Livet efter fjortonde januari.

Jag startade den här bloggen/dagboken 2012 då jag blev opererad för ett stort bukaorta-aneurysm. Jag ville komma tillbaka till livet. Det har jag väl gjort nu. Mina mål att springa ett marathon och Lidingöloppet 30 km är uppfyllda. Nu januari 2022 skulle "Livet börja", jag blev pensionär på"riktigt". Tomas min man skulle bli halvtidspensionär. Vi skulle göra så mycket tillsammans. Det som sen händer den 14 januari 2022 är det värsta som hänt mig hittills i mitt liv. Min fina Tomas avslutar sitt liv efter en kort tid av psykisk ohälsa. En del av mitt liv tar slut där. Jag har en stor fin familj och nu tar vi en dag i taget tillsammans. Men saknaden är så stor. Så min blogg fortsätter, jag behöver komma tillbaka ännu en gång. Men den här gången blir det så mycket svårare.

Söndag 30 oktober

Publicerad 2022-10-30 07:41:41 i Runningforward.blogg.se,

Att inte ha någon att prata med. Inte någon som jag kan säga allt till. Vaknade med en tyngd i bröstet. Livet känns tungt. Pratade med en förkyld Emelie. Hon var inte alls bra. 
Jag har mina barn att prata med. Jag har Erika. Men den jag vill ha är dig Tomas. Jag behöver dig så det gör ont. Och det kommer att vara så här…. Resten av mitt liv……

Förkyld igen….

Publicerad 2022-10-28 08:03:02 i Runningforward.blogg.se,

Fredag idag. Har varit lite småförkyld i flera dagar. Idag kändes ögonen igenklistrade. Så ingen träning idag. Kanske bra med en vilodag. Har lite träningsvärk sen senaste styrketräningen. Får väl fixa lite härhemma. Hämta paket till Emelie. Hämta resväskan i förrådet. Ska hämta Lykke klockan två. Ska gå ut och äta kl fem med gamla arbetskamrater. Hade svårt att somna igår. Så svårt att fatta att jag är ensam. 

Detta är mitt liv nu.

Publicerad 2022-10-25 22:10:46 i Runningforward.blogg.se,

Ska snart lägga mig. Klockan är kvart över tio. 
Har orienterat med Anki och Magnus i Fulltofta. Gått en runda i stan bland annat genom Botan. Köpte långbyxor och en tröja på Rabalder. Träffade My, som bjöd in mig på te. Erika tittade in i kväll och vi undvek gårdagens diskussion. Vi har inte samma andliga uppfattning kan man lugnt säga. Ny dag i morgon. 

Tisdag 25 oktober

Publicerad 2022-10-25 07:38:38 i Runningforward.blogg.se,

Att varje morgon vakna med en tyngd i bröstet. Tomas❤️. Har ätit frukost. Ser på Nyhetsmorgon. Ska göra mig klar för orientering. Anki och Magnus hämtar mig nu på morgonen. Att leva ett onormalt normalt liv. Det är det jag gör. 

Söndagskväll 23 oktober

Publicerad 2022-10-23 19:53:25 i Runningforward.blogg.se,

Timmarna släpar sig fram. Det har varit en lång dag. Skrylle på förmiddagen. Tittade in på Mätaregränden sen. Stannade inte så länge. Hemma vid fyra. Lagade mat. Pratade länge med Erika. Sett en dålig film. Ser på Rapport. Vill att klockan ska bli tio så jag kan gå och lägga mig. Tomas min älskade vän, hur blev det så här?

23 oktober

Publicerad 2022-10-23 08:24:50 i Runningforward.blogg.se,

Vaknade vid sju. Har nog sovit lite mer än vanligt. Men jag mår inte så bra, hatar den hemska overklighetskänslan. Den fruktansvärda sorgen och saknaden. Men tanken på hur kort livet är och jag är 68 år gör att jag kliver upp ur sängen och ändå tar mig an dagen på något sätt. 
(null)

Torsdag 20 oktober

Publicerad 2022-10-20 22:17:13 i Runningforward.blogg.se,

Har inte tränat. Har druckit flera glas vin. Vi har haft höstfest i vår bostadsrättsförening. Det blev trevligt. Vinet hjälper väl till. Man pratar lite mera då.  Man är inte så orädd. 
Innan på dagen har jag varit hos Oscar. Städat lite. Hämtar Lykke på dagis.  Ska vara där tidigt i morgon bitti. Ska försöka se vuxna människor på TV 4.  Vill inte lägga mig för tidigt. 

Måndag 17 oktober

Publicerad 2022-10-17 22:23:28 i Runningforward.blogg.se,

Det är svårt nu. Saknaden efter Tomas är enorm. Det känns mer overkligt än någonsin. 
För att försöka klara av dagen har det blivit mycket träning. Joggade först 8 km, en blandning av Akademilen och Sankt Hans Extremebanan. Körde sen styrketräning här hemma. Lagade mat. Har nu mat för 3 dagar framåt. La sen tid på att skriva och kopiera min blogg som Blogg.se inte kan fixa. 
Spinning halv sju med Suzan. Tufft, har inte varit på spinningpass på länge. 
Så en bra träningsdag kan man ju säga. 

Söndagskväll 16/11

Publicerad 2022-10-16 23:28:37 i Runningforward.blogg.se,

Precis sett " Tunna blå linjen". Har varit en ganska aktiv dag. Åkte till Skrylle på förmiddagen. Joggade 7 km. Var hemma sedan och fixade lite saker till bostadsrättsföreningen. Hade bestämt tid med Erika för att se " Bränn alla mina brev". Den var bra tyckte jag. Följde med hem till dem en stund sen för fika. Ska lägga mig nu. Klockan är halv tolv. 

16/10 och livet är grått och tungt

Publicerad 2022-10-16 08:21:42 i Runningforward.blogg.se,

Hatar att blogg.se inte löser det här med  min blogg. Att kopiera den tar enorm tid eftersom jag inte kommer åt den på rätt sätt. 
Det är en jobbig morgon. Livet är jobbigt nu. Jag kan inte förstå att Tomas är borta. För alltid. Han kommer inte tillbaka till mig. Aldrig mer. Planer för idag. Inga direkta….
Är rädd för framtiden….

Torsdag 6 oktober

Publicerad 2022-10-06 23:02:04 i Runningforward.blogg.se,

Klockan är kvart i elva. Jag är trött. Barnpassning tar på krafterna. Men de är söta de små liven. En sjuk Belle. En Lykke som äntligen insåg att hon kan GÅ. 
Fick hjälp av Julia och Emma det mesta av dagen. Ser på vuxna människor. 
Och tänker på hur mitt liv har blivit. Så mycket tristare, sorgsnare, ensammare….saknaden är så stor. Och det kommer inte att ändra sig. Det är för resten av livet. 

Tisdag 4 oktober 2022

Publicerad 2022-10-04 08:11:50 i Runningforward.blogg.se,

Ser på Nyhetsmorgon. Har precis ätit frukost. 
Fortfarande fungerar inte min blogg. Ändå hade jag 3 besökare! Ska starta en ny blogg den 14 oktober. Då är det 10 år sedan jag blev opererad för mitt Aortaaneurysm. Ännu inga planer för den här dagen. Skrylle ikväll med Anki och Magnus men då blir det promenad. 

Måndagsmorgon 3 oktober

Publicerad 2022-10-03 06:36:19 i Runningforward.blogg.se,

Gick upp klockan 6 då telefonens alarm gick igång. Det är så mörkt nu på morgonen. 
Ser på TV4 Nyhetsmorgon. Äter frukost. Tanken är ju gymmet innan Mätaregränden. Efter en hel dags nannyarbete är man inte sugen på att gå till gymmet. Då ligger en hel vecka framför mig, det är bara att kämpa på. Men den här mörka tiden….

Söndag 2oktober

Publicerad 2022-10-02 09:08:30 i Runningforward.blogg.se,

Har sovit på soffan i natt. Julia och Emma har fått sova i min säng. Bakade scones nu på morgonen. Smakade bra. Är ju inte så nyttiga precis. Har inga planer för den här dagen. Niclas ska hämta Emma och Julia vid middagstid. Borde springa, men har ingen direkt lust. Kanske blir det en promenad med ljudboken. Regnade när jag vaknade men nu ser det ut att ljusna. Känner en rastlöshet. Finns massor att göra härhemma men till det har jag ingen motivation. Har ingen träningsvärk efter passet från igår så då är man ju inte helt otränad.  (null)

1 oktober 2022

Publicerad 2022-10-01 08:06:42 i Runningforward.blogg.se,

Ny månad. Fortfarande fungerar inte min blogg. Har börjat kopiera av den för att sedan starta en ny. Det är ett otroligt omständigt arbete. Men känner att jag inte vill gå miste om allt jag skrivit under åren. Sen ska jag starta en ny. 
Dagarna flyter ihop. Jag har varit förkyld en längre tid. Så jag har inte tränat. Hade nog kunnat men inte haft motivation heller. Förra helgen hade jag ett "sorgeanfall". Hade ändå varit ute och gått med Karolina och Dervla men väl hemma bröt jag ihop. Satt sedan en stund hos Amir och Halina och pratade och på kvällen kom Erika hit en stund. 
Idag ska jag gympa ATC. Hade tänkt avboka men hoppas att jag nu får dit den här kroppen. Kommer väl att få träningsvärk. 
Ser på Nyhetsmorgon och som vanligt har en ung människa skjutits i natt. Det är så fruktansvärt. 
Är sedan bjuden till en gemensam arbetskamrat till mig och Tomas, Lena. Vet inte hur det kommer att kännas. 
Nu ska jag ta mig an ännu en dag. Helgerna är de svåra. Det var ju då vi umgicks som mest Tomas och jag. Vi hann ju aldrig njuta av 2022 och då vi skulle vara mycket lediga tillsammans. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela