade med oss. Tomas piskade mig. Orkade inte ens försöka hänga på. 

Sen lagade vi mat. Lite smått och gott ur frysen, ris och vitkålssallad.
Efter att ha chillat lite framför TV:n så gick vi på kvällspromenad med Lufsen.



Ingen beredskap idag....

Publicerad 2015-07-29 20:46:00 i Allmänt,

Actic på morgonen. Ganska mycket att göra på jobbet men tiden gick fort. Efter jobbet, runda med Lufsen, sen åkte vi ner till stan, fyndade 4(!) par byxor och en kjol på Flash. Mediterranean efter det, vegetarisk Moussaka och en liten mörk FIX. Hade egentligen bestämt mig för att inte dricka alkohol men att äta moussaka och inte dricka grekisk öl till det känns inte rätt.
Kaffe och chokladbit här hemma. Har betalat räkningar.
Kvällsrunda med Lufsen och Emelie väntar.

Galet trött

Publicerad 2015-07-28 23:14:06 i Allmänt,

Jag är så trött. Det är en blandning av skön trötthet och utmattning. Sprang i Skrylle i kväll och det kändes så bra. Ska inte säga att benen flög fram men efter ett tag kändes det lätt.
På hemvägen handlade jag på Willys. Fick en smärre chock när jag såg Oscars tvätt i tvättstugan. Det kommer att kosta att få den tvättad.
Haft en rolig dag på jobbet, vi är inte många men vi planerar och blir effektiva.
I morgon eller nästa dag måste jag betala resten av räkningarna.
Och på något sätt måste jag försöka bli klar med att ändra till min nya email hos alla företag och privatpersoner. Det tar bara så mycket tid.

Blivit med Moccamaster och en IPhone 6

Publicerad 2015-07-26 22:34:52 i Allmänt,

Denna helg har jag skaffat en Mockamaster. 
Och en IPhone 6. Har haft en del problem med att föra över alla appar men hoppas nu att det mesta är fixat. 
Växthuset har kommit upp i riktigt stående nu. 

Tror det blir fint när det blir klart. 
Stack till sist ut och sprang en runda. Lite blåsigt men annars bra. 

Söndagmorgon, mulet, blåsigt och regnigt

Publicerad 2015-07-26 09:04:57 i Allmänt,

Har inte hunnit skriva. Vet inte varför jag skriver egentligen men det känns bra att summera sin dag och sina tankar ibland. Fungerar också att gå tillbaka och kolla när, hur, vad och var gjorde jag det eller det.
I går skulle vi ha åkt till Tosselilla Sommarland men vi hade ju hört om det dåliga vädret som skulle råda så vi ställde in. Vi bestämde oss dock för att grilla här hemma på kvällen som vi tidigare hade bestämt. På radion sa man att det var sommarens värsta lågtryck.
Så Emelie och jag fixade här hemma, till sist åkte bordet in.
Geocaching stod först på listan, vi byltade på oss massor av kläder och regnkläder förstås. På kort stund hade himlen blivit helt blå och det var JÄTTEVARMT. Vi genomförde vår runda och la ut en geocache och tog 3 stycken, dock har vi inte fått ut den på "riktgt" med koordinater och allt. Får försöka fixa det i kväll.

GunMarie hittade den första. 

Felix och Jeanette. Jeanette hittade den tredje. 
Vi var fullt hus igår förutom Oscar som var på bröllop.
Jakob fixade till en god Sangria som fördrink. 

Bord för 16 personer. 
 Lax i ugn, Danie och Niclas grillade. Vi hade pastasallad, och två sorters potatissallader som Emelie och jag hade gjort på fredagen. Grönsallad och gott bröd, inte hembakt men från Södervidinge.

Solen tittade fram när vi grillade. 
Men till kaffet hade vi hembakta kakor gjorda av Emelie, goda var de.
Nu har jag inte tränat på flera dagar det känns så konstigt. Jag måste ta itu med förfallet.
Skall inte dricka vin på ett tag heller. På sommaren blir det mycket okynnes-drickande. Inte mycket men några gånger i veckan. Den 15 augusti skall vi på bröllop, inget vin fram tills dess är mitt mål.
Den här dagen är delvis vigd till växthuset, Lennart kommer hit och hjälper Tomas. Ser fram emot när det kommer på plats. 
Grillmästarna. 

En vanlig vardagskväll...

Publicerad 2015-07-22 22:27:00 i Allmänt,

Actic i morse, i övrigt blir det dåligt med träning. Det här är nog den sämsta sommaren på länge. Efter sedvanliga promenaden med Lufsen som inte ville gå särskilt långt i värmen så åkte Tomas för att köpa plintar och bräder till Växthusgrunden. Jag började klippa gräs och rensa ogräs. Vi åt dr. Oetkers spenatpizza med vitkålssallad. Inget upplyftande kanske men spenatpizzan är ganska ok. Och det gick snabbt. Efter maten grävde Tomas och jag fortsatte med gräsmattan.
Resten av växthuset 17.100 (Snyft) skall betalas. Så jag har fört över pengar och fixat detta! Bara vi får det på plats någon gång också. Det var hemskt mycket mera arbete än vad jag hade kunnat tro. Och som sagt så bristfällig beskrivning.
På lördag har vi planerat Tosselilla med hela storfamiljen men det ser svårt ut nu. Regn och 14 grader. Vi måste ha en plan B!

Inget Lomma för mig...

Publicerad 2015-07-21 22:29:10 i Allmänt,

Vi hade vår LLIF träning i Lomma i kväll men vi kände att vi var tvungna att prioritera växthuseländet. 
Först sprang vi varsin 5 km;s runda. Tomas sprang Akademilenrundan. Jag sprang bortom dammarna. Sen började Tomas gräva för plintarna. Jag flyttade ett par växter som stod i vägen för det tilltänkta bygget. Jag grävde också men jag kom inte så långt på mitt hål. 
Nu är jag trött och klockan är mycket. 😴

Måndagskväll .

Publicerad 2015-07-20 21:29:50 i Allmänt,

En trevlig dag på jobbet. Gick hem lite tidigare för att kunna gå en promenad med Lufsen innan vi begav oss till Svedala för att kolla in växthus och ställa frågor. Det var ett givande besök och nu förstod man verkligen hur dålig den här beskrivningen vi har är.
Tvingade ut kroppen på en runda, skönt efteråt, men själva springrundan var jobbig, kroppen kändes trög.

Vilken helg

Publicerad 2015-07-19 20:08:18 i Allmänt,

Att sätta i hop växthus är inte det lättaste. Dålig beskrivning, bilder med kass upplösning. Beskrivningen gäller flera växthus av samma typ som vårt. Inga av delarna är märkta, svårt att veta vad som är vad. Många delar liknar varandra och är nästan lika långa. Tomas, Lennart och jag har tänkt, tänkt om, gjort om, gjort nytt.

I morgon skall vi åka till Svedala och titta på hur de ser ut färdiga. Och för att kunna fråga också.
Har jobbat fredagkväll, lördagmorgon och även nu söndag eftermiddag.
Fick en söt tomte av Oscar som han tyckte att vi skall ha i växthuset.

Lördag

Publicerad 2015-07-18 08:05:35 i Allmänt,

En mulen morgon. Vaknade med huvudvärk. Lufsen väckte oss tidigt, halv sju. 
Ser på ett program där man lagar crepes i Frankrike. Jag vill åka dit. 
Har aldrig varit i Frankrike. .
Har beredskap hela helgen. 
Framför oss idag har vi som sagt 
"växthusprojektet". 

Vilken start på jobbet

Publicerad 2015-07-17 22:51:02 i Allmänt,

Klockan är halv elva. Har nästan precis kommit hem. Gunilla och jag fick jobba över till klockan tio i väll. Det var tufft. Känner mig helt slut. Har satt i mig varm choklad och mackor och smuttar nu på ett glas vin.
Försökte hitta en film att titta på men hittade ingen varken på Netflix eller Telia betalfilm. Lyssnar i stället på Spotify.
Hoppas att det blir lugnt på jobbfronten i morgon. I morgon har vi projekt Växthus att ta itu med. Vi får hjälp av Lennart som tur är. 
Gick på gymet i morse och det var tufft, man tappar så fort. Men när sommaren är över och gymmet är öppet som vanligt på morgnarna då hoppas jag att jag tillsammans med de andra stammisarna står och hänger utanför Delphinen halv sju på morgonen.

Sista semesterdagen

Publicerad 2015-07-16 11:38:04 i Allmänt,

Sov till 20 över sju i morse. Efter frukost, morgonpromenad med Lufsen, dammsugning, disk, tvätt, slängt sopor på Sysav och handla på Willys så är jag äntligen klar för SOLEN. 
Vet inte om jag skall flytta mig från solstolen på hela dagen. 
Jag skulle behöva springa en kort runda. Få se om det går att tvinga ut kroppen på detta i eftermiddag. 
Dagens andra fika. 

Har så många vackra blommor att vila ögonen på. 

Lycka är...

Publicerad 2015-07-15 14:37:35 i Allmänt,

Att ha putsat ALLA fönster. 
Nu skall jag ut på springrunda i sommaren som ännu inte är riktig sommar. 


Vill känna mig glad och positiv

Publicerad 2015-07-15 07:47:13 i Allmänt,

Fattar inte varför jag känner ett slags svårmod. Det dominerar inte mitt liv men det tar bort en del av glädjen i vardagen. 
Det kanske är det här med att bli äldre. Barnen är vuxna. Barnbarnen har fullt upp med andra saker. Oftast är det roligare att spela på telefonen, surfplattan eller datorn. Och man orkar inte med barn i samma utsträckning som förr förstås. 
Och alla dessa prylar man köper. Det nya väggväxthuset var min idé, och nu ligger det härute i en massa bitar som skall sättas i hop. Det ger mig ångest. Och behövde vi verkligen det? Min tanke var att vi skulle kunna förlänga tiden att kunna sitta ute på kvällarna i vårt kalla land eftersom det är kvällssol på den sida där vi skall sätta upp det. 
Nej, nu får jag ta tag i den här dagen. Först på listan är att gå med Lufsen. 


2 dagar kvar på semestern

Publicerad 2015-07-14 21:40:19 i Allmänt,

En ganska fin dag. Har putsat fönster. Tagit emot vårt växthus. Suttit en stund i solen och läst. Tisdagsträning på Järavallen. Jag och Anki gick. Kom lite fel först till en busshållplats så det blev bara runt den ena sjön, badsjön. 
Bad efteråt, varmt i vattnet ganska kallt i luften. 


3 dagar kvar...

Publicerad 2015-07-13 22:44:30 i Allmänt,

Inget vidare semesterväder idag. Mestadels mulet med inslag av regn. Solen har tittat fram ett antal gånger. 
Hade tänkt gå upp med Tomas som skall jobba idag och ta mig till gymet men kände mig trött. Kunde dock inte somna om. Vad har jag då gjort idag. 
Inget spännande alls. 
Gått med Lufsen ett par gånger. 
Putsat de båda dubbeldörrarna i kök och vardagsrum (jag hatar att putsa fönster). 
Dammat av ovanför kylskåp och frys och alla plåtburkar vi har där. Varför samlar vi på plåtburkar?
Handlade gardinkappor till köksfönstren framför diskbänken. På Hemtex. Gick bara på 3 affärer på Nova. Jysk och Indiskan förutom då Hemtex. Hittade en kortärmad T-shirt på Indiskan. 
Handlade mat på Coop. 
Rensade ogräs en liten stund, bara för att det står på mon " måstelista". 
Gick på Suzans spinning. Blev trött och det var grymt varmt i lokalen. 
Lagade laxpaj när jag kom hem som vi avnjöt i uterummet. Glass och jordgubbar till efterrätt. 

Helgen slut, 4 semesterdagar kvar.

Publicerad 2015-07-12 19:28:00 i Allmänt,

För Tomas är semestern slut, jag har 4 dagar kvar. På fredag börjar jag jobba.Har inga direkta planer för veckan. Fönsterputsning och ogräsrensning måste ingå i planeringen.
Jag sprang en runda på förmiddagen och tyckte att det kändes ganska bra och det gjorde det för att det gick alldeles för sakta. Men jag får börja tänka som Egon Kjerrman sa "Jag sjunger hellre än bra" och jag springer hellre än bra. 60 år är ingen ålder men ändå en ålder då man kan drabbas av en massa saker. Ibland när jag tänker på mitt Aorta- aneurysm blir jag nästan illamående, hur det kunde ha gått. Och jag mår bra nu och jag kan springa fast en del av läkarna sa att jag inte skulle anstränga mig mer och jag i princip inte skulle kunna springa. Nog om detta!
Tomas och jag gick en runda med Lufsen i den vackra Alnarpsparken i eftermiddag. Det var så öde, en handfull joggare och några personer som rastade hundar och några barnfamiljer. Men vi var helt ensamma i parken när vi drack vårt kaffe och åt vår syndigt goda onyttiga kardemumma-bulle från Södervidingebagaren, inhandlad på Willys.


Ett glas vin som avslut på en bra(?) semester för Tomas och för att fira att jag har 4 dagar kvar. 😊

Söndag morgon och huset är tyst

Publicerad 2015-07-12 10:12:38 i Allmänt,

Jeanett, Felix, Ruben, Emma och Julia har sovit över. Det har varit några intensiva timmar sen i går vid femtiden.Vi började med att grilla sen gick vi med de 4 barnen till Willys för att handla godis. Efter detta blev det en tur till en lekplats och plaskdammen nere i Borgarparken. Lite stimmigt men jag tycker att det är roligt att kusinerna kan få umgås lite.

Vad har vi då gjort de två senaste dagarna? I lördags släpade jag med mig Tomas på en vandring på Sibbarp, inte den finaste vandringen kanske men det var ändå en upplevelse. Det blåste tämligen mycket också.





Selfie😊


Lördagskvällen blev en lugn hemmakväll.
Söndag:
Tomas brukar vara duktig på att planera cykelturer och han känner till Skåne bra. Vi hade varit slöa kvällen innan och inte ställt i ordning våra cyklar så det tog en stund innan vi kom iväg. För att det inte skulle bli så lång tur körde vi med bil och cyklar till Stehag kyrka. Tomas hade glömt sin cykelhjälm!!!! INte bra men han fick cykla utan. Det känns bara så FEL på en RACER.
Vi körde mot Ludvigsborg - Södra Rörum- Hägline- Humlalyckan- Norra Mellby- Sösdala- Norra Rörum- Munkarp-Ormanäs- Stehag kyrka 7,8 mil. En fantastisk natur, ganska kuperad, stopp på Humlalyckan med god mat och en god kaka. 




Sen hämtade vi Emma och Julia i Kävlinge och lite senare dök Jeanett upp med Felix och Ruben.

I soffan framför TV:n

Publicerad 2015-07-09 20:44:25 i Allmänt,

Att byta internetleverantör innebär en del problem, i alla fall om man haft en e-post som varit knuten till leverantören. Så jag har lagt ner en hel del tid på att ändra mail och upprättat ny adressbok. Och ännu återstår en del. 
Efter Skrylle åkte vi till Skarhult, Tomas hade läst om en utställning där. " Den dolda kvinnomakten". 

Det var mycket folk där antagligen på grund av det dåliga vädret. Största behållningen hade man nog om man gick med på de guidade turerna. Vi lyssnade lite och gick själva lite. 
Kaffe i Slottscaféet. Vi gick en runda i den vackra parken, men vädret var uselt. 

Vi besökte även kyrkan från 1100-talet. 

Kvällspromenad med Lufsen, regn en stor del av tiden. Men solen tittade fram ett par gånger.

12 grader och regn.

Publicerad 2015-07-09 13:54:03 i Allmänt,


Idag är det som om det vore höst. Vi har  precis varit i Skrylle sprungit milen i regn. Ätit spätta på restaurangen och är nu på väg mot Skarhult. 

Nya dag nya möjligheter😊

Publicerad 2015-07-07 08:49:21 i Allmänt,

Sommaren har definitivt tagit en paus. Tjocka koftan fick vara på under morgonpromenaden med Lufsen. 
Frukost i uterummet, lite för kallt för min smak men det gick. 
Nu skall vi till Malmö och hämta Felix som skall vara hos oss medan de andra i familjen åker till Tivolit. 
Känner mig fortfarande "låg". Fattar inte varför. Har inget bra recept på hur det skall försvinna. 


Så trött så trött

Publicerad 2015-07-06 19:09:24 i Allmänt,

Dagen började bra. Vi fixade i trädgården. Åkte till Sysav. Sprang milen i Skrylle. Åkte till Flyinge, handlade växter. Fikade på deras servering. Handlade på Willys på vägen hem. Sen gick luften ur mig. Har vilat en del. Tvingat mig att plantera ut växterna vi köpte. Orkade inte gå till spinningen. 
Lagar mat men vill helst lägga mig ner och titta upp i taket. Jag har semester och jag vill känna mig GLAD. Och det gör jag mesta tiden därför gillar jag inte när jag dippar. 

Andra semesterveckan

Publicerad 2015-07-06 08:48:48 i Allmänt,

Hade tänkt att jag skulle träna varje dag på semestern. Så har det inte blivit. Men  jag har rört mig ganska mycket på ett eller annat sätt. Hade också en tanke att jag skulle börja med 10 burpees Och sen öka med en varje dag. Det har inte blivit några burpees överhuvudtaget. 
Planer för idag? Springa, gå på spinning  åka till Flyinge och köpa växter. Åka till Sysav. Få se vad jag hinner med. 
Nu skall jag gå en runda ned Lufsen som nog är glad att det är ung 10 grader svalare idag. 

Nästan solsting

Publicerad 2015-07-05 23:04:00 i Allmänt,

När vi kom fram till Borstahusen och Lill-Olas parkering så visade det sig att den var FULL. Men vi hittade en annan parkering. Så startade vi vår vandring. Med ryggsäck och vandringsboken i hand. Vi passerade badplatsen som bjöd på fin sandstrand men även träd med skugga och gräs att sitta på.
Fantastisk fin natur och man förundras över hur vackert vårt land är.





Vårt första stopp blev Sundvik där vi tog ett dopp i den lilla hamnen. Vidare  sen mot Ålabodarna. Där bestämde vi oss för att äta, Helgas hamnkrog, god laxpaj och en tjeckisk öl till den.

Efter maten hade vi tänkt oss att utforska Örenäsgånggriften, tyvärr har man stängt den då den visade sig vara i för dåligt skick. Vi gick vidare mot Örenäs slott där vi drack kaffe och kunde ta det vi ville från deras kakbuffé. Vi satt på terassen med utsikt mot havet och drack vårt kaffe, feelgoodkänsla.


Så påbörjade vi vår vandring hem på lite andra stigar och vägar. Vi passade på att ta en geocache på vägen tillbaka. 
Eftersom vi var varma och svettiga bestämde vi oss för att bada i Borstahusen, men det var långgrunt, vattnet kändes smutsigt och var VARMT. Man kände sig inte fräschare efteråt precis.Tillbaka till bilen drack vi upp det vi hade i drycksom låg i kylväska så den höll en hygglig temperatur. 
Jag kände mig trött och kanstig på vägen hem, man går nog inte ostraffad i så stark sol och värme i flera timmar. Men efter att ha vilat lite här hemma så kunde jag slutföra målningen av hammocken. Och nu känner jag mig helt bra. 

Vandring i dag

Publicerad 2015-07-05 10:48:58 i Allmänt,


Idag bär det av mot Landskrona.   Vandringen startar vid Lill-Olas parkering. Kylväskan är fylld med 
vätska, frukt och barer. 

Första semesterveckan har gott

Publicerad 2015-07-04 22:54:00 i Allmänt,

Ännu en dag med soligt och fint väder. För varmt i trädgården. På eftermiddagen åkte vi ut till Järavallen där vi sprang 4,3 km . Åkte till Barsebäckshamn, badade och åt vår matsäck.

Hemma igen så målade Tomas fönster och jag hammocken.
Efter middag åkte vi ut till Skrylle och gick Myrspåret med Lufsen och med Tomas hjälp hittade jag en Geocache.







4:e semesterdagen slut.

Publicerad 2015-07-02 22:13:52 i Allmänt,

Dagarna går så fort. Har suttit och läst min bok i solen och nästan bränt mig. 
Sprang en runda innan det var dags för Botan med jobbet. Efter picknicken hann vi med att ta några cacher. 
Resten av kvällen har tillbringats i soffan med att titta på "Barnmorskan i East End" och sätta i mig resten av Matadormixen. 


Ibland är livet bara så j-vla underbart

Publicerad 2015-07-02 12:16:00 i Allmänt,

Sitter i solen på altanen. Arne och Marie åkte vid halvniotiden i morse. Det var ett kort besök men vi hade en trevlig dag igår. Har inte gjort mycket idag. Bäddat rent i deras säng, tvättat och gått en runda med Lufsen. Just nu gör jag det jag gillar mycket, läser en bok i solen. Den här boken gillar jag. " Hundra mil" av Jojo Moyes. 
Man kan ha det sämre än så här i livet. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela