Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

På g snart.

Publicerad 2013-10-31 10:08:10 i Allmänt,

Har nu tagit mig ner till centralen. 23 minuter innan tåget skall gå. Tala om att vara ute i god tid. Har hunnit kolla igenom Pressbyråns alla tidningar. Men ingen som jag vill köpa för de dyra pengarna.  Känns som om man kan allt som står i träningstidningarna. Mattidningarna är LCHF eller 5:2 eller fantastiska bakverk. Och  "damtidningarna" är det mest reklam i. Har 2 böcker och en Runners world med mig som jag skall läsa på tåget. 

Resfeber

Publicerad 2013-10-30 22:21:16 i Allmänt,

Har lite resfeber inför Stockholmsresan. Har packat det mesta nu. Men hela tiden kommer jag på någon sak jag har glömt. 
Har varit på ATC i kväll. 
Mycket att göra på jobbet. Skall bli skönt att vara ledig. 
Nu blir det snart sängen. 

Ganska trött

Publicerad 2013-10-29 21:52:41 i Allmänt,

Dygnet borde ha flera timmar. Känner att jag inte hinner med. Skrylle tar en stor del av kvällen. Och att jag sen nästan alltid handlar på Willys efteråt gör det inte bättre. Har inte packat klart till Sthlm heller. 
Här ligger han den hemska hunden som håller oss vakna på natten. 

Hektisk dag.

Publicerad 2013-10-28 21:35:21 i Allmänt,

Hade ledig eftermiddag idag. Först hem och ut en runda med Lufsen. Sen till Polisen för att skaffa nytt pass. Ut till Nova där en datorväska inhandlades, 4 pocketböcker att läsa på tåget, en ny rouge på Body Shop. 
Sen besiktning. Bilen gick igenom. Sen hem, fixade lite här hemma med stormen vinande runt huset. Spinning halv sju. Höll på att blåsa omkull på vägen till gymet. 


Lördag 26 oktober

Publicerad 2013-10-26 21:18:37 i Allmänt,

Vid den här tiden förra året hade jag ännu inte kommit hem från sjukhuset. 
Det har varit en intensiv dag. Familjen Magnusson Nordström har sovit över. Efter att de åkt hem blev det backträning på Klosterängshöjden. Med lite FYS också. Sen blev det Nova. Klippte mig. Mitt hår såg då ovårdat ut. Jag satt bara upp set i hästsvans. 

Jag tycker att det blev bättre. 
Handlade lite på Nova:
En kjol på Indiska. 

En sport-bh på Stadium. 


En svart T-shirt till kjolen på Camilla. 
Sen blev det fisksoppa med ett fantastiskt gott ost och olivbröd från Gateau. 

Nu skall vi gå en runda med den gamle hunden som likt ett litet spädbarn väcker oss flera gånger varje natt. 

Sprungit i kväll.

Publicerad 2013-10-24 21:36:52 i Allmänt,

För att bli en bättre löpare så måste man springa. Skall försöka springa lite oftare. Det gick knappast fort i kväll. Precis under sex minuter per km. I morgon blir det träningsfritt och After work på Lundia. Och familjen Magnusson Nordström skall sova över här i morgon natt.

Tisdag efter en bra Skryllekväll.

Publicerad 2013-10-22 21:00:29 i Allmänt,

Gymmet på morgonen. Lufsenrunda direkt efter jobbet. Tog ut komp för att hinna gå en runda med honom innan Skrylle. Anders som skulle hålla i träningen dök inte upp så vi fick hitta på en träning. Det blev ganska bra. Chokladmjölk med mackor. Och livet känns bra.

Emelie klarade omtentan.

Publicerad 2013-10-21 21:50:02 i Allmänt,

Dagens bästa händelse: att Emelie klarade sin omtenta. För egen del har det varit en vanlig dag. Gymmet på morgonen. Promenad med Lufsen efter jobbet. Spinning. Och lite chillande framför TV:n. Såg den norska TVserien "HJem". Kan kanske bli något att följa.

Helgen slut måndag i morgon igen

Publicerad 2013-10-20 21:37:10 i Allmänt,

Helgen går verkligen grymt fort.Idag har vi sprungit Yddingeloppet. Man var inte glad i morse när man vaknade och visste att det hade regnat en stor del av natten och att det skulle regna under dagen med. Kallt var det också. Vi fastnade i en bilkö till parkeringen. Det började regna. Det var mycket folk. Men loppet var trevligt. Banan kantades på många ställen av vackra höstträd. Och det blev varmare. Och bara lite regn under loppet. Men lite lerigt och halt var det förstås. Våra skor är nu tvättade.
Jag passade på att hälsa på i Kävlinge och titta på när JUlia hade sin simträning. Oscar har varit hos oss och ätit i kväll och nu skall jag bara läsa ut min bok och sen sova.

Fredag igen.....

Publicerad 2013-10-18 21:48:27 i Allmänt,

Då var denna veckan slut. Gymmet på morgonen. Ganska lugn dag på jobbet. Otroligt fint väder idag. Lufsen och jag gick en runda upp på Klosterängshöjden. Hösten har så FINA färger. Idag var jag tvungen att springa..........Bara sprungit en gång den här veckan. Det blev 6 km i det fina vädret. Vad har vi gjort sen. Slötittat på Idol. jag har läst lite i min bok: "Parmiddag" som jag har svårt för. Den är så negativ. Jag gillar nog bara "Feel good" saker. Jag vill ha lyckliga slut. Är det fel? Det blir kanske ett lyckligt slut i boken, vad man nu kan räkna som lyckligt slut just i den här boken.Läser lite i Runners World också. Jag vill springa snabbare. Men jag är 59, jag undrar om det är möjligt ens.

Bokat hotell till December i Stockholm

Publicerad 2013-10-16 21:26:40 i Allmänt,

Nu har jag bokat hotell till mig och Tomas i Stockholm den 6 - 8 december. Skall bli skoj. Tågbiljetterna är ännu inte bokade.
Annars har det varit en helt vanlig dag. Träning, arbete, promenad med hunden,lite arbete här hemma, träning, och lite chillande i soffan. Med varm chokladmjölk och knäckemackor.

126 kilo

Publicerad 2013-10-14 21:32:05 i Allmänt,

I morse när jag ställde mig på vågen så visade den 126 kilo. Den har totalt ballat ur.Under dagens lopp kommer det upp så många bra tankar som jag tänker att jag skall skriva ner men jag glömmer dem oftast.hann inte med så mycket på gymet, kom iväg sent. Men den träning som blir av är bra. För att undvika städaren så duschar jag ibland på handikapptoaletten. Golvet lutar fel så det blir skum över hela toalettgolvet.Efter jobbet blev det som vanligt en promenad med den gamle hunden. Vi gick upp till Klosterängshöjden. Ja sen spinning och lite ATC. Vad kan man mer begära av en dag? Idag var det ett år sedan jag blev opererad. Så fort det här året har gått och att jag känner mig så här bra.

Ensamma igen

Publicerad 2013-10-13 22:22:29 i Allmänt,

Emelie har åkt tillbaka till Stockholm. I går hade vi huset fullt av folk. Vi firade mig, Ruben och Mikael. Så någon träning blev det inte. Dagen avslutades med att vi tittade på när Felix och Ruben gjorde sin graderingar i Capoiera på Spyken södra. Trevligt.
Innan Emelie åkte idag var vi på gymmet en halvtimme och i bastun nästan en halvtimme också. Sen vi hade kört henne till tåget, längsta tåget jag sett, vi fick springa långt innan vi kom fram till vagnen, så körde vi ut till Skrylle och sprang milen Tomas och jag. Just då var det skönt väder elva tolv grader och duggregn. Men sen brakade ovädret loss. Nu är klockan som vanligt för mycket igen. Jag har bakat äppelkakor till jobbet. Gjort äppelmos på nedfallna äpplen och tvättat. Har också börjat läsa en bok. Parmiddag av Josefin Ahlström. Vet inte riktigt vad jag tycker.

Lördagskväll.

Publicerad 2013-10-12 21:29:00 i Allmänt,

Sitter här i vardagsrummet med Emelie och Tomas. Det har varit en INTENSIV dag. Gick upp ganska tidigt i morse. Vid sjutiden, Efter frukost till Willys för att handla. Hem med en massa kassar. Jag började med pajskalen. Emelie satte igång med kakan som från början skulle ha varit cheesecake men som vi nu ändrat till en chokladkaka. Jag fick fortsätta med kakan eftersom Emelie och Mikael skulle på massage nere i stan. Jeanette kom och vi satte i gång med gemensam ansträngning. Jag gjorde pajer, hon diskade, skalade ägg, gjorde chokladbollar. Vi gjotrde sallads och en massa annat. Ändrade tiden till halvett i stället för 12. Vi blev färdiga till sist. Gästerna kom. Vi åt av en goda maten. Paket öppnades. Jag fick jättefina presenter. Kaffe och kaka. Sen åkte vi ner och såg på Capoiera, Felix och Ruben hade gradering. Lite långsamt var det men en trevlig sport. Nu är vi trötta. Vi skall se film. Emelie har pluggat sin Kemi. Mikael är i Malmö med sin bror och sin kompis.

Torsdag.

Publicerad 2013-10-10 20:48:00 i Allmänt,

Slötittar på något kockprogram. Gillar dem inte. Roligt att ha Emelie och Mikael här. Emelie och jag var på Reshape tillsammans. Jag sprang på löpbandet innan Reshapen. Hann bara springa 25 min. Hade tänkt sluta tidigare på jobbet.
Är trött, Lufsen väcker oss så många gånger på natten.

Ingen träning i kväll.

Publicerad 2013-10-09 20:28:00 i Allmänt,

Hade tänkt gå på ATC:n efter jobbet men insåg att jag inte skulle hinna handla, laga mat till Oss, Emelie och Mikael har kommit hem idag. Och sedan äta maten också. Dessutom var deras tåg försenat.
Idag har jag haft en MM-dag, större delen av dagen vill säga. MM innebär mindre mat. Det vimlar ju av dieter: 5:2, 6:1, 16:8, LCHF och gud vet allt. Jag åt så grymt mycket i går på min födelsedag som blev väldigt trevig. jag fick dock jobba över och stressa ut till Skrylle. hann bara med lite löpning. Tomas hade lagat mat och köpt en prinsessbakelse till efterrätt. Och en jättefin present: en fleecetröja från Naturkompaniet. Emma och Julia sjöng en sång. Från familjen Magnusson Nordström fick jag också en sång och div. fina bilder. Emelie och Mikael hade gjort en fin film. Så idag har jag alltså försökt äta mindre och i kväll lät jag i alla fall bli vinet till maten. Så i morgon får nog också bli en sådan dag.

Grym träningskväll

Publicerad 2013-10-07 21:26:00 i Allmänt,

Ganska trött nu men nöjd. Efter jobbet blev det en promenad med Lufsen. Sen spinning och efter det hann jag med lite ATC.Och i morse blev det styrketräning innan jobbet! Jag vet, jag är nog lite störd. Men jag gillar det och jag trivs med det.

Jobbedag i morgon

Publicerad 2013-10-06 21:27:23 i Allmänt,

Så var snart den här helgen slut. Har varit en ganska bra helg. Idag har jag sprungit en ganska lång runda, nästan 15 km. Sen har jag gått en långrunda med Lufsen. Det har varit jättefint höstväder idag med en hel del sol. Sen har en stor del av den här kvällen gått åt till att uppdatera hemsidan. Hatar det! Och nu kom jag plötsligt på att jag måste tvätta håret.

Lördagskväll och snart sängdags

Publicerad 2013-10-05 21:04:48 i Allmänt,

Ser på ännu en ganska meningslös film. Kommer inte ens på vad den heter. Vi har Netflix och jag läste faktiskt någonstans att om man t.ex. har Netflix så ser man på en massa dåliga TV-serier och film.
Har varit en ganska intensiv dag. bestämde mig till sist för att springa SHE banan med Coach K Runners. Och då ringde Beredskapstelefonen. var inne och jobbade mellan kvart i 10 och 14.10. Sen hem och ut på en milarunda. Niclas, Emma och Julia kom och hälsade på. Handlade räkmackor på Coop, Oscar och Carro gjorde oss den äran att dela dem med oss. Sen, what, sen har vi sett på film på Netflix.

Fredagskväll och beredskap

Publicerad 2013-10-04 22:42:00 i Allmänt,

Gymmet på morgonen. På väg till jobbet hoppade kedjan av på min cykel. Leda cykeln eller sätta på kedjan och bli skitig? Eftersom det var jag som hade handlat frukost till jobbet så fick jag sätta på kedjan för att hinna i tid. Efter jobbet hem och promenad med Lufsen som sov mycket hårt och inte alls hörde när jag kom hem. Ingen vidare vakthund. Idet blåsiga och ganska kalla vädret var det inte helt enkelt att tvinga ut kroppen på att löpträna. Men det blev Klosterängshöjden och backar varvat med styrketräning. Lagade mat medan Tomas klippte gräset. Sen har vi sett på en ganska meningslös film ned bl.a Jennifer Aniston. Och jag har satt i mig en påse chips. ja det var min fredagskväll.

Blev inte som jag hade tänkt.....

Publicerad 2013-10-03 21:39:00 i Allmänt,

Fick jobba över i kväll vilket gjorde att jag inte kunde gå på FYS- träningen på Sankt Hans. Har varit på årskontroll efter min operation. Åkte buss till MAS. Och sen till sjukhuset. Allt var bra och enligt "Sigge" så kan jag träna hur mycket jag vill för detta finns inget hinder.Så nu skall jag anmäla mig till 30 km LIdingölopp. Gick på gymet i morse och sprang lite fartökningar. Lämnade cykeln på Delhpi och när jag trött efter dagens arbete kom för att hämta den igen så var det punktering. Trist!

Onsdagskväll

Publicerad 2013-10-02 21:57:25 i Allmänt,

Tiden bara rinner iväg. Gymmet i morse. Promenad med hunden efter jobbet. Idag lagade jag faktiskt mat till mig och Tomas. Det är inte så ofta vi gör det på vardagskvällarna. Men jag tycker att det har ganska hög trevlghetsfaktor. Men det stupar på att vi tränar på olika tider och Tomas gillar inte att äta sent. Efter maten ATC på Actic. I morgon skall jag in på besiktning efter minoperation. Detta är i Malmö och jag skall åka buss och det gör jag så sällan så jag är stirrig över detta.

Trött på jobbet i dag.

Publicerad 2013-10-01 21:56:03 i Allmänt,

Varit trött på jobbet idag. Fattar inte att jag kan vara så trött. Gymmet i morse där jag träffade Suzan. PÅ gymet är jag pigg. Efter jobbet en liten runda med den gamla hunden. SEn snabbt iväg till Skrylle. Distansrunda. Efter bastu och dusch till Willys, då var jag fruktansvärt törstig och hungrig. Belöningen när jag packat upp alla matvarorna: varm choklad och mackor och sen kaffe och glass. Kanske inte så hemskt nyttigt men det var vad jag ville ha!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela